Погребана жива: Убийството на 9-годишната Джесика Лансфорд

Преди 24 февруари 2005 г., когато е отвлечена от стаята си в тъмнината на нощта, преди да бъде държана насила, изнасилена многократно и погребана жива в торби за боклук, и преди името и лицето й да се превърнат в синоними на борбата със сексуално насилие над деца, Джесика Лансфорд е обикновено щастливо и лъчезарно деветгодишно момиче. На тази дата, без никакво предупреждение, нейният спокоен и по детски наивен свят е безмилостно разрушен от чудовище, което прониква неканено в дома й под прикритието на мрака и отвежда невинното дете в дълбините на ада.

Моля, почукайте

В петък на 24 февруари 2005 г. будилникът на Марк Лансфорд звъни в 5:00 ч. сутринта – обичайното му време за ставане за работа. Лансфорд (42 г.) е шофьор на камион за боклук в компанията „Мръсни момчета“. Той живее в голяма каравана на авеню „Соната“ в Хомосаса, щата Флорида, заедно с родителите си Рут и Арчи и деветгодишната си дъщеря Джесика.

Марк Лансфорд
Марк Лансфорд

Преди да стане от леглото той се пресяга и изключва алармата. Тогава чува, че будилникът в стаята на Джесика също звъни. Тя обикновено става по същото време и се приготвя за училище.

Лансфорд продължава с обичайната си сутрешна рутина. Предишната нощ се е прибрал по-късно от обикновено след среща с приятелката си. Бабата на Джесика Рут Лансфорд си спомня, че малката е казала на баща си преди той да тръгне за срещата:

„Искам да те прегърна и да ти кажа, че те обичам, в случай че не си тук, когато изляза от банята“.

Джесика е много обичлива дъщеря и често се обажда в работата на баща си, само за да му каже, че го обича.

Джесика Лансфорд
Джесика Лансфорд

Докато продължава да се приготвя за работа, Марк Лансфорд забелязва, че будилникът на Джесика все още звъни. Решавайки, че дъщеря му се е успала, той отива в стаята й да я събуди. На вратата й е окачен надпис, умоляващ посетителите „Моля, почукайте!“. Лансфорд отваря вратата, очаквайки да завари дъщеря си заспала, гушнала здраво плюшения си тигър, но леглото й е празно. Тигърът е там, но Джесика я няма.

Марк тръгва да я търси из къщата, викайки името й, но не получава отговор. Джесика е изчезнала, а входната врата е отключена.

Виолетовият делфин

Марк Лансфорд незабавно се обажда на 911 и съобщава, че дъщеря му е изчезнала. Местната полиция започва разследване, а приятелите и семейството организират търсенето на момиченцето. Властите се опитват да хванат следите й с помощта на обучени полицейски кучета. Но в края на деня всички усилия в търсенето на Джесика се оказват напразни.

Доброволци се присъединяват към търсенето на Джесика
Доброволци се присъединяват към търсенето на Джесика

На следващия ден към издирването се присъединяват федералните агенции, а стотици доброволци пристигат в Хомосаса, за да помогнат в пресяването на района. Дните минават. След една седмица все още няма следа от Джесика. Марк Лансфорд и неговите родители се поболяват от тревога, но се опитват да запазят надеждата и да прогонят най-лошите си страхове.

Джесика е родена на 6 октомври 1995 г. в Гастония, Северна Каролина. Родителите й се развеждат, когато е на една годинка, а родителските права са дадени на баща й. Почти всеки, който познава Джесика, я описва като тихо момиче с грееща усмивка. Нейният пастор казва в едно интервю: „… тя беше много общителна и дружелюбна, но и срамежлива в някои отношения“. Освен с плюшения си тигър, тя винаги спи на запалена нощна лампа, защото не обича тъмното. Баба й казва на детективите, че Джесика не е обичала да се влиза в стаята й без нейно разрешение. Никога не се е отдалечавала от къщи, „… защото не се доверяваше на хората“.

Джесика обожава баща си и обича да прекарва време с него. Той я вози на мотора си и често я води да пеят заедно в един караоке бар.  Възпитана и прилежна в училище, мечтата й е да стане певица, шампионка по плуване или моден дизайнер. Точно е започнала да експериментира с гримирането. Любимият й цвят е розовия.

Джесика е член на младежка църковна група и в нощта преди изчезването си е присъствала на сбирка на групата. Подготвяла се е за състезание, наизустявайки един пасаж от Библията:

„Мога да правя всичко чрез Христос, който ми дава сили“.

– Филипийци 4:13

Обича кукли и плюшени животни, и стаята й е претъпкана с тях. След изчезването й семейството й забелязва, че една от любимите й играчки липсва – плюшен виолетов делфин, който баща й е спечелил за нея на местния панаир.

Смяна на адреса

Когато дете бъде обявено за изчезнало, полицията обикновено проверява всички познати сексуални насилници в района. Детективите от шерифството в окръг Ситръс правят точно това в дните след изчезването на Джесика Лансфорд. В процеса на разследването откриват, че един известен на властите насилник – Джон Ивендър Коуи (46 г.), вече не живее на адреса, на който е регистриран. Осъжданите сексуални насилници са задължени по закон да уведомяват местните власти, когато решат да сменят местожителството си.

Джон Ивендър Коуи
Джон Ивендър Коуи

Коуи има дълъг списък с присъди в досието си. Арестуван е многократно за притежание на наркотици и е редовен потребител на кокаин. Миналите му провинения включват:

„Кражба с взлом, носене на скрито оръжие, пиянство на публично място, шофиране в нетрезво състояние, неприлично излагане на публично място, нарушаване на реда, измама и кражба“.

Шофьорската му книжка е отнета за срок от 99 години. През 1991 г. е бил арестуван и обвинен в „опипване на дете под 16-годишна възраст“.

Детективите научават, че Коуи се е преместил при своята доведена сестра Дороти Мари Диксън (47 г.). Нейният приятел Матю Оли Дитрих (31 г.) и нейната дъщеря и доведен син – Мади Катрин Сикорд (27 г.) и Джийн Алан Сикорд (35 г.) също живеят в дома й – каравана на улица „Сноубърд Корт“ №6647, която се намира на километри от регистрирания адрес на Коуи, но се вижда с просто око от дома на Лансфорд. Властите посещават караваната на Диксън, търсейки Коуи.

Дороти Мари Диксън
Дороти Мари Диксън

Сбирщина от наркомани

Детективите заварват в караваната Дороти Мари Диксън, нейния приятел и дъщеря й. Тримата заявяват, че не знаят къде е Коуи и отричат той да живее с тях.

Шериф Джеф Доуси впоследствие характеризира обитателите на караваната като „сбирщина от надрусани индивиди. Просто сбирщина от наркомани“.

Научи повече за:   Милионерът Джон Джамелски и неговите секс робини

Детективите провеждат бегъл оглед на периметъра, търсейки следи от Коуи или Джесика. За нещастие, пропускат да проверят килера в стаята, в която е отседнал Коуи.

На 14 март, деветнадесет дни след изчезването на Джесика Лансфорд, детективите отново се връщат в дома на Диксън, опитвайки се да открият Джон Коуи. Претърсват повторно караваната като този път проверяват и килерите, но не откриват нищо уличаващо. Все пак в стаята, в която е спял Коуи, забелязват кървави петна по матрака. Внезапно статусът на Джон Коуи се издига до „лице, представляващо особен интерес“.

Караваната на Диксън
Караваната на Диксън

Търсенето на Коуи се засилва, но жителите на караваната държат на своята история, че не знаят къде е той. В действителност той е напуснал района преди две седмици, заминавайки за щата Джорджия с автобусен билет, закупен под чуждо име. Билетът е еднопосочен, с крайна точка Савана.

От Савана към Огъста

Плешив и с воднисто сини очи, Джон Коуи се „извисява“ на 1,62 м, тежи 57 кг и изглежда по-стар от годините си. Имал е проблеми със закона през по-голямата част от живота си, като е арестуван 24 пъти в период от 30 години. Пристигането му в Савана не прави изключение. Скоро след като се установява в приют за бездомни, властите в града го разпитват във връзка с притежание на марихуана, но го освобождават, тъй като не знаят, че е търсен във Флорида.

Джон Коуи
Джон Коуи

Чувствайки, че е време да се маха, Коуи хваща пътя и се насочва към град Огъста, намиращ се на 160 км разстояние, където намира подслон в приют на Армията на спасението.  Междувременно изчезването на Джесика Лансфорд вече се е превърнало в национална новина.

Някой репортажи споменават Коуи като заподозрян, като лицето му е показано по телевизията с молба всеки, който го види, да съобщи на властите. Секретарка, работеща в приюта, вижда снимката му по телевизията. Тя се обажда в полицията и казва, че един от новопристигналите в приюта страшно прилича на човека, издирван за отвличането на Джесика Лансфорд.

Снимката на Джесика разпространена в медиите
Снимката на Джесика, разпространена в медиите

Полицията в Огъста залавя Коуи и го задържа на основание, че е пропуснал да се регистрира като сексуален насилник в Джорджия. Междувременно властите в Огъста се свързват с шерифството в окръг Ситръс. Детектив Скот Грейс и Гари Ачисън пристигат в Огъста на 17 март, за да разпитат заподозрения. Обърканият и изнервен Коуи е подложен на няколкочасов разпит. През цялото време той настоява, че не знае нищо за изчезването на Джесика Лансфорд.

„Искам адвокат“

Детективите Ачисън и Грейс, със съдействието на специален агент от ФБР, започват да разпитват Джон Коуи в 14:30 ч. на 17 март. Записките от разпита показват, че детектив Грейс е оказал силен психологически натиск върху Коуи, докато Ачисън е предприел по-мек подход, опитвайки се да говори със заподозрения като „човек с човек“. С други думи, използвали са познатата стратегия „добро и лошо ченге“.

В един момент от разпита детектив Грейс пита Коуи дали би се подложил на детектор на лъжата. Той отговаря с думите:

„Предполагам. Аз просто… искам адвокат, разбирате ли“.

По-късно Ачисън описва последвалите думи на заподозрения като бърза и неразбираема реч, но на записите се чува, че Коуи просто и ясно настоява за адвокат цели седем пъти:

„Искам да присъства адвокат тук. Искам да говоря с адвокат, ‘щото, нали разбирате, ако хората се опитват да ме обвинят в нещо, което не съм направил… Просто искам да говоря с адвокат, за да си изясня нещата“.

Детективите продължават с разпита без да му осигурят адвокат. След известно време измореният и разстроен Коуи казва:

„Направо ми изпържихте мозъка тука“.

Впоследствие детектив Ачисън дава показания под клетва, според които Коуи не бил заявил ясно, че иска адвокат. Детективът се е опитвал да разбере дали заподозреният иска разпита да спре, докато дойде адвокат или би могъл да продължи до пристигането му. Според него възможно е било Коуи да е искал адвокатът да присъства единствено на теста с полиграф, на който се е съгласил да бъде подложен.

На следващия ден Коуи е подложен на детектор на лъжата и по време на въпросите се пречупва и признава за отвличането и убийството на Джесика Лансфорд. Освен това разкрива къде могат да намерят момиченцето.

„Да не си гъкнала!“

В своето записано на видео признание Джон Коуи разказва как е проникнал в дома на семейство Лансфорд около 3:00 часа през нощта на 24 февруари и е попаднал на спящата в леглото си Джесика. Събудил я е и й е наредил да мълчи. „Да не си гъкнала“ – казал й е той и й е заповядал да го последва до караваната на сестра му. Според думите му тя се е подчинила и наистина полицията не открива никакви следи от борба в къщата.

Коуи признава, че в дома на сестра си е изнасилил Джесика и я е държал в леглото до себе си през остатъка от нощта, след което я е изнасилил отново на сутринта. След това я е затворил в килера си и й е заповядал да стои там и да не казва нито дума, докато той е на работа. Тя и този път се е подчинила на заповедите му и е останала в килера през целия ден. Според сайта на телевизионното предаване „Най-търсените в Америка“, Коуи е пуснал телевизора в стаята и тя е можела да гледа през леко отворената врата на килера. Той казва на детективите, че Джесика е видяла много репортажи по новините за собственото си изчезване и за усилията, които са се полагали за откриването й.

Полицията на местопрестъплението
Полицията на местопрестъплението

Коуи допълва, че е бил пиян и дрогиран в нощта на отвличането. Спомня си, че е приготвил хамбургер на Джесика по някое време от принудителния й престой и я е карал да уринира в килера, за да не разбере семейството му, че тя е там. Държал я е в килера три дни. През това време детективите са дошли в караваната да го търсят, но са пропуснали да погледнат в малката стаичка.

Когато научава, че властите го търсят, Коуи се паникьосва. Разбира, че трябва да направи нещо с Джесика веднага, преди да бъде заловен, и решава да я погребе… въпреки че тя все още не е мъртва.

Аутопсията

Подробностите от признанията на Джон Коуи са предадени незабавно на властите в Хомосаса и скоро след полунощ в събота на 19 март екип от криминалисти пристига в караваната на неговата сестра. Те намират плиткия гроб точно там, където Коуи е посочил. Облеченото тяло на Джесика е открито напъхано в две вързани найлонови торби за боклук. Китките й са били вързани, но тя е успяла да прободе пликовете с два пръста, опитвайки се да се освободи. Когато торбите са махнати от нея, полицаите виждат, че тя е умряла, стискайки в прегръдките си любимия си виолетов делфин.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
Научи повече за:   „Ние не искаме да умрем“: Жестоките убийства на Емине Булут и Йозгеджан Аслан

Тялото й е откарано в моргата, където доктор Стивън Когсуел извършва аутопсията. Той установява, че жертвата е била напъхана с краката напред в първата торба и с главата напред във втората. Няма признаци, че момичето се е опитвало да рита през торбите. Двата чувала са били здраво вързани и по всяка вероятност причината за смъртта е задушаване, което е отнело около 3 до 5 минути.

Д-р Стивън Когсуел
Д-р Стивън Когсуел

Д-р Когсуел докладва,  че състоянието на тялото е „средно разложено“. Макар да не успява да определи точно времето на смъртта, степента на разлагане предполага, че жертвата е умряла преди около три седмици.

Ноктите на детето са лакирани с прасковен на цвят лак, а двата пръста, с които е пробила чувалите, са частично мумифицирани. Фактът, че е била в състояние да разкъса чувалите, показва, че Джесика е била жива, когато е била погребана.

Д-р Когсуел открива вагинални разкъсвания, подсказващи за сексуално насилие. Той предполага, че тези разкъсвания са се случили „вероятно не повече от шест часа преди смъртта“.

Гастроинтестиналният тракт на Джесика е „практически празен“. Д-р Когсуел смята, че последният път, когато тя е приемала храна, е бил между „12 часа до три-четири дни преди смъртта“.

В тялото й са открити следи от кокаин. Самата тя не е приемала наркотика, но е стояла дълго време в помещение, в което някой е пушил крек.

„Той ще си плати“

В неделя на 20 март Джон Коуи е приведен в окръжния арест в Ликанто, Флорида, където е поставен под наблюдение като потенциален самоубиец. Трима от неговите съжители – Дороти Диксън, Мади Сикорд и Матю Дитрих – са обвинени във възпрепятстване на закона заради това, че са излъгали полицията. Четвъртият съжител, Джийн Сикорд, който не е бил в къщата, когато детективите са идвали да търсят Коуи, е обвинен в неизплащане на детски издръжки. Гражданите на Хомосаса са извън себе си от ярост и настояват за правосъдие.

Майката на Джесика Анджела Брайънт
Майката на Джесика Анджела Брайънт

„Той ще си плати“ – казва майката на Джесика Анджела Брайънт за телевизия CNN, след като научава, че Джон Коуи е признал за убийството на дъщеря й. – „Той ще си плати, задето е наранил всички тези деца и моята дъщеря… Заслужава всичко, което ще му се случи“.

Бащата на Джесика Марк Лансфорд се колебае между отмъщението и тъгата. „Тя е у дома сега“ – казва той на медиите с треперещ глас. Но когато го интервюират от CNN, Марк поглежда право в камерата и се обръща директно към Коуи:

„Надявам се да гниеш в ада. Надявам се да получиш смъртна присъда!“.

Марк Лансфорд знае, че нещо трябва да се направи, за да се защитят децата от сексуални хищници като Джон Коуи. В седмиците след откриването на тялото на Джесика той лобира пред законодателната власт във Флорида за гласуването на по-тежки закони. С помощта на представителите на Конгреса Чарли Дийн и Нанси Арджензиано е изготвен законопроект, предвиждащ увеличаване на присъдите, електронно следене на всички освободени преждевременно сексуални насилници и задължителното използване на бази данни от всички местни представители на властта, за да не могат сексуалните насилници да избегнат по никакъв начин строгостта на закона.  Указът „Джесика Лансфорд“ е бързо одобрен и обявен за закон от губернатор Джеб Буш на 2 май 2005 г. Законът влиза в сила на 1 септември същата година.

Губернатор Джеб Буш подписва Закона на Джесика Лансфорд
Губернатор Джеб Буш подписва Закона на Джесика Лансфорд

„Не исках да я убивам“

На 1 април 2005 г. срещу Джон Коуи са повдигнати обвинения в предумишлено убийство, отвличане, сексуално нападение и влизане с взлом. Обвиненията срещу роднините му са свалени. Пет дни по-късно той се явява в съда и пледира невинен по всички обвинения. Щатските прокурори заявяват, че ще търсят смъртно наказание в неговия случай. Коуи е изпратен обратно в затвора и остава там без право на освобождаване под гаранция.

Джон Коуи в съда
Джон Коуи в съда

Коуи е изолиран от останалите обитатели на затвора и е поставен под наблюдение, защото съществуват опасения, че е склонен към самоубийство. Неговите пазачи докладват, че той прекарва голяма част от времето си в четене на християнски религиозни материали, но не на Библията, и във водене на дневник.

В нощта на 5 март 2006 г., повече от година след убийството на Джесика Лансфорд, двама служители на затвора разговарят в близост до килията на Коуи. Телевизорът е пуснат и никой от пазачите не предполага, че той може да чуе разговора им. Кенет Сланкър – пазачът, охраняващ Коуи, разпитва другия пазач – жена на име Шери Джонсън, за семейството й и я пита защо не дава децата си на детска градина.

Джонсън отговаря, че се страхува от това какво би могло да им се случи в някоя забавачница и посочва към Коуи.

След като Джонсън си тръгва, Коуи повиква Сланкър и му казва, че е дочул разговора им и той е наранил дълбоко чувствата му:

„Не ми харесва, когато хората говорят така за мен. Не исках да направя онова, което направих. Не исках да я убивам… Никога не съм смятал, че съм способен на такова нещо“.

Въпреки че пледира невинен, Коуи за пореден път, макар и неволно, си признава за убийството на Джесика Лансфорд.

Признанията са отхвърлени

През пролетта на 2006 г., с наближаването на процеса, съдия Рик Хауърд се изправя пред обезсърчителната задача да намери честно и безпристрастно жури. Случаят еп олучил огромно национално и регионално медийно внимание и ще бъде буквално невъзможно да се намери състав от съдебни заседатели, които да не са чували нищо за изнасилването и убийството на Джесика Лансфорд.

Съдия Ричард Хауърд
Съдия Ричард Хауърд

Въпреки това съдия Хауърд смята, че би могъл да открие хора, които все още не са оформили мнение за вината или невинността на Джон Коуи. Той решава, че ще избягва района на Хомосаса, където е извършено престъплението. Нарежда жребият за съдебни заседатели да бъде изтеглен измежду жителите на окръг Лейк, който е най-отдалечен от Хомосаса. Той възнамерява да транспортира избраните заседатели в своята съдебна зала в Инвърнес и да ги настани в неизвестен хотел до края на процеса.

Научи повече за:   Заловиха бандата изнасилвачки от Зимбабве

През юни съдия Хауърд се запознава с подробностите от проведеното разследване и постановява, че показанията на Джон Коуи пред детективите Грейс и Ачисън няма да бъдат приети на процеса, защото правата на задържания са били нарушени, когато полицаите не са се съобразили с нееднократните му искания за адвокат. Макар решението на съдията да не проваля напълно случая на прокуратурата, то все пак й нанася сериозен удар.

Смяна на мястото

Да се открият подходящи съдебни заседатели се оказва по-трудно от очакваното. До 13 юли вече са избрани 58 кандидати, но тогава съдия Хауърд изведнъж решава, че в неговия район е невъзможно да се състави непредубедено жури. Няколко от потенциалните заседатели споделят, че са били заплашвани с физическа саморазправа, ако влязат в журито и не признаят Коуи за виновен. Освен това няколко от експертните свидетели няма как да вмъкнат отложения процес в графика си, затова съдията решава, че най-доброто решение е да смени мястото за гледане на делото. Процесът е преместен в окръг Маями-Дейд и датата му е определена за 12 февруари 2007 г.

Джон Коуи
Джон Коуи

Съществува вероятността смяната на мястото да се окаже благоприятна за случая на Коуи. Обикновено съдебните заседатели са настроени по-благосклонно към тезата на защитата, но както посочва вестник „Сейнт Питърсбърг Таймс“, процесът срещу серийния убиец Тед Бънди е бил преместен от Талахаси в Маями, където съдебните заседатели го признават за виновен и той е осъден на смърт.

Междувременно Марк Лансфорд продължава да лобира за по-строги закони за сексуалните насилници на деца. Организира моторна банда, чийто членове носят еднакви кожени якета и бейзболни шапки в памет на дъщеря му. Татуира лицето на Джесика на гърдите си. Обяснява на медиите, че предпочита образът на дъщеря му да бъде върху кожата му, отколкото на хартиена снимка.

Марк Лансфорд
Марк Лансфорд

„Така отново мога да докосна лицето й“ – казва той. – „Моята плът е и нейна“.

Процес и присъда

Процесът срещу Джон Коуи започва в Маями на 12 февруари 2007 г. Доказателствата, представени от обвинението, включват ДНК от кръвта на Джесика и семенна течност на Коуи, открита по матрака в спалнята му, както и отпечатъци от пръстите на Джесика, намерени в килера на караваната.

Детективите от полицията и пазачите от затвора, където Коуи е държан преди началото на процеса, свидетелстват, че след ареста му, той непрекъснато е споменавал подробности от убийството и е настоявал, че не е искал да убива момичето, а се е паникьосал, когато полицията е дошла да я търси.

Защитата призовава експерти, които разказват за алкохолизма на Коуи и за неговите дългогодишни умствени проблеми и емоционални травми. Защитата поддържа мнението, че неговият нисък коефициент на интелигентност го прави почти бавноразвиващ се, което според решение на Върховния съд от 2002 г. би трябвало да го дисквалифицира като подходящ кандидат за смъртно наказание. Съдията обаче се произнася, че резултатите от теста за интелигентност на Коуи са около 78 точки, което е с осем точки над стандарта за умствена изостаналост.

Джесика Лансфорд
Джесика Лансфорд

Коуи прекарва по-голямата част от процеса в рисуване с цветни моливи.

На 7 март съдебните заседатели решават, че той е виновен по всички обвинения, свързани със смъртта на Джесика Лансфорд – предумишлено убийство, отвличане, проникване с взлом и сексуално насилие.

На 11 август съдебните заседатели гласуват с 10 на 2 гласа, че Коуи е годен за смъртна присъда и на 24 август съдията изслушва доводи за и против осъждането му на смърт.

Съдия Ричард Хауърд, който е бил принуден не веднъж с усилие да запазва присъствие на духа, докато е четял шокиращото описание на престъплението, постановява, че фактите „значително надделяват“ над смекчаващите аргументи, изложени от адвокатите на Коуи, които, цитирайки ниския умствен капацитет на клиента си, настояват за доживотна присъда без право на помилване.

Джон Ивендър Коуи
Джон Ивендър Коуи

Според съдията: „Присъдата е крайна стъпка, епилог, уреждане на сметки“. Той решава, че Джон Ивендър Коуи трябва да умре за бруталното изнасилване и убийство на деветгодишната Джесика Лансфорд.

След заседанието на съда бащата на Джесика Марк Лансфорд отговаря на въпросите на репортерите. Когато го питат какво мисли за присъдата, той казва:

„Благодарен съм за тази развръзка“.

Последен дъх

На 30 септември 2009 г. Джон Ивендър Коуи умира в затвора от естествена смърт. Според телевизия CNN:

„Смъртта на Коуи не е неочаквана, тъй като той е боледувал от известно време“.

Шерифът на област Ситръс Джеф Доуси
Шерифът на област Ситръс Джеф Доуси

Когато чува новината за смъртта на Коуи, шерифът на окръг Ситръс Джеф Доуси свиква пресконференция, на която казва, че той и бабата на Джесика се чувстват така, сякаш огромен товар е паднал от плещите им. Марк Лансфорд, казва той, е в емоционална дупка, защото наближава рожденият ден на Джесика на 5 октомври.

Шериф Доуси казва още, че освен облекчение и задоволство, чувства и разочарование.

„Почувствах истинско разочарование, че няма да мога да присъствам на екзекуцията на Джон Коуи. Това беше една от целите ми – да бъда там и да видя как той ще поеме последния си дъх“.

Причината за смъртта на Джон Коуи се пази в тайна; но когато го питат дали знае каква е тя, шериф Доуси отговаря, че според слуховете Коуи е починал от „… анален рак, напълно заслужено!“.


*Материалът е публикуван по идея на the.usual.suspect

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
15 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Hanna Montana
Hanna Montana
30.11.2010 9:38

Както не веднъж съм казвала,педофилът е същество със проблем във междуличностните отношения.Те са неадекватни същества,които не могат да осъществят здравословна и пълноценна връзка със равно на тях човешко същество.Страхуват се от жени(или мъже)защото смятат,че не са достатъчно добри,красиви,образовани(подтискани от мощно чувство за малоценност)и поради това са се отказала от общуване с партньор на тяхната възраст(с изключение на онези от тях при,които тази парафилна склонност мотивира силни,“естествени“ за тях сексуални фантазии към деца).За това те се пренасочват към деца.Педофила е хищтник.Той знае,че детето е беззащитно,слабо и не би могло да се съпротивлява особено веднъж попаднало в лапите му.Така може да задоволи… виж още »

Комодски Варан
Комодски Варан
Отговори на  Hanna Montana
15.10.2021 11:36

Хайде моля те не използвай педофил и човешко същество в една мисъл, това е абсолютно несъответствие на едното с другото. Такива утайки трябва да се убиват бавно и мъчителни, какви процеси, какви 5 лева. Толкова тежко ми стана от прочитането на тази статия (която е написана страхотно между другото), че пуснах сълзи за едно американско дете (а по принцип мразя янките, много прост народ), а какво да говорим ако е моя или на близък роднина. Просто ще откача и ще ги избия до 9то коляно бавно и мъчително, а фантазиите са ми бая сбъркани, не ми се мисли направо.

Zlati
Zlati
18.12.2010 11:49

Estestvenata smurt na tozi perverznik, napravo mi se vijda kato Bojiq Milost na fona na tova, koeto e pri4inil na malkata Jesika! Dori elektri4eskia stol mi se struva tvurde mek podhod za tozi izverg s 4ove6ki oblik!Pedofilite sami po sebesi sa strahlivi tvari, te ne biha se osmelili da se izpre4at na nqkoi, koito im e ravnostoen po sila. Vinqgi tursqt po-slaba, lesno manipoliruema li4nost, li4nost, koqto ne moje da se otbranqva i koqto nasilnikut bi sma4kal s ogromno udovolstvie! Taka stimulirat li4nostnoto si i seksualno ego!

kokera
28.12.2010 21:39

просто нямам думи ….

az
az
28.01.2011 15:12

ебаси измета……тоя дано на тоя са му го нач***ли в затвора ама от всяко възможно място.жалко че е пукнал от естествена смърт ми не са го пречукали по-особено жесток начин

Атанасова
Атанасова
25.02.2011 20:18

Порицаит са били небрежни, детето е било там и е било живо когато са претърсвали къщата.

иван
иван
08.05.2011 15:29

toq trqbva da go izgorqt jiv

evi
evi
14.10.2011 18:32

напълно заслужено наказание за един психопат.
Нормално човешко същество никога не би причинило такава жестокост на едно 9 годишно детенце.
За жалост и такива хора се раждат. Тяхната психика ги кара да си мислят че, това е нещо нормално.
…………………………………………………………………………………………………………….
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Москвич 412
Москвич 412
31.10.2011 8:50

Ако всички такива като него се разстрелваха още след първото обвинение,сега нямаше да четем такива мат`риали!

Деси
Деси
01.11.2011 17:18

Егати урода,да изнасили и погребе живо…човешко създание,нечувана жестокост.Само не разбирам тези,които са се изказали в негова защита,всеки що-годе разумен сам ще си тегли въжето като оцени кокво е направил,а тоя изрод се прави даже на чуствителен-ох,горкия обидиха го!Ами това детенце и близките му какво да кажат?!Да се уважават човешките права е много важно,но небива да се спекулира.За такива гадове,при доказана вина аз мисля,че смъртното наказание е най-подходящо.Той не е дал адвокат на жертвата си,нали?Длъжно ли е обществото да го храни в затвора,такъв рецидивист ще се промени ли?И по-лошия вариант ако го освободят след н-брой години,да нападне още веднъж.Аз съм за… виж още »

иванов
иванов
23.06.2012 17:03

колко време след изчезването на Джесика са претърсили караваната на сестрата на Изрода ? кв статията се казва, че когато полицаите са били там Джесика е била все още жива Но след като е била жива – убийца й къде е бил? защо не са проверили всички стаи…щели са да я открият..но тя не е ли разбрала, че има полицаи в караваната? и още нещо: къде е била погребана ? след като е в плитък гроб – мисля, че й е било проблем да се изправи. доста бързо са я заровили защото от момента от който са я напъхали в… виж още »

СИСА
СИСА
07.10.2012 21:02

ТОЗИ Е ИЗРОД БЕЗ ГРАНИЦИ!!!!!!!!ПОРАЗЕНА САМ!

Tony
12.02.2013 16:16

боже…. Как може да съществувт такива. Изроди…. Направо се просълзих
Хора не се подавайте на Дявола Той е на земята за ТВА има такива изроди
Трябва да се пазим от дявола

––––––––––––––––––––––––––
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Пуфи
Пуфи
31.07.2015 18:35

Аз мисля, че Джесика не се е опитвала да се измъкне. Тя е била послушно и смирено детенце и когато Коуи й заоповядва, тя е изпълнявала всичко без никаква съпротива. Горкото детенце ;(

аз
аз
21.03.2018 14:33

Лансфорд знаел, че нещо трябва да се направи, за да се защитят децата от сексуалните хищници като Коуи. В седмиците след откриването на тялото на Джесика той лобирал пред законодателната власт във Флорида за гласуването на по-тежки закони. С помощта на представителите на Конгреса Чарли Дийн и Нанси Арджензиано бил съставен законопроект, който предвиждал увеличаване на присъдите, електронно следене на всички освободени преждевременно сексуални насилници, и задължителното използване на бази данни от всички местни представители на властта, за да не могат сексуалните насилници да избегнат по никакъв начин строгостта на закона. Указът „Джесика Лансфорд“ бил бързо одобрен и обявен за… виж още »