Убийство ООД: Момчетата от Браунсвил

Убийство ООД: Момчетата от Браунсвил

“Убийство ООД” или “Момчетата от Браунсвил”, както понякога ги наричат, тъй като повечето от главорезите идват от района на Браунсвил в Бруклин, представлява организирана група от наемни убийци, изпълняваща мокри поръчки за Мафията, убивайки нейните съперници, информатори и всеки друг, който застава на пътя й. В действителност това название не е измислено от престъпниците; то е дело на медиите и е използвано за първи път от журналиста Хари Фийни през 1931 г. Бандата е съставена от млади италиански и еврейски гангстери, които са израснали, малко или много, в една и съща общност.

С края на Сухия режим дните на контрабандата на алкохол идват към своя край. На 5 декември 1933 г. Законът за Забрана на алкохола е отменен от новия президент Франклин Рузвелт. Мнозина добре познати гангстери, сред които и прочутият Алфонс Капоне, така да се каже “пресъхват”. Но това не попречва на криминалните елементи да изнамерят нови начини да доят системата и да печелят от други престъпни мероприятия.

“Убийство, ООД” е основано в края на 20-те години на XX век от националния престъпен Синдикат и първоначално е под ръководството на Бенджамин “Бъгси” Сийгъл и Майер Лански. По-късно начело на групировката застава Луис “Лепке” Бухалтер. “Убийство, ООД” е управлявано по подобие на бизнес сдружение или корпорация. Наемните убийци например изпълняват поръчки навсякъде из Съединените Щати. Получават редовни заплати, плюс бонуси, също като обикновени служители. Наемниците взимат от 1500 до 5000 долара на “удар”. Техните семейства получават парични облаги, а в случай, че бъдат заловени, убийците наемат свои собствени адвокати, които да ги представляват.

Научи повече за:   Оскар Дирлевангер и неговата бригада

Голяма част от обществото – включително и полицията – отказва да повярва в съществуването на толкова добре организирано престъпно предприятие чак до 1932 г., когато недоволният гангстер Ейб Уогнър издава информация за Синдиката на властите. Той се укрива в опит да спаси живота си, но по-късно е открит и екзекутиран от двама от хората на Бъгси Сийгъл. Малко след това сдружението е поето от Луис Бухалтер, който започва да го превръща в добре организирана групировка. Старае се с всички сили да запази действията на групата далеч от общественото внимание.

Убийствата трябва да бъдат извършвани колкото се може по-дискретно и чисто. Но в действителност покушенията са доста показни и страховити по природа, като жертвите са застрелвани, измъчвани, заколвани или обезглавявани.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293

Някои от жертвите са заставяни  да влязат в горяща пещ по дулото на оръжие и са изгаряни живи. Често тези зловещи престъпления са трудни за разкриване, тъй като убийците или жертвата не са жители на града, в който е извършено убийството.

През 1935 г. престъпленията на “Убийство, ООД” започват да стават публично достояние. Привличат вниманието на нюйоркския прокурор Томас Е. Дюи. Той е твърдо решен да стъпче дейността на сдружението веднъж и завинаги. Добре известният по онова време рекетьор Артър “Дъч” Шулц, опасяващ се за безопасността на бизнеса си, дочува за намеренията на Дюи и започва да крои планове за неговото убийство. Освен това Шулц възнамерява да се отърве от “Убийство, ООД”, което според него се изпречва на пътя му. Но самото сдружение няма намерение да допусне премахването на Дюи, тъй като то неминуемо ще се отрази негативно на всички криминални дейности в града – включително и на техните собствени. През октомври 1935 г. Шулц е прострелян фатално в ресторант в Нюарк, Ню Джързи.

Научи повече за:   Семейните войни на престъпната фамилия Коломбо

В края на 30-те години някои от членовете на организацията започват да говорят. Един от тях е Ейбръхам “Кид Туист” Релес. През 1940 г. той е арестуван от полицията. Властите му дават избор – или да им разкаже с подробности за организацията, или да бъде екзекутиран. Релес избира да свидетелства. Изправен пред съда той описва в такива детайли изпълнението на някои мокри поръчки, че зрителите в съдебната зала ахват от ужас. Освен това уличава някои от ключовите фигури в сдружението, сред които и неговия лидер Луис Бухалтер. Релес е поставен под строга полицейска охрана – или поне той така си мисли. На 12 ноември 1941 г. предателят е открит мъртъв пред хотел “Хаф-Муун” в Кони Айлънд. Не е ясно дали е скочил сам от високия етаж или е бил бутнат. От прозореца на стаята му е провесен чаршаф, което показва, че може би се е опитвал да избяга. Но дори това е под въпрос. Случаят не е разкрит до ден днешен.

Но показанията на Релес все пак уличават Бухалтер и неговите другари в убийство. На 4 март 1944 г. Луис Бухалтер и някои от неговите наемници са изпратени на електрическия стол. След няколко години “Убийство, ООД” се разпада и престава да съществува.

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме