Камерън и Джанис Хукър: Момичето в кутията

Камерън и Джанис Хукър: Момичето в кутията

На 19 май 1977 г. 20-годишната Колийн Стан тръгва от град Юджийн в Орегон, за да присъства на рождения ден на своя приятелка в Уестууд, Северна Калифорния. Тъй като няма пари и кола, решава да измине 650-те километра на стоп.

Въпреки факта, че четири години по-рано Едмънд Кемпер е убил няколко стопаджийки в Сан Хосе, Калифорния, повечето млади жени продължават да подценяват опасността от този начин на пътуване. През 70-те години пътуването на стоп е начин на живот и младежите просто разчитат на добротата на непознатите.

Колийн решава, че лесно ще си намери превоз до съседния щат. Изобщо не се замисля какво би се случило, ако се качи в нечия кола и не може да слезе от нея. Но нейните похитители нямат намерение да я убиват. Плановете им за нея са съвсем различни.

Дружелюбно семейство

В началото Колийн изважда късмет в пътуването на стоп и до следобед вече е изминала 560 км, сменяйки няколко коли. Пристига в град Ред Блъф, откъдето й остава да измине още само 160 км. Опитва се да прецени всеки човек, когото спира, и дори е отказала да се качи в колите на двама непознати, които са й се сторили опасни. Затова, когато до нея спира син додж “Колт”, в който пътува младо дружелюбно семейство с бебе, тя с облекчение се качва на задната седалка.

Колийн Стан
Колийн Стан

Семейството подхваща приятелски разговор с Колийн, но след известно време тя забелязва, че шофьорът Камерън Хукър я наблюдава втренчено в огледалото за обратно виждане. Това я накарва да се раздвижи неспокойно. След около половин час спират на бензиностанция и Колийн отива до тоалетната. “Вътрешен глас ми казваше” – спомня си тя, – “да избягам през прозореца и да бягам без да се обръщам назад”. Но тя успокоява страховете си и се връща в колата. В края на краищата мъжът едва ли ще се осмели да й стори нещо пред жена си и детето си. Когато се качва, семейство Хукър я почерпват с шоколадче.

Пътуват в продължение на още около час и тогава Камерън отправя внезапно предложение. Тъй като са близо до много интересни пещери, той предлага да спрат да ги видят. Колийн не възразява и Камерън завива по черен път, който сякаш води в нищото. Спира колата и изключва двигателя. Съпругата му Джанис изглежда разбира какво ще се случи, защото излиза от колата с бебето си. Внезапно Колийн се озовава срещу насочен към гърлото й нож и Камерън й нарежда да вдигне ръцете си над главата и я пита дали ще прави онова, което й нареди. Тя замръзва от страх и не знаейки какво друго да стори, казва “Да”. Тогава той й слага белезници, покрива очите й, запушва устата й и завързва краката й.

Камерън Хукър
Камерън Хукър

Сега е моментът да вкара в употреба своето специално творение. Той изважда кутия от шперплат, облицована с желязо, и я поставя на главата на Колийн. Кутията е тежка, с двойно изолирани стени, а дупката за врата е толкова тясна, че момичето почти се задушава. Вътрешността й е облицована, което затруднява дишането й. Тя скоро ще разбере, че носейки това, не може да яде, да пие, да чува и да вижда. Потопена е в пълен мрак. Чувства как Камерън я покрива с нещо тежко, приличащо на собствения й спален чувал. Когато колата потегля отново, усеща, че се движат надолу по криволичещ планински път.

Семейството спира да си купи вечеря в крайпътно заведение, а Колийн остава в колата, чудейки се дали ще види близките си отново. След това пътуват още известно време и накрая колата спира пред дома им и Камерън развързва краката й.

Вътре в къщата той сваля кутията от главата й. Това облекчение обаче се оказва твърде кратко. Повежда я надолу по стълбите към мазето. Там я накарва да стъпи върху хладилна чанта и тя се подчинява. Казва й да вдигне ръце над главата си и тя го прави. Тогава завързва китките й с кожен каиш за тръбите на тавана. Започва да сваля дрехите й и тя чувства как ръцете му треперят от възбуда. Очите й все още са завързани, но усеща, че за него това е само прелюдия към нещо още по-лошо.

Камерън маха хладилната чанта изпод краката й и Колийн увисва във въздуха. Започва да рита и да вика за помощ. Той й обяснява, че в подобни случаи просто прерязва гласните струни на своите пленници и ако продължава, ще стори същото и с нея.

Камерън излиза за малко, но бързо се връща и започва да я удря с нещо, което й причинява ужасна болка. Тя запищява за помощ, но това само го кара да я удря още повече. Колийн осъзнава, че той използва камшик. Накрая я оставя да виси там, като пръстите на краката й едва докосват земята. Тя вижда изпод превръзката на очите си, че на пода лежи порнографско списание, в което е снимана жена, висяща от тавана точно като нея.

Но Камерън няма намерение да я остави на мира все още. Той е толкова развълнуван от прясно придобитата си сексуална робиня, че скоро се връща заедно със съпругата си. Двамата свалят дрехите си и правят секс точно под краката на Колийн. Тя не може да повярва, че това й се случва. Никога не е чувала, че хората могат да вършат подобни неща и не може да разбере с какво е заслужила всичко това.

За нейно облекчение Камерън я сваля от тавана. Ръцете и тялото й са изтръпнали от болка. Накарва я да вкара тялото си в друга кутия и когато я затваря, Колийн осъзнава, че не може изобщо да се движи. След това отново поставя кутията на главата й. Сега тя е напълно неподвижна и почти не може да диша. Започва да крещи в пристъп на паника, което накарва мъчителя й да се върне. Той стяга гърдите й с колан, което още повече затруднява дишането й и тя е принудена да спре да вика. Прекарва в това положение цялата нощ, мислейки, че ще умре.

Нейното простичко желание да отиде на рождения ден на приятелката си, се превръща в най-ужасното преживяване в младия й живот. А то едва сега започва.

Покорна съпруга

Камерън и Джанис Хукър с нищо не изпъкват в тихото калифорнийско градче Ред Блъф. Той работи в местната дъскорезница, където го считат за надежден служител. През 1976 г. двамата наемат къщата на улица “Оук” №1140 от възрастното семейство Леди, живеещо в съседство. Старците не знаят нищо за миналото на наемателите си, които изглеждат тихи и затворени хора. На Камерън му се отдава повече да работи с ръцете си, отколкото да създава приятели. Той е завършил гимназията в Ред Блъф преди четири години и през 1973 г. се запознава с 15-годишната епилептичка Джанис. Камерън забелязва, че тя е лесна за манипулация, понеже прави всичко, което иска от нея, само и само да получи вниманието му.

Камерън, който е запален почитател на садо-мазо порнографията, убеждава Джанис да му позволи да я съблече и да я завърже за дърво, провесена за китките. Техните перверзни сексуални занимания се превръщат в рутина и двамата се оженват през 1975 г. Тогава Камерън решава, че вече може да се разгърне на спокойствие. Джанис му принадлежи и той я превръща в нещо повече от партньор в сексуалните си фантазии. Той води танца, а тя се подчинява. Когато не го прави, Камерън заплашва живота й и тя вярва, че е способен да изпълни заканите си.

Научи повече за:   Даря Николаевна Салтикова: Руската кървава графиня

Проблемът е, че такива мъже обикновено се отегчават от подобно покорство и започват да търсят нещо по-вълнуващо. Камерън иска млада сексуална робиня и има нужда от помощта на Джанис, за да се сдобие с нея. Тъй като жените в подобна ситуация се страхуват да не изгубят любовта на мъжете си и виждат в подобно предложение възможност да намалят бремето на тормоза върху себе си като го прехвърлят върху някой друг, те често се съгласяват да съдействат. Всичко, което иска Джанис, е бебе и след това Камерън може да прави каквото си иска. Тя приема сделката и започва да обмисля бъдещето.

Той има нужда от подготовка. Налага се да измисли начин да задържи робинята си и да попречи на съседите да чуят писъците й, докато не я научи къде й е мястото. Използвайки фантазиите си, той изработва кутиите, които скоро ще използва върху Колийн Стан. Междувременно Джанис забременява, ражда детето и започва да го отглежда. С минаването на месеците може би е изглеждало, че Камерън е забравил за мечтата си, но не е така. Когато всичко е готово, той използва Джанис, за да създаде параван на сигурност, и тръгва да търси жертва, която, както се надява, ще бъде първата от много сексуални робини.

Предверие на ада

С настъпването на утрото Колийн се чувства напълно изтощена. Почти не е успяла да мигне и сега се чуди какво следва. Камерън идва да я вземе. Маха кутията от главата й и после отваря и кутията, в която е оковано тялото й. Тя поема въздух с облекчение, но все още изпитва ужас от този мъж. Дали ще я пусне или й готви нещо друго?

Той я държи гладна цял ден и накрая и дава да яде картофи и да пие вода. Отново я провесва за малко от тавана и после слага кутията на главата й. Позволява й да ползва нощно гърне и след това я разпъва на една решетка, където лежи неподвижно в продължение на часове.

Изминава още един ден преди да й даде храна. Заставя я да пие вода и да изяде един сандвич с яйчена салата. Изяжда го, но денят е горещ и влажен и тя отказва да изяде втория сандвич. Камерън ядосано й напомня, че трябва да му бъде благодарна. Тя протестира, че не може да хапне нито хапка повече, но бързо научава, че един роб трябва да прави каквото му се каже, без значение как се чувства.

Ядосан от нейното неподчинение, Камерън я провесва отново и я бие с камшика, докато не припадне от болката. Когато накрая я сваля, тя все още не е гладна и изпитва ужасни болки, но той я заставя да изяде остатъка от храната. Доволен, Камерън я завързва, слага кутията на главата й и си тръгва.

Това ще се превърне в ежедневие: едно хранене на ден, мъчения, изолация и несигурност.

След като изминават четири дни, семейството на Колийн се свързва с приятелите й в Уестууд и разбира, че тя изобщо не се е появявала там. На 23 май подават сигнал за изчезването й, казвайки на полицаите, че Колийн е висока 1,70 м и тежи и 60 кг. Има сини очи и дълга кестенявата коса. Колийн се е омъжила точно преди да навърши 17 години. Влюбеното момиче напуска училище и сключва брак с 22-годишния Том Смит, но съвместният им живот продължава само година. След раздялата тя се връща вкъщи, за да вземе дипломата си за средно образование.

Том Смит е очевиден заподозрян. Но той не е притеснявал Колийн след развода и полицията има малко основания да смята, че сега е решил да я похити.

Постепенно надеждата угасва. Семейството на Колийн знае, че нещо ужасно се е случило с нея. Ще мине много дълго време преди да я видят отново. Нейната сестра Дженис вярва, че тя е убита или отвлечена от религиозен култ.

Майката на Колийн често се обажда в шерифското управление, но те никога нямат нова информация за нея. Семейството загубва надежда.

Договор за робство

Колийн рядко вижда Джанис и бебето. През по-голямата част от деня лежи разпъната гола на една рамка, с вързани очи. Камерън често я посещава, за да я бичува. Понякога я снима и сам проявява фотографиите. Друг път държи главата й под вода, докато загуби съзнание. Колийн често го пита кога ще я пусне и той винаги отговаря “Скоро”.

Въпреки нереалните си фантазии, Камерън притежава и практична страна. Осъзнава, че ако държи Колийн вързана по цял ден, това ще влоши здравето й. Налага се да измисли друг начин да я държи под контрол. В продължение на десет дни той конструира нова кутия, приличаща на ковчег. Когато малката дървена килия е готова, Камерън слага вътре спалния чувал на момичето. Поставя тапи в ушите й и я оковава, преди да я затвори вътре. Тя ще стои там, докато не я пожелае.

Всичко това продължава повече от месец, през който на Колийн не е позволено да се къпе. Отслабва с 10 килограма и менструацията й спира. Кутията се превръща в нейния свят и тя започва да свиква с нея. Успява да прецени кое време от денонощието е по температурата в кутията.

Бондидж сеансите на Камерън стават все по-чести и продължителни. Той използва нагряваща се лампа, за да гори кожата й и да и бие електрошокове. Понякога я души, а бичуването никога не спира. Възбужда се сексуално от това, което й причинява, и в края на сеансите се гаври с нея, но все още не я е изнасилвал.

Един ден решава да я впрегне в работа. Приспособява малка килия под стълбището и я вкарва в нея, давайки й да бели ядки или да плете. Това се превръща в нейното царство на свободата. Само там има възможност да се движи, макар и малко.

Месеците минават и Колийн навършва 21 години. Прекарва този ден, както и Коледа и Нова година, в ковчега. След осем месеца на мъчения и несигурност тя внезапно научава нещо ново.

Камерън се е абонирал за незаконен садо-мазо вестник, наречен “Вътрешни новини”. Броят, който излиза на 1 януари 1978 г., съдържа статия озаглавена: “Те продават душата и тялото си, когато подпишат Договора за робство”.

Договорът за робство
Договорът за робство

Това му дава идея. Той съставя договор, в който дава на Колийн робското име “Кей” и сам се подписва с фалшивото име “Майкъл Пауърс”. Накарва я да прочете статията и да подпише договора с името Кей Пауърс.

Документът описва правилата, които трябва да изпълнява, а подписът й означава, че е съгласна с тях. Сега трябва да го нарича “господарю” и да държи тялото си в постоянна “готовност” за негово удоволствие. Ако не изпълнява задълженията си, той ще я даде на друг господар, който може да се окаже не толкова добър като него.

Излъгва я, че е платил 1500 долара, за да я регистрира в “Робовладелската Компания”. Обяснява й, че хората в тази компания ги наблюдават непрекъснато и подслушват къщата. Те знаят кои са близките й и ще ги убият, ако не се подчинява. Джанис също е негова робиня и в случай, че някоя от тях двете избяга, компанията ще ги накаже, като закове дланите им за греда и ги провеси от високо.

Колийн е негова заложница в продължение на 7 години, като условията се променят непрекъснато според безумните идеи на Камерън. За да оцелее, тя се научава да изключва емоциите си. Осъзнава, че ако моли за милост, го възбужда още повече и затова спира да го прави. Сдържа сълзите си в негово присъствие, за да не показва как се чувства.

Научи повече за:   Мишел Форнире: Чудовището от Арден

Робиня

След време Колийн, която семейство Хукър сега нарича Кей, е допусната да върши домакинска работа като готвене, миене на чинии и чистене. Но когато Камерън изкрещява “Внимание!”, тя трябва незабавно да свали дрехите си, да се изправи на пръсти и да докосне с пръстите на ръцете си горната рамка на вратата между всекидневната и трапезарията.

Момичето носи нашийник и регистрационна карта, издадена уж от робовладелската компания. Камерън й разказва чудовищни истории за нещата, случващи се на непокорните робини. Езикът на една е бил отрязан, друга е била разкъсана крайник по крайник, а на трета са й изтръгнали пръстите.

Една нощ Камерън вкарва Колийн в съпружеското ложе. Джанис се опитва да участва в сексуалната игра, но накрая се отказва и се оттегля в другата стая. Тази нощ Камерън за първи път изнасилва Колийн. След това редовно прави секс с нея.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: VasilAleksandaratanasNikolaPavel
360
120

Когато започва да й вярва, че няма да избяга, той й отпуска повече време в килията под стълбището и дори й позволява да спи там. Но свободата й не продължава дълго. Семейство Хукър се премества да живее в каравана, осигуряваща им повече усамотение, но пространството в нея е силно ограничено. Камерън изработва кутия, побираща се идеално под водното легло на семейството.

Кутията под леглото
Кутията под леглото

Колийн разполага с един час на ден, в който да измие зъбите си, да яде, да почисти нощното си гърне и понякога да измие косата си. Единствената й отмора е в почивните дни на Камерън, когато може да работи навън в градината, но той я държи непрекъснато под око. Предупреждава я, че компанията ги наблюдава и ако се опита да избяга, ще я намерят. Съседите, които я виждат и говорят с нея, смятат, че тя е детегледачка. Колийн дори получава позволение да тича за здраве и винаги се връща.

От кутията си тя чува всичко, което се случва във водното легло – от секса, до раждането на втората им дъщеря. Нито за нея, нито за Джанис има възможност за лично пространство. Камерън ръководи парада.

Обикновено Колийн просто изпълнява заповедите му, но понякога прави грешки, за които е наказвана с електрошокове, оставящи малки белези по кожата й. В крайна сметка това се обръща в нейна полза.

Странно помилване

Колийн си пожелава Библия за Коледа и Камерън й подарява. Тя се потапя в нея при всяка възможност. Той продължава да й разказва за компанията и да я подлага на мъчения и унижения, засилващи контрола му върху нея. Поставя пиърсинг на срамните й устни за “идентификация”, но после й казва, че обицата символизира брачна халка и че някой ден се надява да има деца от нея.

През 1980 г., три години след отвличането й, Камерън й позволява да излезе една вечер с Джанис. Двете отиват на бар, където се запознават с мъже, с които се прибират у дома. С разрешението на Камерън Джанис дори преспива с един от тях.

Когато Джанис загубва работата си, Камерън решава да използва робинята си, за да изкарва пари. Откарва я в Рино и съседните градове, където я заставя да проси. Това е унизително, но Колийн няма избор. Никога не използва възможността да потърси помощ.

След това Джанис си намира работа и Колийн е оставяна сама в къщата да гледа децата. Не се опитва да върне свободата си, макар да не е вързана. През нощта я оковават за тоалетната чиния, което е тежко, но не по-зле от кутията под леглото.

Джанис си взима работа за вкъщи и кара Колийн да й помага. Двете жени понякога се карат, тъй като Джанис изпитва ревност от вниманието, което Камерън оказва на по-младото момиче. Тя иска съпругът й да освободи робинята си. Вместо това той заставя Джанис да напусне работа и да си гледа децата, а Колийн трябва да се върне в кутията под леглото. Той я убеждава, че е платил на компанията 30 000 долара, за да осигури пълната й протекция, което е огромна финансова жертва от негова страна, за която тя трябва да му бъде благодарна. Компанията е сложила подслушвателни устройства в колите, домовете и телефоните на семейството й, за да се увери, че няма да се свърже с тях за помощ.

Един ден Камерън решава да се увери, че Колийн си знае мястото. Накарва я да се сбогува с всички съседи, като им каже, че заминава за Южна Калифорния. След това й нарежда да захапе дулото на пистолет. Без да знае дали оръжието е заредено, тя се подчинява на неговата заповед да натисне спусъка. Тази случка я убеждава, че той се готви да я убие. Съседите нямат представа, че тя е все още в караваната.

Колийн изпитва мъка по семейството си и като награда за нейното покорство, Камерън й позволява да напише три писма, в които да каже на сестрите си, че е жива. Проверява съдържанието им преди да ги изпрати. Позволява й да се обади веднъж у дома от обществен телефон и накрая дори се съгласява да я пусне да ги види. Казва й, че компанията рядко позволява подобни неща и ще я наблюдава много внимателно.

Колийн е оставена в кутията цяла седмица преди пътуването. Камерън я предупреждава, че преди това компанията може да я подложи на тестове и й описва музей, пълен със скелетите на други робини-бегълки. После й казва, че компанията е решила да пропусне тестовете, но ако каже нещо на някого, ще я грабнат на мига.

После я кара да научи наизуст фалшива история, според която той е компютърен програмист на име “Майк”, с когото е имала връзка. На 20 март 1981 г., три години и половина след отвличането й, Камерън я завежда да види родителите и сестрите си.

Баща й, напълно изненадан да види нея и нейния нов “приятел”, който дори не изчаква да бъде представен, отбелязва колко отслабнала и измъчена изглежда Колийн. Роднините й смятат, че може би с нещо са я обидили, за да избяга така, и не смеят да я разпитват, за да не я загубят отново. Много въпроси остават без отговор. Колийн не обяснява къде е била досега, но е извън себе си от щастие да ги види. Не е сигурна с колко време разполага – надява се, че ще има цял уикенд – и всичко, което иска, е да оползотвори всяка минута.

На следващата сутрин тя отива да посети майка си, която живее наблизо, и двете отиват на църква, където се срещат и с останалите роднини. Тогава всичко приключва. “Майк” се обажда и казва, че скоро ще дойде да я вземе. Само след 24 часа е решил да прекрати визитата й.

Библейско озарение

Годината на половинчата свобода свършва. Камерън я слага обратно в кутията и тя прекарва по-голямата част от следващите три години в нея. Веднъж успява да изрита закования капак, но се уплашва от последствията и казва на Камерън какво е направила. Той поправя кутията и я вкарва обратно в нея.

Физическото й състояние се влошава. Косата й окапва и загубва още тегло.

Колкото и доволен да е от притежаването на Колийн, Камерън очевидно иска още. Говори за още робини, което означава, че ще има нужда от допълнително място. Решава да построи тъмница и накарва Колийн да изкопае дълбока дупка в двора. Затворът е готов през ноември 1983 г. Той премества робинята си в него, но дупката се наводнява и тя е върната в кутията.

Камерън е сляп за една надвисваща опасност. Джанис не харесва факта, че съпругът й прави редовно секс с Колийн. За да потисне гнева си, тя чете Библията. Скоро я чете непрекъснато. Джанис започва все повече да се срамува от случващото се в дома й.

Джанис Хукър
Джанис Хукър

Междувременно Колийн навършва 27 години. В съзнанието си няма друг живот, освен този. Отново получава известна свобода и дори й е позволено да работи в мотел “Кингс Лодж”. Камерън й казва, че с тези пари ще й купи малка къща близо до тяхната.

Научи повече за:   Лари Джийн Бел: Кошмарът в Южна Каролина

Джанис започва да посещава местната Назарянска църква и понякога взима Колийн със себе си. Камерън също проявява библейско вдъхновение, но с единствената цел да подчертае господството си над двете жени. Казва, че Господ благославя техния странен съюз, включително и сексуалните актове, които ги заставя да правят помежду си.

Въпреки всичко Джанис осъзнава, че тази ситуация е аморална и затова се обръща за съвет към пастор Франк Дабни и други членове на църквата. Не разкрива пълната истина, а представя случая като любовен триъгълник. Всички й казват, че Бог не би одобрил подобно нещо. Тази забележка влиза под кожата й и тя започва да замисля план.

На 9 август 1984 г. Джанис се отбива в мотела, където работи Колийн. Казва й, че няма никакъв договор и никаква компания – всичко е лъжа. Колийн я изслушва и осъзнава, че сега нищо не я задържа при Камерън. Веднага напуска работа и си тръгва с Джанис. Остава в дома им още една нощ, като помолва Камерън да ги остави да спят двете заедно сами. Той се съгласява. Жените използват нощта, за да съставят план за бягството й, който ще влезе в действие на следващия ден, когато Камерън тръгне за работа.

Колийн се обажда на баща си в Ривърсайд и го моли да й изпрати пари, за да си купи билет за дома. Той веднага й превежда сумата. Обажда се на Камерън от автогарата, държейки билета си в ръка. Казва му, че знае за лъжите му и че си тръгва. Той заплаква, но Колийн вече не може да бъде сломена. Качва се на автобуса и потегля напред към истинския си живот.

Истината излиза наяве

Колийн се връща при родителите си, но не казва на властите какво е преживяла. Не казва и на семейството си и продължава да поддържа връзка с Джанис Хукър по телефона. Джанис я помолва да пази всичко в тайна, докато тя самата не реши какво да прави. Камерън я плаши, но тя иска да го напусне.

Камерън и Джанис се разделят, но впоследствие пак се събират. Започват да се отървават от всички доказателства, че Колийн някога е била в дома им. Когато се обажда, Камерън я моли да се върне обратно, но тя отказва. Всеки път ги уверява, че няма да отиде в полицията.

В крайна сметка Колийн споделя някои неща с родителите си и те започват да я притискат да предаде тези хора на властите. Нейни братовчеди правят заплашителни обаждания по телефона на Хукър. Колийн казва на Камерън, че му прощава и че ще се моли за него, но не прави нищо повече.

Сетне Джанис напуска Камерън отново, този път завинаги. Страхът и вината я изяждат отвътре. Има нужда да говори с някого и избира за целта рецепционистката в лекарския кабинет. След като й казва истината, се уплашва какво би могло да се случи с дъщерите й и отива право при пастора, за да си признае всичко. Той е изумен от чутото и с нейно разрешение се обажда в полицията.

Детектив Ал Шамблин пристига в църквата. Тогава Джанис за първи път споменава името на Камерън във връзка с изчезването на друга млада жена, на име Мари Елизабет Спенхейк, през 1976 г.

Прокуратурата знае, че ще има нужда от помощта й, за да повдигне обвинения срещу нейния съпруг, затова й предлага имунитет. Тя им разказва с подробности за отвличането на Спенхейк. То много прилича на похищението на Колийн, но тогава Камерън е прострелял момичето в стомаха и го е удушил. Не си спомня къде точно той е изхвърлил тялото й и то така и не е открито.

Джанис им разказва за Колийн и за това как съпругът й е промивал мозъка на младото и наивно момиче, за да го държи под контрол. Описва им как точно са се отървали от доказателствата и детективите започват да разследват. Говорят със съседите, които настояват, че Камерън е “добър”, “нормален” и “дружелюбен” човек, а детектив Шамблин заминава за Ривърсайд, за да говори с Колийн. Тя потвърждава историята на Джанис, но заместник-окръжен прокурор Криста Макгуайър осъзнава, че са изправени пред голям проблем: Колийн няколко пъти е имала възможност да избяга и когато накрая го е сторила, не е съобщила на властите за случая.

Но тогава в ръцете на Макгуайър попада тетрадка, иззета от караваната на семейство Хукър. Вътре в нея има фотография на договора за робство – документ, който според Джанис е бил унищожен. Открити са също снимки на провесената от тавана и завързана Джанис. Следващият й разпит разкрива, че Камерън се е оглеждал и в други жени, които да отвлече. От караваната са иззети две ролки с непроявена лента, на която има снимки на голата и прикована за рамка, или провесена от тавана Колийн. Случаят изглежда все по-добре за прокуратурата.

На 18 ноември 1984 г. Камерън Хукър е арестуван от детектив Шамблин.

Арестът на Хукър
Арестът на Хукър

Съдебно преследване

Камерън Хукър е признат за виновен в десет углавни престъпления, сред които отвличане и изнасилване. Той не показва никаква емоция по време на произнасянето на присъдата.

Осъден е на 60 години затвор за сексуалните си престъпления, получава от 1 до 25 години за отвличането и от 5 до 10 години за употребата на нож по време на последното. Адвокатът му незабавно обжалва присъдата.

На последвалата пресконференция Колийн заявява, че е доволна, че Камерън Хукър няма да има възможност да нарани друга жена.

Въпреки че все още се чувства крехка, тя продължава с живота си. Намира си работа и взима диплома по счетоводство. Открива начини да се чувства добре. Скоро се омъжва и ражда дъщеря на име Даниел.

Колийн Стан днес
Колийн Стан днес

“Животът ми” – казва Колийн, – “не е по-различен от този на всеки друг”. Тя работи като доброволец на горещата телефонна линия за домашен тормоз и сексуално насилие и не пропуска да предупреди младите хора за опасностите от пътуването на стоп. За съжаление нещастието продължава да я преследва – тя има няколко провалени брака, а дъщеря й се забърква в проблеми със закона.

Всички обжалвания на Камерън Хукър досега са отхвърлени и той все още е в затвора. Следващата му възможност да излезе на свобода ще бъде през 2030 г.


Източник: trutv.com, wikipedia.org,

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: VasilAleksandaratanasNikolaPavel
360
120
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
7 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Discip
Discip
18.11.2009 21:26

Тази яко я е тресал стокхолмският синдром иначе не мога да си го обясня. Тайни организаций и незнам си какво трябва да си малоумен, за да повярваш. Толкова усилия за 1 човек дори да ги имаше въпросната “организация” щеше да иска поне веднъж да се “възползва” от девойчето.

litium
litium
28.02.2010 13:23

Не е стокхолмски синдром, а страх, не човешки страх. Този изрод я е сломил, пречупил е духа и волята и за живот.

Дида
Дида
05.06.2011 0:14

Имала е възможност да избяга … и всеки би се възползвал от нея.

Деси
Деси
24.02.2012 11:04

Не всеки би се възползвал, ако вярва, че роднините му ще пострадат. Била е сломена, но все пак е искала да защити близките си. Тук говорим за години тормоз, само ако си подложен на такова нещо можеш да предполагаш как се е чувствала жертвата. Ужас! Аз съм потресена от това как съпругата на чудовището не е продумала нищо на никого. И тя е виновна , колкото и той според мен. Въпреки, че е помогнала на момичето да избяга – след 7 години извращения, според мен тази жена трябва да бъде съдена наравно с мъжа! И двамата в затвора до живот!… виж още »

Деси
Деси
06.05.2012 16:19

Тя е развила т.нар. Стокхолмски синдром,описани са много такива случей,в които жертвата е съпричасна с насилника и дори отказва да съдейства на полицията.Има много необясними неща в човешката психика,това е едно от тях.Затова ако към вас има насилие,помнете за Стокхолмския синдром и се пазете от него.

The Undertaker
The Undertaker
07.01.2014 0:28

В затвора до живот,вкарани в изолатора.

Иван
Иван
22.01.2020 0:11

Смешно ми и невярващо ми е,че този идиот е поисквал няколко пъти обжалвания…… обжалвания,2534 дни я е мъчил накрая иска съдът да го съжали него…..тоя е по-нагъл и от политиците ни.