Виктор Саенко и Игор Супрунюк: Маниаците от Днепропетровск

Днепропетровските маниаци са двама украински младежи, извършили серия от убийства в украинският град Днепропетровск през юни и юли 2007 г. Случаят им придобива допълнителна популярност поради факта, че убийците заснемат на видео някои от престъпленията си и един от тези записи изтича в интернет. Виктор Саенко и Игор Супрунюк са обвинени в 21 убийства.

Убийствата

Първите две убийства се случват в нощта на 25 юни 2007 г. Жертвата е 33-годишната Екатерина Илченко, която се прибира към къщи след гостуване у приятелка. Според показанията на Саенко, той и Супрунюк са „излезли да се разходят“. Супрунюк е носел чук. Когато Илченко е минала покрай тях, той „се е завъртял“ и я е ударил с чука по главата. Тялото на Екатерина е открито от собствената й майка в 5:00 ч. сутринта.

Само час след първото убийство двамата младежи нападат следващата си жертва, Роман Татаревич. Той спи на една пейка недалеч от първото местопрестъпление. Главата му е премазана до неузнаваемост от многобройни удари с тъп предмет. Пейката, на която е открито тялото му, се намира точно срещу сградата на местната прокуратура.

На 1 юли в близкия град Новомосковск са открити телата на още две жертви – Евгения Гришченко и Николай Серчук.

В нощта на 6 юли в Днепропетровск са убити още трима души. Първата жертва е наскоро освободеният от служба войник Егор Нечволода, който е пребит до смърт, прибирайки се от нощен клуб. Неговата майка открива тялото му на сутринта край кооперацията, в която живеят. След него е убита 28-годишната нощна пазачка Елена Шрам. Според признанията на Саенко, Шрам е идвала към тях, когато Супрунюк я е ударил с чука, който е криел под ризата си, и е продължил да я удря, след като жената е била вече паднала на земята. Тя е носела торба, пълна с дрехи. Двамата убийци са взели торбата, използвали са дрехите, за да почистят чука и след това са я изхвърлили. По-късно същата нощ убиват Валентина Ганжа – майка на три деца, омъжена за инвалид.

На следващия ден, 7 юли, две 14-годишни момчета от Подгородное, тръгнали за риба, са нападнати посред бял ден. Едното момче, Андрей Сидюк, е убито, но другото – Вадим Ляков, успява да избяга.

Андрей Сидюк
Андрей Сидюк

На 12 юли 48-годишният Сергeй Яценко – инвалид от скорошна битка с рака – изчезва с мотоциклета си. Тялото му е открито четири дни по-късно, като въпреки летните горещини, по него ясно си личат следите от брутални удари.

Следват още тринадесет убийства. Често в един ден са откривани по няколко тела. В допълнение към по-ранните случаи, в периода от 14 до 16 юли са намирани по две жертви на ден. Жертвите изглежда са подбирани произволно. Повечето от тях са уязвими мишени – жени, деца, възрастни хора, скитници и пияници.

Повечето от жертвите са убити с тъп предмет – чук или арматурен лост. Ударите са насочени главно към лицата им, премазвайки ги до неузнаваемост. Много от тях са обезобразени, изтезавани, а в някои от случаите очите им са извадени, докато са още живи. Една от жертвите е бременна жена, чийто ембрион е изрязан от утробата й. Никоя от жертвите не е била подложена на сексуално насилие.

Някои от жертвите са ограбени, като мобилните им телефони и други ценности са продадени в заложните къщи в града.

Убийствата покриват доста обширен географски район. Освен в самия град, много от тях са извършени в прилежащите райони на Днепропетровска област.

Разследването

Официална връзка между убийствата не е направена чак до нападението над двете момчета от Подгородное на 7 юли. Оцелелият Вадим Ляков първоначално е арестуван по подозрение в убийството на приятеля си. Полицията му отказва правото на адвокат и той е бит по време на разпита. Скоро става ясно, че момчето не е отговорно за смъртта на приятеля си и че убийството е част от серията. Ляков помага на следователите да създадат скица на нападателите.

Няколко дни по-късно, на 14 юли, 45-годишната Наталия Мамарчук кара скутера си в близкото село Дийовка. Докато минава през горист участък, двама мъже я повалят на земята. Пребиват до смърт падналата жена с чук или метална тръба. Когато престава да мърда, двамата се качват на скутера й и отпрашват. Няколко местни жители стават свидетели на нападението от разстояние. Опитват се да догонят нападателите, но бързо ги изпускат от поглед. Две местни деца също виждат убийството от непосредствена близост, скрити в палатката си само на метри разстояние от случилото се. Те осигуряват подробно описание на убийците, съвпадащо с онова, дадено от Ляков. От Киев бързо е сформиран разследващ екип, начело с криминален следовател Василий Паскалов. Ловът се превръща в приоритетна задача на повечето от местните органи на реда и по случая работят около 2 000 полицаи.

Първоначално разследването е пазено в тайна. В медиите не е пусната официална информация за убийствата и местните хора не са предупредени за опасността от нападения, нито са осведомени за описанието на извършителите. Все пак слуховете за убийствата карат местното население да си стои по домовете след залез слънце. Впоследствие полицията разпространява избирателно скици и списъци с откраднато имущество из заложните къщи. Откраднатите вещи започват да се появяват в заложните къщи в район Ленински в града. Тази следа бързо довежда до идентифицирането на заподозрените.

Арест и процес

На 23 юли 2007 г. са арестувани трима заподозрени . Игор Супрунюк се опитва да продаде мобилния телефон на една от жертвите в заложна къща, искайки за него 150 гривни (около 20 долара). Когато включва телефона, за да покаже, че работи, устройството е проследено от органите на реда. Той и Виктор Саенко са арестувани на касата на заложната къща. Техният близък приятел Александър Ганжа е арестуван в дома си, като преди това успява да пусне другите откраднати телефони в тоалетната. Те са извадени, но цялата информация в тях е унищожена.

Арестът на маниаците
Арестът на маниаците

Тримата младежи са обвинени в 29 престъпления, сред които 21 убийства и още 8 нападения, в които жертвите са оцелели. Супрунюк е обвинен в 21 углавни убийства, 8 въоръжени грабежа и насилие над животни. Саенко е обвинен в 18 убийства, 5 грабежа и също в насилие над животни. Ганжа е обвинен в 2 въоръжени грабежа.

Научи повече за:   Владислав Волкович и Владимир Кондратенко: Среднощните убийци от Украйна

И тримата си признават бързо, макар че по-късно Супрунюк оттегля признанията си. Процесът започва през юли 2008 г. Супрунюк пледира за невинен, а другите двама за виновни.

Доказателствата на обвинението включват кървавите петна по дрехите на обвиняемите и видеозаписи на убийствата. Защитата стои зад тезата, че хората на записите не са подсъдимите и обвинява разследването в сериозни пропуски. Обвинението иска доживотни присъди за Саенко и Супрунюк и 15 години тежък труд за Ганжа. В Украйна няма смъртно наказание.

Тримата приятели

Тримата обвиняеми са дългогодишни приятели, които заедно са ходели на училище.

Александър Ганжа
Александър Ганжа

Саенко и Ганжа са приятели от малки. Супрунюк се премества в този район по-късно и тримата стават близки в трети клас. Другите две момчета са добри ученици преди появата на Игор. Един от техните учители описва Супрунюк като срамежливо и отдръпнато момче, което обаче често се бие и се забърква в неприятности.

Още в пети клас момчетата успяват да се сблъскат със закона, когато са хванати да замерят с камъни минаващите влакове.

В осми клас тримата намират още допирни точки помежду си. Саенко и Супрунюк се страхуват от височини, както и от по-силните училищни побойници. Двамата решават да излекуват страха си като се провесват от балкона на 14-ия етаж. Това изглежда премахва ужаса им от високото. Ганжа е най-страхливият от тримата. Той има фобия от кръвта и дори отказва да изкъпе котката си от страх, че ще го одраска. Супрунюк предлага да заздравят духа си като измъчват бездомни кучета. Момчетата провесват кучетата от някое дърво, изкормват ги и се снимат с висящите им трупове. Обвинението показва много от тези снимки по време на процеса.

Супрунюк цинично се криви до трупа на убито куче
Супрунюк цинично се криви до трупа на убито куче

На някои от тях момчетата рисуват свастики и други символи с животинската кръв и отправят поздрава на Хитлер. На една от снимките Супрунюк позира с „Хитлеров мустак“. Той е роден на същата дата като фюрера, 20 април, и често със задоволство отбелязва този факт.

Кървава свастика нарисувана с кръвта на убито куче
Кървава свастика нарисувана с кръвта на убито куче

В съда е показан и дълъг видеозапис, на който тримата измъчват бяла котка. Те изработват кръст от две дъски и заковават котето на него, след това стрелят по животното с два пистолета, като напълват устата му с пяна и лепило, за да приглушат писъците му.

Саенко и Супрунюк позират с трупа на бялата котка
Саенко и Супрунюк позират с трупа на бялата котка

Когато момчетата са на 17 години, Супрунюк пребива местно момче, открадва колелото му и го продава на Саенко. И двамата са арестувани, но не влизат в затвора заради възрастта си.

След завършването на гимназията Ганжа се захваща с разни временни работи по заведенията и в строителството. По времето на ареста си е безработен от известно време. Саенко посещава металургичен институт и работи като охранител. Супрунюк се води официално безработен, но изкарва прехраната си, карайки незаконно такси. Колата, деу „Ланос“, е подарък от родителите му за рождения му ден.

Няколко месеца преди началото на убийствата Супрунюк – с помощта на Саенко и Ганжа – започва да обира пасажерите си. Очевидците описват зелено деу, с маркировка на такси, като колата видяна на местопрестъпленията. Според признанията на заподозрените, някои от жертвите са били пътници в нелицензираното такси на Супрунюк. Ганжа взима участие само в един инцидент, в който са ограбени двама мъже и отказва да се замесва в следващите нападения.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
Игор Супрунюк
Игор Супрунюк

Местните медии скоро разбират, че заподозрените са деца на богати и влиятелни родители, които имат връзки с органите на реда. Бащата на Игор Владимир Супрунюк споделя в интервю, че често е летял като пилот с бъдещия президент на Украйна Леонид Кучма и продължава да бъде негов личен пилот и след издигането му във властта. Местните власти първоначално споменават предполагаемото влияние на семействата на заподозрените, но впоследствие отричат роднините им да са упражнявали натиск върху разследването и заявяват, че младежите произлизат от бедни семейства. Въпреки това Виктор Саенко е представляван в съда от своя баща – адвокат Игор Саенко.

Мотивът

Обвинението не установява специфичен мотив, стоящ зад убийствата. Медиите съобщават, че убийците са планирали да забогатеят бързо, продавайки видеозаписите от престъпленията си. Приятелката на един от тримата разказва, че са възнамерявали да направят 40 записа на отделни убийства. Това е потвърдено от съученик на убийците, който често е чувал, че Супрунюк държи контакт с неизвестен „богат, чуждестранен собственик на сайт“, който му е поръчал 40 снъф филма и е щял да плати за тях огромна сума пари. Властите отричат убийствата да са били извършени с тази цел, тъй като по време на разследването не е открито нищо, което да навежда на подобно заключение. Един от следователите казва: „Смятаме, че са го правели като хоби, за да имат колекция от спомени, на която да се радват като остареят“. Заместник-вътрешният министър коментира: „За тези младежи убийството е забавление, подобно на лова“.

Супрунюк позира с чук
Супрунюк позира с чук

На процеса става ясно, че Игор Супрунюк е събирал изрезки от вестниците, разказващи за случая. На някои от фотографиите от убийствата има бележки от рода на „Слабите трябва да умрат. Най-силните ще владеят“.

Научи повече за:   Луди години: Тийнейджърки осъдени на доживотен затвор

Защитата

Екипът от защитници, представляващи обвиняемите, се състои от трима адвокати, по един за всеки от тях. Тримата адвокати първоначално са назначени от съда, но след това Виктор Саенко поисква да бъде представляван от баща си. Молбата му е удовлетворена, но това довежда до значително отлагане на заседанията, докато баща му се запознае с огромното количество доказателствен материал. Игор Саенко се превръща в най-популярната фигура от страна на защитата, давайки безбройни интервюта и поемайки водещата роля в заседанията на съда.

Днепропетровските маниаци в съда
Днепропетровските маниаци в съда

Адвокатът на Александър Ганжа базира защитата си на факта, че клиентът му никога не е участвал в убийствата и е замесен в един единствен инцидент, случил се четири месеца преди серията, в който двама мъже са били ограбени близо до град Днипродзержинск. Ганжа признава напълно вината си, надявайки се на по-снизходителна присъда.

Стратегията на защитата за другите двама обвиняеми е да се атакува обвинението по всички фронтове. Голям брой следователи са призовани на свидетелската скамейка. Защитата обвинява полицията в незаконни обиски, неправилно водене на записки и проблеми по време на разпитите. Адвокат Игор Саенко повдига въпроса за полицейския видеозапис от обиска на апартамента на заподозрените. Според него записът спира и тръгва, показвайки уликите, чак когато вече са намерени, но никога в действителния момент на откриването им. Защитата отрича, че хората, заснети във видеозаписите на убийствата, са обвиняемите, заявявайки, че от пръв поглед се вижда, че това са други лица.

Игор Саенко
Игор Саенко

В интервю за „Комсомолска правда“ Игор Саенко заявява, че първоначално за убийствата е бил обвинен четвърти заподозрян, на име Данила Козлов. Татяна Шрам, сестра на жертвата Елена Шрам, също споменава в интервю, че е виждала името на Козлов в съдебните преписки и че Козлов вероятно е бил със заподозрените, преди сестра й да бъде убита. Полицията е казала на Шрам, че Козлов е пуснат на свобода, защото „не е убивал никого“. Когато нейният адвокат се опитва да повдигне този въпрос в съда, съдията му казва да си сяда на мястото.

Игор Саенко продължава да спекулира с идеята за влиянието на семействата на „истинските убийци“, разказвайки, че е провел разговор с оцелял мъж, който е искал да запази самоличността си в тайна от страх за живота си. Този неизвестен мъж твърдял, че е идентифицирал двамата си нападатели и те са били арестувани. Заподозрените са били освободени един час по-късно, благодарение на оказания от семействата им натиск и двама от разследващите случая са били уволнени. Адвокат Саенко заявява в съда, че четири дни преди да бъдат арестувани синът му и двамата му приятели, полицията е заловила на местопрестъплението двама мъже и една жена, които са извършили едно от убийствата. Те са нападнали полицията, но са били арестувани и записани под имената на Саенко и Супрунюк, които сега са изправени пред съда без да са направили нищо.

Виктор Саенко
Виктор Саенко

„Сега тези подробности се укриват“ – казва Саенко в съда. – „Полицията твърди, че това не се е случвало. Уви, оказва се, че родителите на арестуваните лица са доста влиятелни. Затова информацията е била бързо потулена и на тяхно място са били натопени моят син и неговите приятели. Момичето, арестувано в онзи ден, е напуснало страната и в момента е в Германия“.

Защитата твърди също, че обвинението укрива от съда информация, която би могла да оневини подсъдимите. Игор Саенко заявява, че полицията е разпитвала очевидци и е събрала улики от още две убийства. Обвиняемите имат солидно алиби за тези две убийства, но цялата информация за тези престъпления е премахната от случая.

Бащата на Виктор Саенко казва още, че синът му има „психологическа зависимост“ от Игор Супрунюк, когото нарича главатар. Твърди, че Супрунюк многократно е заплашвал сина му и той се е страхувал за живота си. Самият Виктор също свидетелства в съда, че е изпитвал постоянен страх от Игор Супрунюк още от 7-и клас.

Стратегията на защитата получава известна подкрепа от семействата на жертвите, недоволни от бавното правораздаване и предположението, че властите укриват факти. Някои от тях заявяват пред медиите, че имат намерение да основат независима организация, която да наблюдава съдебните заседания. Украинските власти твърдо отричат в убийствата да е бил замесен четвърти човек, който сега да е на свобода, и заявяват, че слуховете за подобни престъпления, случили се след ареста на тримата заподозрени, са напълно неоснователни.

Видео и снимки от убийствата

Мобилните телефони и компютрите на заподозрените съдържат многобройни видеозаписи от извършването на убийствата. Един от тях изтича в интернет. Той показва убийството на 48-годишния Сергей Яценко. Той лежи по гръб в гориста местност, а едно от момчетата го удря многократно по лицето с чук, увит в жълта найлонова торба. След това един от убийците започва да боде корема му и да бърка в очите му с отвертка. Накрая Яценко отново е ударен с чука, за да е сигурно, че е мъртъв. Нападението продължава четири минути, като през цялото време жертвата е в съзнание. Един от убийците се усмихва към камерата по време на убийството. След това двамата се отправят към колата си, при което става ясно, че убийството се случва край пътя, на няколко метра от паркирания им автомобил. Обсъждат спокойно стореното, изразявайки леко учудване от факта, че жертвата е продължила да диша, след като отвертката е проникнала в оголения й мозък. Младежите измиват ръцете и ножа си с бутилка минерална вода и започват да се смеят. Във филма изглежда участват само двама заподозрени, като единият винаги е зад камерата.

Сред вещите на заподозрените са открити и многобройни снимки, на които се вижда, че са посещавали погребенията на жертвите си. В съда е показан и снимков материал, на който обвиняемите позират с обезобразени животински трупове.

Научи повече за:   Сергей Фьодорович Ткач: Украинският маниак-криминалист

Фотографските и видео доказателства са показани в съда на 29 октомври 2008 г., като част от по-голяма презентация на над 300 снимки и два видеозаписа. Защитата възразява срещу презентацията, заявявайки, че доказателствата са придобити незаконно и че лицата, показани в тях, са били дигитално обработени, за да приличат на обвиняемите. Когато са попитани дали разпознават хората на снимките, Супрунюк и Саенко отричат. Съдията им отвръща: „Не сте слепи“. Експертът по видео обработка Валери Воронюк свидетелства, че според него видео материалът е автентичен. Съдът отхвърля всички възражения на защитата и приема аргумента на обвинението, че материалите са автентични и показват обвиняемите в процеса на убиване на жертвите им.

Мъжът, чието брутално убийство изтича в интернет, е идентифициран като Сергей Яценко от село Таромское. Той е убит на 12 юли 2007 г., а тялото му е открито на 16 юли.

Яценко е на 48 години по време на смъртта си. Наскоро е бил принуден да се пенсионира, заради раков тумор в гърлото. Лечението го оставя ням за известно време, но той не може да стои без работа и продължава да си намира временни занимания в селото. Извършва строителни ремонти, поправя коли, плете кошници и готви за семейството си. По времето на убийството вече е започнал да възвръща гласа си. Яценко е женен и има двама сина и едно внуче. Има също майка инвалид, за която се грижи.

Сергей Яценко
Сергей Яценко

Яценко се е срещал със смъртта и преди 16 години. Докато е работел във ферма, е загубил контрол над трактора си и е паднал с него в близката река. Вместо да скочи, останал е в кабината, опитвайки се да спаси трактора и е бил завлечен под водата. Когато са го извадили, е изпаднал в клинична смърт, но са успели да го съживят. Лекарите са нарекли оцеляването му „едно на хиляда“.

Около 14:30 ч. в деня на убийството той се обажда на жена си, за да й каже, че ще отиде да види внучето си с мотоциклета. Но никога не пристига в дома на сина си, а мобилният му телефон е изключен. Неговата съпруга Людмила се обажда на приятелка и тръгва заедно с нея да обикаля селото, опасявайки се, че мъжът й може да е претърпял инцидент с мотоциклета. Не успяват да го открият. Людмила не може да подаде сигнал в полицията, тъй като в Украйна трябва да минат 72 часа преди едно лице да се смята за изчезнало. На следващия ден тя разлепя снимки на съпруга си из цялото село и се обръща за помощ към местните хора за търсенето му. Четири дни по-късно един от местните жители забелязва снимката на Яценко и си спомня, че е виждал изоставен мотор в гористата местност до сметището. Отвежда роднините му на мястото и те откриват обезобразеното му и разлагащо се тяло.

Фактът, че убийството на Яценко е заснето на видео, остава неизвестен за обществото чак до заседанието на съда на 29 октомври 2008 г. Нецензурираното видео шокира публиката. Съдът се съгласява със становището на обвинението, че записът е истински и показва как Игор Супрунюк напада жертвата, а Виктор Саенко е човекът зад камерата.

Записът изтича в интернет на 4 декември 2008 г., появявайки се в шок сайт в Съединените щати.

Присъдите

На 11 февруари 2009 г. съдът в Днепропетровск намира Игор Супрунюк и Виктор Саенко за виновни в умишлено убийство и осъжда и двамата на доживотен затвор. Получават и допълнителни 15 години по обвиненията в грабеж. Александър Ганжа, който не е замесен в убийствата, получава 9 години за обирите. И тримата са признати за виновни по обвиненията в жестокост към животни. Ганжа казва за Супрунюк и Саенко: „Ако знаех какви зверства са способни да извършат, нямаше да припаря до тях и с пистолет в главата“.

Тримата убийци в съда
Тримата обвиняеми в съда

Адвокатите на Супрунюк и Саенко обявяват намерението си да обжалват присъдите им, казвайки, че автентичността на снимковите и видео доказателства не е била доказана напълно.

Родителите на двамата продължават да вярват в невинността на синовете си. Владимир Супрунюк твърди, че синът му е бил изтезаван по време на разпита, като полицаите са покривали главата му и са го заставяли да вдишва цигарен дим. Игор Саенко казва, че синът му е изкупителна жертва, а престъпленията са били извършени от близки на висшестоящи лица. Родителите възнамеряват да обжалват пред Върховния съд на Украйна и в Европейския съд по правата на човека.

На 24 ноември 2009 г. Върховният съд на Украйна потвърждава доживотните присъди на Игор Супрунюк и Виктор Саенко.

*Публикацията е осъществена благодарение на Славян Николов (Pride)


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
136 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Pride
Pride
03.02.2010 16:52

Чудесно е станало всичко, Благодаря Ви, Силвия!
поздрави

Discip
Discip
04.02.2010 16:38

Тези са нямали никакво въбражение сами по горите и само с този чук, имало е потенциал в децата трябвало е да зачетат за дяда си Чикатило и да си купят ножовка. Факт е обаче, че на север, където има по-малко слънце много не ги слушат главите. Друго си е 20 градуса и нон стоп купон, особено в седмицата на Супербоул много текила и усмихнати каки :).

Discip
Discip
05.02.2010 1:18

Дам така е друго си е олдскуул бруталийте старата школа последно Пичушкин остави сериозна диря :). Докато сме на тази вълна може да потърсиш инфо за Артур Рино и Павел Скачевски 40 трупа за 1 година, кълцаха с ножове и отверки араби по крайните спирки. еее как да не е важен, Супербоул е най-великият финал на Земята, сега в неделя ще има избухване Хаити пак ще ги люлеем :). 2013 е в Ню Орлиънс иска ми се да го съчетая с „Марди грас“, „Бърбън стрийт“ направо „свети“ те затова им викат Светците 🙂 трябват 5000$ и ще се разбия. След… виж още »

ЕМИЛИЯ
ЕМИЛИЯ
05.02.2010 17:14

ЖАЛКО, ЧЕ НЯМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. НАДЯВАМ СЕ В ЗАТВОРА ДА ГИ ИЗНАСИЛВАТ, И УНИЖАВАТ ВСЕКИ ДЕН, ДОКАТО УМРАТ ОТ ЕСТЕСТВЕНА СМЪРТ ИЛИ ОТ ДРУГО

Жужи
Жужи
06.02.2010 18:32

Права сте, Еми. Няма да им се размине в затвора, там със сигурност ще получат това, което им се полага. Бързо ще се приземят и изтрезнеят. Питам се, какви ли тайни крият семействата им, формирали подобни чудовища???!

Discip
Discip
07.02.2010 0:47

За тайните на семействата им нз какви са, но ти препоръчвам да прочетеш „Final Truth“ на Gaskins. Това е най-точната книга, която съм чел некога нз друг убиец да е описал толкова добре своите болни фантазии и кое го кара да върши всичко това. За тия двамата надали ще стане това, което си го мислите мога да ви кажа, че такива психари се радват на доста голяма почит в пандиза единствено към педофилите има негативно отношение.
ЕМИЛИЯ може ли да не пишеш с този капс лок не сме слепи.

ЕМИЛИЯ
ЕМИЛИЯ
07.02.2010 14:38

НАВСЯКЪДЕ ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ. (АКО ВИ ДРАЗНИ, СЪЖАЛЯВАМ, НО ТАКА СИ ПИША) КОЛКОТО ДО ТЕЗИ ТИПОВЕ, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА УБИВАНЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ, – ЗАЩОТО СЕ ЧУВСТВАТ ВЕЛИКИ И БЕЗНАКАЗАНИ – ПРОСТО НЕ МОГА ЗА СИ ПРЕДСТАВЯ КАК СЪЩЕСТВУВА ТАКОВА ЗЛО.
УВРЕДЕНИТЕ ПСИХИЧЕСКИ, ФЕТИШИСТИТЕ И ВСЯКЪКЪВ ДРУГ ТИПАЖ УБИЙЦИ НЕ БУДЯТ, ЧАК ТАКОВА ОТВРАЩЕНИЕ В МЕН. СЪЩО И НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ ВИНАГИ Е ИНДИКАЦИЯ ЗА ДРЕМЕЩ УБИЕЦ

Някой си
Някой си
16.07.2010 13:59

А аз имах нещастието да попадна на едно от видиата им,което е било качено в интернет мога да кажа,че е наистина ПОТРЕСАВАЩО! Да виждаш как размазват главата на човек,а той да е още жив – нямам думи…

Някой си
Някой си
16.07.2010 17:27

Правилно, не давай линк въпреки всички предупрежединия, аз тогава си наложих и го гледах,е на същия и на следващия ден съжалявах,че съм го сторил,но както и да е.Позволямвам си да се намеся и да добавя,че по моя преценка НЕ Е ВЪОБЩЕ ЗА ГЛЕДАНЕ нито от хора със слаби,нито от хора със „силни“ нерви,а пък най-малкото за деца.Нео-нацисткото обезглавяване не е за хора със слаби нерви и деца,а колкото до това наистина нямам думи.

Галина
Галина
21.07.2010 20:11

Обърках се, нали в началото пише, че убийствата са извършени през 2007 година, после изведнъж арест през 2000?

Галина
Галина
21.07.2010 21:35

Добичета. Гледах клипчето, не цялото, но каквото видях ме покърти и погнуси до безкрайност. Дано Дисцип не е прав и дано в затвора ги превъзпитат содомитите, изверги.

Някой си
Някой си
22.07.2010 15:21

Еми да де, ние нали точно това коментирахме – колко е гадно.

Някой си
Някой си
22.07.2010 15:47

Галина, иначе си права – освен това да ги сцепят там в затвора единственото по-лошо е да екзекутират по същия начин,по който те са убивали.А и Дисцип като прочетох това,което си написал -еми въобще не е вярно – според статистиката,агресията и жестокостта на извършените престъпления е най-голяма при температури около 35-36градуса т.е близка до тази на човешкото тяло.Това разбира се не е задължително и не е закономерност, но просто при наблюдения се установена до някаква степен наличие на такава връзка.Както и това,че най-застрашени от извършване на престъпление са лицата до 27г.

neli
neli
24.07.2010 1:05

Ujasqva me tova, 4e roditelite na tezi izrodi vqrvat, 4e decata im sa nevinni.

Москвич 412
Москвич 412
24.07.2010 5:13

Всеки родител си брани детето,независимо дали е виновно или не,това е природата,колкото до младежта имаше един лаф от по Социалилситечско време за „бунтарската“ младеж по техникумите-днешната младеж у гъза да я ебеш.

мими
мими
27.07.2010 16:48

не мога да го гледам клипа,само като прочетох описанието и се разтреперах.какви деца бе,какви родители,тука отдавна е нямало такава връзка.как ще оставиш детето си да пропадне толкова,това не са хора бе,те не изпитват абсолютно никави емоции.

мими
мими
27.07.2010 16:50

аз се чудя как може такива убийци да им се разминава толкова леко?какво е това доживот,мъчения трябва…те това затвор тях не ги плаши,те напълно са деградирали,нямат никава цел,за тях попадането в затвора е супер.

Hanna Montana
Hanna Montana
10.08.2010 14:28

O,kato im gledam mrusnite,dolni,protivni fizionomii mi ide da gi ydarq ne s 4yk ami sus kran da gi premaja.Dano gniqt v ada,dano v zatvora gi mu4at i se gavrqt s tqh vseki boji den!Dano se poburkat i po4nat da vijdat licata na horata,koito sa ybili i nakraq kato po4nat da 4yvat glasove da se samoybiqt…da ne moje da gi izsturgat ot stenite na zatvora,razka6kani i okurvaveni.Amin!

legion
legion
10.08.2010 21:33

изгледах филмчето, което се оказа наистина доста откровенно, по-откровенно от помиите , които ръси ГАГА от екрана. А тия най-вероятно са деца на някакви алкохолици, които не си знаят, какво им правят децата, защото те са си деца, вярно нямат грам възпитание и акъл, ама трябва родителите да бъдат разстреляни, децата да бъдат разстреляни, та следващия път много хора ще се замислят преди да се занимават с глупости, че едните седят се „къфят“ на кухнята, другите се „изявяват“ по дворове и какво става – нищо! Системни расстрели или по-малоприятни наказания и нещата ще се изчистят доста бързо

sdsdsd
sdsdsd
19.08.2010 19:56

Хора не ви знам вие как сте го изгледали тоя клип, изтгелих го,пуснах го само като видях как удрят човека с чука по главата и цялото му лице беше в крав просто цялата настрахнах, и ми стана лошо.Казах си ще погледам още малко и като видях човека как се гарчи и все още диша, и ония долни изроди си говорят и смеят и взимат отерката да го дупчат спрях го веднага,мислех си, че ше мога да го изглеам но просто неможах.Казвах си гледам много филми на ужасите това надали ще е по различно, но уви това е нещо ужасяващо, разплаках… виж още »

Москвич 412
Москвич 412
19.08.2010 20:26

Наистина за съжаление не сме ние тези,които ще решават съдбата на тези утрепки,ако от нас зависеше 7.62х25 от ТТ и в тила.Разбира се щяхме и да го заснемем.

Винаги Верен
Винаги Верен
24.08.2010 23:49

Разбира се, че щяхме. Но по добре да ползваме летална инжекция с бавно действие, та да изпитат и тия педерастчета това, което са причинили.
Иначе господ нека го съди, аз предпочитам да си го получи със сигурност.
Отделно- тия изродчеда са деца на модерното общество и НИКОЙ не може да го отреме

Hanna Montana
Hanna Montana
25.08.2010 20:13

Леталната инжекция е подигравка със паметта на този човек,който тези копелета са убили.Мразя такива уроди,като тези.Дано Бог никога не им прости и ги заличи от лицето на Земята.За такива…нищожества не съществува достатъчно силно наказание.Смъртта им е малко.Колкото до клипа,пуснах го със свито сърце.Потресаващ е,нямам думи..потресаващ.

Москвич 412
Москвич 412
25.08.2010 23:06

Къде е тоя клип,за който толкова коментирате?

Gergana
Gergana
25.08.2010 23:14

Когато го гледах после доста време не ми излезе от ума и се разтреперих отвсякъде.Дори да не е истинско самата мисъл,че е те побърква.Изглежда доста автентично.По-горе Силвия е казала как да го намерим“: Murderers brutally kill man on camera rapidshare“

Москвич 412
Москвич 412
03.09.2010 2:44

Така и не успях да го намеря,дайте директен линк.

Мони
Мони
13.09.2010 13:42

И аз искам да го гледам ама с тоя rapidshare изобщо не мога да сваля каквото и да било..

Джуди
Джуди
18.09.2010 19:50

Приятелска препоръка – не го гледайте, не ви трябва. Остава гадно чувство за цял живот. Най-вече заради това, че нищо не можете да направите. Нито да помогнете на жертвите, нито да предотвратите това или подобни безумия. Мисълта, че има такава безпричинна и безсмислена жестокост, причинена от двукраки и мислещи на друти такива е извън рамките на рационалното мислене.Аз, като любопитен и любознателен човек го гледах пряко сили до някакъв момент и съжалявам за това сега. Работата пак опира до сбъркана система /изключвам патологията – за нея си има съответни лечебни и въдворителни заведения/. Правилна и човеколюбива политика – превенция и… виж още »

sdsdsd
sdsdsd
30.09.2010 18:34

Kлипа може да се намери в google Murderers brutally kill man on camera rapidshare.Москвич 412 пишеш това на търсачката, дърпаш си го на компа и ако имаш сили гледаш, ама един приятелски съвет НЕ ГО ГЛЕДАЙ, аз направо се травмирах, нещо ужасно е, тия долни изчадия дано ги спукат в затвоа от ебане .. да ги побаркат там, да се гаврят всеки ден с тях.Тоя клип трябва да бъде премахнат от нета, направо е страховит..!

сТрН
сТрН
05.10.2010 13:41

Тук таме някой от Вас споменава бог, господ,…чудя се защо? Да го видяхте някъде божеството докато му размазваха черепа или му бъркаха през очите в мозъка на човечеца?
..хах..господ да ги бил накажел…

Някой си
Някой си
22.10.2010 13:58

Стрн,прав си – никакво божество,само човешка ръка може да ги накаже подобаващо тия изроди!

Рокси
Рокси
02.11.2010 12:13

Здравейте, Наскоро попаднах на сайта и веднага му станах почитател :). Относно гореописания случай, искам да споделя, че и аз изгледах видеото… Да, мега гадно е! Ако трябва да съм искрена не изглежда по-гадно от повечето филми на ужасите, които Холивуд произвежда- в сравнение с „Тексаско клане“ и „Убийствен пъзел“ си прилича направо на аматьорско изпълнение. Ирония, нали! Но самата мисъл, че в клипчето всичко е абсолютно истинско прави сцената толкова непоносима за гледане. Замислих се и за друго, че тук си говорим как не трябва да се гледа и съветваме останалите да не го правят… А пък хората, на… виж още »

Рокси
Рокси
02.11.2010 12:19

В този ред на мисли. Аз лично бях далеч по- разстроена и впечатлена, но не в положителен смисъл, не бях на себе си от ужас поне месец след като изгледах документалния филм „Earthlings“. Там темата е за животните и как хората ги експлоатират и според мен сцената, която се развива нейде из… Китай примерно, на една поляна дерат живи лисици и хвърлят все още живите им одрани тела в един самосвал, който беше пълен до горе. Ето това- не бях виждала по- отвратително и мъчно нещо през живота си. Знам, че не може да има сравнение м/у случаите, все пак… виж още »

sdsdsd
sdsdsd
02.11.2010 12:57

Рокси, ествствено ,че неможе да става дума за сравнение между единия и другия случай, в единия говорим за животни, а в другия за ЖИВИ ХОРА!И как може да сравниш тоя садистичен и ужасен клип с тексаско клане, това само като си имап на предвид, че са го направили 2-ма тинейджъри, в разцвета на живота им които трябва да се радват на момичета, дискотеки и обичайните неща от живота, те предпочитат да убият човек по жесток начин, да го заснемат и да си го гледат и това им достая удоволствие.То просто е ужасно, имайки си и предвид, че човека си беше… виж още »

Dark_Side
Dark_Side
02.11.2010 14:36

Гаден е клипа. Успях да го (полу)изгледам с половин отворено око и намалих много звука. Даже накрая го превъртях. Само успях да видя накрая като гадняра си миеше лицето и имаше торба от БИЛА в багажника. Не е истина просто… Според мен трябва да се върне смъртното наказание. Лошото е, че това е нож с 2 остриета и ще започне да се прилага за щяло и нещяло. Много случаи има в историята за екзекутирани невинни хора. Но в този случай, когато 100% е доказана вината на извършителите и има автентичен снимков материал, би трябвало да се приложи. И нека не… виж още »

Рокси
Рокси
02.11.2010 14:47

sdsdsd, всички имаме прав да споделим лично мнение и впечатление, не е необходимо така дълбоко да се възмущаваш от моето. Това е моята гледна точка. И аз казвам едни неща, като предварително се обосновавам защо ги казвам, ти пак се хващаш за тях… абе, както и да е.Ако всички мислехме еднакво, нямаше да има опция да пишем и коментираме.

sdsdsd
sdsdsd
02.11.2010 15:01

Че как няма да се възмущавам като сравняваш смъртта на лисица със смъртта на човек.. то си е за възмущение, незвисимо , че си се обосновала за мен е много странно.Така е имаш право на мнение, но и аз имам право на възмущчение нали така ..?!? Според мен всеки един би се възмутил от необективното ти сравнение, но няма смисаъл от спор.

Рокси
Рокси
02.11.2010 15:56

sdsdsd, като акт със сигурност лисиците не могат да се сравнят с хора, дума да не става, но аз написах, че чисто визуално гледката беше по гадна и въздействаща. И така е- да, мнението ми е субективно, така както съм почувствала.

Рокси
Рокси
02.11.2010 16:02

Малко офф-топик 🙂
sdsdsd, изгледай „Earthlings“, пък после може пак да коментираме 🙂 Ако успееш да го изгледаш до край без да потънеш в океан, комбинация от собствените ти сълзи и повръщано- ще си един от малкото 😉 Имам чувството, че след този филм няма клипче или филм, който да ме шашне. Визуално имам предвид, а не сериозността на действието. Напълно разграничавам кое е е по-важно и кое не.

Някой си
Някой си
02.11.2010 16:27

Рокси,сигурна ли си,че си гледала клипа?!

Аделайде
Аделайде
02.11.2010 16:50

Абе за такива най-оптималният начин за смъртна присъда е начинът, по който те са убивали – така заслужават и да бъдат убити, като в историята за Суини Тод, който накрая свършва като жертвите си. Така максимално ще изпитат това, което са изпитвали горките хора.

sdsdsd
sdsdsd
02.11.2010 17:29

Рокси ти май не си гледала правилния клип.. в клипа няма никви писаци и крясаци, поради факта , че човека е ням!Дори и да го изгледам тоя филм неможе да ме стресне, като се има на предвид, че в него става дума за животни.Не че не ми е пряитня жестокостта над животни, напротив и от нея съм ужасена, ама да виждш как 2-ма души убиват човек с чук, после го изкормват с отврека и накрая му бъркат в очите и убййството на 2 лисици, няма място за сравнение, ама щом казваш значи тоя филм трябва да е нещо страшно.. И… виж още »

Някой си
Някой си
02.11.2010 19:03

Да,Рокси гледах тъпия филм,е ще ти кажа,че нито сълзи,нито сополи,нито повръщано имаше от моя страна! Напротив сетих се за песента „Всички прасета на мезета“ и ми се доядоха пържоли за вечеря 😀 Не знам какво толкова ти е направило впечатление в този филм,всичко което показаха беше нещо съвсем нормално и рутинно.Нима ти не ядеш месо и не носиш кожени дрехи и обувки?

sdsdsd
sdsdsd
02.11.2010 19:25

Абе остави я.. седнала да ми сравнява клип с убиване на лисици с жестокото убйство на човек, че то е смешно бе Рокси..В природата на човек е да яде месо, просто така е остроен света, по силният побеждава, колкото до кжените дрехи, всички ги носим..!

Някой си
Някой си
02.11.2010 19:41

Не,че защитавам безсмислената жестокост към животните,но това с кланниците и убиването на животните е нещо нормално. Тя явно си мисли и,че хищниците,ловуващи в природата изполват упойка преди да отхапят парчета месо от все още дишащата си жертва 😀 хахаха! Специално тя като я гледам какво пише,може и да не яде месо и да не носи кожа,макар че дълбоко се съмнявам в това де,но това е друг въпрос,но пък същвременно не може да очаква и от всички останали да правят същото.

sdsdsd
sdsdsd
02.11.2010 19:45

Ами Някой си аз чесно да ти кажа от нейните писаници почити нищо не разбрах, много писане за нищо,И аз не защитавам безмислената жестокост към животните, надали някой я защитава.. ама това сме ние хората, месоядци хахаха.. Рокси аз даже и се чудя как си успяла да изгледаш клипа на ония изроди.. аз неможах.Пробвах ама не ми се получи.