Антония Матева и Мария Дръндарова: Пловдивските удушвачки

Антония Матева и Мария Дръндарова

Антония и Мария отдавна обмислят как да се отърват от хубавата си съученичка и „приятелка“ Маргарита Гергененова. С мъка търпят нейния слънчев и жизнерадостен характер. Тя е всичко, което искат да бъдат. Красива, обичана и популярна. А и момчетата я предпочитат пред тях, и то момчета, които Антония и Мария също харесват. Двете са единодушни, че им е писнало от нея. Идва им да я убият.

В петъчното утро на 5 март 2004 г. те правят точно това.

Смъртоносна хватка

Обикновено приятелките се събират у Антония, която живее на ул. „Кукуш“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“, защото родителите й са на работа през деня. В дома на Мария винаги има някакво присъствие, а момичетата искат да са сами. Преднамерено или не, Антония и Мария канят Маргарита да дойде с тях. Без да знае, че взима най-фаталното решение в младия си живот, тя приема.

Маргарита Гергененова
Маргарита Гергененова

Гледат телевизия, но след малко Антония и Мария излизат на балкона, вероятно за да пушат. Тогава Маргарита прави нещо, което прелива чашата на изтъненото им търпение. Решава на шега да ги заключи навън.

Затваряйки вратата обаче, без да иска затиска опашката на котарака и животното запищява от болка. Побесняла от тази проява на насилие върху домашния й любимец, Антония блъска вратата отвън, за да освободи нещастното животно. Усещайки от гневната реакция на приятелката си, че моментът на дългоочакваната саморазправа най-сетне е настъпил, Мария прошепва на Антония: „Ще го направим след малко“.

Маргарита се е разположила самодоволно на фотьойла и няма представа какво й готвят нейните „най-добри приятелки“. Мария предлага да й покаже някаква хватка и я стиска за гърлото. Прави знак на джудистката Антония да се присъедини към показното. (Според някои източници едната от убийците е ударила Маргарита отзад по главата с предварително приготвена бухалка, докато другата я е стискала за гушата).

Маги наивно вярва, че всичко това е просто игра. Но, редувайки се, двете я стискат все по-силно и тя започва да се бори за въздух. Започва да разбира истинските им намерения и да ги моли за милост, а в очите й се чете панически ужас:

“Пуснете ме. Вие луди ли сте, ще ме убиете!”. 

Но те я събарят на земята, едната от тях хваща краката й, а другата продължава да стиска гърлото й с всичка сила. Обезумялото момиче се опитва да вика, но убийците затискат устата й с ръка. Рита и драска, борейки се с последни сили за живота си. След половин час ожесточена борба момичето повръща и спира да диша завинаги.

Новоизпечените удушвачки завличат тялото на жертвата си в стаята на Антония и започват да умуват какво да правят с него. Минават цели два часа, но неопитните им в криминалния бранш умове очевидно се затрудняват да измислят как да се отърват от трупа. Хрумва им да изгорят тялото на тавана, обаче бързо се сещат, че така би могъл да избухне пожар в целия блок и решават просто да го скрият горе, докато им дойде някоя по-добра идея. Таванът им е подръка, защото апартаментът на Антония се намира на последния, осми етаж.

Двете се захващат да събличат тялото на Маргарита, оставяйки я само по бикини. Нямат намерение да изхвърлят дрехите й, ще ги носят, тъй като са хубави. Прибират дрехите в найлонова торба, която скриват в апартамента, увиват тялото в чаршаф и го качват на тавана, където го набутват в отдушника на асансьорната шахта и го покриват с дъски и чували. Доволни от това временно решение на проблема, двете решават да изкарат пари от цялата работа и продават мобилния телефон на Маги в магазин за употребявани апарати (или го залагат в заложна къща). Сдобивайки се с цели 20 лева, Мария и Антоанета отиват да се почерпят с кафе. Двете се носят на повърхността на нещата, без да допускат да бъдат обзети от паника, разкаяние или вина за стореното. А може би просто са лишени от подобни чувства?

Уикендът минава, а двете бъдещи затворнички не предприемат нищо, за да скрият жертвата си другаде. Водени от безгранична наглост и безразсъдство, дори решават да се похвалят с трофея си.

Горди от стореното

Денят минава, а Маги не се прибира у дома. Нейната майка Цветана Петрова започва сериозно да се притеснява. Когато дъщеря й не се появява за вечеря, тя се обажда в Първо РПУ в Пловдив и подава сигнал за изчезването й.

Маргарита Гергененова
Маргарита Гергененова

Минава една безсънна нощ, а от Маги няма никаква следа. Цветана хваща телефона и започва да звъни на роднини, познати и приятели. Обажда се първо на Антония. С хладнокръвието на изпечена лъжкиня убийцата заявява, че Маргарита е излязла някъде със своя братовчед Димитър. Майката се озадачава, защото детето й няма такъв роднина, но подминава това странно изказване, решавайки вероятно, че става въпрос за някакво недоразумение. Останалите обаждания също не дават резултат. Никой не знае къде е Маги.

Полицията организира група за издирване чак в понеделник на 8-и март. Служителите на реда вероятно са смятали, че момичето просто се е запиляло някъде по заведенията и ще се прибере невредимо. Нищо, че е само на четиринадесет години. Такива случаи с лопата да ги ринеш.

Обнадеждена все пак, че полицията се е захванала за работа, Цветана прекарва Деня на жената с изтерзаната надежда, че издирването на дъщеря й ще даде резултат и детето й ще се прибере у дома живо и здраво.

Междувременно, необременени от подобни терзания, Мария и Антония с нищо не показват, че крият някаква ужасна тайна. В неделния ден на 7-и март дори си спретват купон. Убийците канят бившия приятел на жертвата си, деветокласника Сашо, когото Мария харесва, и той по-късно разказва, че двете са били весели и са пиели водка, сякаш са имали някакъв повод. Според него „… двете поливаха убийството на Маги“.

С настъпването на 8-и март на двете новоизлюпени убийци, не можещи повече да си държат езика зад зъбите, им хрумва „гениалната“ идея да разкрият пред някого какво са направили. Вече не им е достатъчно да обсъждат стореното по между си и изпитват отчаяна потребност да споделят подвизите си с трето лице и да се сгреят от изписаното на лицето му страхопочитание. Все пак според тях подвигът им е достоен за възхищение и преклонение!

Три дни след зверското убийство на Маргарита те разказват за смъртта й на своя приятелка – шестокласничката Кристина (в някои източници Константина). Мария и Антония обаче не спират дотук. Съзирайки вероятно обидно недоверие в очите на 12-годишната Кристина, решават да й докажат, че не говорят празни приказки и я завеждат в блока на Антония, на тавана, където й показват скритото в асансьорната шахта тяло на Маги.

Научи повече за:   Джак Барън: Смърт в семейството

„Видях носа на Маргарита и много се изплаших” – казва по-късно малката Криси.  Доволни от създаденото впечатление, двете удушвачки заплашват момичето, че ако каже на някого и тя ще бъде последвана от същата съдба. Кристина обаче осъзнава, че не бива да си мълчи за нещо толкова сериозно и споделя със своята приятелка Ванчето, която я съветва да отиде в полицията.

Жестоката истина

На 9 март в 19:00 ч. изтерзаната Цветана получава обаждане от полицията. Казват й да дойде бързо в управлението. Тръгва натам по домашно облекло, вярваща, че ей сега ще се види с дъщеря си, но същевременно, ядосана от безотговорното й изчезване, си повтаря наум: „Ох, сега как ще я набия!“.

В районното я очаква ужасен шок. Ченгетата й заявяват с каменни физиономии: „Убита е, намерена е затворена, но не е насилвана. Убийците са задържани!”.

Олюлявайки се от тази чудовищна новина, Цветана едва намира сили да попита кой го е направил. „Когато разберете, ще бъдете изненадана!” – отговарят й полицаите, но не й дават повече подробности.

Цветана разбира истината на следващия ден, 10 март, но не от полицията, а от вестниците.

След като открива удушеното тяло на Маги, полицията извършва обиск в апартамента на Антония и намира там дрехите на жертвата. Антония е арестувана незабавно, а около час след нея полицаите задържат и партньорката й Мария. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“. Когато ги докарват в управлението за разпит, там вече са дошли две техни съученички (вероятно Кристина и Ванчето), за да дадат показания. Убийците се държат самоуверено и нагло. Антония поклаща заплашително глава срещу едно от момичетата и демонстративно прокарва пръст през гърлото си. Мария пък предупреждава момичетата да внимават какво говорят, защото после ще съжаляват.

Пловдивските удушвачки са задържани
Пловдивските удушвачки са задържани

Два дни по-късно (на 11 март) двете момичета правят пълни самопризнания на разпита пред съдия, а на 12 март срещу тях са повдигнати обвинения по чл.116 от Наказателния кодекс – за предумишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Обвинени са и в кражба на мобилен телефон, както и в закана за убийство. В хода на разследването е установено, че са удушили Маргарита от завист, а „идеята им е хрумнала“ за първи път още през 2003 година. Антония казва на следователите, че е плакала през цялото време, докато са душили Маргарита.

Веднага щом се сдобиват с адвокати, удушвачките променят версията си и се опитват да представят убийството като нещастен случай. Заявяват, че Маргарита се е задушила, докато на игра са пробвали върху нея хватки от джудото. Спряла е да диша за около 30 секунди и двете са се опитали да я съживят с изкуствено дишане, но не са успели.

Междувременно се появяват услужливи слухове, според които при първоначалните разпити момичетата са били скубани и са изяли по няколко шамара, за да проговорят. Това обяснява защо в началото са говорели едно, а сега друго. Тези слухове остават непотвърдени от официалните източници.

Адвокатите подават жалба до Апелативния съд за промяна на мярката за неотклонение на двете момичета, но пловдивският съд я оставя без уважение. Прокуратурата смята, че деянието им е предумишлено и въпреки че са непълнолетни, двете са в състояние напълно да отговарят за постъпките си. Мария и Антония изчакват началото на процеса си в Сливенския затвор.

Процесът

Процесът срещу Антония Матева и Мария Дръндарова започва на 22 август 2004 г. в Пловдивския окръжен съд и се разглежда при закрити врата. По време на заседанията двете непълнолетни престъпнички, видимо отслабнали след престоя си в затвора, са строго охранявани от служителите на съдебна охрана. При едно от следващите си явявания в съдебната зала Мария пристига с остригана почти нула номер глава, а адвокатът й обяснява, че това се е наложило, защото момичето е хванало въшки в Сливенския затвор.

На 13 октомври 2004 г. двете осмокласнички правят изявления пред съда. Антония посочва като мотив за убийството това, че Маги е била по-популярна и харесвана от момчетата. Нейните две „приятелки“ не са можели да се примирят с този факт и дълго време са кроели планове как да я премахнат от пътя си. Освен женска ревност, Антония посочва в мотивите си и това, че Маргарита „не й е помогнала, когато са я изнасилили на един купон“. В последните си думи в съдебната зала Антония казва, че ако може да върне времето назад би помогнала на Маги.

Другата обвиняема Мария поисква прекъсване на заседанието, за да обядва и едва следобед дава обяснения пред съда. Настоява докрай, че няма вина за убийството. Нейният адвокат Наум Китанов заявява, че ще поиска отвод на съдебния състав, защото са били допуснати фоторепортери, което е неправомерно, тъй като процесът е срещу непълнолетни. Родителите на Мария не присъстват в съдебната зала.

По време на делото са призовани 18 свидетели и 13 вещи лица, сред които съученици и учители на Маргарита. Майката на Маргарита завежда граждански иск в размер на 100 000 лева, който съдът отсъжда в нейна полза, но намалява обезщетението на 75 000 лв.

На 13 януари 2005 г. съдебният състав на Пловдивския окръжен съд решава, че двете момичета са виновни в предумишленото и особено жестоко и мъчително убийство на тяхната съученичка Маргарита Гергененова. Антония Матева получава осем години лишаване от свобода, а Мария девет години. Здраво притиснати една до друга двете момичета се разплакват, чувайки присъдата си.

Антония и Мария се разплакват, когато чуват присъдата си
Антония и Мария се разплакват, когато чуват присъдата си

Решението на съда предизвиква сълзи и в очите на майката и бабата на убитата Маги. Родителите на Антония заявяват пред репортерите, че не чувстват вина за стореното от дъщеря им и не са допускали грешки във възпитанието й.

Освен това съдът постановява Мария и Антония да бъдат порицани публично, като присъдата им бъде обявена на всеослушание в тяхното училище „Братя Миладинови“ в Пловдив. Дрехите на убитата Маргарита – дънки, яке, маратонки, телефон, пръстен и огледалце, иззети като веществени доказателства, са върнати на майка й.

Адвокатите на двете непълнолетни убийци обжалват присъдата в Пловдивския апелативен съд. Делото стартира на 3 май 2005 г., отново при закрити врата. Още на първото заседание бащата на Мария Дръндарова освобождава адвоката на дъщеря си и пожелава да й бъде назначен служебен защитник. Тони Дръндаров обяснява постъпката си с факта, че по време на първия процес адвокатът на Мария не е споменал пред съда, че той и съпругата му са в развод. Според него това би могло да бъде смекчаващо вината обстоятелство. Съдът приема искането му и отлага делото за 21 юни.

На 21 юни 2005 г. Апелативният съд стига до решението да намали присъдите на двете момичета с по една година и половина. Съдът не изяснява мотивите за това свое решение, а апелативният прокурор заявява, че ще обжалва намаляването на присъдите пред Върховния касационен съд. По закон максималното наказание за подобен вид престъпления е десет години.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
Научи повече за:   Луди години: Тийнейджърки осъдени на доживотен затвор

Адвокатът на Мария Александър Попчев изразява задоволството си от решението на съда и казва:

„Мария най-накрая се призна за виновна и дълбоко се разкайва за стореното, но… само Стивън Кинг би могъл да разгадае защо е било извършено убийството. В случая трябва да се надникне в подсъзнанието, а в България това изобщо не е познато“.

Според него Мария и Антония едва ли ще бъдат превъзпитани, ако останат зад решетките по-дълго време.

Луда завист

Трудно е да се повярва, че две обикновени тийнейджърки биха могли да посегнат на живота на приятелката си, водени от чиста женска завист. Баналният израз „причините се коренят дълбоко в обществото“ изглежда важи тук с пълна сила. Родителите ли са виновни? Или учителите?

Според приятелите на двете убийци те са се движели в компанията на момчета, взимащи наркотици. Пиели са, пушели са трева, бягали са от училище, държали са се арогантно. Може би никой не е обърнал внимание на тяхното деградиращо поведение, защото днес то е нормално явление почти за всеки ученик. Родителите отдавна са забравили какви са били на тяхната възраст и колко голяма нужда са имали от подкрепа и разбиране. Потопени в борбата за изкарване на насъщния, възрастните оставят децата си напълно без контрол. Даже смятат, че възпитанието е работа на учителите. Това, разбира се, до известна степен е така, но оформянето на един млад човек започва и свършва в семейството.

Антония не е обичала да учи. Често се е оплаквала, че нищо не й влиза в главата и е загубила интерес към училището. Криела е чувствата си, сякаш е смятала, че е срамно да показваш искрена радост или тревога. Прикривала е ранимостта си под маската на непукизма. Вероятно с течение на времето душата й наистина е закърняла дотолкова, че да й позволи да отнеме човешки живот.

Психолозите и психиатрите, които я преглеждат, установяват, че тя е нервна по характер и се дразни за съвсем дребни неща. Няма данни да е имала сериозен приятел, тъй като й е било забранено да води момчета вкъщи.

Според нея е съвсем естествено да пие и пуши на 14-годишна възраст. Ценностната й система почива на убеждението, че преуспелият човек е този, който има много пари и може да си купи каквото поиска.

Дълбоко в себе си момичето е изтъкано от комплекси. Компенсира чувството си за непълноценност с неподчинение към авторитета на възрастните. Когато си тийнейджър е модерно да нарушаваш правилата. Това се харесва на лудите ти връстници, в чиято компания копнееш да бъдеш. За да си популярен се искат жертви.

Проблемите си разрешава с агресия. Бори се със самотата, заобикаляйки се с хора. Антония се сближава с Мария, точно защото е весела и общителна. Двете момичета бързо стават неразделни.

Преди приятелството си с Антония Мария е много близка с Маргарита. Но последвалите събития подсказват, че може би винаги е изпитвала прикрита завист към по-хубавото и по-популярно от нея момиче. Когато Антония се появява на сцената, Мария сигурно се е почувствала по-силна и е започнала да излива пред нея насъбралата се с години в душата й злъч. Уверената в себе си Маргарита не е помагала никак за изглаждането на комплексите на двете бъдещи убийци. Когато са й казвали, че харесват някое момче, тя е правела всичко възможно да привлече вниманието му преди тях. Страшно са се дразнели от това, че се прави на по-голяма.

Маргарита и Мария
Маргарита и Мария

Двете депресирани тийнейджърки вероятно не са можели да понасят слънчевия характер и жизнеността, които е излъчвала Маргарита. Дълбоко в душите си са изгаряли от желание да са като нея. Но това е нещо, което не са допускали да признаят дори пред себе си.

Психолозите и психиатрите определят Мария като емоционален инвалид, неспособен да съпреживява дълбоко. Но освен това тя е надарена с доста висок интелект. До 4-и клас е учела в състезателна паралелка за напреднали деца и е ходела по олимпиади по български език и математика, на които често е печелела първите места.

Като дете е колекционирала доста неща – картинки и снимки. Родителите й са били доволни от нея. Мария е била подредена, послушна, прибирала се е в 20:00 ч. и никога не се е забърквала в неприятности. Слушала е поп-фолк, но кой ли не го слуша, гледала е сериали.

Естествено, животът й не е безоблачен. Тя е била лишена от много неща. Родителите й не са можели да си позволят да й купят мобилен телефон. Отчаяно е искала да бъде облечена като другите деца, но финансовото състояние на семейството й не го е позволявало. На всичкото отгоре родителите й са били в процес на развод, което още повече е усложнявало психическото й и емоционално състояние.

За разлика от Антония, тя не е харесвала да бъде заобиколена от много хора и точно затова не е обичала да ходи на дискотека. Мария е била склонна да се противопоставя на колектива. Нямала е лидерски умения, но много й се е искало да бъде център на вниманието и да контролира нещата. Обичала е да играе роля и да се преструва, защото е забелязвала, че така околните я приемат по-положително.

Маргарита е засенчвала жалкото им съществуване. Те са искали да греят с нейната светлина. Премахвайки я от пътя си, не тя, а те – двете неудачници – са щели да се превърнат в център на вниманието.

Антония и Мария постигат целта си, но призракът на убитото от тях момиче ще ги преследва завинаги.

Живот след затвора

През пролетта на 2009 г. Антония и Мария завършват 12-и клас в Трудово-поправителното училище към Сливенския затвор с отличен успех. Празнуват абитуриентския си бал зад решетките. Без ушити по поръчка рокли, без лъскави коли, прически и скъпи подаръци. Те са почти на 20 години и скоро ще излязат на свобода.

„Не вярвам да посмеят да се върнат в Пловдив. Ако им е останала капчица съвест, няма да намерят покой до гроб“ – казват съучениците на убитата Маги.

През изминалите години двете запазват приятелството си и посвещават времето си на учението, което им помага да се откъснат от мислите за тегавото всекидневие на затворническия живот. Освен уроците, посещават театрален курс, научават се да бродират, да садят цветя, да рисуват празнични картички.

“Искам да забравя… всичко и да продължа напред. Предстоят ми нови неща в живота. Завърших училище и трябва да мисля за бъдещето, не искам да се обръщам назад.” – казва Антония.

През 2007 г. пускат по училищата филм за детското насилие, озаглавен „Умирай лесно“. В него Антония казва: „Надявам се като излезем да се е позабравило! Много кофти, че стана така с Маргарита ама…“ – (б.а. – тази информация е взета от коментар в интернет. Моля, ако някой е гледал филма да потвърди дали цитатът е верен!).

Научи повече за:   Не казвай сбогом: Изчезването на Джоан Риш

Мария Дръндарова пише на родителите си:

„Мили мои родители, нямам търпение да се прибера вкъщи. Съсипах живота ви, но не мога да върна времето назад. Разбрах колко щастлива съм била преди, но не съм го осъзнавала. Говорите ми да съм силна, но вие бъдете, защото аз все някак си ще се оправя“.

На 7 декември 2009 г. Антония Матева е освободена от затвора за добро поведение. Връща се в същия апартамент – домът на родителите й – в който през 2004 г. заедно с Мария убиват Маргарита. Според журналистите тя е превърнала дома си в затвор – не излиза никъде от страх, че може да срещне родителите на жертвата си, а може би и от лесно обясним срам.

Услужлива бабичка от същия вход обяснява на репортерите колко затворено семейство са Матеви и как бащата е малко агресивен. Казва, че не разговарят почти с никого – нормално, че кой родител на убиец ще тръгне да фамилиарничи с хората. Възрастната жена, очевидно сведуща по всички въпроси от житието на съседите си, споделя, че майката на Антония Пепа се е разболяла след осъдителната присъда на дъщеря си:

„Явно стресът й докара рак. Не е добре жената. Две операции претърпя“ – с почти искрена загриженост споделя съседката.

Антония и нейните родители отказват да дават интервюта на журналистите, които ги преследват навсякъде. Майката обяснява на един репортер, че дъщеря й е суетна и не може да се показва навън без грим и прическа.

За разлика от мълчаливото семейство Матеви, бащата на Мария Дръндарова е доста словоохотлив. Той казва за bTV:

„Мария е едно нормално дете, това е. Не беше отличничка. Не мога да допусна, че е убийца. Абсурдно е. Трябва да има заплаха за живота й, за да го извърши. Не мога да обвинявам никого. Така е било писано.

Много бързо порасна до зряло момиче с разбирания. Първо искаше да стане манекенка, след това – да учи за следовател.

Чувствам се лош родител. Обвинявам се, че съм допуснал да се сприятели с лоши момичета. Не съм й обръщал достатъчно внимание, защото постоянно съм ангажиран с работа. Но кризата притиска всеки в България. Имали сме проблеми със съпругата, които са утежнили нещата, но Мария е по-адаптивна от много други деца.

Учих я как да общува, психолог съм. Ако психолог не може да улови такъв проблем, кой друг? Оттеглям се от психологията след това, което се случи. Но и в училище освен за цифри и букви трябва да мислят за други неща“.

Дъщеря му ще остане зад решетките още няколко месеца и е избрана за диджей в затвора, заради музикалните й заложби. Мария получава диплома за компютърен оператор и текстообработка и възнамерява когато излезе да учи задочно икономика.

В сливенската килия си има телевизор, абонирала се е за модни списания и вестници. Чете много романи и енциклопедии и пише стихове. Но често сънува кошмари.

Версията на Дръндаров

„Откакто попадна в затвора, дъщеря ми много се промени. Чак сега започна да проумява какво се е случило с живота й“ – Тони Дръндаров.

Мария редовно пише писма на родителите си. В едно от тях казва: „Сега разбирам колко щастлива съм била преди. Трябваше да загубя свободата си, за да оценя сега колко много ми липсва.“

Тони Дръндаров
Тони Дръндаров

Нейният баща Тони Дръндаров е убеден, че Мария не е способна да извърши убийство от завист. Той вярва, че причината е съвсем друга, но полицията е отказала да разследва тази версия. Според него убитата Маргарита се е опитала да запознае Мария и Антония със свой приятел – сутеньор, за когото момичетата са щели да проституират насила. Точно това е накарало двете приятелки да убият Маги. Дръндаров твърди, че в цялата тази схема има замесени полицаи от Първо РПУ в Пловдив.

„Още по време на съдебния процес открих в тефтерчето на дъщеря ми имената и телефонните номера на полицейски служители от Първо РПУ“ – разказва бащата. – „Показах ги на адвоката си, но той ми нареди да мълча за това. А наскоро дъщеря ми ми призна, че Маргарита е искала да я запознае със свой приятел, който е известен сутеньор в Пловдив. Младежът много искал Мария да работи за него като проститутка и се опитвал да я вкара в схемата си чрез Маргарита“.

В коментар, носещ неговото име, оставен под тази статия, той казва:

„Мария въобще не е този изрод, който бе представен пред обществото. Фалшивият образ беше за прикриване на скандалните истини около мистериозното убийство. Най-вероятно тези истини ще си останат завинаги „погребани“ у нея и никога няма да излезнат на бял свят. Жестоките манипулации я смазаха и й „запушиха устата“. Тя не получи нормална правна защита и бе осъдена от незаконосъобразен съдебен състав, при редица пропуски, нарушения и нередности. И ще полудява още дълго време в затвора…“

“Не чувствам озлобление към Антония и Мария. Животът на семейството ми е провален, техният също. Моята Маги по характер беше жизнерадостна, любвеобилна и искрена. Споделяше всичко” – казва майката на Маги.

Цветана Петрова, която сега е в чужбина, се утешава в прегръдките на втората си дъщеричка, която също носи името Маргарита – в памет на завинаги загубената си кака.


Статията е написана по идея на: Nanny и Някой си
Използвани са материали от голям брой български новинарски сайтове. Тъй като голяма част от данните (и дори имената) в тях бяха доста противоречиви, не гарантирам за точността на описаните събития. Ако някой открие някаква неточност, моля да съобщи за нея в коментарите – естествено подкрепена доколкото се може с факти.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
123 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Марина
Марина
10.08.2010 1:00

Гадни, грозни комплексарки без капка мозък в завистливите си тикви ! ;(

Москвич 412
Москвич 412
10.08.2010 3:39

Май макарените в кобурите на ченгетата седят само за украса…

Буржоа-бохем
Буржоа-бохем
11.08.2010 21:35

Силвия, а и всички, които се интересувате от случая, погледнете книгата на Боряна Димитрова „Големите убийства в Пловдив“, на издателство „Труд“, 2009 г. Много интересно четиво, особено за нас – пловдивчани.

Antenora
Antenora
19.08.2010 4:30

Ебаси откачалките, ебаси и чудото….

Лина
Лина
24.08.2010 15:05

Момичетата са го направили – това е ясно. Но аз като човек, който не гледа само на север смятам, че за да го направят им е трябвала по-основателна причина от завист. И аз съм завиждала и са ми завиждали, но ние сме още живи. Така че не бързайте да ги обвинявате всяка монета си има две страни.

Hanna Montana
Hanna Montana
24.08.2010 15:38

Относно последния коментар-Ти добре ли си?Да не бързам да ги обвинявам значи,а?Чуваш ли се изобщо какви ги дрънкаш бе жена!!!“Имали са основателна при4ина от завист“е едно напълно абсурдно твърдение.Никой няма основание да убие друг човек.Това е престъпление и няма никакво оправдание в този случай.Това са две утайки на обществото,които са напълно комплексирани поради своята незначителност сред връстниците си.И вместо да поработят върху имиджа си или личностите си те извършват убийство защото са неадекватни,глупави и жалки.Те ще бъдат мразени завинаги и това е най-малкото,което заслужават.Сега Маргарита е в гроба а те на свобода и тя,за разлика от тях никога няма да… виж още »

Gergana
Gergana
24.08.2010 21:50

Напълно е възможно причината да е само завистта.Хората толкова сме се изродили,че като слушам новините хората се колят и за един погрешен поглед.Не заслужават съжаление.Съжаление заслужава това момиче,което не е изживяло нищо,което повече никога няма да прегърне майка си.

kuman
kuman
09.10.2010 20:14

mislq 4e gi sadite prekaleno surovo.nqkoi ot vas bil li e cql jivot autsaider kato men?siguren sam 4e ne.vsi4ko tragva ot mladsha vazrast i ot prekomernite razliki-vanshen vid,drehi face,tqlo i .t.n znaete li kakvo e vseki den da ti se napomnq 4e ti si nishto a drugite sa vsi4ko?kakvo e da nqma koi da ti kaje edno dobar den,za da ne izglejda kato idiot v o4ite na drugite,4e e govoril s teb?da ne si pokanen na edin rojdenden den,na edin kupon?da nqmash priqteli,da ne te iskat dori da poritash futbol s tqh?da nqmash priqtelka/priqtel?poznahte li me sega?kolko ot vas kato… виж още »

Nilim
Nilim
Отговори на  kuman
11.10.2021 22:37

Аутсайдер може да бъдеш само в главата си.

Може другите да те смятат за смешен, жалък, измислен – това е предимство. Но само ако ти не се възприемаш като такъв. Тогава не си аутсайдер, тогава за такъв те мислят балъците с фасон. А има ли значение какво мислят балъците с фасон? Твърдо не!

Така че.. ако си бил аутсайдер, вината е твоя. Всичко е в ума.

Hanna Montana
Hanna Montana
09.10.2010 21:21

Kuman,приятелю сбъркал си ако оправдаващ тези убийци поради тяхната компексираност и незначителност сред техните връстници.Ще ти кажа нещо не само ти си бил аутсайдер.Аз бях много смешна като ученичка,нямах приятели,не ме канеха на рожденни дни и ми се подиграваха в клас.Нямах приятел.Всеки Божи ден ми се втълпяваше,че съм грозна и т.н..даже си имах и прякор.Очевидно на съучениците никога не им харесваше нищо,дали бях слаба или дебела за тях винаги бях обект на присмех!Ммм..да не мислиш,че си само ти?!Аз обаче не убих мойте съученички с по-хубави дрехи от моите.Аз стоях затворена вкъщи,където четях книги и живеех житота си такава каквато съм.Сега… виж още »

kuman
kuman
12.10.2010 20:35

badi si jalka i nabojna dushica hanna montana.i ako ima rai ti pojelavam da otidesh tam,i zaedno da prekarash ve4nostta sas si4kata bogopomazana utaika, koqto ti e pravela jivota na zemqta „prekrasen“

анна
анна
13.10.2010 10:17

тоя kuman какво се е разревал колко бил ощетен. на колко места още е пуснал тази „сърцераздирателна“ изповед? ха ха хаа

Петя
Петя
13.10.2010 10:19

Филма „Умирай лесно“ съм го гледала лично, точно това казва една от убийците!

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 11:58

Аз ли съм жалка,Kuman?!Ти си жалкото същество наричащо себе си аутсайдер,плачещо свито в някой ъгъл и обвиняващо другите за своята нищожност.Ето,сега вече знаем как са размишлявали онези двете,убийци.Като теб.Ти си утайката,зарита в собствената си злоба.Какво…толкова ли си неадекватен та не можа да схванеш добронамереността на моите думи?!Защо си клекнал да хленчиш тук,а?Освен това си личи,че не си оползотворил времето си прекарано в отчуждение във ограмотяването си…това е видно с просто око.Останалото стана ясно от злобните ти словоизлияния.

анна
анна
13.10.2010 12:11

Подържам те, Хана Монтана!!! Замислям се дали това не е самата убийца, представяща се за някой си kuman!!!??? Все пак престъпниците се издават….или съм гледала много филми….!!!???

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 12:18

Силве,виждам,че си ме защитила след като господин “Аз съм аутсайдер“ е излял мисловната си помия върху мен.Много мило от твоя страна само дето проблема си е в него.За такива примери като неговия учехме в многото часове по психология.Такива като него не могат да ме засегнат.Нека се дави във злобата си..даже виждам,че споменава Рая,Господ[който между другото ни е създал за да страдаме захвърляйки ни на Земята]тъй че кой знае…може да се е родил Антихриста….Месията.

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 12:22

Анна,ние здравомислещите трябва да се поддържаме!!

sdsdsd
sdsdsd
13.10.2010 12:48

Аз немога да си обясня как някой може да защитава тия 2-те създания.Къкъвто и да е човек, каквото и да е преживял в детството си, дори да е бил отхвърлен от целия свят, той няма право да посегне на човешки живот.Ако отнемеш нечий живот по – дпбре ли ще се почувстваш?Или може би по – силен, или може би тогава обществото ще те приема и ще ти ръкопляска.Голяма заблуда, в днещно време хората живеят в една заблуда.А колкото до теб Куман не сме ние тука хората, които ще се опитват да ти просветялт живота или да ти показваме правия път,… виж още »

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 13:04

Да,явно и аз трябваше да подмина хлипането му.Сметнах,че имам какво да му кажа понеже съм била някога в такова положение.Обаче целта му е била много по-различна от това да намери съчувствие.

kuman
kuman
13.10.2010 18:26

ne tarsq sa4uvstvie ot nikogo,tova nqma da mi pomogne.kolkoto do hlipaneto,moje da e bilo mnogo otdavna kogato sam bil dete.tova koeto se opitvam da vi kaja e,4e s takova otnoshenie slu4aite kato v kolorado u.s. nqma da sa poslednite.razberete 4e prosto se opitvam da vi predstavq razli4na gledna to4ka.ne iskam da napadam nikogo.pogreshno ste me razbrali.nqkolko godini sam ohranqval zatvornici.povqrvaite 4e za da se prekra4i granicata,osnovanieto e seriozno,a pri4inata-4esto e nevidima za ostanalite.kolkoto do antihrista hanna,da satanist sam ot 15 godishen i shte bada takav do poslednata si glatka vazduh.tova e neshtoto koeto me spasi.ne tarsq sa4uvstvie ot nikogo momi4eta,no… виж още »

sdsdsd
sdsdsd
13.10.2010 18:38

Сатанист?Това какво ще рече , е отричаш Бог и вярваш в Дявола? Или се бъркам, защото малко не съм запозната с това, в което вярваш.Все пак живеем в свободна държава, където всеки може да изкаже мнението си и да вярва в това, което му се струва добре за него.Но никога,поради каквата и да е причина (освен при самозащита), човек неможе да реши да отнеми нечий живот.Небива и ти да разбираш такива хора, защото това звучи много странно и зловещо.Аз никога не бих могла да си обясня как някой може да убие човек, камоли за извращенията, които убийците правят с труповете,… виж още »

sdsdsd
sdsdsd
13.10.2010 18:44

Силвия, мила може=ш ли да направиш тука в сайта нещо като форум където да можем да си пише, а не така след коментарите,че е малко тъпо. Ако го направиш ще е супер, естествено, ако имаш време.

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 18:56

Щом разбираш защо не убиваш и ти?!Или може би си убил вече. Някое куче,котка….сатанист си на дела или само говориш?Не вярваш в Бог,а?Сатаната е това,в което вярваш.Интересна философия.Сега може би ще стана малко саркастична.Ако Господ е светлината тогава Сатаната протегнал ръка към теб казва[като Дарт Вейдър в “Междузвездни Войни“]“Ела.Премини към Тъмната страна“!Да приемем,че аз ще ида в Рая,където ти ми пожела да отида след смъртта си в един от предните си коментари…теб къде ще изпрати Сатаната?!По дяволите.

kuman
kuman
13.10.2010 19:09

satanizma e individualna religiq.prizovava kam li4no individualno razvitie.vzemi pro4eti bibliqta i shte vidish tam koi vsashtnost e loshiq-satanata ili toq drugiq.satanizma ne e zlo.prekaleno mnogo filmi gledash.ne 4ukame kozi ili malki deca.naprotiv tova ni e strogo zabraneno.zapoznai se pone malko s tradicionnoto liciferianstvo i shte vidish 4e e istina.prosto doktrinata ni prizovava da se adaptirame kam sredata.ako nqkoi e losh kam nas,nie otvrashtame sas sashtoto.

kuman
kuman
13.10.2010 19:23

izvrashteniqta s trupove i jivi hora gi e varshela inkviziciqta dushko-14 miliona dushi v srednovekovna evropa sa si otishli zaradi carkvata.do den dneshen hristiqnite v iordaniq,koito sa oklo 5 miliona osakatqvat jenite si ,za da ne im izneverqvat,sashto kato islqmskite si bratq.tim macvey,4arls manson ,una bomber i mnogo drugi ZNAINI HRISTOVI VOINI ,PRODALJAVAT svoq krastonosen pohod.v imeto na kogo,na satanata li???4eti bibliqta i she razberesh 4e vashiq bog e sashtiq.kolkoto do raq hana hi4 ne sam mu fen.ne me interesuva kakvo she se slu4i s mene,no znam 4e nikoga ne bih otishal tam ,dori i po moe jelanie.

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 19:24

И аз прочетох…бла,бла,бла…недей да пропагандираш “индивидуалната религия“ наречена сатанизъм защото само ще си изтриеш буквите на клавиатурата.Имаш ли си секта-посещавай я!Там си се кланяй на Сатаната.

kuman
kuman
13.10.2010 19:30

ne nqmame sekti hanna.ov4ite meropriqtiq s golemi grupi hora sa zapazena marka za hristiqnite.kazah ti 4e e individualna religiq.ne sam kato nekoi ot vashite nenormalni pastori koito s bibliq v raka kreshtqt kato ludi kolko bil velik isus ili qhve.

sdsdsd
sdsdsd
13.10.2010 19:30

Хана тоя спор е съвсем безмислен , остави го човека да си вярва в каквото иска, с него наглава няма да излезеш.И тука не е мястото Куман да ни запознаваш с религията си и да отричаш Бог, ок няма проблем не вярваш в него не си и длъжен , ама все пак да имаме малко уважение към тези неща и да не обсъждаме такива теми.Няма смисъл да се задълбава тоя спор ти си имаш едни виждания за живота, едни истини добре, за нас ти не си прав, но за себе си си прав така да бъде.Всичко зависи от човека.

kuman
kuman
13.10.2010 19:34

ne te karam da stavash satanist sdsd ,kakto po gore religiqta e individualna.nie ne zaplashvame nikoi 4e she gori v kazan ako ne vqrva v edi shto si.

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 19:36

sdsdsd,предавам се!…и отивам на църква “да ми крещят ненормалните пастори с Библия в ръка“.

kuman
kuman
13.10.2010 19:40

hahaha dobre hanna.idi.kaji na popa mnogo pozdravi ot mene…i ot znaesh koi…

sdsdsd
sdsdsd
13.10.2010 19:45

Хана мила безмислено е 🙂 небива да обръщаш внимание и аз отначалото се дразнех, ама вече спрях, защото няма смисъл 🙂

Hanna Montana
Hanna Montana
13.10.2010 19:45

Ти,жалко човече,мина всякакви граници.Това е светотатство.Върви по дяволите.Това е последното ми обръщение към теб.

kuman
kuman
13.10.2010 19:47

abe vie na kolko godini ste vsashtnost?ako ste na 14 -15 nishto 4udno 4e mislite po toq na4in

kuman
kuman
13.10.2010 19:55

na tam varvq s palna para hana.i nqma spirane.AVE SATANAS,DOMINUS UNICUS EXELSUS ET ALTISIMUS,DEUS PATER GENERIS HUMANUM,DEUS PATER MEUS.IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EXELSI,IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS DOMINE INFERNA.DOMINE DOMINE DOMINE.

Москвич 412
Москвич 412
13.10.2010 21:07

Сълзите от детството те преследват цял живот,щеш нещеш.

Ристу
Ристу
25.11.2010 1:12

В чужбина – доживотен затвор, а тук – 5 години и 75 000 лв. Яко, нали? Как да не му се убива на човек?

@Силвия
„Неможещ“ – една дума.

Петя
Петя
26.11.2010 15:16

Разплакали се били при присъдата?!? Ами родителите на жертвата какво да кажат? За Бога!!! Живеем в ненормална държава!

dark_side
dark_side
29.11.2010 11:25

„На конгрес в Леже през 1863 г. масонският лидер Лафарг (съпруг на дъщерята на Карл Маркс – Лаура) обявява целите на ложите: “Война на Бога, ненавист към Бога! Целият прогрес се състои в това! Трябва да се пробие небето като хартиен свод! Да се постигне тържество на човека над Бога.” Лафарг приключил живота си със самоубийство. Като цяло е трудно да се намери известен сатанист, който да не е свършил или в психиатрия или като деградирала личност, или по друг трагичен начин. И най-уравновесените и стабилни характери от тях, накрая се пречупват и свършват с разрушена психика. Ако има оцелели… виж още »

дер
дер
15.12.2010 22:34

Da vnimavat po4etatelite na grupa Respekt ot Plovdiv! Udu6va4kata Maria se podmiata na tehniia koncert i si pravi fotosesii s Krum i Ceco!

JNK
JNK
18.12.2010 5:34

Mrusni,gadni,podli su6testva.Kak e vuzmojno 2 normalni momi4eta da stignat do tolkova kraina postupka?Tova ne sa normalni momi4eta tova sa izvrateni,kompleksarki s niska kultura i podlo podsuznanie.Malko im e tazi prisuda za men 20 godinki moje da gi nakarat da se zamislqt po-seriozno na ne6tata….Gorkata mai4ica na ubitoto momi4e.Az samata imam du6teri4ka i en moga da si predstavq 4e 6te q zagubq po takuv jestok na4in i 6te produlja da jiveq s vsi4kiq si.No se radvam i privetstvam tazi silna jena koqto e suzdala o6te edno dete i e namerila smisul na jivota si.Takiva hora sporred men sa za vuzhi6tenie ,a… виж още »

maketo
maketo
06.01.2011 9:31

poslednite 2 godini se zanimavam s kriminalistika ot cal svat t.s. takiva sluchai ima mnogo v sveta.za men te sa vinovni i vi trabvalo da vudat ubiti po sustiat nachin .vuzmozno edna ot dvete momicheta vsledstvie na depresia ili nakakva psijopatia dae e dosla dotazi idea za ubiistvoto.ne vidaj pochtri nikakvo razkaanie tipicno za sociopatite kato maribel naprimer.ot druga strana ako drundarov e prav,togava policaite dano edin den si platat za tova nesto.posledno svodnicite namat pravo da giveat

maketo
maketo
06.01.2011 9:48

oste nesto edin suvet samo drugite koito davat mnenie po dadenia vupros.purvo da se zapoznaut s nakoi nesta ot psijologita i psijiatriata i ste viduat che stanaloto,ako etaka kakto go opisnavat za men ne e tolkova stranno jorata sa sposobni na vsakakvi nesta osobeno v sustoanie na depresia .vsichki nie sme dlugni dlugni da se borim srestu zloto,a to v bulgaria preovladava.stozi divashki kapitalizum ste izlizat oste po golemi psijopati kakto ev USA,i drugi silno razviti durgavi.PO vremeto na komunizma taKIVA NESTA stavaja mnogo po malko.

avril_as
avril_as
17.01.2011 12:04

Никой няма право да си играе на Господ, най-малко пък някакви комплексарки като тия двте. Бащата на Мария както и да върти и да суче на вички е ясно, че дъщеря му е убийца и ще си остане с този си прякор до края. Така трябва и да бъде дамгосани за цял живот.

Аделайде
Аделайде
20.01.2011 11:53

туй само у нас може да стане… трябва да се сложи смъртна присъда за тези, които убиват… или най-добре да бъдат убити по начина, по който те са убивали

vills
vills
20.01.2011 17:15

Аз също смятам че няма такава причина ,която да накара човек да убие някого,това само Господ може да го реши – кой,кога и докога да живее и мисля,че един убиец се оформя като такъв в семейната среда и в социалната среда(общество,приятели и т.н.),но семейството е определящ фактор при възпитанието на децата ….. живяла съм между доста наркомани,но не съм станала наркоманка и съм благодарна на родителите си,че са ме възпитали такава каквато съм А по отношение на сатнизма намерих ето това: Сатанизмът може да бъде религиозно[1], полурелигиозно[1] или философско[2] движение. Терминът се употребява от не-сатанистите за група от хора, които… виж още »

vills
vills
20.01.2011 17:36

и още нещо мога да добавя „Децата психопати обезценяват човешкият живот и са лишени от чувство за морал. Психопатията не се проявява само при възрастните. В действителност, някои специалисти вярват, че детската психопатия се увеличава с тревожна скорост. Експертите наричат подобни деца „начинаещи психопати“ и смятат, че те биха ставали все по-опасни с увеличаване на възрастта си. Дори и да не станат убийци, те се научават да манипулират, мамят и използват другите за собствена изгода. Смята се, че у тях няма развито чувство за привързаност, което да им позволява да разбират болката на другите. Вместо това, малките психопати развиват арогантност,… виж още »

Samo
Samo
19.02.2011 23:21

Само ми е чудно, как може да напишеш статия в подобен стил?
На авторът трябва да му се забрани да пише до края на дните му.
Мир на праха на момичето.