Надареният Джон Холмс и убийствата на авеню “Уондърленд”

Надареният порноактьор Джон Холмс и убийствата на Уондърленд Авеню

Обикновеният минувач не би забелязал къщата на авеню “Уондърленд” №8763 в предградието “Лорел Каньон” в Лос Анджелис. Бялата двуетажна постройка се слива с околните домове, обитавани от телевизионни продуценти, второкласни актьори и други дребни холивудски фигури.

Но един внимателен поглед върху къщата разкрива някои странности. Стълбището, водещо към входната врата, e заградено с метални решетки и охранявано от два ръмжащи питбула. Посетителите трябва да използват домофона, за да обявят пристигането си и ако са желани, кучетата са прибирани и гостите пускани в дома, обитаван от група жилави екземпляри, прекарващи нощта в купони, а деня в спане.

Този адрес е добре известен на ченгетата като наркоманска бърлога.

За обществото къщата ще се превърне в символ на престъпление, ужасило дори най-претръпналите жители на Лос Анджелис: през юли 1981 г. в този дом са пребити до смърт в съня си четирима души.

Полицията в Лос Анджелис обявява легендарния порноактьор Джон Холмс за свой главен заподозрян в зловещите убийства.

32 сантиметра

Трудна задача е да се разделят фактите от измислиците за живота на Джон Холмс, тъй като той има навика да послъгва и да преувеличава без свян истината за себе си.

Джон Холмс
Джон Холмс

Една от тези опашати лъжи разказва, че е бил отгледан от своя богата леля в Ню Йорк и е бил “дефлориран” от нейната швейцарска прислужница на шестгодишна възраст. Твърди, че има диплома по физиотерапия, медицина и политически науки, а освен това е написал серия от детски книги. Джон Холмс е спал с трима губернатори и със съпругите на двама от тях.

Истината е друга. Той е роден на 8 август 1944 г. в малък град в Охайо, където е отгледан от своята отдадена на християнството майка и жестокия си и вечно пиян баща. Напуска училище на 16-годишна възраст и се присъединява към армията, откъдето е разпределен на служба в Западна Германия. След няколко години се премества в Лос Анджелис, където намира истинското си призвание: да се снима в порнофилми, в които да показва и използва чудовищно големия си член. Дори големината на неговата мъжка гордост е предмет на спорове; легендите говорят за размери от 30 до 33 сантиметра, но за тази история ще се придържаме към златната среда – 32 см.

Съществуват противоречия за начина, по който е открит талантът му. Според една версия неговите “таланти” са били забелязани случайно от фотограф, докато Холмс е уринирал в тоалетната на едно заведение. Друга история разказва, че е бил представен на ключовите играчи в порноиндустрията от своя съседка, впечатлена от огромното му мъжество.

Както и да се е случило, той получава финално просветление от своята съпруга Шарън Джебенини, с която се запознава през декември 1964 г. Младоженците живеят няколко години в Глендейл, където един следобед Шарън се прибира вкъщи и заварва Джон да си мери ерекцията в банята.

Холмс вече е правил снимки за списания и има няколко филмови участия, но все още не е споделил тези добри новини с традиционната си съпруга.

От момента, в който го хваща да мери мъжкото си достойнство, в брака им настъпва фундаментална промяна. Макар да продължават да живеят заедно, Шарън престава да споделя с него брачното ложе.

От кръста нагоре Холмс не е кой знае какъв красавец. Висок е 1,85 м и слаб като върлина, но членът му е два пъти по-дълъг от този на средностатистически мъж и дебел колкото мъжка китка – пропорции, за които всяка жена мечтае, но малко биха изпитали наслада от тях.

Когато Холмс се среща с порно режисьора Боб Чин, последният хвърля един поглед на екземпляра пред себе си и си помисля “да, бе”, но тогава Холмс смъква панталоните си и му показва за какво става въпрос. Чин е толкова впечатлен от видяното, че още същата вечер написва сценарий специално за него, създавайки героя детектив “Джони Стоманата”, който скоро ще се прочуе.

Години по-късно, когато Холмс е в ареста по обвинение в убийство, неговите пазачи го молят да сложи автографа си върху видеокасети с участието на “Стоманата”.

Джони информаторът

Обут в джинси с ниска талия и риза, разкопчана, за да се виждат косматите му гърди, Джони Стоманата изглежда по-скоро като евтина имитация на певец от Лас Вегас, отколкото като класен Шерлок Холмс. Той дъвче дъвка на снимачната площадка и обърква репликите си. Но това разбира се няма значение – филмите със Стоманата нямат за цел да спечелят Оскар, а да покажат активите на Холмс.

Все пак в онези далечни години зараждащата се порноиндустрия вярва, че прави изкуство и режисьорите искат техните филми да притежават сцепителен сюжет в добавка към френетичното помпане.

В началото на 70-те години продуцирането на порно е углавно престъпление. През 1972 г. филмът “Дълбокото гърло” е обявен за неприличен и забранен за излъчване по кината в цялата страна. През 1973 г. Холмс е арестуван на снимачната площадка и обвинен в сводничество и склоняване към проституция. Обажда се на съпругата си Шарън да му плати гаранцията, но тя няма толкова пари и той се принуждава да сключи сделка с полицията: за да не го вкарат в затвора, Холмс трябва да държи управлението в течение на събитията, свързани с местните порно продукции.

Научи повече за:   Студеното досие на Стефани Лазаръс: По следите на ДНК

Да правиш порнография е трудна работа, но Холмс се хвали на списание “Хъслър”, че е роден за нея:

“Мога да държа ерекцията си почти безкрайно. В порнофилмите четириминутна сцена означава да стоиш надървен в продължение на петте часа, които са нужни за заснемането й, обливайки се в пот от горещината на осветителните тела, които вдигат температурата в помещението до 40 градуса. Мога да задържа ерекцията си, обяздвайки момиче на ръба на 100-метрова пропаст, с колене, кървящи от търкането в каменистата земя. Свършвам при даден сигнал.”

Холмс се хвали пред същото списание, че е правил секс с 14 000 жени, някои по-възрастни от които са му плащали щедро за услугите.

Истината е, че във възхода на кариерата си Кралят на порното участва в над 2 000 порнофилма и получава по 3 000 долара на ден, за да прави секс пред камерата.

В своя упадък изпушва същата сума на ден под формата на крек.

Доун

През 1976 г. 32-годишният Джон Холмс се запознава с Доун Шилер – 15-годишно момиче, живеещо в същата кооперация в Глендейл, в която живеят той й Шарън.

Родителите на Шилер са прясно разведени и тя и по-малката й сестра се преместват в Калифорния с баща си. Баща й е ветеран от войната и инвалид, с когото Холмс веднага се спогажда. Крайно затрудненото семейство се храни в кухнята за бедни и Холмс започва да плаща на сестрите, за да поддържат градината на комплекса и често се отбива да им оставя храна.

Доун Шилер
Доун Шилер

В началото приема Шилер като по-малка сестра, но скоро започва да изпитва собственическо чувство към нея и се вбесява, когато тя излиза с приятели след училище, вместо да се прибере веднага вкъщи.

Холмс е стабилният мъж, който баща й никога не би могъл да бъде, и в крайна сметка тя се поддава на домогванията му. Връзката им става интимна. Шарън няма нищо против тяхната афера. В един момент, когато Доун се пренася да живее в апартамента на Холмс, неговата съпруга се оказва в странната позиция да готви и да се грижи за любовницата на мъжа си.

Доун ще остане до Холмс в продължение на няколко години, дори след като той започва да взема наркотици, да я бие и да я кара да проституира.

По пътя на дрогата

Наркотиците са неизменна част от живота на една порнозвезда. Снимачните площадки представляват мечтата на всеки девствен тийнейджър – безкраен секс, наркотици и рокендрол. Холмс започва с пушенето на трева и постепенно се издига до коката и крека.

В края на 70-те години вече е развил доста скъпо хоби. Положението става толкова лошо, че колегите му започват да се шегуват как оставя следи от кока от банята до леглото на снимачната площадка.

След известно време Холмс се нуждае от кокаин повече от храна и отслабва с 13 килограма.

Наркотиците и ЕГН-то си свършват работата – прочутият уред на Холмс започва да не работи и продуцентите спират да се обаждат. Холмс е изправен пред реалната опасност да бъде изхвърлен в кошчето на порно историята.

Без работа, но с лош навик, низвергнатият Порно крал се превръща в жалък наркоман, който разбива коли и краде багаж от летището, за да задоволява нуждата си.

Започва да прекарва все повече време на авеню “Уондърленд” №8763, понякога отсядайки там за по няколко дни.

Обитателите на къщата са наркомани, които едновременно продават и употребяват огромни количества дрога. Домът е отдаден под наем на Джой Одри Милър – 46-годишна майка на две деца, чийто гърди са отрязани заради рака. В досието й се мъдрят 7 ареста. Сред останалите живущи са нейният приятел Били Девърел – с 13 ареста, Роналд Лоуниъс – осъждан за контрабанда на наркотици, и Дейвид Линд – осъждан наркодилър и ловец на глави под наем.

Къщата представлява винаги отворена аптека, продаваща кокаин, хероин, стимуланти и успокоителни на всеки, който знае адреса.

Джон Холмс се превръща в талисмана на дома. Освен това става връзката между бандата на Уондърленд и могъщия лосанджелиски дилър Еди Наш.

Тези бизнес отношения ще се окажат отровни за всички замесени в тях.

Обирът на Еди Наш

Освен с търговия на наркотици, бандата от Уондърленд се занимава и с крадено имущество. Холмс продава стоката на Наш, който му се отплаща в “крек за хиляди долари”.

Роден в Палестина като Адел Хариб Насралах, Еди Наш е постигнал по свой изкривен начин американската мечта. Той е трудолюбив и сръчен бизнесмен, започнал от продаване на хот-дог на булевард “Холивуд” през 60-те и стигнал до притежаването на десетки нощни клубове, вариращи от гей дискотеки до стриптийз барове, през 70-те години. Поддържа нощните си заведения, продавайки дрога на клиентите.

Запазената марка на Наш са чифт стегнати яркооцветени мъжки гащета. Не носи нищо друго, когато му идват гости в имението в Студио Сити. През 1997 г. актьорът Алфред Молина изобразява по-гениален начин образа на Еди Наш във филма “Буги Нощи”.

Алфред Молина
Алфред Молина

Доун придружава Холмс при посещенията му в имението на Наш и чака в колата с часове със своята чихуахуа, докато той купува кока.

Научи повече за:   Лари Ейлър: Убийства на магистралата

Когато го тръшне параноята или просто има нужда от наркотици, Холмс пребива Доун или я кара да проституира за пари.

На 25 декември 1980 г. той я продава на Наш като коледен подарък и когато се връща я пребива жестоко. Доун най-сетне решава, че й стига толкова и избягва при майка си в Орегон, но Холмс не иска да я остави на мира. През първите два месеца тя отказва да отговаря на телефонните му обаждания, но в крайна сметка неговите извинения и обещания за промяна я сломяват.

Той я посреща на летището, носейки два куфара, които току-що е задигнал, и й казва, че му остава да сключи една голяма сделка и двамата ще могат да напуснат Ел Ей и да започнат отначало в друг град, оставяйки мрака на наркотиците и агресията зад себе си.

Наивната Доун му вярва.

Голямата сделка се оказва обир в имението на Еди Наш. Работата е рискована, но наркоманите от Уондърленд имат нужда от дозата си и Холмс им казва, че палестинецът държи в дома си огромен запас от дрога и пари в брой.

Извършват удара в утрото на 29 юни 1981 г. Дейвид Линд първи влиза в къщата, последван от Роналд Лоуниъс и Роу Девърел.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Bobby2000bg 🍺 Katerina 🍺 ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺
Дарители: AleksandaratanasNikolaPavelNadezhda
360
115

Линд изненадва 140-килограмовия бодигард на Наш, който точно носи закуската на шефа си.

“Не мърдай! Полиция! Арестуван си!” – изкрещява Линд, показвайки мълниеносно крадена полицейска значка. Бодигардът се предава, но докато Линд се опитва да му сложи белезници, оръжието му изгърмява и куршумът облизва бузата на задържания. Чувайки шума, Наш се появява, обут в прочутите си гащета и, смятайки че ще го убият, коленичи и започва да се моли за милост.

Въоръжените мъже го изправят на крака и го карат да отвори сейфа си, от който взимат хероин, кокаин, седативи, бижута и 185 000 долара в брой. По-късно властите пресмятат, че откраднатото е възлизало приблизително на 1 милион долара.

Бандитите се връщат в къщата на авеню “Уондърленд”, за да разделят плячката. Холмс обаче не е доволен от своя дял.

Еди Наш е бесен. Не само, че е бил ограбен, но е бил унижен. Заклева се да си отмъсти.

Онова, което се случва в следващите 72 часа и до ден днешен е предмет на спорове.

Убийството

Малко след 04:00 ч на 1 юли 1981 г. трима или повече неканени гости, един от които може би е бил Джон Холмс, се вмъкват в къщата на авеню “Уондърленд”, въоръжени с оловни тръби.

Тръгват от стая на стая, размазвайки черепите на заспалите обитатели на дома, убивайки четирима и ранявайки сериозно един от тях. Кървавата баня е толкова жестока, че стените, пода и таваните са оплискани с кръв, а лицата на жертвите са вдлъбнати в черепите им.

През тази фатална нощ в къщата имат нещастието да бъдат две жени – приятелката на Линд Барбара Ричардсън и съпругата на Лоуниъс.

Чак 12 часа след нападението хамалин, пренасящ мебели в съседната къща, чува стенания от №8763 и обръща внимание на постоянното лаене на питбулите. Заварва вратата открехната и на влизане във всекидневната се натъква на тялото на Ричардсън, лежащо на дивана.

Полицията намира тялото на Милър, проснато на леглото в спалнята на горния етаж, а Девърел лежи в един ъгъл в същата стая.

На леглото в задната спалня на първия етаж лежи мъртвия Лоуниъс, а до него едва диша жестоко пребитата му съпруга Сюзан.

Полицаите са толкова впечатлени от количеството кръв – буквално стичаща се от стая в стая – че правят видеозапис на местопрестъплението. Долнокачественият запис е използван по-късно в процеса, което го прави първото видео от местопрестъпление, допускано някога като доказателство в съдебната зала на криминален съд.

Дейвид Линд изважда късмет. Той е прекарал нощта в компанията на проститутка в мотел в долината Сан Фернандо. По време на разпита казва на ченгетата за обира на Еди Наш.

Разследващите детективи са измъчвани от един належащ въпрос: Къде е бил Джон Холмс по време на убийствата?

Признание

Според разказа на Шарън Холмс, съпругът й се е прибрал няколко часа след убийствата целият в кръв и е заявил, че е претърпял автомобилна катастрофа. Но Шарън, която е опитна медицинска сестра, не е могла да намери по тялото му достатъчно дълбоки рани, които да обяснят огромното количество кръв по дрехите и кожата му.

“Това не е твоята кръв, Джон” – казала му е тя.

Той просто е млъкнал и е отказал да й каже истината. След като се е почистил, се е качил в колата си заедно с Доун и е отпрашил в неизвестна посока.

Девет дни по-късно полицаите почукват на вратата на мотела, където двамата са отседнали и ги отвеждат в управлението за разпит. Доун е освободена, след като не разпознава на показаните й фотографии жертвите от авеню “Уондърленд”, Един Наш и екстериора на къщите. Тя няма къде да отиде и се връща при Шарън Холмс. Джон също е освободен, но полицаите му казват да не напуска града.

Джон Холмс арестуван
Джон Холмс арестуван

Той не ги послушва. Преди да се изпари обаче, посещава съпругата си за последен път. Разказва й за участието си в убийствата, ридаейки във ваната.

Научи повече за:   Делмар Анхолт и Дяволското семе

В деня след обира един от хората на Еди Наш е видял Холмс да се разхожда по улицата, носейки едно от бижутата, откраднати от шефа му. Той е заставен от двама въоръжени мъже да потегли с колата си към имението на Наш.

Палестинецът конфискува тефтерчето му с адреси и го заплашва, че ще убие близките му, ако не го отведе до хората, отговорни за обира. Холмс се подчинява, страхувайки се за семейството си. Отвежда хората на Наш до къщата на авеню “Уондърленд”, позвънява на домофона и се качва горе, водейки убийците след себе си.

Вътре е заставен да гледа под дулото на оръжие как бандитите убиват наркоманските му дружки.

Холмс не остава в Лос Анджелис. Боядисва косата си в черно, а шевролетът в сиво и се отправя на изток заедно с Доун.

Процесът

В Маями отсядат в нощен приют. Холмс започва работа в строителството, но не може да осребри чека със заплатата си, тъй като е използвал фалшиво име. Започва да кара Доун да проституира в Маями Бийч. Скоро обаче тя събира кураж и го предава на полицията.

Холмс е арестуван и изпратен обратно в Калифорния. През декември 1981 г. срещу него официално са повдигнати обвинения в убийствата.

Процесът продължава три месеца, но накрая съдебните заседатели го оправдават, тъй като срещу него няма достатъчно солидни доказателства.

Джон Холмс в съда
Джон Холмс в съда

Но радостта му е кратка. Той е призован да свидетелства пред голямото жури в Лос Анджелис, но тъй като отказва да го направи, е обвинен в неуважение към съда и изпратен в затвора.

Кралят на порното прекарва 110 дни в килия без прозорци. Занимава се с йога и чете списанията, които приятелите му му пращат.

Той разказва за списание “Хъслър”, че пазачите му са идвали да го гледат как се къпе и след това са го карали да се подписва на филмите с “Джони Стоманата”.

Това не е краят на неговото унижение.

СПИН и Мисти Доунс

Полицията няма солидни доказателства, свързващи Еди Наш с убийствата и това не й харесва. Наркодилърът е трън в очите им от десетилетия и те отчаяно искат да го пипнат.

През седемте месеца след убийствата на авеню “Уондърленд” полицията нахлува в дома на Наш три пъти и в крайна сметка конфискува от там кокаин на стойност 1 милион долара. Собственикът на нощни клубове е изпратен в затвора за 8 години.

Когато разбира, че Наш е зад решетките, Холмс решава да се яви пред голямото жури и да отговори на въпросите им. В резултат на това е освободен.

Той продължава да прави мръсните си филми, сред които и гей продукция, озаглавена “Личните удоволствия на Джон Холмс”.

През 1985 г. идва диагнозата за СПИН.

Новината го потапя в дълбока депресия. Той пуши по осем пакета цигари на ден и се налива непрекъснато с алкохол. Казва на приятелите си, че е болен от рак на дебелото черво, за да не започнат да го избягват.

Продължава да участва в порнофилми и съвсем съзнателно излага няколко актриси на смъртоносния вирус.

През януари 1988 г. се оженва за втората си съпруга Лори Роуз, известна като Мисти Доунс.

Мисти Доунс
Мисти Доунс

През следващия месец Холмс постъпва в болницата, страдайки от свързан със СПИН-а енцефалит. Някога гордият Крал на порното сега тежи едва 40 килограма и сексапилът му е изчезнал завинаги.

Той умира на 13 март 1988 г., на 43-годишна възраст.

Преди да умре Джон Холмс отправя една последна молба към съпругата си. Страхува се, че някой ще отреже прочутото му мъжество и я помолва да се увери, че тялото му е непокътнато преди да го вкарат в крематориума.

“Не искаше да свърши в буркан в колекцията на някой маниак” – казва вдовицата му.

Въпреки това Джон Холмс се превръща в колекционерска страст от друго естество: под формата на 32-сантиметрово дилдо, направено по отливка на мъжкото му достойнство, което се продава и до днес.


Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Bobby2000bg 🍺 Katerina 🍺 ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺
Дарители: AleksandaratanasNikolaPavelNadezhda
360
115
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

2
Напиши коментар

avatar
2 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
2 Автори на коментари
rumen77Dark_Side Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Dark_Side
Гост
Dark_Side

Boogie nights – това е филм, в който се разказва отчасти за живота на Джон Холмс. Ето какво пише: “Сюжетът на филма е отчасти почерпан от реалния живот на порнолегендата Джон Къртис Холмс. В своята дълга кариера той спал с 14 хиляди жени, преди наркотиците и амортизацията да го направят импотентен.”

rumen77
Абонат
rumen77

Има разни клипчета с него в нета. Пенисът му не е повече от 25-26см, което никак не е малко, но не разбирам защо почти всички мъже преувеличават.