Йоаким Крол: Човекоядецът от Дуйсбург

Йоаким Крол: Човекоядеца от Дуйсбург

Дружелюбният, но не особено интелигентен Йоаким Крол е наричан от децата в квартала „чичо“ до момента, в който убива и изяжда едно от тях. Впоследствие той признава за шокираща серия от 14 убийства, извършени в продължение на 20 години, които потрисат хората в Германия.

Изчезнало дете

Лаар е предградие на град Дуйсбург, намиращ се в индустриалния район на долината Рур в северозападна Германия. Децата, играещи в близост до къщата на улица „Фрисенщрасе“ №11, познават оплешивяващия мъж, живеещ там, като „чичо Йоаким“. Считат го за приятел, тъй като често им дава лакомства и ги кани на гости в апартамента си. Той живее сам, но има голяма колекция от кукли и винаги купува най-модерните електронни играчки. Куклите пази за момичетата, защото те ги харесват, а той харесва тях. Той е странен кръглолик човек, с големи миши уши и огромни очила, но децата изглежда го харесват. Чичото има отлично чувство за хумор и знае как да ги разсмива.

Чичо Йоаким притежава и други по-зловещи надуваеми кукли, които децата не са виждали и с които задоволява сексуалните си нужди. Понякога упражнява върху тях техники на удушаване. Трудно се сближава с жени и макар да мисли за тях, осъзнава, че им създава лошо впечатление. Крол е имал само една връзка в живота си, която бързо е приключила. Затова още като младеж е прибягвал до изнасилване.

Той изглежда не се интересува от новините за убитите жени и момичета в района, появяващи се в пресата от време на време през последните 20 години. Журналистите наричат неизвестния извършител „Ловеца от Рур“.

В събота на 3 юли 1976 г. четиригодишната Марион Кетер изчезва от детска площадка в Дуйсбург. Тя е малко, сладко, русо момиченце, което често си играе с други деца, и родителите й никога не се тревожат, когато излиза с тях. Но през този ден тя не се прибира вкъщи. Обезумялата й майка я търси навсякъде, но никой не я е виждал. Родителите отиват в полицията и на следващия ден екип от полицаи започва да разпитва хората в квартала, обикаляйки от врата на врата. Тогава от дома на „Фрисенщрасе“ №11 изскача човек, викайки полицията.

Странна диета

Историята се развива по подобие на случая със серийния убиец Денис Нилсън от Великобритания, който се подвизава шест години по-късно.  Обитателите на къщата делят един и същи клозет и съседът Оскар Мюлер отива да го използва. В коридора се натъква на Йоаким Крол, който го предупреждава, че тоалетната не работи.

„Какво й е?“ – пита го Мюлер и Крол отговаря, че е запушена. Мюлер може да се закълне, че Крол е добавил, че клозетът е пълен с черва.

Съседът си помисля, че това е шега и влиза в тоалетната. За свой ужас вижда, че водата в клозета е кърваво червена и от нея се носи отблъскваща смрад.

Втурвайки се на улицата, Мюлер се натъква на един от полицаите, търсещи малката Марион. Той разказва за видяното в тоалетната и няколко офицери го придружават, за да проверят случая.

Убеждават се, че в действителност нещо е било нарязано и хвърлено вътре, затова спират водата и се обаждат на водопроводчик, и за всеки случай на съдебния лекар. Когато изваждат съдържанието на тоалетната чиния, то се оказва вътрешните органи на дете: бели дробове, бъбреци, черва и сърце. Има също и парчета плът, която изглежда е била изрязана от месестите части на жертвата.

Мюлер казва на полицията, че приятният човечец, познат като „чичо Йоаким“, му е казал за „червата“ в тоалетната и те отиват до апартамента му и почукват на вратата. Питат го какво знае за случая и той признава, че е заклал заек и е хвърлил вътрешностите му в тоалетната. Полицаите надушват аромата на готвено, носещ се от жилището, но знаят, че онова, което са извадили от клозета, не са заешки останки. Мислейки за изчезналото дете, настояват да влязат и да огледат.

Кухнята на Крол
Кухнята на Крол

Крол ги пуска да претърсят тристайния му апартамент. Показва им яхнията в кухнята и признава, че в нея има части от липсващото момиче. Полицаите са потресени от неговото признание и от безгрижието му. Според легендите, когато един от тях взима лъжица и разбърква ястието, измежду картофите и морковите се появява малка ръчичка. В хладилника са открити още чинии с месо, което Крол очевидно е оставил за после. Фризерът също съдържа няколко прилежно опаковани пакета с месо. Полицаите го задържат, а той не оказва никаква съпротива.

Научи повече за:   Американско престъпление: Убийството на Силвия Лайкънс

Да станеш убиец

Йоаким Георг Крол е роден на 17 април 1933 г. в семейство на миньори в град Хинденбург. Той страда от нощно напикаване и е хилаво дете. Коефициентът му на интелигентност е едва 76, което се счита за доста под средното ниво.

Йоаким Крол
Йоаким Крол

През Втората световна война неговият баща става военнопленник в Русия и така и не се завръща у дома. През 1947 г. семейството се премества в Северен Рейн в Западна Германия, където осемчленната фамилия се помещава в две стаи. Той ходи на училище в продължение на пет години, но после прекъсва и получава остатъка от образованието си във фермата. По-късно твърди, че неговото зловещо поведение се дължи точно на нещата, които е видял там.

В началото на 1955 г., когато Крол е на 22 години и все още живее със семейството си, майка му умира. Само три седмици по-късно той извършва първото си изнасилване и убийство.

През 1957 г. Крол се премества в Дуйсбург, където напада няколко жени. Често предприема пътувания до околните градове в търсене на жертви. Използва различни способи, за да покори жертвите си и да ги премахне като свидетели, но предпочитаният му метод е удушаването.

Ловецът от Рур

Полицията смята, че може би най-сетне е заловила бруталния и неуловим Ловец от Рур и затова разпитва 43-годишния заподозрян за някои от убийствата в района. Той с готовност си признава за стореното с Марион Кетер, но не казва нищо повече и е изпратен в килията си да чака процеса. След няколко дни разкрива, че е отговорен за още няколко подобни престъпления и дори поема отговорност за убийства, за които са били заловени и осъдени други хора. Признанията му са дълги, сложни и често доста шокиращи.

Йоаким Крол започва да изнасилва и убива жени и момичета, когато е на 22 години. Според самия него е убил или се е опитал да убие около 14 души, но паметта му не е много добра. Признава, че може да има още жертви. Първото убийство се случва на 8 февруари 1955 г. Жената, идентифицирана като Ирмгард Щрел, е само на 19-години и тялото й е открито пет дни след смъртта й.

Крол си я спомня като руса жена, облечена в зелено палто и носеща чанта с книги. Тя е избягала от къщи и той я е срещнал на пътя. Поканил я е да отиде с него в гората, очевидно обещавайки й нещо, и там се е опитал да я целуне. Ирмгард го е отблъснала и той я е завлякъл в близкия хамбар, където я е пробол във врата и я е изнасилил. Инцидентът е станал в близост до град Валстед. За да се увери, че е мъртва, Крол я е удушил и е използвал сгъваемия си нож, за да я изкорми.

Минава цяла година преди да убие отново, този път в град Киркхелен. Сега жертвата му е много по-малка: 12-годишната Ерика Шулетер. Крол я изнасилва и убива. След това през 1959 г., когато се премества в Дуйсбург, в разстояние на пет седмици убива две жени в два различни града.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
Научи повече за:   Мъж от Орегон арестуван за изнасилване на бебе

На 16 юни напада още една жена. Клара Фрида Тесмер е открита убита на ливада близо до река Рейн – удушена и изнасилена. Но тя не е последната жертва, тъй като сексуалният глад на Крол не може да бъде задоволен.

Ловът продължава

На 26 юли той удушава 16-годишната Мануела Кнод и захвърля тялото й в горския парк в Есен. Добавя нов щрих към това убийство. След като я съблича и я изнасилва, Крол използва ножа си, за да изреже парчета плът от бедрата и задника й. Освен това мастурбира върху нея, оставяйки толкова голямо количество сперма, че полицията решава, че момичето е станало жертва на банда перверзници. Крол взима със себе си парчетата от плътта й, които сготвя и изяжда. Впоследствие заявява, че оскъдицата и скъпото месо са били в основата на неговата мотивация, но казва и че е искал да опита вкуса на човешката плът.

Тъй като се измъква от закона и всяко следващо престъпление засилва глада му, Крол разработва една и съща рутина: хваща влака или автобуса до някоя изолирана местност, след което просто се разхожда, докато забележи сама жена, която да му хареса.

В началото на 1962 г. 12-годишната Барбара Брудер отива към детската площадка близо до дома си, когато Крол я забелязва и харесва за своя жертва. Въпреки че нейните останки никога не са открити, той си признава, че я е изнасилил и я е убил в полето.

През същата година изнасилва и убива 13-годишната Петра Гайзе, както и 13-годишната Моника Тафел. Ден след Великден Крол удушава Гайзе със собствения й шал и отрязва големи парчета плът от задника и ръцете й. За това престъпление е осъден друг човек.

На 4 юни в град Валсум Крол грабва Тафел, докато тя отива на училище и след като свършва с нея, отрязва парчета плът от задника и бедрата й. Според някои източници дори е ял от нея на място. Тези две убийства са извършени през два месеца в различни градове, поради което не са свързани като дело на един и същи хищник, въпреки очевидните прилики в перверзиите. Междувременно местен жител на Валсум се обесва в гората и хората решават, че той е бил виновникът.

Тогава стилът на Йоаким Крол претърпява значителна промяна.

Още жертви

Той се скатава в продължение на три години и тогава, на 22 август 1965 г., се доближава до двойка младежи, натискащи се в колата си близо до езеро край Дуйсбург. Крол забива ножа си в гумата на фолксвагена, за да накара 25-годишния Херман Шмиц и приятелката му Рита да излязат. Промушва Шмиц няколко пъти право в сърцето.  Но момичето не е никак безпомощно и незабавно реагира. Тя скача на шофьорското място, надува клаксона и натиска педала на газта. За малко да блъсне Крол и той избягва в гората. Така Рита успява да оцелее, но въпреки даденото от нея описание, убиецът на Шмиц не е открит.

Вероятно Крол се уплашва от тази случка, защото се държи кротко в продължение на година, но следващата му жертва понася цялата му ярост.

На 15 септември 1966 г., отново близо до Дуйсбург, е открито удушеното тяло на 20-годишната Урсула Ролинг. Тя е мъртва от приблизително два дни, съблечена от кръста надолу и лежаща в провокативна поза. Урсула е прекарала последната си вечер със своя приятел и подозренията падат върху него. Натискът от страна на полицията и унижението да бъде заподозрян в смъртта на любимата му се оказват непосилни за младежа и той се хвърля в река Майн.

Научи повече за:   Банда жени изнасили полицай с ритуална цел

Задоволяване на любопитството

Петгодишната Илона Харке е открита в ледените води на малък поток във Вупертал. Аутопсията показва, че е била изнасилена. Крол се натъква на детето в град Есен и решава с нея да задоволи любопитството си какво би било да удави някого. Отвежда я с влака до Вупертал и намирайки достатъчно дълбоко място в потока, натиска главата й под водата, докато тя престава да се бори. Отрязва части от тялото й, които да занесе и да сготви у дома.

Шест месеца по-късно Крол опитва отново, но този път е прекъснат и за малко да бъде заловен. Той се е преместил временно в Графенхаузен и през юни 1967 г. извън града се натъква на десетгодишната Габриеле П. Той носи у себе си порнография и успява да убеди момичето да го последва в полето, където й обещава да види зайче, но вместо това й показва мръсното списание. Тя се уплашва и понечва да си тръгне, но той не й позволява. Завлича я на закътано място и я задушава. Тогава обаче е пусната сирената на близката мина за въглища и Крол се стряска от работниците, които излизат на път за вкъщи. Оставя детето там, смятайки, че е мъртво. Габриеле е открита и закарана в болницата, където остава в кома в продължение на повече от седмица.  Когато се възстановява, разказва на родителите си какво се е случило, но те решават да не съобщават за инцидента.

През 1969 и 1970 г. Крол изнасилва и убива още две жени. Шестдесет и една годишната Мария Хетген е най-възрастната му жертва.

Десет месеца по-късно той проследява 13-годишната Юта Ран, която слиза от влака в Брайтшайд и тръгва към дома си през гората. И в този случай нейният приятел е заподозрян и дори прекарва известно време в затвора. Тогава, точно преди убийството през 1976 г., за което е арестуван, Крол изнасилва и удушава 10-годишната Карин Топфер.

Най-накрая с ареста на Йоаким Крол приключва 21-годишното му царство на извратени жестокости – и той се сдобива със съмнителната репутация на сексуалния убиец с най-дълъг период на садистични престъпления в Западна Германия.

Процесът

Съдебният процес, в целия му медиен блясък, протича в продължение на 151 дни. Заседанията започват на 4 октомври 1979 г. и приключват през април 1982 г. Йоаким Крол е обвинен в осем убийства и един опит за убийство. Макар да признава за 13 убийства, за някои от случаите е трудно да се намерят доказателства. Крол е признат за виновен по всички обвинения. Тъй като смъртното наказание е отменено след войната, той може да получи само максималната присъда – доживотен затвор. Крол получава девет такива присъди и е изпратен в затвора „Рейнбах“.

Крол на път към съда
Крол на път към съда

Прочутият Ловец от Рур умира от сърдечен удар на 1 юли 1991 г, на 58-годишна възраст.


Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Lubeto
Lubeto
02.03.2011 22:13

Tova me potrese,ujasena s1m,4e ima takiva 4udovi6ta,kak se rajdat takiva zverove,kak ?!

Д-р Уотсън
Д-р Уотсън
11.07.2015 22:35

Мен пък ме потресе приликата му с учителя Йода!