Най-дълго пазените скелети в гардероба

Най-дълго пазените скелети в гардероба

Както ще ви каже всеки закоравял убиец, отнемането на човешки живот далеч не е най-трудното нещо в едно убийство. Истинският проблем идва след това, когато волният или неволен престъпник се изправи пред въпрос с повишена трудност, а именно – как да се отърве от трупа? Не винаги е толкова лесно да изнесеш от къщи тялото на току-що удушената си съпруга, когато те дебнат любопитните очи на жадните за клюки съседи.

Възможностите наистина не са кой знае какви, особено ако не си фен на касапската професия и канибализма, а боравенето със силни киселини съвсем не е част от професионалната ти подготовка. Много по-лесно е просто да скриеш скелета в гардероба, фризера или в сандък на тавана и да се надяваш, че хората ще отдадат злокобната миризма, носеща се от дома ти, на проблеми с канализацията или лоша хигиена.

Две седмици

На 18 февруари 2010 г. Дейвид Кавалиери (41 г.) е осъден на доживотен затвор за убийството на своята приятелка и майка на три деца, 37-годишната Стейси Харпър.

Дейвид Кавалиери

Кавалиери, който има черен колан по джудо, признава, че е удушил Харпър след скарване на 29 март 2009 г. След това е увил тялото й в завеса за баня и торби за боклук и го е сложил под леглото си, където е останало в продължение на две седмици.

През цялото това време Кавалиери е напускал апартамента си в окръг Лаудън в щата Вирджиния, само за да си купува алкохол и цигари. Тялото е открито чак след като самият той се е обадил на 911 и е съобщил, че е извършил опит за самоубийство.

Един месец

Любителят на секс със задушаване Греъм Каутс е осъден за убийството на учителката по музика Джейн Лонгхърст. Според неговите твърдения смъртта й е била инцидент, настъпил вследствие на душене с чорапогащник, на което Джейн се е подложила доброволно, като част от любовната им игра.

Греъм Каутс

Каутс и Лонгхърст нямат интимна връзка или предишна сексуална история – той е гадже на една от най-добрите й приятелки. На 14 март 2003 г. я кани в апартамента си в Брайтън, Англия. Според собствените му показания Каутс е мастурбирал, докато я е душел и е осъзнал, че е мъртва чак след като е получил оргазъм.

Първо е скрил тялото й в една барака, а после го е занесъл в склад под наем. Заснет е от охранителните камери да посещава склада девет пъти, което навежда на мисълта, че вероятно се е занимавал с некрофилия.

В крайна сметка Каутс решава да се отърве от разлагащия се труп и го подпалва в горите на Западен Съсекс, където тялото е открито на 19 април. Обискът в апартамента му разкрива тревожни количества жестока порнография, изобразяваща актове на удушаване и некрофилия, които, в комбинация със собствените му признания, че изпитва желание да убива жени още от малък, помагат на съда да го осъди на доживотен затвор.

Два месеца

Тами Луис (35 г.), майка на две деца и член на религиозна секта, приютява в дома си 90-годишната Магделин Алвина Мидълсуърт. Луис живее сама с децата си, на 12 и 15 години, в Неседа Тауншип в щата Уисконсин.

Тами Луис и Алан Буши

Когато старицата умира през март 2008 година, тя се консултира с лидера на сектата, епископ Алан Буши, който я съветва да се моли над тялото, докато Господ не върне мъртвата към живота. След като се моли четири дни без никакъв резултат, Луис оставя тялото на възрастната жена, която децата й са наричали “бабо”, да седи в единствената тоалетна в къщата.

Разлагащият се труп остава там в продължение на два месеца, когато е открит от местните шерифи, които получават сигнал от сестрата на починалата старица. Според шерифите тамянът, запален в къщата, не е помагал почти никак да се замаскира вонята на гниещата човешка плът.

Научи повече за:   Детегледачът и Принцесата: Изчезването и смъртта на Алиана Лемън

Луис и Буши са арестувани и обвинени в психически вреди, нанесени на децата, и възпрепятстване на правосъдието. Децата на Луис са поставени под попечителството на държавата.

Шест месеца

Доналд Гилсън от Оклахома е екзекутиран с летална инжекция на 14 май 2009 г., след като прекарва десет години в затвора. През 1995 г. той пребива до смърт осемгодишният Шейн – син на неговата интимна приятелка Бърта Джийн Кофман.

Доналд Гилсън и Бърта Хофман

Гилсън живее в караваната на Кофман с нейните пет малки деца, които имат забрана да излизат навън и често са подлагани на физическо насилие. Според показанията на самите деца, на възраст от 7 до 12 години, на 17 август 1995 г. Гилсън е пребил Шейн няколко пъти и след това го е потопил във вана пълна с вода. Когато майката е отишла да провери сина си, той вече не е дишал.

Разтревожена, че властите могат да отнемат другите й деца, ако открият смъртта на Шейн, тя и Гилсън поставят тялото му във фризер край караваната, където то остава в продължение на шест месеца.

В крайна сметка трупът е открит от следващия наемател на жилището, след като Гилсън, Кофман и децата се изнасят. Съдебномедицинската експертиза описва множеството фрактури по гръбнака, черепа, ключиците, ребрата, крайниците и челюстта на момчето.

Освен в предумишлено убийство, Гилсън и Кофман са обвинени и в заговор за укриване на мъртво тяло. На процеса Кофман свидетелства срещу Гилсън, за да замени смъртното наказание с доживотна присъда без право на помилване.

Шест месеца

Парите са основният мотив на Рени Боуман от Мериленд, която съхранява телата на двете си осиновени дъщери със специални нужди, на възраст 7 и 9 години, във фризер в продължение на близо шест месеца, като междувременно продължава да прибира държавните помощи за отглеждането им.

Рени Боуман

Боуман, която удушава и пребива момичетата с бейзболна бухалка, прибира около 150 000 долара от социалните помощи, които се дават на родители, осиновяващи деца с особени потребности. Третата й осиновена дъщеря се спасява от терора й през септември 2008 г., скачайки от прозорец на втория етаж.

Съседите виждат насиненото и полуоблечено момиче да се лута по улиците и се обаждат в полицията, които претърсват дома на Боуман и откриват телата. Оказва се, че тя е сменяла на два пъти дома си, като е пренасяла фризера с труповете заедно с останалата си покъщнина.

Рени Боуман получава 25 години затвор за тормоза над оцелялата й дъщеря. За убийството на двете момичета я осъждат на две доживотни присъди без право на помилване, плюс още 75 години.

Осем месеца

Доста общи черти има между британския сериен убиец Денис Нилсън и прочутия американски канибал и колекционер на трупове Джефри Дамър. И двамата си падат по млади мъже и имат навика да пазят телата на жертвите си след убийството им.

Денис Нилсън
Денин Нилсън

Известно е, че Нилсън е убил 15 мъже в периода 1978-83 г., повечето от които са били бездомници или ученици. Държал е тялото на първата си жертва Стивън Дийн Холмс (14 г.) в продължение на осем месеца под дюшемето на апартамента си, преди най-накрая да го погребе в двора.

Когато убийствата му зачестяват, Нилсън започва да нарязва телата на парчета и да ги пуска в тоалетната. В крайна сметка огромното количество човешки останки задръства отходните тръби в жилищната му сграда, намираща се в Мъсуел Хил в Лондон, и работниците от поддръжката на канализацията откриват, че тя е пълна с човешка плът.

Нилсън показва на полицията две торби с човешки органи в килера си. Обискът на апартамента му донася още останки. Осъден за шест убийства и два опита за убийство, понастоящем Денис Нилсън излежава доживотната си присъда в затвор с максимално ниво на сигурност в Източен Йоркшир.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: TANYAGeorgiDianaNadezhdaDonika
350
321
Научи повече за:   Ефектът "От местопрестъплението": Как телевизията влияе на престъпността?

Една година

На 23 май 2008 г., една година след като поставят тялото на шестмесечното си бебе във фризера в мотелската си стая в Хюстън, Дезмънд Блейк (28 г.) и Кристал Соса (25 г.) се обаждат в полицията.

Дезмънд Блейк и Кристал Соса
Дезмънд Блейк (28 г.) и Кристал Соса (25 г.)

Първоначално двамата казват на ченгетата, че са открили някакво бебе във фризера, но след по-обстоен разпит разкриват, че момченцето Девин Блейк всъщност е тяхно дете и те сами са го сложили във фризера, увивайки го в одеяла и торби. След това са продължили да живеят в същата мотелска стая една година, като през цялото това време са използвали хладилника със замразеното вътре бебе.

Съдебният лекар не е в състояние да установи причината за смъртта. Макар в организма на детето да са открити слаби следи от кокаин, по тялото му няма никакви травми, които биха могли да са го убили. Тъй като не е установена причината за смъртта, двамата “грижовни” родители са обвинени единствено в укриване на доказателства.

Осемнадесет месеца

През 1993 г. екоактивистът Айра Айнхорн, който е един от създателите на Деня на Земята, е осъден за убийството на бившата си приятелка Холи Мадъкс, извършено през 1977 г.

Айра Айнхор
Айра Айнхорн

След като слага край на петгодишната си връзка с него, Холи отива да прибере нещата си от апартамента му в Ню Йорк и изчезва безследно. След осемнадесет месеца полицията открива тялото й в сандък в килера на Айнхорн.

Осъждането на Айра Айхорн се забавя доста, защото той бяга в Европа, където се крие от властите в продължение на 16 години.

Две години

Кларънс Юджийн Батърфийлд (56 г.), който вече излежава присъда в Невада за обир, е обвинен в измъчването и убийството на 21-годишната си дъщеря в Калифорния.

Кларънс Юджийн Батърфийлд
Кларънс Юджийн Батърфийлд

Тялото й е открито на 28 октомври 2008 г., две години след изчезването на момичето, когато властите получават сигнал за изоставена каравана, паркирана незаконно в частен имот. От подвижния дом се носи миризма на разложение и трупът е открит в един голям фризер.

Бащата е измъчвал дъщеря си Ребека Батърфийлд, след което я е прострелял няколко пъти и накрая я е удушил, преди да увие тялото й в найлонови чували и да го набута в дългия 1,50 м фризер.

Две години

Тимъти Браун (30 г.) от Кентъки продължава да осребрява чековете със социалните помощи на своята сестра инвалид, докато тялото й се разлага в багажника на неговия шевролет “Малибу”, модел 1998 г.

Тимъти Браун
Тимъти Браун (30 г.)

Полицията смята, че прикованата в инвалидна количка Пени Браун (31 г.) е била мъртва от две години, когато тялото й е открито през октомври 2008 г. Подозират, че трупът не е бил съхраняван в багажника през цялото това време. Точната причина за смъртта не може да бъде установена заради крайната степен на разлагане.

Браун пледира за виновен в непредумишлено убийство, тормоз и липса на грижи към възрастен, оскверняване на труп и укриване на доказателства. Пледира за виновен и в кражбата на чековете, както и в застрашаване на добруването на малолетно лице, тъй като осемгодишният му син е живеел с него по времето на смъртта на Пени.

Три години

Джон Фамаларо, който понякога е наричан “Хладилния убиец”, очаква екзекуцията си в Калифорния за убийството на Денис Хюбърт. През 1991 г. Фамаларо отвлича 23-годишното момиче, изнасилва я и я пребива до смърт с чук.

Джон Фамаларо
Джон Фамаларо

Три години по-късно полицията получава сигнал за подозрителен товарен камион, паркиран в алеята пред дома на Фамаларо. Рутинната проверка бързо се превръща в разследване на убийство, когато властите отварят камиона и намират в задната му част фризер с човешко тяло. Жертвата бързо е идентифицирана като изчезналата Денис Хюбърт и Фамаларо е арестуван.

Научи повече за:   Любовта е лудост: Историята на Даян Замора и Дейвид Греъм

В дома на убиеца са открити още доказателства за престъплението му. Кутия с надпис “Коледна украса” съдържа окървавен чук, а из целия му дом са разхвърляни оръжия и белезници. Детективите откриват в един от килерите униформа на патрулиращ полицай, чрез която вероятно е подмамил жертвата си.

Пет години

През 2000 г. един чудат саможивец от Кембъл, щата Уисконсин, не съобщава на властите за смъртта на своята възрастна майка. Вместо това, 56-годишният Филип Шут замразява тялото й в леден блок, който държи в мазето си в продължение на пет години, като междувременно осребрява парите от социалната й осигуровка.

Филип Шут
Филип Шут

Тайната на Шут е разкрита след квартална кавга, в която той стреля по свой съсед и го ранява. Полицията обгражда дома му, принуждава го да се предаде и открива тялото при последвалия обиск.

Филип Шут е осъден за укриване на труп, опит за убийство и безразсъдно застрашаване на безопасността. Осъден е на седем години и причинява безредици постоянно съвсем умишлено, за да бъде държан в изолация, понеже смята, вероятно с пълно основание, че другите затворници искат да му навредят.

Шест години

Подобно на горния случай, една жена от Флорида е осъдена да върне 237 876 долара федерална издръжка, която е прибирала от името на мъртвата си майка Тими Джордан в продължение на шест години.

Пенелопе Джордан
Пенелопе Джордан (61 г.)

Тими, която умира на 81 години, е получавала военната пенсия на починалия си съпруг, ветеран от Втората световна война. Нейната дъщеря Пенелопе Джордан (61 г.) е арестувана през март 2009 г., след като полицията се отзовава на подадено от съседите й оплакване за непоносима воня, разнасяща се от нейната къща – миризмата се дължи не само на гниещото тяло, но и на купищата боклук и безбройните котки в дома й.

Пенелопе Джордан пледира за виновна в кражба на държавни пари и е осъдена на една година и един ден затвор.

Седем години

През 1931 г. красивата кубинска имигрантка Мария Елена Милагро де Ойос умира от туберкулоза във Флорида. Германският радиолог д-р Карл Танцлер, (известен още като граф Карл вон Косел), който работи в същата болница, в която лежи умиращата Мария, се влюбва до полуда в нея.

Мария Елена Милагро де Ойос
Мария Елена Милагро де Ойос

Неговата фикс идея не избледнява и след смъртта й. Повече от две години след кончината на Ойос, Танцлер изравя тялото й от гроба и го занася у дома си, където, в опит да запази красотата й, го покрива с пласт восък и поставя изкуствени стъклени очи на разложеното й лице.

Той преоблича трупа, пръска го с парфюм и спи с него в леглото си.

Танцлер е арестуван, но делото е прекратено, тъй като давността на престъплението му (изравяне на труп) е изтекла. По-късно се премества в окръг Паско, където създава восъчна статуя с лика на Мария, до която умира през 1952 г.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: TANYAGeorgiDianaNadezhdaDonika
350
321
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

9
Напиши коментар

avatar
9 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
8 Автори на коментари
ivanНикиr0ivanСилвия Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Emilios
Гост

Седем години-tazi istoria zvy4i niakak stranno,straxoten na4in da ob4ash 4ovek dori i martav.Mislia 4e imashe film.

Силвия
Гост

Зловещо романтично наистина:) Разрових се за филм по този случай, но освен документални, друго не мога да намеря. Сподели, ако се сетиш как се казва.

Gergana
Гост
Gergana

А какви документални филми намери? Стана ми доста интересна тази история 🙂

Gergana
Гост
Gergana

Мерсиии много!

ivan
Гост
ivan

tova e silata na lubovta i da obi4ash niakoi vapreki 4e triabva da ima i granitsi

r0
Гост
r0

abe vie ludi li ste?! kakva lubov 7 godini da spish do trup be, otkachalki !

Ники
Гост
Ники

Този последният е най-фрапиращ.И тук не става дума за “любов”, а за чиста проба некрофилия.

ivan
Гост
ivan

последното е нещо безумно,2 год в гроба,изравя я,и я стяга за семеен живот……нямам думи
——————————————————–
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!