Антония Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки

Антония Матева и Мария Дръндарова

Антония и Мария отдавна обмисляли как да се отърват от хубавата си съученичка и “приятелка” Маргарита Гергененова. С мъка търпели нейния слънчев и жизнерадостен характер. Тя била всичко, което искали да бъдат. Красива, обичана и популярна. А и момчетата я предпочитали пред тях – и то момчета, които Антония Матева и Мария Дръндарова също харесвали. Двете били единодушни, че им е писнало от нея. Идвало им да я убият.

В петъчното утро на 5 март 2004 г. направили точно това.

Смъртоносна хватка

Маргарита Гергененова
Маргарита Гергененова

Обикновено приятелките се събирали у Антония, която живеела на ул. “Кукуш” в пловдивския квартал “Кючук Париж”, защото родителите й били на работа през деня. В дома на Мария винаги имало някакво присъствие, а момичетата искали да са сами. Преднамерено или не, Антония и Мария поканили Маргарита да дойде с тях. Без да знае, че взима най-фаталното решение в младия си живот, тя приела.

Погледали телевизия, но след малко Антония и Мария излезли на балкона, вероятно за да пушат. Тогава Маргарита направила нещо, което преляло чашата на изтъненото им търпение. Решила на шега да ги заключи навън.

Затваряйки вратата обаче, без да иска затиснала опашката на котарака и животното запищяло от болка. Побесняла от тази проява на насилие върху домашния й любимец, Антония блъснала вратата отвън, за да освободи нещастното животно. Усещайки от гневната реакция на приятелката си, че моментът на дългоочакваната саморазправа най-сетне е настъпил, Мария прошепнала на Антония: “Ще го направим след малко”.

Маргарита се била разположила самодоволно на фотьойла и нямала представа какво й готвят нейните “най-добри приятелки”. Мария предложила да й покаже някаква хватка и я стиснала за гърлото. Направила знак на джудистката Антония да се присъедини към показното. (Според някои източници едната от убийците е ударила Маргарита отзад по главата с предварително приготвена бухалка, докато другата я е стискала за гушата).

Маги наивно вярвала, че всичко това е просто игра. Но, редувайки се, двете я стискали все по-силно и тя започнала да се бори за въздух. Започнала да разбира истинските им намерения и да ги моли за милост, а в очите й се четял панически ужас:

“Пуснете ме. Вие луди ли сте, ще ме убиете. Натискате сънната ми артерия… Искам да се върна при мама, да живея”. 

Но те я съборили на земята, едната от тях хванала краката й, а другата продължила да стиска гърлото й с всичка сила. Обезумялото момиче се опитало да вика, но убийците затиснали устата й с ръка. Ритала и драскала, борейки се с последни сили за живота си. След половин час ожесточена борба момичето повърнало и спряло да диша завинаги.

Новоизпечените удушвачки завлекли тялото на жертвата си в стаята на Антония и започнали да умуват какво да правят с него. Минали цели два часа, но неопитните им в криминалния бранш умове очевидно се затруднявали да измислят как да се отърват от трупа. Хрумнало им да изгорят тялото на тавана, обаче бързо се сетили, че така би могъл да избухне пожар в целия блок и решили просто да го скрият горе, докато им дойде някоя по-добра идея. Таванът им бил подръка, защото апартаментът на Антония се намирал на последния, осми етаж.

Двете се захванали да събличат тялото на Маргарита, оставяйки я само по бикини. Нямали намерение да изхвърлят дрехите й, щели да ги носят, тъй като били хубави. Прибрали дрехите в найлонова торба, която скрили в апартамента, увили тялото в чаршаф и го качили на тавана, където го набутали в отдушника на асансьорната шахта и го покрили с дъски и чували. Доволни от това временно решение на проблема, двете решили да изкарат пари от цялата работа и продали мобилния телефон на Маги в магазин за употребявани апарати (или го заложили в заложна къща). Сдобивайки се с цели 20 лева, Мария и Антоанета отишли да се почерпят с кафе. Двете се носели на повърхността на нещата, без да допускат да бъдат обзети от паника, разкаяние или вина за стореното. А може би просто били лишени от подобни чувства?

Уикендът минал, а двете бъдещи затворнички не предприели нищо, за да скрият жертвата си другаде. Водени от безгранична наглост и безразсъдство, дори решили да се похвалят с трофея си.

Горди от стореното

Маргарита Гергененова
Маргарита Гергененова

Денят минавал, а Маги не се прибирала у дома. Нейната майка Цветана Петрова започнала сериозно да се притеснява. Когато дъщеря й не се появила за вечеря, се обадила в Първо РПУ в Пловдив и подала сигнал за изчезването й.

Минала една безсънна нощ, а от Маги нямало никаква следа. Цветана хванала телефона и започнала да звъни на роднини, познати и приятели. Обадила се първо на Антония. С хладнокръвието на изпечена лъжкиня убийцата заявила, че Маргарита е излязла някъде със своя братовчед Димитър. Майката се озадачила, защото детето й нямало такъв роднина, но подминала това странно изказване, решавайки вероятно, че става въпрос за някакво недоразумение. Останалите обаждания също не дали резултат. Никой не знаел къде е Маги.

Полицията организирала група за издирване чак в понеделник на 8-и март. Служителите на реда вероятно са смятали, че момичето просто се е запиляло някъде по заведенията и ще се прибере невредимо. Нищо, че била на четиринадесет години. Такива случаи с лопата да ги ринеш.

Обнадеждена все пак, че полицията се е захванала за работа, Цветана прекарала Деня на жената с изтерзаната надежда, че издирването на дъщеря й ще даде резултат и детето й ще се прибере у дома живо и здраво.

Междувременно, необременени от подобни терзания, Мария и Антония с нищо не показвали, че крият някаква ужасна тайна. В неделния ден на 7-и март дори си спретнали купон. Убийците поканили бившия приятел на жертвата си, деветокласника Сашо, когото Мария харесвала, и той по-късно разказва, че двете били весели и пиели водка, сякаш имали някакъв повод. Според него “двете поливаха убийството на Маги”.

С настъпването на 8-и март на двете новоизлюпени убийци, неможещи повече да си държат езика зад зъбите, им хрумнала “гениалната” идея да разкрият пред някого какво са направили. На тях вече не им било достатъчно да обсъждат стореното по между си и изпитвали отчаяна потребност да споделят подвизите си с трето лице и да се сгреят от изписаното на лицето му страхопочитание. Все пак според тях подвигът им бил достоен за възхищение и преклонение!

Три дни след зверското убийство на Маргарита разказали за смъртта й на своя приятелка – шестокласничката Кристина (в някои източници Константина). Мария и Антония обаче не спрели дотук. Съзирайки, вероятно, обидно недоверие в очите на 12-годишната Кристина, решили да й докажат, че не говорят празни приказки и я завели в блока на Антония, на тавана, където й показали скритото в асансьорната шахта тяло на Маги.

Научи повече за:   Влад Цепеш Дракула: Побивачът на кол

„Видях носа на Маргарита и много се изплаших” – казва по-късно малката Криси.  Доволни от създаденото впечатление, двете удушвачки заплашили момичето, че ако каже на някого и тя ще бъде последвана от същата съдба. Кристина обаче осъзнала, че не бива да си мълчи за нещо толкова сериозно и споделила със своята приятелка Ванчето, която я посъветвала да отиде в полицията.

Жестоката истина

На 9 март в 19:00 ч. изтерзаната Цветана получила обаждане от полицията. Казали й да дойде бързо в управлението. Тръгнала натам по домашно облекло, вярваща, че ей сега ще се види с дъщеря си, но същевременно, ядосана от безотговорното й изчезване, си повтаряла наум: “Ох, сега как ще я набия!”.

В районното я очаквал ужасен шок. Ченгетата й заявили с каменни физиономии: „Убита е, намерена е затворена, но не е насилвана. Убийците са задържани!”.

Олюлявайки се от тази чудовищна новина, Цветана едва намерила сили да попита кой го е направил. „Когато разберете, ще бъдете изненадани!” – отговорили й полицаите, но не й дали повече подробности.

Разбрала истината на следващия ден 10 март, но не от полицията, а от вестниците.

Пловдивските удушвачки са задържани
Пловдивските удушвачки са задържани

След като открила удушеното тяло на Маги, полицията извършила обиск в апартамента на Антония и намерила там дрехите на жертвата. Антония била арестувана незабавно, а около час след нея полицаите задържали и партньорката й Мария. Наложена им била мярка за неотклонение “задържане под стража”. Когато ги докарали в управлението за разпит, там вече били дошли две техни съученички (вероятно Кристина и Ванчето), за да дадат показания. Убийците се държали самоуверено и нагло. Антония поклатила заплашително глава срещу едно от момичетата и демонстративно прокарала пръст през гърлото си. Мария пък предупредила момичетата да внимават какво говорят, защото после ще съжаляват.

Два дни по-късно (на 11 март) двете момичета направили пълни самопризнания на разпита пред съдия, а на 12 март срещу тях били повдигнати обвинения по чл.116 от Наказателния кодекс – за предумишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Те били обвинени и в кражба на мобилен телефон, както и в закана за убийство. В хода на разследването било установено, че са удушили Маргарита от завист, а “идеята им хрумнала” за първи път още през 2003 година. Антония казала на следователите, че била плакала през цялото време, докато душили Маргарита.

Веднага щом се сдобили с адвокати, удушвачките променили версията си и се опитали да представят убийството като нещастен случай. Заявили, че Маргарита се е задушила, докато на игра са пробвали върху нея хватки от джудото. Тя била спряла да диша за около 30 секунди и двете се опитали да я съживят с изкуствено дишане, но не успели.

Междувременно се появили услужливи слухове, според които при първоначалните разпити момичетата са били скубани и са изяли по няколко шамара, за да проговорят. Това обяснявало защо в началото говорели едно, а сега друго. Тези слухове остават непотвърдени от официалните източници.

Адвокатите подали жалба до Апелативния съд за промяна на мярката за неотклонение на двете момичета, но пловдивският съд я оставил без уважение. Прокуратурата смятала, че деянието им е предумишлено, и въпреки че са непълнолетни, двете са в състояние напълно да отговарят за постъпките си. Мария и Антония изчакали началото на процеса си в Сливенския затвор.

Процесът

Процесът срещу Антония Матева и Мария Дръндарова започва на 22 август 2004 г. в Пловдивския окръжен съд и се разглежда при закрити врати. По време на заседанията двете непълнолетни престъпнички, изглеждащи видимо отслабнали след престоя си в затвора, били строго охранявани от служителите на съдебната охрана. При едно от следващите си явявания в съдебната зала Мария пристигнала с остригана почти нула номер глава, а нейният адвокат обяснил, че това се е наложило, защото момичето било хванало въшки в Сливенския затвор.

На 13 октомври 2004 г. двете осмокласнички направили изявления пред съда. Антония посочила като мотив за убийството това, че Маги била по-популярна и харесвана от момчетата. Нейните две “приятелки” не можели да се примирят с този факт и дълго време крояли планове как да я премахнат от пътя си. Освен женска ревност, Антония посочила в мотивите си и това, че Маргарита “не й помогнала, когато я изнасилили на един купон”. В последните си думи в съдебната зала Антония казала, че ако може да върне времето назад би помогнала на Маги.

Другата обвиняема Мария поискала прекъсване на заседанието, за да обядва и едва следобед дала обяснения пред съда. Настоявала докрай, че няма вина за убийството. Нейният адвокат Наум Китанов заявил, че ще поиска отвод на съдебния състав, защото са били допуснати фоторепортери, което е неправомерно, тъй като процесът е срещу непълнолетни. Родителите на Мария не присъствали в съдебната зала.

По време на делото били призовани 18 свидетели и 13 вещи лица, сред които съученици и учители на Маргарита. Майката на Маргарита Герганенова завела граждански иск в размер на 100 000 лева, който съдът отсъдил в нейна полза, но намалил обезщетението на 75 000 лв.

Антония и Мария се разплакват, когато чуват присъдата си
Антония и Мария се разплакват, когато чуват присъдата си

На 13 януари 2005 г. съдебният състав на Пловдивския окръжен съд решил, че двете момичета са виновни в предумишленото и особено жестоко и мъчително убийство на тяхната съученичка Маргарита Гергененова. Антония Матева получила осем години лишаване от свобода, а Мария девет години. Здраво притиснати една до друга двете момичета се разплакали, чувайки присъдата си.

Решението на съда предизвикало сълзи и в очите на майката на убитата Маги Цветана Петрова и нейната баба. Родителите на Антония заявили пред репортерите, че не чувстват вина за стореното от дъщеря им и не са допускали грешки във възпитанието й.

Освен това съдът постановил Мария и Антония да бъдат порицани публично, като присъдата им бъде обявена на всеослушание в тяхното училище “Братя Миладинови” в Пловдив. Дрехите на убитата Маргарита – дънки, яке, маратонки, телефон, пръстен и огледалце, иззети като веществени доказателства, били върнати на майката.

Адвокатите на двете непълнолетни убийци обжалвали присъдата в Пловдивския апелативен съд. Делото стартирало на 3 май 2005 г., отново при закрити врати. Още на първото заседание бащата на Мария Дръндарова освободил адвоката на дъщеря си и пожелал да й бъде назначен служебен защитник. Тони Дръндаров обяснил постъпката си с факта, че по време на първия процес адвокатът на Мария не бил споменал пред съда, че той и съпругата му са в развод. Според него това би могло да бъде смекчаващо вината обстоятелство. Съдът приел искането му и отложил делото за 21 юни.

Научи повече за:   Изчезването на Маделин О'хеър: Най-мразената жена в Америка

На 21 юни 2005 г. Апелативният съд стигнал до решението да намали присъдите на двете момичета с по една година и половина. Съдът не изяснил мотивите за това свое решение, а апелативният прокурор заявил, че ще обжалва намаляването на присъдите пред Върховния касационен съд. По закон максималното наказание за подобен вид престъпления е десет години.

Адвокатът на Мария Александър Попчев изразил задоволството си от решението на съда и казал:

“Мария най-накрая се призна за виновна и дълбоко се разкайва за стореното, но… само Стивън Кинг би могъл да разгадае защо е било извършено убийството. В случая трябва да се надникне в подсъзнанието, а в България това изобщо не е познато”.

Според него Мария и Антония едва ли ще бъдат превъзпитани, ако останат зад решетките по-дълго време.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293

Луда завист

Трудно е да се повярва, че две обикновени тийнейджърки биха могли да посегнат на живота на приятелката си, водени от чиста женска завист. Баналният израз “причините се коренят дълбоко в обществото” изглежда важи тук с пълна сила. Родителите ли са виновни? Или учителите?

Според приятелите на двете убийци те са се движели в компанията на момчета, взимащи наркотици. Пиели са, пушели са трева, бягали са от училище, държали са се арогантно. Може би никой не е обърнал внимание на тяхното деградиращо поведение, защото днес то е нормално явление почти за всеки ученик. Родителите отдавна са забравили какви са били на тяхната възраст и колко голяма нужда са имали от подкрепа и разбиране. Потопени в борбата за изкарване на насъщния, възрастните оставят децата си напълно без контрол. Даже смятат, че възпитанието е работа на учителите. Това, разбира се, до известна степен е така, но оформянето на един млад човек започва и свършва в семейството.

Антония не обичала да учи. Често се оплаквала, че нищо не й влиза в главата и загубила интерес към училището. Криела чувствата си, сякаш смятала, че е срамно да показваш искрена радост или тревога. Прикривала ранимостта си под маската на непукизма. Вероятно с течение на времето душата й наистина е закърняла дотолкова, че да й позволи да отнеме човешки живот.

Психолозите и психиатрите, които я преглеждат, установяват, че тя е нервна по характер и се дразни за съвсем дребни неща. Няма данни да е имала сериозен приятел, тъй като й било забранено да води момчета вкъщи.

Според нея било съвсем естествено да пие и пуши на 14-годишна възраст. Ценностната й система почивала на убеждението, че преуспелият човек е този, който има много пари и може да си купи каквото поиска.

Дълбоко в себе си момичето било изтъкано от комплекси. Компенсирала чувството си за непълноценност с неподчинение към авторитета на възрастните. Когато си тийнейджър е модерно да нарушаваш правилата. Това се харесва на лудите ти връстници, в чиято компания копнееш да бъдеш. За да си популярен се искат жертви.

Проблемите си разрешавала с агресия. Борела се със самотата, заобикаляйки се с хора. Антония се сближила с Мария, точно защото била весела и общителна. Двете момичета бързо станали неразделни.

Маргарита и Мария
Маргарита и Мария

Преди приятелството си с Антония Мария била много близка с Маргарита. Но последвалите събития подсказват, че може би винаги е изпитвала прикрита завист към по-хубавото и по-популярно от нея момиче. Когато Антония се появила на сцената, Мария сигурно се е почувствала по-силна и е започнала да излива пред нея насъбралата се с години в душата й злъч. Уверената в себе си Маргарита не помагала никак за изглаждането на комплексите на двете бъдещи убийци. Когато й казвали, че харесват някое момче, тя правела всичко възможно да привлече вниманието му преди тях. Страшно се дразнели от това, че се прави на по-голяма.

Двете депресирани тийнейджърки вероятно не са можели да понасят слънчевия характер и жизнеността, които излъчвала Маргарита. Дълбоко в душите си изгаряли от желание да са като нея. Но това било нещо, което не допускали да признаят дори пред себе си.

Психолозите и психиатрите определят Мария като емоционален инвалид, неспособен да съпреживява дълбоко. Но освен това тя е надарена с доста висок интелект. До 4-и клас учела в състезателна паралелка за напреднали деца и ходела по олимпиади по български език и математика, на които често печелела първите места.

Като дете колекционирала доста неща – картинки и снимки. Родителите й били доволни от нея. Мария била подредена, послушна, прибирала се в 20:00 ч. и никога не се забърквала в неприятности. Слушала поп-фолк, но кой ли не го слуша, гледала сериали.

Естествено, животът й не бил безоблачен. Тя била лишена от много неща. Родителите й не можели да си позволят да й купят мобилен телефон. Отчаяно искала да бъде облечена като другите деца, но финансовото състояние на семейството й не го позволявало. На всичкото отгоре родителите й били в процес на развод, което още повече усложнявало психическото й и емоционално състояние.

За разлика от Антония, тя не харесвала да бъде заобиколена от много хора и точно затова не обичала да ходи на дискотека. Мария била склонна да се противопоставя на колектива. Нямала лидерски умения, но много й се искало да бъде център на вниманието и да контролира нещата. Обичала да играе роля и да се преструва, защото забелязвала, че така околните я приемат по-положително.

Маргарита засенчвала жалкото им съществуване. Те искали да греят с нейната светлина. Премахвайки я от пътя си, не тя, а те – двете неудачници – щели да се превърнат в център на вниманието.

Постигнали точно това, но призракът на убитото от тях момиче ще ги преследва завинаги.

Живот след затвора

През пролетта на 2009 г. Антония и Мария завършват 12-и клас в Трудово-поправителното училище към Сливенския затвор с отличен успех. Празнували абитуриентския си бал зад решетките. Без ушити по поръчка рокли, без лъскави коли, прически и скъпи подаръци. Те са почти на 20 години и скоро ще излязат на свобода.

“Не вярвам да посмеят да се върнат в Пловдив. Ако им е останала капчица съвест, няма да намерят покой до гроб” – казват съучениците на убитата Маги.

През изминалите години двете запазват приятелството си и посвещават времето си на учението, което им помага да се откъснат от мислите за тегавото всекидневние на затворническия живот. Освен уроците, посещават театрален курс, научават се да бродират, да садят цветя, да рисуват празнични картички.

“Искам да забравя… всичко и да продължа напред. Предстоят ми нови неща в живота. Завърших училище и трябва да мисля за бъдещето, не искам да се обръщам назад.” – казва Антония.

През 2007 г. пускат по училищата филм за детското насилие, озаглавен “Умирай лесно”. В него Антония казва: “Надявам се като излезем да се е позабравило! Много кофти, че стана така с Маргарита ама…” – (б.а. – тази информация е взета от коментар в интернет. Моля, ако някой е гледал филма да потвърди дали цитатът е верен!).

Научи повече за:   Алисън Бота и изнасилвачите-изкормвачи от Порт Елизабет

Мария Дръндарова пише на родителите си:

“Мили мои родители, нямам търпение да се прибера вкъщи. Съсипах живота ви, но не мога да върна времето назад. Разбрах колко щастлива съм била преди, но не съм го осъзнавала. Говорите ми да съм силна, но вие бъдете, защото аз все някак си ще се оправя”.

На 7 декември 2009 г. Антония Матева била освободена от затвора за добро поведение. Върнала се в същия апартамент – домът на родителите й – в който през 2004 г. заедно с Мария убиват Маргарита. Според журналистите тя превърнала дома си в затвор – не излизала никъде от страх, че може да срещне родителите на жертвата си, а може би и от лесно обясним срам.

Услужлива бабичка от същия вход обяснила на репортерите колко затворено семейство са Матеви и как бащата е малко агресивен. Казала, че не разговарят почти с никого – нормално, че кой родител на убиец ще тръгне да фамилиарничи с хората. Възрастната жена, очевидно сведуща по всички въпроси от житието на съседите си, споделила, че майката на Антония Пепа се е разболяла след осъдителната присъда на дъщеря си:

“Явно стресът й докара рак. Не е добре жената. Две операции претърпя” – с почти искрена загриженост споделя съседката.

Антония и нейните родители отказват да дават интервюта на журналистите, които ги преследват навсякъде. Майката обяснява на един репортер, че дъщеря й е суетна и не може да се показва навън без грим и прическа.

За разлика от мълчаливото семейство Матеви, бащата на Мария Дръндарова е доста словоохотлив. Той казва за bTV:

“Мария е едно нормално дете, това е. Не беше отличничка. Не мога да допусна, че е убийца. Абсурдно е. Трябва да има заплаха за живота й, за да го извърши. Не мога да обвинявам никого. Така е било писано.

Много бързо порасна до зряло момиче с разбирания. Първо искаше да стане манекенка, след това – да учи за следовател.

Чувствам се лош родител. Обвинявам се, че съм допуснал да се сприятели с лоши момичета. Не съм й обръщал достатъчно внимание, защото постоянно съм ангажиран с работа. Но кризата притиска всеки в България. Имали сме проблеми със съпругата, които са утежнили нещата, но Мария е по-адаптивна от много други деца.

Учих я как да общува, психолог съм. Ако психолог не може да улови такъв проблем, кой друг? Оттеглям се от психологията след това, което се случи. Но и в училище освен за цифри и букви трябва да мислят за други неща”.

Дъщеря му ще остане зад решетките още няколко месеца и е избрана за диджей в затвора, заради музикалните й заложби. Мария получава диплома за компютърен оператор и текстообработка и възнамерява когато излезе да учи задочно икономика.

В сливенската килия си има телевизор, абонирала се е за модни списания и вестници. Мария чете много романи и енциклопедии и пише стихове. Но често сънува кошмари.

Версията на Дръндаров

Тони Дръндаров
Тони Дръндаров

“Откакто попадна в затвора, дъщеря ми много се промени. Чак сега започна да проумява какво се е случило с живота й” – Тони Дръндаров.

Мария редовно пише писма на родителите си. В едно от тях казва: “Сега разбирам колко щастлива съм била преди. Трябваше да загубя свободата си, за да оценя сега колко много ми липсва.”

Нейният баща Тони Дръндаров е убеден, че Мария не е способна да извърши убийство от завист. Той вярва, че причината е съвсем друга, но полицията е отказала да разследва тази версия. Според него убитата Маргарита се е опитала да запознае Мария и Антония със свой приятел – сутеньор, за когото момичетата щели да проституират насила. Точно това било накарало двете приятелки да убият Маги. Дръндаров твърди, че в цялата тази схема има замесени полицаи от Първо РПУ в Пловдив.

“Още по време на съдебния процес открих в тефтерчето на дъщеря ми имената и телефонните номера на полицейски служители от Първо РПУ” – разказва бащата. – “Показах ги на адвоката си, но той ми нареди да мълча за това. А наскоро дъщеря ми ми призна, че Маргарита е искала да я запознае със свой приятел, който е известен сутеньор в Пловдив. Младежът много искал Мария да работи за него като проститутка и се опитвал да я вкара в схемата си чрез Маргарита”.

В коментар, носещ неговото име, оставен под тази статия, той казва:

“Мария въобще не е този изрод, който бе представен пред обществото. Фалшивият образ беше за прикриване на скандалните истини около мистериозното убийство. Най-вероятно тези истини ще си останат завинаги “погребани” у нея и никога няма да излезнат на бял свят. Жестоките манипулации я смазаха и й “запушиха устата”. Тя не получи нормална правна защита и бе осъдена от незаконосъобразен съдебен състав, при редица пропуски, нарушения и нередности. И ще полудява още дълго време в затвора…”

“Не чувствам озлобление към Антония и Мария. Животът на семейството ми е провален, техният също. Моята Маги по характер беше жизнерадостна, любвеобилна и искрена. Споделяше всичко” – казва майката на Маги.

Цветана Петрова, която сега е в чужбина, се утешава в прегръдките на втората си дъщеричка, която също носи името Маргарита – в памет на завинаги загубената си кака.


Статията е написана по идея на: Nanny и Някой си
Използвани са материали от голям брой български новинарски сайтове. Тъй като голяма част от данните (и дори имената) в тях бяха доста противоречиви, не гарантирам за точността на описаните събития. Ако някой открие някаква неточност, моля да съобщи за нея в коментарите – естествено подкрепена доколкото се може с факти.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

120
Напиши коментар

avatar
119 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
59 Автори на коментари
Лилия КостоваСон нефесsplatterhouse333Георги Георгиев Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
trackback

[…] Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки https://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutcha…shvatchki/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти […]

trackback

[…] Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки https://kriminalnidosieta.com/?p=2489 в Любими преди 48 секунди edno23.com Начало контакти […]

Марина
Гост
Марина

Гадни, грозни комплексарки без капка мозък в завистливите си тикви ! ;(

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Май макарените в кобурите на ченгетата седят само за украса…

Буржоа-бохем
Гост
Буржоа-бохем

Силвия, а и всички, които се интересувате от случая, погледнете книгата на Боряна Димитрова “Големите убийства в Пловдив”, на издателство “Труд”, 2009 г. Много интересно четиво, особено за нас – пловдивчани.

Antenora
Гост
Antenora

Ебаси откачалките, ебаси и чудото….

Лина
Гост
Лина

Момичетата са го направили – това е ясно. Но аз като човек, който не гледа само на север смятам, че за да го направят им е трябвала по-основателна причина от завист. И аз съм завиждала и са ми завиждали, но ние сме още живи. Така че не бързайте да ги обвинявате всяка монета си има две страни.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Относно последния коментар-Ти добре ли си?Да не бързам да ги обвинявам значи,а?Чуваш ли се изобщо какви ги дрънкаш бе жена!!!”Имали са основателна при4ина от завист”е едно напълно абсурдно твърдение.Никой няма основание да убие друг човек.Това е престъпление и няма никакво оправдание в този случай.Това са две утайки на обществото,които са напълно комплексирани поради своята незначителност сред връстниците си.И вместо да поработят върху имиджа си или личностите си те извършват убийство защото са неадекватни,глупави и жалки.Те ще бъдат мразени завинаги и това е най-малкото,което заслужават.Сега Маргарита е в гроба а те на свобода и тя,за разлика от тях никога няма да… виж още »

Gergana
Гост
Gergana

Напълно е възможно причината да е само завистта.Хората толкова сме се изродили,че като слушам новините хората се колят и за един погрешен поглед.Не заслужават съжаление.Съжаление заслужава това момиче,което не е изживяло нищо,което повече никога няма да прегърне майка си.

kuman
Гост
kuman

mislq 4e gi sadite prekaleno surovo.nqkoi ot vas bil li e cql jivot autsaider kato men?siguren sam 4e ne.vsi4ko tragva ot mladsha vazrast i ot prekomernite razliki-vanshen vid,drehi face,tqlo i .t.n znaete li kakvo e vseki den da ti se napomnq 4e ti si nishto a drugite sa vsi4ko?kakvo e da nqma koi da ti kaje edno dobar den,za da ne izglejda kato idiot v o4ite na drugite,4e e govoril s teb?da ne si pokanen na edin rojdenden den,na edin kupon?da nqmash priqteli,da ne te iskat dori da poritash futbol s tqh?da nqmash priqtelka/priqtel?poznahte li me sega?kolko ot vas kato… виж още »

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Kuman,приятелю сбъркал си ако оправдаващ тези убийци поради тяхната компексираност и незначителност сред техните връстници.Ще ти кажа нещо не само ти си бил аутсайдер.Аз бях много смешна като ученичка,нямах приятели,не ме канеха на рожденни дни и ми се подиграваха в клас.Нямах приятел.Всеки Божи ден ми се втълпяваше,че съм грозна и т.н..даже си имах и прякор.Очевидно на съучениците никога не им харесваше нищо,дали бях слаба или дебела за тях винаги бях обект на присмех!Ммм..да не мислиш,че си само ти?!Аз обаче не убих мойте съученички с по-хубави дрехи от моите.Аз стоях затворена вкъщи,където четях книги и живеех житота си такава каквато съм.Сега… виж още »

kuman
Гост
kuman

badi si jalka i nabojna dushica hanna montana.i ako ima rai ti pojelavam da otidesh tam,i zaedno da prekarash ve4nostta sas si4kata bogopomazana utaika, koqto ti e pravela jivota na zemqta “prekrasen”

анна
Гост
анна

тоя kuman какво се е разревал колко бил ощетен. на колко места още е пуснал тази “сърцераздирателна” изповед? ха ха хаа

Петя
Гост
Петя

Филма “Умирай лесно” съм го гледала лично, точно това казва една от убийците!

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Аз ли съм жалка,Kuman?!Ти си жалкото същество наричащо себе си аутсайдер,плачещо свито в някой ъгъл и обвиняващо другите за своята нищожност.Ето,сега вече знаем как са размишлявали онези двете,убийци.Като теб.Ти си утайката,зарита в собствената си злоба.Какво…толкова ли си неадекватен та не можа да схванеш добронамереността на моите думи?!Защо си клекнал да хленчиш тук,а?Освен това си личи,че не си оползотворил времето си прекарано в отчуждение във ограмотяването си…това е видно с просто око.Останалото стана ясно от злобните ти словоизлияния.

анна
Гост
анна

Подържам те, Хана Монтана!!! Замислям се дали това не е самата убийца, представяща се за някой си kuman!!!??? Все пак престъпниците се издават….или съм гледала много филми….!!!???

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Силве,виждам,че си ме защитила след като господин ”Аз съм аутсайдер” е излял мисловната си помия върху мен.Много мило от твоя страна само дето проблема си е в него.За такива примери като неговия учехме в многото часове по психология.Такива като него не могат да ме засегнат.Нека се дави във злобата си..даже виждам,че споменава Рая,Господ[който между другото ни е създал за да страдаме захвърляйки ни на Земята]тъй че кой знае…може да се е родил Антихриста….Месията.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Анна,ние здравомислещите трябва да се поддържаме!!

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Аз немога да си обясня как някой може да защитава тия 2-те създания.Къкъвто и да е човек, каквото и да е преживял в детството си, дори да е бил отхвърлен от целия свят, той няма право да посегне на човешки живот.Ако отнемеш нечий живот по – дпбре ли ще се почувстваш?Или може би по – силен, или може би тогава обществото ще те приема и ще ти ръкопляска.Голяма заблуда, в днещно време хората живеят в една заблуда.А колкото до теб Куман не сме ние тука хората, които ще се опитват да ти просветялт живота или да ти показваме правия път,… виж още »

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Да,явно и аз трябваше да подмина хлипането му.Сметнах,че имам какво да му кажа понеже съм била някога в такова положение.Обаче целта му е била много по-различна от това да намери съчувствие.

kuman
Гост
kuman

ne tarsq sa4uvstvie ot nikogo,tova nqma da mi pomogne.kolkoto do hlipaneto,moje da e bilo mnogo otdavna kogato sam bil dete.tova koeto se opitvam da vi kaja e,4e s takova otnoshenie slu4aite kato v kolorado u.s. nqma da sa poslednite.razberete 4e prosto se opitvam da vi predstavq razli4na gledna to4ka.ne iskam da napadam nikogo.pogreshno ste me razbrali.nqkolko godini sam ohranqval zatvornici.povqrvaite 4e za da se prekra4i granicata,osnovanieto e seriozno,a pri4inata-4esto e nevidima za ostanalite.kolkoto do antihrista hanna,da satanist sam ot 15 godishen i shte bada takav do poslednata si glatka vazduh.tova e neshtoto koeto me spasi.ne tarsq sa4uvstvie ot nikogo momi4eta,no… виж още »

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Сатанист?Това какво ще рече , е отричаш Бог и вярваш в Дявола? Или се бъркам, защото малко не съм запозната с това, в което вярваш.Все пак живеем в свободна държава, където всеки може да изкаже мнението си и да вярва в това, което му се струва добре за него.Но никога,поради каквата и да е причина (освен при самозащита), човек неможе да реши да отнеми нечий живот.Небива и ти да разбираш такива хора, защото това звучи много странно и зловещо.Аз никога не бих могла да си обясня как някой може да убие човек, камоли за извращенията, които убийците правят с труповете,… виж още »

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Силвия, мила може=ш ли да направиш тука в сайта нещо като форум където да можем да си пише, а не така след коментарите,че е малко тъпо. Ако го направиш ще е супер, естествено, ако имаш време.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Щом разбираш защо не убиваш и ти?!Или може би си убил вече. Някое куче,котка….сатанист си на дела или само говориш?Не вярваш в Бог,а?Сатаната е това,в което вярваш.Интересна философия.Сега може би ще стана малко саркастична.Ако Господ е светлината тогава Сатаната протегнал ръка към теб казва[като Дарт Вейдър в ”Междузвездни Войни”]”Ела.Премини към Тъмната страна”!Да приемем,че аз ще ида в Рая,където ти ми пожела да отида след смъртта си в един от предните си коментари…теб къде ще изпрати Сатаната?!По дяволите.

kuman
Гост
kuman

satanizma e individualna religiq.prizovava kam li4no individualno razvitie.vzemi pro4eti bibliqta i shte vidish tam koi vsashtnost e loshiq-satanata ili toq drugiq.satanizma ne e zlo.prekaleno mnogo filmi gledash.ne 4ukame kozi ili malki deca.naprotiv tova ni e strogo zabraneno.zapoznai se pone malko s tradicionnoto liciferianstvo i shte vidish 4e e istina.prosto doktrinata ni prizovava da se adaptirame kam sredata.ako nqkoi e losh kam nas,nie otvrashtame sas sashtoto.

kuman
Гост
kuman

izvrashteniqta s trupove i jivi hora gi e varshela inkviziciqta dushko-14 miliona dushi v srednovekovna evropa sa si otishli zaradi carkvata.do den dneshen hristiqnite v iordaniq,koito sa oklo 5 miliona osakatqvat jenite si ,za da ne im izneverqvat,sashto kato islqmskite si bratq.tim macvey,4arls manson ,una bomber i mnogo drugi ZNAINI HRISTOVI VOINI ,PRODALJAVAT svoq krastonosen pohod.v imeto na kogo,na satanata li???4eti bibliqta i she razberesh 4e vashiq bog e sashtiq.kolkoto do raq hana hi4 ne sam mu fen.ne me interesuva kakvo she se slu4i s mene,no znam 4e nikoga ne bih otishal tam ,dori i po moe jelanie.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

И аз прочетох…бла,бла,бла…недей да пропагандираш ”индивидуалната религия” наречена сатанизъм защото само ще си изтриеш буквите на клавиатурата.Имаш ли си секта-посещавай я!Там си се кланяй на Сатаната.

kuman
Гост
kuman

ne nqmame sekti hanna.ov4ite meropriqtiq s golemi grupi hora sa zapazena marka za hristiqnite.kazah ti 4e e individualna religiq.ne sam kato nekoi ot vashite nenormalni pastori koito s bibliq v raka kreshtqt kato ludi kolko bil velik isus ili qhve.

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Хана тоя спор е съвсем безмислен , остави го човека да си вярва в каквото иска, с него наглава няма да излезеш.И тука не е мястото Куман да ни запознаваш с религията си и да отричаш Бог, ок няма проблем не вярваш в него не си и длъжен , ама все пак да имаме малко уважение към тези неща и да не обсъждаме такива теми.Няма смисъл да се задълбава тоя спор ти си имаш едни виждания за живота, едни истини добре, за нас ти не си прав, но за себе си си прав така да бъде.Всичко зависи от човека.

kuman
Гост
kuman

ne te karam da stavash satanist sdsd ,kakto po gore religiqta e individualna.nie ne zaplashvame nikoi 4e she gori v kazan ako ne vqrva v edi shto si.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

sdsdsd,предавам се!…и отивам на църква ”да ми крещят ненормалните пастори с Библия в ръка”.

kuman
Гост
kuman

hahaha dobre hanna.idi.kaji na popa mnogo pozdravi ot mene…i ot znaesh koi…

sdsdsd
Гост
sdsdsd

Хана мила безмислено е 🙂 небива да обръщаш внимание и аз отначалото се дразнех, ама вече спрях, защото няма смисъл 🙂

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Ти,жалко човече,мина всякакви граници.Това е светотатство.Върви по дяволите.Това е последното ми обръщение към теб.

kuman
Гост
kuman

abe vie na kolko godini ste vsashtnost?ako ste na 14 -15 nishto 4udno 4e mislite po toq na4in

kuman
Гост
kuman

na tam varvq s palna para hana.i nqma spirane.AVE SATANAS,DOMINUS UNICUS EXELSUS ET ALTISIMUS,DEUS PATER GENERIS HUMANUM,DEUS PATER MEUS.IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EXELSI,IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS DOMINE INFERNA.DOMINE DOMINE DOMINE.

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Сълзите от детството те преследват цял живот,щеш нещеш.

Ристу
Гост
Ристу

В чужбина – доживотен затвор, а тук – 5 години и 75 000 лв. Яко, нали? Как да не му се убива на човек?

@Силвия
“Неможещ” – една дума.

Петя
Гост
Петя

Разплакали се били при присъдата?!? Ами родителите на жертвата какво да кажат? За Бога!!! Живеем в ненормална държава!

dark_side
Гост
dark_side

“На конгрес в Леже през 1863 г. масонският лидер Лафарг (съпруг на дъщерята на Карл Маркс – Лаура) обявява целите на ложите: “Война на Бога, ненавист към Бога! Целият прогрес се състои в това! Трябва да се пробие небето като хартиен свод! Да се постигне тържество на човека над Бога.” Лафарг приключил живота си със самоубийство. Като цяло е трудно да се намери известен сатанист, който да не е свършил или в психиатрия или като деградирала личност, или по друг трагичен начин. И най-уравновесените и стабилни характери от тях, накрая се пречупват и свършват с разрушена психика. Ако има оцелели… виж още »

дер
Гост
дер

Da vnimavat po4etatelite na grupa Respekt ot Plovdiv! Udu6va4kata Maria se podmiata na tehniia koncert i si pravi fotosesii s Krum i Ceco!

JNK
Гост
JNK

Mrusni,gadni,podli su6testva.Kak e vuzmojno 2 normalni momi4eta da stignat do tolkova kraina postupka?Tova ne sa normalni momi4eta tova sa izvrateni,kompleksarki s niska kultura i podlo podsuznanie.Malko im e tazi prisuda za men 20 godinki moje da gi nakarat da se zamislqt po-seriozno na ne6tata….Gorkata mai4ica na ubitoto momi4e.Az samata imam du6teri4ka i en moga da si predstavq 4e 6te q zagubq po takuv jestok na4in i 6te produlja da jiveq s vsi4kiq si.No se radvam i privetstvam tazi silna jena koqto e suzdala o6te edno dete i e namerila smisul na jivota si.Takiva hora sporred men sa za vuzhi6tenie ,a… виж още »

maketo
Гост
maketo

poslednite 2 godini se zanimavam s kriminalistika ot cal svat t.s. takiva sluchai ima mnogo v sveta.za men te sa vinovni i vi trabvalo da vudat ubiti po sustiat nachin .vuzmozno edna ot dvete momicheta vsledstvie na depresia ili nakakva psijopatia dae e dosla dotazi idea za ubiistvoto.ne vidaj pochtri nikakvo razkaanie tipicno za sociopatite kato maribel naprimer.ot druga strana ako drundarov e prav,togava policaite dano edin den si platat za tova nesto.posledno svodnicite namat pravo da giveat

maketo
Гост
maketo

oste nesto edin suvet samo drugite koito davat mnenie po dadenia vupros.purvo da se zapoznaut s nakoi nesta ot psijologita i psijiatriata i ste viduat che stanaloto,ako etaka kakto go opisnavat za men ne e tolkova stranno jorata sa sposobni na vsakakvi nesta osobeno v sustoanie na depresia .vsichki nie sme dlugni dlugni da se borim srestu zloto,a to v bulgaria preovladava.stozi divashki kapitalizum ste izlizat oste po golemi psijopati kakto ev USA,i drugi silno razviti durgavi.PO vremeto na komunizma taKIVA NESTA stavaja mnogo po malko.

avril_as
Гост
avril_as

Никой няма право да си играе на Господ, най-малко пък някакви комплексарки като тия двте. Бащата на Мария както и да върти и да суче на вички е ясно, че дъщеря му е убийца и ще си остане с този си прякор до края. Така трябва и да бъде дамгосани за цял живот.

Аделайде
Гост
Аделайде

туй само у нас може да стане… трябва да се сложи смъртна присъда за тези, които убиват… или най-добре да бъдат убити по начина, по който те са убивали

vills
Гост
vills

Аз също смятам че няма такава причина ,която да накара човек да убие някого,това само Господ може да го реши – кой,кога и докога да живее и мисля,че един убиец се оформя като такъв в семейната среда и в социалната среда(общество,приятели и т.н.),но семейството е определящ фактор при възпитанието на децата ….. живяла съм между доста наркомани,но не съм станала наркоманка и съм благодарна на родителите си,че са ме възпитали такава каквато съм А по отношение на сатнизма намерих ето това: Сатанизмът може да бъде религиозно[1], полурелигиозно[1] или философско[2] движение. Терминът се употребява от не-сатанистите за група от хора, които… виж още »