Вампири убийци: Истински истории за хищници, обсебени от кръвта

Вампири убийци: Истински истории за хищници, обсебени от кръвта

Тълковният речник описва значението на думата вампир като “съживеното тяло на мъртъв човек, който според легендите се вдига от гроба през нощта и пие кръвта на спящите хора”. Откакто тази дума за първи път влиза в употреба през 1734 г., митът за вампирите се разраства неимоверно. През 1897 г. той навлиза в популярната култура с романа на Брам Стоукър “Дракула”, а в наши дни с книгите на Ан Райс, най-известната от които “Интервю с вампир” вдъхновява филм с участието на Брад Пит и Том Круз, и Стефани Майър, чиято поредица “Здрач” пожъна невиждан успех сред подрастващите.

Тези книги са продукт на въображението на своите автори, но все пак легендите не се появяват току-така. През вековете голям брой убийци са били обсебени от кръвта на своите жертви. Ето историите на някои от най-прочутите истински вампири-убийци в света:

Кървавата графиня

Елизабет Батори
Графиня Ержебет Батори

Голям брой изследователи на вампирски престъпления считат унгарската графиня Ержебет Батори за първия документиран случай на човек, чийто убийства са мотивирани от жажда за кръв. Най-забележителното при нея е, че повечето убийци с вампирски апетити са мъже.

Легендата гласи, че веднъж тя е зашлевила една от слугините си и на ръката й е капнала кръв от момичето. Графинята е забелязала, че кръвта кара кожата й да изглежда по-млада. След този случай тя започва да се къпе в кръвта на девици, за да възстанови изгубената си младост.

Ержебет е арестувана по кралска заповед и изправена на съд. В двореца й е открит регистър, написан с нейния почерк, в който са записани имената на 650 жертви. Призната е за виновна и осъдена на доживотен затвор в малка стаичка в собствения й замък, където умира три години по-късно.

Смята се, че Брам Стокър е бил повлиян от нейната история, тъй като графът от романа “Дракула” също се подмладява, когато пие кръвта на млади жени.

Ержебет Батори не е единствената унгарка, намирала кръвта за апетитна. Няколко века по-късно човек с романтичното име Бела Киш също открива своята жажда.

Целувката на смъртта

Нечестивите деяния на този мъж започват с изневярата на съпругата му. Бела Киш се оженва за красиво момиче, с 15 години по-младо от него. Но тя завърта любов с техен съсед и през 1912 г. двамата изчезват безследно. Киш казва, че тя е избягала.

Бела Кис
Бела Киш

След това в района на Букурещ започват да изчезват и други жени, но полицията така и не успява да разнищи случая.

През 1914 г. Киш е вербуван в армията, отива на война и повече не се връща. Всички смятат, че е загинал на фронта.

Преди да замине той е купил голям брой метални варели, които след изчезването му са конфискувани от армията. Когато ги отварят се оказва, че във всеки от тях има тяло на гола жена. Аутопсиите показват, че жените са били удушени, но това не е всичко. Всяка от тях има на шията си рана, а кръвта им е напълно източена.

Претърсването донася още 17 варела (според някои източници бройката е между 19 и 24). Случаят е приключен, тъй като властите смятат, че Киш е мъртъв.

Историята придобива вампирски привкус, когато медицинска сестра разказва, че се е грижила за ранения Бела Киш на фронта. Нейното описание на умиращия човек обаче не съвпада с неговото. След това се появяват слухове, че е бил забелязван в Букурещ. Полицията проверява сигналите всеки път, но не успява да попадне на следите му. Бела Киш никога не е заловен – жив или мъртъв.

Чудовището от Дюселдорф

Некрофилът, изнасилвач и убиец Петер Кюртен обикновено набелязва за своя плячка най-уязвимите хора. Неговите благи маниери очароват жените и децата. В своите признания той казва, че е започнал “кариерата” си, когато негов съсед му е показал как да измъчва животни. На деветгодишна възраст удавя две момчета, но случаят е сметнат за инцидент.

Петер Кюртен: Вампирът от Дюселдорф
Петер Кюртен: Вампира от Дюселдорф

През 1913 г. 10-годишно момиченце е открито убито в леглото си. На шията й има две убождания. Килимчето до леглото е пропито с кръв, но чаршафите са почти чисти. Аутопсията показва, че в тялото й има много по-малко кръв от очакваното. За убийството е заподозрян чичото на момичето, но е освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Минават 16 години без инцидент, тъй като Кюртен през това време е в затвора за друго престъпление. Тогава под един жив плет е открито голото тяло на 8-годишно момиченце. Седмица по-късно край пътя е намерен убит механик, по чието тяло има 20 прободни рани, повечето от които са нанесени по слепоочията му.

Шест месеца по-късно две момичета са убити край един панаир. Петгодишното дете е удушено, а гърлото му прерязано с нож. Четиринадесетгодишната девойка също е удушена и обезглавена.

Следват още нападения и убийства на невръстни деца. Гражданите започват да се страхуват, че сред тях броди дяволско изчадие. Кюртен и неговата съпруга също разискват случая с познатите си. Неговата жена е повече от изненадана, когато един ден полицията пристига, за да го разпита за някакво изнасилване.

Кюртен е арестуван и си признава всичко. Заявява, че е извършил многобройни нападения и 13 убийства и признава, че е пил кръв от много от жертвите си, понеже това го е възбуждало. Веднъж е отхапал главата на лебед и е еякулирал, гълтайки бликащата от шията му кръв.

По време на процеса психиатрите, призовани като експертни свидетели на защитата, се опитват да го изкарат невменяем, но съдебните заседатели не се трогват. Той е осъден за девет убийства и екзекутиран през 1931 г. Преди да умре, вместо да покаже разкаяние, Петер Кюртен изявява желание да чуе бълбукането на собствената си кръв, когато падне острието на гилотината.

Галерия от злодеи

Съществуват няколко десетки документирани случаи на така наречени вампири-убийци, като най-популярните от тях са:

 • “Вампира от Монтлюел” – Мартин Дюмола е един от първите документирани серийни убийци във Франция. С помощта на съпругата си Мариан той убива и опитва от кръвта на голям брой млади жени. Екзекутиран е на 8 март 1862 г.
 • В продължение на тригодишен период, започнал през 1894 г., друг френски сериен убиец на име Жозеф Ваше изнасилва, убива и изкормва най-малко 11 момчета и момичета.
 • През 1872 г. “Вампира от Бергамо” Винченцо Вержени удушава и изкормва две жени. След ареста си признава, че е изпитвал невероятна възбуда, като е захапвал шиите им и е смучел кръвта им.
 • През 1872 г. , отново във Франция, млад мъж на име Еузебиус Пайданел се предава на властите с признанието, че е убил седем души. Обяснява, че е обсебен от кръвта и получава оргазъм само като я види или помирише. Всичките му жертви са жестоко обезобразени.
 • Салваторе Агрон (16 г.) от Ню Йорк убива няколко души през 1959 г., облечен във вампирски костюм “а ла Бела Лугози”. Той заявява в съда, че е вампир и е екзекутиран за престъпленията си.
 • През 1960 г. аржентинецът Флоренсио Роке Фернандез е идентифициран от 15 жени, които заявяват в полицията, че се е промъквал в спалните им през нощта, за да пие от кръвта им.
 • През 1969 г. в Полша Станислав Моджельевски удушава с шал или с голи ръце седем жени и се опитва да убие още шест. Една от оцелелите му жертви, престорила се на умряла по време на нападението, разказва на полицията, че той е пил от кръвта й. Самият Моджельевски си признава, че обича вкуса на кръвта.
 • Отново в Полша през 1982 г. Хуан Колтрун е наречен “Вампира от Подласки”, след като убива две от седемте си жертви на изнасилване и пие от кръвта им.
 • През 1992 г. в Санта Круз, щата Калифорния, Дебора Финч убива Брандън Макмайкълс. Тя го пробожда 27 пъти и се предполага, че е пила от кръвта му.
 • 40-годишният Рантао Антонио Сирило от Милано напада над 40 жени в период от седем години в края на 70-те. Той ги връзва, изнасилва ги и ги хапе по шията.
 • През 1985 г. Джон Кръчли отвлича жена и я държи като затворничка, за да източва и пие кръвта й. След ареста му се оказва, че е пил кръв и от други хора в продължение на години.
 • Андрей Чикатило нарича сам себе си “грешка на природата” и “луд звяр”, след като е арестуван за убийствата на над 50 души в бившия Съветски съюз. Той си признава, че е ял части от телата на жертвите си и е пил от кръвта им.
 • През 1991 г. 25-годишният Марсело де Андраде убива 14 млади момчета в Рио де Жанейро, като ги изнасилва и пие кръвта им, за да стане хубав като тях. Най-младата му жертва е на шест години.
 • Магдалена Солис участва в секс култ в Мексико, чието главно занимание е пиенето на кръв. Тя убеждава селяните в Йерба Буена, че е богиня и режисира кървави ритуали, приключващи с многобройни убийства. Когато слуховете за човешки жертвоприношения се разнасят извън селото, полицията идва и слага край на сектата.
 • През януари 1978 г. Ричард Трентън Чейз става известен като Вампира от Сакраменто след като в продължение на четири дни отнема живота на шестима души. Преди този кървав гуляй той се опитва да инжектира във вените си кръв от зайци и попада в болницата заради странното си поведение. Персоналът в болницата му дава прякора „Дракула“.  Ричард смята, че кръвта му се превръща в прах и че е преследван от нацистки престъпен синдикат. Той източва кръвта на жертвите си, миксира я с органите им и пие този коктейл, за да попречи на собствената си кръв да се превърне в прах.
Научи повече за:   Хърбърт Мълин: Спасителят на Калифорния

Вампир при самозащита

През април 1980 г. Джеймс Рива чува гласа на вампир, който му казва да застреля баба си с четири куршума, боядисани със златна боя. След това пие кръв от раните й, за да се сдобие с вечен живот. Накрая изгаря тялото й.

Джеймс Рива
Джеймс Рива

Рива заявява, че е действал при самозащита, тъй като вярва, че баба му е пиела от неговата кръв докато спи, макар жената да е била в инвалидна количка. Убеден е, че всички около него са вампири и иска да стане като тях. Неговите въображаеми гласове му разкриват, че би могъл да постигне това като убие човек и пие от кръвта му. След това вампирите ще организират приветствено парти в негова чест.

Рива е обсебен от вампирите от 13-годишна възраст. Започва да рисува образи на насилие и да се храни с почти сурово месо. Убива животни (твърди, че е убивал дори кон), за да пие от кръвта им. Държи брадва до вратата на стаята си и веднъж споделя със своя психиатър, че е искал да убие баща си.

Съдебните заседатели го признават за виновен в неумишлено убийство и Джеймс Рива получава доживотна присъда.

Когато е изправен пред комисията за предсрочно освобождаване на 4 август 2009 г., той казва на журито, че съжалява. След 29 години терапия и лекарства вече не вярва, че е вампир, нито пък изпитва желание да измъчва животни. Даже е приел исляма.

Комисията и семейството му не са особено убедени в неговото разкаяние. Затворническата управа не е склонна да му се довери, че ще взима сам лекарствата си, ако излезе на свобода. Веднъж е пропуснал да го направи, след което е нападнал един от пазачите, защото е вярвал, че той се промъква нощем в килията му и източва гръбначния му мозък.

Синдромът на Рейнфийлд

Психиатрите са наясно, че съществува поведение, известно като “клиничен вампиризъм”. Страдащите от него вярват, че наистина са вампири и се нуждаят от кръв. Изпитват еротично влечение към кръвта и смятат, че тя е източник на сила.

Тези клинични случаи напомнят силно на героя от романа “Дракула” Рейнфилд. Той е умствено болен пациент, който яде паяци и мухи, защото вярва, че жизнените им сили се вливат в него. Психологът Ричард Нол преименува клиничния вампиризъм на “Синдром на Рейнфилд”.

Невил Хийт (29 г.), известен като английския “Вампир джентълмен”, изглежда е страдал от този синдром. През 40-те години на миналия век той се представя за армейски офицер и подмамва жени в хотелската си стая. На 20 юни 1946 г.  е забелязан в компанията на 33-годишната Марджъри Гарднър, която е открита мъртва на следващия ден. Тя е удушена и бичувана безмилостно с инструмент с метален връх. Зърната на гърдите й са отхапани и е брутално изнасилена с тъп предмет. Цялото й тяло е подгизнало от кръв, с изключение на лицето й, което изглежда като излизано. Хийт е записал името си в хотелския регистър и полицията го търси за разпит. Но той вече се е изпарил.

Невил Хийт
Невил Хийт

Хийт е отседнал в друг хотел на морския бряг и остава там в продължение на две седмици, представяйки се за герой от войната. Междувременно среща 21-годишната Дорийн Маршал и на 4 юли двамата излизат заедно, след което тя изчезва. Пет дни по-късно голото й тяло е открито в храстите. Тя е нарязана с нож и насилена сексуално.

Странно, но убиецът отива в полицията, за да предложи помощта си. Заявява, че няма нищо общо със смъртта на Дорийн Маршал и казва, че името му не е Невил Хийт, но полицията го задържа, за да претърси вещите му. Сред тях намират плетен камшик, съвпадащ с белезите по тялото на първата жертва, и окървавена кърпичка, кръвта по която съвпада с кръвната й група. В стаята в крайморския хотел е открита още една кърпичка, кръвта по която се оказва на Дорийн Маршал.

По-нататъшното разследване показва, че Невил Хийт е участвал в няколко инцидента на садистично отношение към жени, макар че се е отнасял като истински джентълмен с наивната си годеница.

Той е арестуван и осъден на смърт.

Силата на фантазията

В Деня на благодарността през 1996 г. Родерик Ферел (16 г.) от щата Кентъки заминава заедно с група свои приятели за Юстис, щата Флорида, където убива родителите на бившата си приятелка. Ферел е обсебен от фентъзи ролевата игра “Вампир: Маскарадът”. Повлиян от нея и търсещ по-силни усещания, той решава да създаде “Клан на вампирите” – банда, в която участват други любители на неживите. Когато неговата бивша приятелка Хедър Уендорф му се обажда, молейки го за помощ, Ферел решава да замине за Флорида, да я направи част от вампирското си сборище и да я отведе със себе си.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304
Родерик Ферел
Родерик Ферел

Някъде по пътя Ферел решава да убие родителите на момичето. Когато пристигат в дома й, неговите последователи отвеждат Хедър на гробището, за да я посветят във вампирския клуб, докато той обмисля как точно да постъпи.

Научи повече за:   Американско престъпление: Убийството на Силвия Лайкънс

Хедър е оставена в компанията на две момичета от клана, а Ферел взима със себе си Хауърд Скот Андерсън и двамата проникват в дома на родителите й. Вътре той пребива заспалия Ричард Уендорф с лост и наръгва с нож неговата съпруга Наома. Ферел дамгосва с цигари на гърдите на Ричард буквата “V”. След това двамата със Скот се присъединяват към момичетата и се отправят към Ню Орлиънс.

Една от девойките обаче се свързва с родителите си и им издава местонахождението на бандата. Скоро полицията ги открива и ги арестува. Ферел твърди, че е могъщ вампир и полицаите не биха могли да го удържат. Хвърля вината за убийствата на конкурентна вампирска банда.

Оказва се, че майка му Сондра Гибсън е не по-малко обсебена от господарите на мрака. Тя е писала писма със силно изразено сексуално съдържание до 14-годишно момче, опитвайки се да го съблазни. В писмата си му обяснява колко силно копнее да бъде вампир и го моли да я превърне в такъв, обещавайки му, че ще бъде негова вярна невеста завинаги.

Защитниците на Ферел отстояват тезата, че неговата майка му е позволявала да се занимава с жестоки и самоунищожителни фентъзи игри, които са размили границата между реалност и измислица в съзнанието му.

Самият Ферел твърди, че няма душа и е обсебен. Измислил е вампирски ритуали, чрез които да вдига адреналина си. Обича да заплашва околните и да ги кара да вярват, че неговата вампирска природа го прави всемогъщ. Вярва, че някъде наистина съществува група вампири, които са го избрали и сега може да прави каквото си поиска.

Играейки си на вампир, Родерик Ферел е изгубил представа за реалния свят, но скоро е върнат грубо в действителността, разбирайки, че е осъден на смърт.

Вампири измамници

Серийният убиец Джон Джордж Хейг умело използва способността си да всява ужас в умовете на хората и до ден днешен мнозина вярват, че е изпивал чаша кръв от жертвите си преди да се отърве от телата им. За подобен негов фетиш обаче не съществуват доказателства, даже напротив – фактите сочат, че просто се е опитвал да симулира умствено заболяване, за да бъде изпратен в психиатрично заведение.

Джон Джордж Хей
Джон Джордж Хей

Веднага след ареста му като заподозрян в изчезването на жена през 1949 г., Хейг проявява жив интерес по отношение на психиатричните клиники. Скоро прави подробни самопризнания, разказвайки как е убил шестима души, за да пие от кръвта им. Примамвал ги е на усамотено място, след което ги е удрял по главите, за да ги убие. После е прерязвал гърлата им и е изпивал чаша от кръвта им, която го е карала да чувства по-добре. Отървавал се е от телата на жертвите си, хвърляйки ги в цистерна с киселина.

Доказателствата обаче сочат, че при всяко от убийствата Хейг е имал нужда от пари, с които да покрие дълговете си, и нищо не показва, че е действал компулсивно. Прегледан е от 12 психиатри и само един от тях смята, че има умствено заболяване – егоцентрична параноя. Останалите са убедени, че той си измисля.

Преди това Хейг се е представял за доктор, адвокат и инженер, за да се сдобива с пари. Притиснат от заплахата от смъртно наказание, решава да се престори на жаден за кръв психопат.

Номерът му не минава. Докато чака екзекуцията си в затвора, Хейг е прегледан от още трима психиатри и те също не успяват да открият признаци, че той страда от психично заболяване.

Скорошни атаки

През 1998 г. 22-годишният Джошуа Рудигер от Сан Франциско, който вярва, че е 2000-годишен вампир, прерязва гърлата на беззащитните бездомници по улиците. Наранява трима бездомни мъже и убива една жена. Когато го арестуват, заявява, че е имал нужда да пие човешка кръв. Убитата от него жена наистина е умряла от загуба на кръв.

Оказва се, че Рудигер отдавна е диагностициран като умствено болен. Понякога се е смятал за вампир, а друг път за нинджа и веднъж е опитал да се самоубие със самурайски меч. Прекарал е детството си в сиропиталища и психиатрични клиники, където е лижел гърдите на другите пациенти. Преди да навърши 18 години е казал на психиатъра си, че ще стане вампир и ще пие кръвта на хората около него.

Изписан е от болницата без да е излекуван на 18 години. През 1997 г. прострелва свой приятел с лък, след което му е поставена диагноза шизофрения и биполярно разстройство.

Въпреки опитите на адвоката му да пледира за невинен поради невменяемост, Джошуа Рудигер е признат за виновен и получава доживотна присъда с минимален срок от 23 години.

В началото на 2002 г. мъж и жена от Германия са изправени пред съда за убийството на техен приятел, извършено под формата на сатанински ритуал. Мануела Руда (23 г.) и нейният съпруг Даниел (26 г.) наръгват с нож Франк Хааген 66 пъти, пребиват го с чукове, пият от кръвта му и оставят тялото му да се разлага до ковчега, в който Мануела обича да спи. Жертвата е открита със стърчащ от корема й скалпел и пентаграм, издълбан с нож на гърдите й.

Мануела и Даниел Руда
Мануела и Даниел Руда

Зловещата двойка, обикаляща с колата си и в очакване на Второто пришествие на Сатаната, се е въоръжила с верижен трион, ей така за всеки случай. Арестувани са на една бензиностанция.

Мануела заявява в съда, че е придобила вкус към вампиризма, след като се е натъкнала на вампирски култове във Великобритания, организиращи партита, за които набират “донори доброволци” по обява в интернет. “Вампирите” могат да хапят всяка част от тялото на “доброволеца”, с изключение на югуларната вена, която е строго забранена. Мануела е предала душата си на Сатаната и той й е заповядал да му принесе жертва. Тя и съпругът й си признават, че са извършили престъплението, но не се считат за отговорни. Според тях са просто инструменти в ръцете на Сатаната, който им е наредил “да се уверят, че жертвата ще страда много”.

Най-злият вампир

Един от най-тежките случаи на клиничен вампиризъм е този на Фриц Хаарман, известен още като германския “Вампир от Хановер”. В края на XІX век той е изпратен в лудница, но успява да избяга от там, заминавайки за Швейцария. Впоследствие започва да върти търговия с крадени дрехи, което му позволява да се сдобие с дом, собствен бизнес и да напада момчета.

Фриц Хаарман
Фриц Хаарман

Подобно на Андрей Чикатило той търси бездомни деца по гарите и ги отвежда в дома си, обещавайки им храна и подслон. Скоро се запознава с проституиращо момче на име Ханс Гранс и двамата започват заедно да отвличат жертвите си. Водят момчетата в къщата на Хаарман, дават им храна и после Фриц ги заставя да правят секс с него. Повечето му жертви просто изчезват. Веднъж Хаарман е хванат, докато се гаври с момче и е арестуван за сексуален тормоз. Полицаите нямат представа, че главата на друго убито момче лежи покрита с вестници на няколко крачки от тях.

Научи повече за:   Ричард Трентън Чейз: Вампирът от Сакраменто

За период от пет години Гранс и Хаарман отвличат и убиват около 50 момчета. Най-накрая са спрени, когато от реката са извадени няколко детски черепа. Тъй като Хаарман живее близо до канала и е арестуван и преди, полицията отива да претърси дома му. Откриват дрехи на липсващите деца и кървави петна по стените. Хаарман е арестуван и си признава всичко.

Скица на Граф
Скица на Гранс

Фриц Хаарман описва как е сграбчвал сънливите от охолното хапване момчета и докато ги е изнасилвал, е прегризвал гърлата им толкова дълбоко, че главите им почти са се отделяли от тялото. Вкусвайки кръвта им е получавал оргазъм. След това е отрязвал части от телата им, като някои от тях е изяждал, а останалите е продавал на пазара като животинско месо. Негодните за консумация останки е изхвърлял в канала.

Въоръжени със зловещи доказателства за 27 убийства, властите се погрижват Хаарман да бъде осъден и екзекутиран. Неговият съучастник Ханс Гранс също получава смъртна присъда.

След екзекуцията на Фриц Хаарман главата му е запазена от учените, които искат да изследват строежа на мозъка му. Днес главата му се пази в медицинското училище “Гьотинген”.

Ловци на вампири

С нарастването на популярността на вампирите те понякога също стават жертва, особено след появяването на повлияната от телевизионния сериал “Бъфи, Убийцата на вампири” субкултура на ловците на вампири. Макар за мнозина това да е просто ролева игра, някои я приемат доста сериозно.

На 12 март 2004 г. Тимъти Уайт е арестуван в Джаксънвил, щата Флорида, след като прострелва свой колега в пицария. Той има репутацията на отдаден християнин, редовно четящ Библията. Но освен това Уайт е обсебен от митовете за вампири и зомбита. Вярва, че неговата жертва Дейвид Харисън е вампир, а той самият е ловец на вампири. Когато е забелязан да се мотае пред пицарията преди стрелбата и го питат какво прави, отговаря: “Тръгнал съм на лов за вампири”.

През юли 2001 г. Кърк Палмър (28 г.) от щата Колорадо застрелва с пушка Антония Виерира, понеже вярва, че е превърнала приятелката му във вампир. Обвинен е в убийство, но психиатрите го обявяват за параноиден шизофреник и Палмър е изпратен в психиатрична клиника.

През юни 2003 г. жиголото Шейн-Шартр Абът (28 г.) е екзекутиран в дома си в Австралия. Убийците му очевидно са били двама. Минали са само пет дни, откакто срещу него е заведено дело за изнасилване. Абът е заявил пред съда, че е вампир, а едно от обвиненията срещу него гласи, че е отхапал езика на своя клиентка. Казал е също, че пие човешка кръв. Самоличността на убийците му не става известна, но съществуват подозрения, че са били наети от жертвата му или от други негови клиентки.

Шейн-Шартр Абът
Шейн-Шартр Абът

През 2002 г. Николае Михут от румънската област Трансилвания има причини да вярва, че наскоро починалата му майка се е превърнала във вампир. Местен свещеник го е предупредил за знаците: котка е прескочила ковчега на мъртвата, а устните и бузите й са били доста червени. Михут знае, че за да освободи душата й, ще трябва да я прободе със сребърен нож в гърдите или стомаха. И той забива камата си в сърцето й. Убеждава се, че е постъпил правилно, когато от гърдите й се изпуска продължителна въздишка. Сетне лицето й посивява. Близките й се успокояват и най-сетне я погребват.

Още по-скоро в Мартотину де Сус в Румъния – селце на югозапад от Букурещ, наброяващо 300 жители – роднините на Тома Петре ексхумират тялото му от гроба, изваждат и изгарят сърцето му, и смесват пепелта му с вода. Тази вода е дадена на трима души, които пият от нея. Това е обичаен ритуал в селото за справяне с потенциални вампири, но този път се случва нещо неочаквано.

Полицията разбира за случая и идва да разследва, обяснявайки на селяните, че убиването на вампири е незаконно. Но роднините на починалия не могат да разберат. Те вярват, че убивайки “вампира”, спасяват живота на бъдещите му жертви.

Вещицата вампир

През 2005 г. милицията в украинския град Одеса арестува Диана Семенуха, след като открива, че е подмамвала бездомни деца от улицата в дома си, за да източва и пие кръвта им.  Тя си признава за стореното. Очевидно вярва, че тази практика ще излекува мускулното й заболяване, но се оказва, че престъплението й е имало и друг умисъл. Според пресата, която я кръщава “Вещицата вампир”, Семенуха е канела децата в дома си, обещавайки им храна и подслон, давала им е да пият алкохол и да душат лепило, за да ги омаломощи и тогава е източвала кръвта им. През цялото време е мърморила нещо на непознат език. Изпивала е част от кръвта, а останалото е продавала на лица, практикуващи черна магия. Щом източникът на кръв се пресуши, тя е изнасяла детето обратно на улицата и е намирала друга жертва.

Милицията получава сигнал за деянията й и пристига в апартамента й. Жилището е боядисано изцяло в черно, прозорците са покрити с черни завеси, а светлината идва от черни свещи. На леглата са завързани седем деца, всичките упоени. Милиционерите намират голям нож и сребърен бокал, гравиран с вещерски символи.  В действителност, когато след ареста питат Семенуха какво работи, тя отговаря “вещица”. Впоследствие става ясно, че дори е преподавала уроци по вещерство и е позволявала на учениците си да пият от собствената й кръв. Не смята, че стореното от нея е престъпление, считайки, че след като е давала храна и подслон на децата това е означавало, че си е платила за кръвта им.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

20
Напиши коментар

avatar
19 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
20 Автори на коментари
svilenradanovЖанаdenisPoliРадина Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
CHARLI
Гост
CHARLI

уникални истории

Janet
Гост
Janet

Страхотна статия

beti
Гост
beti

oooooo strahotni sa,obojavam tezi strahotii,makar 4e nqkoi zvu4at dosta izmisleno……no sa perfektni

Diqnnn
Гост
Diqnnn

Лошото e, че са истина.

merlin
Гост

mislq 4e sa mnogo stra6ni ine sa za gledane na malki deca

Джени
Гост
Джени

Бог да благослови деня в който търсех инфо. за Джон Гейси (фамилията му отива) и открих този сайт! Не мога да се откъсна от тези статии! Стига де Силве,не ме измъчвай, спрях да спя заради теб! Адмирации 🙂 за сайта, материалите и адекватните коментари !!

kokera
Гост

за историята в румъния има документален филм

noffy
Гост
noffy

жесток сайт .. просто не мога да откъсна очи :))

Led
Гост
Led

жестоко изчетох всичко с интерес 🙂

Гери
Гост
Гери

И аз играя играта Вампир: Маскарадът. Много е интересна, но определено не ми влиае както на Родерик Ферел.

Смешни картинки
Гост

“Ержебет Батори” просто надхвърля човешкото въображение. Тя е била меко казано истинско чудовище, чудно ми какъв мозък трябва да имаш за да измислиш подобни изтезания?!?

Lilith
Гост
Lilith

Статията наистина е много интересна 🙂 Изчетох я от първата до последната буква с огромен интерес. Можем да се надяваме само, че няма да предизвика нещо повече от задоволяване на интерес у читателите.

4еFo
Гост
4еFo

Имам само една забележка към статията, а именно сбърканото име на Елизабет Батори, което е написано като Ержебет Батори. Моля да го поправите

Микагами
Гост
Микагами

Много добра статия!

Унгарският вариант на името Елизабет е Ержебет и на унгарски наистина се казва Ержебет Батори. Béla Kiss се произнася като Бела Киш и доколкото ми е известно, живял е близо до Будапеща

Радина
Гост
Радина

Аз съм голям фен на вампирите,но не съм толкова обсебена че да убия някой.Статийте са страхотни,защото са жестоката истина,която ще покаже релаността на такива като мен-фенове на вампирските филми.Но статията за Петер Кюртен беше по-брутален от всички,а за цялата история на Елизабет Батори може да прочетете в мрежата.

Poli
Гост

Тие статии са много интересни.Но тези са доста откачени за да направят подобдни тези неща :O :O :O :O :O

———————————————-
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишеше на кирилица!

denis
Гост

мн яко напишете нещо за княз дракула той е първия истински ванпир.

————————————————-
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Жана
Гост
Жана

Този сайт е супер не съм виждала толкова факти за вампирите,в другите сайтове пишат само по една-две части от историята на тези невероятни създания,но тук си пише всичко интересно за миналото им,благодаря за информацията!

svilenradanov
Абонат
svilenradanov

Сайтът е супер наистина,но не мисля,че трябва да се радваме на подобни истории,още повече, че са истина и има много жертви,просто защото има болни мозъци.