Нижегородският “Чикатило” Владимир Жуков призна за още една жертва

Служителите на изправителната колония, в която излежава доживотната си присъда серийният убиец и педофил Владимир Жуков, изясниха обстоятелствата около смъртта на поредната жертва на маниака. Две години след осъждането му “Нижегородския Чикатило” призна за убийството на още едно момиче на 8-10 години.

Самоличността на поредната жертва на престъпника все още не е установена. Събраните от надзирателите материали са предадени на следствените органи за по-нататъшно разследване.

В момента 38-годишният Владимир Жуков, който преди две години бе осъден за серия от убийства и изнасилвания на деца в Новосибирска и Нижегородска област, излежава присъдата си в колонията “Бял лебед” в град Соликамск в Пермския край. В това наказателно заведение се държат осъдените на доживотен затвор.

Жуков разказал на пазачите, че през 2002 г. в град Городец е качил в колата си непознато момиченце на около 8-10 години. Откарал детето в гората, където го изнасилил и убил. Маниакът изоставил трупа на момичето на местопрестъплението, като го покрил с клони.

През септември 2008 г. нижегородският областен съд призна Владимир Жуков за виновен в престъпления, извършени в периода 1999-2007 г. Жертви на маниака станали 14 деца, три от които убити.

След половин година Владимир Жуков е изправен на второ дело, този път в Новосибирска област, за аналогични престъпления. Маниакът работил като главен ИТ-мениджър за региона. В ролята си на незаменим специалист Владимир Жуков често пътувал в командировки из всички краища на Русия, където извършвал нови престъпления.

През есента на миналата година Жуков беше обвинен в сексуално насилие над десет деца, с които злоупотребил по време на командировката си в Новосибирска област през януари 2003 г. През април 2009 г. новосибирският областен съд осъди “пътуващия маниак” на 11 години затвор,  прибавени към доживотната присъда, която вече излежава.

Съдебно-медицинската експертиза установила, че Жуков има психически отклонения – “педофилия със садистичен механизъм”. Перверзникът изтезавал жертвите си и винаги държал в колата си еластични бинтове и въжета, с които да връзва отвлечените деца. Най-възрастната му жертва е на 13 години.

Въпреки установяването на психични отклонения, Жуков е обявен за вменяем. В хода на съдебните заседания той призна вината си и моли за прошка потърпевшите.

Научи повече за:   Джеймс Уей: Най-фотогеничният нарушител

Прозвището “Нижегородския Чикатило” е дадено на Жуков от милиционерите, шокирани от първите признания на маниака веднага след залавянето му. Веднага станало ясно, че е отговорен за три десетки жертви. Настина впоследствие много от тях отпадат от разследването, поради липсата на достатъчно доказателства.

Владимир Жуков сам позвънил на родителите на последната си жертва и им съобщил точното време и място, на което щял да върне дъщеря им. Престъпникът просто изхвърлил изнасиленото момиче пред болницата и избягал. След няколко дни, когато жертвата дошла на себе си, разказала на милицията подробности, с помощта на които маниакът бил заловен.

Маниакът действал дръзко още от самото начало, но не започнал да убива веднага. Първата си жертва Жуков издебнал в жилищен вход и под заплахата с нож вкарал детето в асансьора. Педофилът заставил момичето да го заведе у дома си, макар детето да го предупредило, че майка му си е вкъщи.

Присъствието на родителката изобщо на стреснало маниака: той влязъл в чуждата квартира, вързал майката и изнасилил дъщеря й пред очите й.

Жуков започнал специално да обикаля из Нижегородска област в търсене на нови жертви. В колата си винаги държал чанта, пълна с въжета. Често се представял на децата като сътрудник на детския журнал “Светлячок”.

Освен това маниакът не се страхувал да отвлича и по две деца от различен пол наведнъж. През август 2004 г. отвлякъл Надя Малова и нейния брат Витя Саушкин. Жуков ги откарал с автомобила си в горския масив на Далнеконстантиновския район. Там престъпникът убил момчето пред очите на сестра му и след това се изгаврил с момиченцето и убил и него.

Третата жертва на Жуков е Лида Соловева, която отвлякъл от село Воскресенское.

Той прибягвал към убийствата на децата от страх да не бъде заловен. Първите седем жертви, които маниакът изнасилил през 1999-2000 г., или не се обръщали към полицията, или не можели да опишат насилника си. Но осмата жертва на Жуков го запомнила добре и помогнала на милицията да състави достоверен фоторобот.

Научи повече за:   Сергей Фьодорович Ткач: Украинския маниак-криминалист

Не след дълго Жуков видял лика си по телевизията.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199

“Тогава се изплаших, че ще ме разкрият и арестуват” – обяснил маниакът на следствието. – “От този момент започнах да се отървавам от пострадалите деца”.

С времето Жуков започнал да вярва в своята безнаказаност. Само при последния престъпен епизод имало няколко момента, в които перверзникът щял за малко да бъде изобличен. Но успявал всеки път да се измъкне от отговорност, сякаш нарочно си играел на котка и мишка с милицията.

Оля Ц. - последната жертва на Владимир Жуков
Оля Ц. – последната жертва на Владимир Жуков

Последната жертва на маниака станала 11-годишната Оля Ц., отвлечена от село Красние Баки през лятото на 2007 г. Первезникът насила набутал детето в колата си и веднага го съблякъл. После накарал голото момиче да се напъха в чувал за картофи.

По-късно детето разказва на следователите, че по пътя Жуков бил спрян от КАТ. “Чух как катаджията изпроси от Жуков 200 рубли” – спомня си Оля. – “Много се надявах, че ще поиска да огледа купето на колата”. Но катаджията не си направил този труд.

На момичето можел да помогне и съседът на Жуков, който правел ремонт в жилището си. Той случайно пробил дупка в стената му и дошъл да му се извинява. В онзи момент маниакът все още не бил успял да скрие добре момичето, което стояло в чувала в коридора. Жуков обяснил на съседа, че е приготвил някакъв боклук за изхвърляне.

Някои от постъпките на Жуков изглеждат съвършено безразсъдни. На следващия ден след изчезването на детето сам се обадил на родителите на Оля и им обещал, че “след известно време ще я върне”. При следващия им разговор пояснил, че на 3 август 2007 г., (три дни след отвличането), ще остави малката пред “Детска болница №1”.

Направил точно така, както бил обещал. Трудно е за вярване, но въпреки че разполагали с точната информация за времето и мястото на появата на предполагаемия похитител, властите не могли да го задържат. Жуков изхвърлил детето от колата си и потеглил. Момичето не било в състояние да говори през следващите три денонощия.

Научи повече за:   Джон Уейн Гейси: Клоуна убиец

Но Оля успяла да запомни квартирата на перверзника и когато дошла на себе си, описала нейното местоположение.

След като бил задържан, маниакът доста екстравагантно обяснил своята странна постъпка. На въпросът, защо този път не е убил жертвата си, Жуков отговорил на следователите, че се бил влюбил в момичето и затова го бил пощадил.

Попадайки в милицията, Жуков възкликнал: “Как й провървя!”. Първоначално следователите не го разбрали и той им обяснил, че било провървяло на следващата му жертва, която се готвел да търси точно днес. След това престъпникът поискал да му дадат карта и започнал чистосърдечно да си признава за десетки престъпления и около 30 убийства, извършени в най-различни райони на Русия.

За съжаление, властите не успели да потвърдят много от неговите показания. В компютъра на Жуков били открити хиляди детски порнографски снимки.

Съпругата на Владимир Жуков Евгения не вярва че мъжът й е убиец. По времето, когато завел отвлеченото момиче в дома си, съпругата и синът му били във Финландия.

Близките на маниака били в шок от случилото се и не вярвали, че Жуков е водил таен “втори живот”. Веднага след задържането му Евгения се върнала в Русия и буквално се втурнала към килията на мъжа си.

“Това не е той, той не би могъл!” – крещяла тя.

Според колегите му Жуков бил отличен специалист в своята област. Мениджърът получавал заплата от три хиляди долара и според близките и познатите му много обичал съпругата и 14-годишния си син.

източник: newsru.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

1
Напиши коментар

avatar
1 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
1 Автори на коментари
Джуди Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Джуди
Гост
Джуди

Ама че начин да ди доставя силни усещания е намерил този образован и квалифициран украински гражданин…Голямо отчуждение и патологична липса на чувство за състрадане прозират зад този случай. Нещо става с “цивилизованото” ни общество. Да се замислим и най-вече да се замислят политиците, които дават насоката на движение и развитие /а понякога направо регрес/ на обществото ни.