Антъни Морли: Мистър Гей канибал

Антъни Морли: Мистър Гей канибал

В ранните часове на 24 април 2008 г. британецът Антъни Морли, живеещ на авеню “Бъксли” в Лийдс, влиза в близкия ресторант, облечен само в халат и джапанки, и съобщава:

“Убих човек, обадете се в полицията”.

Един от служителите в ресторанта разказва: “Първо си помислихме, че се шегува, но когато го разгледахме, осъзнахме, че целият е покрит с кръв. Той седна и обви главата си с ръце. Беше много разстроен и говореше несвързано”. Служителите в ресторанта решават да го послушат и се обаждат в полицията.

Офицерите от полицията в Ню Йоркшир отиват в апартамента на Морли и откриват там голо мъжко тяло, проснато на пода в спалнята. Човекът лежи в локва от кръв и очевидно е умрял вследствие на многобройни прободни рани. Полицаите питат Морли какво се е случило. Той им казва: “Опита се да ме изнасили и трябваше да го спра”.

Когато полицаите искат да разберат как точно го е спрял, Морли отговаря: “Аз съм готвач, как мислите, че съм го спрял?”. Когато искат от него да потвърди дали това означава, че е пробол жертвата, Морли отвръща: “Да. Много пъти. Той е мъртъв”. Малко по-късно дава на полицията полезната информация, че “през гръдния кош е много трудно да се проникне, особено откъм гърба, по-трудно е отколкото си мислите”.

Ентусиазмът на медиите към този случай е подсилен от два интересни момента.

Първо се установява, че през 1993 г. Антъни Морли е грабнал короната в първия конкурс “Мистър Гей” в Обединеното кралство, в който побеждава 21 финалисти и спечелва награда от 1000 лири и почивка в Гран Канария. Той е представен на конкурса като “бивш шивач и настоящ готвач от Лийдс”, чийто хобита са танцуването и бодибилдингът. По-шокиращото откритие обаче е това, че предварителният преглед на трупа показва, че от десния му крак липсва парче плът, а в същото време полицията е открила “нарязано парче месо на кухненския плот, което е сготвено”. Тестовете скоро установяват, че месото наистина е човешко и полицията е принудена да допусне, че Морли може би е погълнал част от него. Въпросното месо е подправено с пресни билки и изпържено в зехтин. На кухненския плот има шест сготвени парчета, а в кофата за боклук е намерено седмо парче, по което ясно си личат следи от зъби.

Антъни Морли - Мистър Гей
Антъни Морли – Мистър Гей

Подобно хомосексуално убийство може би заслужава кратко споменаване във вестника, но когато към него се прибави канибалски елемент е съвсем друга работа. Не всеки ден медиите получават възможността да публикуват заглавия от рода на “Мистър Гей наряза другарчето си за вечеря”.

Научи повече за:   Убийството на Ясин Еге: Момчето, което не научи Корана

Антъни Морли е завършил гимназията в Брънтклиф и Северното училище по модерни танци. След като спечелва конкурса “Мистър Гей” през 1993 г. той се премества в Лондон, където се опитва да пробие като модел и танцьор. По-късно се връща в Лийдс, където се подготвя за готвач в колежа “Томас Данби”. Намира си работа като майстор-готвач, специализиран в морската кухня, в хотел “Радисън САС” в Лийдс.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250

Убитият се оказва рекламният мениджър Деймиън Олдфийлд, поддържащ секцията за мъжки ескорт в списание “Бент”. Двамата мъже изглежда са имали някаква връзка в миналото. Уговарят си среща за вечерта на 23 април.

Деймиън Олдфийлд
Деймиън Олдфийлд

Очевидно след срещата им в спалнята се е случило онова, което вестниците описват като “сексуална активност”. Морли е наръгал Олдфийлд многократно, разпорвайки гърлото му. Освен че е изрязал парче месо, с размери 10 на 20 см от десния крак на Олдфийлд, Морли е отстранил също част от гръдния му кош и дясното зърно на гърдата му и е покрил раната с кредитната си карта.

Случаят е разгледан пред Кралския съд в Лийдс на 6 октомври 2008 г. Разбира се няма ни най-малко съмнение, че Антъни Морли е убил Деймиън Олдфийлд. Но макар да си признава за непредумишлено убийство, Морли пледира за невинен за умишлено такова под предлог, че е бил провокиран и/или умствено разстроен.

Обвинението призовава свидетеля Шон Ууд, който е живял с обвиняемия в периода 1996-2002 г. Той свидетелства, че веднъж Морли го е нападнал със сатър, след като двамата са се скарали за пари. За щастие на г-н Ууд, Морли се е спънал и не е успял да забие брадвата в главата му. След това е изпаднал в истерия, разхвърлял е спалнята и е крещял: “Аз съм психопат, аз съм луд, доведете лекар”. Пристига бърза помощ, но медиците отказват да се намесят и се обаждат в полицията. В резултат на цялата тази случка, Морли прекарва известно време в полицейския участък в Стайнбек.

Научи повече за:   Ия Мурано: Отровителката от Монсерат

Установено е също, че по времето, когато спечелва титлата “Мистър Гей”, Морли всъщност е имал стабилна връзка с момиче на име Уенди Стюарт, а чувствата му към мъжете са били просто “неосъзнати”. Той разказва, че в тийнейджърските си години е бил изнасилен от възрастен мъж, който преди това е бил негов “ролеви модел”. Според него точно този инцидент е виновен за обърканата му сексуалност.

Антъни Морли
Антъни Морли

Според версията на Морли за случилото се той и Олдфийлд са се срещнали в един бар във вечерта на 23 април. След това отиват в апартамента на Морли, където той приготвя нещо за хапване. После се “целуват и гушкат”, преди да се оттеглят в леглото, за да гледат филма “Планината Броукбек”. Двамата не правят нищо интимно, тъй като “вече са се разбрали, че тази нощ нищо няма да се случи”. По-късно обаче Морли се събужда и установява, че Деймиън Олдфийлд “извършва сексуални действия върху него”. Това задейства травматичния спомен на Морли от неговите тийнейджърски години и той изгубва контрол.

Относно последвалото третиране на тялото на Олдфийлд Морли казва, че “то се превърна просто в нещо, с което се занимавам всекидневно в работата си – парче месо”.

На 17 октомври на журито са му необходими само два часа и двадесет минути, за да стигне до решението си – виновен. Съдия Джеймс Стюарт има на разположение цял уикенд, за да обмисли присъдата. На 20 октомври той заема мястото си в Кралския съд в Лийдс и описва случая като “едно от най-отвратителните убийства”, с които се е сблъсквал. Отбелязва, че Морли не само е намушкал приятеля си и е прерязал гърлото му, но след това го е “сготвил и изял част от него”. Съдията осъжда Антъни Морли на доживотен затвор, с препоръката да лежи зад решетките поне 30 години.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Роналд Бигс и Големият влаков обир
Абонирай се
Извести ме
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Diqnnn
Diqnnn
13.04.2011 20:48

Както в повечето случаи – убиецът е жертва. Жалко, когато е така… жалко.

dedoo
dedoo
18.03.2015 16:05

Diqnnnееее,каква жертва би могъл да бъде,човек който,след като е убил друг,решава да го готви и яде ????

V
V
21.03.2015 23:35

dedoo, често човек за да стигне дотам дълго преди това е бил жертва на насилие в семейството или навън, чувствал се е крайно онеправдан и смачкан през целия си живот, което е породило у него жестоки вътрешни белези и комплекси и е довело до това нещо да се счупи в него – завинаги и непоправимо. Така че определено можем да кажем, че често убиецът е жертва, също както всеки един от нас е жертва на едно или друго в своя живот…