Убийство ООД: Момчетата от Браунсвил

Убийство ООД: Момчетата от Браунсвил

“Убийство ООД” или “Момчетата от Браунсвил”, както понякога ги наричали, тъй като повечето от главорезите идвали от района на Браунсвил в Бруклин, представлявала организирана група от наемни убийци, която изпълнявала мокри поръчки за Мафията, убивайки нейните съперници, информатори и всеки друг, който заставал на пътя й. В действителност това название не било измислено от престъпниците; то било дело на медиите и било използвано за първи път от журналиста Хари Фийни през 1931 г. Бандата била съставена от млади италиански и еврейски гангстери, които били израснали, малко или много, в една и съща общност.

С края на Сухия режим дните на контрабандата на алкохол дошли към своя край. На 5 декември 1933 г. Законът за Забрана на алкохола бил отменен от новия президент Франклин Рузвелт. Мнозина добре познати гангстери, сред които и прочутият Алфонс Капоне, така да се каже “пресъхнали”. Но това не попречило на криминалните елементи да изнамерят нови начини да доят системата и да печелят от други престъпни мероприятия.

“Убийство, ООД” било основано в края на 20-те години на XX век от националния престъпен Синдикат и първоначално било под ръководството на Бенджамин “Бъгси” Сийгъл и Майер Лански. По-късно начело на групировката застанал Луис “Лепке” Бухалтер. “Убийство, ООД” било управлявано по подобие на бизнес сдружение или корпорация. Наемните убийци например изпълнявали поръчки навсякъде из Съединените Щати. Получавали редовни заплати, плюс бонуси, също като обикновени служители. Наемниците взимали от 1500 до 5000 долара на “удар”. Техните семейства получавали парични облаги, а в случай, че бъдели заловени, убийците наемали свои собствени адвокати, които да ги представляват.

Научи повече за:   Дяволска психоза: Салемският лов на вещици

Голяма част от обществото – включително и полицията – отказвало да повярва в съществуването на толкова добре организирано престъпно предприятие чак до 1932 г., когато недоволният гангстер Ейб Уогнър издал информация за Синдиката на властите. Той се укрил в опит да спаси живота си, но по-късно бил открит и екзекутиран от двама от хората на Бъгси Сийгъл. Малко след това сдружението било поето от Луис Бухалтер, който започнал да го превръща в добре организирана групировка. Стараел се с всички сили да запази действията на групата далеч от общественото внимание.

Убийствата трябвало да бъдат извършвани колкото се може по-дискретно и чисто. Но в действителност покушенията били доста нагледни и страховити по природа, като жертвите били застрелвани, измъчвани, заколвани или обезглавявани.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Sophia 🍺 GattaNegra 🍺 Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺
Дарители: OrlinAleksandarKalinaNadezhdaNadezhda
350
222

Някои от жертвите били заставяни  да влязат в горяща пещ по дулото на оръжие и били изгаряни живи. Често тези зловещи престъпления били трудни за разкриване, тъй като убийците или жертвата не били жители на града, в който било извършено убийството.

През 1935 г. престъпленията на “Убийство, ООД” започнали да стават публично достояние. Те привлекли вниманието на щатския прокурор в Ню Йорк Томас Е. Дюи. Той бил твърдо решен да стъпче дейността на сдружението веднъж и завинаги. Добре известният по онова време рекетьор Артър “Дъч” Шулц, който се опасявал за безопасността на бизнеса си, дочул за намеренията на Дюи и започнал да крои планове за неговото убийство. Освен това Шулц възнамерявал да се отърве от “Убийство, ООД”, което според него се изпречвало на пътя му. Но самото сдружение нямало намерение да допусне премахването на Дюи, тъй като то щяло неминуемо да се отрази на всички криминални дейности в града – включително и на техните собствени. През октомври 1935 г. Шулц бил прострелян фатално в ресторант в Нюарк, Ню Джързи.

Научи повече за:   Майер Лански: Легендарният могул на Мафията

В края на 30-те години някои от членовете на организацията започнали да говорят. Един от тях бил Ейбръхам “Кид Туист” Релес. През 1940 г. той бил арестуван от полицията. Властите му дали избор – или да им разкаже с подробности за организацията, или да бъде екзекутиран. Релес избрал да свидетелства. Изправен пред съда той описал в такива детайли изпълнението на някои мокри поръчки, че зрителите в съдебната зала ахнали от ужас. Освен това уличил някои от ключовите фигури в сдружението, сред които и неговия лидер Луис Бухалтер. Релес бил поставен под строга полицейска охрана – или поне той така си мислел. На 12 ноември 1941 г. “Кид Туист” Релес бил открит мъртъв пред хотел “Хаф-Муун” в Кони Айлънд. Не било ясно дали е скочил сам от високия етаж или е бил бутнат. От прозореца на стаята му бил провесен чаршаф, което показвало, че може би се е опитвал да избяга. Но дори това било под въпрос. Случаят не е разкрит до ден днешен.

Но показанията на Релес все пак уличили Бухалтер и неговите другари в убийство. На 4 март 1944 г. Луис Бухалтер и някои от неговите наемници били изпратени на електрическия стол. След няколко години “Убийство, ООД” се разпада и престава да съществува.

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме