Цутому Миязаки: Убиецът Отаку

Цутому Миязаки: Убиеца Отаку

Цутому Миязаки е ненаситен сексуален хищник и педофил от Япония, който отвлича, изнасилва и убива момиченца, на възраст от четири до седем години. Понякога изяжда части от телата им, а друг път спи с техните трупове. Обича да тормози родителите на жертвите си, изпращайки им жестоки писма, описващи онова, което е сторил с децата им.

Мари Конно

“Чувствах се самотен… всеки път, когато виждах малко момиченце да си играе само, сякаш виждах себе си” – Цутому Миязаки

На 22 август 1988 г. Мари Конно напуска дома си в префектура Саитама в Япония. Четиригодишното момиченце отива да си играе в дома на съседско дете. Тя излиза от къщи в 3 часа следобед. Както си върви през жилищния комплекс, детето е заговорено от непознат мъж: “Искаш ли да отидем заедно на едно хубаво място?”- пита я той. Тя се съгласява и той я хваща за ръчичка и я качва в колата си.

В 18:23 часа разтревожената майка на Мари Шигео Конно се обажда в полицията и обявява дъщеричката си за изчезнала.

Хората в селището на Мари Конно бързо разбират за нейното изчезване. Полицията обикаля из улиците с мегафони и предупреждава родителите да държат децата си постоянно под око. Около 50 000 плаката с лика на Мари са разлепени по гарите и автобусните спирки в цяла Япония. Полицията претърсва под лупа района около дома на Мари и разпитва съседите на семейство Конно. Две момчета и една домакиня са забелязали Мари с непознат човек; описват го като около тридесетгодишен закръглен мъж с чуплива коса.

Семейство Коно започва да получава странни обаждания. Когато не вдигат телефона, той звъни по 20 минути. Когато вдигат слушалката, човекът отсреща затваря. Дни след отвличането на Мари получават бележка, гласяща: “Дяволи дебнат наоколо”. Полицията смята, че това е просто жестока шега.

След четири седмици случаят изстива напълно. Не е намерено тяло и похитителят не е осъществил контакт с никого. През септември детската градина, която е посещавала Мари Конно, отваря врати без нея.

Масами Йошизава

На 3 октомври 1988 г. седемгодишната Масами Йошизава си върви по улицата в град Ханно, префектура Саитама. Тя се качва в колата на непознат мъж и никой повече не я вижда.

Изчезването на Масами кара полицията да облепи областта с нейни плакати и да организира мащабно издирване. Полицаите заподозират възможна връзка между този случай и изчезването на Мари, случило се преди шест седмици. Но тъй като не разполагат с никакви следи, картотекират случая в архива за изчезнали хора.

Научи повече за:   Айвън Милат: Австралийският убиец на странстващи авантюристи

Ерика Намба

На 12 декември 1988 г. двама мъже се натъкват на седан, заседнал със запалени фарове в канавката край пътя. Шофьорът на колата не се вижда никъде.

Няколко минути по-късно от околните гори изскача мъж, носещ чаршаф. Той отваря багажника, прибира чаршафа вътре и обяснява на двамата мъже, че е заседнал, опитвайки се да вземе завоя. Помагат му да измъкне колата от канавката и той отпрашва без дори да им благодари.

Същата вечер четиригодишната Ерика Намба е обявена за изчезнала. Полицията сформира специален екип, който да разследва трите случая. Сега вече е ясно: някой отвлича малки момиченца в префектура Саитама.

Няколко дни по-късно работник в Младежкия природен дом “Нагури” се натъква на дрехите на Ерика в близката гора. Полицията фокусира усилията си в този район и скоро открива трупа на Ерика Намба. Ръцете и краката й са завързани с найлоново въже.

Също като семейство Конно и семейство Намба е тормозено от странни телефонни обаждания. Няколко дни след смъртта на Ерика Шиничи Намба получава писмо. То представлява преснимано копие на лист, на който са залепени изрязани от списания думи. Злокобно енигматичното послание гласи:

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име, например - beer Иван на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: PetarDilyanaMihailDonikaTANYA
360
20

“Ерика. Студено. Кашлица. Гърло. Почивка. Смърт”.

Останките на Мари Конно

“Ръцете и краката й ги няма. Когато се качи на небето, тя няма да може да върви и да се храни. Моля ви, върнете останките й” – Шигео Конно на погребението на дъщеря си Мари.

На 6 февруари 1989 г. Шигео Конно намира пред входната си врата подозрителна кутия и се обажда в полицията. Съдържанието на пакета се оказва пепел, парченца от кост, снимки на детски дрехи и десет малки зъбчета. Съдържа и писмо, което гласи:

“Мари. Кости. Кремирани. Разследвайте. Докажете”.

Когато д-р Казуо Сузуки от Университета по стоматология в Токио съобщава, че зъбите не принадлежат на Мари, до семейство Конно и до редакцията на вестник “Асахи Шимбун” е изпратено писмо. То съдържа снимка на Мари и признание:

“Аз оставих кашона с останките на Мари пред дома й. Аз направих всичко. От началото на инцидента с Мари до края. Гледах пресконференцията на полицията, на която казаха, че останките не са на Мари. Нейната майка каза пред камерата, че това й дава нова надежда, че Мари може би още е жива. Тогава разбрах, че трябва да напиша това признание и да сложа край на напразните надежди на майката на Мари. Пак казвам: останките са на Мари

– Юко Имада”.

Псевдонимът “Юко Имада” е игра на думи в японския език, означаваща “Сега ще кажа”. Кутията и признанието издават повече, отколкото убиецът е предвидил: използваният за снимките фотоапарат е “Мамия” 6×7 от типа, употребяван в печатниците. Кутията е от двойно облицованият, релефен тип, който се използва при транспортиране на камери. Убиецът може би работи в печатница.

Научи повече за:   Корейска загадка: Изчезването на Момчетата жаби

Когато се връщат от погребението на дъщеря си, семейство Конно получават ново писмо. Докато първото трябва да представлява акт на добронамереност, то второто не е нищо друго освен зловеща жестокост:

“Преди да се усетя детският труп беше започнал да се вдървява. Исках да кръстосам ръцете на гърдите й, но те не помръдваха… Съвсем скоро по тялото се появиха червени петна… Големи червени петна. Като знамето на Япония. Или сякаш тялото й бе покрито с червени печати. .. Не след дълго тялото се покри със стрии. Беше толкова вдървено преди, а сега сякаш е пълно с вода. И как мирише. Като нищо, което сте подушвали някога по целия широк свят

– Юко Имада”.

Аяко Номото

На 6 юни 1989 г. петгодишната Аяко Номото се качва в колата на непознат мъж, който й казва, че иска да я снима. Седмица по-късно трупът й е намерен в гробището на град Ханно. Кръвната група и големината на гръдния кош съвпадат с тези на Аяко; съдържанието на стомаха съвпада с последното хранене на момиченцето.

До този момент вестниците вече са нарекли загадъчния Юко Имада “Убиеца на малки момиченца”. Свидетелите от случая на Намба са идентифицирали неправилно модела на седана; полицията не открива нищо при разследването на печатниците. Убиецът става все по-дързък и нестабилен. Само въпрос на време е преди да направи последната си грешка.

Отаку паника

На 23 юли 1989 г. в град Хачиоджи един баща се натъква на крайно обезпокояваща гледка. На детската площадка някакъв мъж прави снимки на интимните части на дъщеричката му. Непознатият избягва, но след това се връща на мястото, за да вземе колата си и е арестуван. Задържаният Цутому Миязаки е 26-годишен асистент в печатница, прекарващ голяма част от времето си затворен в своята стая. Ръцете му са деформирани от преждевременното му раждане. Той бяга от реалността, потапяйки се в анимето и мангата.

Цутому Миязаки
Цутому Миязаки

Полицаите го арестуват по обвинение в “принуждаване на малолетен към непристойни действия”, но знаят много добре, че той е техният сериен убиец. В крайна сметка Цутому признава и за четирите убийства: ръцете и краката на Мари Конно са открити в дома му. Той е удушил жертвите си, снимал е Аяко Номото и е правил секс с всяка от тях пост мортем. Впоследствие се установило, че е изял част от последните си две жертви.

Научи повече за:   Канадски пилот се оказа сериен убиец и любител на детско бельо

Залавянето на Миязаки и откритото в дома му огромно количество манга с порнографски характер, предизвиква морална паника в Япония, свързана със социалната група “Отаку” – хора, интересуващи се от манга и аниме. Освен това Миязаки притежава огромна колекция от слашър филми, сред които култовата за любителите на жанра поредица “Guinea Pig”, известна с ултражестокото изобразяване на зловещи убийства.

Цутому Миязаки е обявен за умствено годен да се изправи пред съда, където е признат за виновен в убийството на четирите момиченца. Неговият баща, който отказва да заплати разходите по защитата му, заявявайки, че това би било “несправедливо спрямо жертвите”, се самоубива след произнасянето на присъдата му. Миязаки загубва обжалването на смъртната си присъда през 2006 г. и е екзекутиран чрез обесване на 17 юли 2008 г.


Източник: everything2.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име, например - beer Иван на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: PetarDilyanaMihailDonikaTANYA
360
20
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

14
Напиши коментар

avatar
12 Дискусии
2 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
12 Автори на коментари
Тротинетка 🛴Тротинетка 🛴ТаняЛилия КостоваЛилия Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
gladiator
Гост
gladiator

за точ просто не се намират думи

gladiator
Гост
gladiator

уффф за тоя

Zlati
Гост
Zlati

Tova su6testvo e olicetvorenie na samoto zlo, prosto ne podleji na smislen komentar! zaslujava ne da go obesqt, a da go rejat par4e po par4e pred roditelite na jertvite dokato poslednite go nabludavat v o4ite!

Legion
Гост
Legion

В сравнение с други серийни убийци е гола вода. Нито качественно планиране, нито качественно изпълнение, да не говорим за залавянето му. Един комплексар с психически проблеми, който трябвало да се затвори в някоя лудница. Аз лично съм против смъртната присъда, тъй като живота при строг режим би трябвало да е много по-неприятен, отколкото лесното отърваване, няколко минути и мозъка отива на кино, най-неприятното в случая е самото очакване на изпълнението на присъдата.

Тротинетка 🛴
Гост

Хахахахаххаа, потвърдено е, че Отаку убиеца е бил ментално стабилен. Вие, госпожо или сър нищо не можете да кажете, като четете само една статия без да знаете нещата, които са се говорили покрай времето, когато е бил съда и нещата. Прочетете внимателно и можете да видите, че този случай не е “гола вода”. !))
Отговор от 2020 година💞. Нито едно убийство не е ” Гола вода”.

vills
Гост
vills

много лесно е умрял ,трябвало е да му режат крайниците една по една и бавно и да го оставят да умре така ,докато му изтече кръвчицата….. впрочем всички изроди ,които убиват дечица заслужават такава бавна и мъчителна смърт…….

Grond
Гост
Grond

Хах… Като горд лекар и отаку, с удоволствие бих му приложил всичките си познания по средновековни, медицински, пхисиатърски и манга изтезания. Много ме бива.

Тротинетка 🛴
Гост
Тротинетка 🛴

Бегай бе

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Получил си е заслуженото,това е важното!Независимо,че е умрял лесно…

Часовници реплики
Гост

Тоя много тънко е минал. Трябвало е да го предадат на родителите на жертвите му. Японците са крайно изобретателни и със сигурност са щели да му спретнат една отлична изненада. Направо ум не ми го побира това с педофилията… как може на някого да достави удоволствие да насилва едно дете?!?! Моето мнение е че специално за педофилите трябва да има специален закон. НЕ трябва да се убиват или нещо подобно. Трябва да ги събличат голи от кръста надолу, и с две тухли да им се премазват топките, както и да им се реже оная работа… и накрая, да ги заведат… виж още »

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Че заслужават повече от смърт,спор не може да се води,защото просто е така.Но ме съмнява някой от продажните политици (защото за съжаление не само тук са продажни) да си жертва кариерата,като убие или помилва даден изрод.Все пак политиците са “хората”,които обират народния келепир.За сега знам за един,който се е разярил сериозно от молба за помилване-Елцин,януари 1993 с гръм и трясък подписва отказа си да помилва Чикатило.Другата тревожна тенденция е,че в обществото винаги се намират хора,готови да оправдаят и защитят такива изроди…

Лилия
Гост

Евала на японското правосъдие такъв мръсник не заслужава изобщо да живее , трябвало е само преди това да го подложат и на някое друго мъчение , да усети какво са изпитвали жертвите му . Трябва и у нас да осъждат педофилите и убийците на смърт а не да ги пускат свободно за да нанасят удари отново и отново

Лилия Костова
Гост
Лилия Костова

Донякъде и родителите на жертвите имат вина . Какво търсят мънички дечица сами на улицата без надзор ? Вярно , че и японският манталитет е такъв в един момент да оставят децата сами да опознават света около себе , обаче , ако живеех в Япония щях да пренебрегна това нещо . Най – важни са децата и безопасността им и не може дечица на възраст между 4 и 7 годишни да се оставят сами навън във времена , когато по улиците има какви ли не изроди и педофили като този ! Поне ако бяха научили децата си на най- важното… виж още »

Таня
Гост
Таня

Когато има да се случи нещо страшно то се случва, независимо от всичко. Жалко само за погубените дечица.