Шестгодишният Стефан бе открит мъртъв и обезобразен във Варна

Шестгодишният Стефан Стефанов от Варна, който вчера бе обявен за издирване от полицията, е открит мъртъв край пожарната в града.

Говорителят на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева не сподели с медиите дали по тялото му се наблюдават следи от насилствена смърт, но допусна, че най-вероятно става дума за убийство. Необходима е аутопсия, за да бъдат установени причините за смъртта.

Малкият Стефан бил забелязан за последен път в около 15:00 часа на 14 май, когато излязъл да си играе на ул. “Княз Черказки” в ромския квартал “Максуда”, където живеел. Момчето било облечено в червено долнище на анцуг, черна фланелка и бели чехли.

Според БГНЕС, трупът на вероятно убитото момче е бил захвърлен под мост в канал на ул.”Струга” в града, където е бил намерен от клошар. Предполагаем свидетел разказа, че гледката е била ужасна – жертвата била обезобразена, а главата й напъхана в чувал. (Според по-нова информация, цялото тяло на детето било напъхано в черен найлонов чувал и по него не се наблюдавали видими следи от наранявания).

Разследването ще бъде затруднено от стачката на патоанатомите от Съдебна медицина, които вчера спряха да правят аутопсии заради неизплатени от месеци заплати. Стачкуващите отказаха да направят изключение дори и в този трагичен случай. Тялото на детето е прибрано в хладилна камера и ще остане там до извършване на аутопсията.

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров заяви, че ако трябва ще докара със самолет от София съдебни лекари, които да извършат аутопсии на труповете.

Той потвърди, че полицията работи по версията за убийство, но отказа да даде повече информация, за да не попречи на разследването.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250
Научи повече за:   Аржентински "Фрицъл" изнасилва дъщеря си 30 години: Раждат им се 10 деца

Бабата на Стефан Севда, която гледала момчето, тъй като родителите му работят в Германия, разказа, че той не е ходил по-далеч от близкия магазин, никога не се е губил или отдалечавал от дома си. Точно заради това първите съмнения бяха, че детето е отвлечено за откуп, тъй като семейството му има пари.

Домът на Стефан се намира близо до частна автогара, но улицата не е натоварена, тъй като до нея има огромно, обрасло с растителност водно дере. Полицията подозираше, че малкият може да е паднал в дерето, но претърсването му не донесе резултати.

По-късно стана ясно, че предвид ситуацията съдебният медик Добринка Радойнова се е съгласила да направи оглед на тялото на шестгодишното дете. Това съобщи за радио „Фокус”-Варна д-р Вилиян Доков, председател на Българския институт на съдебно-медицинските специалисти. Той добави, че в момента д-р Радойнова е на мястото и няма информация какво точно ще направи, но все пак се е съгласила да посети мястото, където е открит трупът.

Видео от БГНЕС: http://video.bgnes.com/view/19072

Още по темата: Малкият Стефан е бил удушен, установи аутопсията

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Coraline
Coraline
18.05.2011 20:36

Господи, милото дете! Милото дете!!!!!!!!! ;(

Saphira-Selecta
Saphira-Selecta
26.12.2011 16:41

Наистина , не мога да проумея какъв човек трябва да си за да ПОСЕГНЕШ на дете , пък какво остава да го убиеш.Мисля , че света можеше да е малко по-добър , ако такива личности си получаваха най-заслуженото!

Нека детенцето намери вечен покой!

———————————————————
Коментарът е транслитериран от модератор.