Оксана Макар: Момичето, което събуди Украйна

8 март 2012 година, около 22.00 часа, кафене ”Златната рибка” на ул. ”Дзержински” в гр. Николаев. 18-годишната Оксана Сергеевна Макар се е запознала в заведението с двама симпатични млади мъже. Прекарала вечерта в тяхната компания. По-късно те я поканили на купон в дома на техен приятел. Там пийнали, но на момичето му прилошало. Младежите се възползвали от безпомощното й състояние. Многократно я изнасилили, а единият от тях започнал да я души, докато изгубила признаци на живот. Убеден, че е мъртва, 23-годишният насилник я обладал отново и се похвалил с подвига на приятелите си. Изплашени от последствията, тримата увили в одеало тялото на момичето и го отнесли на близката строителна площадка. Хвърлили я в яма с отпадъци, запалили до нея огън и избягали.

Два дни по-късно покрай изоставения строеж на поликлиниката в центъра минаващият Олег Найда чул жални стонове. Обадил се в милицията. Било 8.30 сутринта. Двама млади служители на стара ВАЗ 2107 дошли след четири минути. В ямата с изгорели боклуци открили почернялото тяло на Оксана. Жертвата постъпила в Отделението по изгаряния на Трета Градска болница с близо 55% поражения 3-та и 4-та степен. Веднага я привели в интензивния сектор. Лекарите не били виждали подобно нещо. Наложило се на 12 март да ампутират дясната ръка. В града се разчуло за зверското престъпление. Журналисти обсадили болницата. Снимачният екип на руския „Първи канал” предложил да откарат момичето със самолет в московска клиника, но лекуващият лекар д-р Владимир Мороз заявил, че състоянието й не позволява.

Гражданите не можели да проумеят ужасното събитие. Негодуванието нараствало. Първият митинг се провел още на 13 март пред сградата на милицията. Няколко десетки граждани „кастрирали” чучело и го запалили, а след пова пренесли протеста пред прокуратурата. Друга група се събрала на площад „Ленин”.

На 14 март повече от 150 жители на Николаево дали кръв за пострадалата Оксана. На 15 март площадът отново се изпълнил с хора. Медиите преброили повече от 10,000 души. В същото време започнал контрамитинг в подкрепа на задържаните от името на „Младите региони” – младежко крило на „Партията на регионите”. По време на тези събития станало известно, че в нощта на фаталния 10 март в Спешното отделение на Николаевската болница е приета 18-годишната Александра Попова с тежки травми по лицето, счупени ребра, поражения по вътрешните органи. Намерена била в парка. Лежала гола, в безсъзнание, пребита жестоко. По думите на дежурния лекар, състоянието на момичето не било по-добро от това на Оксана. Александра повече от месец останала в кома. Участниците в протестите събрали 7,511 гривни (около 1,400 лв.) за лечението на Макар и още 6,652 (почти 1,250 лв.) – за другата девойка. Водещите телевизии в Украйна изписвали постоянно сметките за набиране на средства. Впоследствие кръв дарили 60 жители на Донецк и 150 служители в местната милиция. Под егидата на Червения кръст акции се провели в гр. Сума, където се включили 109 души. До 21 март за спасяването на Оксана Макар били събрани над 700 хиляди гривни (130,000 лв). Нито един от роднините на насилниците не предложил помощта си. След смъртта на момичето майката дарила оставащата сума за лечението на Александра Попова. С тези пари закупили оборудване от Германия, с което я поддържали по време на комата.

Митинг в подкрепа на Оксана Макар
Митинг в подкрепа на Оксана Макар

На 15 март привели Оксана в състояние на изкуствена кома и командно дишане. Действията на медиците били съгласувани с киевските специалисти начело с доцент Владимир Циганков.

На 16 март специално пристигнал ръководителят на Донецкия център по изгаряния Емил Фистал и било взето решение девойката да бъде лекувана там. Транспортирали я и веднага започнали подготовка за присаждане на кожа.

На 18 март открили на Оксана възпаление на дихателните пътища, получено от десетте часа, прекарани на студа. На следващия ден, при поредната превръзка, станало ясно, че положението е изключително тежко.

На 22 март провели сложна операция за спасяване на крака й. Присадили кожа от бедрото на оголената тазобедрена става, а на места заменили кожата със специален гел.

В четвъртък, 29 март, започнал силен кръвоизлив в дробовете, довел до спиране на сърцето. Лекарите 40 минути реанимирали, но без успех. Смъртта на Оксана Макар настъпила в 7.30 часа.

Погребали младото момиче с бяла булчинска рокля в бял ковчег на 31 март 2012 година в гробището на село Шевченково, близо до паметника на героите от Великата Отечествена война. На погребението се стекли повече от 500 човека, много деца и младежи. Разходите поела местната власт, подсигурили транспорт. Присъствал кметът на Николаево Владимир Чайка, областният председател, заместник губернаторът. Организатори били хората на Юрий Круцилов от групата в подкрепа на Оксана „Обществото против беззаконието”. По молба на майката на загиналата пресата не отразявала събитието, въпреки че на ритуала присъствали журналисти от повечето телевизии в Украйна и от руския канал „РТР”. Официално писмо изпратил президентът на страната Янукович: ”Искрени съболезнования на роднините и близките на девойката, напуснала ни преждевременно в резултат на извършеното спрямо нея жестоко престъпление.”

Погребали младото момиче с бяла булчинска рокля в бял ковчег на 31 март 2012 година
Погребали младото момиче с бяла булчинска рокля в бял ковчег на 31 март 2012 година

По описанието, дадено от жертвата, насилниците били открити бързо. Още на 12-и март станали известни имената на заподозрените. Това били Артьом Погосян, на 22 години, Максим Присяжнюк, на 24 години, осиновен син на бившия шеф на Еланецката Районна Държавна Администрация и 23-годишният Евгений Краснощьок. Първоначално Максим и Евгений били пуснати срещу подписка, но на следващия ден отново били задържани. Централният районен съд постановил за тримата задържане под стража в следствения изолатор.

Научи повече за:   Освободиха ученик, несправедливо осъден за убийство, извършено от Пологовския маниак Сергей Ткач
Евгений Краснощьок
Евгений Краснощьок

Работата на милицията в първите дни от разследването и особено освобождаването на двама от заподозрените срещу подписка, довели до остри критики в медиите. Заговорило се, че вторият от тях е син на бивш прокурор от града. Впоследствие това било опровергано. Вестниците обяснявали, че тези младежи били от т.нар. „мажори” – деца на високопоставени особи с голямо влияние. Това можело да им помогне да избегнат отговорността за престъплението. Заподозрените се признали за виновни, но след това се отказали от показанията си.

Пресата подробно следяла новините около лечението на Оксана Макар. Нашироко се разисквали версиите на престъплението. Отразявали се митингите и протестите на гражданите. В своите интервюта майката на потърпевшата благодаряла на средствата за масова информация за огласяването на случая.

На 13 март против двама от заподозрените било възбудено углавно дело по чл.152, ал 3 от Наказателния кодекс, а именно за изнасилване, извършено от група лица. Обвиненията против третия задържан били по чл.152,ал.3 и чл 115, ал 2 – за убийство с цел прикриване на друго престъпление, а именно – изнасилване.

Министърът на Вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко изпратил в Николаев специалисти. Народният депутат Сергей Соболев обвинил пресаташето на областната дирекция на МВР Олга Передеренко в лъжа. Тя съобщила, че Оксана не могла да даява показания предвид състоянието, в което е била по време на инцидента.
Но още същия ден със сетни сили Оксана разказала пред следователя цялата история. Била проведена съдебно-медицинска експертиза. По думите на майката, момичето помнело всичко от фаталната вечер.

Оксана Макар
Оксана Макар

В дома на Присяжнюк я почерпили с водка. Прилошало й, полегнала. Когато се опомнила, тримата вече се гаврели с нея. Заплашила с милиция, а те започнали да я душат. След това се опитали да я изгорят жива.

Разказът на жертвата бил достатъчен, за да се промени обвинението в опит за убийство по особено мъчителен начин. След смъртта на Оксана преквалифицирали делото в предумишлено убийство. Присъдата за това е от 15 години до доживотна.

На 21 март изтекла информация от следствието, че нападението над Оксана Макар било планирано по-рано и старателно подготвено. Оказало се, че Максим Присяжнюк се е опитвал безуспешно да завърже запознанство с нея. Девойката му отказала под предлог, че е богат и влиятелен и това много го ядосало. Мотивът му не бил много ясен. Но намерението му да се подиграе с момичето, да го обладае със сила и после да го убие било сигурно.

В социалните мрежи Максим намерил Евгений Краснощюк и го посветил в пъкления си план. Фаталния ден прекарал в къщи и се постарал за алиби да го видят повече хора.

Местопрестъплението било обискирано чак седмица след инцидента. Иззети били веществени доказателства – използвани презервативи. Експертизата не открила следи от ДНК на Оксана. Погосян твърдял, че не е осъществявал полов акт с момичето.

Съветникът на президента Марина Ставнийчук, подкрепила жителите на Николаев, които се обявили за задържането на престъпниците. Тя отбелязала, че в Президентството са учудени от поведението на правоохранителните органи, които са освободили заподозрените в жестоко изнасилване и опит за убийство младежи. Подчертала, че тя лично, като юрист, не разбира как за такова зверско престъпление може да се постъпва по този начин.

Началникът на Управлението на МВР в Николаевска област, полковник Вадим Павленко, който освободил веднага след задържането двама от извършителите, бил уволнен. Преди края на делото обаче бил върнат на работа – понижен в длъжност. По думите на адвокат Николай Катеринчук, уволнението се случило след протестите на обществеността.

Общественият резонанс от събитието накарал президента на Украйна Виктор Янукович да нареди на главния прокурор Виктор Пшонке да обезпечи пълна прозрачност при разследването.

Едва след смъртта на Оксана Макар в пресата се появили съобщения, че за 20-те дни, през които тя се борила за живота си, прокуратурата изобщо не е провеждала официално разпознаване на заподозрените, както следва от чл. 174 на НПК. Потвърдено било, че към 10 април 2012 година, все още не били предявени обвинения към задържаните Присяжнюк, Краснощюк и Погосян.

Научи повече за:   Украинският програмист, който изяде баба си, тъгува по нейните пирожки
Артьом Погосян
Артьом Погосян

Делото получило широк обществен резонанс. Още в първите дни много интернет форуми публикували адресите на профилите на тримата младежи. На 14 март бил създаден ”Сайт в подкрепа на Оксана Макар”. В социалните мрежи „Контакти” и „Facebook” се появили множество групи и общества, които призовавали към митинги и протести. На страницата на популярна социална мрежа, посветена на Оксана Макар, жителите на Николаев изказали мнение, че отлагането на делото заради новите доказателства е опит за оневиняване на извършителите на жестокото престъпление.

„Някой има интерес да заличи следите на главния виновен, този негодник Присяжнюк – пише Надежда Шувалова. – Той е завистлив, злобен, коварен интригант. Прикривайки тези си качества, вярва, че родителите му ще го защитят.”

„Всички са виновни, но Максим има най-голям грях”– подчертава Игор Кукушкин.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: TANYAGeorgiDianaNadezhdaDonika
350
321

„Ако младежите са наистина „мажори”, то ще се търсят всевъзможни причини за отлагане на присъдата. Няма да се учудя и две години да се проточи всичко и след това да ги изкарат невинни”– предполага Марина Островская.

Татяна Суровицкая, майка на пострадалото момиче, записала видеообръщение, което било качено в Youtube. Тя съобщавала на всички, че дъщеря и е била в съзнание по време на издевателствата, но разследването не взима под внимание това и бави експертизите.

Татяна Суровицкая, майката на Оксана
Татяна Суровицкая, майката на Оксана

Два дни след арестите в интернет се появил клип със запис от разпита на Краснощюк и разказът на Олег Найда за обстоятелствата, при които е открил момичето.
Обществени изяви имало в Киев, Одеса, Харков. В Лвов активистки на движението FEMEN провели топлес-акция пред зданието на Прокуратурата, искайки най-тежкото наказание за престъпниците.

Трагедията се появява на първо място в новините на световни медии – BERLINER TAGESZEITUNG, ABC News, The independent, Arab News, AGENCE FRANCE-PRESSE, Le point, Paris Match, Aftonbladet, Slobodna Dalmacija, Star Gazete, Wirtualna Polska, Ekstra Bladet, Giornalettismo, La Informacion. Във френския «Le Figaro» излязла статия ”Мъчението на Оксана възмути Украйна”. Вестник «The New York Timеs» писал: ”Оксана е на тоя свят за да отвори очите на украинското общество”.

По време на пленарно заседание на Парламента народният депутат Генадий Задирко представил събитията и изказал мнение, че в Украйна трябва да бъде върнато смъртното наказание. Депутатът Олег Ляшко приканил колегите си да дарят по една заплата.

Губернаторът на Николаевска област Николай Кругликов поставил въпроса за вината на семейството на жертвата: ”Контролът на децата е задължение на родителите. Това е непълнолетно момиче, още ученичка , от тази гледна точка го казвам”.

Секретарят на Съвета за национална сигурност Андрей Клюев изразил увереност, че николаевските насилници ще бъдат наказани с цялата строгост на закона. Наблегнал на това, „че властта е длъжна адекватно да реагира на всяко престъпление и никой не може да избяга от наказанието , независимо от положението и влиянието си”.

Заслужилата артистка на Украйна Анжелика Рудницкая заявила, че не вярва указът на президента да бъде изпълнен: ”Ако правосъдната система не е способна да защити своите граждани и да накаже виновните, хората сами трябва да я накарат да заработи”.

Организаторът на обществените протестни акции Юрий Круцилов споделил съмненията на хората за това, че младежите-мажори ще получат заслужено възмездие. Според него активистите трябвало да вземат делото под контрол на народа. Николаевци нямало да спрат да искат оставките на тези, заради които престъпниците се оказали на свобода.

На 12 април ръководителят на Държавното Следствено Управление към МВР на Украйна Василий Фаринник съобщил, че разследването по углавното дело за убийството на Оксана Макар е завършено. На заподозрените е връчен обвинителния акт по чл. 115, ал. 2 и чл. 152 ,ал. 4 от НК на Украйна, а именно – умишлено убийство, извършено по особено жесток начин и изнасилване в тежка степен, извършено при предварителен сговор от група лица. На единия от задържаните било предявено обвинение по чл. 153, ал. 3 от НК – изнасилване в извратена форма. Главният следовател отбелязал, че досъдебното производство категорично доказало вината на тримата.

На 13 май милицията взела под охрана майката на Оксана Татяна Суровицкая във връзка с получени от нея заплахи за живота й.

На 12 юни се провело първото съдебно заседание. В пледоарията на обвинението се казвало: ”Тримата обвиняеми, виждайки необратимостта на ситуацията, когато на шията на Оксана останали следи от душене, а тялото й посиняло от побоя, в стремежа си да прикрият следите от престъплението, продължили да преследват целта си като запалили тялото, за да попречат на идентифицирането му.” Евгений Краснощюк и Максим Присяжнюк признали вината си. Артьом Погосян не се признал за виновен.

Тримата обвиняеми
Тримата обвиняеми

Повреме на заседанията в Централния Районен съд на Николаев, адвокатът на Евгений Краснощюк, Лариса Зводская предала на съда показания на своя подзащитен, които той дал собственоръчно, след като бил запознат с обвинителния акт. Според тях, когато двамата с Погосян завели Оксана в дома на Максим, той седял и гледал телевизия. Евгений налял в три чаши водка. Момичето поискало да налеят и на него. Той отказал. Тогава тя сама си сипала, изпила я и счупила чашата със замах. Танцувала, целувала и тримата. Държанието й го навело на мисълта, че могат да си поискат още нещо освен целувки. Младежът предложил на девойката да иде в банята, да се освежи. След около 15 минути тя влязла в стаята. Казала, че й е зле и легнала. Евгений веднага се нахвърлил върху нея. Втори в стаята влязъл Присяжюк. Краснощюк излязъл да пуши на балкона, но станал свидетел на половия акт на приятеля си. Това не харесало на Максим и той го изгонил. Третият отишъл при момичето. Евгений влязъл в банята, а когато се върнал в кухнята, Погосян вече бил там. От стаята се разнесли странни звуци. Когато надникнали вътре, видели как Присяжнюк затиска с ръце лицето на Оксана. В кухнята той казал на двамата, че трябва да се отърват от тялото. Подсъдимият Краснощюк заявил, че тримата са занесли тялото на строежа, въпреки че самият той се съмнявал, че момичето е още живо. Извършили са това под заплаха от Максим Присяжнюк за връзките на баща му с властта. Относно изгарянията по тялото на Макар, обвиняемият не знаел нищо.

Научи повече за:   Канибализмът: Древното табу на модерните времена

Aдвокатът на майката Василюк счита, че показанията на Краснощюк са променени, за да се даде нова насока на делото. Защитникът не вярва в искреността им. ”Той толкова пъти променя показанията си – казва Василюк. – Имам чувството, че тази нова версия е уговорена с Присяжнюк. В почивката двамата задушевно обсъждаха нещо, смееха се. Показанията ще бъдат прикрепени към делото, ще се проверят, но аз не виждам причина за доразследване. Каквито и факти да излязат наяве, това не трябва да повлияе на делото и тежестта на присъдата.”

Делото е отложено за 25 септември. През това време прокуратурата трябвало да провери дали над свидетеля Краснощюк е оказан натиск за променяне на показанията му. Доразследването трябвало да установи откъде са белезите по тялото на обвиняемия, заплашвано ли е семейството му и дали наистина има опит за подкуп чрез служител на следствения арест. Последните показания на обвиняемия били присъединени към делото. В тях той настоявал, че девойката била убита именно от Присяжнюк. Той бил вбесен, че другите са осъществили полов акт с нея, а той самият бил отхвърлен.

В началото на октомври, прокурор от Главната прокуратура сезирал съда за умишлено забавяне на делото от страна на адвокатите на убийците на Оксана Макар.
На 11 октомври съдът назначил за края на месеца изслушването на страните.

Преди заседанието пред вратите на съда се събрала огромна тълпа. Присъствали граждани, журналисти.

Обвинението искало присъди от 14 години за Погосян, 15 години за Присяжнюк и доживотна за Краснощюк, като се наблегнало на особената жестокост при извършване на деянието.

На 27 ноември 2012 година Централният районен съд прочел присъдата на тримата обвиняеми за изнасилването и убийството на Оксана Сергеевна Макар. Заседанието започнало в 14:00 часа и завършило в 16:11 часа.

Оксана Макар
Оксана Макар

Прокурорът изложил заключението на следствието, а след това и версията за престъплението по думите на обвиняемите. Показанията на тримата коренно се разминавали.

Съдът признал вината им за напълно доказана и постановил следните наказания:Евгений Краснощюк – доживотна присъда, Максим Присяжнюк – 15 години лишаване от свобода и Артьом Погосян – 14 години. Наказанията били съобразени със степента на вина на тримата.

По време на заседанието подсъдимите се държали спокойно и се съгласили с решението на съда.

Случаят Оксана Макар остава нарицателен в казусите на Украинското правосъдие. Изходът на делото е решен в голяма степен от натиска, който обществото оказало, за да възтържествува справедливостта.

———————————————————————————————————————————————

Източници: news.zn.ua, vlasti.net, news.liga.net, ru.wikipedia.org

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: TANYAGeorgiDianaNadezhdaDonika
350
321

The following two tabs change content below.
Marti

Марти и Христинка

Надявам се, че статията ти е харесала! Не забравяй да коментираш и да споделяш!

19
Напиши коментар

avatar
19 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
17 Автори на коментари
КалинаТаняkiroПетяalex Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Михаела
Гост
Михаела

Каква ти справедливост, смъртни присъди за такива твари, недостойни да бъдат наречени хора или най-малкото доживотен затвор в пълна изолация.

Николаѝ
Гост
Николаѝ

Трагично е случилото се макар и да не е в границите на нашата държава , но какъв смисъл има тук понятието държава? Нима всички ние не живеем в едно общо цяло . Не искам да бъда съдник на никоѝ но си мисля че това трябва да се случи и в България . Тоест да има и присъди за виновните . В деѝствителност за жалост обаче при нас е така колкото по-тежко е престъплението толкова по-лека е присъдата. За пример ‘Сестрите Белнеѝски’ С този роман пожелавам лека нощ на нашите магистрати и дано да си поделят тяхното че да се хванат… виж още »

totyu
Гост
totyu

За съжаление и в България е същата свинщина.

Tатяна Стоянова
Гост

Прочетох на един дъх този разказ,и за сетен път се уверих,че лошите неща са повече от хубавите.Имам 2 дъщери дано бог ги пази,защото и в нашага България не е по добре.Тежко им на родителите.Вечна памет на момичето.Нека почива в мир.

Dark_Side
Гост
Dark_Side

Ужасно, ужасно, потресена съм…. Нямам думи!

Стефчо
Гост

Видно е че и украинското правосъдие е като нашето! Ако е нямало голямо обществено недоволство може би тия изроди са щели да се измъкнат с доста по-леки присъди.
Трябва да се преразгледат тия закони и за такива изверги да има съвсем другу присъди.

Йоанка-Барабанка
Гост
Йоанка-Барабанка

Украйна от време уно не се слави с добра правосъдна и полицейска с-ма…Жалко за момичето и тези изверги,че не са осъдени на смърт!

legion
Гост
legion

то едно почтенно момиче, в 10 вечерта тръгна да купонясва, който е бил в тия места, ще знае, че като се стъмни по-добре да не си показваш носа на улицата

Мария
Гост
Мария

Не ме интересува дали е била почтена или не, тя е човешко същество. Каквато и да е била, ако ще и най – долната отрепка да е не е заслужила това, тя се е мъчила два дни в тази яма, гола, на студа, с изгаряния и травми по тялото, докато я открият, и хлебарка не заслужава такава съдба и мъчения. Горкото момиче е било борбено, но за съжаление всичко си има предел и силите и и лекарската помощ… За насилниците въобще не коментирам, тях дори не мога да сравня с животни, защото животните не се избиват за “удоволствие и развлечение”… виж още »

Анонимна
Гост
Анонимна

14-15 години и доживотна? И за какво? Майката на момичето да им плаща храната в затвора, както и останалият украйнски народ! Ето заради такива изроди трябва да има смъртни присъди, ама не властите да се оправят с тях, ами да ги пуснат на народа.

Йоанка-Барабанка
Гост
Йоанка-Барабанка

Абсолютно съм съгласна с коментара на Мария,не съм съгласна,че има жена или момиче което да заслужава изнасилване и такъв физически тормоз и иверги да се гаврят с нея както въпросните.Никое същество на тази земя не заслужава подобно нещо!Още по-малко жена!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Каквато и да било тя!!!!!!

elena
Гост
elena

тая защо е отишла в къщата на момчетата за да прави к*рвенски номера не я съжалявам защото както казваме да би мирно стояло не би чудо видяло.После някой им е виновен че ги убиват с 4 мъже на поход е тръгнала и алкохол е пиела нека и е……….

——————————————————————
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Мария
Гост
Мария

Това, че си стоиш мирно не е гаранция за нищо – може да ти влязат в дома докато спиш и да ти се случи същото!!! Отчаяна съм, че има хора мислещи като теб ;(

avangard
Сътрудник

Елена, любопитно ми е ако (дано никога не се случва) въпросната гавра беше станала с Ваша близка, дали мнението Ви щеше да е същото? Хората, лишени от емпатия обикновено са с нисък коефициент на интелигентност или са социопати. Вие от кои сте?

alex
Гост
alex

Елена, ти си бездушна и омразна!kKK е възможно като жена да оправдаваш подобни зверства и д завъшваш с :Нека и е, просто си много зле, гнии
————————————————-
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Петя
Гост
Петя

Елена,ако нямате дъщеря молете се да не ви се ражда никога..Защото никой на този свят не е застраховат..И не ми се мисли ако имате и се случи нещо подобно..Това е огромна мъка за една майка..да загуби по този начин детето си..

kiro
Гост

Еми много гадна история.За мен трябваше да ги линчува народа.

Таня
Гост
Таня

Да, определено съм съгласна със горния коментар, че тези изроди заслужават линч! Ако не за друго то поне заради това, че толкова много дни момичето е живяло в агония. Просто не е истина,как човеците се превръщат в зверове и как наказанието не е правопропорционално на извършеното деяние.

Калина
Гост
Калина

Незнайно защо, никъде в българските медии, не се споменава нищичко за 18- годишната Саша(Александра Попова). Нейният случай е не по-малко ужасен. В същата нощ, на 8 -ми март, в която е пострадала Макар, в същият град, т.е.,Николаев, Саша Попова е нападната от един изверг в голям градски парк, пребита е зверски: натрошени лицеви кости, раздробена трахея, счупени ребра и нос. Приета е в болница, където лежи в кома 26 дена. Живее сама с майка си Ала, която няма пари за нужното лечение, затова се създават подписка и банкова сметка, по която се привеждат нужните пари. Днес, шест години по-късно, Саша… виж още »