Крадци на животи: Лунатички изтръгват неродени бебета

Крадци на животи: Лунатички изтръгват неродени бебета

Коя жена може толкова отчаяно да желае дете, че би убила и осакатила друга жена, за да го има? Да, има такива случаи. Клиничното име на престъплението е “отвличане на новородено чрез цезарово сечение”. Извършителките обикновено са жени, които са загубили дете или са разбрали, че не могат да имат деца. Копнежът им за майчинство се превръща в коварна целеустременост да се сдобият с бебе на всяка цена и те започват да търсят уязвима бременна жена. Не виждат нищо лошо в това да отнемат живот, за да се сдобият с отроче. Вярват, че бебето ще ги допълни и завиждат на жените, които имат деца или са на път да родят.

Техният метод на действие се изразява в сближаването им с жертвите, преструвайки се на нещо, което не са, за да спечелят доверието им. Междувременно умело залъгват собствените си близки, че са бременни.

Обсебена от бебета

Боби Джо Стинет
Боби Джо Стинет

На 16 декември 2004 г. в Скидмор, щата Мисури била убита бременната Боби Джо Стинет (23 г.). Тя щяла да роди първото си дете в средата на януари, но станала жертва на лунатичка със странна фикс идея.

В 15:30 ч майката на Боби Джо Беки Харпър пристигнала в дома на дъщеря си и нейния съпруг Зеб. Забелязва, че вратата е открехната, което я притеснило. Времето било твърде студено за проветряване, а и Боби Джо била бременна. Влязла вътре и открила дъщеря си да лежи на пода, буквално изкормена. Беки се обадила на 911 и се опитала да съживи дъщеря си с помощта на инструкциите на диспечера от бърза помощ, но било твърде късно. Боби Джо издъхнала преди да стигне в болницата. Тя била убита от някого, който бил отвлякъл нероденото й дете.

Лиза Монтгомъри разправяла на хората, че е бременна с близнаци, но е пометнала единия от тях. Дори се сдобила с ултразвукова снимка от интернет, за да показва “своето” бебе и твърдяла, че терминът й е през декември. Вече купувала бебешки дрешки и била приготвила детската стая в дома си.

Лиза не за първи път казвала, че е бременна. Това се било случвало и преди, но тогава така и не родила. Надувала убедително стомаха си, за да симулира бременност (някои жени са в състояние да поглъщат въздух и да симулират твърдостта на издут от бременност корем).

Желаела дете толкова отчаяно, че била готова да извърши убийство, за да го получи. В крайна сметка Лиза измислила план, избрала жертвата си и решила как точно ще извади бебето и ще го донесе вкъщи.

Насилствено изтръгване

Лиза Монтгомъри
Лиза Монтгомъри

Лиза Монтгомъри се запознала с жертвата си в интернет форум за кучета и двете започнали да си пишат за породистите плъх-териери на Боби Джо. Монтгомъри проявила интерес да види кученцата и Боби Джо я поканила в дома си щастлива, че е намерила сродна душа.

В следобеда на 16 декември Монтгомъри пристигнала в дома на Стинет, изминавайки 170 мили от Канзас. Веднага щом видяла удобен момент, нападнала Боби Джо, стягайки въже около шията й и след това разпорила корема й с кухненския нож, за да извади бебето. Детето било момиче.

Монтгомъри отнесла бебето със себе в Канзас, където се надявала да убеди роднините и приятелите си, че току-що е родила.

Същата сутрин Боби Джо говорила с майка си по телефона, казвайки й, че очаква посещението на някаква жена от Феърфакс, Мисури, с която се била запознала в интернет. Майка й предала тази информация на полицията.

Съдебният лекар установил, че коремът на Боби Джо е срязан напречно, за да се улесни изваждането на бебето и пъпната връв е срязана. В ръцете й били открити кичури руса коса, които показвали, че е оказала силна съпротива преди да умре.

Властите издали национална заповед за издирването на отвлеченото дете, а компютърът на Боби Джо бил даден на експертите за проверка. Скоро установили самоличността на нападателката й, която използвала името Дарлийн Фишър (с псевдоним Fischer4kids). Съседите на Боби Джо казали на полицията, че пред къщата й в онзи ден е била паркирана мръсночервена хонда.

Бързо залавяне

Някакъв човек подал сигнал на властите за подобна червена хонда, пътуваща към Канзас. Полицията успяла да засече колата, но я изгубила в една тъмна алея, след като шофьорът загасил светлините си.

На следващия ден, благодарение на компютърните специалисти, властите се сдобили с адреса на нападателката и открили червената хонда пред къща в град Мелвърн, Канзас. Там се натъкнали на отвлеченото бебе и арестували Лиза Монтгомъри.

Зеб Стинет и бебето Виктория Джо
Зеб Стинет и бебето Виктория Джо

Нейните твърдения, че е родила предния ден в болницата в Топека бързо се оказали лъжа. В колата й били открити въже, нож, ръкавици, ски маска и други уличаващи предмети. Детето било в добро състояния, а ДНК тестовете скоро потвърдили, че това е бебето на семейство Стинет. То било предадено на бащата Зеб Стинет, който му дал името Виктория Джо.

Към случая се присъединили и агентите на ФБР, които в крайна сметка успели да пречупят 36-годишната Монтгомъри и тя си признала за убийството и отвличането.

След убийството Монтгомъри се обадила на съпруга си, за да му каже, че е родила в Топека. Той отишъл да вземе нея и бебето от там, без да подозира, че детето не само не е негово, но е изтръгнато от утробата на истинската му майка.

Впоследствие бившият вече съпруг на Лиза споделил с репортерите, че тя често е търсила внимание, преструвайки се на бременна. Лиза Монтгомъри била обвинена в отвличане, довело до смъртен случай, и била изпратена да чака процеса си в затвора.

Научи повече за:   Отвличането и убийството на Мирослава от Перник

Невменяемост и мозъчни изследвания

Обвинението очаквало, че защитата ще пледира за невменяемост. Коя жена толкова отчаяно желае дете, че би убила и осакатила друга жена, освен ако не е луда?

Потенциалната диагноза на обвиняемата се изразявала в търсене на внимание чрез симулиране на бременност: така наречената псевдобременност. Някои жени убеждават сами себе така добре, че дори проявяват физическите симптоми на бременността. Причината за това обикновено се корени в силно безпокойство, а идеята за зачеване носи успокояващ ефект. Майката на Монтгомъри се опитала веднъж да я изпрати в клиника, но лекарите там преценили, че не представлява опасност за себе си и околните и отказали да я приемат.

През 2005 година главният прокурор обявил, че ще се бори за смъртно наказание за Монтгомъри. През март 2007 г. възникнали някои философски проблеми. Адвокатът на Монтгомъри поставил въпроса дали изтръгнатото от утробата бебе би могло да се разглежда като човек според закона. Поискал от съдията да забрани на обвинението да търси смъртна присъда за клиентката му. В крайна сметка искането му не било одобрено.

Процесът бил отложен, за да могат медицинските лица да изготвят докладите си. В края на август 2007 г. в съда се разразила словесна битка между двама невролози. Експертът на обвинението д-р Алан Евънс твърдял, че сканирането на мозъка на Монтгомъри се е оказало нормално, но другият експерт, д-р Рубен Гър, заявил, че при обвиняемата се наблюдават мозъчни аномалии, които подкрепят теорията на защитата за псевдобременност.

В крайна сметка на 22 октомври 2007 г. съдебните заседатели обявили Лиза Монтгомъри за виновна и препоръчали да получи смъртно наказание. На 4 април 2008 г. съдията се съобразил с тяхната препоръка и Лиза Монтгомъри била осъдена на смърт.

Тази история не е първият подобен инцидент. Има други, които завършват много по-трагично.

Тройно убийство

Джаклин Уилямс
Джаклин Уилямс

През 1995 г. в Адисън, щата Илинойс, Федел Кафи и Джаклин Уилямс отчаяно искали бебе и познавали жена на име Дебора Еванс, която била на път да роди. Баща на детето бил братовчедът на Джаклин Лавърн Уорд, който бил бивш приятел на Дебора. Тя вече имала син от него на годинка и половина. Дебора имала ограничителна заповед срещу Уорд заради домашно насилие и той заплашвал да я убие. Дебора и Джаклин били приятелки, което прави престъплението още по-зловещо.

Във вечерта на 16 ноември тримата проникнали в дома на Дебора и някой от тях я прострелял в главата. Куршумът обаче ударил в костта и само я извадил от строя. Тогава Уорд и Кафи намушкали десетгодишната й дъщеря до смърт, за да я премахнат като свидетел. Дебора била още жива, когато тримата нападатели я подложили на брутално цезарово сечение с помощта на кухненска ножица, за да извадят от нея нероденото й дете. След това я намушкали в шията, изкъпали бебето в мивката и си тръгнали, взимайки със себе си осемгодишния й син Джошуа. Уилям и Кафи отвели децата в дома на свой приятел, а после ги завели в собственото си жилище, където прерязали гърлото на малкия Джошуа. Пътували десет мили, за да се отърват от тялото му и после се върнали вкъщи, за да се погрижат за новото си бебе.

Междувременно настоящият приятел на Дебора се прибрал и я заварил мъртва. Две от децата й липсвали, а третото било оставено живо и здраво. Тъй като пощаденото дете било син на Уорд, подозренията веднага паднали върху него. Приятелите, в чийто дом били заведени двете деца преди Джошуа да бъде убит, казали на полицията за случая.

Тримата убийци били арестувани. Уилямс казала на полицията, че Кафи е искал мъжко отроче и й оказвал толкова голям натиск, че накрая се принудила да симулира бременност по едно и също време с Дебора. Нарочно наддала на тегло, за да може да мине за бременна и никой да не се усъмни, че внезапно е родила.

Джаклин Уилямс получила две доживотни присъди, Лавърн Уорд една, а Кафи бил осъден на смърт, но за съжаление смъртното наказание в щата било отменено през 2000 г.

Бебето Илайджа се отървало живо и здраво след този инцидент и се отглежда от роднини.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199

Коварен подарък

Сара Брейди
Сара Брейди

През април 2005 г. Сара Брейди била подмамена в апартамент във Форт Мичъл, щата Кентъки, където се озовала в стая, пълна с хирургически инструменти. В къщата имало подготвена за бебе детска стая, но бебе нямало. Сара била извикана в този дом от жена, представяща се за Сара Броуди, но истинското й име всъщност било Кейти Смит. Смит я излъгала, че двете са регистрирани в някакъв магазин, който по погрешка бил изпратил подарък за Сара на адреса на Кейти. Грешката била разбираема, понеже имената им били почти еднакви.

Сара (26 г.) била бременна в деветия месец и тъй като много хора й изпращали подаръци за бебето, повярвала на историята. Но щом се озовала в дома на Смит, бързо осъзнала, че телефонното обаждане е измама, целяща да я подмами в капан.

Кейти Смит
Кейти Смит

Смит се нахвърлила върху нея с нож, за да я убие и да извади бебето й, но Сара се съпротивлявала с всички сили. Успяла да отнеме оръжието на нападателката си и я пробола с ножа, причинявайки смъртта й. Тя самата била порязана на няколко места, но бебето било невредимо.

Последвалото разследване установило, че Смит е избрала Сара чрез онлайн регистър за бебета. Двадесет и две годишната безработна детегледачка се преструвала на бременна в продължение на два месеца, тъпчейки парцали под дрехите си, за да издува корема си. Дори се сдобила с ултразвукова снимка на близнаци, която показвала на познатите си. Уникалното в случая е, че вместо набелязаната жертва, загинала нападателката й.

Научи повече за:   Най-дълго пазените скелети в гардероба

Неврастенична тенденция

Странното в този тип престъпления е, че макар извършителките да изглеждат умствено нестабилни, те действат много организирано и обикновено планират всичко в продължение на няколко месеца. Въпреки че методите им се различават, схемата им на действие е сравнително предсказуема. Подобни престъпления се извършват от жени, които се домогват до жертвите си, получавайки тяхното доверие. Обикновено имат история на предишни измами в живота си. В повечето случаи действат самостоятелно, развивайки връзка с избраната мишена, но понякога прибягват и до чужда помощ.

Експертите смятат, че това, което кара тези жени да изтръгват бебета от майките им, се дължи на болезнена степен на майчин инстинкт. Клиничното име на престъплението е “отвличане на новородено чрез цезарово сечение”. Извършителките обикновено са жени, които са загубили, или са разбрали, че не могат да имат дете. Копнежът им за майчинство се превръща в коварна целеустременост да се сдобият с бебе и те започват да търсят уязвима бременна жена. Границите на нормалното при тях стават толкова размити, че не виждат нищо лошо в това да отнемат живот, за да се сдобият с дете. Вярват, че бебето ще ги допълни и завиждат на жените, които имат деца или са на път да родят.

Установено е, че жените, които извършват тези престъпления, са егоцентрични, обсебени от бебета и живеят в измамен свят на фантазии, но не могат да се класифицират като умствено болни. Те са напълно наясно с реалността; просто предпочитат фантазията пред нея. Като цяло са социално адекватни до момента, в който се потопят в делюзиите си, откъсвайки се от реалността и загубвайки психологическата си цялост. Обикновено са студени и отчуждени индивиди, до такава степен вглъбени в себе си, че проявяват грубо неуважение в отношението си към околните. Често проявяват някакво личностно разстройство и невъзможността да имат дете нанася тежък удар върху нарцистичната им индивидуалност.

Техният метод на действие се изразява в сближаването им с жертвите, преструвайки се на нещо, което не са, за да спечелят доверието им. Междувременно умело залъгват близките си, че са бременни. Използват нож или друг режещ инструмент, за да извадят бебето, но убиват майката с куршуми, или чрез удушаване. Доста от тях имат криминално досие.

Обикновено са толкова погълнати от подготовката за паметния ден, в който ще се сдобият с мечтаното бебе, че забравят да помислят за въпросите, които ще им бъдат задавани впоследствие, както и за практическата страна на нещата, като например акта за раждане. Обикновено това е причината да бъдат заловени.

Добра самарянка

Валъри Лин Оскин
Валъри Лин Оскин

В град Мейнър, щата Пенсилвания, Валъри Лин Оскин очаквала да роди след един месец, но нейната съседка Пеги Джо Конър нямала намерение да чака толкова. Тя отдавна вече наблюдавала развитието на бременността на Валъри и на 14 октомври 2005 г. решила, че е време да действа. Тридесет и осем годишната Конър отишла в дома на Валъри и я ударила по главата с бейзболна бухалка, поваляйки я в безсъзнание. След това завлякла жертвата в колата си и я откарала в уединен район на 15 мили разстояние. Измъкнала Валъри от колата и започнала да реже корема й с бръснач, следвайки белега от предишното й цезарово сечение. Успяла да й нанесе 15-20-сантиметрова рана.

Но местността не се оказал толкова усамотен, колкото се надявала. В около 17:00 ч оттам минал с колелото си 17-годишният Адам Силвис. Той забелязал Валъри да лежи до колата в локва кръв. Конър се опитала да го убеди, че всичко е наред и нямат нужда от помощ. Младежът не й повярвал, но не издал тревогата си и си отишъл. Конър се усмихнала и му помахала за сбогом. Момчето побързало да се прибере и да каже на баща си за странната случка. Баща му се обадил в полицията и Конър била арестувана.

Пеги Джо Конър
Пеги Джо Конър

Тридесетгодишната Валъри била откарана в болницата, където тя и бебето й били спасени. Конър била обвинена в опит за убийство и тежка телесна повреда на неродено дете. В дома й намерили бебешка люлка и други бебешки приготовления. Тя била казала на мъжа, с когото живеела, че е бременна, и той бил настоял за сонограма като доказателство. Тя му показала такава. Той разказал, че е усещал ритане на бебе в корема й. Конър вече имала три деца, на 11, 14 и 16 години, и мъжът й не можел да повярва, че е способна на подобно нещо. Мислел, че двете жени са приятелки. Те карали заедно бременностите си и си помагали взаимно.

Конър пледирала за виновна и на 22 май 2007 г. получила присъда от 22 до 50 години затвор. Извинила се през сълзи, настоявайки, че е взимала лекарства и по принцип не е такъв човек. Но нито в дома й, нито в организма й били открити някакви лекарства. Съдебните психолози свидетелствали, че тя страда от депресия и биполярно разстройство.

Фатално отчаяние

Тифани Хол
Тифани Хол

На 21 септември 2006 г. млад моряк се свързал с полицията, за да съобщи, че неговата 24-годишна приятелка Тифани Хол му е признала, че е убила жена и е откраднала ембриона й. Тифани се оказала същата млада жена, която само преди няколко дни, на 15 септември, извикала полицията, твърдейки, че ражда и бебето й е мъртво. Тогава била откарана в болницата, където казала, че помятането й е причинено от изнасилване. Историята й обаче била пълна с несъответствия и тя напуснала болницата преди да я прегледат.

Научи повече за:   Тримата от Уест Мемфис: Сатанински убийци или жертви на лов на вещици?

Сега била убедила приятеля си, че е пометнала неговото бебе. Погребали го заедно, давайки му името Тейлър Хорн. Но след това Тифани признала, че е откраднала нероденото дете на братовчедка си. Тогава годеникът й се свързал с полицията. Хол била арестувана, а историята придобила още по-черни краски.

Скоро след задържането на Хол в буренясало поле в южен Илинойс било открито обезобразеното тяло на млада жена и аутопсията показала, че тя е мъртва от няколко дни. Тя била ударена по главата с тъп предмет, коремът й бил срязан с остър инструмент, а ембрионът й липсвал. Близо до тялото били открити ножици, а смъртта се дължала на кръвоизлива от коремната рана.

Джимела Тънстол
Джимела Тънстол

Жертвата се оказала Джимела Тънстол, близка приятелка и братовчедка на Тифани Хол. Нероденото й бебе било починало, но останалите й деца също липсвали, затова следователите драгирали близкото езеро и претърсили 1100-акровия парк “Франк Холтън”. Децата били виждани след смъртта на майка си заедно със заподозряната и полицията се надявала, че все още са живи.

Но тогава Хол разказала на полицията какво е сторила в отчаянието си да се сдобие с бебе.

Признала си, че след убийството на Тънстол е удавила трите й деца. Най-голямото, на 7 години, било открито в сушилнята, а другите, на 1 и 2 години, в съдомиялната машина в дома на убитата им майка. Уредите не били включени и в тях нямало вода, затова било ясно, че децата са удавени някъде другаде, вероятно във ваната.

Тънстол била бременна от няколко месеца по времето на смъртта й. Хол държала тялото й в мазето на майка си в продължение на няколко дни, преди да го захвърли в полето зад къщата й.

Изправена пред опасността от смъртно наказание, Хол пледирала за виновна и през 2008 г. получила доживотна присъда без право на помилване.

Отвлечена

Аманда Хауърд
Аманда Хауърд

Аманда Хауърд (18 г.) очаквала първото си бебе след около седмица без да осъзнава, че отдавна се е превърнала в мишена. На 31 юли 2007 г. тя била подмамена чрез хитрост от две момичета – Лорън Гаш (19 г.) и Алиса Бетс (17 г.). Те се запознали с нея в MySpace, където била пуснала обява, че търси бебешки дрешки. Момичетата й казали, че могат да й покажат откъде да купи евтини бебешки стоки. Взели я от дома й, но по пътя започнали да говорят помежду си за някакъв “план”. Едната попитала другата “Как ще го направим?”.

Аманда почувствала, че не е трябвало да се качва в колата им и посегнала за телефона си, за да се обади в полицията, но те я напръскали в лицето със спрей и я завързали с тиксо. След това я откарали в мотел в предградията на Канзас Сити, щата Мисури.

Очевидно двете планирали да откраднат заедно бебето на Аманда, но между тях се появили разногласия и Бетс излязла от стаята и се обадила в полицията, казвайки, че някаква жена ражда в мотела. Полицаите заварили Гаш в стаята и тя им казала, че нейната “приятелка” ражда. Те обаче намерили Аманда в банята, завързана и със запушена уста. Гаш била арестувана, а Аманда откарана в болницата.

Жертвата разказала, че Гаш била седнала на издутия й корем и се била опитала да я удуши. Според Аманда двете момичета възнамерявали да отворят корема й, за да извадят бебето и после щели да я оставят да умре в стаята.

Бетс заявила, че двете са отвлекли Аманда, за да дадат бебето й на баща му, след като го извадят от нея. Разказала и друга версия, според която някакви двама мъже, които искали да изтръгнат бебето от утробата на жертвата, ги били накарали да я отвлекат. Очевидно момичето не знаело коя от предварително подготвените истории да използва пред полицията.

Лорън Гаш и Алиса Бетс
Лорън Гаш и Алиса Бетс

Властите открили в стаята скалпел, ножици, спринцовка, найлони и фалшив акт за раждане на името на “Джони Гаш”, както и списък с “необходими” неща, като бейзболна бухалка, въже и чук. Оказало се, че Гаш е казала на семейството и познатите си, че наскоро е родила със секцио в местната болница. Така никой нямало да се изненада, когато тя се появи с бебе на ръце. Тя била едро момиче, така че с лекота можела да симулира бременност. По време на разпита, когато я попитали дали все още е бременна, отговорила: “Вече не съм”.

Бет и Гаш били обвинени в отвличане, а Гаш била обвинена и в нападение. Бебето се родило живо и здраво на следващия ден.

Още по темата: Лунатичка изтръгна неродено бебе от корема на майка му

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

6
Напиши коментар

avatar
6 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
6 Автори на коментари
nikoletaHanna MontanaMarmalad_ZMartinGergi Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Discip
Гост
Discip

Ето заради такива изроди съм твърдо “ЗА” притежаването и носенето на оръжие, нека после разни хомо-либерали и защитници на човешките права да ми говорят против. Купуваш един Глок и някоя такава като ти излезе с бръснача й увеличаваш с 300% оловото в организма по рецепта на д-р Макаров.

Gergi
Гост
Gergi

Discip напълно сам съгласен с тебе.

Martin
Гост
Martin

Едни такива не Глок ще копуваш, а направо Калашников.Може и един ловен нож.Какво ще се обаждаш на полицията като те не правят нищо.Като са хвърли по тебе изпразваш два пълнитела по 30 патрона по нея и я изкормваш

Marmalad_Z
Гост
Marmalad_Z

Potresena sum! Ne moga da povqrvam, 4e nqkoe jivo su6testvo moje da pri4ini na drug ne6to podobno! Tezi zaslujavat nqkoi da gi reje i izmu4va v produljenie na dni, da izpitat hilqdi puti po-golqma bolka ot tazi, koqto te sa pri4inili.

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Същество,което има обсесивно-компулсивно разстройство!Мания демек.Какво да ви кажа…това са болни жени с дълбоко разстроена психика,които поради неадекватната си природа не виждат друг нормален начин да се сдобият с дете,като осиновяване или сурогатство.Трябва им лекар.

nikoleta
Гост

nqi golemiqt ko6mar