Детегледачът и Принцесата: Изчезването и смъртта на Алиана Лемън

Алиана Мари Марони Лемън, деветгодишно момиченце от Форт Уейн, окръг Алън в щата Индиана, изчезва мистериозно на 23 декември 2011 година. Тя и сестрите й са оставени на грижите на 39-годишния Майк Плъмадор, защото майка им Тара Соудърс, на 28 години, е болна от грип.

Разтревожената майка казва на полицията, че Алиана, която чува трудно и има Синдром на дефицит на вниманието, се нуждае от надзор, който съпругът й, работещ нощни смени, не успява да осъществи. Плъмадор, който и преди се случвало да гледа децата, пръв съобщил за изчезването на Алиана. Полицаите са обезпокоени, понеже в района, където изчезва Алиана живеят 15 регистрирани сексуални насилници.

Тормозена

Алиана Мари Лемън е родена на 3 април 2002 г. Мести се с майка си и сестрите си да живее в караваната на дядо си – Джеймс „Шорти” Лемън, понеже възрастният човек не е добре със здравето – страда от емфизема. Тара знаела, че преместването може да е опасно. Паркингът за каравани, където живеел баща й, гъмжал от сексуални насилници. Тя се притеснявала от осъдените съседи, които помагали на баща й. Дори попитала баща си дали идването им няма да застраши децата.

Единият насилник, от когото се притеснявала, бил Майк Плъмадор. Грег Шумахер, един от петнадесетимата осъждани сексуални насилници на територията на Форт Уейн, който е присъствал на този разговор, казва: „Той каза: „Не, никой няма да докосне децата ти. Всички тук се придържат към закона”. Самият баща на Тара бил осъждан сексуален насилник. Всички били наясно с това, но Шорти нямал навика да се забърква в неприятности. Болестта му била сериозна и той не можел да се грижи сам за себе си. Няма данни той да е злоупотребявал с внучката си. Но две години по-рано Алиана е включена в регистъра на застрашените деца.

Джеймс „Шорти” Лемън – осъждан сексуален насилник.
Джеймс „Шорти” Лемън – осъждан сексуален насилник.

През 2010 година е повдигнато обвинение в сексуален тормоз срещу 19-годишния тогава Къртис Алан Кенеди. Обектът на посегателството е Алиана Мари Лемън. По-късно обвинението е променено на „непристойни действия с малолетна с утежняващи вината обстоятелства”.

Кенеди отначало твърди, че е невинен, но после се признава за виновен за непристойно държание. Според собственото му признание той „частично разголил Алиана”, тогава на 7 години, и „сложил ръка на голото й дупе.”. Защитата му твърди, че той е направил това с цел „самозадоволяване”. Алиана по-късно потвърдила, че той не я е наранил.

През юли 2010 година, Кенеди е осъден на две години затвор, две години пробация и глоба.

Между 2005 и 2010 година, семейство Соудърс непрекъснато се местят, докато най-сетне се нанасят при Шорти Лемън.

Изчезването

На 23 декември, два дни преди Коледа, Тара Соудърс все още не се е оправила от няколкодневно боледуване. И понеже не искала да зарази децата си, тя ги изпратила при Майк Плъмадор, който и преди ги е гледал. Майк ги обожавал и се грижел добре за Алиана и двете й по-малки сестри. До този момент Тара е преодоляла първоначалния си страх от Плъмадор, който е осъждан за измама и нападение.

Алиана
Алиана

Тази вечер обаче, Плъмадор разтревожен звъннал на 911, съобщавайки за изчезването на деветгодишната Алиана. Тя има проблеми със слуха и страда от Синдрома на дефицит на вниманието – трудно се съсредоточава, бързо забравя заучена информация.

Научи повече за:   Сеито Сакакибара: Ученикът убиец от Кобе

Цялата общност е разтревожена. През целия уикенд хора издирват малкото момиченце, раздават листовки. Полицията претърсва района, чука на всички врати в радиус от 5 мили, проверява и съседния паркинг за каравани, но без успех. До понеделник, 26.12.2011, няма и следа от детето.

Домът на Алиана Лемън
Домът на Алиана Лемън

Но полицията не се предава. Продължава разследването за изчезването на Алиана. Никой не празнува Коледа, всички издирват детето. Създава се Фейсбук страница за издирването й, бдение със свещи е организирано в понеделник.

Бдението за Алиана
Бдението за Алиана

В събота полицията разпитва близките на детето. Алиана и двете й сестри – на 6 и на 8 годинки, са били оставени една седмица в караваната на Майк Плъмадор – съсед и приятел на майката, която по това време е била болна.

Майк казва на полицията, че Алиана заспала с дрехите на фотьойла в караваната му. Последно е видяна да носи синьо-черно палтенце с кожа около качулката, сребристобял пуловер, бял клин и черни обувки с панделки.

През целия уикенд, хора издирват малкото момиченце, раздават листовки
През целия уикенд, хора издирват малкото момиченце, раздават листовки

Около 6 сутринта тя все още била в дома му, около 10 часа той видял купчина нейни дрехи на стола и решил, че Алиана е още там. Полицията вярва, че детето е излязло между 6 и 10 сутринта.

Близки на семейството твърдят, че вероятно Майк и майката на момиченцето не са се разбрали дали тя може да си ходи вкъщи, защото обаджането на 911 било направено чак в 8:40 вечерта.

В издирването на Алиана се включват полицията, пожарната, включени са и полицейски кучета, претърсват се басейни, водоеми. Включват се и от ФБР, които разпитват майката, съседите, втория баща на момичетата и двете по-малки деца.

В издирването на Алиана се включват полицията, пожарната, включени са и полицейски кучета, претърсват се басейни, водоеми
В издирването на Алиана се включват полицията, пожарната, включени са и полицейски кучета, претърсват се басейни, водоеми

До понеделник нямат никаква следа от момиченцето, нито представа какво може да му се е случило. Детето има и синдром на Хиперактивност, което го прави непредсказуемо.

Проверяват регистрираните сексуални насилници в района, но не откриват нищо.

Полицията все още не е обявила Алиана за общонационално издирване – случаят не отговаря на критериите за такова. Екипите претърсват изоставени сгради и проверяват всички жилища в района. Шерифът казва, че на девет години Алиана е твърде малка, за да е избягала от къщи, особено по празниците, но че ще проверяват и тази версия. Той моли хората, които искат да помогнат, да раздават листоваки, вместо да претърсват района, тъй като такова търсене може да унищожи евентуални улики и да попречи на разследването.

Описание на Алиана е разпространено по всички медии – момиче от бялата раса, около 18 кг, 121 см, руса коса, сини очи.

„Откриха я”

На 26.12.2011 г. шерифът на окръг Алън Кен Фрайс съобщава на пресконференция, че Алиана Лемън, която изчезва от дома на семеен приятел, е намерена мъртва.

Тъжно, но не и неочаквано е откритието на полицията. Съобщено е, че тялото на Алиана е намерено около 9 вечерта на 26 декември, по подаден сигнал от човек, замесен в разследването. Въпреки че не се съобщават имена, слуховете твърдят, че основният заподозрян за убийството на Алиана е Майк Плъмадор.

Харесваш историите на Стела? Изпрати й подарък:
♥ Avangard Designs - Изработка на бижута ♥
Научи повече за:   Мащеха изтезава и убива доведената си дъщеря инвалид

„Те бяха трите му малки принцеси”

Във вторник, 27.12.2011 година, Майк Плъмадор е арестуван по обвинение в убийството на Алиана Лемън. Става ясно, че тя е пребита до смърт с тухла, след което е била разчленена. Плъмадор признава, че я е пребил до смърт, след което натъпкал тялото й в торба за боклук и го складирал във фризера. По-късно я разчленил и отново я сложил във фризера, като частите от тялото й били поставени в отделни торби.

Обществото е разгневено – задават се въпросите: „Коя нормална майка оставя децата си под надзора на регистриран престъпник?”, „Как може да считаш такъв човек за приятел?”.

Майк и преди се е случвало да наглежда децата. Те му вярвали и по всичко личало, че той наистина ги обича. Често ги снимал и качвал снимките във Фейсбук в албум, озаглавен „Децата”.

Фейсбук страницата на Майк Плъмадор
Фейсбук страницата на Майк Плъмадор

Съсед твърди, че Плъмадор често се грижел и за бащата на Тара – Шорти. Децата го харесвали. На 26 декември Плъмадор хладнокръвно признал за зловещото си деяние. Той завел полицаите до варел, където открили части от тялото на момиченцето. Той, обаче запазил главата, ръцете и ходилата на Алиана и ги сложил във фризера в дома си.

Шерифът и полицаите са потресени. „За 30 години в полицията, никога не съм виждал нещо подобно”, казва шериф Фрайс и допълва: „и се надявам никога повече да не видя”.

Снимки във Фейсбук показват, че Плъмадор е прекарвал доста време с децата – водил ги е в парка, бил е в дома им. Една от снимките в албума „Децата” е озаглавена „Три принцеси”. На нея са трите момиченца. Снимката е качена в края на ноември.

Полицаите имат идея за причините, поради които Плъмадор е убил Алиана, но запазват мълчание. Отначало Плъмадор отрича да е сторил нещо на детето. Той твърди, че в 6 сутринта е отишъл до магазина, за да си купи пура, като заключил вратата. Върнал се, изпушил пурата, а през това време Алиана изчезнала. Предположил, че е отишла да види майка си и затова не съобщил за изчезването й до вечерта.

Шериф Фрайс казва, че не са му повярвали, но не са имали и доказателства, че лъже. До понеделник, когато на третия разпит Плъмадор се пречупва и признава. Той казва, че е взел тухла и с нея ударил няколко пъти Алиана по главата, докато тя стояла на стълбите пред караваната му. После я сложил във фризера и по-късно разчленил.

Въпреки признанието му, бабата на Алиана Амбър Стори в този момент го подкрепя. „Не ме интересува какво казват. Майк не и е сторил нищо. Той обича тези деца”, казва тя в телевизионно интервю.

Фейсбук страницата на Майк Плъмадор.

В понеделник ФБР нахлува в паркинга за каравани, където живее Алиана. Този паркинг е известен като рай за сексуалните насилници и въпреки че Плъмадор не е в списъка на такива в Индиана, той е осъждан за злоупотреба и нападение във Флорида и Северна Каролина.

„Семеен приятел” – Майкъл Плъмадор
„Семеен приятел” – Майкъл Плъмадор

Майкъл Плъмадор е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин.

Научи повече за:   Сатанинското житие на непълнолетния убиец Шон Селърс

На 18.06.2012 година той е изправен пред съда и осъден на доживотен затвор без право на замяна. Той се признава за виновен по всички обвинения по съвет на адвоката си, сключвайки сделка с прокуратурата, откъдето искат смъртна присъда.

Съдията на окръг Алън – Алън Сърбек нарича случая „най-лошият от лошите”. Той добавя още 36 години към доживотната присъда на Плъмадор – 3 години за гаврата с тялото, 3 години за преместването на тялото и 30, защото е рецидивист.

Плъмадор, който по време на процеса носи оранжев затворнически гащеризон, изглежда покрусен и изразява съжаление за смъртта на Алиана. „Съжалявам за причинените мъка и скръб на толкова много хора. Наистина се разкайвам за престъплението, което извърших. Никой не бива да преживява това, което близките на Алиана преживяха”, казва той на изслушването си.

Майкъл Плъмадор позира до фотьойла, където Алиана е заспала преди да я убие.
Майкъл Плъмадор позира до фотьойла, където Алиана е заспала преди да я убие.

Елизабет Сепонен, говорител на семейството на жертвата, казва на Плъмадор, че семейството на Алиана страда не само за загубата на детето, но и от това, че винаги ще бъдат осъждани от обществото.

„Братовчедка ми Тара винаги ще бъде осъждана. Вие отворихте пропаст във Форт Уейн, която надявам се някой ден да заздравее”, казва тя.

Съдия Сърбек казва, че смъртната присъда в този случай би била напълно оправдана, заради жестокостта, с която е извършено престъплението, заради възрастта на жертвата, както и заради това, че Плъмадор е рецидивист. Адвокатът му, Антъни Чърчуорд казва, че доживотната присъда е успех за защитата.

Тара Соудърс в инвалиден стол, бутана от своя втори баща – Дейвид Стори, след като става ясно, че дъщеря й е убита.
Тара Соудърс в инвалиден стол, бутана от своя втори баща – Дейвид Стори, след като става ясно, че дъщеря й е убита.


Прокурорът по делото Карън Ричардс казва, че семейството на Алиана не е настоявало за смъртна присъда. За тях е било достатъчно да знаят, че този човек няма да нарани друго дете. „Не мога да си представя по-ужасно престъпление срещу по-невинна жертва”, казва тя.

Бащата на Алиана – Дауейн Марони, живеещ в Сентървил щата Айова, казва, че познавал Плъмадор чрез Тара Соудърс, и че тя до онзи момент не е имала причини да не му вярва. „Все още не мога да говоря, защото се опитвам да се справя с тежестта на случилото се. Трудно ми е да говоря в момента”, казва той, когато се разбира, че дъщеря му е убита. „Нямахме причини да подозираме каквото и да било”, допълва покрусеният баща.

Харесваш историите на Стела? Изпрати й подарък:
♥ Avangard Designs - Изработка на бижута ♥

————————————————————————————————
Статията е написана по идея на AnnDimiter
Източници: dailymail.uk, angrywhiteboy.org, trutv.com, wane.com, articles.nydailynews.com

The following two tabs change content below.
avangard

Стела

Надявам се, че статиите ми ти харесват!
Подкрепи ме, за да пиша редовно: >>> Avangard Designs <<<
Абонирай се
Извести ме
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Sorrow
Sorrow
10.09.2012 11:46

Когато гледам личицата на тези невинни душички сърцето ми се къса….
Трябва да се въведе смъртна присъда и за педофилите,те никога не могат да бъдат превъзпитани,нито в затвора,нито в психиатрията.Само в Ада ще бъдат на мястото си…
Малкото ангелче Алиана сега е една звездичка на небето. 🙁

AnnDimiter
AnnDimiter
20.09.2012 19:07

Благодаря за статията!
Да почива в мир.. потресена съм.