Изчезването на Кейли Антъни или Хроничните лъжи на една майка

Слънчевият американски град Орландо в щата Флорида не винаги е това, което изглежда. Популярното ваканционно убежище тази година зае трето място в статистиките на ФБР за най-опасен град в САЩ. Местните вечерни новини изобилстват от истории за убийства, наркотици, изнасилвания и нападения на банди.

Но никой не символизира шизофреничната индивидуалност на града по-добре от Кейси Антъни. Процесът срещу тази млада майка, обвинена в убийството на двегодишната си дъщеря, се превръща в зрелищно шоу, изобилстващо от изненадващи обрати, семейни тайни и правни машинации. Покъртителната съдба на малкото момиченце и хроничните лъжи на неговата майка приковават интереса на милиони американци, уверени във вината на обвиняемата и в нейната осъдителна присъда. Краят на историята обаче шокира обществото и оставя мнозина с горчив привкус в устата.

* Забележка: статията е в процес на редакция

Изчезнала

Кейси Антъни изчаква почти месец преди да съобщи, че нейната двегодишна дъщеря Кейли е изчезнала. И дори тогава не тя се обажда в шерифското управление, а майка й Синди Антъни.

Кейси и Кейли Антъни
Кейси и Кейли Антъни

В 20:44 часа на 15 юли 2008 г. Синди се свързала с властите в окръг Ориндж и им заявила, че иска да арестуват нейната 22-годишна дъщеря, защото била откраднала колата й. След това бабата небрежно подметнала:

“Имам и едно тригодишно внуче, което липсва от месец”.

Кейли щяла да навърши 3 години след три седмици.

Диспечерката звучала леко шокирано, когато попитала Синди дали иска да обяви детето за изчезнало.

“Това се опитвам да направя, г-жо” – казала Синди. Обяснила, че дъщеря й е откраднала колата й и малко пари и е изчезнала преди четири седмици.

“Нямаше я цял месец” – казала Синди. – “Нея я открих, но не мога да намеря внучката си”.

Диспечерката обещала да изпрати екип шерифи в дома на семейство Антъни, намиращ се в покрайнините на Орландо.

След един час Синди отново позвънила на 911. Този път звучала много разстроена.

“Нещо не е наред” – казала тя на диспечерката, – “Намерих колата на дъщеря ми днес. Мирише сякаш е имало труп вътре”.

Синди отново споменала, че не е виждала внучката си от средата на юни.

Кейли с баба си Синди и дядо си Джордж
Кейли с баба си Синди и дядо си Джордж

Диспечерката поискала да говори с майката на детето. Кейси взела слушалката.

“Дъщеря ми липсва от 31 дни” – казала тя. – “Знам при кого е. Опитвах се да се свържа с нея”.

Кейси казала на диспечерката, че по-рано същия ден е получила обаждане от Кейли, но то продължило само минута преди някой да затвори телефона. Когато се опитала отново да набере номера, той вече бил изключен.

Кейси твърдяла, че нейната бавачка – жена на име Зинейда Фернандез-Гонзалез, която се грижела за Кейли от почти две години, е отвлякла малкото момиченце.

“Защо се обаждате сега?” – попитала с недоверие диспечерката. – “Защо не се обадихте преди 31 дни?”.

“Търсех я и се опитвах да я издиря чрез други източници, което беше глупаво” – отговорила Кейси.

Още в началото нещо в тази история не звучало както трябва. Млада майка, която изчаква цял месец преди да съобщи за изчезването на почти 3-годишната си дъщеря? Скоро случаят щял да претърпи още по-зловещи обрати и да привлече вниманието на цяла Америка.

Странна история

Когато шерифите от окръг Ориндж пристигнали в дома на семейство Антъни, Кейси им разказала една наистина странна история. Заявила, че е видяла Кейли за последен път на 9 юни, когато я оставила в дома на бавачката й Зинейда Фернандез-Гонзалез, която живеела в апартамент №210 в комплекса “Соуграс Апартмънтс” на улица “Саут Конуей Роуд”.

Кейси Антъни
Кейси Антъни

Зинейда се грижела за Кейли от почти две години и последните няколко месеца Кейси оставяла дъщеря си при нея в апартамента й. Преди това водела детето в дома на майката на Зинейда близо до авеню “Мичиган”, а още по-преди в друг апартамент на Зинейда, намиращ се на улица “Норт Хилсайд Драйв”.

Кейси разказала на детективите, че била намерила Зинейда чрез свой приятел на име Джеф Хопкинс, с когото работела в “Юнивърсъл Студиос”. Зинейда някога била бавачка на сина му.

На 9 юни, след като оставила Кейли при бавачката, Кейси отишла на работа в “Юнивърсъл Студиос”, където била организатор на събития. Когато се върнала в апартамента на Зинейда към 17:00 часа, там нямало никого. Опитала се да се свърже с жената по телефона, но номерът бил изключен или извън обхват.

Кейси почакала два часа и се запътила към жилището на приятеля си, което описала като: “Едно от местата, където се чувствам като у дома си”. Тя живяла там през следващия един месец и през цялото време търсела дъщеря си и избягвала родителите си. Не споменала на своя приятел, че детето й е изчезнало.

Късно вечерта на 15 юли, пет седмици след предполагаемото отвличане, Кейси Антъни най-сетне дала на следователите писмени показания, описващи обстоятелствата около изчезването на дъщеря й.

В тях твърдяла, че на 12 юни – три дни след изчезването на Кейли – основната заподозряна Зинейда Фернандез-Гонзалез й се била обадила. Но в заявлението си Кейси не предлагала никакви други подробности. “Получих кратко обаждане от Зинейда” – е всичко, което казала за този разговор.

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Освен това Кейси признала на полицията, че е лъгала приятелите и семейството си и е крала от тях през последните няколко седмици, опитвайки се да открие Кейли. Кейси обяснила, че била прекарала последния месец в обикаляне на молове и паркове, “всички места, на които си спомнях, че Зинейда водеше Кейли”. Посещавала и местните барове и ресторанти, опитвайки се да намери информация за Кейли или Зинейда.

Когато я попитали дали е казала на някого за отвличането на дъщеря й, Кейси казала, че била споделила с двама свои бивши колеги от “Юнивърсъл” – Джеф Хопкинс и Джулиет Луис, които работели в нейния отдел. Обаждала се няколко пъти на Джеф по телефона в последните седмици, за да научи от него повече за Зинейда.

Историята на Кейси звучала неправдоподобно, но не и невъзможно. Може би в състояние на отчаяние и паника, майката се е опитала сама да намери дъщеря си. Може би, както казвала тя, се е страхувала, че нещо лошо ще се случи с детето й, ако Зинейда разбере, че е говорила с полицията или медиите.

Скоро обаче детективите щели да научат, че всичко, което им разказвала Кейси е лъжа – абсолютно всичко.

Разплитане

Във филма “Обичайните заподозрени” (1995) героят на актьора Кевин Спейси – Върбал Кинт – разказва на полицията една сложна история за някакъв сенчест криминален гений и убиец на име Кайзер Созе, който малцина били виждали и в чието съществуване мнозина се съмнявали. В края на филма детективите откриват, че историята на Кинт представлява всъщност умело изфабрикувана измислица, сглобена почти изцяло и на момента от знаците и подсказките, които Кинт бил забелязал в стаята за разпити.

Историята на Кейси Антъни за Зинейда Фернандез-Гонзалез се оказала също толкова заплетена – и сложно скроена – колкото историята на Върбал Кинт за Кайзер Созе.

Някъде към полунощ на 16 юли детектив Юри Мелич поискал от Кейси телефона на Зинейда – жената, която се била грижила за дъщеря й от две години. Кейси казала, че няма номера й. Мелич поискал телефоните на бившите й колеги Джеф Хопкинкс и Джулиет Луис, с които била споделила за отвличането на дъщеря си. Кейси нямала и техните номера.

Обяснила, че била изгубила един от двата си мобилни телефона преди девет дни. Номерата, които търсели детективите, били в изгубения телефон. Нито Джеф, нито Джулиет живеели вече в Орландо, казала Кейси. Джеф се бил преместил в Джаксънвил, а Джулиет в Ню Йорк.

Връзката “Юнивърсъл”

Плакат на изчезнала Кейли
Плакат на изчезнала Кейли

Рано на следващата сутрин детектив Юри Мелич закарал Кейси до трите адреса, на които твърдяла, че била оставяла Кейли при Зинейда – апартаментът в “Соуграс”, апартаментът на “Норт Хилсайд Драйв” и комплексът край авеню “Мичигън”. Мелич не могъл да открие никой, който да познава бавачката, нито пък някакви документи, че тя някога е живяла на тези места.

Управителят на “Соуграс Апартмънтс” казал, че апартамент №210 стои празен от февруари.

Детектив Мелич оставил Кейси в дома на родителите й и се запътил към “Юнивърсъл Студиос”.

Там открил, че Кейси е била уволнена през април 2006 г. Джефри Хопкинс също бил работил в студиото, но напуснал още през 2002-а, а никой не познавал служителка с името Джулиет Луис. Кейси споменавала в показанията си, че самата Зинейда Фернандез-Гонзалес също е била сезонен работник там, но компанията не могла да намери никакви записки за служител с нейното име.

Детектив Мелич се обадил на Кейси от “Юнивърсъл” и пуснал разговора на високоговорител, така че ръководството на компанията да може да я чуе какво казва. Детективът отново я помолил да разкаже за работата си в студиото. Кейси казала, че има свой собствен офис, но не могла да си спомни номера на сградата или да опише точното й местонахождение. Дала на Мелич телефонния номер в офиса си, но служителите на компанията заявили, че той не е валиден. Кейси казала, че нейният отговорник се казва Том Манли, но такъв човек в “Юнивърсъл” не съществувал. Когато Мелич я попитал дали има служебна карта, Кейси казала, че я е изгубила.

Мелич изпратил двама шерифи да докарат Кейси в студиото. Когато пристигнала, охраната на входа отказала да я пусне, защото нито имала служебна карта, нито някой я познавал. Мелич трябвало да я преведе лично през охранителния пост.

Детективът я помолил да го отведе в офиса си. Кейси повела него и двамата шерифи към една сграда и после тръгнала по един коридор. Според доклада на Мелич:

“Тя се държеше уверено, сякаш знаеше къде отива”.

Но нейното държание се оказало просто актьорско изпълнение. По средата на коридора тя спряла, обърнала се към Мелич и признала, че не работи в “Юнивърсъл Студиос”. Лъгах ви, казала тя.

Сега детектив Мелич трябвало да разбере колко точно лъжи била изрекла Кейси Антъни и за какво всъщност лъжела.

Честно казано

Кейси Антъни
Кейси Антъни

Кейси Антъни със сигурност не се държала като човек, който се опитва да помогне на полицията да намери дъщеря й. Всъщност нейните лъжи обърквали детективите и ги карали да губят ценно време в преследване на фалшиви следи.

Мелич заел една стая в студиото и заедно с двамата шерифи подел повторен разпит на Кейси. Ако се надявал, че сега тя най-накрая ще му каже истината, го очаквало голямо разочарование. Дори изправена пред собствените си нелепи лъжи, Кейси отказвала да се предаде. Настоявала, че е оставила Кейли при Зинейда на 9 юни, въпреки че въпросното жилище било празно от няколко месеца.

Кейси признала, че не всичко, което била казала на детективите, е истина, но твърдяла, че не всичко е лъжа. Някой неща били верни. Настоявала, че прави всичко възможно да им помогне да намерят Кейли.

Научи повече за:   Престъплението, което разтърси Великобритания: Ейприъл Джоунс

“Страх ме е” – казала тя. – “Не знам къде е дъщеря ми. Последният човек, с когото я видях, е Зинейда”.

Детективите поискали да знаят защо ги е завела в “Юнивърсъл Студиос”, след като не работела там вече повече от две години. Как това щяло да помогне в откриването на дъщеря й?

“Честно казано, исках да дойда и да се опитам да говоря с охраната” – казала Кейси. – “И може би да раздам снимката на Кейли наоколо”.

С напредването на разпита раздразненият детектив я попитал:

“Искам да ми отговориш как това, че ни лъжеш, ще ни помогне да намерим дъщеря ти?”.

“Няма да помогне” – признала най-накрая Кейси.

Задънена улица

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Тримата детективи, които разпитвали Кейси Антъни в “Юнивърсъл Студиос” в следобеда на 16 юли, имали зад гърба си общо над 30 години криминални разследвания. Те били експерти в разпитите, но уменията им изглежда нямали никакъв ефект върху 22-годишната майка. Тя продължавала да сипе лъжа след лъжа, сякаш без да я е грижа, че животът на дъщеря й може да зависи от това.

“Щом основната ти грижа е да намерим дъщеря ти” – настоял един от детективите, – “и не мислиш, че като ни лъжеш ни помагаш, защо го правиш?”.

“Защото ме е страх” – казала Кейси. – “Знам, че вариантите ми са на изчерпване. Вече мина цял месец”.

“От какво те е страх” – попитал я друг детектив.

“Страх ме е, че никога вече няма да видя дъщеря си”.

Колкото повече я притискали детективите за истината, толкова по-често чували нелогичната история с бавачката. Попитана отново защо ги е довела в “Юнивърсъл”, тя казала, че Кейли е обичала да идва тук: “Връщам се на местата, които са й познати”.

“На колко е години тя?” – попитал детективът.

“Почти на три”.

“Да не би да мислиш, че ще си хване такси дотук?”.

Към края на разпита детективите усещали, че са попаднали в задънена улица.

Бавачката и приятелят

След втория разпит на Кейси Антъни детектив Юри Мелич записал в доклада си:

“Държа да отбележа, че в нито един момент Кейси Антъни не показа никакви явни емоции, свързани със загубата на детето й. Тя не плака, нито показа признаци, че е наистина разтревожена за сигурността на детето. Държа се стоически и монотонно по време на всичките ни контакти”.

Около два часа по-късно детективите издирили истинската Зинейда Фернандез-Гонзалез. Тя била посетила “Соуграс Апартмънтс” на 17 юни, търсейки жилище за себе си и дъщерите си. Попълнила картата за гости, но в крайна сметка се отказала да наеме апартамент. Жената погледнала снимките на Кейси и Кейли и заявила на детективите, че никога не ги е виждала. Казала също, че никога не е работила като бавачка.

Разследващите предположили, че тъй като имала приятелка, която живее в “Соуграс Апартмънтс”, Кейси може да е видяла картата за гости и да си е спомнила името на Зинейда, когато е почуствала потребност да посочи заподозрян.

Детективите говорили също и с настоящия приятел на Кейси Антъни Лазаро.

Лазаро разказал, че се бил запознал с нея през май и двамата излизали от началото на юни. Живеела в апартамента му от 10 юни. Той научил за изчезването на Кейли, чак когато шерифите почукали на вратата му в ранните часове на 16 юли. Лазаро казал, че бил видял детето за последен път на 2 юни, когато Кейси я довела да си играе на басейна. Цели пет седмици, през които живеела при него, Кейси не казала и дума за липсата на дъщеря й. Антъни понякога я питал как е малката, а тя му казвала, че детето е с бавачката си.

Арестът

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Освен с любовника на Кейси, шерифите от окръг Ориндж разговаряли и с няколко от приятелите й. Особено се интересували от нейните занимания в периода 9-15 юли, когато уж отчаяно се била опитвала да открие дъщеря си.

Нейната близка приятелка Ейми Хайзинга разказала, че Кейси я била взела от летището в 14:30 ч. на 15 юли и я закарала вкъщи. Това е само два и половина часа след времето, в което Кейси твърдяла, че била получила кратко обаждане от изчезналата си дъщеря. Хайзинга заявила, че Кейси изобщо не й е споменавала за отвличането на Кейли.

Джеси Грунд – бивш полицейски служител и някогашен годеник на Кейси – описал бившата си приятелка като “хронична лъжкиня”. На 24 юни Грунд изгубил работата си и се обадил на Кейси за утеха. Тя се опитала да му повдигне духа и му казала, че е свободна през следващия уикенд, ако иска да излязат заедно. Грунд казал, че по време на техния разговор му се сторило, че чува как Кейли си играе, а Кейси й се кара да слезе от някаква маса.

В петък на 27 юни Кейси се обадила на Грунд и го попитала дали иска да дойде с нея във “Фюжън” – популярно нощно заведение. Той я попитал кой гледа Кейли, тъй като знаел, че Кейси не се разбира добре с майка си. Тя му казала, че Кейли е на плажа с бавачката си.

Датата на това обаждане е многозначителна. Три дни след като Грунд загубва работата си като полицай – дата, която той трудно би забравил, и 18 дни след деня, в който Кейси твърдяла, че дъщеря й е била отвлечена. Въпреки това, вместо да поиска помощ от бившия си приятел и полицейски служител в търсенето на дъщеря си, тя го поканила да ходят на дискотека.

В 16:30 часа на 16 юли детективите арестували Кейси Антъни по обвинения в липса на родителски грижи, даване на фалшиви показания и възпрепятстване на криминално разследване. Без тяло обаче, не можели да я обвинят в убийство.

Разкривайки лъжите на Кейси, детективите се опасявали от най-лошото. Страхували се, че малката Кейли Антъни е мъртва.

Обаждане от затвора

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Малко след 23:00 часа в деня на ареста си, Кейси се обадила в дома на родителите си от затвора. Обаждането се записвало. Тя била ядосана, че майка й е говорила с репортерите. Нейната майка Синди Антъни й казала, че ако не била лъгала детективите, сега нямало да е в затвора и замолила дъщеря си да им каже къде е Кейли.

“Нямам идея къде е Кейли” – казала Кейси. – “Ако знаех къде е Кейли, мислиш ли, че щеше да стане така? Не!”.

Кейси умолявала всеки, който разговарял с нея по телефона, да й даде номера на нейния нов приятел Антъни Лазаро. Изглеждала много по-заинтересована от това да се свърже с Тони, отколкото да разбере как върви издирването на изчезналата й дъщеря.

Когато нейната приятелка Кристина Честър взела слушалката, Кейси побързала да разкритикува разследването:

“Единственият начин да открият Кейли е, ако започнат да се вслушват в онова, което им казвам. Опитвам се да им помогна, но те не ми позволяват”.

Дори изправена пред лицето на неопровержими доказателства, че нейната история за изчезването на Кейли е една колосална лъжа, Кейси отказвала да се предаде и настоявала, че мистериозната бавачка е отвлякла дъщеря й на 9 юни.

“Тя е последният човек, при когото беше” – казала Кейси на приятелката си по телефона. – “Тогава за последен път видях Кейли”.

Но Кейси объркала датата. Някой бил виждал Кейли цяла седмица след “изчезването” й на 9 юни.

Денят на бащата

В писмените си показания и в разпитите си Кейси Антъни упорито твърдяла, че за последен път е видяла дъщеря си Кейли на 9 юни, когато я оставила в апартамента на бавачката. Дори настоявала, че е получила телефонно обаждане от нея три дни по-късно, но бавачката не искала да й каже къде е детето.

Но детективите установили, че всъщност Кейли не е изчезнала на 9 юни. Тя била жива, здрава и щастлива в Деня на бащата, 15 юни, когато нейната баба Синди Антъни я завела в старческия дом “Маунт Дора” на посещение при прадядо й Алекс Плиси.

Кейли в старческия дом на прадядо си
Кейли в старческия дом на прадядо си

По време на визитата някой заснел с видеокамера как Кейли седи на една маса и разглежда детска книжка. Видеото показва едно сладко, игриво момиченце в синя рокличка и коса, вързана на конска опашка. Това е последната снимка на Кейли.

След старческия дом двете отишли на гости и при майката на Синди – прабаба Шърли Плиси. Вечеряли в дома й. По-късно същата вечер Синди и малката се върнали у дома и Кейли прекарала нощта с майка си.

На следващия ден в 12:50 часа бащата на Кейси Джордж видял как внучката и дъщеря му излизат от къщи. Той си спомнил, че Кейли била облечена в дънкова пола и розова блузка, с бели обувки. Носела малка раничка с картинки на маймунки, слънчеви очила с бели рамки и коса, вързана на опашка. Джордж казал на детективите, че е сигурен за часа, защото гледал едно от любимите си предавания по телевизията.

“Тогава видях внучката си за последен път” – казал г-н Антъни.

Семейство Антъни не са единствените, които били виждали Кейли след 9 юни.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: DilyanaMihailDonikaTANYAGeorgi
360
0

Рикардо Моралес, който излизал с Кейси от февруари до април 2008-а, казал на детективите, че майка и дъщеря били прекарали нощта на 9 юни в неговия апартамент; той и Кейси правили секс през онази нощ. Моралес видял Кейли за последен път в утрото на 10 юни, когато тръгнал за работа. Кейси и Кейли седели на дивана му. Историята му била потвърдена от Ейми Хайзинга.

Моралес разказал, че докато излизал с Кейси, тя му казвала, че работи като организатор на събития в “Юнивърсъл Студиос” и е студентка в обществения колеж “Валенсия”. В действителност тя не само че не работела в “Юнивърсъл” по онова време, но от колежа казали на властите, че никога не е била техен студент.

Странно поведение

За жена, чиято дъщеря е изчезнала и все още липсва, поведението на Кейси Антъни след предполагаемото отвличане на Кейли на 9 юни се струвало доста странно на детективите.

В нощта на 20 юни Кейси била заснета да се забавлява в нощен клуб “Фюжън”, където новият й приятел Тони Лазаро работел като диджей. На снимките тя е усмихната и очевидно много се забавлява. Нещо, което не е нормално за млада майка, чието бебе липсва почти от две седмици.

Кейси Антъни (вляво) се забавлява в дискотека след изчезването на детето си
Кейси Антъни (най-вляво) се забавлява в дискотека след изчезването на детето си

След това в нощта на 27 юни белият понтиак “Сънфайър” на Кейси останал без гориво и тя го изоставила на един паркинг на улица “Колониъл Драйв”. Три дни по-късно шофьорът на “паяка”, който вдигнал колата, усетил от нея да се носи някаква ужасна миризма. Същата миризма, казал той, която веднъж бил усетил, докато вдигал кола, в която от няколко дни се разлагал трупа на един самоубиец.

Научи повече за:   Изчезването на Мадлин Маккан

Кейси изобщо не си направила труда да прибере колата си от общинския паркинг.

Детективите открили, че на 2 юли тя си е направила татуировка с думите “Bella Vita” на лявата плешка. На 15 юли Кейси си записала нов час за друга татуировка за 19 юли. Също поведение, нетипично за майка на изчезнало дете.

Тони Лазаро заминал за Ню Йорк от 30 юни до 5 юли. Кейси прекарала по-голямата част от това време с приятелката си Ейми Хайзинга без нито веднъж да й спомене, че дъщеря й е изчезнала.

Обвинение в убийство

На 17 юли, два дни след като Кейси съобщила за изчезването на Кейли, полицейско куче надушило миризма на разлагащо се човешко тяло, идваща от багажника на нейния понтиак. Вътре били открити човешки косми, подобни на тези от косата на Кейли. Намерили също и някакво “съмнително” петно, вероятно оставено от кръв или други телесни течности, и черна найлонова торба за боклук.

На заседанието за освобождаване под гаранция по обвиненията за възпрепятстване на правосъдието, детективите изтъкнали, че разглеждат изчезването на Кейли като разследване на убийство и посочили Кейси като “лице от особен интерес”.

Съдията, отбелязвайки нейната липса на съдействие, определил гаранцията й в размер на половин милион долара.

През следващите няколко седмици Кейси ту влизала, ту излизала от затвора. Един гарант от Клиъруотър в щата Флорида й платил гаранцията и я измъкнал. След това я арестували за кражба на чекове от приятел и опит да ги осребри с фалшиви документи – инциденти, случили се след изчезването на Кейли, но преди първия й арест. Освобождаването й под гаранция било анулирано. Но тогава някой пак заплатил сумата от половин милион. Не след дълго полицията арестувала Кейси отново по обвинения, свързани с кражба на чекове. На 16 септември тя излязла от затвора за трети път.

Междувременно детективите продължавали да търсят Кейли, макар да обявили, че има “голяма вероятност” момиченцето, чийто рожден ден бил на 9 август, да е мъртво.

Колата на Кейси Антъни
Колата на Кейси Антъни

Лабораторните резултати от пробите на въздуха в багажника на колата установили, че в него е имало разлагащо се човешко тяло.

Предварителните доклади от лабораторните анализи на ФБР също показали наличието на хлороформ в багажника. Следователите открили, че някой е използвал домашния компютър на Кейси Антъни да търси информация в интернет за хлороформ, три месеца преди последното виждане на Кейли.

На 14 октомври 2008 г. голямото жури във Флорида издало обвинителен акт срещу Кейси Антъни за умишлено убийство при утежняващи вината обстоятелства, насилие над дете и четири обвинения за възпрепятстване на разследването.

Родителите на Кейси настоявали, че дъщеря им няма нищо общо с изчезването тяхната внучка.

“Пипнахме я”

Кейли Антъни
Кейли Антъни

На 11, 12 и 13 август 2008 г. комуналният работник Рой Кронк подавал в полицията сигнали за някакъв подозрителен предмет, открит в гората на около четвърт миля от дома на семейство Антъни. Но властите пропуснали да проверят сигнала му. На 11 декември Кронк отново съобщил за находката си и този път полицията намерила на посоченото място човешки скелетни останки в торба за боклук. Във вързаната с жълти найлонови връзки торба имало малък човешки череп с останки от коса и изолирбанд, залепен върху устата му.

Един от заместник-шерифите на окръг Ориндж възкликнал: “Пипнахме я!”.

През следващите четири дни още кости били открити в гората близо до същото място. На 19 декември 2008 г. патологът д-р Джен Гараваля потвърдила официално, че останките принадлежат на Кейли Антъни. Причината за смъртта не можела да бъде установена, но било ясно, че става въпрос за убийство.

Вината на единствената заподозряна щяла да бъде решена в предстоящия процес.

Защитата хвърля бомба

Процесът срещу Кейси Антъни за убийството на дъщеря й започнал на 24 май 2011 г. след близо две седмици подбиране на съдебни заседатели при необикновен обществен интерес.

За обвинението историята оставала същата. Кейси Антъни е хронична лъжкиня, която убила дъщеря си Кейли, за да си върне свободния ергенски живот, като я е упоила, залепила е устата й с изолирбанд и е захвърлила тялото й в гората. Според обвинението тя била прекарала месеца, изминал между убийството и съобщаването за изчезването на детето, в забавления и купони и дори си била направила татуировка, гласяща “Животът е прекрасен”.

Но с напредването на процеса бързо станало ясно, че официалната история – поне за защитата – доста се е променила. Отново.

Времевата линия, която Кейси първоначално дала на полицията, вече я нямало: а именно: това, че на 9 юни нейната дъщеря била изчезнала под грижите на жена на име Зинейда Фернандез-Гонзалез; и това, че била прекарала цял месец в напразни усилия да открие Кейли преди да се обади в полицията.

Сега защитата на Кейси представила съвсем друга история, която превръщала обвиняемата – вече низвергната от медиите – в по-достойно за съчувствие същество. Защитата се фокусирала върху това да хвърли съмнение и да пробие дупки в тезата на обвинението.

Кейси Антъни в съда
Кейси Антъни в съда

Прокурор Линда Бърдик, която произнесла предварителната реч, не помогнала особено на каузата си. Тя изглежда се опитвала да приспи съдебните заседатели, произнасяйки бавно, с натъртване и дълги паузи всяка дума. Това, че те все още били будни в края на пледоарията й представлявало истинско чудо.

Обвинението надробило случая си, следвайки предварително изготвената си тактика: Кейси Антъни искала да бъде свободна и да се забавлява из нощните клубове със своя приятел диджей. Тя не била работила от години, но лъжела постоянно семейството си, правейки се, че тръгва за работа всяка сутрин, макар да не отивала никъде. Обвинението наблегнало на факта, че Кейли вече растяла и скоро щяла да издаде без да иска тайната на майка си. Това била шокираща теория, но хората извършвали убийство за далеч по-дребни неща.

Адвокатът на Кейси Антъни Хосе Баез имал трудна задача. Той трябвало да убеди съдебните заседатели, че обвиняемата, която вече била осъдена от общественото мнение, не е убийца и че историята й е съвсем различна.

За да го направи, той хвърлил бомба в скута на журито: Кейси Антъни не била съобщила за изчезването на дъщеря си, защото детето й изобщо не било изчезвало. То било загинало в трагичен инцидент в плувния басейн и цялото й семейство се било заело да прикрие случая, инсценирайки убийство.

Дисфункционално семейство

Кейси Антъни в съда
Кейси Антъни в съда

Адвокатът заявил в предварителната си реч:

“Как би могла една майка да чака 30 дни преди да съобщи за изчезването на детето си? Това е лудост. Това е странно. Нещо изобщо не се връзва тук.

Е, отговорът всъщност е доста прост. Тя никога не е изчезвала. Кейли Антъни умира на 16 юни 2008 г., когато се удавя в семейния басейн. Кейси завива зад ъгъла и когато се връща, заварва баща си Джордж Антъни да държи Кейли в ръцете си. Тя грабва детето и започва да плаче. Плаче, ли плаче. Скоро след това Джордж започва да й крещи: “Виж какво направи. Майка ти никога няма да ти прости и ти ще отидеш в затвора за остатъка от живота ти””.

Кейли Антъни не е убита, твърдял защитникът, а е умряла по-доста по-обикновен начин – от удавяне в басейн. Баез отбелязал:

“В щата Флорида най-честата причина за детска смърт при нещастни случаи е удавяне в басейн”.

Единственото необичайно в случая според Баез било “дисфункционалното” семейство Антъни, което криело мрачни тайни. Адвокатът заявил, че бащата на Кейси я бил насилвал сексуално като дете, което я научило да се справя с реалността по своя откъснат начин, преструвайки се, че всичко е наред и в най-тревожните ситуации. Баез се опитвал да положи основите, които щели да му помогнат да обясни на заседателите странното поведение на Кейси по време на “изчезването” на Кейли.

Той сграбчил основното оръжие на обвинението, склонността на Кейси да послъгва, и го направил част от защитата й. Преструвала ли се е Кейси, че ходи на работа в “Юнивърсъл” цели две години? Да. Лъгала ли е, че има несъществуваща бавачка? Да, правила го е. Но, твърдял Баез, тя го е правила от чувство за самосъхранение, за да държи детето си далеч от баща си.

Пледоарията на Хосе Баез представлявала изключително изпълнение, но дали фактите щели да я подкрепят?

Да обвиним Джордж Антъни

Джордж Антъни
Джордж Антъни

Бащата на Кейси също бил призован на свидетелската скамейка, където показал нрава си, избухвайки срещу адвоката Баез. Но той се изказвал с любов за внучката си и с горест си спомнял за последната им сутрин заедно, която според него била на 16 юни.

Той свидетелствал, че Кейли била тръгнала заедно с майка си за “работа”, а Кейси му казала, че може да закъснеят и да останат в дома на “Зани”.

Адвокатът го нападнал директно с въпроса за сексуалното насилие, което той отрекъл категорично. Отрекъл и намеците, че е помогнал да се отърват от тялото или че е знаел, че Кейли е мъртва. Отрекъл да държи изолирбанд в дома си.

В кръстосания разпит защитата се фокусирала върху трънливите взаимоотношения в семейството. Баез попитал как е възможно семейството да не е знаело, че дъщеря им е бременна в седмия месец, макар че живеела при тях. Оказало се, че Джордж Антъни няма представа кой е бащата на внучката му.

Наяве излязъл въпросът и за предполагаемата му любовна афера с жена на име Ривър Круз, известна също като Кристал Холоуей. Холоуей казала на един телевизионен репортер, че Джордж й бил споделил, че смъртта на Кейли е в резултат на трагичен инцидент. Джордж признал от свидетелската скамейка, че я познава, но само като доброволка в търсенето на детето и отрекъл да е имал връзка с нея.

Разкрило се, че Джордж Антъни е правил опит за самоубийство през януари 2009 г., месец след намирането на останките на Кейли. Защитата представила в съда прощалното му писмо и се опитала да обясни причината за постъпката му като страх от правосъдието. Но бележката показвала единствено един скърбящ дядо:

“Тя беше толкова близо до дома, защо беше там, кой я е оставил там, защо?”.

Обвинението продължило да изтъква, че действията на Джордж показват, че не е знаел какво става: той си бил купил оръжие и дори заплашвал познатите на Кейси с него да му кажат какво се е случило.

Целта на защитата била да дискредитира дядото и да създаде съмнение в показанията му. Целта им била да покажат, че това семейство, макар видимо щастливо, е всъщност дисфункционално. Баез също така се опитвал да повдигне в умовете на заседателите съмнението дали всъщност самият дядо Джордж не е бащата на убитото дете и хроничен лъжец.

Научи повече за:   София Жукова: Бабата касапин от Березовка

Синди Антъни променя историята си

Синди Антъни свидетелства в съда
Синди Антъни свидетелства в съда

Свидетелските показания на майката на Кейси били дори още по-противоречиви. В началото тя твърдяла, че в деня, когато позвънила на 911, Джордж бил докарал колата от общинския паркинг и в нея миришело ужасно.

“Той отвори прозорците, предния капак и багажника на колата”.

Колата според Синди останала в гаража с отворени врати и багажник, докато Джордж се върне от работа. Синди извадила чантата на Кейси и раничката на Кейли от багажника. После изпръскала вътре цял флакон ароматизатор и поставила абсорбиращи кърпички в колата и багажника, в опит да се отърве от ужасната смрад.

Но по време на кръстосания разпит обвинението я притиснало със собствените й противоречиви показания. Когато давала показанията си под клетва, тя била запитана за абсорбиращите кърпички и казала: “Не знам защо кърпичките са били там. Не си спомням да съм ги слагала”. Сега, на скамейката, заявила, че била започнала да взима някакъв нов антидепресант и затова не можела да си спомни подробностите.

Още една дупка била пробита в показанията на Синди Антъни, когато й задали въпроса за търсенето на информация за хлороформ и хлорофил от семейния компютър. За първи път Синди настояла, че тя е правила търсенето.

“Освен това търсих информация и за други неща – ацетон, хидроген пероксид” – казала тя.

Обвинението на бърза ръка съсипало твърденията й. Времето, по което уж била търсила в интернет, не съвпадало, тъй като тогава била на работа. И освен това, изтъкнало обвинението, едновременно с търсенето някой се бил логнал в страницата си в MySpace. Синди Антъни нямала профил в MySpace по онова време. Тя си създала такъв чак след няколко месеца.

Криминалистите

Д-р Джен Гараваля
Д-р Джен Гараваля

Най-трудните за преглъщане показания като че ли дошли от експертите криминалисти. Криминалният антрополог д-р Джон Шулц, който бил изследвал местопрестъплението, описал костите от снимките – открити в горите, разпръснати през 4-5 м – като “дъвкани от животни”.

Патологът от окръг Ориндж д-р Джен Гараваля, която определила смъртта на Кейли като убийство по неизяснени причини, се превърнала в звездния свидетел на обвинението, въпреки че не представила почти никакви научни доказателства.

Тя свидетелствала, че е видяла износено бебешко одеялце на местопрестъплението и че по него още си личали избледнелите образи на Мечо Пух и Тигър. Стаята на Кейли също била декорирана с мотиви от “Мечо Пух”. Избледняването на щампите подкрепяло мнението, че тялото на Кейли е престояло доста време в гората; тя била открита чак през декември 2008 г.

Обвинението направило голям въпрос и от изолирбанда, намерен върху устата на детския череп.

Д-р Гаравиля свидетелствала: “Няма причина да се слага изолирбанд върху лицето на мъртвец”.

Обвинението дори представило видео анимация, показваща как гниенето трансформира лицето на Кейли със залепения върху него изолирбанд, която защитата гневно отхвърлила и нарекла “фантазия”.

Защитата преминава в настъпление

Кейси Антъни в съда
Кейси Антъни в съда

Защитата преминала в контраатака, прицелвайки се най-вече в начина на смъртта на Кейли.

Тъй като тялото й било твърде разложено, нямало начин да се установи как е умряла и дали е била убита и защитата успяла да накара д-р Гари Уц да признае това. Когато го попитали дали знае как е била убита Кейли, той казал:

“Не знам. Не мога да установя причината и начина на смъртта в този случай”.

Те разпънали на кръст д-р Гаравиля, заради нейното заключение “убийство по неустановени причини”, заявявайки, че това е просто нейно мнение, неподкрепено от научни доказателства.

Тя защитила решението си:

“Фактът, че тялото бе захвърлено да гние в торби е ясна индикация, че някой се е опитал да го скрие” – казала тя. – “Фактът, че по лицето на детето имаше изолирбанд за мен е признак за убийство”.

Защитата протестирала срещу твърдението, че изолирбандът е предизвикал смъртта на Кейли. Той бил облепен около черепа, но едва докосвал кожата на главата.

Други показания също оставили следи от съмнение в умовете на съдебните заседатели.

Комуналният работник Рой Кронк, който открил тялото, бил призован на свидетелското място и разказал, че бил видял черепа и се опитал да сигнализира на полицията няколко пъти още в началото на август. Защитата се опитала да прокара тезата, че Кронк сам е режисирал местопрестъплението, с цел да вземе парите от наградата за откриването на тялото.

Доказателствата за хлороформ, представени от свидетеля на обвинението д-р Арпад Вос от лаборатория “Оукридж” към Университета в Тенеси, били наречени от защитата “експериментални”. Съпоставени с показанията на д-р Маркъс Уайс – химик и колега на Вос – яснотата на доказателствата за нивото на хлороформа в багажника вече не изглеждала толкова очевидна – те биха могли да се дължат на съвсем обикновен препарат за почистване.

Д-р Уайс предположил, че гниещата миризма в багажника би могла да се дължи на оставен в колата боклук, когато тя била зарязана от Кейси на паркинга без гориво. За всеки свидетел, който твърдял, че е усетил “миризмата на смърт” в колата, адвокат Баез изваждал двама други, които свидетелствали, че не са подушвали подобна миризма около автомобила.

Заключителни речи

Обвинението се придържало към стратегията си до последно. Кейси Антъни е хронична лъжкиня, която е убила Кейли и след това е прикрила убийството, защото искала да е свободна. Те обобщили наново представянето на доказателствата си, но не били в състояние да докажат как е била убита Кейли.

Прокурор Джеф Аштън се опитал да докосне емоциите на съдебните заседатели:

“Можем само да се надяваме, че хлороформът е бил използван преди поставянето на изолирбанда и Кейли си е отишла в мир и без страх” – казал той. – “Но тя си е отишла и е умряла, защото не е можела да диша. Умряла е, защото е имала три ленти изолирбанд, залепени върху носа и устата й. Умряла е, защото нейната майка е решила, че животът, който иска е по-важен”.

“Когато имаш дете, то се превръща в твоя живот” – продължил той. – “В този случай става въпрос за сблъсъка между отговорността и очакванията, които идват с нея, и животът, който Кейси Антъни е искала да има”.

В края на процеса защитата вече напълно изоставила теорията, че Кейси е била насилвана от баща си и вместо това се фокусирала върху създаването на съмнение в умовете на съдебните заседатели. Защитата нарекла тезата на обвинението “фантазия”. Фантастични търсения, фантастични изследвания, фантастичен изолирбанд, фантастични петна… и никакви истински, солидни доказателства.

В своите заключителни аргументи Баез посочил:

“Единственият въпрос, на който никога няма да бъде отговорено, ключовият въпрос, който никога няма да бъде доказан, е “Как е умряла Кейли?”. Точно затова сме тук. Няма спор, че тя си е отишла. Ключовият въпрос, отнасящ се към всички обвинения за убийство и насилие над дете, е как е умряла? На този въпрос не беше отговорено”.

“Тя не е имала мотив. Кейси се е отнасяла добре с Кейли. Тя е обичала това дете. Нито един свидетел не каза, че Кейси Антъни някога е била нещо друго, освен любяща майка” – напомнил той на журито.

Присъдата

Семейство Антъни и защитата се радват на победата си
Семейство Антъни и защитата се радват на победата си

На 5 юли 2011 г. съдебните заседатели се върнали с присъда, която шокирала нацията. Кейси Антъни била призната за невинна по обвиненията в убийство и насилие над дете. Признали я за виновна единствено по обвиненията за възпрепятстване на разследването. Тя била освободена няколко седмици по-късно, след като излежала три години в затвора в очакване на процеса си.

На 6 юли писмата на Кейси от затвора изтекли в публичното пространство. В над 250 написани на ръка страници тя описва живота си зад решетките и плановете си за бъдещето. Сред нейните бъдещи мечти присъства и тази за дете:

“Преди известно време сънувах, че съм бременна” – пише Кейси. – “Сякаш бях заченала Кейли отново. Мислила съм за осиновяване, което ми звучи странно дори като го казвам, но на света има толкова много деца, които заслужават да бъдат обичани”.

Адвокатът на родителите на Кейси съобщил на медиите, че семейството е получавало смъртни заплахи след произнасянето на присъдата “невинна”.

След края на процеса няколко съдебни заседатели обяснили мотивите за решението си.

Дженифър Форд казала за новините по телевизия ABC:

“Не казвам, че е невинна. Просто казвам, че нямаше достатъчно доказателства. Ако не можеш да докажеш какво е престъплението, няма как да определиш какво да бъде наказанието”.

Форд казала също, че всички заседатели са се чувствали “страшно зле”, но нямали друг избор, освен да произнесат присъдата “невинен”.

След края на делото се появяват най-различни движения, които се борят за създаването на нов закон, наречен “Законът на Кейли”, който би трябвало да наложи по-строги изисквания към родителите да съобщават своевременно на властите за изчезването или смъртта на детето им. Една такава петиция, публикувана на Change.org, събира над 920 000 електронни подписа. В отговор на това законодателите в четири щата – Флорида, Оклахома, Ню Йорк и Западна Вирджиния – вече са започнали да работят по няколко версии на “Закона на Кейли”.

Посочената от Кейси Антъни като похитителка на дъщеря й Зинейда Фернардез-Гонзалез завежда граждански иск срещу нея, оплаквайки се пред медиите, че заради лъжите на Кейси е загубила работата си и е била изгонена от дома си. Освен това получавала телефонни заплахи срещу себе си и децата си.

В съдебната зала на общественото мнение обаче изглежда, че присъдата над Кейси Антъни е виновна по всички обвинения. Хората изливат гнева си във Фейсбук и Туитър и наричат присъдата “О Джей №2″. Повечето наблюдатели очакват тя да изчезне след освобождаването й, както би направил всеки на нейното място, преследван от подобна зловеща слава.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
Направи дарение чрез Revolut 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: DilyanaMihailDonikaTANYAGeorgi
360

Материалът е по идея на Heh
Източници: trutv.com, wikipedia.org

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

24
Напиши коментар

avatar
23 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
21 Автори на коментари
ДимитърСилвиятутиМимиДеси Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
дани
Гост

В крайна сметка при недоказана теза, цивилизованите страни отсъждат така.
Иначе историята е уникална по свой начин.

Тони
Гост
Тони

Покъртителна история!
Жалко за детенцето! От все сърце желая да се случи същото на майка му.
Нека почива в мир детето.

Marina
Гост
Marina

Еми то не може да ходиш да се е*еш и да пиеш, и в същото време да гледаш дете !!!!!

OMG
Гост
OMG

What a bitch!

betsaibe
Гост
betsaibe

ужасна и много трагична история,жалко за хубавото момиченце.Но аз се чудя как така няма доказателства…?Какво правят косми от косата на детенцето и “съмнителните петна” в багажника…?

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Понятието “справедливост” е измислица и не съществува,този материал го доказва на 101%.

Firefly
Гост

Поредното доказателство за нефункциониращата съдебна система. И в крайна сметка успяват ли изобщо да разберат какво е станало? Първо уж била изчезнала, после пък се била удавила, ама родителите на Кейси нали отричат. Всяка дума от показанията й е доказана лъжа и всеки нормално мислещ човек е абсолютно наясно, че въпросната е виновна.

Марти
Гост
Марти

Четох за тази кучка на доста места. Някои предполагат, че е замаяла детето с хлороформ, завързала го е, запушила му устата и го е оставила да умре на жегата в багажника на колата си. Пълно е с нейни снимки в нет-а – абсолютно нагла, долнопробна и безсърдечна курва, която натова отгоре сега ще натрупа и пари от това да разказва “историята” си на медии. Остава да й предложат снимки в Плейбой…

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Ама от онези снимки,дето ги правят съдебни лекари върху масата! 🙂

Марти
Гост
Марти

Не бре, Москвич, палави некви такива ще дойдат 🙂 Гледай, надявам се, че и Силвето ще оцени някой дадености:

http://chanceplus1.com/casey-anthony-is-in-demand/

http://hostingb.hotchyx.com/adult-image-hosting-05/577casey_nude_2008_540x305.jpg

Москвич 412
Гост
Москвич 412

Щом са съдебни заседатели,трябва да си помислим,че ще направят такива работи,все пак ако заподозрат,че в тях има честност и справедливост,ще ги уволнят веднага! 🙂 Иначе за снимките не ме разбра,имах предвид да и теглят куршума и да дадат снимки от аутопсията.

klachiankata
Гост
klachiankata

Интересно кой плаща половин милион гаранция за някой си и не веднъж,а три пъти – това са си милион и половина долара!!!Дори и да не е един човек – как се случват тия работи?

ceci
Гост
ceci

Наистина и на мене ми е интересно кой плаща гаранцията и!?Някой близък или някой любовник,защото като чета статията и оставам с мисълта,че не е оставала без мъж.

Мариела Ч.
Гост
Мариела Ч.

Четох някъде че гаранцията е платена от семейството й-те са пратили парите анонимно

kleo70
Гост
kleo70

ЗАМИСЛИХ СЕ ЗАЩО НЕ СА ВЗЕТИ ПРОБИ ЗА ДНК АНАЛИЗ ОТ БАГАЖНИКА НА КОЛАТА ЗА СЕ РАЗБЕРЕ ДАЛИ МАЛКАТА Е БИЛА В НЕГО.СПОРЕД МЕН ЦЯЛИЯТ ШУМ Е ЗА НИЩО ТЕХНОЛОГИЯТА Е ТОЛКОВА НАПРЕДНАЛА ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА НЕ ОТКРИЯТ ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТА Й.МНОГО МИ Е СТРАНЕН ТОЗИ СЛУЧАЙ

тедимур
Гост
тедимур

Здравейте Силве, сайтът Ви е прекрасен! Благодаря! Имам една молба към Вас – интересувам се от случая Мадди Макканс, изчезнала през 05.2007г. в Португалия. Оказва се, че в БГ пространството няма много информация за този случай. За последно четох книгата на Гонзало Амарал “Истина в лъжата” през 2008г., веднага след излизането й на испански и оттогава – край. Има ли възможност да научим истината “до момента” за този случай, как се развиват събитията с “докторите-родители” и близнаците. Последно знам, че книгата му е забранена в Англия. Имам собствена версия по въпроса и затова живо ме интересува. Благодаря Ви предварително:-) Ще… виж още »

dark_child
Гост
dark_child

О,мили,всемогъщи Боже!!!!!!!!!!
Тази кучка е оправдана по обвинението,че е убила собственото си детенце???
Как искам да имаше справедливост на този проклет,скапан свят.Това детенце е искало само да има майка,която да я обича,която да се грижи за нея.Децата са най-святото нещо на този свят.Сърцето ми се разкъсва всеки път,когато прочета за някое детенце…за Бога,кой би могъл да посегне на дете…?!Ние хората сме най-големите чудовица,които някога са стъпвали по земята…
А Кейли..малко ангелче..,просто сърцето ми се къса…

Елена
Гост
Елена

Историята е много заплетена и наистина изглежда най-логично Кейси да е убийцата на детето. Поведението й не е нормално за една майка, това е факт. Има обаче някои неща, които не ми се връзват – първо – гаранцията от 1,5 милиона долара е непосилна за средностатистическо американско семейство, каквито са родителите на Кейси. Медицинска сестра и ченге няма откъде да извадят толкова пари. Второ – Ако Кейси е била уволнена от Юнивърсъл Студиос през април 2006-та, и до юни 2008-ма не е работела нищо, това прави повече от 2 години, през които тя би трябвало все отнякъде да има доходи,… виж още »

Деси
Гост
Деси

Невинна?Сериозно ли?Колата й мирише на труп а на компютъра й е търсено информация за едно от оръжията което е било използвано.Немога да повярвам колко зле е съдебната система на Америка

Мими
Гост
Мими

Изключително МНОГО съчувствам на детенцето само то си знае какво е преживявало.Майката изобщо ли няма капчица срам,че всъщност тя е виновна за убийството на собствената си дъщеря?Нито съдийте ,нито медиите ,нито някой друг може да ме обеди в обратното,нито да промени факта,че детето е МЪРТВО!Но какъв човек подяволите трябва да си за да убиеш ДВЕ годишно ДЕТЕ!И как така за това ,че по всичко си личи ,че майката е виновна съдийте обвиниха майка й а НЕ истинската убийца…просто не мога да го разбера.Надявам се момиченцето да е на по-добро място сега ,далеч от тежкия живот и от несправедливостта на някои… виж още »

тути
Гост
тути

Аз лично бих се позаинтересувал който е човека в тайна, който два пъти подред плаща по половин миллион за я измъкне от затвора… Нищо чудно да е същият който е плащал и на въпросната защита да бълва и манипулира всякакви измишльотини само и само да не влезе в затвора… кой е онзи който покровителства тази луда майка обила детето си.. и защо???

Силвия
Гост
Силвия

Едно нещо ме учудва като не е искала да бъде майка, защо не се е пазила? Защо не е ползвала предпазни средства? Ако примерно е научила късно и не може да се направи аборт, след като го роди защо не го е дала за осиновяване?

Димитър
Гост
Димитър

Вчера излезе епизод за този случай в канала JCS – Criminal Psychology, който следя в YouTube. Може да е интересен на някой – https://www.youtube.com/watch?v=eJt_afGN3IQ . Съдържа аудио и видео записи от разпитите на Кейси, както и анализ на случая в детайли. А за присъдата – за мен е поредното доказателство за несъвършеността на американската правосъдна система, колкото и да си я обичат и хвалят. Така става, когато в наказателния процес се изследва само формалната истина, а не обективната, тоест при американците, само това, което е налично като доказателства в процеса – в рамките на него се установява истината, останалото извън… виж още »