Александър Николаевич Спесивцев: Маниакът надомник

Александър Николаевич Спесивцев, известен като “Новокузнецкото чудовищe”, е роден на 1 март 1970 година. Той е най-известният маниак-надомник и канибал в Русия. Бащата е алкохолик и скоро Саша остава вкъщи с по-голямата сестра Надежда и майката Людмила, която е изгонила пияния мъж. Живеят на деветия етаж в тристайно жилище на “Пионерски проспект” 53, град Новокузнецк, Кемеровска област.

“Странно семейство” – мислят за тях съседите. Те не са общували с никого в кооперацията цели 22 години. Поводи някой да говори с тях са поредното направено наводнение на входа или вечно гърмящата музика на “меломана” Саша. Любящата майка винаги взема стараната на сина. Семейството дружно, в “залп”, заплюва и прогонва с грозни ругатни недоволните съседи. Людмила изглежда скромна, обикновена, с нищо незабележима жена. Синът от малък започва да краде – вестници, списания, велосипеди. Той е потаен и подъл. Отмъщава на съседите като слага кибритени клечки в ключалките, гори бутоните на асансьора, плюе по тях от балкона. В един момент синчето изгонва от къщи сестра си и мама. Но тя редовно носи храна за него, че остава и за по няколко дена. Когато любимият Саша не отваря – пъха под вратата пари.

След осми клас Александър не работи. Преживява от кражби. Мама Людмила също покрадва, заради което я изгонват от училището, където е домакин. Момчето води дневник, в който излива злобата си към околните и недоволството от своята мъжествеността. Саша пише наивни стихове за природата, а стените на входа украсява с черни надписи – ”Ха-ха-ха! Хайл Хитлер!”. През 1988 година за първи път попада в психиатрията. Там се запознава с Евгения Гуселникова и коренно се променя. Нещата отиват накъм сватба. Но Женя решава да скъса с него. Той я затваря вкъщи и почти месец я измъчва и се гаври с нея жестоко.

Милицията идва по сигнал – в дома на Спесивцеви има труп. Откриват мъртвото момиче, сгърчено на дивана сякаш от студ, с халат на голото си тяло и касинка на главата. Останало е кожа и кости, цялото в синини. Когато отвеждат садиста, той дава на съседите телефона на Женините родители. Загрижено казва: ”Нека да приберат дъщеря си!”. А после се разкрещява: ”Всички вие сте виновни! Защо не извикахте милиция? Някой пребиваше Женя, а вие не позвънихте!”. В една от трите стаи, прозорецът на която гледа към пустия двор, намират стотина метли, наредени на купчини до тавана, сапуни, кофи – цял склад. Неща изнесени от неговата майка от бишвата ѝ месторабота.

Евгения Гуселникова
Евгения Гуселникова

Следователката от градската прокуратура Раиса Баканова познава и майката на Саша, и сестрата Надежда. Едната е помощничка на известен сляп адвокат, а другата работи като секретарка в съда. Излизайки на улицата след разпита, Людмила Яковлевна строшава с камъни прозореца на Баканова. Постепенно Спесивцева и дъщеря ѝ стават вещи в съдебните дела и ревностно защитават Александър. Искат да докажат, че той никога не е удрял Женя, а всъщност я е хранел и се е грижил за нея. Но тя “е била толкова болна, че не е искала нищо да хапне”.

Заключението на патоанатомите е – задушаване. Малко преди смъртта си Женя е постъпила в неврохирургията с травма на главата. Садистът и там я бие – пред очите на персонала. Възбуждат дело за нанасяне на тежки телесни повреди и побой. Но бъдещият маниак не попада зад решетките. Доказателствата за убийство не са достатъчни, а общото му психическо състояние – зле. Затварят жениха садист до 1995 година в специалната психиатрия в град Орел.

След 3 години заточение Спесивцев се връща в своя дом. И решава да отмъсти за “лудницата”, където са го пратили. Омразата и ненавистта стават смисъл на живота му. Мама Людмила и сестрата Наташка заживяват с него. Скоро след това започват кървавите пиршества. Съседите с ужас чуват между силната музика страшни викове – сякаш убиват някого. По-късно се разбира – с хитрина и лукавост майката и сестрата са примамвали жертви. Вкъщи ги е чакал извергът с ножове и юмруци. Жените и момичетата зверски е изнасилвал. После ги е пребивал и нарязвал. Тяхното месото са варили и яли всички, включително домашното куче, а понякога са гощавали други бъдещи жертви.

От февруари до септември 1996-а Спесивцев отнема живота на не по-малко от 4 момиченца на възраст от 10 до 13 години, на 15 девойки и жени от 14 до 40 години. Следователите намират в дома дрехи на много повече хора. Самият Саша се хвали с убийства, които обаче не могат да бъдат доказани. Десетки нощи майката е изнасяла в кофи кървави човешки останки и ги е изхвърляла на различни места.

През 1996 година в река Аба започват да откриват останки от детски тела, черепи. Страшните находки потрисат жителите на Новокузнецк. Веднага сформират оперативно-следствена група от прокуратурата и следствието на градовете Кемерово и Новокузнецк. Отработват много версии – обикновено изчезват деца от неблагополучни семейства. Да се идентифицират останките обаче е трудно. Безспорно е само едно – престъпленията са били извършени в някоя квартира, а след това останките са били изхвърлени в реката. Експертите доказват, че един от труповете е разчленен с трион, а останалите – с нож. В издирването на престъпника включват няколкостотин души – милиционери, вътрешни войски, военнослужещите от близкия гарнизон. Претърсени са всички квартали в близост, гората, реката. Проверяват всички регистрирани в психиатрията, сексуалните маниаци, проблемните семейства. Но хора продължават да изчезват.

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

Когато през юни 1996-а следователите започват работа с първите намерени останки, възникват няколко различни версии. По една от тях – похищение заради органи за трансплантация – задържат заподозрян в Толиати. Спесивцев се спасява от проверките на психичноболните – документите му са останали в Орловската болница! Разкриват го случайно, както често се случва с маниаците. Заради повреда в парното негова съседка извиква на 24 октомври 1996-а майстори да проверят инсталацията. Когато позвъняват на вратата на Спесивцев, той се разкрещява: ”Мама ме е заключила! Аз съм психичноболен!”. Психично болен, но съвсем съобразително успява да изчезне през прозореца на покрива на кооперацията. Парнаджиите извикват милиция. Разбиват вратата и онемяват! От квартирата лъхва невероятна смрад. Във ваната лежи труп, в пералното помещение – глава със застинало от ужас лице. В една кофа са нахвърляни части от детско тяло, а друга почерняла детска глава се търкаля на пода в хола…

Разчленен труп във ваната на Спесивцев
Разчленен труп във ваната на Спесивцев

В стаятата откриват полумъртво момиче – едно от трите, изчезнали преди месец. Тя е с огромна рана от нож в стомаха, прекършена ръка, напълно неподвижна. Това е 15-годишната Оля – извергът не е успял да я убие, но тя не издържа и издъхва след три дни. Преди да умре, успява да даде показания, които заснемат с камера. Лицето ѝ е обезобразено, а от жестоките удари очите ѝ са затворени. С мъка, шепнейки, тя разказва как при тях е дошла някаква симпатична лелка и ги е помолила за помощ – да ѝ отворят вратата. Момичетата тръгват – нали в училище са ги учели да помагат на възрастните. “Симпатичната лелка” е Людмила Спесивцева. Тя не скрива своята вината. Обяснява как с асансьора са се качили до деветия етаж, как внезапно се е отворила вратата и се е показал недораслият ѝ син. Децата и тогава не са заподозрели нищо, приели са поканата да влязат. Майката е била готова да направи какво ли не, за да угоди на любимия син-изрод! А може би и тя е изпитвала садистична наслада? Девойките са попаднали в ада. На една от тях ѝ е “провървяло”- негодникът я е заклал веднага, защото замахнала към него с бутилка. Останалите две са се вцепенили от шок.

Научи повече за:   Петер Кюртен: Вампирът от Дюселдорф

Залавят Александър Спесивцев недалеко от неговия дом. Убиецът започва да разказва – как е рязал с нож момичетата, биейки ги зверски, а после ги е заставил да нарежат на парчета трупа на приятелката си. За всичко това е помагала мама… Спесивцев е фотографирал с “Полароид” голи жертвите си. Майка му е сварила няколко порции човешко месо. Заставили са нещастните деца да ядат. Оля потвърждава това. Когато са похапнали, извергът се е измил, заклал е и е нарязал второто момиче. Кучето също е останало доволно. От много време то не се е хранило с нищо друго освен човешко месо…

Отрязана глава, открита в жилището на Спесивцев
Отрязана глава, открита в жилището на Спесивцев

Следствието открива все повече потресаващи находки в този дом на смъртта. В показанията си пред прокурора на Новокузнецк В. Крючкин Александър Спесивцев обрисува и други престъпления. Из собственоръчно написаните признания на Спесивцев от разпита на 19.11.1996 година:

”По същество пояснявам, че, примерно, през април 1996-а на строежа на универмага срещу хотел ”Новокузнецки” се запознах с 6 момчета, около 12-годишни, и им предложих да оберем апартамент (предложих им моя апартамент). Отидохме там. Аз отворих с ключ. Влязохме всички, а последният затвори вратата. Предложих им да идем в спалнята, но те заподозряха, че нещо не е наред и единият започна да крещи. Взех ножа от масата в спалнята и го ударих в гърдите. Останалите също започнаха да крещят. Тогава започнах да мушкам и тях – примерно по няколко удара в гърдите. Разбрах, че всички са мъртви. Завлякох ги в единия ъгъл на стаята и ги покрих с парцали. Така престояха 4 дни. После ги изнесох в коридора.

Примерно след седмица дойде мама. Накарах я да ги изнесе и отидох да спя. Когато станах сутринта, в коридора нямаше нищо. Какво е направила с тях майка ми, аз не зная, на тази тема с нея не съм говорил.

Момчетата бяха облечени: първият, когото заклах, беше с къса кафява куртка от тънък плат, без шапка. Вторият също нямаше шапка, беше с тъмно-син анцуг “Адидас”. С какви обувки е бил, не съм обърнал внимание. Имаше и тъмносиво яке с черни триъгълници. Третият, когото заклах, също беше без шапка. Той също беше с тъмно-син анцуг с три дълги червени ленти и ярко зелено яке. Как бяха облечени другите не помня…

В края на май 1996-а около строежа срещу хотел “Новокузнецк” срещнах четири момичета на възраст 14 години. Те си говореха и аз отидох при тях. Предложих да им продам вносни сапуни и, ако искат, да дойдат с мен в къщи. Те се съгласиха. Вратата отворих със своя ключ. След това дойде мама… Накарах я да ги изнесе от спалнята (става дума за вече убитите момичета! – б.пр.). Тя ги изнесе в коридора. На другия ден се събудих следобяд. В коридора беше чисто. Къде ги е занесла майка ми аз не знам. Тези момичета изглеждаха така: първата, която убих с удар с нож, беше облечена с виолетова рокля и червена плетена шапка с бели ленти. Беше обута в черни сандали. Втората беше с бяло яке с джобове отпред и синя пола. Имаше тъмна коса. Не помня как бяха облечени другите. Изглеждаха на еднаква възраст”.

Отрязана ръка, открита в дома на Спесивцев
Отрязана ръка, открита в дома на Спесивцев

Разследването установява следните престъпления, извършени от Александър Николаевич Спесивцев, роден 1970 г, живущ в гр. Новокузнецк, ул. ”Пионерска” 53:

 • 1 февруари – Елена Валериевна Трунова, род. 30.09.75 г
 • 2 април – Елена Александровна Коткина, род. 02.04.74 г
 • 3 май – Александър Викторович Носовец, род. 15.09.86 г
 • 4 май – Олга Викторовна Носовец, род. 27.01.85 г
 • 5 май – Дмитрий Викторович Воробьов, род. 11.05.84 г
 • 6 май – Ирина Викторовна Воробьова, род. 23.07.82 г
 • 7 май – К.Кровен, род. 25.04.85 г
 • 8 май – Константин, 13 годишен
 • 9 май – Павел, 13 годишен
 • 10 юни – Елена Сергеевна Сачкова, род. 17.01.83 г
 • 11 юни – Олга Генадиевна Николаева, род. 10.01.81 г
 • 12 юни – Надежда, 40 годишна
 • 13 юни – Валентина, 35 годишна
 • 14 юли – Наталия Юриевна Войнова, род. 10.02.77 г
 • 15 август – Галина Анатолиевна Шаталина, род. 03.07.84
 • 16 август – Олга Валериевна Цветаева, род. 13.04.84 г
 • 17 септември – Анастасия Петровна Бурнаева, род. 09.06.83 г
 • 18 септември – Евгения Михайловна Баришкина, род. 15.02.83 г
 • 19 септември – Олга Василиевна Галцева, род. 03.04.81 г
Жилищният вход на семейство Спесивцеви
Жилищният вход на семейство Спесивцеви

За тези убийства Спесивцев е разпитан, иззети са и предоставени за разпознаване различни вещи и негови записки. В показанията си обвиняемият твърди, че всички трупове е нарязвала и е изхвърляла от къщи неговата майка. Къде – той не знае. Самата Людмила потвърждава, че през юли 1996-а е изнесла гръден кош и други части от три-четири тела и ги е закопала далеч от дома на пусто място, но не помни къде. През август е изнесла кости и останки от други тела и ги е закопала близо около дърветата по ул. ”Спартак”. През октомври в пустошта до околовръстния път е закопала глава, но точно къде – отново не се сеща.

Научи повече за:   Патрик Уейн Карни: Убийствата в торби

В кървавите стаи намират 82 комплекта окървавени дрехи. Нарязаните трупове майката е криела. Понякога ги е закопавала, друг път ги е хвърляла в реката. Защо го е правила? Някаква атрофирала майчина любов ли, или? Сред намерените вещи има златни украшения, които роднините на убитите познават. Косите и на най-коравите следователи настръхват от фотографиите на обезобразени, разчленени и изкормени деца.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

По време на разпитите Людмила Спесивцева се държи като че ли нищо не се е случило. Шокира следователите със загрижеността за любимото синче – носи му хляб, краставички, каша… и съвсем спокойно говори за ужасиите, ставали в дома ѝ. Е, въпреки това с притеснение назовава частите от телата и вътрешностите на жертвите, които се е налагало да разтребва. На очните ставки не се съгласява със сина си. Спори за това колко пъти ѝ се налагало да оказва “майчина помощ”:

”Аз за четири кофи отговарям! Как не те е срам, защо си така озлобен към мен? Съвест нямаш ли? Защо си така агресивен спрямо мен?”.

Синът отговаря: ”Не съм злобен… Мен питат къде са труповете!”.

А майката настоява: ”А аз не съм ги пипала твоите трупове! Не съм ги яла! А ти казваш, че съм яла тая гадост, безсрамник такъв!”.

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

Тези хора не осъзнават какви нечовешки деяния са извършили. По новите закони майка, прикривала даже най-кошмарните престъпления на своя син, не носи отговорност. Спесивцев пък се надява на благоприятна за него психиатрична експертиза, за да избегне присъдата и наново да отмъщава на порочното общество. Следователите водят разпитите с отвращение. За да бъдат безпристрастни, трябва да сподавят неприятните чувства. Природата ражда уроди и Спесивцев е доказателство за това. Пред тях седи недорасъл прегърбен младеж, злобен, със зли вълчи очи, втренчен поглед, уши с характерни заострени връхчета. “Разказите” си той винаги започва с отбранителни тактики:

– А колко хора унищожи демокрацията?
– Ти не си ли убивал?
– Какво можех да направя? Отказаха ми лечение. Имам слаба имунна система. През лятото ходя с пуловер, вижте ръцете ми – целите са отекли…

Разсъждава с часове за нищетата на народа и критикува властта. Ругае порядките и твърди, че ако всички вярват в Бог, няма да има такива безобразия. Разказва за увлеченията си по музиката, поезия, по четенето на книги и рисуването. Набляга изрично на това, че не харесва филми с ужаси и бой, а такива за природата… И наново изобличава несправедливите закони, държавата, която е забравила за него и как е искал да се самоубие на 1 март, когато е щял да навърши 20 години.

Но кой закон може да защити обикновените граждани от подобни изроди? Различни хуманни организации усърдно се борят за правата на углавните престъпници. Съдбата на пострадалите, зверски умъртвените и осакатените бледнее на фона на тежкия живот на убийците. Страшна е мисълта, че извергът от “Пионерска” 53 за пореден път може да се окаже окончателно излекуван, отново да се върне в мирния свят и, както счита за свое право, отново да започне да убива, насилва и граби…

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

На Александър Николаевич Спесивцев официално е предявено обвинение за 5 убийства, въпреки намерените в дома му и извън него останки на 9 жертви. Останките на още 10 човека не са открити. По един от случаите го обявяват за вменяем и го заплашва разстрел, но психиатрите от института “Сербский” в Москва забавят заключението си. През това време обявяват мораториума против смъртната присъда. Маниакът се озовава в психиатрия. Затварят го в единична килия, опасявайки се да не посегнат на живота му. Дори в престъпния свят не прощават такива злодейства. От тогава са минали 16 години.

По случая е заснет документален филм от цикъла “Криминална Русия”, който съдържа ценни кадри от разпитите на убиеца, майка му и последната жертва. Кървавият “дом на смъртта“ още е запечатан. Сестрата Надежда живее в Новокузнецк в комунална квартира с майка си Людмила Яковлевна, която е осъдена и е изтърпяла наказанието си – 15 години лишаване от свобода в Мариинската женска колония. Сам Спесивцев се намира в специална болница със затворнически режим в град Камишин, Волгоградска област. В лудницата получава пенсия, която харчи за “Сникърс” и събира пари за музикална уредба – обича да слуша силно музика през нощта. Пише стихове, мисли да напише роман. Надява се на скорошно освобождение и когато главният лекар отказва да го пусне, крещи истерично:

”Ще ме запомниш ти за цял живот, както ме помни цяла Русия!”.

През 1999 година хората отново си спомнят за серийния убиец-людоед. В Централния районен съд на Новокузнецк при закрити врата се гледа делото срещу следователката от Районната прокуратура Раиса Рожкова за неизпълнение на служебни задължения, причинили обществени вреди във висока степен, а именно – през 1991 година тя е освободила Спесивцев, задържан за издевателствата над 16-годишната Евгения Гуселникова. Следователката не е намерила достатъчно доказателства, за да внесе делото в съда. Поради голямата давност не доказват вината на Рожкова.

Александър Николаевич Спесивцев
Александър Николаевич Спесивцев

Професор-доктор на юридическите науки Юрий Миранович Антонян обяснява случаят Александър Спесивцев така :

“Причините, които тласкат човек по пътя на престъплението, са субективни и се крият в цялостната му същност. Изучавайки личността на престъпника, можем да отговаряме на комплекса въпроси от криминален, следствен, процесуален характер и да определим справедливо наказание. Хората, които извършват тежки маниакални престъпления, са особена категория. Особена по всички параметри. В психологически план тези особености са резултат на случки и събития от живота, оказали преломно влияние и формирали психопатологични отклонения в мисленето им, което ги отличава от останалите.

Какво обединява тези хора? Обединява ги извънредната им чувствителност към обиди, неприятности, които са насочени към тях лично. Самите те са силно раними, но абсолютно безчувствени към страданията и болката на другите. Те не са обикновени убийци. Всички знаем, че повечето убийства са извършени в състояние на афект, в екстремни ситуации, когато човек не разполага с време, за да вземе правилно решение в отговор на обида, при защита и т.н. Сексуалните маниаци действат бавно, понякога методично обмислят. Планират действията си, готвят се за тях, заличават следите. Те се наслаждават на мъченията и страданията, които изпитват жертвите им.

Има още една обединяваща черта на извършващите серийни сексуални убийства. Те винаги са сексуални неудачници. Някои са дори девствени. Болшинството доста късно започват интимни отношения, след 22-24 годишна възраст. Някои са импотентни, като Чикатило, други се затрудняват в контактите си с жени. Не е задължително да са сексуално безсилни, просто са неуверени в себе си и се чувстват слаби и неспособни. Това е преломният момент, който повлиява пагубно на тяхната психика.

В продължение на няколко години изследвахме около 100 убийци, извършили подобни престъпления. Изследвахме подробно биографиите им, персоналните, криминологически, патопсихологически профили. Изучавахме, доколкото е възможно, личностите и поведението на техните жертви. Случаят на Спесивцев е уникален. Уникален, защото са действали не един, а трима души. В криминалната практика това е изключителна рядкост. Трябва да разберем защо на убиеца е помагала майката, а сестрата е била безмълвен свидетел на ужасните събития. В общи линии по всички признаци образът на Александър Спесивцев напълно съвпада с описания образ на сексуалния убиец. Той е сексуално неудовлетворен, той е отчужден, изпитва самотата, но се чувства като вълк-единак и е озлобен от факта, че е такъв. Той е в голяма степен раним.

Семейството, в което е отрасъл, възпитавал се е и е живял, по думите на съседите, се е отличавало с това, че вички са били затворени,саможиви и са избягвали контактите с други хора. Били са дезориентирани, асоциални и не са се вписвали в средата. Аз мисля, че за това има много причини. Спесивцев се е чувствал отхвърлен, унижен, чувствал е как с него са постъпили несправедливо. Въпреки това не е можел да си отговори на въпроса кой и с какво го е обидил. Всички престъпления той е извършил точно по тези причини.

В сексуално отношение е преживял пълен провал, доколкото разбирам, бил е импотентен, не е можел да има нормални полови отношения с жените. Сринал се е първия му любовен роман с Женя Гуселникова. Така тя е станала и първата му жертва. Както много други сексуални маниаци, той обвинява за всичко жените. За него те са грозна и неумолима сила, и личен враг. Възможно е да е изключвал от общото число майка си и сестра си.

Да обърнем внимание на записите от очните ставки между майка и син. Не е важно какво и как са говорили. Важно е, че са били единни в делата си и са бранели дома си от очите на другите. Свидетели разказват, че който случайно е влизал у тях, е забелязвал идеална чистота и ред. Семейството е било за тях целият свят и това изключително много ги е сближавало. Те заедно са крадели. Живеели са в друго измерение, в друга реалност. Поради това е разбираемо съучастието на майката в престъпленията и безмълвното съгласие от страна на сестрата. Това е била тяхната обща тайна. Трудно би било да ги обвинят. И знаете ли защо? Те няма да разберат никого, защото говорят и мислят на друг език. На разпитите Спесивцева се е държала агресивно, отговаряла е с раздразнение и често не това, което са я питали. Като че ли не е разбирала какво я питат.

Болен ли е Спесивцев? Очевидно е имал някакви отклонения, затова са го изпратили в психиатрично отделение със особен режим. Но аз не считам, че болест, психическо или каквото и да е разтройство, е било причина за извършване на подобни чудовищни действия. Тези разстройства са приемани като оправдание за престъпленията. Необходимо е било да се направи обстойна експертиза за психичното състояние на майката и дъщерята. Не изключвам и при тях наличие на отклонения в психичното състояние.

Спесивцев е убивал и момчета, въпреки че са били много по-малко от момичетата. От наблюдения по други случаи съдя, че в тяхно лице той е виждал себе си и това е било за него символичен акт на самоубийство. Несъмнено е имал нещастно детство и убивайки тези момчета като че ли е убивал себе си. В съзнанието си така се е избавял от всички психотравматични спомени. Друг момент е людоедството. Наистина, това не е доказано в случая. Майката е варила човешко месо, хранели са жертвите си с него, давали са и на кучето. Можем да обясним това отново с отчуждеността на семейството и техните собствени морални и нравствени норми, коренно различни от представите на обществото“.


Източници: anachita.narod.ru, serial-killers.ru, wikiquote.org, referat-sochinenie.ru

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.

Марти и Христинка

Надявам се, че статията ти е харесала! Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Сергей Ряховски: Великият Командор и неговите жертви
Абонирай се
Извести ме
guest
14 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
diana
diana
09.04.2012 12:15

а някой може ли да даде инфо от къде можем да гледаме филма по случая
–––––––––––––––––-
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Силвия
Админ
09.04.2012 13:12

Ето филма, но е без превод:
http://video.sibnet.ru/video129622/

г-ца Русева
г-ца Русева
09.04.2012 13:21

Страхотна статия!

JENYBI
JENYBI
10.04.2012 22:53

НАИСТИНА НЕВЕРОЯТНО – НО В МОМЕНТА ИЗЛИЗАМ ИЗВЪН НЕНОРМАЛНОТО И СИ МИСЛЯ , ЗАЩОТО ИМАМ ДОСТА ПРИМЕРИ ПРЕД СЕБЕ СИ НА МАЙКИ – ВМАНИАЧЕНИ ПО СИНОВЕТЕ СИ
ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ?
ДЕЦАТА – СИНОВЕ НЕ СА ИЗРОДИ И ПРЕСТЪПНИЦИ , НО СПОРЕД МЕН ИМА НЕЩО НЕНОРМАЛНО ! ДАЛИ СЪМ ПРАВА ?!

elica iotkova
elica iotkova
11.04.2012 19:05

ненормално е майка до такава степен да забрави моралните и нравствените си устои,та вместо да бъде опора на детето си и да му помогне да намери себе си-тя да го съсипе в идеята си да бъде силната и извратено любяща майка-аз имам две прекрасни деца-едното е момченце-обожавам го и да бих сторила всичко за него,но небих го вкарала в пропастта-МАЙКИ НЕ СЕ ВМАНИАЧАВАЙТЕ ПО ДЕЦАТА СИ-ОБИЧАЙТЕ ГИ

––––––––––––––––––––––––
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Ди
Ди
16.05.2012 10:40

Здравейте! Страхотна статия, изключвам малкото правописни пропуски , които ме караха на моменти да се позачудя над смисъла на изречението. Нормално е в такива дълги статии.
както и да е, статията е достатъчно подробна, няма нищо излишно – радвам се, че пак се връщате към конкретиката.
Колкото до проблема майки-деца – за мен винаги е странно, когато човек демострира вманиачаване по детето си или по родителя си. Тази прекалено силна връзка понякога пречи на социалния живот и на двамата. Лично мое наблюдени!

Dexter
Dexter
30.05.2012 20:05

Как може да хвалите написаното по-нагоре?! Зачетох се малко и няма да мога да спя сега. Значи такива хора трябва да бъдат измъчвани няколко месеца и оставени да изгният и така да умрат бавно. Ужасно. Затварям този сайт

Александър Велев
Александър Велев
Отговори на  Dexter
02.09.2021 18:48

Пичага,(предполагам си момче) това че на теб не ти понася това, не означава, че не се е случило. Подобни неща се случват постоянно, макар и не в такива мащаби. Недей да четеш такива неща, щом не ти понасят. А ние хвалим не убиеца, а начина по който е поднесена информацията, че авторите са се постарали.

Petya
Petya
04.07.2012 16:47

„НАЙ-СТРОГО ПАЗЕНАТА ДЪРЖАВНА ТАЙНА На 29 септември 1957 г. в завода за атомно оръжие „Маяк“, в Южен Урал (близо до границата с Казахстан), експлодира бетонен резервоар с 80 тона високорадиоактивна течност – отпадъци от съветското производство на ядрени оръжия. Последиците за затворения град Озьорск и околността са ужасяващи. Във въздуха изтичат с близо 750 млн. гигабекерела повече радиоактивни вещества, отколкото при аварията през 1986 година в реактор №4 в „Чернобил“. За разлика от „Чернобил“ обаче атомната катастрофа в „Маяк“ не влиза в историята.“ Та въпроса ми е следния:има ли според вас връзка между високoто ниво на радиация в околната среда… виж още »

mima
mima
02.12.2012 18:17

Едно не мога да разбера,как психично болни хора ,като майката на този изрод и сестра му са на свобода?

krasi
13.08.2013 18:53

Според мен неправилно написаната статия впечатлява коментаторите с фактите си а не с заключенията налагани по неправилен начин.Авторът на статията се опитва да наложи грешните си изводи и неправилното си мислене на четящата аудитория.Това е моето мнение.

Dinko
Dinko
19.09.2013 17:01

Прави ми впечатление, като прочетох и други истории на серийни убийци, че повечето от тях са израснали без бащина фигура. Така, че апелирам към всички бащи и бъдещи такива, да направят всичко възможно да присъстват активно в живота на децата си.

гледал съм и съм чел за мнг сер убйци но това докато го четох сърцето ми биеше и ме свиваше силно това наистина ме остави без думи ще запомня
гледал съм и съм чел за мнг сер убйци но това докато го четох сърцето ми биеше и ме свиваше силно това наистина ме остави без думи ще запомня
03.08.2015 1:59

това направо ме остави без дъх сърцето през цялото време биеше лудо и ме свиваше виждал съм ного сер убйци но този бие сички такива „хора“винаги ще ги има те са сред нас майката природа е мъдра но от време на време прави някои гаф това име спациев остана в главата ми завинаги дори да не искампросто да се радваме на живота и да се молим да не попадаме на такива изроди

Таня
Таня
25.06.2018 22:24

Имам и момче и момиченце, да са ми живи и здрави, да съм жива и здрава и аз да стана не само тъща, но и свекърва, но много се моля само кукувица да не ми изпие акъла до тогава, че да не виждам в какво евентуално се превръщат “ децата “ ми