Патрик Уейн Карни: Убийствата в торби

Патрик Уейн Карни: Разчленителя на гейове

Патрик Карни познавал само един начин, по който да облекчи своя потискан бяс. Тръгвал на лов. Той качвал жертвите си на стоп или ги намирал в гей-баровете. Щом останел насаме с труповете им, ги разсъбличал и правел секс с тях. След това прилежно разфасовал своите жертви и старателно пакетирал останките им в торби за боклук. В момента, в който се отървавал от торбите, Карни чувствал огромно облекчение, задоволство от добре свършената работа и невероятен прилив на мощ.

Изчезва тийнейджър

В около 17:30 ч в неделя на 13 март 1977 г. хомосексуалистът Джон Ламей (17 г.) казал на свой приятел, че отива в Редондо Бийч, за да се види с човек на име Дейв, когото бил срещнал във фитнеса. Когато Джон не се прибрал у дома вечерта и на следващия ден, неговата изпаднала в истерия майка се обадила в полицията в Ел Сегундо, убедена, че нещо лошо се е случило със сина й. Той никога не отсъствал задълго на своя глава без да предупреди родителите си.

Полицията решила, че това е поредният избягал от къщи тийнейджър.

На 18 март останките на Джон Ламей били открити край магистралата южно от Корона. Той бил внимателно разфасован, частите на тялото му измити, източени от кръвта и прилежно подредени в пет индустриални торби за боклук. Всяка торба била старателно запечатана с тиксо, като три от чувалите били натикани в 300-литров бензинов варел, а останалите подредени на земята около него. Главата на момчето липсвала, но останките на Джон Ламей били идентифицирани по рожденния му белег.

Лесна млада плячка

Седемдесетте години на XX век били трудно време за младите хора и особено за хомосексуалистите. Епидемията от СПИН все още не се смятала за сериозна заплаха. Популярността на баровете за гейове и анонимния секс по паркове, обществени тоалетни и купони били в зенита си. Младежите се обявявали открито за хомосексуални наляво и надясно и най-накрая започвали да се възползват от свободата, която считали за свое изконно право.

В навечерието на 60-те – годините на “свободната любов” – младите хора се насочили масово към Калифорния. Хомосексуалните младежи били привлечени към слънчевия щат, като мюсюлманите към Мека. Неразбраните тийнейджъри бягали от назадничавите си родители и пътували на стоп към обетованата земя.

Не винаги намирали онова, което търсели. Много от тях свършвали като мъжки проститутки, опитвайки се да оцелеят. През 70-те и началото на 80-те години над сто млади стопаджии така и не оживели, за да разкажат за пътуването си до Калифорния.

Те били млади, красиви и в повечето случаи, много отчаяни. Гейовете се оказвали извънредно лесна плячка.

Хищници в действие

Стопирането никога не е било сигурен начин за пътуване, но през 70-те години качването в колата на непознат се случвало с ужасяваща честота. Хищниците обикаляли магистралите и посещавали баровете, надявайки се да попаднат на млади момчета, изпаднали в удобна степен на алкохолно опиянение. Понякога търсели пари, друг път бърз, анонимен секс, а някои от тях просто искали да изкарат безсилието и гнева си върху нищо неподозиращ младеж.

Макар хомосексуалистите да съставляват едва около 5 процента от серийните убийци, те са по-склонни към “прекаляване в убийството”, изразяващо се в екстремни степени на изтезания, осакатяване и разчленяване на жертвите. Гейовете са и най-профилните серийни убийци.

Каква е причината хомосексуалните серийни убийци като група да са изключително садистични е интересен въпрос. Една от причините със сигурност е преобладаващата хомофобия в обществото, заради която много хомосексуалисти израстват с дълбоко насадено чувство за ненавист към себеподобните и към самите себе си. Когато тези чувства се комбинират с психопатологията на един сериен убиец, резултатите могат да бъдат особено страховити.

Патрик Карни и Дейвид Хил

Патрик Уейн Карни
Патрик Уейн Карни

Патрик Уейн Карни е роден в Тексас през 1940 г. и е най-малкото от трите момчета в семейството му. Той бил слаб, срамежлив и болнав – качества, превръщащи го в лесна мишена за училищните побойници.

Още на 8 години Карни знаел, че един ден ще убива хора. Като тийнейджър вече ежедневно фантазирал за убийства. Фантазиите му били изключително детайлни.

След това започнал да ги осъществява. Поставил началото в средата на 60-те години в Тихуана и Сан Диего. Карни намирал гейове по баровете, автобусните спирки и сборищата на хомосексуалисти, предлагайки им да свършат бързо в храстите. Те били лесни за намиране, лесни за убиване, а телата им лесни за изхвърляне в пустинята.

Научи повече за:   Уилям Бонин: Магистралния убиец от Калифорния

В социалния си живот обаче Карни изглеждал напълно нормален. Той служил известно време в армията и дори сключил краткотраен брак. Нито една от тези ситуации не му допаднала.

През 1962 г. Карни се запознал с женения ветеран от армията Дейвид Дъглас Хил. Високият 1,88 м Хил се присъединил към армията през 1960 г., но бързо бил уволнен, след като му поставили диагнозата личностно разтройство. Той се върнал в родния си град Лъбок и се оженил за ученическата си любов, но бракът му не продължил дълго. Когато срещнал Карни, Хил се развел със съпругата си и през 1967 г. заминал за Калифорния заедно с него. Патрик си намерил хубава работа като летателен инженер в “Хюс Еъркрафт”, а Дейвид останал у дома, за да се грижи за къщата.

Макар да се влюбили от пръв поглед, десетгодишният им съвместен живот бил бурен и объркан. Хил често изхвърчал от къщата и прекарвал по няколко нощи у приятели, или се впускал в безразборен секс за една нощ, воден от гняв и желание за отмъщение. Понякога отивал чак в родния си град Лъбок, но винаги се връщал.

Когато Хил изчезвал, гневът и безсилието на Карни достигали точката на кипене. Той познавал само един начин, по който да облекчи своя потискан бяс.

Гняв в действие

Когато Хил напускал дома им след някое от техните скарвания, Карни тръгвал на лов. Скачал в своя фолксваген и тръгвал да търси стопаджии или младежи в гей-баровете. Поради крехкото си телосложение, той бил изнамерил съвършен метод за подчиняване на жертвите си: застрелвал ги в главата без предупреждение с пистолет .22 калибър .

След това обикалял наоколо, докато открие достатъчно подходящо и усамотено място, където да облекчи нуждите си, да изпусне гнева си и да разгърне своята мощ.

Щом останел насаме с труповете на жертвите си, той ги разсъбличал и правел секс с тях. След това с удоволствие посягал към ножовката и нарязвал телата им на парчета. Ако бил у дома си, правел това в банята, взискателно измивайки всички части на трупа и източвайки кръвта им, за да предотврати вмирисването. Не оставял отпечатъци от пръсти в засъхналата кръв.

Той бил научил всичко това от внимателното изучаване на престъпленията на Дийн Корл, който убива 17 млади момчета в Хюстън, увива ги в торби за боклук и ги погребва. Карни събирал изрезки от вестниците за неговите убийства и мъчения, на които бил сложен край, когато Корл бил застрелян със собственото му оръжие от негов съучастник.

Повечето от жертвите напомняли на Карни за момчетата, тормозили го през годините: руси и арогантни. Понякога след като ги убивал и правел секс с труповете им, пребивал мъртвите им тела.

Убийствени времена

Патрик Карни не е единственият убиец на млади хора в Южна Калифорния по онова време. Хилсайдските удушвачи – Анджело Буоно и неговият еднакво психопатичен братовчед Кенет Бианки – действали в същия район и по същото време, отвличайки, измъчвайки и удушавайки млади момичета, чийто тела след това захвърляли където им падне. Прочутият, но все още неизвестен тогава Зодиак се подигравал с полицията и всявал терор с безразборните си убийства. Убийците Зебра покосявали случайни хора с мачете в Сан Франциско, а по-близо до дома Ранди Крафт се доказвал като един от най-умопомрачените убийци на гейове на всички времена, благодарение на своите неописуеми и садистични методи за мъчение. Уилям Бонин и неговият партньор Върнър Бътс също извършвали ужасяващо зловещи убийства на хомосексуалисти, чийто останки захвърляли край магистралите.

Не е чудно защо полицията била объркана. Не знаели с колко серийни убийци си имат работа и нямали представа колко от тях биха могли да са имитатори.

Но с увеличаването на телата забелязали някои очевидни разлики в методите на действие. Единият от убийците, впоследствие идентифициран като Ранди Крафт, рутинно подбирал стопаджии, гейове, моряци и всеки друг, който му хванел окото. След това ги упоявал, изтезавал ги с часове и накрая ги кастрирал и завирал каквото му е под ръка – дръжка от метла, клон от дърво, прът, собствените гениталии на жертвата – в ректума им. Обикновено правел това, докато жертвата му е все още жива и пищяща.

Научи повече за:   Хърбърт Мълин: Спасителя на Калифорния

Уилям Бонин удушавал жертвите си с въже или тениска преди да изнасили труповете и да захвърли телата им край пътя.

Но един убиец изпъквал сред останалите, прилежно разчленявайки своите жертви и старателно пакетирайки ги в торби за боклук. Пресата нарекла случаите “Убийствата в торби за боклук”. Ченгетата от отдел “Убийства” наричали убийствата помежду си с кодовото име “Педали в торба”.

Примката се затяга

Джон Ламей бил казал на своя приятел, че отива да се срещне с някой си Дейв в Редондо Бийч. Полицията направила проверка на гейските сборища и бързо попаднала на човек със същото име, който често посещавал баните за хомосексуалисти. Скоро полицаите чукали на вратата на скромния дом на Карни и Хил.

Карни и Хил ги поканили вътре, излъчвайки пълно спокойствие, и изразили загриженост към съдбата на изчезналото момче. Детективите си позволили да вземат няколко влакна от килима, тъй като такива влакна били открити по тиксото, с което били запечатани торбите за боклук.

Веднага след напускането на полицията Карни унищожил всичките изрезки, които събирал за Дийн Корл.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: GattaNegra 🍺 Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺
Дарители: AleksandarKalinaNadezhdaNadezhdaDesislava
350
212

Скоро полицията се върнала и поискала да вземе проби от пубисните косми на Карни и Хил, както и косми от кучето им. Двамата оказали пълно съдействие.

Всички влакна и косми съвпаднали с уликите, открити по тялото на Ламей.

Но когато полицията се върнала отново, този път със заповед за обиск, влюбената двойка била изчезнала.

Полицаите намерили в къщата ножовка с добре почистено острие, но по ъглите на зъбците били открити малки парченца от плът и следи от кръв. Плътта и кръвта на Джон Ламей. Открили остатъчна кръв из цялата баня, която била невидима за невъоръжено око, но ясно се виждала с подходящото оборудване.  В къщата било открито и познатото вече тиксо, а обискът в кабинета на Карни в “Хюс Еъркрафт” разкрил същите торби за боклук, които били използвани вероятно в около двадесет убийства.

Властите разпространили плакати на издирваните за убийство Карни и Хил.

Странно признание

Щом усетили, че положението става напечено, Карни и Хил избягали в Ел Пасо, Тексас, но животът в нелегалност не бил за тях. Ченгетата знаели кои са и как изглеждат. По повеление на роднините им, двамата се върнали в Калифорния и на 1 юли 1977 г. влезли в шерифското управление на окръг Ривърсайд, посочили към плаката “Издирват се” с техните физиономии и казали: “Това сме ние”.

Те били задържани по подозрение в две убийства и щели да бъдат разпитвани във връзка с още шест.

Двамата се явили пред съда във връзка с двете обвинения и им била определена гаранция в размер на 500 000 долара за всеки.

Карни оказал пълно съдействие на полицията. Казал, че убийствата го “въодушевляват и го карат да се чувства могъщ”. Мисълта за мъчения и убийства го възбуждала сексуално. Детективите го разпитвали и за убийства, които не бил извършил – като например тези на Ранди Крафт. Когато му задали въпроса защо е упоявал жертвите си и е завирал предмети в тях, той ги изгледал с неразбиращ поглед. Те обаче настоявали да разберат дали Карни е поставял нещо друго, освен пениса си, в ректумите на жертви си.

Карни им казал, че е използвал хавлиени кърпи, за да опази банята си чиста, докато разчленявал телата. Надявайки се да му лепне и други неразкрити магистрални мистерии, полицията продължавала да настоява: “Какво ще кажеш за мъченията? Харесва ли ти да завираш разни неща в задниците им?”. Карни най-сетне проумял какво става и поклатил глава: “Аз не съм “Дървения кол”” – казал той. Разбирал много добре какво целят детективите, но побиването на кол, удушаването и измъчването на жертви не било в негов стил. Куршумът в главата е къде по чиста работа.

Карни изглеждал обиден от факта, че го бъркат с Ранди Крафт.

Ужасяващи подробности

Разследването на “Убийствата в торби” започнало официално на 13 април 1975 г., когато било открито тялото на 21-годишния Албърт Ривера, захвърлено в торба за боклук край магистрала 74.

Но според Карни убийствата били започнали много по-рано, в средата на 60-те години в Тихуана и Сан Диего.

Научи повече за:   Териса Нор: Майка от Ада

Той отвел полицията на мястото, където бил погребал една от първите си жертви, известна само като Джордж, зад апартамента му в Кълвър Сити. Жертвата била убита около Коледа на 1968 г. Полицията разкопала мястото и се натъкнала на скелет с куршум в черепа.

След убийството на Джордж Карни изпаднал в параноя и се кротнал за повече от година. Никой не дошъл да чука на вратата му и в крайна сметка осъзнал, че убийството му се е разминало.

Съседка на хомосексуалната двойка разказала, че понякога й се струвало, че чува изстрели, но нямала представа, че идват от апартамента на Карни и Хил.

След ареста си Карни писал писма до полицията, в които описвал с подробности престъпленията си, имената на жертвите си и местонахождението на телата им. В деня, в който била открита 13-ата жертва на Хилсайдските удушвачи, срещу Карни били подвигнати 18 обвинения в убийство.

Какво се случило с Джон Ламей? Хил не си бил у дома, когато младият любовник на Карни пристигнал. Патрик поканил момчето да гледат телевизия и без никакво предупреждение го застрелял в тила. По-късно изхвърлил тялото му в пустинята. Карни обичал да използва пустинята. Дивите животни и насекомите премахвали уликите бързо и експедитивно. “Нещата изчезват много бързо в пустинята” – казал той на полицаите. – “Ако оставите някое малко животинче върху мравуняк, то ще изчезне пред очите ви за минути”.

Веднъж Карни спукал гума на път към пустинята, където щял да се отърве от поредното тяло. Когато открил, че резервната му гума също е спукана, трябвало да се обади на Пътна помощ, която задърпала колата му до най-близкия сервиз. Карни стоял, леейки гъста притеснена пот, докато монтьорът поправял гумата му. Никой не го попитал какво има в торбите за боклук на задната седалка, които съдържали ръце, крака, гръден кош и малко черва.

Друг път забравил ключовете вътре в колата си, докато оглеждал мястото, на което смятал да изхвърли поредния труп. Отнело му часове да отвори вратата на колата с помощта на закачалка, нервно озъртайки се през рамо. На задната седалка и този път имало прясно напълнени с човешки останки торби.

В момента, в който се отървавал от торбите, Карни чувствал огромен прилив на облекчение, задоволство от добре свършената работа и мощ.

Правосъдие

Патрик Карни на път за съда
Патрик Карни на път за съда

След като изслушало доказателствения материал срещу Дейвид Хил, Голямото жури на окръг Ривърсайд отказало да повдигне обвинения срещу него. Хил напуснал Калифорния и се върнал в родния си Лъбок.

Карни казал, че Хил не е знаел нищо за убийствата. Той ги извършвал винаги в негово отсъствие.

Действайки в разрез със съветите на адвоката си, Карни пледирал за виновен. Той получил 21 доживотни присъди, като според полицията е извършил поне 22 убийства.

Ако може да се вярва на признанията му, той е убил и две деца, на възраст 5 и 8 години, както и още четири жертви, чиито тела никога не са открити. Поне седем от жертвите му остават неидентифицирани до ден днешен.

Днес Патрик Карни изживява присъдите си в Калифорния. Той пише есета, някои от които са публикувани.

“Убийствата в торби” се смятат за едни от най-ужасните престъпления на XX век. “Подвизите” на Карни го нареждат до имената на прочути серийни убийци от ранга на Джери Брудос, Тед Бънди, Джефри Дамър и Джон Уейн Гейси.

———————————————————————————————————————————————

Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: GattaNegra 🍺 Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺
Дарители: AleksandarKalinaNadezhdaNadezhdaDesislava
350
212
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

5
Напиши коментар

avatar
4 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
4 Автори на коментари
СилвияAntonovСилвияMartiСекс запознанства Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Секс запознанства
Гост

интересно…но не много приятно

Marti
Гост
Marti

Силве, по-горе в “Гняв в действие” споменаваш, че Карни се е учил от “престъпленията на Дийн Корл”. Можеш и на Корл да сложиш линк, защото имаш вече статия за “триото” от Хюстън. А в Уики-то има огрооомна статия за тях:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dean_Corll

Antonov
Гост
Antonov

Силве , намери нещо от тоя тип , литература амм нещо подобно със повече кръв и бруталност . :Д:Д Шегувам се ам идеята ми нещо от този тип нещо за тексас и за тексаското клане нали казват , че е било по реален случай би трябвало да има и за него литература . Благодаря ти !!!