Патрик Уейн Карни: Убийствата в торби

Патрик Уейн Карни: Разчленителя на гейове

Патрик Карни познава само един начин, чрез който да облекчи потискания си бяс. Тръгва на лов. Той качва жертвите си на стоп или ги намира в гей-баровете. Щом остане насаме с труповете им, ги разсъблича и прави секс с тях. След това прилежно разфасова своите жертви и старателно пакетира останките им в торби за боклук. В момента, в който се отървава от торбите, Карни чувства огромно облекчение, задоволство от добре свършената работа и невероятен прилив на мощ.

Изчезва тийнейджър

Около 17:30 ч. в неделя на 13 март 1977 г. хомосексуалистът Джон Ламей (17 г.) казва на свой приятел, че отива в Редондо Бийч, за да се види с човек на име Дейв, когото е срещнал във фитнеса. Когато Джон не се прибира у дома вечерта и на следващия ден, неговата изпаднала в истерия майка се обажда в полицията в Ел Сегундо, убедена, че нещо лошо се е случило със сина й. Той никога не е отсъствал задълго на своя глава без да предупреди родителите си.

Полицията решава, че това е поредният избягал от къщи тийнейджър.

На 18 март останките на Джон Ламей са открити край магистралата южно от Корона. Той е внимателно разфасован, частите на тялото му измити, източени от кръвта и прилежно подредени в пет индустриални торби за боклук. Всяка торба е старателно запечатана с тиксо, като три от чувалите са натикани в 300-литров бензинов варел, а останалите подредени на земята около него. Главата на момчето липсва, но останките му са идентифицирани по белег по рождение.

Лесна млада плячка

Седемдесетте години на XX век са трудно време за младите хора и особено за хомосексуалистите. Епидемията от СПИН все още не се смята за сериозна заплаха. Популярността на гей баровете и анонимния секс по паркове, обществени тоалетни и купони са в зенита си. Младежите се обявяват открито за хомосексуални наляво и надясно и най-накрая започват да се възползват от свободата, която считат за свое изконно право.

В навечерието на 60-те – годините на „свободната любов“ – младите хора се насочват масово към Калифорния. Хомосексуалните младежи са привлечени към слънчевия щат, както мюсюлманите към Мека. Неразбраните тийнейджъри бягат от назадничавите си родители и пътуват на стоп към обетованата земя.

Не винаги намират онова, което търсят. Много от тях свършват като мъжки проститутки, опитвайки се да оцелеят. През 70-те и началото на 80-те години над сто млади стопаджии така и не оживяват, за да разкажат за пътуването си до Калифорния.

Те са млади, красиви и в повечето случаи много отчаяни. Хомосексуалистите се оказват извънредно лесна плячка.

Хищници в действие

Стопирането никога не е било сигурен начин за пътуване, но през 70-те години качването в колата на непознат се случва с ужасяваща честота. Хищниците обикалят магистралите и посещават баровете, надявайки се да попаднат на млади момчета, изпаднали в удобна степен на алкохолно опиянение. Понякога търсят пари, друг път бърз, анонимен секс, а някои от тях просто искат да изкарат безсилието и гнева си върху нищо неподозиращ младеж.

Макар хомосексуалистите да съставляват едва около 5 процента от серийните убийци, те са по-склонни към „прекаляване в убийството“, изразяващо се в екстремни степени на изтезания, осакатяване и разчленяване на жертвите. Те са и най-продуктивните серийни убийци.

Каква е причината хомосексуалните серийни убийци като група да са изключително садистични е интересен въпрос. Една от причините със сигурност е преобладаващата хомофобия в обществото, заради която много от тях израстват с дълбоко насадено чувство за ненавист към себеподобните и към самите себе си. Когато тези чувства се комбинират с психопатологията на един сериен убиец, резултатите могат да бъдат особено страховити.

Патрик Карни и Дейвид Хил

Патрик Уейн Карни е роден в Тексас през 1940 г. и е най-малкото от трите момчета в семейството си. Той е слаб, срамежлив и болнав – качества, превръщащи го в лесна мишена за училищните побойници.

Патрик Уейн Карни
Патрик Уейн Карни

Още на 8 години Карни знае, че един ден ще убива хора. Като тийнейджър вече ежедневно фантазира за убийства. Фантазиите му са изключително детайлни.

След това започва да ги осъществява. Поставя началото в средата на 60-те години в Тихуана и Сан Диего. Карни намира момчета по баровете, автобусните спирки и сборищата на хомосексуалисти, и им предлага да свършат бързо в храстите. Жертвите са лесни за намиране, лесни за убиване, а телата им – лесни за изхвърляне в пустинята.

Научи повече за:   Айлийн Уорнос: Проститутката убийца

В социалния си живот обаче Карни изглежда напълно нормален. Той служи известно време в армията и дори сключва краткотраен брак. Нито една от тези ситуации не му допада.

През 1962 г. Карни се запознава с женения ветеран от армията Дейвид Дъглас Хил. Високият 1,88 м мъж се присъединява към армията през 1960 г., но бързо е уволнен, след като му поставят диагнозата личностно разтройство. Той се връща в родния си град Лъбок и се оженва за ученическата си любов, но бракът му не продължава дълго. Когато среща Карни, Хил се развежда със съпругата си и през 1967 г. заминава за Калифорния заедно с него. Патрик си намира хубава работа като летателен инженер в „Хюс Еъркрафт“, а Дейвид остава у дома, за да се грижи за къщата.

Макар да се влюбват от пръв поглед, десетгодишният им съвместен живот е бурен и объркан. Хил често изхвърча от къщата и прекарва по няколко нощи у приятели, или се впуска в безразборен секс за една нощ, воден от гняв и желание за отмъщение. Понякога отива чак в родния си град Лъбок, но винаги се връща.

Когато Хил изчезва така, гневът и безсилието на Карни достигат точката на кипене. Той познава само един начин, чрез който да облекчи потискания си бяс.

Гняв в действие

Когато Хил напуска дома им след някое от техните скарвания, Карни тръгва на лов. Скача в своя фолксваген и тръгва да търси стопаджии или младежи в гей-баровете. Поради крехкото си телосложение, той е изнамерил съвършен метод за подчиняване на жертвите си: застрелва ги в главата без предупреждение с пистолет .22 калибър .

След това обикаля наоколо, докато открие достатъчно подходящо и усамотено място, където да облекчи нуждите си, да изпусне гнева си и да разгърне своята мощ.

Щом остане насаме с труповете, той ги разсъблича и прави секс с тях. След това с удоволствие посяга към ножовката и нарязва телата им на парчета. Ако си е у дома, прави това в банята, взискателно измивайки всички части на трупа и източвайки кръвта им, за да предотврати вмирисването. Не оставя отпечатъци от пръсти в засъхналата кръв.

Научил е всичко това от внимателното изучаване на престъпленията на Дийн Корл, който убива 17 млади момчета в Хюстън, увива ги в торби за боклук и ги погребва. Карни събира изрезки от вестниците за неговите убийства и мъчения, на които е сложен край, когато Корл е застрелян със собственото му оръжие от негов съучастник.

Повечето от жертвите напомнят на Карни за момчетата, тормозили го през годините: руси и арогантни. Понякога след като ги убива и прави секс с труповете им, той пребива мъртвите им тела.

Смъртоносни времена

Патрик Карни не е единственият убиец на млади хора в Южна Калифорния по онова време. Хилсайдските удушвачи – Анджело Буоно и неговият също така психопатичен братовчед Кенет Бианки – действат в същия район и по същото време, отвличайки, измъчвайки и удушавайки млади момичета, чийто тела след това захвърлят където им падне. Прочутият, но все още неизвестен тогава Зодиак се подиграва с полицията и всява терор с безразборните си убийства. Убийците Зебра покосяват случайни хора с мачете в Сан Франциско, а по-близо до дома Ранди Крафт се доказва като един от най-умопомрачените убийци на хомосексуалисти на всички времена, благодарение на своите неописуеми и садистични методи за мъчение. Уилям Бонин и неговият партньор Върнър Бътс също извършват ужасяващо зловещи убийства на хомосексуалисти, чийто останки захвърлят край магистралите.

Не е чудно защо полицията е объркана. Те не знаят с колко серийни убийци си имат работа и нямат представа колко от тях биха могли да са имитатори.

Но с увеличаването на телата забелязват някои очевидни разлики в методите на действие. Единият от убийците, впоследствие идентифициран като Ранди Крафт, рутинно подбира стопаджии, хомосексуалисти, моряци и всеки друг, който му хване окото. След това ги упоява, изтезава ги с часове и накрая ги кастрира и завира каквото му е под ръка – дръжка от метла, клон от дърво, прът, собствените гениталии на жертвата – в ректума им. Обикновено прави това, докато жертвата му е все още жива и пищяща.

Научи повече за:   Уилям Хайренс: Убиецът с червилото

Уилям Бонин удушава жертвите си с въже или тениска преди да изнасили труповете им и да ги захвърли край пътя.

Но един убиец изпъква сред останалите. Той прилежно разчленява своите жертви и старателно ги пакетира в торби за боклук. Пресата кръщава серията „Убийствата в торби за боклук“. Ченгетата от отдел „Убийства“ наричат помежду си случаите с кодовото име „Педали в торба“.

Примката се затяга

Джон Ламей е казал на своя приятел, че отива да се срещне с някой си „Дейв“ в Редондо Бийч. Полицията прави проверка на хомо-сборищата и бързо попада на човек със същото име, който често е посещавал баните за хомосексуалисти. Скоро полицаите чукат на вратата на скромния дом на Патрик Карни и Дейвид Хил.

Двамата ги канят вътре, излъчвайки пълно спокойствие, и изразяват загриженост към съдбата на изчезналото момче. Детективите си позволяват да вземат няколко влакна от килима, тъй като такива влакна са открити по тиксото, с което са били запечатани торбите за боклук.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

Веднага след напускането на полицията Карни унищожава всичките изрезки, които е събирал за Дийн Корл.

Скоро полицията се връща и поисква да вземе проби от пубисните косми на Карни и Хил, както и косми от кучето им. Двамата оказват пълно съдействие.

Всички влакна и косми съвпадат с уликите, открити по тялото на Ламей.

Но когато полицията се връща отново, този път със заповед за обиск, влюбената двойка е изчезнала.

Полицаите намират в къщата ножовка с добре почистено острие, но по ъглите на зъбците са открити малки парченца от плът и следи от кръв. Плътта и кръвта на Джон Ламей. Откриват остатъчна кръв из цялата баня, която е невидима за невъоръжено око, но ясно се вижда с подходящото оборудване.  В къщата е открито и познатото вече тиксо, а обискът в кабинета на Карни в „Хюс Еъркрафт“ разкрива същите торби за боклук, използвани вероятно в около 20 убийства.

Властите разпространяват листовки на издирваните за убийство Патрик Карни и Дейвид Хил.

Странно признание

Щом усещат, че положението става напечено, Карни и Хил бягат в Ел Пасо, Тексас, но животът в нелегалност не е за тях. Ченгетата знаят кои са и как изглеждат. По повеление на роднините им, двамата се връщат в Калифорния и на 1 юли 1977 г. влизат в шерифското управление на окръг Ривърсайд, посочват към плаката „Издирват се“ с техните физиономии и казват: „Това сме ние“.

Двамата са задържани по подозрение в две убийства и ще бъдат разпитвани във връзка с още шест.

Явяват се пред съда във връзка с двете обвинения и им е определена гаранция в размер на 500 000 долара за всеки.

Карни оказва пълно съдействие на полицията. Казва, че убийствата го „въодушевяват и го карат да се чувства могъщ“. Мисълта за мъчения и убийства го възбужда сексуално. Детективите го разпитват и за убийства, които не е извършил – като например тези на Ранди Крафт. Когато му задават въпроса защо е упоявал жертвите си и е завирал предмети в тях, той ги поглежда с неразбиращ поглед. Те обаче настояват да разберат дали е поставял нещо друго, освен пениса си, в ректумите на жертви си.

Карни им казва, че е използвал хавлиени кърпи, за да опази банята си чиста, докато е разчленявал телата. Надявайки се да му лепнат и други неразкрити магистрални мистерии, детективите продължават да настоява: „Какво ще кажеш за мъченията? Харесва ли ти да завираш разни неща в задниците им?“. Карни най-сетне проумява какво става и поклаща глава: „Аз не съм „Дървения кол““ – казва той. Разбира много добре какво целят детективите, но побиването на кол, удушаването и измъчването на жертви не е в негов стил. Куршумът в главата е далеч по чиста работа.

Карни изглежда обиден от факта, че го бъркат с Ранди Крафт.

Ужасяващи подробности

Разследването на „Убийствата в торби“ започва официално на 13 април 1975 г., когато е открито тялото на 21-годишния Албърт Ривера, захвърлено в торба за боклук край магистрала 74.

Но според Карни убийствата са започнали много по-рано, в средата на 60-те години в Тихуана и Сан Диего.

Научи повече за:   Кристиян Петров: Пернишкия Чикатило

Той отвежда полицията на мястото, където е погребал една от първите си жертви, известна само като Джордж, зад апартамента му в Кълвър Сити. Жертвата е била убита около Коледа на 1968 г. Полицията разкопава мястото и се натъква на скелет с куршум в черепа.

След убийството на Джордж Карни е обзет от параноя и кротува за повече от година. Но никой не идва да чука на вратата му и в крайна сметка той осъзнава, че убийството му се е разминало.

Съседка на хомосексуалната двойка разказва, че понякога й се е струвало, че чува изстрели, но е нямала представа, че идват от апартамента на Карни и Хил.

След ареста си Карни пише писма до полицията, в които описва с подробности престъпленията си, имената на жертвите си и местонахождението на телата им. В деня, в който е открита 13-ата жертва на Хилсайдските удушвачи, срещу него са повдигнати 18 обвинения в убийство.

Какво се е случило с Джон Ламей? Хил не си е бил у дома, когато младият любовник на Карни е пристигнал. Той е поканил момчето да гледат телевизия и без никакво предупреждение го е застрелял в тила. По-късно е изхвърлил тялото му в пустинята. Карни обича да използва пустинята. Дивите животни и насекомите премахват уликите бързо и експедитивно.

„Нещата изчезват много бързо в пустинята“ – казва той на полицаите. – „Ако оставите някое малко животинче върху мравуняк, то ще изчезне пред очите ви за минути“.

Веднъж Карни спуква гума на път към пустинята, където ще се отърве от поредното тяло. Но резервната му гума също е спукана и той се обажда на Пътна помощ, които изтеглят колата му до най-близкия сервиз. Карни стои, леейки гъста притеснена пот, докато монтьорът поправя гумата му. Никой не го пита какво има в торбите за боклук на задната седалка, които съдържат ръце, крака, гръден кош и малко черва.

Друг път забравя ключовете вътре в колата си, докато оглежда мястото, където смята да изхвърли поредния труп. Отнема му часове да отвори вратата на колата с помощта на закачалка, нервно озъртайки се през рамо. На задната седалка и този път има прясно напълнени с човешки останки торби.

В момента, в който се отървава от торбите, Карни чувства огромен прилив на облекчение, задоволство от добре свършената работа и мощ.

Правосъдие

След като изслушва доказателствения материал срещу Дейвид Хил, Голямото жури на окръг Ривърсайд отказва да повдигне обвинения срещу него. Той напуска Калифорния и се връща в родния си Лъбок.

Патрик Карни на път за съда
Патрик Карни на път за съда

Карни твърди, че Хил не е знаел нищо за убийствата. Извършвал ги е винаги в негово отсъствие.

Действайки в разрез със съветите на адвоката си, Карни пледира виновен. Получава 21 доживотни присъди, като според полицията е извършил поне 22 убийства.

Ако може да се вярва на признанията му, той е убил и две деца, на възраст 5 и 8 години, както и още четири жертви, чиито тела никога не са открити. Поне седем от жертвите му остават неидентифицирани до ден днешен.

Днес Патрик Карни изживява присъдите си в Калифорния. Той пише есета, някои от които са публикувани.

„Убийствата в торби“ се смятат за едни от най-ужасните престъпления на XX век. „Подвизите“ на Карни го нареждат до имената на прочути серийни убийци от ранга на Джери Брудос, Тед Бънди, Джефри Дамър и Джон Уейн Гейси.


Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
5 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Секс запознанства
04.10.2010 14:43

интересно…но не много приятно

Marti
Marti
19.04.2011 11:08

Силве, по-горе в „Гняв в действие“ споменаваш, че Карни се е учил от „престъпленията на Дийн Корл“. Можеш и на Корл да сложиш линк, защото имаш вече статия за „триото“ от Хюстън. А в Уики-то има огрооомна статия за тях:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dean_Corll

Antonov
Antonov
01.09.2011 16:14

Силве , намери нещо от тоя тип , литература амм нещо подобно със повече кръв и бруталност . :Д:Д Шегувам се ам идеята ми нещо от този тип нещо за тексас и за тексаското клане нали казват , че е било по реален случай би трябвало да има и за него литература . Благодаря ти !!!