Луис Върмилия: Гробарката отровителка

Жените убийци от породата „черни вдовици” най–често използват като оръжие отрова. Най–често тази отрова е арсеник. И най–често мотивът за убийство е алчност. По всички тези показатели Луис Върмилия не се различава по нищо от останалите черни вдовици. Но всъщност, нейната история е повече от различна, повече от зловеща, повече от история.

Ранни години

Луис Върмилия е родена с името Луиза Улф в Куук Каунти, Илинойс. Родителите ѝ Вилхелмина и Джой Улф са пруски имигранти. Луис има четири сестри и шестима братя. Тя е най–голяма от сестрите и трета поред в голямото семейство на родителите си. Родена е през юли 1868 година. На 19 години вече била омъжена и се мести да живее в село Барингтън в Лейк Каунти, Илинойс, заедно със съпруга си – Фред Бринкамп.

Първо убийство

Фред е много по–възрастен от съпругата си, разликата им е 35 години и това често е повод той да се дразни от младата си съпруга, която няма опит в отглеждането на деца и не се справя особено добре с домакинството. А Фред има 5 деца от предишен брак. Той често крещи на съпругата си, при това пред децата, че в къщата е кочина, че тя не е добра домакиня, че не успява да се справи с възпитанието на децата… Докато накрая на Луис безкрайно ѝ омръзва от непрекъснатото му мърморене и укори. И решава, че така не може да продължава повече.

Внезапно Фред се разболява.

По това време няма лекарства за много от болестите, които днес не са особено опасни и стомашните вируси са доста често срещани. Скоро Фред умира, но оставя семейството си добре обезпечено – той има застраховка живот на стойност 5000 долара, които по това време са доста пари. Патологът определя като причина за смъртта на Фред сърдечен удар и никой не разследва, никой не се усъмнява в младата му вдовица Луис. А тя всъщност изпитва странно влечение към мъртвите тела. Луис е некрофил – разстройство на сексуалността, привлечена е от трупове. Смъртта я очарова, подобно на Марта Уайз, но докато Марта е привлечена от скръбта около погребенията, Луис я привличат самите трупове.

Затова тя решава да инвестира в успешен бизнес – погребална агенция. Луис и преди е работила в погребалната агенция на Е.Н. Блоск в Барингтън – с желание, въпреки че никога не са ѝ плащали за услугите. Собственикът твърди, че:

„Макар никога да не съм я наемал на работа, около две години не можех да я изкарам от агенцията. Всеки път, когато някой починеше, тя изглежда научаваше понякога даже преди мен и пристигаше на място едновременно с мен”.

Заради своето увлечение по трупове, Луис инвестира остатъка от наследството от съпруга си в погребална агенция в Чикаго, с обещанието, че ще им докара клиенти. Което и прави. Буквално.

По–късни убийства

Първата клиентка на погребалната агенция, в която е съдружник Луис, става четиригодишната ѝ доведена дъщеря Флорънс. Страдаща от „стомашен вирус”, също като баща си, Флорънс умира в мъки. Отново никой не подозира грижовната мащеха, която през цялото време се грижи за детето и собственоръчно ѝ приготвя храната.

Няколко месеца по–късно друга доведена дъщеря – Кора, последвала баща си и сестра си в гроба. Отново под вещите грижи на Луис, която както и преди, приготвяла сама храната на болната, хранела я в леглото, да не би детето да пропусне хранене.

Научи повече за:   Божествени създания: Полин Паркър и Джулиет Хюм

Последвала и трета смърт, отново на една от сестрите Бринкамп – 26 годишната Лилиан „прихванала” заболяването на сестрите и баща си. Стомашни болки, повръщане, крампи и в крайна сметка смърт. Явно семейството било „прокълнато”. Все още никой не подозирал, че това проклятие се нарича Луис Бринкамп.

„Скърбящата” Луис все още била хубавица, въпреки нещастието, което изглежда преследвало семейството ѝ. Малко след смъртта на третата ѝ доведена дъщеря, Луис срещнала Чарлс Върмилия, който по това време бил на 59 години. Не след дълго те се оженили. Чарлс имал син на име Хари, който не одобрявал изобщо новата си мащеха. Но вместо да се застъпи за съпругата си, Чарлс предпочитал да запази добри отношения със сина си и дипломатично избягвал да се кара с него заради отношението му към Луис.

Хари Върмилия
Хари Върмилия

Три години по–късно, Чарлс вече не бил между живите. Той внезапно се разболял и не след дълго починал, оставяйки на вдовицата си малко състояние от хиляда долара и имение в Кристъл Лейк, Илинойс, на десетина мили от Чикаго. Съвсем скоро и Хари последвал баща си в гроба. Това се случило малко след като Хари се скарал с Луис за имението в Кристъл Лейк. Въпреки всичко, никой не заподозрял Луис, която обявила, че смъртта на Хари се дължала на сърдечен удар. Хари бил млад и това че никой не повдигнал въпроса било изключително странно, но на Луис ѝ се разминало още едно убийство.

През следващата година, 1910, Луис наследила хиляда и двеста долара след смъртта на 23 годишния си доведен син от първия брак – Франк Бринкамп. Когато той се разболял, Луис, както обикновено, се грижила за него. Той бил последният ѝ останал доведен син и дълго време тя бдяла до леглото му, докато той бавно гаснел. Болестта му продължила повече от 6 месеца и Франк имал много време да мисли.

Франк бил женен за вдовица и преди смъртта си се развел, получавайки от развода 1200 долара. На смъртното си легло той изразил подозренията си към неговата мащеха Луис пред тогавашната си годеница Елизабет Нолан, твърдейки че „отива там, където е баща му”. Отново никой не заподозрял Луис, хората просто си мислели, че тя и семейството ѝ са прокълнати – всички около нея – съпрузи, доведени деца, всички умирали. Двама съпрузи и пет доведени деца умрели под грижите на Луис. Бизнесът ѝ процъфтявал и Луис се справяла чудесно.

Пансион

Вдовицата–бизнесдама решила да разшири бизнеса си и купила пансион за самотни мъже. Въпреки средната си възраст, Луис все още била страшно привлекателна жена. Джейсън Рупърт, който работел като пожарникар, бил омаян от вдовицата и страшно харесвал гозбите ѝ. Той я ухажвал доста настоятелно и искал повече от приятелство, но Луис не била готова да се впусне във връзка, която не ѝ дава сигурност. Затова Джейсън подписал застраховка живот, чийто бенефициент била Луис. Скоро след това Луис и Джейсън вечеряли заедно и той внезапно се разболял. Два дни по–късно починал, но това щяла да бъде само първата жертва от пансиона на Луис.

Гробарят Чарлс Бойсън
Гробарят Чарлс Бойсън

Несантименталната вдовица не скърбила дълго за Джейсън Рупърт и се впуснала в роман с Ричард Смит, друг пансионер в дома ѝ. През февруари 1910 година те се оженили. Ричард бил влаков кондуктор. На 11 март, два дни след като вечерял със съпругата си, Ричард станал поредния клиент на Луис в погребалната агенция. Причината за смъртта му била обявена като „гастрит”. Той, обаче, имал бивша съпруга, която била много подозрителна към смъртта му. Тя изразила мнение, че Ричард е починал поради една от следните три причини:

„Или госпожа Върмилия обичала страшно много новия си съпруг и го отровила от страх да не я напусне или заради парите му, или пък защото С.С. Бойсън гробарят бил влюбен в госпожа Върмилия и ревнувал.”

И докато при предишните убийства Луис буквално забогатяла, от последните тя не получила кой знае каква сума пари, поради което причината да убие последните си жертви остава неясна. По–скоро тези убийства са приписани на психичното разстройство, от което страдала Луис – некрофилия.

Харесваш историите на Стела? Изпрати й подарък:
♥ Avangard Designs - Изработка на бижута ♥
Научи повече за:   Никола Клокс: Вампирът от Париж

Артър Байсонат и погубването на Луис Върмилия

Не минало много време след смъртта на Ричард и Луис хвърлила око на поредния мъж в живота си. Той се казвал Артър Байсонат и бил по–млад от нея, красив мъж, полицай, който бил сгоден и много влюбен в годеницата си. Луис, обаче, не се отказала – през октомври, 1911 година, тя поканила Артър на вечеря и се опитала да го съблазни. На вечерята присъствал и бащата на Артър. Още по време на вечерята и двамата се почувствали зле, получили стомашни болки и заподозрели, че нещо не е наред.

Артър починал. Луис винаги получавала мъжът, когото иска, жив или мъртъв. Само че тя по принцип предпочитала мъжете мъртви. Заради контрола, който можела да упражнява над безжизнените им тела.

Пред полицията бащата на Артър заявил, че видял Луис да „разпръсква бял прах” над вечерята им преди да им сервира. Това накарало полицията да изиска аутопсия на тялото на Артър, по подозрение в убийство чрез отрова. Аутопсията показала наличието на огромно количество арсеник. Луис Върмилия е арестувана по подозрение в убийството на Артър Байсонет.

Луис избързала с убийството на Артър. Чрез връзките си тя му помогнала да бъде приет в полицията, в замяна на което той трябвало да я направи бенефициент на застраховката, която щял да сключи като полицейски служител. От своя страна пък, Луис трябвало да направи Артър бенефициент на своята застраховка живот, която сключила при браковете си. Байсонет наистина направил завещание, но вместо да впише Луис като бенефициент на застраховката, той вписал името на годеницата си – Лидия Ривард, която живеела в Канкакий. Въпреки че Луис била вписана в завещанието като свидетел, тя твърдяла, че не е подписвала такъв документ и няма представа за съществуването му.

Луис Върмилия и Лидия Ривард
Луис Върмилия и Лидия Ривард

Опити за самоубийство и процес

На 4 ноември 1911 година Луис Върмилия е откарана в болница, след като опитва да се отрови. Според полицията, тя приемала „белия прах” от момента на ареста си – 28 октомври. На 9 ноември било обявено, че тя е близо до смъртта с много придружаващи заболявания като проблеми със сърцето. Тя била изписана от общинската болница на 24 ноември и на 9 декември получила парализа, за която лекарите казали, че е постоянна и нелечима.

Луис Върмилия в болницата на затвора
Луис Върмилия в болницата

Въпреки това на Луис Върмилия било наредено да се яви на процеса срещу нея и тя присъствала в инвалиден стол на целия процес, който започнал на 6 ноември. Обвинението било, че е умъртвила Артър Байсонет и Ричард Смит посредством отрова. Делото продължило дълго заради състоянието на Луис, което не ѝ позволявало да дълги дни в съда. На 7 март 1912 прокуратурата се отказала от обвиненията срещу Луис, защото станало ясно, че тя продължава да приема таблетки, съдържащи арсеник. В опит да се ускори процеса се състояло съвещание между съдия Керстен, адвокат Джоузеф Барес и прокурора по делото.

Луис Върмилия и адвокат Джоузеф Барес
Луис Върмилия и адвокат Джоузеф Барес

Прокурорът се колебаел по някои от обвиненията и казал, че:

„Има няколко обвиненя, по които госпожа Върмилия би могла да бъде съдена и аз не желая да я съдя повече от веднъж… Поради тази причина искам да поставя пред съда най–тежкото обвинение, което според мен е смъртта на господин Смит”.

Луис Върмилия е освободена и отново арестувана и обвинена в убийството на Ричард Смит. Следи от арсеник били намерени в черния дроб на Ричард при аутопсия, извършена от професор Уолтър Хайнс от Медицинския колеж за експерт химици в Ръш. Неговото разследване показва:

„Следи от арсеник в черния дроб в достатъчно количество да убият и двамата мъже (Ричард Смит и Артър Байсонет)”.

Върмилия отново била арестувана и отведена в общинския затвор, където отново опитала да се самоубие. Делото започнало на 21 март и продължило 16 дни. Случаят бил отхвърлен и ново дело започнало десет дни по–късно, като отново журито не постигнало съгласие по доказателствата, защото те били косвени.

Научи повече за:   Джеси Тимендекас: Педофилът в съседство

Появили се и нови пречки пред процеса – изборът на жури бил изключително затруднен, защото мъжете трудно биха осъдили жена на смърт, каквато би била присъдата, ако биха съдили мъж за убийство. Почти всички мъже, които били избрани за съдебен състав, си направили самоотвод и не пожелали да съдят Луис. Голяма част от тях били убедени, че заради публичността на делото, не биха били в състояние да бъдат безпристрастни като съдебни заседатели. Повече от 50 % от всички, които били повикани за съдебни заседатели, независимо от пола си, изразили съмнения в собствената си безпристрастност по случая. В резултат на това, през октомври Луис все още била под запрещение и очаквала процеса си, заедно с „колежката си” Луиза Линдорф.

На 28 юни, Върмилия е освободена под гаранция от 5000 долара заради опасения, че отново ще посегне на живота си, поради влошено здраве заради лятната жега в затвора, където липсвала климатизация.

Отпадане на обвиненията

На 18 април 1915 година се състояла конференция между заместник щатския прокурор Майкъл Съливан и щатския прокурор Хойн, по отношение на продължаването на делото. Било решено, че ще бъде невъзможно да се постигне осъдителна присъда по делото срещу Луис Върмилия. Съливан отбелязал:

„Можем единствено да заведем още едно скъпоструващо дело, за което изобщо не сме сигурни дали можем да спечелим без солидни доказателства.”

Поради изискване от страна на адвоката на Луис, всички обвинения са свалени. Предполага се, че е водила тих и спокоен живот след свалянето на обвиненията към нея, тъй като не съществуват документи, доказващи противното.

Изчислено е, че Луис Върмилия се е облагодетелствала с общо 15000 долара от смъртта на девет свои жертви.

Харесваш историите на Стела? Изпрати й подарък:
♥ Avangard Designs - Изработка на бижута ♥

Източници: www.wikipedia.org, www.investigationdiscovery.com,www.murderpedia.org,

The following two tabs change content below.

Стела

Надявам се, че статиите ми ти харесват!
Подкрепи ме, за да пиша редовно: >>> Avangard Designs <<<
Абонирай се
Извести ме
guest
6 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Георги
Георги
21.11.2017 11:00

Страхотна история!
Поздравления за автора.

Таня
Таня
06.12.2017 6:05

Браво за новата история! Продължавайте все така, защото има хора, които жадно поглъщат всеки нов случай!

АЛЕ
АЛЕ
28.02.2018 10:55

СТРАХОТНО Е ЧЕ ИМА НОВА СТАТИЯ. ТОВА СИГУРНО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ САЙТ КОЙТО ОТВАРЯМ ВСЕКИ ДЕН И ДАЖЕ И ДА НЯМА НИЩО НОВО, ПРЕПРОЧИТАМ СТАРИТЕ ВИ МАТЕРИАЛИ. И ОЩЕ СЕ СЕЩАМ ПРЕДИ ГОДИНИ КАТО ПОПАДНАХ НА НЕГО. СИГУРНО 3 ДНИ БЯХ КАТО ЗОМБИ. ЧЕТА , СПЯ,ЯМ! ЧЕТА, ЧЕТА , ЯМ, ЧЕТА , ЗАСПИВАМ ЧЕТЕЙКИ 🙂

Желязко
Желязко
02.04.2018 23:34

Пускайте по – често, супер интересна история.

Bobby
Bobby
22.05.2018 1:32

Поздравления за автора 🙂 Доста добра и смразяваща история.

Гергана
Гергана
15.12.2018 20:16

И аз като „Але“ обожавам сайта и стискам здраво ръката на администратора.Всеки ден чета статиите и ги препрочитам и също ще се радвам,ако има нови и нови такива.
Поздрави и благодарим за това,което правите!