Московски катаджия убива по заповед на Луцифер

Поредният жесток маниак, заловен в района на Москва, е 31-годишният бивш милиционер Андрей Суриков. Изправен пред съда заради серия от убийства, той за пореден път избегна углавното наказание и бе изпратен на принудително лечение.

Бившият сътрудник на Държавната инспекция по безопасност на пътното движение извършил три убийства на млади момичета в периода от май до септември 2008 г. Маниакът действал по един и същи начин: първо надявал на шията на жертвата въже и започвал да я души, а после я доубивал с нож. По телата на момичетата са открити десетки прободни рани. След като се уверявал, че жертвата е мъртва, Суриков задигал златните й украшения или други вещи, които му харесвали, например маратонки.

Странното в неговия случай е, че Суриков извършвал всичките си престъпления през деня. Той бе задържан чак през април 2009 г., след неуспешен обир на магазин за хранителни стоки. Заплашвайки продавачката с нож, той прибрал от касата на търговския обект 250 рубли и избягал, но скоро бил задържан от минувачите.

Първата жертва на маниака е 16-годишната Мария Веселова. Тя е убита през деня на 18 май 2008 г. край железопътната гара “Латишска Киевска”.

“Току-що бе навършила 16 години и ние решихме да отпразнуваме рожденния й ден на вилата” – със сълзи на очи разказа в съда майката на жертвата. – “Във вечерта на 18 май точно се готвехме да се прибираме обратно в Москва”.

Според разказа на майката Мария се разхождала с приятели и трябвало да се прибере у дома в седем часа. Когато не се появила вкъщи, родителите й се опитали да я открият по телефона, но безуспешно. Търсенето на девойката също не донесло резултат. Чак на следващия ден милицията открила трупа на момичето.

Научи повече за:   Карл Панцрам: Омразата и отмъщението на един мизантроп

Второто престъпление – убийството на 22-годишната Марина Карпенко – маниакът извършил в утрото на 21 юни, недалеч от железопътната гара “Алабин”. Нейният съпруг разказва, че Марина имала изпит в университета в онази сутрин. Учела във филиала на хуманитарната академия, който се намира близо до гарата.

“Марина ми се обади в 11:30 ч. сутринта. Каза ми, че е взела изпита и ме помоли да я посрещна” – спомня си Карпенко.

Той решил да не отива с колата си до академията, за да не попадне в задръстването на железопътния прелез. Помолил Марина да пресече и да го чака от другата страна на линиите.

Момичето трябвало да излезе от института само след десет минути. Но тя трябвало да мине през промишлената зона и лесополосата край железопътните линии. “Когато стигнах, й позвъних, но обаждането прекъсна. Тогава не сметнах, че това има значение” – разказва съпругът. След това звънял още много пъти, но телефонът на Марина вече бил изключен.

“Не исках да мисля, че нещо й се е случило” – разказва Карпенко. – “С приятелите ми сами организирахме търсенето й, защото в милицията даже отказаха да ни приемат сигнала. Исках да я намеря жива”.

На следващата сутрин, оглеждайки маршрута, по който трябвало да мине Марина, групата търсачи-доброволци се натъкнала на тялото й. “Тя лежеше в тревата, с лицето надолу” – през сълзи си спомня нейният съпруг. – “Хукнах за лекар, но тя вече беше мъртва”. Лекарят просто констатирал смъртта на девойката.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: StefanTodorzornitsaChavdarVasil
360
190

Третата жертва на дръзкия убиец става 20-годишната Олга Парохина. Маниакът я убива през деня на 10 септември право в пансиона “Орбита”, където момичето работело като медицинска сестра. Майката на жертвата разказва, че ден преди трагедията Олга била болна и изобщо не бивало да ходи на работа.

Научи повече за:   В дома на московски канибал намериха нови човешки останки

Жертвата била видяна за последен път в 16:00 ч. в счетоводството. Олга работела сама в кабинета си и маниакът, избирайки жертва, очевидно я е наблюдавал от известно време, щом е знаел това.

“Той я убил, а после я замъкнал за косата в кабинета” – казва майката на Оля.

Суриков не отрече вината си пред съда. На въпроса на прокурора дали е бил умствено стабилен, когато е извършвал престъпленията си, маниакът кротко отговори “да”. Съгласно показанията, които Суриков дал на предварителното следствие, той убивал своите жертви по заповед на Луцифер. Ако съдът се съгласи с изводите на медицинските експерти, обвиняемият ще бъде изпратен на лечение в психиатрична болница.

Но близките на жертвите не са съгласни подсъдимият да бъде признат за невменяем.

“Изводите от съдебната експертиза не успяха да ме убедят” – каза Карпенко. – “Ние смятаме, че по този начин той се опитва да се спаси от отговорност”.

Суриков вече е бил привличан под углавна отговорност за опит за убийство, но и тогава го признават за невменяем. Той бил изпратен в болница, където прекарал не много дълго време, след което бил пуснат на свобода.

“Той е извънредно агресивен, жесток, импулсивен и има склонност към халюцинации” – смятат четиримата лекари, които прегледали Суриков.

Но майката на Олга Парохина напомни на съда, че Суриков не е забравял да скрие уликите. Близките на жертвите помолиха съда да назначи още една експертиза, но съдията отхвърли молбата им.

Самият Суриков се държа в съда уверено и спокойно. Той седеше в стъклен “аквариум”, облечен в топла зимна куртка и тъмносиня шапка, която така и не свали по време на цялото заседание.

Научи повече за:   Сергей Фьодорович Ткач: Украинският маниак-криминалист

източник: newsru.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Някой си
Някой си
22.10.2010 14:11

Много зачестиха тия трагедии в Русия нещо…

The Undertaker
The Undertaker
07.02.2014 3:38

Заради такива идиоти,хората си мислят че ние луциферианците сме злодей