Най-дълго пазените скелети в гардероба

Най-дълго пазените скелети в гардероба

Както ще ви каже всеки закоравял убиец, отнемането на човешки живот далеч не е най-трудното нещо в едно убийство. Истинският проблем идва след това, когато волният или неволен престъпник се изправи пред въпрос с повишена трудност, а именно – как да се отърве от трупа? Не винаги е толкова лесно да изнесеш от къщи тялото на току-що удушената си съпруга, когато те дебнат любопитните очи на жадните за клюки съседи. Възможностите наистина не са кой знае какви, особено ако не си фен на касапската професия и канибализма, а сдобиването на и боравенето със силни киселини съвсем не е част от професионалната ти подготовка. Много по-лесно е просто да скриеш скелета в гардероба, фризера или в сандък на тавана и да се надяваш, че хората ще отдадат злокобната миризма, носеща се от дома ти, на проблеми с канализацията или лоша хигиена.

Две седмици

Дейвид КавалиериНа 18 февруари 2010 г. Дейвид Кавалиери (41 г.) бил осъден на доживотен затвор за убийството на своята приятелка и майка на три деца, 37-годишната Стейси Харпър.

Кавалиери, който имал черен колан по джудо, признал, че е удушил Харпър след скарване на 29 март 2009 г. След това увил тялото й в завеса за баня и торби за боклук и го сложил под леглото си, където то останало в продължение на две седмици.

През цялото това време Кавалиери напускал апартамента си в окръг Лаудън в щата Вирджиния, само за да си купува алкохол и цигари. Тялото било открито чак след като самият Кавалиери се обадил на 911 и съобщил, че е извършил опит за самоубийство.

Един месец

Греъм КаутсЛюбителят на секс със задушаване Греъм Каутс бил осъден за убийството на учителката по музика Джейн Лонгхърст. Според неговите твърдения смъртта й била инцидент, настъпил вследствие на душене с чорапогащник, на което Джейн се била подложила доброволно, като част от любовната им игра.

Каутс и Лонгхърст нямали интимна връзка или предишна сексуална история – той бил гадже на една от най-добрите й приятелки. На 14 март 2003 г. я поканил в апартамента си в Брайтън, Англия. Според собствените му показания Каутс мастурбирал, докато душел Лонгхърст и осъзнал, че тя е мъртва чак след като получил оргазъм.

Първо скрил тялото й в една барака, а после го занесъл в склад под наем. Каутс бил заснет от охранителните камери да посещава склада девет пъти, което навежда на мисълта, че вероятно се е занимавал с некрофилия.

В крайна сметка решил да се отърве от разлагащия се труп и го подпалил в горите на Западен Съсекс, където тялото било открито на 19 април. Обискът в апартамента на Каутс разкрил тревожни количества жестока порнография, изобразяваща актове на удушаване и некрофилия, които, в комбинация със собствените му признания, че изпитва желание да убива жени още от малък, помогнали на прокуратурата да го осъди на доживотен затвор.

Два месеца

Тами Луис и Алан БушиТами Луис (35 г.), майка на две деца и член на религиозна секта, приютила в дома си 90-годишната Магделин Алвина Мидълсуърт. Луис живеела сама с децата си, на 12 и 15 години, в Неседа Тауншип в щата Уисконсин.

Когато старицата починала през март 2008 година, Луис се консултирала с лидера на сектата, епископ Алан Буши, който я посъветвал да се моли над тялото, докато Господ не върне мъртвата към живота. След като се молила четири дни без никакъв резултат, Луис оставила тялото на възрастната жена, която децата й наричали “бабо”, да седи в единствената тоалетна в къщата.

Разлагащият се труп останал там в продължение на два месеца, когато бил открит от местните шерифи, които получили сигнал от сестрата на починалата старица. Според шерифите тамянът, запален в къщата, не помагал почти никак да се замаскира вонята на гниещата човешка плът.

Научи повече за:   Не казвай сбогом: Изчезването на Джоан Риш

Луис и Буши били арестувани и обвинени в психически вреди, нанесени на децата, и възпрепятстване на правосъдието. Децата на Луис били поставени под попечителството на държавата.

Шест месеца

Доналд Гилсън и Бърта ХофманДоналд Гилсън от Оклахома бил екзекутиран с летална инжекция на 14 май 2009 г., след като прекарал десет години в затвора. През 1995 г. той пребил до смърт осемгодишният Шейн – син на неговата интимна приятелка Бърта Джийн Кофман.

Гилсън живеел в караваната на Кофман с нейните пет малки деца, които имали забрана да излизат навън и често били подлагани на физическо насилие. Според показанията на самите деца, на възраст от 7 до 12 години, на 17 август 1995 г. Гилсън пребил Шейн няколко пъти и след това го потопил във вана пълна с вода. Когато майката отишла да провери сина си, той вече не дишал.

Разтревожена, че властите могат да вземат другите й деца, ако открият смъртта на Шейн, тя и Гилсън поставили тялото му във фризер край караваната, където то останало в продължение на шест месеца.

В крайна сметка трупът бил открит от следващия наемател на жилището, след като Гилсън, Кофман и децата се изнесли от него. Съдебномедицинската експертиза описва множеството фрактури по гръбнака, черепа, ключиците, ребрата, крайниците и челюстта на момчето.

Освен в предумишлено убийство, Гилсън и Кофман били обвинени и в заговор за укриване на мъртво тяло. На процеса Кофман свидетелствала срещу Гилсън, за да замени смъртното наказание с доживотна присъда без право на помилване.

Шест месеца

Рени БоуманПарите били основният мотив на Рени Боуман от Мериленд, която съхранявала телата на двете си осиновени дъщери със специални нужди, на възраст 7 и 9 години, във фризер в продължение на близо шест месеца, като междувременно продължавала да прибира държавните помощи за отглеждането им.

Боуман, която удушила и пребила момичетата с бейзболна бухалка, прибрала около 150 000 долара от социалните помощи, които се дават на родители, осиновяващи деца с особени потребности. Третата й осиновена дъщеря избягала от терора на Боуман през септември 2008 г., скачайки от прозорец на втория етаж.

Виждайки насиненото и полуоблечено момиче да се лута по улиците, съседите се обадили на властите, които претърсили дома на Боуман и открили телата. Оказало се, че Боуман е сменяла на два пъти дома си, като пренасяла фризера заедно с останалата си покъщнина.

Тя получила 25 години затвор за тормоза над оцелялата й дъщеря. За убийството на двете момичета я осъдили на две доживотни присъди без право на помилване, плюс още 75 години.

Осем месеца

Денис НилсънДоста общи черти има между британския сериен убиец Денис Нилсън и прочутия американски канибал и колекционер на трупове Джефри Дамър. И двамата си падали по млади мъже и имали навика да пазят телата на жертвите си след убийството им.

Известно е, че Нилсън е убил 15 мъже в периода 1978-83 г., повечето от които били бездомници или ученици. Държал тялото на първата си жертва, Стивън Дийн Холмс (14 г.), в продължение на осем месеца под дюшемето на апартамента му, преди най-накрая да го погребе в двора си.

Когато убийствата му зачестили, Нилсън започнал да нарязва телата на парчета и да ги пуска в тоалетната. В крайна сметка огромното количество човешки вътрешности задръстило отходните тръби в жилищната му сграда, намираща се в Мъсуел Хил в Лондон, и работниците от поддръжката на канализацията открили, че тя е пълна с човешка плът.

Нилсън показал на полицията две торби с човешки органи в килера си. Обискът на апартамента му донесъл още останки. Осъден за шест убийства и два опита за убийство, понастоящем Нилсън излежава доживотната си присъда в затвор с максимално ниво на сигурност в Източен Йоркшир.

Научи повече за:   Албърт Десалво: Бостънският удушвач

Една година

Дезмънд Блейк и Кристал СосаНа 23 май 2008 г., една година след като поставили тялото на шестмесечното си бебе във фризера в мотелската им стая в Хюстън, родителите на детето Дезмънд Блейк (28 г.) и Кристал Соса (25 г.) се обадили в полицията.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293

Първоначално двамата казали на ченгетата, че са открили някакво бебе във фризера, но след по-обстоен разпит разкрили, че момченцето Девин Блейк всъщност е тяхно дете и те сами са го сложили във фризера, увивайки го в одеяла и торби. След това двамата продължили да живеят в същата мотелска стая една година, като през цялото това време използвали хладилника и камерата със замразеното вътре бебе.

Съдебният лекар не бил в състояние да установи причината за смъртта – макар че в организма на детето се наблюдавали слаби следи от кокаин. По тялото му обаче нямало никакви наранявания, които биха могли да са го убили. Тъй като не била установена причината за смъртта, двамата грижовни родители били обвинени единствено в укриване на доказателства.

Осемнадесет месеца

Айра АйнхорПрез 1993 г. екоактивистът от хипи ерата Айра Айнхорн, който твърди, че е отговорен за създаването на Деня на Земята, бил осъден за убийството на бившата си приятелка Холи Мадъкс, извършено през 1977 г.

След като сложила край на петгодишната си връзка с Айнхорн, Холи отишла да прибере нещата си от неговия апартамент в Ню Йорк и изчезнала безследно. След осемнадесет месеца полицията открила тялото й в сандък в килера на Айнхорн.

Осъждането на Айхорн се забавило доста, защото той избягал в Европа, където се крил от властите в продължение на 16 години.

Две години

Кларънс Юджийн БатърфийлдКларънс Юджийн Батърфийлд (56 г.), който вече излежавал присъда в Невада за обир, бил обвинен в измъчването и убийството на 21-годишната си дъщеря в Калифорния.

Тялото й било открито на 28 октомври 2008 г., две години след изчезването на момичето, когато властите получили сигнал за изоставена каравана, паркирана незаконно в частен имот. В подвижния дом се носела миризма на разложение и трупът бил открит в един голям фризер.

Бащата бил измъчвал дъщеря си Ребека Батърфийлд, след което я бил прострелял няколко пъти и накрая я удушил, преди да увие тялото й в найлонови чували и да го набута в дългия 1,50 м фризер.

Две години

Тимъти БраунТимъти Браун (30 г.) от Кентъки продължавал да осребрява чековете със социалните помощи на своята сестра инвалид, докато тялото й се разлагало в багажника на неговия шевролет “Малибу”, модел от 1998 г.

Полицията смята, че прикованата в инвалидна количка Пени Браун (31 г.) е била вече мъртва от две години, когато тялото й било открито през октомври 2008 г. Подозират, че трупът не е бил съхраняван в багажника през цялото това време. Точната причина за смъртта не можела да бъде установена заради крайната степен на разлагане.

Браун пледирал за виновен в непредумишлено убийство, тормоз и липса на грижи към възрастен, оскверняване на труп и укриване на доказателства. Пледира за виновен и в кражбата на чековете, както и в застрашаване на добруването на малолетно лице, тъй като осемгодишният му син живеел с него по времето на смъртта на Пени.

Три години

Джон ФамалароДжон Фамаларо, който понякога е наричан “Хладилния убиец”, очаква екзекуцията си в Калифорния за убийството на Денис Хюбърт. През 1991 г. Фамаларо отвлякъл 23-годишната Хюбърт, изнасилил я и я пребил до смърт с чук.

Три години по-късно полицията получила сигнал за подозрителен товарен камион, паркиран в алеята пред дома на Фамаларо. Рутинната проверка бързо се превърнала в разследване на убийство, когато властите отворили камиона и намерили в задната му част фризер с човешко тяло. Жертвата бързо била идентифицирана като изчезналата Денис Хюбърт и Фамаларо бил арестуван.

Научи повече за:   Пародия на невинността: Загадъчното убийство на Джонбеней Рамзи

В дома на убиеца били открити още доказателства за престъплението му. Кутия с надпис “Коледна украса” съдържала окървавен чук, а из целия му дом били разхвърляни оръжия и белезници. Детективите открили в един от килерите униформа на патрулиращ полицай, чрез която вероятно бил подмамил жертвата си.

Пет години

Филип ШутПрез 2000 г. един чудат саможивец от Кембъл, щата Уисконсин, не съобщил на властите за смъртта на своята възрастна майка. Вместо това, 56-годишният Филип Шут затворил тялото й в леден блок, който държал в мазето си в продължение на пет години, като междувременно осребрявал парите от социалната й осигуровка.

Тайната на Шут била разкрита след квартална кавга, в която той стрелял по свой съсед и го ранил. Полицията обградила дома му, принудила го да се предаде и открила тялото при последвалия обиск.

Шут бил осъден за укриване на труп, опит за убийство и безразсъдно застрашаване на безопасността. Той бил осъден на седем години и в затвора постоянно причинявал безредици съвсем умишлено, за да бъде държан в изолация, понеже смятал, че другите затворници искат да му навредят.

Шест години

Пенелопе ДжорданПодобно на горния случай, една жена от Флорида била осъдена да върне 237 876-те долара федерална издръжка, която прибирала от името на мъртвата си майка Тими Джордан в продължение на шест години.

Тими, която починала на 81 години, получавала военната пенсия на починалия си съпруг, ветеран от Втората световна война. През март 2009 г.

Пенелопе Джордан (61 г.) била арестувана след като полицията се отзовала на подадено от съседите й оплакване за непоносимата воня, разнасяща се от нейната къща – миризмата се дължала не само на гниещото тяло, но и на купищата боклук и безбройните котки в дома й.

Джордан пледирала за виновна в кражба на държавни пари и била осъдена на една година и един ден затвор.

Седем години

Мария Елена Милагро де ОйосПрез 1931 г. красивата кубинска имигрантка Мария Елена Милагро де Ойос умира от туберкулоза. Германският радиолог д-р Карл Танцлер, (известен още като граф Карл вон Косел), който работел в същата флоридска болница, в която лежала умиращата Мария, се влюбил до полуда в болната.

Неговата идея фикс не избледняла и след смъртта й. Повече от две години след кончината на Ойос, Танцлер изровил тялото й от гроба и го занесъл у дома си, където, в опит да запази красотата й, го покрил с пласт восък и сложил изкуствени стъклени очи на разложеното й лице.

Той преобличал трупа, пръскал го с парфюм и спял с него в леглото си.

Танцлер бил арестуван, но делото било прекратено, тъй като давността на престъплението му (изравяне на труп) била изтекла. По-късно се преместил в окръг Паско, където създал восъчна статуя с лика на Мария, до която умрял през 1952 г.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

9
Напиши коментар

avatar
9 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
8 Автори на коментари
ivanНикиr0ivanСилвия Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Emilios
Гост

Седем години-tazi istoria zvy4i niakak stranno,straxoten na4in da ob4ash 4ovek dori i martav.Mislia 4e imashe film.

Силвия
Гост

Зловещо романтично наистина:) Разрових се за филм по този случай, но освен документални, друго не мога да намеря. Сподели, ако се сетиш как се казва.

Gergana
Гост
Gergana

А какви документални филми намери? Стана ми доста интересна тази история 🙂

Gergana
Гост
Gergana

Мерсиии много!

ivan
Гост
ivan

tova e silata na lubovta i da obi4ash niakoi vapreki 4e triabva da ima i granitsi

r0
Гост
r0

abe vie ludi li ste?! kakva lubov 7 godini da spish do trup be, otkachalki !

Ники
Гост
Ники

Този последният е най-фрапиращ.И тук не става дума за “любов”, а за чиста проба некрофилия.

ivan
Гост
ivan

последното е нещо безумно,2 год в гроба,изравя я,и я стяга за семеен живот……нямам думи
——————————————————–
Коментарът е транслитериран от модератор. Моля, пишете на кирилица!