Тексасец бе осъден на смърт за обезглавяването на три деца

Тексасец бе осъден на смърт за обезглавяването на три деца

На 29 юли 2010 г. съдът в Единбург, Тексас, осъди на смърт тексасеца Джон Алан Рубио, който през 2003 г. обезглави трите невръстни деца на своята приятелка.

Анджела Камачо
Анджела Камачо

Джон Рубио (29 г.) за втори път получава смъртна присъда за тези убийства. Предишната е от 2003 г., но щатският апелативен съд я отхвърли през 2007 г., тъй като показанията на майката на децата Анджела Камачо (30 г.) бяха неправилно допуснати като доказателство на процеса. Камачо пледира за виновна и излежава доживотна присъда за съучастието си в убийствата.

Рубио бе осъден на смърт за убийството на три деца под четиригодишна възраст, които е задушил, намушкал и накрая обезглавил в мрачния си апартамент в Браунсвил. Според властите майката на децата е подала ножа на Рубио и е държала рожбите си, докато той ги е убивал.

Преди да обяви присъдата съдията пита Рубио дали иска да каже нещо.

“Съжалявам, че трябваше да се стигне дотук” – казва тихо Рубио. – “Благодаря на журито, че ми даде шанс да покажа каквото мога”.

Съдията, който е осъдил повече хора на смърт от всеки друг съдия в Тексас, казва, че разбира през какво е минал Рубио, цитирайки неговото насилствено и нещастно детство.

“Не знам какво се е случило, но знам какво видяха съдебните заседатели” – казва той. – “Никога не съм се сблъсквал с подобно престъпление”. Журито заседава в продължение на четири часа.

В понеделник съдебните заседатели признават Рубио за виновен в углавно престъпление – за убийствата на всяко дете по отделно и за смъртта на всички заедно.

Научи повече за:   Сезонът на Фантома: Лунните убийства в Тексаркана

В този процес Рубио пледира за невинен поради невменяемост, но съдебните заседатели не се връзват на тази защита.

Адвокатът на Рубио Ед Стейпълтън заявява, че резултатът го е натъжил.

“Опознах този човек през последните три години и ми е трудно да си го представя умиращ на носилката” – казва той. В щата Тексас екзекуциите се извършват чрез летална инжекция.

Рубио не дава показания, нито изразява разкаяние по време на процеса, но Стейпълтън твърди, че той се е чувствал наистина зле. Рубио държи снимки на децата в килията си.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250

“Тези деца му липсват повече, от който и да е друг сред живите” – казва Стейпълтън.

Прокурорите посрещат присъдата с облекчение. За тях изминалите няколко години са неимоверно трудни поради жестокото естество на доказателствата, свързани с убийствата на малките деца.

“Мисля, че има специално място в ада за г-н Рубио” – казва прокурорът Чарлз Матингли.

Единствената емоция на убиеца през почти триседмичния процес се появява по време на заключителните речи в четвъртък. Той е видимо разстроен, докато го извеждат от съдебната зала, окован с белезници.

В един момент от заключителната си пледоария, неговият адвокат Нат Перез помолва Рубио да се изправи с лице към журито. Той го прави, но не посмява да погледне съдебните заседатели със зачервените си очи.

Експертите от защитата на Рубио свидетелстват, че детството му – изпълнено с домашно насилие, “токсични” родители, наркотици и проституция – е увредило неговото развитие и го е изпратило по пътя на разрухата.

Полицията открива телата на 3-годишната Джулиса Кесада, 14-месечния Джон Е. Рубио и 2-месечната Мери Джейн Рубио на 11 март 2003 г. Рубио е биологичен баща само на едно от децата – новородената Мери Джейн. Ченгетата са извикани от неговия брат, който се е натъкнал на зверството в апартамента на Рубио и майката на децата Анджела Камачо.

Научи повече за:   Шестгодишният Стефан бе открит мъртъв и обезобразен във Варна

След убийството Рубио неколкократно заявява, че децата са били обсебени от демон, а той е бил “избран” да спаси света. Експертите на защитата го диагностицират като страдащ от параноидна шизофрения, но експертите на обвинението не се съгласяват с тяхното мнение. Според тях обвиняемият се опитва да симулира умствено заболяване.

Обвинението посочва, че насред убийствата Рубио е правил секс с Камачо, казвайки й, че това вероятно е последният им шанс. Двамата са били в процес на чистене на къщата, когато у тях се е отбил братът на Рубио със своята приятелка. Телцата на децата са били натъпкани в торби за боклук.

Джон Алан Рубио
Джон Алан Рубио

Първият полицейски служител, пристигнал на местопрестъплението и намерил обезглавеното тяло на едно от децата в спалнята, по-късно свидетелства, че Рубио е протегнал ръцете си към него и е възкликнал: “Арестувай ме!”.

Според законите на Тексас смъртната присъда подлежи на автоматично обжалване.


news.yahoo.com
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
5 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
trackback
03.08.2010 12:40

[…] осъден на смърт за обезглавяването на три деца https://kriminalnidosieta.com/?p=2547 в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти […]

trackback
03.08.2010 12:42

[…] осъден на смърт за обезглавяването на три деца https://kriminalnidosieta.com/novini/%d1%82%d0…%b2%d1%8f/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти […]

Галина
Галина
03.08.2010 20:30

Е не разбирам, какви изроди има, просто не мога да повярвам.

Влади
Влади
04.08.2010 14:00

Ццц до каква степен трябва да си изперкал за да убиеш тези невинни създания…Нямам думи просто колко много мъка има на този свят.Ето и още един подобен случай още пресен… http://www.blitz.bg/news/article/84828
Може да се намери и повече информация и да се качи в сайта;)