Артьом Ануфриев и Никита Литкин: Чукобойците от Иркутск

„В нашата група няма място за позьори. Допускат се само онези, които решават съдбата на добитъка или вече са готови за сериозни действия. Ако си настроен решително – мястото ти е тук“.

Това е цитат на група с дългото и патетично заглавие: „Ние сме богове, ние решаваме кой ще живее и кой ще умре!“ в социалната мрежа ВКонтакте.ру (руският Фейсбук). В нея членуват 13 души. Те разговарят за странни и страшни неща. Например: „Такива като нас не убиват само деца. Трепем също и родителите“. „Да се убива е весело! Още не съм проверявал. Но мисля, че е така наистина“

Към тези статуси се прилагат видеоклипове със сцени на убийства, които останалите потребителите на сайта смятали за постановка. Кой би могъл да предположи, че това не е така?

В същото време положението в иркутския Академгородок ври и кипи. В престижния микрорайон, където повече от 50 години живее научният елит на града (професори, академици, аспиранти), се появява маниак. Почти всяка седмица милицията съобщава за поредното убийство: „Мъж е убит край трафопост…“, „Жена е заклана край дърво…“, „Нападнаха бременна жена с дете на пет години. Нападателят я ударил по главата…“. И така нататък.

Милицията се впуска да търси сериен убиец. Проверява всички нелегално пребиваващи. Местните жители организират граждански дружини и патрулират нощем по улиците. Но без полза.

Трябвало да търсят на съвсем друго място. В интернет…

Майка-орлица

Артьом Ануфриев
Артьом Ануфриев

Артьом Александрович Ануфриев е роден на 4 октомври 1992 г. в Иркутск. Израства без баща, също като неговия приятел и бъдещ съучастник Никита Литкин, с когото се познавали от деца.

Детството на Артьом било доста сложно в психологически план. По думите на бившия директор на неговото училище, майката на Артьом – счетоводителката Нина Ивановна Ануфриева, учела сина си да ненавижда хората, унижавала го публично и му внушавала, че е заобиколен от врагове. Когато му пишели лоши оценки в бележника, майката веднага пишела заявление: „Осъществява се психологически натиск върху сина ми“. Ако лошите оценки се пишели само в дневника, Нина Ануфриева пишела друго оплакване: „Нарушено е правото на родителя на информация“. Нещата стигнали дотам, че ако Артьом изкарал оценка „три“, майка му пращала поредния протест: „А защо не четири?“.

Заради подобни оплаквания, училището на Артьом се принудило да търси нов учител по физика, защото предишната учителка отказала да се занимава с класа, в който учел той.

Освен това Нина Ивановна забранявала на Артьом да дружи с Никита. Влиянието на майката върху сина било колосално. И макар момчето да се учело добре, още от първи клас се превърнало в самотник. Успял да премахне това клеймо едва по-късно, преди да завърши. Известно време посещавал музикално училище, където свирел на контрабас. С фанатичен плам играел на агресивни компютърни игри, като най-любима му била поредицата „Manhunt“.  Преди завършването си, неговите съученици заснемат прощален любителски филм, в който подред описвали какво според тях е щастието. Ануфриев бил единственият, който казал:

„Честно казано, не знам какво е щастие. Но много ми се иска по-бързо да разбера“.

След училище Артьом постъпва в медицински институт, с мечтата да стане хирург и същевременно започва работа в художествения музей.

Затворен и необщителен

Никита Литкин
Никита Литкин

Никита Вахтангович Литкин е роден на 24 март 1993 година. Неговите прадядо и прабаба били хидростроители, а майка му Марина работела като продавачка в магазин за обувки. Подобно на Ануфриев и той израснал без бащинска фигура. Неговият баща, родом от Осетия, напуснал семейството още докато Никита е съвсем малък.

Никита имал по-малък доведен брат по бащина линия, който се застрелял след смъртта на майка си. Скоро след това бащата се върнал в старото си семейство, но неговата депресия, вследствие на смъртта на втората му жена и самоубийството на втория му син, не му позволявала да установи контакт с Никита. Бащата още няколко пъти си тръгвал и се връщал, което съвсем разочаровало момчето от него. Видял баща си за последно на 16 години, но се оказало, че дори няма за какво да си говорят.

Привидно Литкин изглеждал тих и спокоен, а по думите на неговата майка Марина, бил израснал много затворен и необщителен. Първоначално всичко вървяло добре; в началното училище си намерил приятел – Артур, който му помогнал да се адаптира сред връстниците си, но когато Никита се научил да казва „не“, дружбата му с Артур постепенно приключила. Все пак имал и други приятели.

Никита се учел добре до пети клас, когато на рождения ден на Артур се запознал с Ануфриев. Другите деца не харесвали Артьом и покрай него Никита започнал да губи старите си приятели, тъй като тяхното недоброжелателно отношение към Ануфриев се прехвърлило и върху него. Той не се разстройвал особено от това, считайки предишните си приятели за „неистинска детска дружба“.

Заедно с Артьом Никита създал музикална група и започнал да пише музика. Първоначално групата се казвала „Злите гноми“ и изпълнявала пънк музика. Скоро двамата сменили името на бенда на „Разчленена ПугачОва“, а стилът преминал към нойз и нойзкор. В творчеството им присъствало изобилно насилие и нецензурна лексика. „Разчленената ПугачОва“ издава няколко албума, както и серия видеоклипове, които Литкин качвал в интернет.

Малцина, освен близките му и някои познати, се досещали за неговите увлечения, понеже Никита не проявявал ни най-малки признаци за агресия и садизъм пред хората. Ануфриев по-късно казва, че Никита не е можел да отстоява своето и често се оставял да бъде тъпкан. Когато започнали убийствата, Ануфриев бил неговият единствен приятел, за което Никита му бил много признателен.

Никита Литкин
Никита Литкин

В шести клас Никита преминал в математическа паралелка, но математиката не успяла да грабне интереса му. В осми клас започнал да бяга от час и за разлика от Артьом, стигнал само до девети клас, а после два пъти постъпвал в колеж – първо по енергетика, а после строителен. От първия го изключили за неуспеваемост, а във втория назрял конфликт със съучениците му. Никита намерил покровител в лицето на един от тях, който обаче му искал в замяна пари и крадял от дома му разни предмети. Майката на Никита подала жалба срещу това момче в милицията, но после я оттеглила. След този случай Никита престанал да ходи на занятия.

Научи повече за:   Руска баба заподозряна в канибализъм и серия убийства

Като малък Никита често ходел на църква с майка си, но с времето Марина отделяла все повече време за работа и посещенията им в божия храм ставали все по-редки. По-късно Никита сам започнал да отрича църквата. Известно време се занимавал с музика, рисуване и кикбокс, но накрая захвърлил всичко и посветил цялото си време на социалните мрежи.

За разлика от Ануфриев, в детството на Никита се наблюдавало изоставане в психологическото му развитие. Психолозите посъветвали майка му да му дава свобода и да не ограничава личното му пространство, но с възрастта психиката на Литкин се влошила. Няколко години преди убийствата започнал да се срамува от майка си и се стараел никога да не го виждат заедно с нея.

„Родени да мразят“

Артьом Ануфриев
Артьом Ануфриев

Смята се, че Артьом е участвал в неонацистко движение. Когато близките му разбрали за това, той ги уверил, че е бил там, но не се е замесвал в никакви престъпления. Половин година по-късно станало известно, че по предложение на Артьом Литкин също е общувал със скинари, но двамата приятели не се задържали дълго в това общество. След ареста си Артьом разказал, че именно общуването с неонацистите го е довело до извършване на убийствата, макар че сред убитите от Литкин и Ануфриев хора да няма нито един представител на националните малцинства.

Мотивите им се изяснили напълно чак след ареста. Според следователя Евгений Карчевски, който разпитвал двамата престъпници, цялото спускане на Ануфриев и Литкин по наклонената плоскост, започвайки от замесването им със скинарите и приключвайки с убийствата, е продиктувано от обикновено желание за слава и привличане на внимание. Своеобразна роля изиграва и това, че докато били в средите на скинарите, някой си Максим „Фридрих“ ги насочил към определен вид литература – книга, чието име в превод звучи като „Родени да мразят“. Двамата се заинтересували от книгата, особено когато открили, че описаното вътре психологическо състояние на героя доста наподобява тяхното собствено. Сторило им се, че така ще могат да решат своите житейски проблеми. Именно тогава в тях се зародила човеконенавистта.

Артьом Ануфриев
Смята се, че Артьом е участвал в неонацистко движение

Вероятен мотив би могло да бъде и подражаването на други известни маниаци. Определена роля изиграло телевизионното предаване за „Битцевския маниак“ Александър Пичушкин, излъчено през 2007 г. Пичушкин извършва серия убийства като преклонение към друг убиец – Андрей Чикатило. Двамата се заинтересували от него и Ануфриев създал в интернет групата „Пичушкин – наш президент“. На 13 февруари, дни преди годишнината от екзекуцията на маниака Чикатило, той публикувал в интернет негов портрет с надпис: „Андрей Романович. Скърбим“.

Не на последно място трябва да отбележим интереса на двете момчета към „Днепропетровските маниаци“ Виктор Саенко и Игор Супрунюк, както и към иркутската банда „Магия на кръвта“, чийто жертви са бездомници. Артьом и Никита открито изразявали симпатиите си към нейния лидер Константин Шумков и изобщо към целия характер на дейността на бандата. Никита Литкин създал в социалните мрежи група под названието „Иркутска антиклошарска банда: Магия на кръвта“. Освен това двамата посветили на лидера един от албумите на своята нойзкор група „Разчленена ПугачОва“, наречен „Магия на кръвта“, в чието интро открито заявяват намеренията си да продължат делото на Шумков:

„Групата «Разчленена ПугачОва» ще продължи делото на «Магия на кръвта» не само в музикален, но и в истински смисъл“.

Никита Литкин създава в социалните мрежи група под названието Иркутска антиклошарска банда: "Магия на кръвта"
Никита Литкин създава в социалните мрежи група под названието Иркутска антиклошарска банда: „Магия на кръвта“

По думите на Ануфриев, идеята да убиват принадлежала на Литкин. В есента на 2009 г. неговата настървеност достигнала такава степен, че когато тръгвал на разходка, скривал в ръкава си палка. Ануфриев признава, че се побоявал от него и се бил навил на убийствата, защото „се подведох на уговорките му и се насадих, където не трябва“.

В трите месеца преди ареста му съседите на Ануфриев чували от неговото жилище странни и обезпокояващи звуци. Артьом викал страховито: „Всички ненавиждам!“ и „Ще ви убия!“. Междувременно се носели странни шумове, като че ли момчето удряло с юмруци в стената или се блъскал в нея с цялото си тяло. Предполагали, че той бие майка си, защото понякога чували: „Махни се от мен! Сега ще те размажа!“.

По време на следствието Артьом откровено признал, че отношенията с майка му са били толкова тежки, че в онзи период едва се сдържал да не я убие. У Литкин също се наблюдавала подобна изнервеност: той почти престава да общува със семейството си, депресията му се засилва и започва да страда от безсъние.

Тренировка

Както станало ясно, Литкин и Ануфриев търсели жертвите си по един и същи път – от спирката на „Госуниверситет“ до „Академгородок“, всеки ден от 18 до 22 часа вечерта. Понякога пропускали пет, десет или двайсет човека, докато намерят именно онази жертва, която смятали, че им подхожда. Случвало се да обхождат маршрута си по цяла седмица и никого да не нападнат. В началото погрешно се смятало, че едно от оръжията на убийствата е обикновен чук, но след ареста им се изяснило, че момчетата са ползвали голям, гумен чук.

Данил Семьонов
Данил Семьонов

Тяхна първа жертва става 12-годишният Данил Семьонов, който учел в тяхното училище. На 1 декември 2010 г. Данил отишъл да се пързаля на хълма с шейна снегокат („Чук и Гек“). Точно в този момент престъпниците минавали наблизо. Никита забелязал Данил, предложил на Артьом да го убият и той се съгласил. Двамата подкарали момчето пред себе си и го ударили отзад по главата. Той паднал, а те продължили да го бият – Литкин го налагал с гумения чук, а Ануфриев – с бухалка. На ръката на Данил Семьонов е открит хематом, което навежда на мисълта, че той или се е защитавал, или един от убийците го е държал здраво за ръката. За финал на убийството използвали сгъваем нож, който Никита забил до дръжката в слепоочието на Данил.

Когато майката и братът на Данил го открили, той бил все още жив. Извикали линейка, но момчето издъхнало преди тя да пристигне. Неговата смърт била сметната по непонятни причини за нещастен случай. Според версията на властите детето се спускало с шейната си с много висока скорост и се забило в бреза, макар наклонът да хълма да бил едва 10 градуса, а снегокатът на Данил да нямал никакви повреди. Не било възбудено углавно дело, заради което още доста време никой не свързал случая на Семьонов с „чукобойците“. Впоследствие Литкин и Ануфриев признали, че просто са „потренирали“ с момчето.

Научи повече за:   Майкъл Джексън: Животът и смъртта на Краля на попа

Две за час

На 14 ноември Литкин и Ануфриев нападнали и разбили главата на едно момиче. Жертвата останала жива, защото нещо изплашило убийците. Сътрудниците от иркутската милиция не възбудили углавно дело, позовавайки се на това, че потърпевшата не била обрана. След няколко дни, на 25 ноември, било извършено нападение над друга жена, на която задигнали чантата. Този път възбудили дело, но само за кражбата. Имало още една нападната жена, която оцеляла по чудо, но в нейния случай също нямало разследване, защото тя нищо не можела да си спомни.

Олга Пирог
Олга Пирог

На 16 декември на 20 м от мястото, където бил убит Данил, е открито тялото на 69-годишната Олга Михайловна Пирог, водещ научен сътрудник в Научноизследователския институт по слънчева и земна физика. Жената била ударена по главата с тежък тъп предмет, а по тялото й имало 30 прободни рани, но парите и ценностите й не били пипнати. Известно време погрешно се смятало, че именно Пирог е първата жертва на „чукобойците“, понеже смъртта на Семьонов била обявена за нещастен случай. Ануфриев и Литкин направили аудиозапис на престъплението, който започвал с разсъжденията им за това как ще убият жената, а после записали и самото убийство. Сетне качили записа в социалната мрежа.

На 29 декември в 19:00 часа вечерта треньорката на местната спортна школа, 22-годишната Екатерина Карпова, бременна в осмия месец, се прибирала към дома си недалеч от Академгородок заедно с шестгодишната си сестра Настя. Край железопътните линии се сблъскала с Ануфриев и Литкин, но не им обърнала внимание, защото говорела по мобилния си телефон. Двамата я издебнали в гръб и мълчаливо започнали да я бият с бухалката и чука.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

Настя успяла да избяга, отървавайки се само с удар по ръката. На Екатерина счупили пръстите и разбили главата, но внезапно появилата се от близкия ъгъл кола уплашила убийците и това спасило живота и бременността й. Пристигайки в болницата, Екатерина видяла още една жена с аналогични травми. Оказало се, че само час преди това Литкин и Ануфриев били нападнали Инеса Валентиновна Светлова, която също се отървала по чудо. Този ден остава единственият, в който „чукобойците“ извършват две нападения в рамките на час.

Последни убийства

Серията от убийства в Академгородок продължавала, но никой не свързвал случаите един с друг. На 1 януари на улицата бил открит неизвестен мъж с разбита глава, който умрял в болницата. На 3 февруари възрастна женица била докарана в спешното с открита черепно-мозъчна травма. В нощта на 8 и 9 февруари между жилищната кооперация №297 на улица „Лермонтов“ и административната сграда на „Старокузмихинска“ било извършено нападение над друга жена, чийто нападател бил подплашен от минаваща покрай тях кола.

На 21 февруари 2011 година бил убит Александър Петрович Максимов, чиято челюст и глава били напълно разбити, заради което го опяли в затворен ковчег. На 11 март 2011 г. на пешеходната пътека край спирка бил открит зверски закланият Роман Файзулин. Очевидно мъжът бил пълзял или бил влачен, защото от тялото по снега се точела кървава диря. Това убийство се случило точно до дома на Ануфриев.

Кадър от бруталното видео на маниаците
Кадър от бруталното видео на маниаците

Последна жертва на „академовските маниаци“ станала една бездомна жена, родена през 1948 г. и убита на 3 април край Научноизследователския институт. Артьом и Никита я убили, а после заснели с видеокамера своите издевателства над мъртвата и именно този запис помогнал за задържането им. На него се вижда как Литкин (Ануфриев бил „оператор“), отрязва с нож ухото на жената и се опитва да й отреже китката, но не му се получава и той със замах забива ножа си право в окото й. На записа се вижда, че жената е мъртва още преди началото на гаврата.

Винаги двама

Литкин и Ануфриев винаги нападали в гръб, действайки мълчаливо, заради което нито Екатерина Карпова, нито останалите жертви на „чукобойците“, останали живи по разни причини, не можели да съобщят на следствието каквито и да било конкретни подробности, които да могат веднага да изобличат двойката. Те планирали да продължат серията убийства чак до септември 2011 г., след което Ануфриев искал да се премести в Санкт Петербург, където да продължи започнатото (той бил намерил „единомишленици“ в интернет).

Литкин, от своя страна, едва ли би продължил сам, защото по думите на следовател Евгени Карчевски бил казал по време на следствието:

„Не бих се занимавал с това сам, не е интересно. Ние с Артьом го правехме заедно – така ми харесваше“.

Но Никита заявил съвсем друго нещо в едно телевизионно интервю:

„Аз така или иначе щях да продължа (да убивам). От една страна, не исках в затвора. Но от друга – исках да узнаят за мен“.

Никой от тях не ходел сам да търси жертви, но веднъж Никита опитал да нападне някаква жена на улица „Лермонтов“, но тя вдигнала шум и стреснат, той избягал с мобилния й телефон.

Ануфриев признал по време на разследването, че не е изпитвал онова удовлетворение и облекчение от убийствата, на което двамата се били надявали.

Интернет

Артьом Ануфриев
Артьом Ануфриев

Междувременно, без изобщо да се крият, Ануфриев и Литкин описвали своите подвизи в социалните мрежи и даже се хвалели с тежестта на извършените престъпления. По-късно, когато по време на следствието били разпитани всичките им събеседници в интернет, се изяснило, че болшинството от тях просто не са им повярвали, смятайки, че си приписват чужди убийства, за да се правят на интересни.

Това е оригиналният текст от диалога на Артьом с някой си „Юрий“, проведен в сайта ВКонтакте.ру:

Артьом Ануфриев:
– Що не тръшнеш някой клошар или нещо такова.

Юрий:
– и каква ми е ползата да убивам клошар?

Артьом Ануфриев:
– Значи ти, к’во, даже клошар не можеш да убиеш, а?

Юрий:
– винаги има възможност да убиеш… само че за какво ми е да лежа за клошар и да си съсипвам живота? защото знам, че това да убия клошар нищо няма да промени.

Артьом Ануфриев:
– Първо на първо, това е един вид тренировка. Подготовка на психиката. Второ, можеш да убиеш и да не лежиш.

Същевременно Ануфриев общувал и с някой си „Саша Х“, който също живеел в Академгородок. Ануфриев проявил интерес към него, когато видял в профила на „Саша“ в социалната мрежа надписа: „Кради. Насилвай. Убивай. Това е моята религия днес“.

Артьом Ануфриев:
– Ти крадеш, насилваш и убиваш? Тогава трябва да се срещнем и да поговорим.

Саша Х:
– Искаш да ми покажеш пътя на истината (усмивка)?

Артьом Ануфриев:
– Не, просто между нас има нещо общо.

«Юрий» и «Саша Х» не са единствените потребители в Интернет, с които Ануфриев почти открито провеждал завербуващи беседи. Въпреки това той и Литкин действали без помощта на каквито и да било съучастници.

Научи повече за:   Сергей Ряховски: Великият Командор и неговите жертви

Арест

На 11 март на площада в Академгородок се провел митинг, посветен на това какви мерки е необходимо да се предприемат по отношение на скорошните събития. Артьом и Никита присъствали на събранието и даже предлагали идеи. В Академгородок се извършвало постоянно патрулиране из улиците. Създадени били специални граждански дружини, нивото на престъпността спаднало забележимо, но всички тези усилия не дали никаква полза за залавянето на убийците.

Няколко дни преди ареста майката на Никита Литкин намерила в коридора на апартамента им опаковка от нож. На въпроса за какво му е нож, Литкин отговорил, че го носи за самоотбрана. Малко по-късно казал на баба си: „Скоро ще бъда загубен“.

Чукобойците били арестувани на 5 април 2011 г., след като в Института по органична химия, където тогава работела бабата на Литкин, раздали ориентировъчни фотороботи. На тях били изобразени двама младежи със славянска външност, но изучавайки ги, бабата на Литкин и нейният син Владислав изпитали съмнения и Владислав тръгнал към дома на племенника си.

Никита Литкин
Никита Литкин

Никита не си бил у дома, но точно тогава у него била видеокамерата на вуйчо Владислав, в която той по невнимание бил оставил флаш-картата със записа от убийството на бездомната жена. Виждайки ужасното видео, вуйчото отнесъл камерата в милицията и престъпниците били задържани още същата вечер. Двамата дали самопризнания за пет убийства и шест нападения. Когато Ануфриев подписал протокола със самопризнанията си, подражавайки на Пичушкин, заявил на следовател Евгени Карчевски, който го разпитвал:

„Както казва един герой, дайте ми чаша уиски и цигара – и ще узнаете толкова нови неща за този живот, че ще ви настръхнат косите на главата“.

По-късно броят на престъпленията се вдигнал до шест убийства и десет нападения. Освен това Ануфриев и Литкин добавили, че същата вечер били планирали да извършат поредното си убийство.

Следствен експеримент

На следствения експеримент двамата маниаци били съпровождани от по 20 оперативни служителя поради опасения, че местните жители ще им устроят саморазправа. Бащата на убития Данил Семьонов искал да присъства на експеримента, но не го допуснали от съображения за сигурността на задържаните.

Артьом и Никита подробно описали всички детайли от престъпленията си. На 7 април, на първото съдебно заседание се решила мярката им за неотклонение. Оставили ги в следствения изолатор до 6 юни. На това заседание Ануфриев и Литкин се признали за виновни, но казали, че не искат да ходят в затвора. Ануфриев даже се канел да внася гаранция, но не разполагал с нужната сума. На 6 юни увеличили срока на задържането им до 6 октомври, заради необходимостта от провеждане на съдебно-психиатрична експертиза, но на 5 октомври станало известно, че срокът е удължен с още два и половина месеца.

Експертизата ги обявява за вменяеми, датата на процеса е неизвестна, като разследването би трябвало да е приключило на 16 декември 2011 година. Срокът на задържане на двамата престъпници за последно е удължен до март 2012 г. Артьом Ануфриев е застрашен от по-висока присъда, вероятно доживотен затвор. Литкин, който в момента на убийствата нямал 18 години, е изправен пред възможността да получи от 14 до 20 години лишаване от свобода. Освен в убийствата, двамата са обвинени и в няколко грабежи, извършени в същия период.

Следователите смятат, че в двойката „Ануфриев-Литкин“ Ануфриев е бил „мозъчния център“, а Литкин – „изпълнителя“, тъй като било установено, че всички рани с нож по жертвите са оставени от него. Самият Ануфриев в едно телевизионно интервю нарича Литкин „лидер“ и „подстрекател“.

Отзвук

Случаят „Ануфриев-Литкин“ предизвиква огромен обществен отзвук. Излъчват се няколко телевизионни предавания, посветени на тях. През април във ВКонтакте.ру се появява групата „Помощ за Артьом Ануфриев“, която бързо е блокирана от администрацията на сайта. Но се пръкват още няколко – „Артьом Ануфриев – президент на Русия“, „Артьом Ануфриев и Никита Литкин – герои“ и др.

На 8 май 2011 г. бабата на Никита Литкин Ирина Антипова публикува в интернет открито писмо, в което хвърля вината за всичко върху огромното количество насилие в средствата за масова информация.

На 9 юни Ануфриев записва по собствено желание видеообръщение, в което поднася извиненията си към жертвите и съветва родителите да се грижат за своите деца, за да избегнат подобни престъпления в бъдеще.

———————————————————————————————————————————————
Източници: kp.ua, ru.wikipedia.org, irkutsk.sibnovosti.ru, aldana.ru, lifenews.ru

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
12 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Черешката
Черешката
11.06.2012 15:10

Благодаря за поредната интересна статия!
И докато американските закони са непоколебими, то и тук виждам недоразумението с така ниските присъди на непълнолетни – вторият обвиняем ще бъде осъден на 14 до 20 години лишаване от свобода. Това е смехотворно!

avangard
11.06.2012 20:28

Отвратително! Чудно ми е как е възможно някой да откачи чак толкова! Още помня случая с оня ненормалник, дето беше рязал краката на жертвите си и беше снимал как беси дете. Т’ва руснаците явно могат да бъдат супер брутални и ужасяващи.

ronaldo
ronaldo
13.06.2012 20:32

Незнам дали е същият случай но пак са руски чукобойци. клипът не е за хора със слаби нерви. http://clappingfetus.com/fuckyou/2009/09/04/18-warning-horrible-murder-video/

avangard
13.06.2012 22:17

ronaldo, не са същите, в линка, който си пуснал става дума за украинците Игор Супрунюк и Виктор Саенко. https://kriminalnidosieta.com/seriyni-ubiytsi/viktor-saenko-i-igor-suprunyuk-maniatsi/

manka_1
manka_1
14.06.2012 0:01

потресена съм!искам смъртна присъда,само това ще укроти в частност маняците!

NoName
NoName
27.06.2012 14:31

За 1ния има смъртна присъда дано и за другия да има ..

kleo70
kleo70
30.07.2012 15:28

НЕЗНАМ ДАЛИ СТЕ ГЛЕДАЛИ ЕДИН ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА РУСКИТЕ ЗАТВОРИ?МИСЛЯ ЧЕ ЗАТВОРА СЕ КАЗВАШЕ ;ЧЕРНИЯТ ДЕЛФИН.ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА ТАКИВА ИДЕЯ СИ НЯМАТЕ КАКВО Е МЕКО КАЗАНО УЖАС ЗНАМ ЧЕ ТАМ ВЛЕЗЕШ ЛИ НИКОГА НЕ ИЗЛИЗШ ГЛЕДАЙ ТЕ ГО

veysula
27.06.2013 15:00

Ronaldo, може ли пак да копираш линка на клипа 🙂

Петя
Петя
17.08.2013 12:10

Някой може ли да даде линк към гореспоменатата група в руската мрежа или към профилите на някой от двамата?

Алос Унищожителя
Алос Унищожителя
26.10.2013 1:03

Тези двама тийнейджъри не са направили нищо толкова ужасно.Просто им е писнало от това колко лайнян е светът като цяло.Така,че не им давайте смъртни присъди заради ограниченото си мислене.Гледам вас manka_1 и NoName.

Алос Унищожителя
Алос Унищожителя
20.11.2013 14:54

Петя и аз се питам същото.

M
M
22.08.2014 19:18

Алос,на много хора им е писнало от този свят,но никой не тръгва да избива хора .. смехотворно е да не им дадат смъртни присъди,ако недай Боже загиналите бяха твои близки,пак ли щеше да кажеш същото .. и ти щеше да си с ‘ограничено’ мислене,макар че като гледам ти си си .. за всяко убийсто трябва да се полага доживот,американските убийци,за същия брой жертви получават по 7 доживотни или 900 години затвор,тези болни момчета ли няма да получат .. ако не,е сметни наистина в какъв свят живеем!