Канадски пилот се оказа сериен убиец и любител на детско бельо

Този летец с мъжествена квадратна челюст и блестящо бъдеще в канадските Военновъздушни сили, пилот, в чийто умели ръце е поверявана сигурността на премиер-министри и дори на английската кралица, бе изобличен като сериен убиец с шокиращ фетиш към детски гащички.

Полковник Ръсел Уилямс (47 г.) пледира за виновен в убийството на две жени, в сексуалното насилие над други две жертви и в незаконното проникване в десетки домове, от които крадял бельото на малки момичета.

На заседанието, по време на което близките на жертвите не сдържаха сълзите си, неговата колекция от извратени фотографии бе показана пред съда.

Ръсел Уилямс вероятно ще получи автоматично доживотна присъда без право на предсрочно освобождаване през първите 25 години.

Уилямс се появи в съда облечен в мрачен, тъмен костюм и не показа никакви емоции. Той държа главата си наведена цели 40 минути, докато в съда се четяха всичките обвинения, повдигнати срещу него.

Преди неговия двойнствен живот да излезе наяве след ареста му по-рано през тази година, Уилямс бе командир на най-голямата канадска военновъздушна база и пилот на някои от най-важните лидери на страната, както и на английската кралица по време на посещението й в Канада през 2005 г. Неговото задържане и последвалите разкрития потресоха всички канадски граждани и армейските служители в страната.

Уилямс пледира за виновен в убийството на Джесика Лойд (27 г.), чието тяло бе открито през февруари и на Мари Комо, 38-годишна ефрейторка под негово командване, намерена убита в дома й през ноември 2009 г. И двете жени били удушени.

Уилямс пледира за виновен и в нападението над две други жени, по време на две отделни прониквания с взлом в района на Туийд, Онтарио, през 2009 г. Една от жените, 21-годишна самотна майка, разказа, че той я бил завързал, покрил очите й, съблякъл я и я държал в плен в продължение на повече от два часа, през които я насилвал сексуално и я фотографирал.

Научи повече за:   Анджело Буоно и Кенет Бианки: Хилсайдските удушвачи

Обвинението каза, че Уилямс е избирал тийнейджърки или жени на около 20-годишна възраст и често се снимал облечен в тяхното бельо, което открадвал, за да го прибави към домашната си колекция.

Прокурорите предупредиха присъстващите в съдебната зала, че ще представят “изключително разстройващи” доказателства. Прокурорът Лий Бърджис каза, че много от фактите ще бъдат трудно понесени от жертвите, но излагането им е “необходимо, за да се създаде пълна представа за престъплениято”.

Снимките на Уилямс по детско бельо
Снимките на Уилямс по бельо

Бърджис започна като показа на съда фотографии на Уилямс, облечен в бельо на 12-годишно момиче, щампирано с анимационни герои.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: DilyanaMihailDonikaTANYAGeorgi
360
0

На много от снимките се вижда как Уилямс мастурбира със сериозно изражение на лицето върху откраднато бельо. На една от фотографиите е облечен във военната си униформа, но е смъкнал панталоните си, за да покаже розовите си гащички отдолу.

Шокираните зрители в съдебната зала не можаха да скрият чувствата си. Майката на Джесика Лойд стискаше в ръце снимката на дъщеря си и бършеше сълзите си.

Уилямс внимателно колекционирал собствените си снимки на хард дисковете, открити в дома му в Отава. Някои от фотографиите представляват панорамни  кадри от спалните на жертвите. Той държал бельото в торби и кутии в дома си и понякога, когато имал нужда от повече място, изгарял част от него.

Прокурорите казаха още, че Уилямс е заснел с видеокамера нападенията и убийствата си.

Уилямс попаднал в полезрението на властите на една полицейска блокада няколко дни след изчезването на Лойд. Следите от гумите на колата му съвпадали с онези от местопрестъплението.

“Той е един много извратен индивид. Няма съмнение в това” – каза пенсионираният генерал-лейтенант Ангъс Уот, който някога повишил Уилямс. – “Той бе в състояние да води сложен двойнствен живот и успешно да го пази в тайна. Това е постъпка на покварен човек и наистина няма нищо общо с облика на мъжете и жените от канадската армия”.

Уилямс, военен ветеран от 23 години, никога не е участвал в битка, но е бил разпределян из цяла Канада и по света, включително през 2006 г., когато бил изпратен в Кемп Мираж – тайна канадска военна база, намираща се някъде край Дубай – като командващ офицер.

Научи повече за:   Даниел Камарго Барбоса: Звяра от мангровите гори

Той бе фотографиран от пресата през януари заедно с канадския министър на отбраната по време на инспекция на канадски самолет, който щял да бъде изпратен в подкрепа на унищоженото от земетресенията Хаити. Уилямс убил втората си жертва само седмица по-късно.

източник: skcentral.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

2
Напиши коментар

avatar
2 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
2 Автори на коментари
VessРоко Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Роко
Гост
Роко

Поздравления на разследващите за бързото и адекватно разследване и предприетото съдебно решение.
Глътка въздух за обществото .

Vess
Гост
Vess

Въобще не е бързо. Влизал си е по къщите и си взимал бельо и вибратори.Дори са го пропуснали да разпитат, когато се задействала полицията по случая. Като иронията била, че заподозрели неговия съсед и добър приятел. Пробива прави съгражданин, който се прибирал късно през ноща и бил много наблюдателен. Видял паркирания джип в полето, в близост до къщата. Когато на другия ден разбрал за изчезването на Д. Лойд, съобщил на разследващите. От там снемат отпечатък на гумите, както и на обувката. Така стесняват кръга. Гледал съм и разпита му с признанията, където носи същите обувки. Следователа го изяжда с парцалите.… виж още »