Мъртвите разказват: Кървавото семейство Бендер

Известното семейство Бендер се появява тихо в югоизточен Канзас през пролетта на 1872 година. Не изглеждало да са нещо особено, просто още едно семейство имигранти, избягали на запад да опитат късмета си. Като много други, те искали да започнат живота си наново и да забогатеят в неопитоменият още запад. Но начинът им на забогатяване се различавал коренно от този на останалите търсачи на нов живот.

Семейство Бендер построили дома си между градовете Тайер и Гейлсбърг в Неошо Каунти – област в Канзас. Това бил скромен дом, но към него имало магазин и странноприемница и предлагал легло и храна на пътниците. Къщата имала една голяма стая, разделена с конопено платнище. В предната част били странноприемницата и магазинът, а отзад спяло семейството. Старият Бендер и жена му рядко разговаряли с пътниците. Хората предполагали, че са германски имигранти, но те говорели с особен, гърлен акцент и никой не бил напълно сигурен.

Кейт по време на сеанс
Кейт по време на сеанс

Единствената, която разговаряла с клиентите, била хубавата им, но малко агресивна дъщеря Кейт. Мъжете били привлечени от високата, с хубава коса красавица и тя скоро се превърнала в атракция и причина доста хора да посещават странноприемницата на Бендер. Кейт била известна и с това, че предсказвала бъдещето, била медиум и разговаряла с духовете и дори можела да лекува срещу щедро възнаграждение. Тя обиколила няколко малки градчета в Канзас, представяйки „Спиритуалистично шоу”, като се представяла като „ Професор Кейт Бендер”. Била много популярна сред мъжете и те често пътували до къщата на Бендер, за да я видят пак. Те, както и много други нещастни пътници, изчезнали безследно.

Семейството

Джон (татко) Бендер бил около шейсет годишен и говорел много малко английски. А когато го говорел, звучал гърлено, обикновено неразбираемо. Мама Бендер, която също говорела малко английски била на 55 години и била толкова необщителна и неприятна, че съседите и я наричали „дяволицата”. 

Джон (татко) Бендер
Джон (татко) Бендер

Джон Бендер младши бил на около 25 години, хубав, с кестенява коса и мустаци и говорел добре английски, но с немски акцент. Той често се просвал по очи и се смеел без причина, заради което много хора го смятали за малоумен. Кейт Бендер била на около 23, културна и привлекателна, говорела добре английски с почти незабележим акцент. Въпреки че старите Бендер почти не излизали, Кейт и брат й често посещавали неделното училище в Хармъни Гроув.

Повечето хора смятали, че семейство Бендер са от германски произход, но само двамата мъже били родени извън Америка. Те всъщност не били роднини. Няма доказателства за семейна връзка между тях и дори, че са се раждали. Татко Бендер бил от Германия или Холандия и се предполага, че рожденото му име е Джон Фликинджър, но това не е доказано. Мама Бендер била родена Алмира Хил Марк в планината Адирондак. Тя се омъжила за Саймън Марк, от когото твърди, че има 12 деца. По-късно тя се омъжва за Уилям Стивън Грифит.

Мама Бендер
Мама Бендер

Госпожа Грифит била заподозряна, че е убила няколко съпруга, но тези слухове не били доказани. Петата й дъщеря Сара Елиза Марк по-късно се омъжва и е позната под името Сара Елиза Дейвис. Според надпис на Библия, открита в дома на Бендер, Джон младши е роден с името Джон Гебхарт, но няма друго доказателство за това. Някои съседи на Бендер твърдят, че Джон и Кейт не били брат и сестра, а съпруг и съпруга.

Научи повече за:   Анри Ландру: Синята брада

Убийствата

Опасно било да вечеряш у Бендер, особено ако седнеш с гръб към конопената завеса. Някои пътници се оплаквали, че чуват странни шумове иззад завесата. Те не подозирали какво ги чака за десерт. Кейт също слагала своите клиенти да седнат с гръб към завесата. В затъмнената стая, тя правела всякакви странни демонстрации, обикновено с помощта на семейството си и така успявала да задържи клиента закован на стола за доста дълго време.

Някои пътници обаче се изнервяли, седейки с гръб към конопената „стена”. Един мъж бил толкова изплашен, че настоял да се премести на друго място. Кейт толкова побесняла, че той все пак останал. Накрая, когато чул това, което мислел за „шепот от отвъдното”, той буквално скочил от мястото си и избягал.

Кейт Бендер
Кейт Бендер

Много пътници обаче не били така прозорливи. Ако клиентът или пътникът се окажели богати, те били „почетно” настанявани с гръб към завесата. Докато Кейт ги разсейвала, старият Бендер или синът му се промъквали иззад завесата с ковашки чук в ръка. Удряли го по главата, убивайки го с един единствен удар. След това завличали тялото зад завесата и го събличали. Отваряла се врата на пода и тялото било зарязвано в мазето, докато било безопасно да го погребат някъде из прерията. Любимото им гробище била овощна градина, която се намирала на територията на фермата.

Джон Бендер младши
Джон Бендер младши

Тази система работела добре около 18 месеца. Кейт привличала клиенти с обещание да се свърже с покойните им близки или пък брат й заговарял хората на пътя, предлагайки същата услуга. След това ги уговарял да преспят в странноприемницата.

Разкриването

Една от жертвите, убедена да се възползва от гостоприемството (за постоянно) на Бендер, бил доктор Уилям Йорк. Той всъщност идвал за втори път, вероятно за да види Кейт отново през 1873 година. Веднъж вече бил отсядал при Бендер. Доктор Йорк никога вече не се завърнал вкъщи.

Научи повече за:   Адолф Айхман: Архитектът на Холокоста

Илюстрация на къщата на Бендер, показваща интериора
Илюстрация на къщата на Бендер, показваща интериора

Малко след изчезването на доктора, брат му – полковник Йорк пристигнал в дома на Бендер. Йорк обяснил, че брат му изчезнал и попитал семейството дали разполага с информация за него. Той бил останал с впечатлението, че докторът има намерение да отседне при тях, дали са го виждали?

Харесваш историите на Стела? Изпрати й подарък:
♥ Avangard Designs - Изработка на бижута ♥

Бендер отговорили, че не са и предположили, че се е забавил някъде или пък е имал неприятности с индианците. Полковник Йорк се съгласил, че обяснението е доста вероятно и останал за вечера. По- късно през нощта, полковникът забелязал нещо да блести изпод едно от леглата. Той издърпал предмета и видял, че е златен медальон с капаче. Отворил го и бил смаян да види лицата на съпругата и дъщерята на брат си от вътрешната страна. Тогава разпознал медальона като дребното бижу, което брат му носел на верижката на часовника си. Той осъзнал, че това вероятно е мястото, където брат му е бил видян за последно жив.

Йорк бил сам в предното помещение и тихо се измъкнал през вратата. Той щял да отиде до най-близкия град и да уведоми органите на властта. Използвайки влиянието си на военен, той щял да направи така, че да се стигне до дъното на тази история. Прекосил прашния двор и стигнал до конюшнята и забелязал фенер, който се люлеел напред-назад в градината. Йорк тръгнал по посока на фенера и когато се приближил, потреперил от разкрилата се гледка. Старият Бендер и сънът му копаели дупка, а отстрани лежало нещо, увито в чувал и подозрително напомнящо на труп.

Изчезването

Йорк се върнал в имота на Бендер рано сутринта на другия ден. Но не дошъл сам. Той убедил шерифа да прати няколко заместници и местни мъже с него. Хайката трябвало да претърси наоколо и най-вече в градината. Но когато пристигнали, открили, че къщата е празна. Семейството очевидно било наясно, че Йорк е изчезнал предишната нощ, събрало си багажа и се изпарило. Мъжете претърсили къщата, но почти всичко било изчезнало. Йорк претърсил мазето и съобщил разтревожен, че подът е покрит със засъхнала кръв. Смрадта, разнасяща се от помещението била непоносима.

Мъжете се хванали да разкопават полето и градината около къщата. Сред дърветата те открили 11 могилки пръст. Няколко от тях изглеждали пресни. Мъжете започнали да копаят и още в първия гроб открили брата на полковник Йорк. Още гробове били открити сред дърветата, както и в прерията, в близост до пътя. Натъквали се случайно на прясно разкопавана земя и откривали гроб. Повече от 25 тела били открити, а колко са останали неоткрити, няма информация.

Разкопаването на гробовете
Разкопаването на гробовете

Новината скоро се разпространила. Кървавите дела на „Кървавите Бендер” привлекли маса любопитни да открият какво се е случило. Отмъстителни групи били сформирани и тръгнали да търсят семейството убийци. Обявена била награда от 3000 долара, за онзи, който ги намери живи или мъртви. Но Бендер били изчезнали безследно. Властите продължили да ги търсят 50 години. Без успех. Официално, Бендер изчезнали.

Научи повече за:   Ричард Куклински: Ледения човек

Но разбира се, плъзнали легенди и слухове.

Някои твърдят, че малка група ездачи се срещнала с кръвожадното семейство и го избила. Всички били застреляни, а после изгорени, за да се заличи всяка следа от съществуването им. Само Кейт не била застреляна, а изгорена жива, заради престъпленията й. Убийците се заклели да пазят тайна и заради това историята никога не била потвърдена. Интересно било как точно са тръгнали слуховете в такъв случай …

Друга история разказва, че Бендер успели да избягат в прерията и се качили на влак за Тайер. Издирването продължило спорадично през следващите 50 години, когато властите получели сигнал за някой, приличащ на Старата Бендер или пък Кейт. През 1889 година две жени били екстрадирани в Детройт по обвинение, че са Кейт и майка й. Но доказателствата били противоречиви и случаят никога не стигнал до съда.

До 1886 година от къщата на Бендер останала само една дупка, където преди било мазето. Търсачи на реликви обрали и последният предмет от къщата, дори камъните, облицоващи стените на мазето. Само спомени са останали от кървавите дела на „Кървавите Бендер”. Спомени и духове.

Легендите разказват, че духовете на убитите от Бендер обитавали руините на къщата, а после и останалата дупка.

Харесваш историите на Стела? Изпрати й подарък:
♥ Avangard Designs - Изработка на бижута ♥

————————————————————————————————
По идея на Singalongabushell
Източници: leatherockhotel.com, wikipedia.org, prairieghosts.com

The following two tabs change content below.
avangard

Стела

Надявам се, че статиите ми ти харесват!
Подкрепи ме, за да пиша редовно: >>> Avangard Designs <<<
Абонирай се
Извести ме
guest
13 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
NoOne
NoOne
03.09.2012 15:29

Страхотна история, както винаги 🙂 Ще Ви помоля и ако може да напишете историята по който е направен филма Размяната с Анджелина Джоли.

Силвия
Админ
Отговори на  NoOne
03.09.2012 15:31
Nina Doncheva
Nina Doncheva
03.09.2012 18:38

От доста време чакам историйка нова, супер е тази 🙂 Има ли някаква възможност да публикувате досиетата на Николай Йорданов и Сестрите Белнейски ? Благодаря 🙂

————————————————————
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Силвия
Админ
03.09.2012 19:05

По принцип и аз искам да направя материал за Сестрите, но все отлагам поради липса на време. Със сигурност ще има такъв, просто не се наемам да кажа кога 🙁

Мекотело
Мекотело
04.09.2012 9:12

трябвало е да убият и брата ….

Емилия
Емилия
12.09.2012 14:49

Историята е много интересна. Любимият мой типаж, за отпреди някой друг век.
П.П. Дано следващата подобна е мноого по-дълга 🙂

Мерси
Поздрави 🙂

Силвия
Админ
Отговори на  Емилия
12.09.2012 14:52

Точно такава ще бъде! 🙂

Емилия
Емилия
13.09.2012 16:34

Чудесно! Благодаря! Нямам търпение 🙂

Пеци
Пеци
16.09.2012 21:59

Историята е доста добра за филм. Май се подготвя такъв доколкото разбрах.

Gergana
Gergana
22.01.2013 19:54

С цялото ми уважение към труда Ви,но историята не е точно така..http://en.wikipedia.org/wiki/Bloody_Benders

Йоанка-Барабанка
Йоанка-Барабанка
17.03.2013 1:17

Знам,че е истина,но ми звучи като сценарий на филм на ужасите или по-скоро като градска легенда.Не знам и аз защо.Поздравления за труда avangard,доста добре написано!Продължавайте в същия дух!

Алекс Арсова
22.08.2015 10:10

Искам да ви кажа, че всяка статия тук чета с огромно удоволствие 🙂
Покъртителни истории, поднесени така, че те карат да се замислиш. Почти след всяка прочетена история започвам да търся още. Благодаря Ви за труда!