Американската полиция сбърка филмови декори с брутално местопрестъпление

Полицията в американския щат Пенсилвания попадна в изключително притеснителна ситуация, когато детективи от отдел “Убийства” взеха изоставена снимачна площадка за сцена на страшно престъпление. Те разбраха истината чак след няколко часа щателно разследване.

Професионалният позор бе изпитан от полицаите в град Питсбърг, които попаднаха на снимачните декори цели две години след заснемането на филм на ужасите. Детективите взели зарязаната декорация за свидетелство за истинско престъпление и веднага се заели да събират улики. Изминали цели осем часа на усилено разследване преди да осъзнаят грешката си.

Хотел "Джордж Вашингтон"
Хотел “Джордж Вашингтон”

Объркването в градската полиция на Питсбърг настъпило, когато по време на гасене на пожар в 10-етажния хотел “Джордж Вашингтон” на “Саут Мейн Стрийт”, пожарникарите намерили “сцена на жестоко убийство”. В стая №405 на четвъртия етаж те заварили залят от кръв под, а на леглото – останки от човешки скалп с коса. Навсякъде царял безпорядък и били разхвърляни бутилки от алкохол.

Отзовалите се на сигнала полицаи били шокирани от гледката. Началникът на полицията, който лично се заел с разследването, споделил, че не е виждал подобно нещо през цялата си кариера: “Това е най-ужасната сцена на убийство за всичките 35 години от моята служба в полицията”.

Детективите “убили” цял работен ден в разглеждане на местопрестъплението и в събиране на улики. Всичко това обаче им позволило да направят един обезкуражаващ извод: не ставало въпрос за никакво убийство, а безпорядъкът в стаята бил отпреди две години, когато там се провеждали снимките на филма на ужасите “New Terminal Hotel”, с участието на актьора Кори Хайм.

Собственикът на хотела Кърк Пайръс проявил “далновидност”, решавайки да запази стаята недокосната след снимките в случай, че режисьорът поиска да презаснеме тази сцена от филма. Не е изключено хотелиерът да е харесал жестоката декорация на стаята и да е решил да я използва като забележителност за привличане на клиенти. Това е по-вероятно, тъй като хотел “Джордж Вашингтон” притежава доста мрачен ореол: от 1923 година насам в него са починали повече от десет гости, но тази зловеща статистика привлича определена група туристи, които обичат да изопват нервите си.

Научи повече за:   Козметичка с мания за слава слага ботокс на 8-годишната си дъщеря

Кърк Пайръс купува хотел “Джордж Вашингтон” преди седем години. Само за този период тук се разделят с живота си четирима души.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: TANYAGeorgiDianaNadezhdaDonika
350
321

Хотелът привлича гостите си и като място, в което някога са отсядали известни актьори и даже президенти на САЩ.

Първоначално началникът на полицията изпаднал в ярост, разбирайки за своята грешка, но след това “омекнал” и даже си позволил да се посмее на тази куриозна ситуация.

Друго странно съвпадение е смъртта на актьора Кори Хайм, който играе една от главните роли в този злополучен трилър. Тридесет и осем годишният актьор почина в края на март 2010 година. Предполага се, че причината за неговата кончина е свръх доза наркотици.

Кори Хайм
Кори Хайм

Известността дойде за канадския актьор през 1987 година, когато той се снима във вампирския филм “Изгубените момчета” заедно с Кийфър Съдърленд. През 1995 година Хайм за кратко се срещаше с Виктория Адамс (бъдещата г-жа Бекъм), която скоро след това стана световно известна като изпълнителка в групата “Спайс гърлс”.

Според началника на пожарната охрана, фаталният пожар е започнал от мазето на хотела, където се намират пералните помещения. Няма пострадали от огъня, освен няколко души, които са се нагълтали с дим.

източник: dailymail.co.uk; thepittsburghchannel.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме