Къщата на ужасите на Фред и Роуз Уест

Къщата на ужасите на Фред и Роуз Уест

Фред и Роуз Уест са една от най-прочутите двойки серийни убийци в криминалната история. Двамата обичат да подмамват уязвими бегълки, предлагайки им превоз, подслон или работа. Щом попаднат в тяхната Къща на ужасите, младите жени са събличани, връзвани, изтезавани, убивани и накрая разчленявани и погребвани. Сред жертвите на смъртоносния дует е и собствената им дъщеря, 16-годишната Хедър.

Находка

24 февруари 1994 г. слага началото на края – краят на необикновените неща, случващи се в една обикновена триетажна къща в центъра на Глостър. И началото на разбулването на страшните тайни, криещи се на улица “Кромуел” №25.

В онзи следобед полицията пристига, за да разговаря със собственика на къщата Фред Уест. Вместо него заварва там неговата едра подпухнала съпруга Роузмари, която се обажда на съпруга си в минутата, в която й показват заповедта за обиск:

“По-добре се прибирай вкъщи. Ще разравят градината, търсят Хедър”.

Тъмнокосият мъж с маймунско лице като че ли се разтревожва единствено от бъркотията, която ще оставят след себе си полицаите, разкопаващи двора му. Той спира в полицейското управление на път към къщи. Казва на полицията, че той и Роуз нямат представа къде е Хедър, но не се тревожат особено.

Хедър Уест
Хедър Уест

“Много момичета изчезват” – обяснява той, – “приемат чуждо име и стават проститутки”.

Казал на ченгетата, че Хедър е лесбийка и има проблеми с наркотиците.

Роуз, която е разпитвана в къщата, разказва подобна история. Хедър е изчезнала на 16-годишна възраст, през 1987 г. Потвърждава, че дъщеря й е лесбийка и добавя, че момичето е много непокорно и мързеливо същество.

Същата нощ Фред и Роуз остават будни и провеждат дълъг разговор. На следващата сутрин той отива при полицаите и им казва: “Аз я убих”. Разказва с подробности как е нарязал тялото на Хедър на три части и ги е погребал. Повтаря непрекъснато, че Роуз не е знаела абсолютно нищо за убийството.

Двайсет минути по-късно той се отрича напълно от казаното досега. “Хедър е жива и здрава. Сигурно в момента е в Бахрейн и работи за някой наркокартел. Тя има мерцедес, шофьор и нов акт за раждане”. Казва, че могат да копаят колкото си искат, но няма да я намерят.

Полицията все пак открива три човешки кости, но те не са на Хедър. Когато научава за тази находка, той отново признава, че е убил дъщеря си, но отрича в градината му да са погребвани други хора.

Фред разказва как точно се е случило убийството. Между него и твърдоглавата Хедър е избухнал скандал, той я е зашлевил за нахалството й, но тя е започнала да му се присмива и тогава я е хванал за гушата. Трябва да е стискал много силно, защото момичето е посиняло и е спряло да диша. Опитал се е да я съживи, но е нямал нужните умения и затова я е завлякъл във ваната и я е полял със студена вода. Свалил е дрехите й, извадил е я от ваната и я е изсушил. След това се е опитал да я натика в голяма кофа за боклук, но тя не се е побрала.

Фред е разбрал, че ще се наложи да я направи по-компактна и я е върнал обратно във ваната. Но преди това я е удушил с чорапогащник, просто за да бъде сигурен, че наистина е мъртва.

“Не исках да я докосвам, докато е жива. Ами ако бях започнал да й режа крака или главата и тя изведнъж се беше събудила?”.

Затворил е очите на Хедър преди да я разфасова. “Ако някой си лежи и ви гледа, вие няма да използвате нож върху него, нали?”.

Заел се е да реже главата й и е намерил звука – “някакво ужасно хрущене” – за много неприятен. Въпреки това е продължил с краката, извивайки стъпалото, докато не е чул “силен пукот и кракът остана в ръцете ми”. Нарязана на парчета, Хедър се е побрала идеално в кофата за боклук.

Още същата нощ, докато семейството му кротко спи, Фред погребва тялото на Хедър в градината, където то остава в продължение на седем години.

Фред

Фред Уест произхожда от стар род на фермерски работници от Херефордшър. Роден е през 1941 г. в селцето Мач Маркъл, намиращо се на около 193 км западно от Лондон, а родителите му са Уолтър и Дейзи Уест. Той започва живота си като красиво бебе с огромни пронизващи сини очи и руса коса.

Уолтър и Дейзи Уест
Уолтър и Дейзи Уест

Въпреки войната и бедността, в която живеят, семейство Уест дават живот на още шест деца. Фред и майка му се радват на много близка връзка. Той е нейният любимец и прави всичко за нея. Разбира се добре и с баща си, на когото се възхищава и взима за пример.

Красивото бебе се превръща в грозновато момче. Русата му коса потъмнява и изглежда мръсна и неподдържана. Наследил е някои от по-непривлекателните черти на майка си: прекалено голяма уста и празнина между зъбите. Освен това страшно прилича на циганче.

Фред не е добър ученик и непрекъснато се забърква в неприятности, заради което го наказват с бой с пръчка. Доста пълната и раздърпана Дейзи често ходи да се разправя с учителите, задето са били сина й. Това го превръща в обект на много подигравки. Съучениците му го наричат “мамино синче”. Той напуска училище почти неграмотен на петнайсет години и започва работа като полски работник.

Фред на 7 години
Фред на 7 години

Навършвайки шестнайсет години, Фред вече е успял да се научи как да се харесва на момичетата. Той е изключително агресивен с противоположния пол и хуква след всяка девойка, която му грабне окото.

Впоследствие Фред разказва, че баща му е правил секс с дъщерите си, оправдавайки се с логиката: “Щом съм ви създал, значи мога да ви имам”. Но тъй като е хроничен лъжец, е трудно да се каже дали баща му наистина е извършвал кръвосмешение. Той твърди дори, че е направил дете на една от сестрите си.

На седемнайсет години Фред пострадва много сериозно в мотоциклетна катастрофа, заради която изпада в кома за една седмица и се сдобива с метална пластинка в главата. Кракът му е счупен и остава завинаги малко по-къс от другия. Според мнозина точно това нараняване на главата го е направило склонен към внезапни изблици на ярост и му е пречело да контролира емоциите си.

Фред на мотоциклета си
Фред на мотоциклета си

След възстановяването си от инцидента Фред се запознава с хубавичката 16-годишна Катрин Бърнадет Костело, с прякор Рина, която си има неприятности с полицията още от ранно детство. В момента, в който се среща с него, тя вече е изпечен и опитен крадец. Двамата стават любовници почти незабавно, но връзката им приключва, когато след няколко месеца тя се прибира в родната Шотландия.

Фред бързо насочва вниманието си другаде и пъха ръцете си под полата на млада жена, стояща до него на пожарната стълба в местния младежки клуб. Момичето е достатъчно впечатлено от неговия жест, за да го бутне от стълбата. При падането той си удря главата и загубва съзнание. Последвалите събития и промяната в поведението на Фред подсказват, че вероятно е получил мозъчни увреждания при този инцидент и мотоциклетната катастрофа.

През 1961 г. Фред и негов приятел открадват верижка за часовник и табакери за цигари от бижутерски магазин. Двамата са заловени с крадената стока и са глобени. Това е началото на неприятностите му. Няколко месеца по-късно е обвинен в забременяването на 13-годишно момиче – дъщеря на приятелско семейство. Той е изненадващо упорит и като че ли не вижда нищо нередно в постъпката си.

Това негово отношение и последвалият скандал причиняват сериозен разрив в семейните отношения. Фред е изгонен от къщи и трябва да си намери друго място за живеене. Започва работа по строителните обекти и не след дълго е заловен да краде материали и да спи с млади момичета.

В съдебния процес, разглеждащ случаят с бременното 13-годишно момиче, лекарят на Фред заявява, че той страда от епилептични припадъци. Благодарение на това се разминава със затвора, но зарът е хвърлен. На 20-годишна възраст Фред Уест вече е осъден насилник на деца и дребен крадец – пълен позор за семейството си.

Първа кръв

През 1962 г. родителите на Фред склоняват да го приберат отново вкъщи и той се връща в Мач Маркъл. През същото лято неговата приятелка Рина Костело се връща от Шотландия и възобновява връзката им. Двамата изглежда си пасват доста добре. Рина не е обикновено момиче, а доста опитна нарушителка на закона, която още като тийнейджър е имала досие за проституция и кражба с взлом. Това че е бременна от азиатски шофьор на камион обаче внася напрежение в отношенията между тях.

Рина Костело
Рина Костело

Въпреки това те се женят тайно през ноември същата година и веднага се преместват в Шотландия. Неговите родители вярват, че бебето е на Фред. Когато Шармейн се ражда през март 1963 г., Фред кара Рина да пише на майка му, че е загубила детето при раждането и двамата са осиновили дете от смесена раса.

Макар да има опит в проституцията, Рина не може да издържи на ненаситния сексуален апетит на Фред Уест. Неговият интерес към “нормалния секс” е минимален. Той иска орален секс, бондидж (връзване) и содомия по всяко време на деня и нощта.

Фред е шофьор на камион за сладолед, което му дава неограничен достъп до голям брой малки момичета. За човек с неговата сексуална нагласа това е истински рай. Неговата учтивост, искреност и вдъхващ доверие външен вид, както и способността му да разказва интересни истории, го правят привлекателен за тийнейджърките, събиращи се около камиона му. Въпреки постоянните си, почти всекидневни изневери, Фред е много собственически настроен към Рина и Шармейн.

През 1964 г. Рина ражда на Фред дъщеря, която кръщават Анна Мари. През следващите няколко години връзката им е изпълнена с раздели и събирания. През това време двамата се запознават с Анна Макфол. По същото време Фред е замесен в инцидент с камиона си, в който загива един младеж. Макар вината да не е негова, той се тревожи, че ще загуби работата си. Поради тази причина Фред, Рина и техните две деца, плюс Анна Макфол, се преместват обратно в Глостър. Той си намира работа в касапница.

Анна Макфол
Анна Макфол

Работата в касапницата има безусловен ефект върху Фред. В един момент той развива морбиден интерес към труповете, кръвта, разчленяването и некрофилията.

Бракът на Рина и Фред става все по-нестабилен. Рина иска да отведе двете си деца обратно в Глазгоу, но Фред отказва да ги пусне и тя заминава сама. Но тъй като се чувства нещастна без децата си, през юли 1966 г. тя се връща в Глостър и заварва Фред и Анна Макфол да живеят заедно в една каравана.

Научи повече за:   Бела Киш: Целувката на смъртта

Впоследствие Рина разказва, че съпругът й е бил сексуален перверзник, непригоден да отглежда деца. По същото онова време в района на Глостър са извършени осем сексуални нападения от човек, съвпадащ с описанието на Фред Уест.

В началото на 1967 г. Анна Макфол забременява от Фред. Тя се опитва безуспешно да го накара да се разведе с Рина и да се ожени за нея. През юли той най-сетне отговаря на упоритите й искания, като я убива и заравя бременното й тяло край караваната.

Фред не само убива любовницата си и нероденото си дете, ами бавно и методично разчленява трупа й и го погребва заедно с ембриона. Преди това отрязва пръстите на ръцете и краката й, което ще се превърне в ритуален подпис в бъдещите му престъпления.

Фред се държи изключително нервно след изчезването на Макфол. Но Рина се връща при него в караваната и той отново става себе си. С усмивка на уста я изпраща да заработва пари като проститутка и започва открито да задява малката Шармейн.

През януари 1968 г. хубавичката 15-годишна Мери Бастхолм е отвлечена от автобусна спирка в Глостър. Някои вярват, че Фред е отговорен за нейното изчезване, понеже впоследствие е отвличал жени от автобусни спирки по същия начин.

Мери Бастхолм
Мери Бастхолм

Освен това между него и Мери Бастхолм има доста свързващи неща: той е клиент в кафенето, в което тя работи и често му сервира чай; нает е да извърши ремонт в същото заведение и прекарва там известно време; Мери е забелязвана в компанията на момиче, съвпадащо с описанието на Макфол; и един свидетел твърди, че е виждал Мери в колата на Фред.

През февруари майката на Фред умира след операция на жлъчката. Той се замесва в серия от дребни кражби и често остава без работа. На 29 ноември 1968 г., докато работи като доставчик в една фурна, той среща момичето, което ще стане негова следваща съпруга и дългогодишна сродна душа, в лицето на Роуз Летс.

Роуз

Роузмари Летс е родена през ноември 1953 г. в графство Девон в Англия. Прогнозата за бъдещето й далеч не е благоприятна още от самото начало. Нейният баща Бил е шизофреник, а майка й Дейзи страда от жестока депресия. Бил Летс е жесток домашен тиран, изискващ безусловно подчинение от съпругата и децата си. Обича да ги дисциплинира и си търси причини да го прави. Заради психотичните си изпълнения и суровото си викторианско поведение, той не е идеалният служител и често сменя нископлатените си, непретенциозни работни места. Семейството постоянно страда от недостиг на пари.

Бил Летс
Бил Летс

Неговият син Андрю си спомня:

“Ако решеше, че спим до твърде късно, поливаше ни с кофа студена вода. Заповядваше ни да копаем в градината, а това означаваше да прекопаем цялата градина. След това идваше на инспекция като армейски офицер и ако не беше доволен, караше ни да започнем всичко отначало. Не ни беше позволено да говорим и да играем като нормалните деца. Вдигнехме ли шум, подгонваше ни с колана си или с някоя цепеница. Биеше ни до посиняване и почерняване, докато мама не се намесеше. След това и на нея й се налагаше да се скрие”.

Раждането на три дъщери и един син, и опитите й да се справи с агресивния си съпруг, докарват Дейзи до дълбока депресия, която я вкарва в болница през 1953 г. Лекувана е с електрошокова терапия. След няколко такива сеанса Дейзи ражда Роузмари. Ефектът от електрошоковата терапия върху растящата в утробата й дъщеря е неизвестен.

Роуз определено се различава от другите деца. Развива навика да се клати напред-назад в креватчето си; ако е в детска количка без спусната спирачка, се люлее толкова силно, че задвижва количката. Когато става малко по-голяма, Роуз клати само главата си, но го прави с часове. Това е една от първите индикации, че тя, по думите на семейството й, е малко бавна.

“Дремещата Роузи”, както я наричат, не е особено интелигентна, но има доста хубави черти: големи кафяви очи, чиста кожа и привлекателна, кестенява коса. Като по-голяма показва тенденция към напълняване.

Все пак Роуз е достатъчно умна, за да се превърне в любимката на баща си, изпълнявайки всяко негово желание незабавно. Благодарение на усърдието си, тя е единствената, която се радва на бащинска обич и избягва боя.

Роуз като тинейджърка
Роуз като тинейджърка

Имайки предвид липсата на интелектуални дарби, Роуз не е отличничка в училище. Освен това е доста пълничка, което я превръща в обект на жестоки шеги сред съучениците й. Тя се противопоставя агресивно на дразнителите си и напада всеки, който й се подиграва. Вследствие на това се прочува като зла и агресивна самотница.

Като тийнейджърка Роуз показва ранни знаци на сексуална активност. Разхожда се чисто гола след баня и се катери в леглата на по-малките си братя, закачайки ги сексуално. Правилата на баща й й забраняват да се среща с момчета на нейната възраст, а пълнотата й и бурният й темперамент и без това не привличат кандидати. Тя фокусира интереса си към секса върху по-възрастните мъже в селцето.

През януари 1968 г. Роуз и другите момичета от селището започват да се страхуват за безопасността си. Петнайсетгодишно момиче на име Мери Бастхолм изчезва от автобусна спирка в Глостър. Мери е щяла да ходи у приятеля си и е носела в себе си играта “Монополи”. Изчезването й се смята за свързано с няколкото изнасилвания в района.

Роуз е предпазлива за малко, но отегчението и самотата скоро я карат да търси мъжка компания. В един от тези случаи тя е изнасилена от по-възрастен мъж, който се възползва от наивността й.

В началото на 1969 г. Дейзи Летс се уморява от ролята на боксова круша, взима 15-годишната Роуз със себе си и се премества временно у дъщеря си Гленис и нейния съпруг. Без баща й, който да я контролира, Роуз прекарва доста време навън през нощта, прелъстявайки по-възрастни от нея мъже.

В средата на 1969 г. Роуз се премества обратно при баща си – ход, който е изненада за всички. Според мнозина тя и баща й са имали кръвосмесителна връзка, но това са непотвърдени слухове.

Така, още през тийнейджърските си години, Роуз изглежда предопределена за един сив и нещастен живот: не е особено умна и няма твърде приятен характер. Тя е хроничен кръшкач, бунтува се срещу авторитета на възрастните и не е фокусирана към нищо продуктивно, освен да си намери по-възрастен от нея любовник.

Точно тогава се запознава с Фред Уест.

Любов и смърт

Макар Бил Летс далеч да не е идеалният родител, дори той възприема Фред Уест като абсолютно неподходяща партия за дъщеря му Роуз. Когато открива, че тя спи с него, той се обръща към социалните служби. Но това се оказва неефективно и Бил се появява в караваната на Фред и го заплашва.

Фред и Роуз
Фред и Роуз

Междувременно Фред е изпратен в затвора за най-различни кражби и неплащането на глобите за предишните си провинения. Роуз се връща обратно при баща си и остава при него, докато той не разбира, че е бременна от Фред. На 16-годишна възраст тя напуска бащиния дом, за да се грижи за Шармейн и Анна Мари, както и да се справя с Фред, който изглежда постоянно има проблеми със закона.

Роуз ражда Хедър през 1970 г. С три деца, за които да се грижи, с приятел в затвора и постоянен недостиг на пари, темпераментът й непрекъснато избухва. Тя не понася да се грижи за децата на Рина и се отнася лошо с тях.

Шармейн (вляво), бебето Хедър и Анна Мари
Шармейн (вляво), бебето Хедър и Анна Мари

Един ден през лятото на 1971 г. Шармейн изчезва и Роуз казва на сестра й Анна Мари, че Рина е дошла и я е взела. Всъщност по-вероятната истина е, че Роуз просто е загубила търпение и е пребила момичето до смърт. Както казва Анна Мари по-късно:

“Тя беше жена без никакъв самоконтрол; когато загубеше търпение, се превръщаше в някакъв маниак”.

Тъй като Фред е в затвора по време на убийството на Шармейн, неговото участие вероятно се е изчерпвало единствено с погребването й под кухненския под в дома им на улица “Мидланд Роуд”, където то остава в продължение на повече от 20 години. Преди да зарови Шармейн той отрязва пръстите на ръцете и краката й и отстранява капачките на колената й. Фред ще използва криминалната тайна на Роуз срещу нея през остатъка от живота й.

Когато баща й идва да я “спаси” от него, Фред й припомня: “Хайде, Роуз, знаеш какво има между нас”. Бил Летс забелязва, че това изказване я разстройва. “Вие не го познавате!” – казва тя на родителите си. – “Не го познавате! Той е способен на всичко – дори на убийство!”.

В Глостър живеят много американски индианци, носещи забавления и допълнителни приходи за Роуз и Фред. Тя ги кани в дома си, за да прави секс с тях – за пари или просто за удоволствие. Воайорът Фред окуражава поведението й и наблюдава акта през една дупка. Той изобщо не се интересува от обикновения секс, ако не е свързан с бондидж, вибратори, садизъм или лесбийство. Фред прави еротични снимки на Роуз и ги пуска като обяви за “суинг” в списанията.

Обявата на Роуз за сексуални услуги в едно списание
Обявата на Роуз за сексуални услуги в едно списание

Когато убива Шармейн, Роуз създава едновременно проблем и възможност за Фред да се отърве от съпругата си Рина. Само въпрос на време е тя да се върне да търси дъщеря си. В действителност през август 1971 г. Рина се обръща към Уолтър, бащата на Фред, с надеждата, че той може да й каже какво се е случило с Шармейн.

Фред разбира, че няма друг избор освен да убие Рина. Смята се, че я е напил и я е удушил в дома си на улица “Мидланд Роуд”. След това е разчленил тялото й, отрязал е пръстите й, поставил е останките й в торби и ги е погребал близо до тези на Анна Макфол.

По-късно същата година двамата се сприятеляват със своята нова съседка Елизабет Агиъс, която гледа децата им от време на време. Когато веднъж се прибират вкъщи, Елизабет ги пита къде са били. Отговорът им е изненадващо откровен. Двамата й казват, че са обикаляли с колата си наоколо, търсейки млада жена, за предпочитане девица, която да се качи при тях. Елизабет решава, че се шегуват, но по-късно Фред започва да й налита и накрая, поне според някои източници, я упоява и изнасилва.

Научи повече за:   Гари Хайдник и Избата на смъртта

През юни 1972 г. Роуз ражда на Фред още една дъщеря, която кръщават Мей Уест. Този път детето е законно, тъй като двамата са се оженили през януари.

Фред и Роуз решават, че имат нужда от къща, в която да отглеждат растящото си семейство. Освен това Роуз, която заработва допълнително като проститутка, има нужда от терен, където да води клиентите си. Къщата на улица “Кромуел” №25 е точно каквото търсят. Не изглежда нещо особено отвън, но отвътре е широка, с гараж и голямо мазе. Намират си няколко наемателя, които да им помагат с наема.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250

Фред има планове за мазето и казва на Елизабет Агиъс, че или ще го пригоди за “работно място” за Роуз, или ще го звукоизолира и ще го превърне в “килия за мъчения”.

Първата му клиентка е собствената му осемгодишна дъщеря Анна Мари. Той и Роуз я събличат и й казват, че има голям късмет с такива грижовни родители като тях, които ще се погрижат да се научи как да задоволява бъдещия си съпруг, когато се омъжи. Завързват ръцете на Анна Мари зад гърба й и запушват устата й.

След това Роуз я държи легнала, докато баща й я изнасилва. Болката е толкова жестока, че детето не е в състояние да отиде на училище няколко дни. Предупредена е, че ще бъде пребита, ако каже на някого за изнасилването. Този кошмар се повтаря.

В края на 1972 г. Фред и Роуз прибират 17-годишно момиче на име Карълайн Оуенс и я наемат като бавачка. Обещават на семейството й, че ще се грижат добре за нея.

Карълайн е толкова привлекателна, че двамата се надпреварват кой пръв ще я прелъсти. Не след дълго момичето се отвращава от тях и им казва, че напуска. Зловещите съпрузи я отвличат и я изнасилват. Фред й казва, че ако не прави каквото й каже:

“Ще те държа в мазето и ще те дам на черните ми приятели, а като свършим с теб ще те убием и ще те погребем под паважа на Глостър”.

Карълайн Оуенс
Карълайн Оуенс

Ужасеното момиче му вярва. Когато вижда синините, майка й успява да измъкне истината от дъщеря си и се обажда в полицията.

Фред и Роуз се явяват пред съда през януари 1973 г. Той е на 31, а Роуз едва на 19 години – и бременна за пореден път. Фред успява да накара магистрата да му повярва, че Карълайн е участвала доброволно в секса. Въпреки криминалното му досие, съдията не е убеден, че семейство Уест са способни на насилие и само ги глобява.

От известно време двамата поддържат приятелски отношения с шивачката Линда Гог. В един момент тя се премества в дома им, за да се грижи за децата. Но нещо се обърква в отношенията им и Линда е убита. Фред я разчленява и я погребва под гаража. Верен на ритуала си, той отрязва пръстите и премахва капачките на колената й. Когато семейството й идва да я търси, Фред и Роуз им казват, че тя си е отишла.

Линда Гог
Линда Гог

Оформя се един зловещ модел. Доста млади жени идват да живеят в къщата на улица “Кромуел” №25 като наемателки или бавачки, но малко от тях се измъкват живи. Къщата бавно се превръща в паметник на покварата на своите обитатели.

Къщата на ужасите

1973 е празнична година за семейство Уест. Измъкнали са се от обвиненията за изнасилването и отвличането на Карълайн Оуенс само с една глоба и са убили Линда Гог без никакви последствия. Сетне, през август, се ражда първият им син Стивън.

Окуражени от успеха си, през ноември двамата отвличат 15-годишната Каръл Ан Купър и се впускат в сексуални забавления с момичето. След като й се наслаждават достатъчно я удушават, разчленяват и погребват. Тя се присъединява към разрастващия се град на мъртвите под улица “Кромуел” №25.

Каръл Ан Купър
Каръл Ан Купър

Предприемчивият Фред разширява мазето и разрушава гаража, за да направи пристройка към главната къща. Тези подобрения са извършвани в доста странни часове от денонощието.

След малко повече от месец студентката Луси Партингтън се прибира в дома на майка си, за да прекара там коледните празници. На 27 декември отива да посети своя приятелка-инвалид и си тръгва малко след 22:00 ч., за да хване автобуса. Но има нещастието да срещне Фред и Роуз, които я отвличат. Подобно на Каръл Ан Купър, тя е измъчвана в продължение на седмица, след което е убита, нарязана на парчета и погребана в строителните проекти на Фред. Той се порязва, докато разфасова тялото й и на 3 януари 1974 г. отива в болницата да зашият раните му.

Луси, също като Каръл Ан Купър, е обявена за изчезнала, но нищо не свързва двете липсващи момичета със зловещото семейство.

В периода от април 1974 г. до април 1975 г. още три млади жени – Териз Сийгенталер (21 г.), Шърли Хъбард (15 г.) и Хуанита Мот (18 г.) са сполетени от съдбата на Каръл Ан Купър и Луси Партингтън. Техните изтезавани и разчленени тела са заровени в мазето в къщата на Уест.

Бондиджът се превръща в основна тръпка за Фред и Роуз. Главата на Шърли е увита изцяло с тиксо, а в носа й е пъхната пластмасова тръбичка, за да може да диша. Хуанита е подложена дори на още по-жесток бондидж.

Устата й е натъпкана и запушена с два дълги бели найлонови чорапа, сутиен и два чифта чорапогащници, напъхани един в друг. Ръцете й са стегнати към тялото с въже за простиране, вързано на сложни възли, с примки около ръцете и бедрата й, двете китки, двата глезена и черепа й, хоризонтално и вертикално през тялото й, така че може само да се гърчи като уловено животно. След това Фред и Роуз провесват така овързаното й тяло с въже от гредите на тавана.

Въпреки костницата в мазето на дома си, Фред продължава крайно лекомислено да привлича вниманието на полицията с кражби и укриване на крадени вещи. Налага му се да краде, за да може да финансира проектите си по подобряване на дома. Ремонтите на къщата са необходими, за да прикрият под пластове бетон чудовищните навици на семейството му.

През 1976 г. семейство Уест примамва младо момиче от поправителен дом, известно единствено като “Мис А”. В къщата на улица “Кромуел” №25 Мис А е въведена в стая, в която са държани като затворнички още две момичета. Тя става свидетел на изтезанията им и е изнасилена от Фред и сексуално тормозена от Роуз.

Едно от момичетата, видяно от Мис А, вероятно е била дъщерята на Фред Анна Мари, която се е превърнала в постоянна мишена на техния сексуален садизъм. Като че ли изнасилването и измъчването на собствената му дъщеря не е достатъчно за него, но Фред води вкъщи свои приятели, за да правят секс с нея.

През 1977 г. горната част на къщата е преустроена така, че да може да приюти известен брой наематели. Една от тях, Шърли Робинсън (18 г.), е бивша проститутка с бисексуални наклонности. Шърли развива любовни отношения едновременно с Фред и Роуз. Тя скоро забременява от Фред, а по същото време Роуз е бременна от свой чернокож клиент.

Шърли Робинсън
Шърли Робинсън

Макар Фред да е доволен, че Роуз носи дете от смесена раса, самата тя не изгаря от щастие, че Шърли е бременна от него. Шърли наивно смята, че може да измести Роуз от живота на Фред и така поставя в опасност собственото си съществуване. Роуз дава ясно да се разбере, че Шърли трябва да си върви.

И тя си отива. Седем месеца след като Роуз ражда Тара през декември 1977 г., Шърли се присъединява към останалите момичета, погребани под къщата. Мазето е почти пълно и Шърли е заровена в задния двор заедно с нероденото си дете.

През ноември 1978 г. Роуз и Фред се сдобиват с още една дъщеря, която наричат Луиз, което прави общо шест деца в това чудато и нездравословно домочадие. Фред надува корема и на собствената си дъщеря Анна Мари, но бременността е извънматочна и се налага да бъде прекратена.

През май 1979 г. бащата на Роуз умира от белодробно заболяване. Няколко месеца по-късно семейство Уест отново се връща към заниманията си и убива една проблемна тийнейджърка, на име Алисън Чеймбърс, след като я изнасилват и измъчват. Също като Шърли, Алисън е погребана в “преливащата” градина в задния двор.

Децата са наясно с някои от нещата, случващи се в къщата. Знаят, че Роуз е проститутка и че сестра им е изнасилвана от баща им. Когато Анна Мари се изнася да живее с приятеля си, Фред фокусира сексуалните си желания върху Хедър и Мей. Но Хедър се съпротивлява и е наказвана за това.

През юни 1980 г. Роуз ражда втория им син Бари. След това през април 1982 г. на бял свят се появява Роузмари младша, която не е дъщеря на Фред.

През юли 1983 г. Роуз ражда още една дъщеря, която кръщават Лусиана. Тя е мулатка, като Тара и Роузмари младша. Роуз става все по-изнервена и бие децата без никаква причина. Стресът от толкова много деца в дома й оказва неблагоприятен ефект на и без това лошия й характер.

Двамата вероятно са продължавали със своите сексуални отвличания, но не погребват нито една от новите си жертви в къщата.

През 1986 г. стената на мълчанието, защитаваща семейство Уест, най-сетне се пропуква. Хедър разказва на своя приятелка за домогванията на баща си, за проституирането на майка си и за побоищата, на които е подложена. Приятелката й разказва на родителите си, които са приятели на семейство Уест, и така животът на Хедър е поставен в опасност.

Когато я убиват, родителите й казват на другите си деца, че е избягала от къщи. Фред кара сина си Стивън да му помогне да изкопае дълбока дупка в градината, където по-късно погребва разфасованото тяло на Хедър.

Роуз развива проститутския си бизнес чрез обяви в спициализирани списания. Тя и Фред търсят жени, които да участват в техните перверзии, и да проституират под вещото й ръководство. Една от тези жени, Катрин Холидей, се превръща постоянен посетител в дома им и се запознава отблизо с черните костюми и маски за бондидж, и камшиците и веригите на семейство Уест. Проявявайки здрав разум, тя бързо прекъсва всякакви отношения с тях.

Научи повече за:   Психиатър-педофил получи 248 години затвор за изнасилването на приемния си син

Дългият късмет на семейство Уест е към края си. Една от многото млади жертви, изнасилени от Фред, разказва на своя приятелка за случилото се. Приятелката й отива в полицията и случаят е даден на много талантливата и упорита детективка Хейзъл Савидж. Хейзъл познава Фред още от дните му с Рина и си спомня историите, които Рина й е разказвала за неговите сексуални перверзии.

На 6 август 1992 г. полицията пристига в къщата на улица “Кромуел” №25 със заповед за обиск и се заема да търси доказателства за детска порнография и посегателства над деца. Откриват планини от порнография и арестуват Роуз за подпомагане на изнасилване на непълнолетен. Фред е арестуван за изнасилване и содомия на непълнолетно лице.

Хейзъл Савидж се заема за работа, разпитвайки членовете на семейството и приятелите на Уест. Когато говори с Анна Мари, за първи път чува шокиращата история за жестоките издевателства над момичето. Тревожи се за случилото се с Шармейн.

Хейзъл разполага с всичко необходимо, за да повдигне обвинения в сексуално насилие на дете, но иска преди това да проучи изчезването на Шармейн, Рина и Хедър. Не вярва, че Хедър просто е изчезнала без следа. Проверката на здравното й осигуряване и данъци показва, че тя не е била назначавана на работа и не е посещавала лекар от четири години. Това означава, че или е напуснала страната, или е мъртва.

По-малките деца са поставени под грижите на държавата. Фред е в затвора, а полицията затяга обръча си около Роуз. Това я кара да погълне свръхдоза лекарства в опит за самоубийство. Синът й Стивън я намира и спасява живота й. След това тя лекува самотата си, като се тъпче с бонбони и гледа филми на Дисни.

(отляво надясно) Роузмари мл., Тари, Бари Уест и негов приятел от улилище
(отляво надясно) Роузмари мл., Тари, Бари Уест и негов приятел от улилище

Фред не се справя по-добре в ареста. Той е много депресиран и се е потопил в самосъжаление. Всъщност късметът му все още работи – поне засега. Случаят срещу него се срива, когато двама ключови свидетели решават да не дават показания. Но странното, необяснимо изчезване на Хедър е заседнало здраво в ума на Хейзъл Савидж.

Хейзъл се заема със случая и провежда разследване за местонахождението на Хедър. Когато не открива никаква следа от момичето, започва да се опасява, че слуховете са верни и тя е погребана под къщата. Децата на Уест са разпитвани многократно. Фред ги е заплашил, че ако не пазят мълчание, ще свършат закопани под земята също като сестра си.

Заповедта за претърсване на къщата и градината на улица “Кромуел” най-сетне е подписана, но разкопаването на 18-метровата градина не е никак проста работа, тъй като Фред е направил пристройка на къщата върху част от двора. Разкопките ще бъдат много скъпи и неминуемо ще привлекат вниманието на медиите.

Полицията разкопава градината
Полицията разкопава градината

Ситуацията за разследването се подобрява след като Фред признава за убийството на дъщеря си и в градината са открити човешки кости, които не принадлежат на Хедър. Когато научава за признанието му, Роуз заявява, че той я е изпратил да свърши нещо извън къщи в деня на изчезването на Хедър и не знае нищо за смъртта на дъщеря си.

Полицията се заема със зловещата задача да разкопава градината. Фред е временно освободен, докато не бъдат намерени доказателства за задържането му. Но, наблюдавайки как полицията работи в градината му, той знае, че е само въпрос на време преди да открият останките на Хедър и на другите жени, заровени там.

Той казва на сина си, че е направил нещо наистина лошо и ще изчезне за известно време. Стивън си спомня: “Погледна ме толкова злобно и студено. Погледът му направо ме прониза”.

Най-накрая полицията открива останките на млада жена – разчленена и обезглавена. След това изскача още една жертва. Когато полицията научава за изчезването на Шърли Робинсън, обсегът на разследването е разширен.

За да защити Роуз, Фред поема цялата отговорност. Обвинен е в убийствата на Хедър, Шърли Робинсън и на все още неидентифицираната трета жертва. Започва разследване за изчезванията на Рина и Шармейн. Поради някаква неясна причина Фред решава да разкаже на полицията за момичетата, погребани в мазето му. Признава си за убийствата, но не и за изнасилванията. Твърди, че жертвите са искали да правят секс с него доброволно.

Докато Фред бъбри за убийствата, полицията се опитва да подреди доказателствата си. Разпознаването на телата не е лесна задача. В мазето са открити девет комплекта кости, но властите не знаят на кого принадлежат. Фред не им е от голяма полза, понеже не може да си спомни имената и подробностите за жертвите си. Имайки предвид огромния брой жени, които изчезват всяка година, предстои един наистина трудоемък процес на сравняване на сигналите за изчезнали лица с останките на жертвите.

С напредването на случая Роуз изоставя Фред и решава да се спасява. Опитва се да се представи като жертва на един жесток мъж, но не е особено убедителна.

Телата на Рина, Анна Макфол и Шармейн са открити със съдействието на Фред. Останките на Мери Бастхолм не са намерени, защото той изведнъж отказва да помага повече на полицията.

При съвместното им явяване пред съда Фред се опитва да утеши Роуз, но тя се отдръпва при докосването му. Казва на полицията, че й се гади от него. Тяхното крепко криминално партньорство е приключило.

Край на играта

Отхвърлянето на Роуз действа опустошително на Фред. На 13 декември 1994 г. той е обвинен в 12 убийства. Написва й писмо:

“Винаги ще бъдем влюбени… Ти винаги ще бъдеш известна като г-жа Уест в целия свят. Това е важно за мен и за теб”.

Последната снимка на Фред Уест
Последната снимка на Фред Уест

Точно преди обяд в новогодишния ден, докато пазачите в затвора “Уинсън Грийн” излизат в обедна почивка, Фред се обесва в килията си с помощта на накъсан на ленти чаршаф. Очевидно е планирал това самоубийство предварително.

Въпреки оскъдността на доказателствата, свързващи я с убийствата, Роуз е изправена пред съда на 3 октомври 1995 г. Голям брой свидетели – сред които Карълайн Оуенс, Мис А и Анна Мари – разказват за садистичните сексуални перверзии, които тя е извършвала върху тях.

Целта на обвинението е да изплете здрава мрежа от косвени доказателства за вината на Роуз. Защитата се опитва да покаже, че доказателствата за сексуално насилие не са равносилни на доказателства за убийство. Адвокатите настояват, че Роуз не е знаела,  че Фред е убивал и погребвал тези момичета в градината.

Роуз излиза от съда
Роуз излиза от съда

Адвокатът на Роуз допуска фаталната грешка да я изправи на свидетелската скамейка. Нейното предизвикателно поведение създава лошо впечатление у съдебните заседатели. Освен това обвинението успява да я ядоса, изтръгвайки от нея уличаващи признания. Тя оставя журито с твърдото убеждение, че се е отнасяла зле с децата и че е абсолютно безчестна личност.

Накрая защитата пуска запис на Фред Уест, който описва как е убивал жените, докато Роуз е била извън къщата. За нещастие на Роуз, обвинението вече е успяло да докаже, че Фред е лъгал по доста ключови въпроси, което в крайна сметка хвърля съмнение върху всичките му показания.

Най-драматичното доказателство е дадено от Джанет Лийч, която е присъствала като свидетел при разпитите на Фред Уест в полицията. Фред й е споделил насаме, че Роуз е замесена в убийствата – и че тя е убила Шармейн и Шърли Робинсън без него – но той бил сключил сделка със съпругата си да поеме цялата вина върху себе си.

В заключителната си реч обвинението нарича Роуз “стратег” и ръководна фигура в партньорството. Защитата набляга на факта, че всички доказателства сочат към Фред.

Съдебните заседатели не се бавят много. Решават, че Роуз е виновна за убийствата на Шармейн, Хедър, Шърли Робинсън и другите жертви, погребани под къщата. Съдията я осъжда на доживотен затвор по всяко от десетте обвинения в убийство.

Срам и обвинения

На 18 ноември 1999 г. Анна Мари Дейвис – дъщерята на Фред Уест – е извадена от една река в Глостър, след като минувач я вижда да скача от моста. Тя и преди това е правила опит за самоубийство, поглъщайки свръхдоза хапчета по време на процеса срещу Роуз.

На 5 март 2000 г. медиите съобщават, че Роуз Уест се готви да обжалва присъдата си, в опит да изчисти опетненото си име. Според нейния адвокат тя ще представи нов доказателствен материал под формата на фотографии, доказващи, че нейният съпруг Фред е единствения извършител на убийствата.

Роузмари Уест
Роузмари Уест

На 30 септември 2001 г. Роузмари Уест се отказва от обжалването и заявява, че се е примирила с факта, че ще прекара остатъка от живота си зад решетките.

Изправяйки се пред медиите за първи път от осъждането си насам, тя изразява желание да се извини на доведената си дъщеря Анна Мари за насилието, което е преживяла.

“Въпреки всичко, бих искала да се извиня на Анна Мари. Тя е част от семейството ми и аз бих желала да се помиря и да се виждам се нея”.

Казва на медиите, че се отказва от обжалването на присъдата, защото чувства, че никога няма да бъде свободна, дори и да излезе от затвора.

На 22 януари 2003 г. BBC съобщава:

“Сватбата между осъдената убийца Роуз Уест и басиста на група “Слейд” Дейв Глоувър е отменена – дни преди събитието. Двамата са си писали в продължение на година, но г-н Глоувър е решил да се откаже от брака заради голямата публичност”.

Още по темата: Убийцата на 9 момичета и собствената си дъщеря пише готварска книга


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
15 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Hanna Montana
Hanna Montana
06.09.2010 12:43

Кажи ми,Господи,как създаваш такива същества,които ходят по земята?!Как?!Незнам да се смея ли,да плача ли…не е нещо ново,потресаващо,като много други случаи.Много благодаря за статията,тази и за Бебето П.От най-ранна тинейджърска възраст съм много запалена на тема психология,особено психология на психопата и този сайт е оазис на сбъднатите ми интереси по тази тема.Много ме вълнуват такива неща[в рамките на здравия разум] и чета с интерес.

Силвия Русева
Силвия Русева
10.09.2010 7:53

Подобно на много други случай, за който съм чела, ако властите се бяха намесили по – рано много убийства са може ли да бъдат предотвратени..
И недоумявам ‘що за родител би посегнал на собственото си дете???
Преди няколко години прочетох една книга: Патриша Корнуел – “Стръв за алигатори”, мисля, че авторката е взаимствала идеи за книгата си от този случай..

Джуди
Джуди
16.09.2010 20:50

Силви, за по-голяма пълнота на “Криминални досиета” би било добре да се включи подобния на този случай с David Parker Ray- The Toy Box Killer в Ню Мексико САЩ. Садист, убиец, подпомаган в някои случаи от приятелката си и дори от дъщеря си. През целия си съзнателен живот се е “забавлявал” в специално пригодено помещение с издевателстване над невинни млади жени. Пак подобно на горния случай, Рей е готов на сделка с полицията срещу смекчаване на наказанието на дъщеря му. Колко грижовен и любящ татко само, да му се ненагледаш! Хващат го на близо 60 годишна възраст и скоро след… виж още »

Джени
Джени
16.09.2010 21:59

Страхотна идея Джуди! Много бих се радвала да прочета една такава статия- подобни на тази или на бебето “П”! Побърквашо интересни!! НЕ буквално 😀

Сунай
08.10.2010 12:56

Е бати изродите. Полицията е трябвало много по-рано да се досети че тия не се развиват добре психически. Дано да гният в ада тия изроди!!!

Marti
Marti
01.05.2011 14:36

Силве, ето ти снимки на Анна Мари Дейвис и нейната дъщеря Мишел, внучката на Фред Уест. Анна мари до ден днешен продължава всяка седмица да се чува с доведената си майка Роуз Уест. Самата Роуз живее доста прилично в затвора…

http://www.sellmystorynow.co.uk/images/gallery_images/1298299656_RoseWest.jpg

rsfsdffsf
rsfsdffsf
31.05.2011 0:24

Смърт за цялото семейство + децата ! ГРОБ ! Никакви затвори за тези уроди

Деси
Деси
30.10.2011 12:43

Благодаря на създателите на сайта,вярвала съм,че човек е способен на жестокост,но как може да посегнеш на собственото си дете по такъв начин…тези изверги заслужават да бъдат кастрирани и наказани по най-жестокия и позорен начин,известен на правосъдието.Просто ума ми не го побира!Благодаря за изчерпателната информация.

Аз
Аз
12.02.2012 21:10

Ето една връзка с убийството на Яна, когато Слейд / SLADE / бяха на концерт в София(8 юли 2011,стадион Георги Аспарухов- Борисовата градина), щом се е стигнало до брак явно двамата доста си подхождат и той я замества в убийствата и изнасилванията, нищо чудно да има огромното желание пак да дойде в страната ни.Това е мое предположение ,след прочетеното тук…

Галин Тодоров
Галин Тодоров
30.05.2012 21:02

😀

След това се опитал да я натика в една голяма кофа за боклук, но тя не се побрала.
Фред разбрал, че ще се наложи да я направи по-компактна и я върнал обратно във ваната.
===============
Фред бързо насочил вниманието си другаде и пъхнал ръцете си под полата на една млада жена, която стояла до него на пожарната стълба в местния младежки клуб. Момичето било достатъчно впечатлено от неговия жест, за да го бутне от стълбата.

uliqjojo
uliqjojo
12.12.2012 18:04

на това му викам потресаваща история!какви ненормалници има на този свят (то и полицията им е била една… )

————————————————————————————————————
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!

Ками
Ками
03.09.2013 18:54

Що за човек може да нарече статията за бебето П -побъркващо интересна,че даже да апелира за качването на още подобни статии в сайта.Не съм психиатър,за да те диагностицирам,но ти определено имаш нужда от преглед при психиатър:(

Otakukid
Otakukid
03.12.2014 20:15

Да,със сигурност ”светът е голям и перверзници дебнат отвсякъде”! Напръв поглед всички изглеждат нормални,но не са.Страшно е като си помисля,че всеки може да попадне при такива изроди или всеки човек би бил способен на такива неща.

maddog
maddog
23.06.2020 12:03

Ей тези вече са крайните изверги. Направо съм потресен, чак да е…ш собствената си дъщери е вече върха на изродщината. Клане, некрофилия и педофилия. Този тип е по-брутален и от другарите Бънди и Чикатило…