Александър Николаевич Спесивцев: Маниакът надомник

Александър Николаевич Спесивцев, известен като “Новокузнецкото чудовищe”, е роден на 1 март 1970 година. Той е най-известният маниак-надомник и канибал в Русия. Бащата бил алкохолик и скоро Саша останал в къщи с по-голямата сестра Надежда и майката Людмила, която изгонила пияния мъж. Живеели на деветия етаж в тристайно жилище на “Пионерски проспект” 53, град Новокузнецк, Кемеровска област.

“Странно семейство” – мислели за тях съседите. Те не общували с никого в кооперацията цели 22 години. Поводи някой да говори с тях били поредното направено наводнение на входа или вечно гърмящата музика на “меломана” Саша. Любящата майка винаги вземала стараната на сина. Семейството дружно, в “залп”, заплювало и прогонвало с грозни ругатни недоволните съседи. Людмила изглеждала скромна, обикновена, с нищо незабележима жена. Синът от малък започнал да краде – вестници, списания, велосипеди. Бил потаен и подъл. Отмъщавал на съседите като слагал кибритени клечки в ключалките, горял бутоните на асансьора, плюел по тях от балкона. В един момент синчето изгонило от къщи сестра си и мама. Но тя редовно носела храна за него, че оставала и за по няколко дена. Когато любимият Саша не отварял – пъхала под вратата пари.

Евгения Гуселникова
Евгения Гуселникова

След осми клас Александър не работел. Преживявал от кражби. Мама Людмила също покрадвала, заради което я изгонили от училището, където била домакин. Момчето водело дневник, в който изливало злобата си към околните и недоволството от своята мъжествеността. Саша пишел наивни стихове за природата, а стените на входа украсявал с черни надписи – ”Ха-ха-ха! Хайл Хитлер!”. През 1988 година за първи път попаднал в психиатрията. Там се запознал с Евгения Гуселникова и коренно се променил. Нещата отивали накъм сватба. Но Женя решила да скъса с него. Той я затворил вкъщи и почти месец я измъчвал и се гаврил с нея жестоко. Милицията дошла по сигнал – в дома на Спесивцеви имало труп. Открили мъртвото момиче, сгърчено на дивана сякаш от студ, с халат на голото си тяло и касинка на главата. Било останало кожа и кости, цялото в синини. Когато отвеждали садиста, той дал на съседите телефона на Женините родители. Загрижено казал: ”Нека да приберат дъщеря си!”. А после се разкрещял: ”Всички вие сте виновни! Защо не извикахте милиция? Някой пребиваше Женя, а вие не позвънихте!”. В една от трите стаи, прозорецът на която гледал към пустия двор, намерили стотина метли, наредени на купчини до тавана, сапуни, кофи – цял склад. Неща изнесени от неговата майка от бишвата й месторабота.

Следователката от градската прокуратура Раиса Баканова познала и майката на Саша, и сестрата Надежда. Едната била помощничка на известен сляп адвокат, а другата работела като секретарка в съда. Излизайки на улицата след разпита, Людмила Яковлевна строшила с камъни прозореца на Баканова. Постепенно Спесивцева и дъщеря й станали вещи в съдебните дела и ревностно защитавали Александър. Искали да докажат, че той никога не е удрял Женя, а всъщност я хранел и се грижил за нея. Но тя “била толкова болна, че не искала нищо да хапне”. Заключението на патоанатомите било – задушаване. Малко преди смъртта си, Женя постъпила в неврохирургията с травма на главата. Садистът и там я бил – пред очите на персонала. Възбудили дело за нанасяне на тежки телесни повреди и побой. Но бъдещият маниак не попаднал зад решетките. Доказателствата за убийство не били достатъчни, а общото му психическо състояние – зле. Затворили жениха садист до 1995 година в специалната психиатрия в град Орел.

След 3 години заточение Спесивцев се върнал в своя дом. И решил да отмъсти за “лудницата”, където го били пратили. Омразата и ненавистта станали смисъл на живота му. Мама Людмила и сестрата Наташка заживели с него. Скоро след това започнали кървавите пиршества. Съседите с ужас чували между силната музика страшни викове – сякаш убивали някого. По-късно се разбрало – с хитрина и лукавост майката и сестрата примамвали жертви. В къщи ги чакал извергът с ножове и юмруци. Жените и момичетата зверски изнасилвал. После ги пребивал и нарязвал. Тяхното месото варили и яли всички, включително домашното куче, а понякога гощавали други бъдещи жертви.

От февруари до септември 1996-а Спесивцев отнел живота на не по-малко от 4 момиченца на възраст от 10 до 13 години, на 15 девойки и жени от 14 до 40 години. Следователите намерили в дома дрехи на много повече хора. Самият Саша се хвалел с убийства, които обаче не можело да бъдат доказани. Десетки нощи майката изнасяла в кофи кървави човешки останки и ги изхвърляла на различни места.

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

През 1996 година в река Аба започнали да откриват останки от детски тела, черепи. Страшните находки потресли жителите на Новокузнецк. Веднага сформирали оперативно-следствена група от прокуратурата и следствието на градовете Кемерово и Новокузнецк. Отработвали много версии – обикновено изчезвали деца от неблагополучни семейства. Да се идентифицират останките обаче било трудно. Безспорно било само едно – престъпленията били извършени в някоя квартира, а след това останките били изхвърлени в реката. Експертите доказали, че един от труповете е разчленен с трион, а останалите – с нож. В издирването на престъпника включили няколкостотин души – милиционери, вътрешни войски, военнослужещите от близкия гарнизон. Претърсени били всички квартали в близост, гората, реката. Проверявали всички регистрирани в психиатрията, сексуалните маниаци, проблемните семейства. Но хора продължавали да изчезват.

Koгато през юни 1996-а следователите започнали работа с първите намерени останки, възникнали няколко различни версии. По една от тях – похищение заради органи за трансплантация – задържали заподозрян в Толиати. Спесивцев се спасил от проверките на психичноболните – документите му били останали в Орловската болница! Разкрили го случайно, както често се случва с маниаците. Заради повреда в парното негова съседка извикала на 24 октомври 1996-а майстори да проверят инсталацията. Когато позвънили на вратата на Спесивцев, той се разкрещял: ”Мама ме е заключила! Аз съм психичноболен!”. Психично болен, но съвсем съобразително успял да изчезне през прозореца на покрива на кооперацията. Парнаджиите извикали милиция. Разбили вратата и онемели! От квартирата лъхнала невероятна смрад. Във ваната лежал труп, в пералното помещение – глава със застинало от ужас лице. В една кофа били нахвърляни части от детско тяло, а друга почерняла детска глава се търкаляла на пода в хола…

Научи повече за:   Дейвид Бърковиц: Сина на Сам
Разчленен труп във ваната на Спесивцев
Разчленен труп във ваната на Спесивцев

В стаятата открили полумъртво момиче – едно от трите, изчезнали преди месец. Била с огромна рана от нож в стомаха, прекършена ръка, напълно неподвижна. Това била 15-годишната Оля – извергът не успял да я убие, но тя не издържала и издъхнала след три дни. Преди да умре, успяла да даде показания, които заснели с камера. Лицето й било обезобразено, а от жестоките удари очите й били затворени. С мъка, шепнейки, тя разказала как при тях дошла някаква симпатична лелка и ги помолила за помощ – да й отворят вратата. Момичетата тръгнали – нали в училище ги учели да помагат на възрастните. “Симпатичната лелка” била Людмила Спесивцева. Тя не скрила своята вината. Обяснила как с асансьора се качили до деветия етаж, как внезапно се отворила вратата и се показал недораслият й син. Децата и тогава не заподозрели нищо, приели поканата да влязат. Майката била да направи какво ли не за да угоди на любимия син-изрод! А може би и тя изпитвала садистична наслада? Девойките попаднали в ада. На една от тях й “провървяло”- негодникът я заклал веднага, защото замахнала към него с бутилка. Останалите две се вцепенили от шок.

Заловили Спесивцев недалеко от неговия дом. Убиецът започнал да разказва – как рязал с нож момичетата, биейки ги зверски, а после ги заставил да нарежат на парчета трупа на тяхната приятелката си. За всичко това помагала мама… Спесивцев фотографирал с “Полароид” голи жертвите си. Майка му сварила няколко порции човешко месо. Заставили нещастните деца да ядат. Оля потвърдила това. Когато похапнали, извергът се измил, заклал и нарязал второто момиче. Кучето също останало доволно. От много време то не се хранело с нищо друго освен човешко месо…

Отрязана глава, открита в жилището на Спесивцев
Отрязана глава, открита в жилището на Спесивцев

Следствието откривало все повече потресаващи находки в този дом на смъртта. В показанията си пред прокурора на Новокузнецк В. Крючкин Александър Спесивцев обрисувал и други престъпления. Из собственоръчно написаните признания на Спесивцев от разпита на 19.11.1996 година:

”По същество пояснявам, че, примерно, през април 1996-а на строежа на универмага срещу хотел ”Новокузнецки” се запознах с 6 момчета, около 12-годишни, и им предложих да оберем апартамент (предложих им моя апартамент). Отидохме там. Аз отворих с ключ. Влязохме всички, а последният затвори вратата. Предложих им да идем в спалнята, но те заподозряха, че нещо не е наред и единият започна да крещи. Взех ножа от масата в спалнята и го ударих в гърдите. Останалите също започнаха да крещят. Тогава започнах да мушкам и тях – примерно по няколко удара в гърдите. Разбрах, че всички са мъртви. Завлякох ги в единия ъгъл на стаята и ги покрих с парцали. Така престояха 4 дни. После ги изнесох в коридора.

Примерно след седмица дойде мама. Накарах я да ги изнесе и отидох да спя. Когато станах сутринта, в коридора нямаше нищо. Какво е направила с тях майка ми, аз не зная, на тази тема с нея не съм говорил.

Момчетата бяха облечени: първият, когото заклах, беше с къса кафява куртка от тънък плат, без шапка. Вторият също нямаше шапка, беше с тъмно-син анцуг “Адидас”. С какви обувки е бил, не съм обърнал внимание. Имаше и тъмносиво яке с черни триъгълници. Третият, когото заклах, също беше без шапка. Той също беше с тъмно-син анцуг с три дълги червени ленти и ярко зелено яке. Как бяха облечени другите не помня…

В края на май 1996-а около строежа срещу хотел “Новокузнецк” срещнах четири момичета на възраст 14 години. Те си говореха и аз отидох при тях. Предложих да им продам вносни сапуни и, ако искат, да дойдат с мен в къщи. Те се съгласиха. Вратата отворих със своя ключ. След това дойде мама… Накарах я да ги изнесе от спалнята (става дума за вече убитите момичета! – б.пр.). Тя ги изнесе в коридора. На другия ден се събудих следобяд. В коридора беше чисто. Къде ги е занесла майка ми аз не знам. Тези момичета изглеждаха така: първата, която убих с удар с нож, беше облечена с виолетова рокля и червена плетена шапка с бели ленти. Беше обута в черни сандали. Втората беше с бяло яке с джобове отпред и синя пола. Имаше тъмна коса. Не помня как бяха облечени другите. Изглеждаха на еднаква възраст”.

Отрязана ръка, открита в дома на Спесивцев
Отрязана ръка, открита в дома на Спесивцев

Разследването установило следните престъпления, извършени от Александър Николаевич Спесивцев, роден 1970 г, живущ в гр. Новокузнецк, ул. ”Пионерска” 53:

1 февруари – Елена Валериевна Трунова, род. 30.09.75 г
2 април – Елена Александровна Коткина, род. 02.04.74 г
3 май – Александър Викторович Носовец, род. 15.09.86 г
4 май – Олга Викторовна Носовец, род. 27.01.85 г
5 май – Дмитрий Викторович Воробьов, род. 11.05.84 г
6 май – Ирина Викторовна Воробьова, род. 23.07.82 г
7 май – К.Кровен, род. 25.04.85 г
8 май – Константин, 13 годишен
9 май – Павел, 13 годишен
10 юни – Елена Сергеевна Сачкова, род. 17.01.83 г
11 юни – Олга Генадиевна Николаева, род. 10.01.81 г
12 юни – Надежда, 40 годишна
13 юни – Валентина, 35 годишна
14 юли – Наталия Юриевна Войнова, род. 10.02.77 г
15 август – Галина Анатолиевна Шаталина, род. 03.07.84
16 август – Олга Валериевна Цветаева, род. 13.04.84 г
17 септември – Анастасия Петровна Бурнаева, род. 09.06.83 г
18 септември – Евгения Михайловна Баришкина, род. 15.02.83 г
19 септември – Олга Василиевна Галцева, род. 03.04.81 г

Жилищният вход на семейство Спесивцеви
Жилищният вход на семейство Спесивцеви

За тези убийства Спесивцев е разпитан, били иззети и предоставени за разпознаване различни вещи и негови записки. В показанията си обвиняемият твърди, че всички трупове нарязвала и изхвърляла от къщи неговата майка. Къде – той не знаел. Самата Людмила потвърдила, че през юли 1996-а е изнесла гръден кош и други части от три-четири тела и ги закопала далеч от дома на пусто място, но не помнела къде. През август изнесла кости и останки от други тела и ги закопала близо около дърветата по ул. ”Спартак”. През октомври в пустошта до околовръстния път закопала глава, но точно къде – отново не се сещала.

Научи повече за:   Албърт Фиш: Върколака от Уистерия

В кървавите стаи намерили 82 комплекта окървавени дрехи. Нарязаните трупове майката криела. Понякога ги закопавала, друг път ги хвърляла в реката. Защо го е правила? Някаква атрофирала майчина любов ли, или? Сред намерените вещи имало златни украшения, които роднините на убитите познали. Косите и на най-коравите следователи настръхвали от фотографиите на обезобразени, разчленени и изкормени деца. По време на разпитите Людмила Спесивцева се държала като че ли нищо не се е случило. Шокирала следователите със загрижеността за любимото синче – носила му хляб, краставички, каша… и съвсем спокойно говорила за ужасиите, ставали в дома й. Е, въпреки това с притеснение назовавала частите от телата и вътрешностите на жертвите, които се налагало да разтребва. На очните ставки не се съгласявала със сина си. Спорела за това колко пъти й се налагало да оказва “майчина помощ”: ”Аз за четири кофи отговарям! Как не те е срам, защо си така озлобен към мен? Съвест нямаш ли? Защо си така агресивен спрямо мен?”. Синът отговарял: ”Не съм злобен… Мен питат къде са труповете!”. А майката настоявала: ”А аз не съм ги пипала твоите трупове! Не съм ги яла! А ти казваш, че съм яла тая гадост, безсрамник такъв!”.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име, например - beer Иван на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: PetarDilyanaMihailDonikaTANYA
360
20
Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

Тези хора не осъзнавали какви нечовешки деяния са извършили. По новите закони майка, прикривала даже най-кошмарните престъпления на своя син, не носи отговорност. Спесивцев пък се надявал на благоприятна за него психиатрична експертиза, за да избегне присъдата и наново да отмъщава на порочното общество. Следователите водели разпитите с отвращение. За да бъдат безпристрастни, трябвало да сподавят неприятните чувства. Природата раждала уроди и Спесивцев бил доказателство за това. Пред тях седял недорасъл прегърбен младеж, злобен, със зли вълчи очи, втренчен поглед, уши с характерни заострени връхчета. “Разказите” си той винаги започвал с отбранителни тактики:

-А колко хора унищожи демокрацията?
-Ти не си ли убивал?
-Какво можех да направя? Отказаха ми лечение. Имам слаба имунна система. През лятото ходя с пуловер, вижте ръцете ми – целите са отекли…

Разсъждавал с часове за нищетата на народа и критикувал властта. Ругаел порядките и твърдял, че ако всички вярвали в Бог, нямало да има такива безобразия. Разказвал за увлеченията си по музиката, поезия, по четенето на книги и рисуването. Наблягал изрично на това, че не харесва филми с ужаси и бой, а такива за природата… И наново изобличавал несправедливите закони, държавата, която забравила за него и как искал да се самоубие на 1 март, когато щял да навърши 20 години.

Но кой закон можел да защити обикновените граждани от подобни изроди? Различни хуманни организации усърдно се борели за правата на углавните престъпници. Съдбата на пострадалите, зверски умъртвените и осакатените бледнеела на фона на тежкия живот на убийците. Страшна била мисълта, че извергът от “Пионерска” 53 за пореден път можело да се окаже окончателно излекуван, отново да се върне в мирния свят и, както считал за свое право, отново да започне да убива, насилва и граби…

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

На Александър Николаевич Спесивцев официално било предявено обвинение за 5 убийства, въпреки намерените в дома му и извън него останки на 9 жертви. Останките на още 10 човека не били открити. По един от случаите го обявили за вменяем и го заплашвал разстрел, но психиатрите от института “Сербский” в Москва забавили заключението си. През това време обявили мораториума против смъртната присъда. Маниакът се озовал в психиатрия. Затворили го в единична килия, опасявайки се да не посегнат на живота му. Дори в престъпния свят не прощават такива злодейства. От тогава са минали 16 години.

По случая е заснет документален филм от цикъла “Криминална Русия”, който съдържа ценни кадри от разпитите на убиеца, майка му и последната жертва. Кървавият “дом на смъртта“ още е запечатан. Сестрата Надежда живее в Новокузнецк в комунална квартира с майка си Людмила Яковлевна, която била осъдена и изтърпяла наказанието си – 15 години лишаване от свобода в Мариинската женска колония. Сам Спесивцев се намира в специална болница в затворнически режим в град Камишин, Волгоградска област. В лудницата получава пенсия, която харчи за “Сникърс” и събира пари за музикална уредба – обичал да слуша силно музика през нощта. Пише стихове, мислел да напише роман. Надява се на скорошно освобождение и когато главният лекар отказвал да го пусне, крещял истерично: ”Ще ме запомниш ти за цял живот, както ме помни цяла Русия!”.

През 1999 година хората отново си спомнили за серийния убиец-людоед. В Централния районен съд на Новокузнецк при закрити врати се гледало делото срещу следователката от Районната прокуратура Раиса Рожкова за неизпълнение на служебни задължения, причинили обществени вреди във висока степен, а именно – през 1991 година тя освободила Спесивцев, задържан за издевателствата над 16-годишната Евгения Гуселникова. Следователката не намерила достатъчно доказателства, за да внесе делото в съда. Поради голямата давност не доказали вината на Рожкова.

Професор-доктор на юридическите науки Юрий Миранович Антонян обяснява случаят Александър Спесивцев така :

“Причините, които тласкат човек по пътя на престъплението, са субективни и се крият в цялостната му същност. Изучавайки личността на престъпника, можем да отговаряме на комплекса въпроси от криминален, следствен, процесуален характер и да определим справедливо наказание. Хората, които извършват тежки маниакални престъпления, са особена категория. Особена по всички параметри. В психологически план тези особености са резултат на случки и събития от живота, оказали преломно влияние и формирали психопатологични отклонения в мисленето им, което ги отличава от останалите.

Какво обединява тези хора? Обединява ги извънредната им чувствителност към обиди, неприятности, които са насочени към тях лично. Самите те са силно раними, но абсолютно безчувствени към страданията и болката на другите. Те не са обикновени убийци. Всички знаем, че повечето убийства са извършени в състояние на афект, в екстремни ситуации когато човек не разполага с време, за да вземе правилно решение в отговор на обида, при защита и т.н. Сексуалните маниаци действат бавно, понякога методично обмислят. Планират действията си, готвят се за тях, заличават следите. Те се наслаждават на мъченията и страданията, които изпитват жертвите им.

Има още една обединяваща черта на извършващите серийни сексуални убийства. Те винаги са сексуални неудачници. Някои са дори девствени. Болшинството доста късно започват интимни отношения, след 22-24 годишна възраст. Някои са импотентни, като Чикатило, други се затрудняват в контактите си с жени. Не е задължително да са сексуално безсилни, просто са неуверени в себе си и се чувстват слаби и неспособни. Това е преломният момент, който повлиява пагубно на тяхната психика.

В продължение на няколко години изследвахме около 100 убийци, извършили подобни престъпления. Изследвахме подробно биографиите им, персоналните, криминологически, патопсихологически профили. Изучавахме, доколкото е възможно, личностите и поведението на техните жертви. Случаят на Спесивцев е уникален. Уникален, защото са действали не един, а трима души. В криминалната практика това е изключителна рядкост. Трябва да разберем защо на убиеца е помагала майката, а сестрата е била безмълвен свидетел на ужасните събития. В общи линии по всички признаци образът на Александър Спесивцев напълно съвпада с описания образ на сексуалния убиец. Той е сексуално неудовлетворен, той е отчужден, изпитва самотата, но се чувства като вълк-единак и е озлобен от факта, че е такъв. Той е в голяма степен раним.

Семейството, в което е отрасъл, възпитавал се е и живял, по думите на съседите, се е отличавало с това, че вички били затворени,саможиви и избягвали контактите с други хора. Те били дезориентирани, асоциални и не се вписвали в средата. Аз мисля, че за това има много причини. Спесивцев се чувствал отхвърлен, унижен, чувствал как с него са постъпили несправедливо. Въпреки това не можел да си отговори на въпроса кой и с какво го е обидил. Всички престъпления той извършил точно по тези причини.

В сексуално отношение преживял пълен провал, доколкото разбирам, бил импотентен, не можел да има нормални полови отношения с жените. Сринал се първия му любовен роман с Женя Гуселникова. Така тя станала и първата му жертва. Както много други сексуални маниаци, той обвинявал за всичко жените. За него те били грозна и неумолима сила и личен враг. Възможно е да е изключвал от общото число майка си и сестра си.

Да обърнем внимание на записите от очните ставки между майка и син. Не е важно какво и как са говорили. Важно е, че са били единни в делата си и са бранели дома си от очите на другите. Свидетели разказват, че който случайно е влизал у тях, забелязвал идеална чистота и ред. Семейството било за тях целият свят и това изключително много ги сближавало. Те заедно крадели. Живеели в друго измерение, в друга реалност. Поради това е разбираемо съучастието на майката в престъпленията и безмълвното съгласие от страна на сестрата. Това била тяхната обща тайна. Трудно би било да ги обвинят. И знаете ли защо? Те няма да разберат никого, защото говорят и мислят на друг език. На разпитите Спесивцева се държала агресивно, отговаряла с раздразнение и често не това, което я питали. Като че ли не разбирала какво я питат.

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

Болен ли е бил Спесивцев? Очевидно е имал някакви отклонения, затова са го изпратили в психиатрично отделение със особен режим. Но аз не считам, че болест, психическо или каквото и да е разтройство, е било причина за извършване на подобни чудовищни действия. Тези разстройства са приемани като оправдание за престъпленията. Необходимо е било да се направи обстойна експертиза за психичното състояние на майката и дъщерята. Не изключвам и при тях наличие на отклонения в психичното състояние.

Спесивцев е убивал и момчета, въпреки че били много по-малко от момичетата. От наблюдения по други случаи съдя, че в тяхно лице той е виждал себе си и това било за него символичен акт на самоубийство. Несъмнено е имал нещастно детство и убивайки тези момчета като че ли е убивал себе си. В съзнанието си така се избавял от всички психотравматични спомени. Друг момент е людоедството. Наистина, това не е доказано в случая. Майката е варила човешко месо, хранели са жертвите си с него, давали и на кучето. Можем да обясним това отново с отчуждеността на семейството и техните собствени морални и нравствени норми, коренно различни от представите на обществото “.

———————————————————————————————————————————————
Източници: anachita.narod.ru, serial-killers.ru, wikiquote.org, referat-sochinenie.ru

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име, например - beer Иван на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: PetarDilyanaMihailDonikaTANYA
360
20
The following two tabs change content below.
Marti

Марти и Христинка

Надявам се, че статията ти е харесала! Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Джордж Йънг: Човекът, който внесе кокаина в Америка

13
Напиши коментар

avatar
13 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
13 Автори на коментари
Танягледал съм и съм чел за мнг сер убйци но това докато го четох сърцето ми биеше и ме свиваше силно това наистина ме остави без думи ще запомня Dinkokrasimima Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
diana
Гост
diana

а някой може ли да даде инфо от къде можем да гледаме филма по случая
—————————————————-
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Силвия
Админ

Ето филма, но е без превод:
http://video.sibnet.ru/video129622/

г-ца Русева
Гост
г-ца Русева

Страхотна статия!

JENYBI
Гост
JENYBI

НАИСТИНА НЕВЕРОЯТНО – НО В МОМЕНТА ИЗЛИЗАМ ИЗВЪН НЕНОРМАЛНОТО И СИ МИСЛЯ , ЗАЩОТО ИМАМ ДОСТА ПРИМЕРИ ПРЕД СЕБЕ СИ НА МАЙКИ – ВМАНИАЧЕНИ ПО СИНОВЕТЕ СИ
ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ?
ДЕЦАТА – СИНОВЕ НЕ СА ИЗРОДИ И ПРЕСТЪПНИЦИ , НО СПОРЕД МЕН ИМА НЕЩО НЕНОРМАЛНО ! ДАЛИ СЪМ ПРАВА ?!

elica iotkova
Гост
elica iotkova

ненормално е майка до такава степен да забрави моралните и нравствените си устои,та вместо да бъде опора на детето си и да му помогне да намери себе си-тя да го съсипе в идеята си да бъде силната и извратено любяща майка-аз имам две прекрасни деца-едното е момченце-обожавам го и да бих сторила всичко за него,но небих го вкарала в пропастта-МАЙКИ НЕ СЕ ВМАНИАЧАВАЙТЕ ПО ДЕЦАТА СИ-ОБИЧАЙТЕ ГИ

————————————————————————
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Ди
Гост
Ди

Здравейте! Страхотна статия, изключвам малкото правописни пропуски , които ме караха на моменти да се позачудя над смисъла на изречението. Нормално е в такива дълги статии.
както и да е, статията е достатъчно подробна, няма нищо излишно – радвам се, че пак се връщате към конкретиката.
Колкото до проблема майки-деца – за мен винаги е странно, когато човек демострира вманиачаване по детето си или по родителя си. Тази прекалено силна връзка понякога пречи на социалния живот и на двамата. Лично мое наблюдени!

Dexter
Гост
Dexter

Как може да хвалите написаното по-нагоре?! Зачетох се малко и няма да мога да спя сега. Значи такива хора трябва да бъдат измъчвани няколко месеца и оставени да изгният и така да умрат бавно. Ужасно. Затварям този сайт

Petya
Гост
Petya

“НАЙ-СТРОГО ПАЗЕНАТА ДЪРЖАВНА ТАЙНА На 29 септември 1957 г. в завода за атомно оръжие “Маяк”, в Южен Урал (близо до границата с Казахстан), експлодира бетонен резервоар с 80 тона високорадиоактивна течност – отпадъци от съветското производство на ядрени оръжия. Последиците за затворения град Озьорск и околността са ужасяващи. Във въздуха изтичат с близо 750 млн. гигабекерела повече радиоактивни вещества, отколкото при аварията през 1986 година в реактор №4 в “Чернобил”. За разлика от “Чернобил” обаче атомната катастрофа в “Маяк” не влиза в историята.” Та въпроса ми е следния:има ли според вас връзка между високoто ниво на радиация в околната среда… виж още »

mima
Гост
mima

Едно не мога да разбера,как психично болни хора ,като майката на този изрод и сестра му са на свобода?

krasi
Гост

Според мен неправилно написаната статия впечатлява коментаторите с фактите си а не с заключенията налагани по неправилен начин.Авторът на статията се опитва да наложи грешните си изводи и неправилното си мислене на четящата аудитория.Това е моето мнение.

Dinko
Гост
Dinko

Прави ми впечатление, като прочетох и други истории на серийни убийци, че повечето от тях са израснали без бащина фигура. Така, че апелирам към всички бащи и бъдещи такива, да направят всичко възможно да присъстват активно в живота на децата си.

гледал съм и съм чел за мнг сер убйци но това докато го четох сърцето ми биеше и ме свиваше силно това наистина ме остави без думи ще запомня
Гост
гледал съм и съм чел за мнг сер убйци но това докато го четох сърцето ми биеше и ме свиваше силно това наистина ме остави без думи ще запомня

това направо ме остави без дъх сърцето през цялото време биеше лудо и ме свиваше виждал съм ного сер убйци но този бие сички такива “хора”винаги ще ги има те са сред нас майката природа е мъдра но от време на време прави някои гаф това име спациев остана в главата ми завинаги дори да не искампросто да се радваме на живота и да се молим да не попадаме на такива изроди

Таня
Гост
Таня

Имам и момче и момиченце, да са ми живи и здрави, да съм жива и здрава и аз да стана не само тъща, но и свекърва, но много се моля само кукувица да не ми изпие акъла до тогава, че да не виждам в какво евентуално се превръщат ” децата ” ми