Трейси Лордс: Непълнолетната кралица на порното

Трейси Лордс: Непълнолетната кралица на порното

В началото на 80-те години на ХХ век Трейси Лордс е една от най-популярните порноактриси в индустрията, благодарение на младежкия си вид и всеотдайните си изпълнения. Тя не само успява да се превърне в звезда, но създава собствена продуцентска компания, пише сценарии за филмите си и с две думи жъне огромен успех в кариерата, която сама си избира… до една неделна утрин през 1986 г., когато трима федерални агенти нахълтват в апартамента й в Редондо Бийч, Калифорния.

Оказва се, че през последните три години от кариерата й преди да я надушат властите, Трейси Лордс е била непълнолетна, като е започнала да се труди в този специфичен бранш едва на 15 години. Вследствие на това шокиращо откритие огромни неприятности се струпват върху цялата порноиндустрия.

За секса

През май 1986 г. млада жена от Редондо Бийч е събудена в 4:30 ч. от трима мъже нахлули в спалнята й.

Тя е облечена само в тениска на “Металика” и главата й още тежи от предишната вечер. Но дори през кокаиновия махмурлук успява да прочете големите златни букви на якетата им: ФБР.

Опитва се да си спомни къде е скрила дрогата.

Но ФБР не са тук заради наркотиците. Става дума за секс.

Един от агентите казва: “Знаем коя си, Нора. Тук сме, за да ти помогнем. Но първо, ти ще помогнеш на нас.”

Нейното рождено име наистина е Нора Кузма. Но тя е по-добре известна като Трейси Лордс, господстващата принцеса на американския порносвят. Според изчисленията на ФБР тя е участвала в 77 порно филма през последните три години. Което не е проблем за жена, навършила пълнолетие.

Но Лордс празнува 18-та си годишнина само няколко дни преди нахълтването на ФБР и властите разполагат с информацията, че е започнала порно кариерата си едва на 15 години. Само за няколко седмици Трейси Лордс попада в центъра на грандиозен общодържавен скандал, раздухан по първите страници на вестниците.

Трейси Лордс
Трейси Лордс

За някои американци тя се превръща в символ на разврата и ярък пример за падението на националните нрави. Политиците се заричат, че ще накажат лицата, възползвали се от нея и че ще прокарат нови закони за закрила на невинните деца от сексуална експлоатация.

Президентът Роналд Рейгън и министърът на правосъдието Едуин Мийс превръщат Лордс в център на своя колеблив поход срещу безнравствеността. Използват нейния случай като трамплин за промени във федералните закони, на които порнобизнеса се подчинява и до днес.

Кината и магазините са принудени да изтеглят от продажба целия труд на Лордс – заглавия като Тези млади момичета”, “Обичаме да дразним”, “Ню уейв мръсници”, “Обучението на Манди” и “Лоши момичета ІІІ”.

Тя изпада в немилост пред порноиндустрията. Филмовите продуценти и актьори подемат жлъчна атака срещу нея и я описват като ранно съзряла и копнееща за секс професионалистка. Според техните думи тя не е толкова невинна – нищо, че е на петнайсет.

Порно бомба

Днес, 20 години по-късно, скандалът около Трейси Лордс изглежда някак странно, но в онези години порното не бие толкова на очи.

До средата на 90-те, благодарение на интернет, порното се превръща в бързо разрастващ се културен феномен.

“Когато бях в порното, то все още беше някак зад кулисите”, казва Лордс за списание “Плейбой”. “Хората наемаха филми, но не беше като сега. Сега порното е навсякъде. И най-консервативните хора го гледат. Интернет е голям фактор и има жени в бранша със статута на порнозвезди. По мое време това не се случваше. Вършех си работата и се надявах никой да не разбере за това, а сега хората се хвалят: “Да, участвах в порнофилм”. Наистина е странно.”.

Или, както го определя Франк Рич от “Ню Йорк Таймс”, порното “вече не е само допълнение към шоубизнеса. То Е шоубизнесът.”

Семената на тази културна промяна са засадени през 1973 г., когато Върховният съд взима историческото решение, че само “отявлено обидните” филми, списания и други материали ще се считат за неприлични. Тази неприличност се измерва според отделните морални стандарти в различните области и градове.

В резултат на това решение тези стандарти отпадат и порнографията става доста по-живописна.

Все още повечето американци не са склонни да посещават местните киносалони за възрастни, за да получат малко порно удоволствие. Порнофилмите се снимат на 16 или 8 мм лента, което изисква тежка апаратура за прожектирането им в домашни условия, а пък и качеството на картината често е лошо.

Това се променя с развитието на технологиите. Изобретяването на видеокасетофоните прави порното по-достъпно. В същото време тази революция съкращава разходите за продукциите, защото видеолентата струва в пъти по-малко от филмовата лента.

Видеокасетофоните позволяват на милиони мъже и жени да се радват на своите мръсни тайни в уюта на собствения си дом.

Порно вълна залива страната и три класики в ХХХ жанра скоро се озовават във видео колекциите на много американски домове: “Дълбокото гърло”, Зад зелената врата” и “Дяволът в мис Джоунс”.

Филмите донасят огромни печалби на продуцентите. Дълбокото гърло” например, заснет с бюджет от 24 000 долара, донася приходи от 600 милиона.

Десетилетия наред порнографията е тиха малка индустрия, обитаваща долината Сан Фернандо, близо до Лос Анджелис. Но видео революцията увеличава пазара за нови заглавия и дузини нови компании се пръкват на бял свят. Което пък довежда до острата нужда от свежи млади таланти.

Забранено за непълнолетни

Някои пазители на морала прошепват в ухото на президента Роналд Рейгън за този порно разцвет и той натоварва министъра на правосъдието Ед Мийс да сформира комисия, която да проучи проблема.

Ед Мийс
Ед Мийс

Мийс се хвърля в работата с охота, превръщайки порното в огромен морален въпрос от първостепенно значение за управлението на Рейгън. През 1985 г., в продължение на шест месеца Комисията за порнография на Мийс провежда заседания във Вашингтон, Чикаго, Хюстън, Лос Анджелис, Маями и Ню Йорк. Всичко на всичко 54 души свидетелстват за съществената вреда от порнографията. Само четирима смятат сексфилмите и фотографиите  за забавление, защитено от конституцията.

Един от тях, порноактьорът и импресарио Бил Марголд, прави запомнящо се изказване на изслушването в Лос Анджелис:

“В общество, изобилстващо от наркотици, насилие и замърсяване, бих искал да напомня на уважаемата комисия, че никой досега не е умрял от свръхдоза порнография.”.

Бил Марголд
Бил Марголд

Антипорно докладът на комисията достига библейските размери от 1 960 страници и съдържа опустошителни препоръки за засилване на законите срещу порнографията и за създаване на национална компютърна база данни, съдържаща информация за фирмите и лицата, занимаващи се с ясно изразена сексуална дейност.

Комисията препоръчва да бъдат назначени данъчни служители, които да разглеждат най-подробно делата и финансите на доставчиците на секс; продуцентите да бъдат подвеждани под отговорност за сводничество, а книжарниците, продаващи порноматериали, да бъдат инспектирани от здравните служби. Почти се стига до гласуване и за подтикване на законодателите да обявят за порнографски секс играчките от сорта на вибратори и дилда.

Научи повече за:   Харолд Шипман: Доктор Смърт

Редакторът на “Плейбой” Хю Хефнър обявява действията на комисията за сексуален маккартизъм, а защитниците на Първата поправка заклеймяват препоръките й като противоконституционни и неизпълними.

Хю Хефнър
Хю Хефнър

Неповлиян от това, Мийс сформира екип от следователи и прокурори от Министерството на правосъдието и го кръщава Национална дирекция за борба с порнографията.

Комисията препоръчва Конгресът да забрани със закон използването на лица под 21 години в порноиндустрията, а продуцентите, продавачите и дистрибуторите на порноматериали да бъдат задължени да водят регистър, съдържащ доказателство за възрастта на участниците и тяхното съгласие.

Тази препоръка, както и останалите, нямаше да стигнат далеч, ако не бяха разкритията за Трейси Лордс през май 1986 г. Два месеца по-късно, когато комисията издава доклада си, Лордс вече се е превърнала в случай за пример в похода на Мийс срещу порното.

Лордс приема тази роля, или както тя казва: “Трябва да благодаря на Ед Мийс, че спаси живота ми”.

Млад талант

За живота на Нора Кузма преди порното няма много какво да се каже. Един ден тя е дете, а на следващия порнозвезда.

Родена е на 7 май 1968 г. и израства в Стюбънвил, щата Охайо – “малко, мръсно градче”, както го описва в своята автобиография “Трейси Лордс: Под всичко това”.

Автобиографията на Трейси
Автобиографията на Трейси

Баща й, украинският имигрант Луис Кузма, е стоманолеяр, склонен към насилие и злоупотреба с алкохол. След много бурни години с него, през 1980 г. майка й Патриша натоварва четирите си дъщери в автобус на линията “Грейхаунд” и бяга в Калифорния.

Но жената не успява да намери домашен уют в Златния щат. Нейният нов приятел Роджър се оказва пласьор на кокаин.  Но по-лошото е, че започва да налита на непълнолетната Нора.

Нора посещава местната гимназия, но е под влиянието на сексуален тормоз и липса на стабилност у дома.

Тя става сексуално активна много рано. В книгата си Лордс твърди, че е загубила девствеността си на 10 години, още преди да се преместят в Калифорния. Прави аборт на 15 и бяга от къщи преди 16-ия си рожден ден, като се премества да живее у Роджър, бившият приятел на майка й.

Роджър не показва никакъв интерес в намиране на работа за себе си, но съзира бъдещия потенциал на пищната Нора. Представяйки се за неин втори баща, той започва да се свързва с различни обяви във вестниците, в които се търсят модели.

Една от тях гласи: “Търсят се: Добре изглеждащи модели за незабавно назначаване”. Адресът, посочен в обявата, е на булевард “Ван Нюйс” в долината Сан Фернандо. Нора и Роджър посещават въпросната фирма – “Световна агенция за модели на Джим Саут”. Собственикът, чието истинско име е Джеймс М. Саутър младши, е основал тази напълно легитимна модна агенция след преместването си от родния Далас.

Но в края на 70-те, когато индустрията трескаво се опитва да посрещне нарастващия интерес, възникнал към бранша от навлизането на видеокасетофоните, фирмата започва да се занимава с набирането на порно таланти.

Офисът на Саут е посещаван всекидневно от поток атрактивни млади жени. В момента, в който Нора прекрачва прага му, той вече е едно от най-големите кучета в намирането на порно таланти. Обявите му се публикуват в 15 вестника в Лос Анджелис и хиляди жени се обаждат всяка година.

Саут все още пази тексасеца в себе си – от провлечения си говор, до катарамата на колана си, с размерите на чиния за салата.

След лаконично посрещане Саут иска Нора да се съблече за полароидна снимка. Тя се стряска.

Нора е наивна и толкова млада, че не са я взели на работа в местната закусвалня. Но е достатъчно схватлива и разбира голотата. Както казва самата тя за Salon.com: “Не бях чувала за порното преди да попадна в него.”.

След години работа с потенциални порнозвезди Джим Саут е свикнал да вижда притеснение пред камерата. Той използва реплика, която е доказала ефикасността си във времето: “Знаеш ли, че Мерилин Монро е започнала с голи снимки, а ти си хубава също като нея.”.

Репликата и този път проработва.

Нора се съблича.

Ражда се порнозвезда

Джим Саут вижда потенциал в това свежо лице и неопетнено тяло. Той е готов за “незабавното назначение”, обещано в обявата му, веднага щом се уредят две подробности.

Първо, той иска доказателство за възрастта й.

Роджър е уредил на Нора фалшива шофьорска книжка, която добавя 5 години върху възрастта й. Показва книжката на Джим Саут и тя му се струва достатъчно добра. Но името на документа, Кристи Нусман, не звучи кой знае колко по-ефектно от Нора Кузма. Тя има нужда от сценично име.

За първата част от псевдонима си Нора използва първото име на своя приятелка от Охайо. За фамилия прибавя “с” към името на любимата си телевизионна звезда Джак Лорд.

Джак Лорд
Джак Лорд

По-късно тя споделя с “Чикаго Трибюн”, че Лорд е бил нейният “личен герой”: “Като малко момиче бях влюбена в него. Той караше скъпи коли, беше колоритен и имаше мръсна уста.”.

Така се ражда Трейси Лордс.

В оставащите няколко дни до пробните голи снимки Саут урежда няколко моделски изяви за новия си талант.

Първата й работа е ролева фотосесия за мъжко списание за 250 долара. Следват още голи и неприлични оформления за подобни списания, които обикновено стоят скрити зад щандовете в магазините за цигари. През септември 1984 г. Саут й урежда гола фотосесия за списание “Пентхаус”, която донася на Лордс чек за 5 000 долара.

Когато излиза този брой на “Пентхаус”, тя е второкурсничка в гимназията. Трейси незабавно напуска училище и си купува шевролет “Корвет”.

Патриша Кузма се скарва с дъщеря си, когато разбира за голото й позиране.

“Казах на Нора, че ако не спре, ще отида в полицията, ще отида и в “Пентхаус””, разказва тя по-късно. Но си признава: “Не се обърнах към закона”. Двете се отчуждават и скоро Лордс е повишена от снимки в списанията до участия в порнофилми, за които се превръща в секси стока от първа необходимост.

“Целият бизнес се върти около крехко, младо месце”, пише тя.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250

Нейният първи XXX филм “Какво ме възбужда” излиза през 1984 г. Тя спечелва 900 долара за два дни работа, като притъпява нервите си с коктейли “Отвертка” (водка с портокалов сок). През следващите шест месеца се снима в още 20 порнофилма.

“Не играех за пред камерата,” пише тя, “а давах израз на себе си. Това ми даде порното. Позволи ми да освободя всичката ярост, която съм чувствала през целия си живот. Така и стана. Свобода, мир, отмъщение, секс, власт. Най-сетне открих нещо, в което да вложа енергията си – в секс сцените бях отмъстителна, дори жестока… В тази зряла 16-годишна възраст не бях нищо повече от един сексуален терорист. Порното ми влияеше като наркотик.”.

Сред колегите си актьори Лордс развива репутацията на извънмерно сексуална – една от онези порно професионалистки, които не спират да играят и след изключването на камерата.

Научи повече за:   Фалшивият пророк Шоко Асахара и Върховната истина на Аум

“Тя притежаваше сексуалната зрялост на 40-годишна жена”, казва ветеранът порноактьор Джейми Джилис.

Джейми Джилис
Джейми Джилис

Сред порно консуматорите Трейси се прочува с пресилените си вокализации по време на актовите сцени.

Една от нейните колежки казва, че Лордс притежава: “клиширан секси образ за пред камерата” – нацупени устенца и невинен лик.

Очевидно на никой не му хрумва, че тази невинност не е симулирана, въпреки че на снимките и филмите ясно се вижда, че тя не е жена, а тийнейджърка.

Бившият порноактьор Бил Марголд казва, че е усещал нещо различно в нея, но не е бил сигурен.

“Беше 1985 г. и жена ми и аз отидохме да гледаме филма “Портрет на страстта”” – разказва Марголд в едно интервю – “Казах на Дреа, че има нещо нередно в това момиче. Изглеждаше неоформена… с една такава бебешка пухкавост и най-глупавия поглед, който съм виждал у жена. Тогава обаче не осъзнавах, че гледам подрастващо момиче”.

“Ако я бях спрял тогава, щях да предотвратя много неприятности” – казва Марголд – “Но очевидно нещо ме спираше да я попитам дали има 18 години. Може би самоубийственият манталитет на цялата индустрия”.

Възход и падение

Лордс бързо се превръща в звезда и получава големи хонорари за някои филми, заснети през 1985 и 1986 г., за които дори спечелва порно Оскари.

Нейният последен филм “Трейси, обичам те” е заснет на 8 май 1986 г. в Париж, само ден след 18-ия й рожден ден. Това е единственият й законен порнофилм.

Трейси Лордс
Трейси Лордс

Лордс изчислява, че е спечелила само 35 000 долара за годините си в порнобизнеса. Продуцентите обаче казват, че сумата би трябвало да надвишава 1 милион. Тя споделя, че отминалото време й се струва като мъгляв спомен, вследствие на количествата водка и кокаин, които поглъщала, за да се справи с трудностите. Според нея е била пристрастена и към двете в момента, в който агентите на ФБР нахълтват в апартамента й, няколко дни след завръщането й от Франция.

Арестът принуждава Лордс да направи равносметка на живота си. Тогава тежи едва 41 килограма и е засрамена от вниманието, което навлича на майка си и трите си сестри.

Лордс разказва, че се е извинила на семейството си, записала се е във възстановителна програма и е наела терапевт, “защото  чувствах как направо полудявам”. Срещу нея не са повдигнати обвинения. Тя съдейства на властите, давайки им информация за контактите си с продуцентите, Джим Саут и други фигури от порноиндустрията.

Трейси Лордс става причина порнобизнесът, радващ се преди това на нисък обществен интерес, да попадне под светлината на прожекторите. Властите издават заповеди за обиск и призовки на порнографски студия от източния до западния бряг.

Саут и двама продуценти са обвинени в сексуална експлоатация на непълнолетно лице и федералното правителство изправя на съд онези, които съзнателно са използвали непълнолетни модели в порнопродукциите си.

Видеокасетите с филмите на Лордс са обявени за нарушение на Закона за детската порнография и федералното правителство нарежда да бъдат изтеглени и унищожени, което струва на порноиндустрията милиони долари.

Единственият осъден е Рубин Готсман, собственик на еротична видеотека във Ван Нюйс, Калифорния, който е обвинен за съзнателното разпространение на филмите на Лордс, в противоречие с федералните закони. Готсман пледира, че текстът на закона е объркващ. В крайна сметка през 1994 г. Върховният съд на САЩ потвърждава присъдата му.

Естествено Готсман не е единственият, който решава да не унищожава касетите на Лордс. Черният пазар за нейните филми процъфтява и до ден днешен.

Обратно на работа

След като скандалната публичност отшумява, Нора Кузма трябва да реши какво да прави с живота си оттук нататък.  Едва навършила годините за гласуване, тя вече е бивше порно величие, с образование до девети клас и колекция от скандални вестникарски заглавия.

Тя решава, че обича камерата и камерата обича нея.

Взима решение, което все още дразни предишните й колеги: да запази псевдонима си и да пробие в легитимното кино.

Това е рискована стъпка. “Порното ме направи момиче, което хората осъждат, но на което обръщат внимание.” – пише тя.

Тя казва в интервю: “Трябваше да реша дали да продължа да бягам и да нямам живот или да спра и да се справя с него.”.

Името й я превръща в обект на любопитство, но й предлага и някаква защита от скандал.

“Какво повече биха могли да напишат за мен от онова, което вече съм направила. Не ми се налага да се тревожа за заглавието “Трейси Лордс е бивша порнокралица!”, защото това вече се знае… “Нешънъл Енкуайърър” няма да се занимава с мен, сега съм твърде обикновена.”.

Не от тази Земя
Не от тази Земя

Лордс си наема нормален агент и се записва в известното училище за актьорско майсторство на Лий Страсбърг. Нейната първа голяма роля е в научно-фантастичния трилър на Роджър Корман “Не от тази Земя”, в който играе секси медицинска сестра. Филмовия критик Дуейн Бърдж започва ревюто си за филма в “Холивуд Репортър” с думите: “Отговорът е да – тя може да играе.”.

Лордс получава и поддържаща роля в “Ревльото” (“Cry-Baby”), музикална комедия от 1990 г. с участието на Джони Деп и Рики Лейк и оттогава е непрекъснато заета, с участия в над 20 филмови заглавия.

Междувременно тя работи упорито върху превръщането на името си в търговска марка. Пуска на пазара видеокасета с упражнения “Загрявайте с Трейси Лордс”  и техно-поп музикален албум “1 000 огньове”, от който първият сингъл “Контрол” се изкачва на 2-ро място в денс класацията на “Билборд” през 1995 г.

В последно време според нейният уебсайт тя се занимава с режисиране на филми, като продължава да участва в телевизионни роли от комедийния и научно-фантастичния жанр.

Упорита враждебност

Лордс не е първата порно звезда, която поема по правия път. Маргарет Ноланд, порно актриса от Англия през 60-те, започва да участва в телевизията и киното. (Тя е жената, покрита само със златна боя във филма от поредицата за Джеймс Бонд “Голдфингър”).

Шон Конъри и Маргарет Ноланд
Шон Конъри и Маргарет Ноланд

Има и още, преминали от другата страна, например Джена Джеймсън, която често участва в музикални клипове и телевизионни токшоута.

Но нито една бивша порнозвезда не стига толкова далеч в кариерата си, колкото Трейси Лордс.

Нейните предишни колеги не са особено доволни от успеха й. Упоритата враждебност и неприязън излизат на показ след публикуването на автобиографията й през 2003 г. Репортерите често се обръщат към Джим Саут за пиперливи коментари и той не ги разочарова.

Саут заявява, че нито веднъж не е виждал Лордс да взима наркотици. Описва я като “отговорна бизнес-дама”, която “излъчва секс от порите си.”.

Нина Хартли, дългогодишна порнозвезда с малка роля в “Буги нощи”, също е на мнение, че Лордс е държала нещата под контрол.

Нина Хартли
Нина Хартли

Хартли казва: “Тя беше добра. Тя беше гласовита. Тя беше дейна и активна. Изглежда знаеше какво да направи, за да се забавлява.”.

Научи повече за:   Боби Джо Лонг: Убиец по обява

На своя уебсайт Хартли посочва, че голяма част от обвиненията, отправени към порноиндустрията, би трябвало да бъдат насочени към майката на Трейси.

“Ако има “злодей'”.. то това е майка й, която напълно изпуска от контрол сигурността на дъщеря си. Да бъдеш сексуално малтретирана от 10-годишна възраст е ужасно и точно на това се дължи попадането й в порно бизнеса.”.

Друга порнозвезда, Кристи Каньон, обявява Лордс за хронична лъжкиня и я обвинява, че е привлякла вниманието на ФБР и данъчните служби към порноиндустрията.

“Прекарах 17 години във федерален затвор, 30 дни в рехабилитационен център и 3 месеца под наблюдение и всичко това благодарение на случая Трейси Лордс”, казва Каньон за списание “Спектейтър”.

Друг неин критик е Бил Марголд, бивш порноактьор и режисьор, който я обвинява, че е изрекла “куп лъжи” за работата си в порното.

През 2003 г. Лордс казва за Бауман от Salon.com: “Никога не съм твърдяла, че някой е насочвал пистолет към главата ми. Казах истината. Онова, което се случи. Снимах се в тези филми. И, да, взимах наркотици. И, да, бях агресивна. И, да, бях дива и измъчена.”.

Бауман добавя: “И, да, беше само на 16 години.”.

“Бинго!” – отвръща Лордс.

Законът на Трейси

През 1977 г. Конгресът създава Закона за защита на деца от сексуална експлоатация, който забранява междущатското пренасяне, превозване, приемане, дистрибуция или репродукция на визуални изображения на лица под 18-годишна възраст, участващи или показващи сексуално поведение.

Скоро след скандала с Лордс, Мийс и няколко други политици подемат кампания за вдигането на легалната възраст за сексуална активност на 21 години – ход, който според Лордс има смисъл.

“Не смятам, че 18 години са достатъчно.” – казва тя за “Плейбой” – “Защо не можеш да си купиш алкохол, ако не си на 21? Защото не си достатъчно зрял да вземеш това решение. Но пък можеш да правиш секс пред камера. Това е абсурдно според мен. Не смятам, че 18 години са достатъчно зряла възраст, за да вземеш решение, което ще се отрази на целия ти живот.”.

Опитът да се вдигне летвата на възрастта пропада, но криминалният закон на САЩ е променен към по-строги правила за спазване от продуцентите на сексуално съдържание. Президентът Рейгън подписва законопроекта на 18 октомври 1986 г.

Този закон (Закона на Трейси), чието влизане в сила е отложено до 1995 г., подвежда под отговорност продуценти, които наемат непълнолетни изпълнители, дори без знанието за това. По този начин се затваря вратичката в закона, чрез която се измъква Джим Саут с оправданието, че Лордс му е показала шофьорска книжка.

Днес уебсайтът на Саут продължава да привлича изгряващи модели с обещания за 2 500 долара на ден.

Но Саут освен това предупреждава бъдещите си таланти, че трябва да му представят два документа за самоличност, като паспорт и шофьорска книжка.

Законът гласи, че продуцентите: “трябва да създават и поддържат индивидуални записи за самоличността на всеки изпълнител”. Той също така изисква поддържането на копия от тази документация на хартиен носител, включително и информация за авторското право, както и правото за излъчване на дадения филм, публикуване на снимките на моделите и доказателство за тяхната възраст.

Наказанията за нарушителите са увеличени – до 5 години затвор за първо нарушение и до 10 за повторно престъпилите закона.

Погром на нарушителите

Днес във всеки еротичен или порносайт, видео магазин или онлайн списание има линк или препратка към “2257 Забележка,” съкращение на индустрията, означаващо “Параграф 18 от Кодекса на труда на САЩ 2257,” или “CFR 75,” за “Параграф 28 от Консолидирани федерални постановления, част 75”. Повечето 2257 текстове удостоверяват възрастта на моделите, чийто снимки са публикувани в съответния сайт:

“Всички модели, актьори, актриси и други лица, които се появяват в изображения от сексуално естество или по друг начин се съдържат в този уебсайт, имат навършени 18 години по времето на създаването на тези изображения.”.

Текстовете могат да включват и адреса на “Пазител на регистъра”, който се занимава със съхранението на копия от данните, потвърждаващи самоличността и възрастта на изпълнителите.

От време на време изкачат нови случаи на непълнолетни актриси, участвали в порно. Няколко години след като е разкрита истинската възраст на Лордс, канадска актриса, позната като Александра Куин, признава, че е направила около 60 филма преди да навърши 18 години.

Александра Куин
Александра Куин

С навлизането на порното в интернет, сексуалната експлоатация на деца се превръща в огромен проблем. Мрежата създава обширен, нов пазар за порно снимки и филми.

Експерти твърдят, че много малко сайтове са в съгласие с изискванията на кодекс 2257, защото много от тях купуват съдържание от трета ръка снабдители, което често е крадено.

Доскоро на порно уебмастерите не им се налагаше да се тревожат особено за подвеждането им под отговорност.

През 2004 г. обаче Конгресът одобрява ново изискване, според което министърът на правосъдието трябва да изготвя годишен доклад за федералните преследвания по кодекс 2257. Министър Джон Ашкрофт е принуден да разкрие пред Конгреса, че през последните 12 години федералните служби не са направили нито една проверка за спазването на този закон.

Джон Ашкрофт
Джон Ашкрофт

Наследникът на Ашкрофт Алберто Гонзалес се зарича, че нарушенията по Закона за порнографията ще бъдат негов приоритет и много хора от порноиндустрията очакват погром над нарушителите на 2257. Когато това стане, името на Лордс най-вероятно пак ще огрее първите страници на вестниците.

Междувременно Лордс се радва на живота, наближавайки 40-те. Тя вече е кралицата на научната фантастика и казва, че вторият й брак е донесъл стабилност в живота й.

Но тя все още е ядосана на порноиндустрията и потръпва от културния й обхват, който завладява Америка – може би отчасти дължащ се и на нейната способност да премине от порното към нормалната актьорска професия.

“Мразя мисълта, че аз съм рекламното лице на един бизнес, който презирам” – казва тя.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
5 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
мимитууу*
17.04.2013 21:56

Ахх какви ли не хора има по този свят?..;)

JJR
JJR
21.09.2013 1:55

Жестока красавица, невероятно сексапилна, перфектно тяло! Нямам думи! Умопомрачителна осемдесетарска мацка! Супер!

Мими
Мими
21.09.2013 22:34

И аз искам да стана порно актриса.

koko
koko
12.03.2016 14:22

А аз искам да опъна порно актриса 🙂

Konan Varvarina
Konan Varvarina
13.03.2016 19:04

Браво Мими! От такива хора се нуждае светът! Как се е развила кариерата ти иначе?