Юрий Леонидович Цюман: Черният чорапогащник

Юрий Леонидович Цюман: Ростовския ловец на чорапогащници

Юрий Цюман се сдобива с прякора “Черния чорапогащник” благодарение на своя фетиш към тази част от женското облекло. Той действа на територията на Таганрог в Ростовска област, точно когато се разглежда делото на Андрей Чикатило и някои от “ловците” на Канибала от Ростов – следователят Виктор Бураков и психиатърът Александър Бухановски – се заемат с издирването на Цюман.


Юрий Цюман е роден през 1969 г. в работническо семейство. След гимназията постъпва в професионален техникум и започва работа в завод. Общо взето това е цялата му социална биография.

Психологическата му биография е доста по-подробна. Юрий има незавидно и много трудно детство – подобно на неговите “колеги” Чарлз Менсън и Хенри Лий Лукас. Родителите му са хронични алкохолици, живеещи в мизерия и постоянни скандали. Бащата садист пребива сина си за нищо, а майката го заплашва със смърт за непослушание. Освен това, както се случва в семействата на много млади маниаци, в дома на Цюман господства двойният морал – родителите му му налагат жестоки пуритански правила, а в същото време всеки от тях е грешник по своему – бащата е съден неведнъж за кражба, а когато заболява и ляга безпомощен на легло, майката започва да води любовниците си вкъщи и да се сношава с тях пред очите на малкия Юрий.

Не е учудващо, че Цюман се превръща в параноик и “смотаняк” – пасивен и мълчалив. Става агресивен под въздействието на алкохол (наследство от родителите му) и в отношенията си с жените е комплексиран и истеричен. Една от неговите приятелки го напуска заради друг мъж, което го тласка към опит за самоубийство. Счита се за “експерт в сексуалните техники”, макар първият му сексуален опит да се е увенчал с неуспех. Приятелката му споделя, че още тогава той се е възбуждал от черните чорапогащници.

Научи повече за:   Канадски пилот се оказа сериен убиец и любител на детско бельо

Освен това Цюман не може да живее без филми с насилие и не пропуска нито един трилър по кабелната телевизия, която си прокарва единствено заради това. Телевизията изиграва една от главните роли във възпитанието му като маниак, освен семейството му и алкохолизма. Той чете не толкова “опасни” книги – фантастика и приключенски романи – и се слави като интелигентен човек.

И ето че се случва първото убийство. Цюман върви в нетрезво състояние по улицата и напада първото срещнато момиче. Първоначално тя му оказва съпротива, но се изморява от борбата и казва: “Защо се въргаляме тук? По-добре да отидем у нас”, с надеждата, че у дома й ще има някого. Но там няма никой. Цюман я връзва, изнасилва, удушава и на тръгване подпалва жилището, като взима със себе си сребърните прибори.

“Прииска ми се жена. Изнасилих я и я убих” – казва той по-късно.

Първото убийство не получава голям отзвук. Но цял Таганрог е потресен от следващото убийство на Цюман – 16-годишната студентка Анна Линербергер, чийто труп е открит на 13 май 1990 г. в една алея близо до дома й. Цюман пребива момичето, изнасилва го и го удушава със собствената му блуза. Взима дрехите и обиците й и оставя трупа само по черен чорапогащник – неговата “визитна картичка”.

Скоро (след 6 дни или 2 седмици според различните източници) е открит трупа на 15-годишната Ирина Ревякина – в недостроена баня недалеч от дома й. И този път от жертвата са откраднати дрехите и ценностите, като е оставен само черният й чорапогащник.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име, например - beer Иван на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaPetarDilyanaMihailDonika
360
40

След този случай жените в Таганрог спират да носят тъмни чорапогащници и единствено служителките от следствието се обличат с тях с надеждата, че маниакът ще захапе стръвта. Това не се случва.

Научи повече за:   Игор Иртишов: Петербургският педофил и изкормвач

Следва дълъг застой и чак в края на септември Цюман изнасилва и убива 20-годишната работничка в завод Олга Кудимова. Този път, поради неизвестна причина, той не успява да я съблече до край, но все пак оставя черния чорапогащник на трупа.

По-късно признава:

“Манипулациите с чорапогащите ми действаха като възбуждащ фактор, а женските крака, обути в тях, ми изглеждаха много привлекателни. Когато момичето беше вече мъртво, възбудата и гневът ми изчезваха и настъпваше облекчение”.

Последна, пета жертва на Цюман, става Олга Новикова, при чието убийство черният чорапогащник послужва не само като сексуален фетиш, но и като способ за удушаването й.

Целият град следи развитието на събитията. Няма смисъл да се изброяват всички следствени мероприятия, но за обща представа е необходимо да споменем, че са проверени всички мъже на възраст от 20 до 40 години в града, съвещанията на Главно следствено управление се провеждат всеки ден, д-р Александър Бухановски изработва психологически портрет на убиеца и отправя към него призив от ефира на телевизията (необикновена постъпка за онова време). Всичките тези мерки не донасят резултат.

Цюман се издава сам. Погубва го собствената му непредпазливост. След последното убийство извършва още две нападения и при второто е задържан съвсем случайно. Опитва се да притисне жертвата си в един тъмен проход, но тя се разкрещява с всичка сила, а наблизо има много оживена автобусна спирка. Оперативните служители проверяват задържания хулиган, както правят с всички подозрителни личности. Разполагат с кръвната група на маниака, с образци от косата му и най-главното, с отпечатъци от пръстите му. Оказва се, че уликите съвпадат напълно със случайно задържания изнасилвач.

Научи повече за:   Генадий Модестович Михасевич: Витебският удушвач

Първоначално Цюман се моли да го разстрелят, но след това започва да симулира невменяемост. Въпреки усилията си, получава смъртна присъда. Разкайва се за стореното и моли за снизхождение, но всичко е напразно. Но тогава в Украйна е наложен мораториум върху смъртното наказание, (който Чикатило не успява да дочака), и маниакът ще остане в затвора до края на дните си. В телевизионно предаване Черния чорапогащник казва:

“По-добре смърт, отколкото доживотен затвор”.


Източник: serial-killers.ru

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име, например - beer Иван на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaPetarDilyanaMihailDonika
360
40
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

4
Напиши коментар

avatar
4 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
4 Автори на коментари
Нурия ГалетичSaphira-SelectaМосквич 412марес Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
марес
Гост

Na edno i sasto miasto,4ikatiloto i toia prostak!!

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Да само че този е “дребна риба” сравнение с Чикатило и въпреки всичко,разстрела е решението за такива както има една поговорка “Добитъка се учи с бой,с добро се виде,че не става”

Saphira-Selecta
Гост
Saphira-Selecta

Нито разстрел, нито летална инжекция подкрепям като хуманни методи…..Не може някои индивид които е отнел дузина животи да му организират толкова приятно и не-мъчително изпращане в отвъдното.Пък и повечето от тях нямат пряки опасения от това да умрат.
Най-добре щеше да е, ако за тяхната екзекуция се взимаше мотив от най-тежкото престъпление което са извършили и им бъде приложен на самите тях.Мисля, че така ще бъдат и по страхливи за напред защото почти не съществуват хора които да имат симпатии към болката!

Нурия Галетич
Гост

Този съвсем е откачил! Но родителите имат вина за неговото възпитание.Тъй като са алкохолици и филмите,които е гледал….Просто …. не знам какво да кажа вече.