Виктор Саенко и Игор Супрунюк: Маниаците от Днепропетровск

Днепропетровските маниаци са двама украински младежи, които извършват серия от убийства в украинският град Днепропетровск през юни и юли 2007 г. Случаят им придобива допълнителна популярност поради факта, че убийците заснемат на видео някои от престъпленията си и един от тези записи изтича в интернет. Виктор Саенко и Игор Супрунюк са обвинени в 21 убийства.

Убийствата

Първите две убийства се случили в нощта на 25 юни 2007 г. Жертвата била 33-годишната Екатерина Илченко, която се прибирала към къщи след гостуване у приятелка. Според показанията на Саенко, той и Супрунюк били “излезли да се разходят”. Супрунюк носел чук. Когато Илченко минала покрай тях, той “се завъртял” и я ударил с чука по главата. Тялото на Екатерина било открито от собствената й майка в 5:00 ч сутринта.

Само час след първото убийство двамата младежи нападнали следващата си жертва, Роман Татаревич. Той спял на една пейка недалеч от първото местопрестъпление. Главата на Татаревич била премазана до неузнаваемост от многобройни удари с тъп предмет. Пейката, на която било открито тялото му, се намира точно срещу сградата на местната прокуратура.

На 1 юли в близкия град Новомосковск били открити телата на още две жертви – Евгения Гришченко и Николай Серчук.

В нощта на 6 юли в Днепропетровск били убити още трима души. Първата жертва бил наскоро освободеният от служба войник Егор Нечволода, който бил пребит до смърт, прибирайки се от нощен клуб. Неговата майка открила тялото му на сутринта край кооперацията, в която живеели. След него била убита 28-годишната нощна пазачка Елена Шрам. Според признанията на Саенко, Шрам идвала към тях, когато Супрунюк я ударил с чука, който криел под ризата си, и продължил да я удря, след като жената била вече паднала на земята. Тя носела торба, пълна с дрехи. Двамата убийци взели торбата, използвали дрехите, за да почистят чука и след това я изхвърлили. По-късно през същата нощ убили Валентина Ганжа (няма роднинска връзка с Александър Ганжа) – майка на три деца, омъжена за инвалид.

Андрей Сидюк
Андрей Сидюк

На следващия ден, 7 юли, две 14-годишни момчета от Подгородное, тръгнали за риба, били нападнати посред бял ден. Едното момче, Андрей Сидюк, било убито, но другото – Вадим Ляков, успяло да избяга.

На 12 юли 48-годишният Сергeй Яценко – инвалид от скорошна битка с рака – изчезнал с мотоциклета си. Тялото му било открито четири дни по-късно, като въпреки летните горещини, по него ясно си личали следите от брутални удари.

Последвали още тринадесет убийства. Често в един ден били откривани по няколко тела. В допълнение към по-ранните случаи, в периода от 14 до 16 юли били намирани по две жертви на ден. Жертвите изглежда били подбирани произволно. Повечето от тях били уязвими мишени – жени, деца, възрастни хора, скитници и пияници.

Повечето от жертвите били убити с тъп предмет – чук или арматурен лост. Ударите били насочени главно към лицата им, премазвайки ги до неузнаваемост. Много от тях били обезобразени, изтезавани, а в някои от случаите очите им били извадени, докато са още живи. Една от жертвите била бременна жена, чийто ембрион бил изрязан от утробата й. Никоя от жертвите не била подложена на сексуално насилие.

Някои от жертвите били ограбени, като мобилните им телефони и други ценности били продадени в заложните къщи в града.

Убийствата покривали доста обширен географски район. Освен в самия град, много от тях били извършени в прилежащите райони на Днепропетровска област.

Разследването

Официална връзка между убийствата не била направена чак до нападението на двете момчета от Подгородное на 7 юли. Оцелелият Вадим Ляков първоначално бил арестуван по подозрение в убийството на приятеля си. Полицията му отказала правото на адвокат и той бил бит по време на разпита. Скоро станало ясно, че момчето не е отговорно за смъртта на приятеля си и че убийството е част от серията. Ляков помогнал на следователите да създадат скица на нападателите.

Няколко дни по-късно, на 14 юли, 45-годишната Наталия Мамарчук карала скутера си в близкото село Дийовка. Минавайки през горист участък, двама мъже я повалили на земята. След това пребили до смърт падналата жена с чук или метална тръба. Когато престанала да мърда, двамата се качили на скутера й и отпрашили. Няколко местни жители станали свидетели на нападението от разстояние. Опитали се да догонят нападателите, но бързо ги изпуснали от поглед. Две местни деца също видели убийството от непосредствена близост, скрити в палатката си само на метри разстояние от случилото се. Те осигурили подробно описание на убийците, което съвпаднало с онова, дадено то Ляков. От Киев бързо бил сформиран разследващ екип, начело с криминален следовател Василий Паскалов. Ловът се превърнал в приоритетна задача на повечето от местните органи на реда и по случая работели около 2000 полицаи.

Първоначално разследването било пазено в тайна. В медиите не била пусната официална информация за убийствата и местните хора не били предупредени за опасността от нападения, нито били осведомени за описанието на извършителите. Все пак слуховете за убийствата накарали местното население да си стои по домовете след залез слънце. Впоследствие полицията пуснала избирателно скици и списъци с откраднато имущество в някои заложни къщи. Откраднатите вещи започнали да се появяват в заложните къщи в район Ленински в града. Тази следа бързо довела до идентифицирането на заподозрените.

Арест и процес

Арестът на маниаците
Арестът на маниаците

Тримата заподозрени били арестувани на 23 юли 2007 г. Супрунюк се опитал да продаде мобилен телефон, откраднат от една от жертвите, в заложна къща, искайки за него 150 гривни (около 20 долара). Когато включил телефона, за да покаже, че работи, устройството било проследено от органите на реда. Супрунюк и Саенко били арестувани на касата на заложната къща. Ганжа бил арестуван в дома си, като преди това успял да пусне другите откраднати телефони в тоалетната. Те били извадени, но цялата информация в тях била унищожена.

Научи повече за:   Мъртвите разказват: Кървавото семейство Бендер

Тримата младежи били обвинени в 29 престъпления, сред които 21 убийства и още 8 нападения, в които жертвите били оцелели. Супрунюк бил обвинен в 21 углавни убийства, 8 въоръжени грабежа и 1 насилие над животно. Саенко бил обвинен в 18 убийства, 5 грабежа и също в насилие над животни. Ганжа бил обвинен в 2 въоръжени грабежа.

И тримата си признали бързо, макар че по-късно Супрунюк оттеглил признанията си. Процесът започнал през юли 2008 г. Супрунюк пледирал за невинен, а другите двама за виновни.

Доказателствата на обвинението включвали кървавите петна по дрехите на обвиняемите и видеозаписи на убийствата. Защитата стояла зад тезата, че хората на записите не са обвиняемите и обвинила разследването в сериозни пропуски. Обвинението искало доживотни присъди за Саенко и Супрунюк и 15 години тежък труд за Ганжа. В Украйна няма смъртно наказание.

Тримата приятели

Александър Ганжа
Александър Ганжа

Тримата обвиняеми били дългогодишни приятели, които заедно ходели на училище.

Саенко и Ганжа били приятели от малки. Супрунюк се бил преместил в този район по-късно и тримата станали близки в трети клас. Другите две момчета били добри ученици преди появата на Игор. Един от техните учители описва Супрунюк като срамежливо и отдръпнато момче, което обаче често се биело и се забърквало в неприятности.

В пети клас момчетата вече успели да се сблъскат със закона, когато били хванати да замерят с камъни минаващите влакове.

В осми клас тримата намерили още допирни точки помежду си. Саенко и Супрунюк се страхували от височини, както и от по-силните училищни побойници. Двамата решили да излекуват страха си като се провесили от балкона на 14-ия етаж. Това изглежда премахнало ужаса им от високото. Ганжа бил най-страхливият от тримата. Той имал фобия от кръвта и дори отказвал да изкъпе котката си от страх, че ще го одраска. Супрунюк предложил да заздравят духа си като измъчват бездомни кучета. Момчетата провесвали кучетата от някое дърво, изкормвали ги и се снимали с висящите им трупове. Обвинението показало много от тези снимки по време на процеса.

Супрунюк цинично се криви до трупа на убито куче
Супрунюк цинично се криви до трупа на убито куче

На някои от тях момчетата рисували свастики и други символи с животинската кръв и отправяли поздрава на Хитлер. На една от снимките Супрунюк позира с “Хитлеров мустак”. Той е роден на същата дата като фюрера, 20 април, и често със задоволство отбелязвал този факт.

Кървава свастика нарисувана с кръвта на убито куче
Кървава свастика нарисувана с кръвта на убито куче

В съда бил показан и дълъг видеозапис, на който тримата измъчват бяла котка. Те изработват кръст от две дъски и заковават котето на него, след това стрелят по животното с два пистолета, като напълват устата му с пяна и лепило, за да приглушат писъците му.

Саенко и Супрунюк позират с трупа на бялата котка
Саенко и Супрунюк позират с трупа на бялата котка

Когато момчетата били на 17 години, Супрунюк пребил местно момче, откраднал колелото му и го продал на Саенко. И двамата били арестувани, но не отишли в затвора заради възрастта си.

След завършването на гимназията Ганжа се захващал с разни временни работи по заведенията и в строителството. По времето на ареста му бил безработен от известно време. Саенко посещавал металургичен институт и работел като охранител. Супрунюк бил официално безработен, но изкарвал прехраната си, карайки незаконно такси. Колата, Daewoo Lanos, била подарък от родителите му за рождения му ден.

Игор Супрунюк
Игор Супрунюк

Няколко месеца преди началото на убийствата Супрунюк – с помощта на Саенко и Ганжа – започнал да обира пасажерите си. Очевидците описвали зелено деу, с маркировка на такси, като колата видяна на местопрестъпленията. Според признанията на заподозрените, някои от жертвите били пътници в нелицензираното такси на Супрунюк. Ганжа взел участие само в един инцидент, в който били ограбени двама мъже и отказал да се замесва в следващите нападения.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Sophia 🍺 GattaNegra 🍺 Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺
Дарители: OrlinAleksandarKalinaNadezhdaNadezhda
350
222

Местните медии съобщили, че заподозрените са деца на богати и влиятелни родители, които имат връзки с органите на реда. Бащата на Игор Владимир Супрунюк споделя в интервю, че често е летял като пилот с бъдещия президент на Украйна Леонид Кучма и продължавал да бъде негов личен пилот и след издигането му във властта. Местните власти първоначално споменавали предполагаемото влияние на семействата на заподозрените, но впоследствие отрекли роднините им да са упражнявали натиск върху разследването и заявили, че младежите произлизат от бедни семейства. Въпреки това Виктор Саенко бил представляван в съда от своя баща – адвокатът Игор Саенко.

Мотивът

Супрунюк позира с чук
Супрунюк позира с чук

Обвинението не установило специфичен мотив, стоящ зад убийствата. Медиите съобщили, че убийците са планирали да забогатеят бързо, продавайки видеозаписите от престъпленията си. Приятелката на един от тримата разказала, че са възнамерявали да направят 40 записа на отделни убийства. Това било потвърдено от съученик на убийците, който често бил чувал, че Супрунюк държи контакт с неизвестен “богат, чуждестранен собственик на сайт”, който му бил поръчал 40 снъф филма и щял да плати за тях огромна сума пари. Регионалният директор на сигурността Иван Ступак отрекъл убийствата да са били извършени с тази цел, тъй като по време на разследването не било открито нищо, което да навежда на подобно заключение. Детектив Богдан Власенко казал: “Смятаме, че са го правели като хоби, за да имат колекция от спомени, на която да се радват като остареят”. Заместник-вътрешният министър Николай Купянский коментирал: “За тези младежи убийството е забавление, подобно на лова”.

На процеса станало ясно, че Супрунюк е събирал изрезки от вестниците, разказващи за случая. На някои от фотографиите от убийствата имало бележки от рода на “Слабите трябва да умрат. Най-силните ще владеят”.

Защитата

Днепропетровските маниаци в съда
Днепропетровските маниаци в съда

Екипът от защитници, представляващи обвиняемите, се състоял от трима адвокати, по един за всеки от тях. Тримата адвокати първоначално били назначени от съда, но след това Виктор Саенко поискал да бъде представляван от баща си. Молбата му била удовлетворена, но това довело до значително забавяне на изслушванията, докато бащата на Саенко се запознае с многобройния доказателствен материал. Игор Саенко се превърнал в най-видната фигура от страна на защитата, давайки безбройни интервюта и поемайки водещата роля в заседанията на съда.

Научи повече за:   Джеси Померой: Демона с мраморното око

Адвокатите на Ганжа базирали защитата си на факта, че той никога не бил участвал в серията от убийства и бил замесен в един единствен инцидент, четири месеца преди това, в който двама мъже били ограбени близо до град Днипродзержинск. Ганжа признал напълно вината си, надявайки се на по-снизходителна присъда.

Игор Саенко
Игор Саенко

Стратегията на защитата за другите двама обвиняеми била да се атакува обвинението по всички фронтове. Голям брой следователи били призовани на свидетелската скамейка. Защитата обвинила полицията в незаконни обиски, неправомерно водене на записки и проблеми по време на разпитите. Адвокат Игор Саенко повдигнал въпроса за полицейския видеозапис от обиска на апартамента на заподозрените. Според Саенко записът спирал и тръгвал, показвайки уликите чак когато вече са намерени, но никога в действителния момент на откриването им. Защитата отрекла, че хората, заснети във видеозаписите на убийствата, са обвиняемите, заявявайки, че от пръв поглед се вижда, че това са други лица.

В интервю за “Комсомолска правда” Игор Саенко заявил, че първоначално за убийствата бил обвинен четвърти заподозрян, на име Данила Козлов. Татяна Шрам, сестра на жертвата Елена Шрам, също споменала в интервю, че е виждала името на Козлов в съдебните документи и че Козлов вероятно е бил със заподозрените, преди сестра й да бъде убита. Полицията била казала на Шрам, че Козлов е пуснат на свобода, защото “не е убивал никого”. Когато нейният адвокат се опитал да повдигне този въпрос в съда, съдията му казал да си сяда на мястото.

Виктор Саенко
Виктор Саенко

Игор Саенко продължил да спекулира с идеята за влиянието на семействата на “истинските убийци”, разказвайки, че бил провел интервю с оцелял мъж, който искал да запази самоличността си в тайна от страх за живота си. Този неизвестен мъж твърдял, че е идентифицирал двамата си нападатели и те са били арестувани. Заподозрените били освободени един час по-късно, благодарение на оказания от семействата им натиск и двама от разследващите случая били уволнени. Саенко заявил в съда, че четири дни преди да бъдат арестувани тримата обвиняеми, полицията била заловила на местопрестъплението двама мъже и една жена, които били извършили едно от убийствата. Те нападнали полицията, но били арестувани и записани под имената на Саенко и Супрунюк, които сега били изправени пред съда без да са направили нищо.

“Сега тези подробности се укриват” – казал Саенко в съда. – “Полицията твърди, че това не се е случвало. Уви, оказва се, че родителите на арестуваните лица са били доста влиятелни. Затова информацията била бързо потулена и на тяхно място са били натопени моят син и неговите приятели. Момичето, арестувано в онзи ден, е напуснало страната и в момента е в Германия”.

Защитата твърдяла също, че обвинението задържа информация от съда, която би могла да оневини нейните клиенти. Игор Саенко заявил, че полицията е разпитвала очевидци и е събрала улики от още две убийства. Обвиняемите имали солидно алиби за тези две убийства, но всичката информация за тези престъпления била премахната от случая.

Бащата на Виктор Саенко заявил още, че синът му имал “психологическа зависимост” от Игор Супрунюк, когото наричал главатар. Защитата твърдяла, че Супрунюк многократно е заплашвал Саенко и той се страхувал за живота си. Самият Виктор също свидетелствал в съда, че е изпитвал постоянен страх от Игор Супрунюк още от 7-и клас.

Стратегията на защитата получила известна подкрепа от семействата на жертвите, недоволни от бавното правораздаване и предполагаемите укрити от властите факти. Някои от роднините на жертвите заявили пред медиите, че имат намерение да основат независима организация, която да наблюдава съдебните заседания. Властите в Украйна твърдо отричали в убийствата да е бил замесен четвърти човек, който сега да е на свобода, и заявили, че слуховете за подобни престъпления, случили се след ареста на тримата заподозрени, са напълно неоснователни.

Видео и снимки от убийствата

Мобилните телефони и компютрите на заподозрените съдържали многобройни видеозаписи от извършването на убийствата. Един от тези записи изтекъл в интернет. Той показва убийството на 48-годишния Сергей Яценко. Той лежи по гръб в гориста местност, а едно от момчетата го удря многократно по лицето с чук, увит в жълта найлонова торба. След това един от убийците започва да боде корема му и да бърка в очите му с отвертка. Накрая Яценко отново е ударен с чука, за да е сигурно, че е мъртъв. Нападението продължава четири минути, като през цялото време жертвата е в съзнание. Един от убийците се усмихва към камерата по време на убийството. След това двамата се запътват към колата си, при което става ясно, че убийството се случва край пътя, на няколко метра от паркирания им автомобил. Обсъждат спокойно стореното, изразявайки леко учудване от факта, че жертвата е продължила да диша, след като отвертката е проникнала в оголения й мозък. Младежите измиват ръцете и ножа си с бутилка минерална вода и започват да се смеят. Във филма изглежда участват само двама заподозрени, като единият винаги е зад камерата.

Сред вещите на заподозрените били открити и многобройни снимки, на които се вижда, че са посещавали погребенията на жертвите си. В съда бил показан и снимков материал, на който обвиняемите позират с обезобразени животински трупове.

Научи повече за:   Ерик Смит: Малолетният детеубиец от Савона

Фотографските и видео доказателства били показани в съда на 29 октомври 2008 г., като част от по-голяма презентация на над 300 снимки и два видеозаписа. Защитата възразила срещу презентацията, заявявайки, че доказателствата са придобити незаконно и че лицата, показани в тях, са били дигитално обработени, за да приличат на обвиняемите. Когато Супрунюк и Саенко били попитани дали разпознават хората на снимките, те отрекли. Съдията им отвърнал: “Вие не сте слепи”. Експертът по видео обработка Валери Воронюк свидетелствал, че според него видео материалът е автентичен. Съдът отхвърлил всички възражения на защитата и приел аргумента на обвинението, че материалите са автентични и показват обвиняемите в процеса на убиване на жертвите им.

Мъжът, чието брутално убийство изтекло в интернет, бил идентифициран като Сергей Яценко от село Таромское. Той бил убит на 12 юли 2007 г., а тялото му било открито на 16 юли.

Сергей Яценко
Сергей Яценко

Яценко бил на 48 години. Наскоро бил принуден да се пенсионира, заради раков тумор в гърлото. Лечението го оставило ням за известно време, но Яценко не можел да стои без работа и продължил да си намира временни занимания в селото. Занимавал се със строителни ремонти, поправял коли, плетял кошници и готвел за семейството си. По времето на убийството вече започвал да възвръща гласа си. Яценко бил женен и имал двама сина и едно внуче. Имал също майка инвалид, за която се грижел.

Яценко се бил срещал със смъртта и преди шестнадесет години. Докато работел във ферма, загубил контрол над трактора си и паднал с него в близката река. Вместо да скочи, останал в кабината, опитвайки се да спаси трактора и бил завлечен под водата. Когато го извадили, бил изпаднал в клинична смърт, но успели да го съживят. Лекарите нарекли неговото оцеляване “едно на хиляда”.

В около 14:30 ч в деня на убийството той се обадил на жена си, за да й каже, че ще отиде да види внучето си с мотоциклета. Но никога не пристигнал в дома на сина си, а мобилният му телефон бил изключен. Неговата съпруга Людмила се обадила на приятелка и тръгнала заедно с нея да обикаля селото, опасявайки се, че мъжът й може да е претърпял инцидент с мотоциклета. Не могли да го открият. Людмила не можела да подаде сигнал за изчезването му, тъй като в Украйна трябва да минат 72 часа преди едно лице да се смята за изчезнало. На следващия ден Людмила разлепила снимки на съпруга си из цялото село и се обърнала за помощ към местните хора за търсенето му. Четири дни по-късно един от местните жители видял снимката на Яценко и си спомнил, че бил виждал изоставен мотор в гористата местност до сметището. Отвел роднините на Яценко на мястото и те открили обезобразеното му и разлагащо се тяло.

Фактът, че убийството на Яценко било заснето на видео, останал неизвестен за обществото чак до заседанието на съда на 29 октомври 2008 г. Нецензурираното видео шокирало публиката. Съдът се съгласил със становището на обвинението, че записът е истински и показва как Игор Супрунюк напада жертвата, а Виктор Саенко е човекът зад камерата.

Записът изтекъл в интернет на 4 декември 2008 г., появявайки се в шок сайт в Съединените щати. Видеото може да се открие в Гугъл със следните стрингове: “Murderers brutally kill man on camera” или “3 Guys 1 Hammer”.

Присъдите

Тримата убийци в съда
Тримата обвиняеми в съда

На 11 февруари 2009 г. съдът в Днепропетровск намерил Игор Супрунюк и Виктор Саенко за виновни в предумишлено убийство и осъдил и двамата на доживотен затвор. Получили и допълнителни 15 години по обвиненията в грабеж. Александър Ганжа, който не бил замесен в убийствата, получил девет години за обирите. И тримата били признати за виновни по обвиненията в жестокост към животни. Ганжа казал за Супрунюк и Саенко: “Ако знаех какви зверства са способни да извършат, нямаше да припаря до тях и с пистолет в главата”.

Адвокатите на Супрунюк и Саенко обявили намерението си да обжалват присъдите им, казвайки, че автентичността на снимковите и видео доказателства не е била доказана напълно.

Родителите на двамата продължават да вярват в невинността на синовете си. Владимир Супрунюк твърди, че синът му е бил изтезаван по време на разпита, като полицаите са покривали главата му и са го заставяли да вдишва цигарен дим. Игор Саенко казва, че синът му е изкупителна жертва, а престъпленията са били извършени от близки на висшестоящи лица. Родителите възнамеряват да обжалват пред Върховния съд на Украйна и в Европейския съд по правата на човека.

На 24 ноември 2009 г. Върховният съд на Украйна потвърждава доживотните присъди на Игор Супрунюк и Виктор Саенко.

*Публикацията е осъществена благодарение на Славян Николов (Pride)

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Sophia 🍺 GattaNegra 🍺 Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺
Дарители: OrlinAleksandarKalinaNadezhdaNadezhda
350
222
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

133
Напиши коментар

avatar
132 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
54 Автори на коментари
Борислава ВойковаsplatterhouseАЛЕКингАлекс Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Pride
Гост
Pride

Чудесно е станало всичко, Благодаря Ви, Силвия!
поздрави

Discip
Гост
Discip

Тези са нямали никакво въбражение сами по горите и само с този чук, имало е потенциал в децата трябвало е да зачетат за дяда си Чикатило и да си купят ножовка. Факт е обаче, че на север, където има по-малко слънце много не ги слушат главите. Друго си е 20 градуса и нон стоп купон, особено в седмицата на Супербоул много текила и усмихнати каки :).

Discip
Гост
Discip

Дам така е друго си е олдскуул бруталийте старата школа последно Пичушкин остави сериозна диря :). Докато сме на тази вълна може да потърсиш инфо за Артур Рино и Павел Скачевски 40 трупа за 1 година, кълцаха с ножове и отверки араби по крайните спирки. еее как да не е важен, Супербоул е най-великият финал на Земята, сега в неделя ще има избухване Хаити пак ще ги люлеем :). 2013 е в Ню Орлиънс иска ми се да го съчетая с “Марди грас”, “Бърбън стрийт” направо “свети” те затова им викат Светците 🙂 трябват 5000$ и ще се разбия. След… виж още »

ЕМИЛИЯ
Гост
ЕМИЛИЯ

ЖАЛКО, ЧЕ НЯМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. НАДЯВАМ СЕ В ЗАТВОРА ДА ГИ ИЗНАСИЛВАТ, И УНИЖАВАТ ВСЕКИ ДЕН, ДОКАТО УМРАТ ОТ ЕСТЕСТВЕНА СМЪРТ ИЛИ ОТ ДРУГО

Жужи
Гост
Жужи

Права сте, Еми. Няма да им се размине в затвора, там със сигурност ще получат това, което им се полага. Бързо ще се приземят и изтрезнеят. Питам се, какви ли тайни крият семействата им, формирали подобни чудовища???!

Discip
Гост
Discip

За тайните на семействата им нз какви са, но ти препоръчвам да прочетеш “Final Truth” на Gaskins. Това е най-точната книга, която съм чел некога нз друг убиец да е описал толкова добре своите болни фантазии и кое го кара да върши всичко това. За тия двамата надали ще стане това, което си го мислите мога да ви кажа, че такива психари се радват на доста голяма почит в пандиза единствено към педофилите има негативно отношение.
ЕМИЛИЯ може ли да не пишеш с този капс лок не сме слепи.

ЕМИЛИЯ
Гост
ЕМИЛИЯ

НАВСЯКЪДЕ ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ. (АКО ВИ ДРАЗНИ, СЪЖАЛЯВАМ, НО ТАКА СИ ПИША) КОЛКОТО ДО ТЕЗИ ТИПОВЕ, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА УБИВАНЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ, – ЗАЩОТО СЕ ЧУВСТВАТ ВЕЛИКИ И БЕЗНАКАЗАНИ – ПРОСТО НЕ МОГА ЗА СИ ПРЕДСТАВЯ КАК СЪЩЕСТВУВА ТАКОВА ЗЛО.
УВРЕДЕНИТЕ ПСИХИЧЕСКИ, ФЕТИШИСТИТЕ И ВСЯКЪКЪВ ДРУГ ТИПАЖ УБИЙЦИ НЕ БУДЯТ, ЧАК ТАКОВА ОТВРАЩЕНИЕ В МЕН. СЪЩО И НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ ВИНАГИ Е ИНДИКАЦИЯ ЗА ДРЕМЕЩ УБИЕЦ

Някой си
Гост
Някой си

А аз имах нещастието да попадна на едно от видиата им,което е било качено в интернет мога да кажа,че е наистина ПОТРЕСАВАЩО! Да виждаш как размазват главата на човек,а той да е още жив – нямам думи…

Някой си
Гост
Някой си

Правилно, не давай линк въпреки всички предупрежединия, аз тогава си наложих и го гледах,е на същия и на следващия ден съжалявах,че съм го сторил,но както и да е.Позволямвам си да се намеся и да добавя,че по моя преценка НЕ Е ВЪОБЩЕ ЗА ГЛЕДАНЕ нито от хора със слаби,нито от хора със “силни” нерви,а пък най-малкото за деца.Нео-нацисткото обезглавяване не е за хора със слаби нерви и деца,а колкото до това наистина нямам думи.

Галина
Гост
Галина

Обърках се, нали в началото пише, че убийствата са извършени през 2007 година, после изведнъж арест през 2000?

Галина
Гост
Галина

Добичета. Гледах клипчето, не цялото, но каквото видях ме покърти и погнуси до безкрайност. Дано Дисцип не е прав и дано в затвора ги превъзпитат содомитите, изверги.

Някой си
Гост
Някой си

Еми да де, ние нали точно това коментирахме – колко е гадно.

Някой си
Гост
Някой си

Галина, иначе си права – освен това да ги сцепят там в затвора единственото по-лошо е да екзекутират по същия начин,по който те са убивали.А и Дисцип като прочетох това,което си написал -еми въобще не е вярно – според статистиката,агресията и жестокостта на извършените престъпления е най-голяма при температури около 35-36градуса т.е близка до тази на човешкото тяло.Това разбира се не е задължително и не е закономерност, но просто при наблюдения се установена до някаква степен наличие на такава връзка.Както и това,че най-застрашени от извършване на престъпление са лицата до 27г.

neli
Гост
neli

Ujasqva me tova, 4e roditelite na tezi izrodi vqrvat, 4e decata im sa nevinni.

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Всеки родител си брани детето,независимо дали е виновно или не,това е природата,колкото до младежта имаше един лаф от по Социалилситечско време за “бунтарската” младеж по техникумите-днешната младеж у гъза да я ебеш.

мими
Гост
мими

не мога да го гледам клипа,само като прочетох описанието и се разтреперах.какви деца бе,какви родители,тука отдавна е нямало такава връзка.как ще оставиш детето си да пропадне толкова,това не са хора бе,те не изпитват абсолютно никави емоции.

мими
Гост
мими

аз се чудя как може такива убийци да им се разминава толкова леко?какво е това доживот,мъчения трябва…те това затвор тях не ги плаши,те напълно са деградирали,нямат никава цел,за тях попадането в затвора е супер.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

O,kato im gledam mrusnite,dolni,protivni fizionomii mi ide da gi ydarq ne s 4yk ami sus kran da gi premaja.Dano gniqt v ada,dano v zatvora gi mu4at i se gavrqt s tqh vseki boji den!Dano se poburkat i po4nat da vijdat licata na horata,koito sa ybili i nakraq kato po4nat da 4yvat glasove da se samoybiqt…da ne moje da gi izsturgat ot stenite na zatvora,razka6kani i okurvaveni.Amin!

legion
Гост
legion

изгледах филмчето, което се оказа наистина доста откровенно, по-откровенно от помиите , които ръси ГАГА от екрана. А тия най-вероятно са деца на някакви алкохолици, които не си знаят, какво им правят децата, защото те са си деца, вярно нямат грам възпитание и акъл, ама трябва родителите да бъдат разстреляни, децата да бъдат разстреляни, та следващия път много хора ще се замислят преди да се занимават с глупости, че едните седят се “къфят” на кухнята, другите се “изявяват” по дворове и какво става – нищо! Системни расстрели или по-малоприятни наказания и нещата ще се изчистят доста бързо

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Хора не ви знам вие как сте го изгледали тоя клип, изтгелих го,пуснах го само като видях как удрят човека с чука по главата и цялото му лице беше в крав просто цялата настрахнах, и ми стана лошо.Казах си ще погледам още малко и като видях човека как се гарчи и все още диша, и ония долни изроди си говорят и смеят и взимат отерката да го дупчат спрях го веднага,мислех си, че ше мога да го изглеам но просто неможах.Казвах си гледам много филми на ужасите това надали ще е по различно, но уви това е нещо ужасяващо, разплаках… виж още »

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Наистина за съжаление не сме ние тези,които ще решават съдбата на тези утрепки,ако от нас зависеше 7.62х25 от ТТ и в тила.Разбира се щяхме и да го заснемем.

Винаги Верен
Гост
Винаги Верен

Разбира се, че щяхме. Но по добре да ползваме летална инжекция с бавно действие, та да изпитат и тия педерастчета това, което са причинили.
Иначе господ нека го съди, аз предпочитам да си го получи със сигурност.
Отделно- тия изродчеда са деца на модерното общество и НИКОЙ не може да го отреме

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Леталната инжекция е подигравка със паметта на този човек,който тези копелета са убили.Мразя такива уроди,като тези.Дано Бог никога не им прости и ги заличи от лицето на Земята.За такива…нищожества не съществува достатъчно силно наказание.Смъртта им е малко.Колкото до клипа,пуснах го със свито сърце.Потресаващ е,нямам думи..потресаващ.

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Къде е тоя клип,за който толкова коментирате?

Gergana
Гост
Gergana

Когато го гледах после доста време не ми излезе от ума и се разтреперих отвсякъде.Дори да не е истинско самата мисъл,че е те побърква.Изглежда доста автентично.По-горе Силвия е казала как да го намерим”: Murderers brutally kill man on camera rapidshare”

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Така и не успях да го намеря,дайте директен линк.

Мони
Гост
Мони

И аз искам да го гледам ама с тоя rapidshare изобщо не мога да сваля каквото и да било..

Джуди
Гост
Джуди

Приятелска препоръка – не го гледайте, не ви трябва. Остава гадно чувство за цял живот. Най-вече заради това, че нищо не можете да направите. Нито да помогнете на жертвите, нито да предотвратите това или подобни безумия. Мисълта, че има такава безпричинна и безсмислена жестокост, причинена от двукраки и мислещи на друти такива е извън рамките на рационалното мислене.Аз, като любопитен и любознателен човек го гледах пряко сили до някакъв момент и съжалявам за това сега. Работата пак опира до сбъркана система /изключвам патологията – за нея си има съответни лечебни и въдворителни заведения/. Правилна и човеколюбива политика – превенция и… виж още »

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Kлипа може да се намери в google Murderers brutally kill man on camera rapidshare.Москвич 412 пишеш това на търсачката, дърпаш си го на компа и ако имаш сили гледаш, ама един приятелски съвет НЕ ГО ГЛЕДАЙ, аз направо се травмирах, нещо ужасно е, тия долни изчадия дано ги спукат в затвоа от ебане .. да ги побаркат там, да се гаврят всеки ден с тях.Тоя клип трябва да бъде премахнат от нета, направо е страховит..!

сТрН
Гост
сТрН

Тук таме някой от Вас споменава бог, господ,…чудя се защо? Да го видяхте някъде божеството докато му размазваха черепа или му бъркаха през очите в мозъка на човечеца?
..хах..господ да ги бил накажел…

Някой си
Гост
Някой си

Стрн,прав си – никакво божество,само човешка ръка може да ги накаже подобаващо тия изроди!

Рокси
Гост
Рокси

Здравейте, Наскоро попаднах на сайта и веднага му станах почитател :). Относно гореописания случай, искам да споделя, че и аз изгледах видеото… Да, мега гадно е! Ако трябва да съм искрена не изглежда по-гадно от повечето филми на ужасите, които Холивуд произвежда- в сравнение с “Тексаско клане” и “Убийствен пъзел” си прилича направо на аматьорско изпълнение. Ирония, нали! Но самата мисъл, че в клипчето всичко е абсолютно истинско прави сцената толкова непоносима за гледане. Замислих се и за друго, че тук си говорим как не трябва да се гледа и съветваме останалите да не го правят… А пък хората, на… виж още »

Рокси
Гост
Рокси

В този ред на мисли. Аз лично бях далеч по- разстроена и впечатлена, но не в положителен смисъл, не бях на себе си от ужас поне месец след като изгледах документалния филм “Earthlings”. Там темата е за животните и как хората ги експлоатират и според мен сцената, която се развива нейде из… Китай примерно, на една поляна дерат живи лисици и хвърлят все още живите им одрани тела в един самосвал, който беше пълен до горе. Ето това- не бях виждала по- отвратително и мъчно нещо през живота си. Знам, че не може да има сравнение м/у случаите, все пак… виж още »

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Рокси, ествствено ,че неможе да става дума за сравнение между единия и другия случай, в единия говорим за животни, а в другия за ЖИВИ ХОРА!И как може да сравниш тоя садистичен и ужасен клип с тексаско клане, това само като си имап на предвид, че са го направили 2-ма тинейджъри, в разцвета на живота им които трябва да се радват на момичета, дискотеки и обичайните неща от живота, те предпочитат да убият човек по жесток начин, да го заснемат и да си го гледат и това им достая удоволствие.То просто е ужасно, имайки си и предвид, че човека си беше… виж още »

Dark_Side
Гост
Dark_Side

Гаден е клипа. Успях да го (полу)изгледам с половин отворено око и намалих много звука. Даже накрая го превъртях. Само успях да видя накрая като гадняра си миеше лицето и имаше торба от БИЛА в багажника. Не е истина просто… Според мен трябва да се върне смъртното наказание. Лошото е, че това е нож с 2 остриета и ще започне да се прилага за щяло и нещяло. Много случаи има в историята за екзекутирани невинни хора. Но в този случай, когато 100% е доказана вината на извършителите и има автентичен снимков материал, би трябвало да се приложи. И нека не… виж още »

Рокси
Гост
Рокси

sdsdsd, всички имаме прав да споделим лично мнение и впечатление, не е необходимо така дълбоко да се възмущаваш от моето. Това е моята гледна точка. И аз казвам едни неща, като предварително се обосновавам защо ги казвам, ти пак се хващаш за тях… абе, както и да е.Ако всички мислехме еднакво, нямаше да има опция да пишем и коментираме.

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Че как няма да се възмущавам като сравняваш смъртта на лисица със смъртта на човек.. то си е за възмущение, незвисимо , че си се обосновала за мен е много странно.Така е имаш право на мнение, но и аз имам право на възмущчение нали така ..?!? Според мен всеки един би се възмутил от необективното ти сравнение, но няма смисаъл от спор.

Рокси
Гост
Рокси

sdsdsd, като акт със сигурност лисиците не могат да се сравнят с хора, дума да не става, но аз написах, че чисто визуално гледката беше по гадна и въздействаща. И така е- да, мнението ми е субективно, така както съм почувствала.

Рокси
Гост
Рокси

Малко офф-топик 🙂
sdsdsd, изгледай “Earthlings”, пък после може пак да коментираме 🙂 Ако успееш да го изгледаш до край без да потънеш в океан, комбинация от собствените ти сълзи и повръщано- ще си един от малкото 😉 Имам чувството, че след този филм няма клипче или филм, който да ме шашне. Визуално имам предвид, а не сериозността на действието. Напълно разграничавам кое е е по-важно и кое не.

Някой си
Гост
Някой си

Рокси,сигурна ли си,че си гледала клипа?!

Аделайде
Гост
Аделайде

Абе за такива най-оптималният начин за смъртна присъда е начинът, по който те са убивали – така заслужават и да бъдат убити, като в историята за Суини Тод, който накрая свършва като жертвите си. Така максимално ще изпитат това, което са изпитвали горките хора.

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Рокси ти май не си гледала правилния клип.. в клипа няма никви писаци и крясаци, поради факта , че човека е ням!Дори и да го изгледам тоя филм неможе да ме стресне, като се има на предвид, че в него става дума за животни.Не че не ми е пряитня жестокостта над животни, напротив и от нея съм ужасена, ама да виждш как 2-ма души убиват човек с чук, после го изкормват с отврека и накрая му бъркат в очите и убййството на 2 лисици, няма място за сравнение, ама щом казваш значи тоя филм трябва да е нещо страшно.. И… виж още »

Някой си
Гост
Някой си

Да,Рокси гледах тъпия филм,е ще ти кажа,че нито сълзи,нито сополи,нито повръщано имаше от моя страна! Напротив сетих се за песента “Всички прасета на мезета” и ми се доядоха пържоли за вечеря 😀 Не знам какво толкова ти е направило впечатление в този филм,всичко което показаха беше нещо съвсем нормално и рутинно.Нима ти не ядеш месо и не носиш кожени дрехи и обувки?

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Абе остави я.. седнала да ми сравнява клип с убиване на лисици с жестокото убйство на човек, че то е смешно бе Рокси..В природата на човек е да яде месо, просто така е остроен света, по силният побеждава, колкото до кжените дрехи, всички ги носим..!

Някой си
Гост
Някой си

Не,че защитавам безсмислената жестокост към животните,но това с кланниците и убиването на животните е нещо нормално. Тя явно си мисли и,че хищниците,ловуващи в природата изполват упойка преди да отхапят парчета месо от все още дишащата си жертва 😀 хахаха! Специално тя като я гледам какво пише,може и да не яде месо и да не носи кожа,макар че дълбоко се съмнявам в това де,но това е друг въпрос,но пък същвременно не може да очаква и от всички останали да правят същото.

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Ами Някой си аз чесно да ти кажа от нейните писаници почити нищо не разбрах, много писане за нищо,И аз не защитавам безмислената жестокост към животните, надали някой я защитава.. ама това сме ние хората, месоядци хахаха.. Рокси аз даже и се чудя как си успяла да изгледаш клипа на ония изроди.. аз неможах.Пробвах ама не ми се получи.