Йоаким Крол: Човекоядеца от Дуйсбург

Йоаким Крол: Човекоядеца от Дуйсбург

Дружелюбният, но не особено интелигентен Йоаким Крол, бил наричан от децата в квартала “чичо” до момента, в който убива и изяжда едно от тях. Впоследствие той признава за шокираща серия от 14 убийства, извършени в продължение на 20 години, които потрисат хората в Германия.

Изчезнало дете

Лаар е предградие на град Дуйсбург, който се намира в индустриалния район на долината Рур в северозападна Германия. Децата, които си играели в близост до къщата на улица “Фрисенщрасе” №11, познавали оплешивяващия мъж, живеещ там, като “чичо Йоаким”. Считали го за приятел, тъй като често им давал лакомства и ги канел на гости в апартамента си. Той живеел сам, но имал голяма колекция от кукли и винаги купувал най-модерните електронни играчки. Куклите пазел за момичетата, защото те ги харесвали, а той харесвал тях. Той бил странен кръглолик човек, с големи миши уши и огромни очила, но децата изглежда го харесвали. Чичото имал отлично чувство за хумор и знаел как да ги разсмива.

Имал и други по-зловещи, надуваеми кукли, които децата не били виждали и с които задоволявал сексуалните си нужди. Понякога упражнявал върху тях техники за удушаване. Трудно се сближавал с жени и макар да мислел за тях, осъзнавал, че им създава лошо впечатление. Крол бил имал само една връзка, която бързо приключила. Затова още като млад мъж бил прибягвал до изнасилване.

Изглежда не се интересувал от новините за убитите жени и момичета в района, които се появявали от време на време през последните 20 години. Пресата наричала неизвестния извършител “Ловеца от Рур”.

В събота на 3 юли 1976 г. четиригодишната Марион Кетер изчезнала от една детска площадка в Дуйсбург. Тя била малко, сладко, русо момиченце, което често си играело с други деца, и родителите й никога не се тревожели, когато излизала с тях. Но през този ден тя не се прибрала в къщи. Обезумялата й майка я търсила навсякъде, но никой не я бил виждал. Тя и съпругът й отишли в полицията и на следващия ден екип от полицаи започнал да разпитва хората в квартала, обикаляйки от врата на врата. Тогава от дома на “Фрисенщрасе” №11 изскочил човек, викайки полицията.

Странна диета

Историята се развила по подобие на случая със серийния убиец Денис Нилсън от Англия, който се подвизавал шест години по-късно.  Обитателите на къщата делели един и същи клозет и един от тях, Оскар Мюлер, отишъл да го използва. В коридора той се натъкнал на съседа Йоаким Крол, който го предупредил, че тоалетната не работи.

“Какво й е?” – попитал го Мюлер и Крол отговорил, че е запушена. Мюлер можел да се закълне, че Крол добавил, че клозета е пълен с черва.

Мюлер си помислил, че това е шега и отишъл в тоалетната. За свой ужас видял, че водата в клозета е кърваво червена и от нея се носи някаква смрад.

Втурвайки се на улицата, Мюлер се натъкнал на един от полицаите, търсещи малката Марион. Мюлер разказал за видяното в тоалетната и няколко офицери го придружили, за да проверят случая.

Убедили се, че в действителност нещо е било нарязано и хвърлено вътре, затова спрели водата и се обадили на водопроводчик, и за всеки случай на съдебния лекар. Когато извадили съдържанието на тоалетната чиния, то се оказало вътрешните органи на дете: бели дробове, бъбреци, черва и сърце. Имало също и парчета плът, която изглежда била изрязана от месестите части на жертвата.

Кухнята на Крол
Кухнята на Крол

Мюлер казал на полицията, че приятният човечец, познат като “чичо Йоаким”, му е казал за “червата” в тоалетната и те отишли до апартамента му и почукали на вратата. Попитали го какво знае за случая и той признал, че е заклал заек и е хвърлил вътрешностите му в тоалетната. Полицаите надушвали аромата на готвено, носещ се от жилището, но знаели, че онова, което били извадили от клозета, не са заешки останки. Мислейки за изчезналото дете, настояли да влязат и да огледат.

Научи повече за:   Артър Шоукрос: Удушвача от Дженеси Ривър

Крол ги пуснал да претърсят тристайния му апартамент. Показал им задушеното в кухнята и признал, че в него има части от липсващото момиче. Полицаите били потресени от неговото признание и от безгрижието му. Когато един от тях взел лъжица и разбъркал ястието, измежду картофите и морковите се появила малка ръчичка. В хладилника били открити още чинии с месо, което Крол очевидно бил оставил за после. Фризерът също съдържал няколко прилежно опаковани пакета с месо. Полицаите го задържали, а той не оказал никаква съпротива.

Да станеш убиец

Йоаким Крол
Йоаким Крол

Йоаким Георг Крол е роден на 17 април 1933 г. в семейство на миньори в град Хинденбург. Той страдал от нощно напикаване и бил хилаво дете. Имал коефициент на интелигентност едва 76, което се счита за доста под средното ниво.

През Втората световна война неговият баща станал военнопленик в Русия и така и не се завърнал у дома. През 1947 г. семейството се преместило в Северен Рейн в Западна Германия, където осемчленната фамилия се помещавала в две стаи. Той ходил на училище в продължение на пет години, но после прекъснал и получил остатъка от образованието си във фермата. По-късно твърдял, че неговото зловещо поведение се дължало точно на нещата, които бил видял там.

В началото на 1955 г., когато Крол бил на 22 години и все още живеел със семейството, майка му починала. Само три седмици по-късно Крол извършил първото си изнасилване и убийство.

През 1957 г. той се преместил в Дуйсбург, където нападнал няколко жени. Крол често предприемал пътувания до околните градове в търсене на жертви. Използвал различни способи, за да покори жертвите си и да ги премахне като свидетели, но предпочитаният му метод бил удушаването.

Ловецът от Рур

Полицията смятала, че може би най-сетне е заловила бруталния и неуловим Ловец от Рур и затова разпитала 43-годишния заподозрян за някои от убийствата в района. Той с готовност си признал за стореното с Марион Кетер, но не казал нищо повече и бил изпратен в килията си да чака процеса. След няколко дни разкрил, че е отговорен за още няколко подобни престъпления и дори поел отговорност за убийства, за които били заловени и осъдени други хора. Неговите признания били дълги, сложни и често доста шокиращи.

Крол започнал да изнасилва и убива жени и момичета, когато бил на 22 години. Според него самия е убил, или се е опитал да убие, около 14 души, но паметта му не била много добра. Признал, че може да има още жертви. Първото убийство се случило на 8 февруари 1955 г. Жената, идентифицирана като Ирмгард Щрел, била само на 19-години и тялото й било открито пет дни след смъртта й.

Крол си я спомня като руса жена, облечена в зелено палто и носеща чанта с книги. Тя била избягала от къщи и той я срещнал на пътя. Поканил я да отиде с него в гората, очевидно обещавайки й нещо, и там се опитал да я целуне. Ирмгард го отблъснала и той я завлякъл в хамбар, където я пробол във врата и я изнасилил. Инцидентът станал в близост до град Валстед. За да се увери, че е мъртва, Крол я удушил и използвал сгъваемия си нож, за да я изкорми.

Изминала цяла година преди да убие отново, този път в град Киркхелен. Сега жертвата му била много по-малка: 12-годишната Ерика Шулетер. Крол я изнасилил и убил. След това през 1959 г., когато се преместил в Дуйсбург, в разстояние на пет седмици Крол убил две жени в два различни града.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199
Научи повече за:   Приключенията на прочутия перверзник маркиз дьо Сад

На 16 юни нападнал още една жена. Клара Фрида Тесмер била открита убита на една ливада близо до река Рейн – удушена и изнасилена. Но тя не била последната жертва, тъй като сексуалният глад на Крол не можел да бъде задоволен.

Ловът продължава

На 26 юли той удушил 16-годишната Мануела Кнод и захвърлил тялото й в горския парк в Есен. Добавил нов щрих към това убийство. След като я съблякъл и я изнасилил, Крол използвал ножа си, за да изреже парчета плът от бедрата и задника й. Освен това мастурбирал върху нея, оставяйки толкова голямо количество сперма, че полицията сметнала, че момичето е станало жертва на банда перверзници. Крол взел със себе си парчетата от плътта й, които сготвил и изял. Впоследствие заявил, че оскъдицата и скъпото месо са били в основата на неговата мотивация, но казал и че е искал да опита вкуса на човешката плът.

Тъй като се измъквал от закона и всяко следващо престъпление засилвало глада му, Крол разработил една и съща рутина: хващал влака или автобуса до някоя изолирана местност, след което просто се разхождал, докато забележел сама жена, която да му хареса.

В началото на 1962 г. 12-годишната Барбара Брудер отивала към детската площадка близо до дома й, когато Крол я забелязал и харесал детето за жертва. Въпреки че нейните останки никога не били открити, той си признал, че я е изнасилил и убил в едно поле.

През същата година изнасилил и убил 13-годишната Петра Гайзе, както и 13-годишната Моника Тафел. Един ден след Великден Крол удушил Гайзе със собствения й шал и отрязал големи парчета плът от задника и ръцете й. За това престъпление бил осъден друг заподозрян.

На 4 юни в град Валсум Крол грабнал Тафел, докато отивала на училище и след като свършил с нея, отрязал парчета плът от задника и бедрата й. Според някои източници дори бил ял от нея на място. Тези две убийства били извършени през два месеца в различни градове, поради което не били свързани като дело на един и същи хищник, въпреки очевидните прилики в перверзиите. Междувременно местен жител на Валсум се обесил в гората и хората решили, че той е бил виновникът.

Тогава стилът на Крол претърпял значителна промяна.

Още жертви

Той се скатавал в продължение на три години и тогава, на 22 август 1965 г., се доближил до двойка младежи, които се натискали в колата си близо до едно езеро край Дуйсбург. Крол забил ножа си в гумата на фолксвагена, за да накара 25-годишния Херман Шмиц и приятелката му Рита да излязат. Промушил Шмиц няколко пъти право в сърцето.  Но момичето не било никак безпомощно и незабавно реагирало. Тя скочила на шофьорското място, надула клаксона и натиснала педала на газта. За малко щяла да блъсне Крол и той избягал в гората. Така успяла да оцелее, но въпреки даденото от нея описание, убиецът на Шмиц не бил открит.

Вероятно Крол се уплашил от тази случка, защото се държал кротко в продължение на година, но следващата му жертва понесла цялата му ярост.

На 15 септември 1966 г. отново близо до Дуйсбург било открито удушеното тяло на 20-годишната Урсула Ролинг. Тя била мъртва от приблизително два дни, съблечена от кръста надолу и лежаща в провокативна поза. Урсула била прекарала последната си вечер със своя приятел и подозренията паднали върху него. Натискът от страна на полицията и унижението да бъде заподозрян в смъртта на любимата му се оказали непосилни за младежа и той се хвърлил в река Майн.

Научи повече за:   Смъртта на Джеймс Бълджър

Задоволяване на любопитството

Петгодишната Илона Харке била открита в ледените води на малък поток във Вупертал. Аутопсията показала, че е била изнасилена. Крол се бил натъкнал на детето в град Есен и решил с нея да задоволи любопитството си какво би било да удави някого. Отвел я с влака до Вупертал и, намирайки достатъчно дълбоко място в потока, натиснал главата й под водата, докато престанала да се бори. Отрязал части от тялото й, които да занесе и да сготви у дома.

Шест месеца по-късно Крол опитал отново, но този път бил прекъснат и за малко щял да бъде заловен. Той се бил преместил временно в Графенхаузен и през юни 1967 г. извън града се натъкнал на десетгодишната Габриеле П. Крол носел у себе си порнография и успял да убеди момичето да го последва в едно поле, където й обещал да види зайче, но вместо това й показал еротичното списание. Тя се уплашила и понечила да си тръгне, но той я задържал. Завличайки я на едно закътано място, Крол я задушил. Тогава обаче била пусната сирената на близката мина за въглища и Крол се стреснал от работниците, които заизлизали на път за вкъщи. Оставил детето там, смятайки, че е мъртво. Габриеле била открита и закарана в болницата, където останала в кома в продължение на повече от седмица.  Когато се възстановила, разказала на родителите си какво се е случило, но те решили да не докладват за инцидента.

През 1969 и 1970 г. Крол изнасилил и убил още две жени. Шестдесет и една годишната Мария Хетген била най-възрастната му жертва.

Десет месеца по-късно Крол проследил 13-годишната Юта Ран, която слязла от влака в Брайтшайд и тръгнала към дома си през гората. И в този случай нейният приятел бил заподозрян и дори прекарал известно време в затвора. Тогава, точно преди убийството през 1976 г., за което бил арестуван, Крол изнасилил и удушил 10-годишната Карин Топфер.

Най-накрая с ареста на Крол приключило 21-годишното му царство на извратени жестокости – и той се сдобил със съмнителната репутация на сексуалния убиец с най-дълъг период на садистични престъпления в Западна Германия.

Процесът

Крол на път към съда
Крол на път към съда

Процесът, в целия му медиен блясък, протекъл в продължение на 151 дни. Заседанията започнали на 4 октомври 1979 г. и приключили през април 1982 г. Крол бил обвинен в осем убийства и един опит за убийство. Макар да признал за 13 убийства, за някои от случаите било трудно да се намерят доказателства. Крол бил признат за виновен по всички обвинения. Тъй като смъртното наказание било отменено след войната, той можел да получи само максималната присъда – доживотен затвор. Крол получил девет такива присъди и бил изпратен в затвора “Рейнбах”.

На 1 юли 1991 г. прочутият Ловец от Рур умира от сърдечен удар на 58-годишна възраст.

———————————————————————————————————————————————

Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

2
Напиши коментар

avatar
2 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
2 Автори на коментари
Д-р УотсънLubeto Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Lubeto
Гост
Lubeto

Tova me potrese,ujasena s1m,4e ima takiva 4udovi6ta,kak se rajdat takiva zverove,kak ?!

Д-р Уотсън
Гост
Д-р Уотсън

Мен пък ме потресе приликата му с учителя Йода!