Изчезването на Кейли Антъни или Хроничните лъжи на една майка

Слънчевият американски град Орландо в щата Флорида не винаги е това, което изглежда. Популярното ваканционно убежище тази година зае трето място в статистиките на ФБР за най-опасен град в САЩ. Местните вечерни новини изобилстват от истории за убийства, наркотици, изнасилвания и нападения на банди.

Но никой не символизира шизофреничната индивидуалност на града по-добре от Кейси Антъни. Процесът срещу тази млада майка, обвинена в убийството на двегодишната си дъщеря, се превръща в зрелищно шоу, изобилстващо от изненадващи обрати, семейни тайни и правни машинации. Покъртителната съдба на малкото момиченце и хроничните лъжи на неговата майка приковават интереса на милиони американци, уверени във вината на обвиняемата и в нейната осъдителна присъда. Краят на историята обаче шокира обществото и оставя мнозина с горчив привкус в устата.

Изчезнала

Кейси Антъни изчаква почти месец преди да съобщи, че двегодишната й дъщеря Кейли е изчезнала. И дори тогава не тя се обажда в шерифското управление, а майка й Синди Антъни.

Кейси и Кейли Антъни
Кейси и Кейли Антъни

В 20:44 часа на 15 юли 2008 г. Синди се свързва с властите в окръг Ориндж и им заявява, че иска да арестуват нейната 22-годишна дъщеря, защото е откраднала колата й. След това бабата подмята небрежно:

“Имам и едно тригодишно внуче, което липсва от месец”.

Кейли ще навърши 3 годинки след три седмици.

Диспечерката звучи леко шокирано, когато пита Синди дали иска да обяви детето за изчезнало.

“Това се опитвам да направя, г-жо” – казва Синди. Обяснява, че дъщеря й е откраднала колата й и малко пари, и е изчезнала преди четири седмици.

“Нямаше я цял месец” – казва Синди. – “Нея я открих, но не мога да намеря внучката си”.

Диспечерката обещава да изпрати екип шерифи в дома на семейство Антъни, намиращ се в покрайнините на Орландо.

След един час Синди отново позвънява на 911. Този път звучи много разстроена.

“Нещо не е наред” – казва тя на диспечерката, – “Намерих колата на дъщеря ми днес. Мирише сякаш е имало труп вътре”.

Синди отново споменава, че не е виждала внучката си от средата на юни.

Диспечерката иска да говори с майката на детето. Кейси взима слушалката.

Кейли с баба си Синди и дядо си Джордж
Кейли с баба си Синди и дядо си Джордж

“Дъщеря ми липсва от 31 дни” – казва тя. – “Знам при кого е. Опитвах се да се свържа с нея”.

Кейси казва на диспечерката, че по-рано същия ден е получила обаждане от Кейли, но то е продължило само минута преди някой да затвори телефона. Когато се е опитала отново да набере номера, той вече е бил изключен.

Кейси твърди, че нейната бавачка – жена на име Зинейда Фернандез-Гонзалез, която се е грижела за Кейли от почти две години, е отвлякла малкото момиченце.

“Защо се обаждате сега?” – пита с недоверие диспечерката. – “Защо не се обадихте преди 31 дни?”.

“Търсех я и се опитвах да я издиря чрез други източници, което беше глупаво” – отговаря Кейси.

Още в началото нещо в тази история не звучи както трябва. Млада майка, която изчаква цял месец преди да съобщи за изчезването на почти 3-годишната си дъщеря? Скоро случаят ще претърпи още по-зловещи обрати и ще привлече вниманието на цяла Америка.

Странна история

Когато шерифите от окръг Ориндж пристигат в дома на семейство Антъни, Кейси им разказва една наистина странна история. Заявява, че е видяла Кейли за последен път на 9 юни, когато я е оставила в дома на бавачката й Зинейда Фернандез-Гонзалез, живееща в апартамент №210 в комплекс “Соуграс Апартмънтс” на улица “Саут Конуей Роуд”.

Зинейда се е грижела за Кейли от почти две години и последните няколко месеца Кейси е оставяла дъщеря си при нея в апартамента й. Преди това е водела детето в дома на майката на Зинейда близо до авеню “Мичиган”, а още по-преди в друг апартамент на Зинейда, намиращ се на улица “Норт Хилсайд Драйв”.

Кейси Антъни
Кейси Антъни

Кейси разказва на детективите, че е намерила Зинейда чрез свой приятел на име Джеф Хопкинс, с когото работи в “Юнивърсъл Студиос”. Зинейда някога е била бавачка на сина му.

На 9 юни, след като оставя Кейли при бавачката, Кейси отива в “Юнивърсъл Студиос”, където работи като организатор на събития. Когато се връща в апартамента на Зинейда към 17:00 часа, там няма никого. Опитва се да се свърже с жената по телефона, но номерът е изключен или извън обхват.

Кейси изчаква два часа и се отправя към жилището на приятеля си, което описва като: “Едно от местата, където се чувствам като у дома си”. Тя живее там през следващия един месец и през цялото време търси дъщеря си, и избягва родителите си. Не споменава на своя приятел, че детето й е изчезнало.

Късно вечерта на 15 юли, пет седмици след предполагаемото отвличане, Кейси Антъни най-сетне дава на следователите писмени показания, описващи обстоятелствата около изчезването на дъщеря й.

В тях твърди, че три дни след изчезването на Кейли, на 12 юни е получила обаждане от основната заподозряна Зинейда Фернандез-Гонзалез. Но в изявлението си Кейси не предлага никакви други подробности. “Получих кратко обаждане от Зинейда” – е всичко, което казва за този разговор.

Освен това признава на полицията, че е лъгала приятелите и семейството си, и дори е крала от тях. Кейси обяснява, че е прекарала последния месец в обикаляне на молове и паркове, “всички места, за които си спомнях, че Зинейда водеше Кейли”. Посещавала е и местните барове и ресторанти, опитвайки се да намери информация за Кейли или Зинейда.

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Когато я питат дали е казала на някого за отвличането на дъщеря си, Кейси казва, че е споделила с двама свои бивши колеги от “Юнивърсъл” – Джеф Хопкинс и Джулиет Луис, които работят в нейния отдел. Обаждала се е няколко пъти на Джеф по телефона в последните седмици, за да научи от него повече за Зинейда.

Историята на Кейси звучи неправдоподобно, но не и невъзможно. Може би в състояние на отчаяние и паника, майката се е опитала сама да намери дъщеря си. Може би, както казва тя, се е страхувала, че нещо лошо ще се случи с детето й, ако Зинейда разбере, че е говорила с полицията или медиите.

Скоро обаче детективите ще научат, че всичко, което им е разказала Кейси Антъни е лъжа. Абсолютно всичко.

Разплитане

Във филма “Обичайните заподозрени” (1995) героят на актьора Кевин Спейси – Върбал Кинт – разказва на полицията една сложна история за сенчест криминален гений и убиец на име Кайзер Созе, когото малцина са виждали и в чието съществуване мнозина се съмняват. В края на филма детективите откриват, че историята на Кинт представлява всъщност умело изфабрикувана измислица, сглобена почти изцяло и на момента от знаците и подсказките, които Кинт е забелязал в стаята за разпити.

Историята на Кейси Антъни за Зинейда Фернандез-Гонзалез се оказва също толкова заплетена – и сложно скроена – колкото историята на Върбал Кинт за Кайзер Созе.

Някъде към полунощ на 16 юли детектив Юри Мелич иска от Кейси телефона на Зинейда – жената, която се е грижила за дъщеря й от две години. Кейси казва, че няма номера й. Мелич иска телефоните на бившите й колеги Джеф Хопкинкс и Джулиет Луис, с които е споделила за отвличането на дъщеря си. Кейси няма и техните номера.

Обяснява, че е изгубила един от двата си мобилни телефона преди девет дни. Номерата, които търсят детективите, са били в изгубения телефон. Нито Джеф, нито Джулиет живеят вече в Орландо, казва тя. Джеф се е преместил в Джаксънвил, а Джулиет в Ню Йорк.

Връзката “Юнивърсъл”

Рано на следващата сутрин детектив Юри Мелич закарва Кейси Антъни до трите адреса, където твърди, че е оставяла Кейли при Зинейда – апартаментът в “Соуграс”, апартаментът на “Норт Хилсайд Драйв” и комплексът край авеню “Мичигън”. Мелич не може да открие никой, който да познава бавачката, нито пък някакви документи, че тя някога е живяла на тези места.

Плакат на изчезнала Кейли
Плакат на изчезнала Кейли

Управителят на “Соуграс Апартмънтс” казва, че апартамент №210 стои празен от февруари.

Детектив Мелич оставя Кейси в дома на родителите й и се отправя към “Юнивърсъл Студиос”.

Там открива, че Кейси Антъни е била уволнена през април 2006 г. Джефри Хопкинс наистина е работил в студиото, но е напуснал още през 2002-а, а никой не познава служителка с името Джулиет Луис. Кейси споменава в показанията си, че самата Зинейда Фернандез-Гонзалес също е била сезонен работник там, но компанията не може да намери никакви записки за служител с нейното име.

Детектив Мелич се обажда на Кейси от “Юнивърсъл” и пуска разговора на високоговорител, така че ръководството на компанията да може да я чуе какво казва. Детективът отново я помолва да разкаже за работата си в студиото. Кейси казва, че има свой собствен офис, но не може да си спомни номера на сградата или да опише точното й местонахождение. Дава на Мелич телефонния номер в офиса си, но служителите на компанията заявяват, че той не е валиден. Кейси казва, че прекият й началник се казва Том Манли, но такъв човек в “Юнивърсъл” не съществува. Когато Мелич я пита дали има служебна карта, Кейси казва, че я е изгубила.

Мелич изпраща двама шерифи да докарат Кейси Антъни в студиото. Когато пристига, охраната на входа отказва да я пусне, защото нито има служебна карта, нито някой я познава. Налага се Мелич да я преведе лично през охранителния пост.

Детективът я помолва да го отведе в офиса си. Кейси повежда него и двамата шерифи към една сграда и после тръгва по един коридор. Според доклада на Мелич:

“Тя се държеше уверено, сякаш знаеше къде отива”.

Но нейното държание се оказва просто актьорско изпълнение. По средата на коридора тя спира, обръща се към Мелич и признава, че не работи в “Юнивърсъл Студиос”. Лъгах ви, казва тя.

Сега детектив Мелич трябва да разбере колко точно лъжи е изрекла Кейси Антъни и защо всъщност лъже.

Честно казано

Кейси Антъни със сигурност не се държи като човек, който се опитва да помогне на полицията да намери дъщеря й. Всъщност нейните лъжи объркват детективите и ги карат да губят ценно време в преследване на фалшиви следи.

Кейси Антъни
Кейси Антъни

Мелич заема една стая в студиото и заедно с двамата шерифи подема повторен разпит на Кейси Антъни. Ако се е надявал, че сега тя най-накрая ще му каже истината, го очаква голямо разочарование. Дори изправена пред собствените си нелепи лъжи, Кейси отказва да се предаде. Настоява, че е оставила Кейли при Зинейда на 9 юни, въпреки че въпросното жилище е празно от няколко месеца.

Кейси признава, че не всичко, което е казала на детективите, е истина, но твърди, че не всичко е лъжа. Някой неща са верни. Настоява, че прави всичко възможно да им помогне да намерят Кейли.

Научи повече за:   Лейси Спиърс: Любовта на мама

“Страх ме е” – казва тя. – “Не знам къде е дъщеря ми. Последният човек, с когото я видях, е Зинейда”.

Детективите искат да знаят защо ги е завела в “Юнивърсъл Студиос”, след като не работи там вече повече от две години. Как това ще помогне в откриването на дъщеря й?

“Честно казано, исках да дойда и да се опитам да говоря с охраната” – казва Кейси. – “И може би да раздам снимката на Кейли наоколо”.

С напредването на разпита раздразненият детектив я пита:

“Искам да ми отговориш как това, че ни лъжеш, ще ни помогне да намерим дъщеря ти?”.

“Няма да помогне” – признава най-накрая Кейси.

Задънена улица

Тримата детективи, разпитващи Кейси Антъни в “Юнивърсъл Студиос” в следобеда на 16 юли, имат зад гърба си общо над 30 години криминални разследвания. Те са експерти в разпитите, но уменията им изглежда нямат никакъв ефект върху 22-годишната майка. Тя продължава да сипе лъжа след лъжа, сякаш без да я е грижа, че животът на дъщеря й може да зависи от това.

Кейли Антъни
Кейли Антъни

“Щом основната ти грижа е да намерим дъщеря ти” – настоява един от детективите, – “и не мислиш, че като ни лъжеш ни помагаш, защо го правиш?”.

“Защото ме е страх” – казва Кейси. – “Знам, че вариантите ми са на изчерпване. Вече мина цял месец”.

“От какво те е страх” – пита я друг детектив.

“Страх ме е, че никога вече няма да видя дъщеря си”.

Колкото повече я притискат детективите за истината, толкова по-често чуват нелогичната история с бавачката. Попитана отново защо ги е довела в “Юнивърсъл”, тя отговаря, че Кейли е обичала да идва тук:

“Връщам се на местата, които са й познати”.

“На колко е години тя?” – пита я детективът.

“Почти на три”.

“Да не би да мислиш, че ще си хване такси дотук?”.

Към края на разпита детективите усещат, че са попаднали в задънена улица.

Бавачката и приятелят

След втория разпит на Кейси Антъни детектив Юри Мелич записва в доклада си:

“Държа да отбележа, че в нито един момент Кейси Антъни не показа никакви явни емоции, свързани със загубата на детето й. Тя не плака, нито показа признаци, че е наистина разтревожена за сигурността на детето. Държа се стоически и монотонно по време на всичките ни контакти”.

Около два часа по-късно детективите издирват истинската Зинейда Фернандез-Гонзалез. Тя е посетила “Соуграс Апартмънтс” на 17 юни, търсейки жилище за себе си и дъщерите си. Попълнила е картата за гости, но в крайна сметка се е отказала да наеме апартамент. Жената поглежда снимките на Кейси и Кейли и заявява на детективите, че никога не ги е виждала. Казва също, че никога не е работила като бавачка.

Разследващите предполагат, че тъй като има приятелка, живееща в “Соуграс Апартмънтс”, Кейси може да е видяла картата за гости и да си е спомнила името на Зинейда, когато е почуствала потребност да посочи заподозрян.

Детективите разговарят и с настоящия приятел на Кейси Антъни Лазаро.

Лазаро разказва, че се е запознал с нея през май и двамата излизат от началото на юни. Кейси живее в апартамента му от 10 юни. Научил е за изчезването на Кейли, чак когато шерифите са почукали на вратата му в ранните часове на 16 юли. Лазаро казва, че е видял детето за последен път на 2 юни, когато Кейси я е довела да си играе на басейна. През петте седмици, в които е живяла при него, Кейси не е казала и дума за липсата на дъщеря си. Антъни понякога я е питал как е малката, а тя му е казвала, че детето е с бавачката си.

Арестът

Освен с любовника на Кейси Антъни, шерифите от окръг Ориндж разговарят и с няколко от приятелите й. Особено се интересуват от нейните занимания в периода 9-15 юли, когато уж отчаяно се е опитвала да открие дъщеря си.

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Нейната близка приятелка Ейми Хайзинга разказва, че Кейси я е взела от летището в 14:30 ч. на 15 юли и я е закарала вкъщи. Това е само два и половина часа след времето, в което Кейси твърди, че е получила кратко обаждане от изчезналата си дъщеря. Хайзинга заявява, че Кейси изобщо не й е споменала за отвличането на Кейли.

Джеси Грунд – бивш полицейски служител и някогашен годеник на Кейси – описва бившата си приятелка като “хронична лъжкиня”. На 24 юни Грунд е изгубил работата си и се е обадил на Кейси за утеха. Тя се е опитала да му повдигне духа и му е казала, че е свободна през следващия уикенд, ако иска да излязат заедно. Грунд казва, че по време на техния разговор му се е сторило, че чува как Кейли си играе наблизо, а Кейси й се кара да слезе от някаква маса.

В петък на 27 юни Кейси се е обадила на Грунд и го е попитала дали иска да я придружи във “Фюжън” – популярно нощно заведение. Той я е попитал кой гледа Кейли, тъй като е знаел, че Кейси не се разбира добре с майка си. Тя му е казала, че Кейли е на плаж с бавачката си.

Датата на това обаждане е многозначителна. Три дни след като Грунд загубва работата си като полицай – дата, която той трудно би забравил, и 18 дни след деня, в който Кейси твърди, че дъщеря й е била отвлечена. Въпреки това, вместо да поиска помощ от бившия си приятел и полицейски служител в търсенето на дъщеря си, тя го е поканила да ходят на дискотека.

В 16:30 часа на 16 юли детективите арестуват Кейси Антъни по обвинения в липса на родителски грижи, даване на фалшиви показания и възпрепятстване на криминално разследване. Без тяло обаче не могат да я обвинят в убийство.

Разкривайки лъжите на Кейси, детективите се опасяват от най-лошото. Страхуват се, че малката Кейли Антъни е мъртва.

Обаждане от затвора

Малко след 23:00 часа в деня на ареста си, Кейси Антъни се обажда в дома на родителите си от затвора. Обаждането се записва. Тя е ядосана, че майка й е говорила с медиите. Синди Антъни й казва, че ако не е лъгала детективите, сега нямало да е в затвора и я моли да им каже къде е Кейли.

Кейли Антъни
Кейли Антъни

“Нямам идея къде е Кейли” – казва Кейси. – “Ако знаех къде е Кейли, мислиш ли, че щеше да стане така? Не!”.

Кейси умолява всеки, който разговаря с нея по телефона, да й даде номера на нейния нов приятел Антъни Лазаро. Тя изглежда много по-заинтересована от това да се свърже с Тони, отколкото да разбере как върви издирването на изчезналата й дъщеря.

Когато нейната приятелка Кристина Честър взима слушалката, Кейси побързва да разкритикува разследването:

“Единственият начин да открият Кейли е, ако започнат да се вслушват в онова, което им казвам. Опитвам се да им помогна, но те не ми позволяват”.

Дори изправена пред лицето на неопровержими доказателства, че нейната история за изчезването на Кейли е една колосална лъжа, Кейси отказва да се предаде и настоява, че мистериозната бавачка е отвлякла дъщеря й на 9 юни.

“Тя е последният човек, при когото беше” – казва Кейси на приятелката си по телефона. – “Тогава за последен път видях Кейли”.

Но Кейси е объркала датата. Някой е виждал Кейли цяла седмица след “изчезването” й на 9 юни.

Денят на бащата

В писмените си показания и в разпитите си Кейси Антъни упорито твърди, че за последен път е видяла дъщеря си Кейли на 9 юни, когато я е оставила в апартамента на бавачката. Дори настоява, че е получила телефонно обаждане от нея три дни по-късно, но бавачката не е искала да й каже къде е детето.

Но детективите установяват, че всъщност Кейли не е изчезнала на 9 юни. Тя е била жива, здрава и щастлива в Деня на бащата, 15 юни, когато нейната баба Синди Антъни я е завела в старческия дом “Маунт Дора” на посещение при прадядо й Алекс Плиси.

По време на визитата някой е заснел с видеокамера как Кейли седи на една маса и разглежда детска книжка. Видеото показва едно сладко, игриво момиченце в синя рокличка и коса, вързана на конска опашка. Това е последната снимка на Кейли.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
Кейли в старческия дом на прадядо си
Кейли в старческия дом на прадядо си

След старческия дом двете са отишли на гости и при майката на Синди – прабаба Шърли Плиси. Вечеряли са в дома й. По-късно същата вечер Синди и малката са се върнали у дома и Кейли е прекарала нощта с майка си.

На следващия ден в 12:50 часа бащата на Кейси Джордж е видял как внучката му и дъщеря му излизат от къщи. Той си спомня, че Кейли е била облечена в дънкова пола и розова блузка, с бели обувки. Носела е малка раничка с картинки на маймунки, слънчеви очила с бели рамки и коса, вързана на опашка. Джордж казва на детективите, че е сигурен за часа, защото е гледал едно от любимите си предавания по телевизията.

“Тогава видях внучката си за последен път” – казва г-н Антъни.

Семейство Антъни не са единствените, които са виждали Кейли след 9 юни.

Рикардо Моралес, който е излизал с Кейси от февруари до април 2008-а, казва на детективите, че майка и дъщеря са прекарали нощта на 9 юни в неговия апартамент; той и Кейси са правили секс през онази нощ. Моралес е видял Кейли за последен път в утрото на 10 юни, когато е тръгнал за работа. Кейси и Кейли са седели на дивана му. Историята му е потвърдена от Ейми Хайзинга.

Моралес разказва, че докато е излизал с Кейси, тя му е казвала, че работи като организатор на събития в “Юнивърсъл Студиос” и е студентка в обществения колеж “Валенсия”. В действителност тя не само че не е работела в “Юнивърсъл” по онова време, но от колежа казват на властите, че никога не е била техен студент.

Странно поведение

За жена, чиято дъщеря е изчезнала и все още липсва, поведението на Кейси Антъни след предполагаемото отвличане на Кейли на 9 юни се струва доста странно на детективите.

В нощта на 20 юни Кейси е заснета да се забавлява в нощен клуб “Фюжън”, където новият й приятел Тони Лазаро работи като диджей. На снимките тя е усмихната и очевидно много се забавлява. Нещо, което не е нормално за млада майка, чието бебе липсва от почти две седмици.

Кейси Антъни (вляво) се забавлява в дискотека след изчезването на детето си
Кейси Антъни (най-вляво) се забавлява в дискотека след изчезването на детето си

След това в нощта на 27 юни белият понтиак “Сънфайър” на Кейси е останал без гориво и тя го е изоставила на един паркинг на улица “Колониъл Драйв”. Три дни по-късно шофьорът на “паяка”, който вдига колата, усеща от нея да се носи някаква ужасна миризма. Същата миризма, казва той, която веднъж е усетил, докато е вдигал кола, в която от няколко дни се е разлагал трупа на един самоубиец.

Научи повече за:   Фредерик Дийминг: Уиндзорския убиец

Кейси изобщо не се е опитала да прибере колата си от общинския паркинг.

Детективите откриват, че на 2 юли тя си е направила татуировка с думите “Bella Vita” на лявата плешка. На 15 юли си е записала нов час за друга татуировка за 19 юли. Също поведение, нетипично за майка на изчезнало дете.

Тони Лазаро е заминал за Ню Йорк от 30 юни до 5 юли. Кейси е прекарала по-голямата част от това време с приятелката си Ейми Хайзинга без нито веднъж да й спомене, че дъщеря й е изчезнала.

Обвинение в убийство

На 17 юли, два дни след като Кейси съобщава за изчезването на Кейли, полицейско куче надушва миризма на разлагащо се човешко тяло, идваща от багажника на нейния понтиак. Вътре са открити човешки косми, подобни на тези от косата на Кейли. Намерени са също “съмнително” петно, вероятно оставено от кръв или други телесни течности, и черна найлонова торба за боклук.

На заседанието за освобождаване под гаранция по обвиненията за възпрепятстване на правосъдието, детективите изтъкват, че разглеждат изчезването на Кейли като разследване на убийство и посочват Кейси като “лице от особен интерес”.

Отбелязвайки нейната липса на съдействие, съдията определя гаранцията й в размер на половин милион долара.

През следващите няколко седмици Кейси ту влиза, ту излиза от затвора. Гарант от Клиъруотър в щата Флорида й плаща гаранцията и я измъква. След това я арестуват за кражба на чекове от приятел и опит да ги осребри с фалшиви документи – инциденти, случили се след изчезването на Кейли, но преди първия й арест. Освобождаването й под гаранция е анулирано. Но тогава някой пак заплаща сумата от половин милион. Не след дълго полицията я арестувала отново по обвинения, свързани с кражба на чекове. На 16 септември тя излиза от затвора за трети път.

Междувременно детективите продължават да търсят Кейли, макар да обявяват, че има “голяма вероятност” момиченцето, чийто рожден ден е бил на 9 август, да е мъртво.

Лабораторните резултати от пробите на въздуха в багажника на колата показват, че в него е имало разлагащо се човешко тяло.

Колата на Кейси Антъни
Колата на Кейси Антъни

Предварителните доклади от лабораторните анализи на ФБР показват наличието на хлороформ в багажника. Следователите откриват, че някой е използвал домашния компютър на Кейси Антъни да търси информация в интернет за хлороформ, три месеца преди последното виждане на Кейли.

На 14 октомври 2008 г. голямото жури във Флорида издава обвинителен акт срещу Кейси Антъни за умишлено убийство при утежняващи вината обстоятелства, насилие над дете и четири обвинения за възпрепятстване на разследването.

Родителите на Кейси настояват, че дъщеря им няма нищо общо с изчезването тяхната внучка.

“Пипнахме я”

Три дни подред, на 11, 12 и 13 август 2008 г., комуналният работник Рой Кронк подава в полицията сигнали за подозрителен предмет, открит в гората на около четвърт миля от дома на семейство Антъни. Но властите пропускат да проверят сигнала му. На 11 декември Кронк отново съобщава за находката си и този път полицията намира на посоченото място човешки скелетни останки в торба за боклук. Вързаната с жълти найлонови връзки торба съдържа малък човешки череп с останки от коса и изолирбанд, залепен върху устата му.

Кейли Антъни
Кейли Антъни

Един от заместник-шерифите на окръг Ориндж възкликва: “Пипнахме я!”.

През следващите четири дни още кости са открити в гората близо до същото място. На 19 декември 2008 г. патологът д-р Джен Гараваля потвърждава официално, че останките принадлежат на Кейли Антъни. Причината за смъртта й не може да бъде установена, но е ясно, че става въпрос за убийство.

Вината на единствената заподозряна ще бъде решена в предстоящия съдебен процес.

Защитата хвърля бомба

Процесът срещу Кейси Антъни за убийството на дъщеря й започва на 24 май 2011 г. след близо две седмици подбиране на съдебни заседатели при необикновен обществен интерес.

За обвинението историята остава същата. Кейси Антъни е хронична лъжкиня, която е убила дъщеря си Кейли, за да си върне свободния ергенски живот, като я е упоила, залепила е устата й с изолирбанд и е захвърлила тялото й в гората. Според обвинението тя е прекарала месеца, изминал между убийството и съобщаването за изчезването на детето, в забавления и купони и дори си е направила татуировка, гласяща “Животът е прекрасен”.

Но с напредването на процеса бързо става ясно, че официалната история – поне за защитата – доста се е променила. Отново.

Времевата линия, която Кейси Антъни първоначално дава на полицията, вече я няма: а именно: това, че на 9 юни нейната дъщеря е изчезнала под грижите на жена на име Зинейда Фернандез-Гонзалез; и това, че е прекарала цял месец в напразни усилия да открие Кейли преди да се обади в полицията.

Сега защитата на Кейси представя съвсем друга история, която превръща обвиняемата – вече низвергната от медиите – в по-достойно за съчувствие същество. Защитата се фокусира върху това да хвърли съмнение и да пробие дупки в тезата на обвинението.

Прокурор Линда Бърдик, която произнася предварителната реч, не помага особено на каузата си. Тя изглежда се опитва да приспи съдебните заседатели, произнасяйки бавно, с натъртване и дълги паузи всяка дума. Това, че те все още са будни в края на пледоарията й представлява истинско чудо.

Кейси Антъни в съда
Кейси Антъни в съда

Обвинението надробява случая си, следвайки предварително изготвената си тактика: Кейси Антъни е искала да бъде свободна и да се забавлява из нощните клубове със своя приятел диджей. Тя не е работила от години, но е лъжела постоянно семейството си, преструвайки се, че тръгва за работа всяка сутрин, макар да не е отивала никъде. Обвинението набляга на факта, че Кейли вече е растяла и скоро е щяла да издаде без да иска тайната на майка си. Това е шокираща теория, но хората извършват убийство за далеч по-дребни неща.

Адвокатът на Кейси Антъни Хосе Баез е изправен пред трудна задача. Той трябва да убеди съдебните заседатели, че подсъдимата, вече е осъдена от общественото мнение, не е убийца и че историята й е съвсем различна.

За да го направи, той хвърля бомба в скута на журито: Кейси Антъни не е съобщила за изчезването на дъщеря си, защото детето й изобщо не е изчезвало. То е загинало в трагичен инцидент в плувния басейн и цялото й семейство се е заело да прикрие случая, инсценирайки убийство.

Дисфункционално семейство

Адвокатът заявява в предварителната си реч:

“Как би могла една майка да чака 30 дни преди да съобщи за изчезването на детето си? Това е лудост. Това е странно. Нещо изобщо не се връзва тук.

Е, отговорът всъщност е доста прост. Тя никога не е изчезвала. Кейли Антъни е умряла на 16 юни 2008 г., когато се е удавила в семейния басейн. Кейси е завила зад ъгъла и когато се е върнала, е заварила баща си Джордж Антъни да държи Кейли в ръцете си. Тя е грабнала детето и е започнала да плаче. Плаче, ли плаче. Скоро след това Джордж е започнал да й крещи: “Виж какво направи. Майка ти никога няма да ти прости и ти ще отидеш в затвора за остатъка от живота ти””.

Кейси Антъни в съда
Кейси Антъни в съда

Кейли Антъни не е убита, твърди защитникът, а е умряла по-доста по-прозаичен начин – от удавяне в басейн. Баез отбелязва:

“В щата Флорида най-честата причина за детска смърт при нещастни случаи е удавяне в басейн”.

Според Баез единственото необичайно нещо в случая е “дисфункционалното” семейство Антъни, криещо мрачни тайни. Адвокатът заявява, че бащата на Кейси я е насилвал сексуално като дете, което я е научило да се справя с реалността по своя откъснат начин, преструвайки се, че всичко е наред и в най-тревожните ситуации. Баез се опитва да положи основите, които ще му помогнат да обясни на заседателите странното поведение на Кейси по време на “изчезването” на Кейли.

Той сграбчва основното оръжие на обвинението, склонността на Кейси да послъгва, и го превръща в част от защитата й. Преструвала ли се е Кейси, че ходи на работа в “Юнивърсъл” цели две години? Да. Лъгала ли е, че има несъществуваща бавачка? Да, правила го е. Но, твърди Баез, тя го е правила от чувство за самосъхранение, за да държи детето си далеч от баща си.

Пледоарията на Хосе Баез е впечатляваща, но дали фактите ще я подкрепят?

Да обвиним Джордж Антъни

Бащата на Кейси също е призован на свидетелската скамейка, където показва нрава си, избухвайки срещу адвоката Баез. Но той се изказва с любов за внучката си и с горест си спомня за последната им сутрин заедно, която според него е била на 16 юни.

Джордж Антъни
Джордж Антъни

Той свидетелства, че Кейли е тръгнала заедно с майка си за “работа”, а Кейси му е казала, че може да закъснеят и да останат в дома на “Зани”.

Адвокатът го напада директно с въпроса за сексуалното насилие, което той отрича категорично. Отрича и намеците, че е помогнал да се отърват от тялото или че е знаел, че Кейли е мъртва. Отрича да държи изолирбанд в дома си.

В кръстосания разпит защитата се фокусира върху трънливите взаимоотношения в семейството. Баез се интересува как е възможно семейството да не е знаело, че дъщеря им е бременна в седмия месец, макар че е живеела при тях. Оказва се, че Джордж Антъни няма представа кой е бащата на внучката му.

Наяве излиза въпросът и за предполагаемата му любовна афера с жена на име Ривър Круз, известна също като Кристал Холоуей. Холоуей е казала на един телевизионен репортер, че Джордж й е споделил, че смъртта на Кейли е в резултат на трагичен инцидент. Джордж признава от свидетелската скамейка, че я познава, но само като доброволка в търсенето на детето и отрича да е имал връзка с нея.

Разкрива се, че Джордж Антъни е правил опит за самоубийство през януари 2009 г., месец след намирането на останките на Кейли. Защитата представя в съда прощалното му писмо и се опитва да обясни причината за постъпката му като страх от правосъдието. Но бележката показва единствено един скърбящ дядо:

“Тя беше толкова близо до дома, защо беше там, кой я е оставил там, защо?”.

Обвинението продължава да изтъква, че действията на Джордж показват, че не е знаел какво става: той си е купил оръжие и дори е заплашвал познатите на Кейси с него да му кажат какво се е случило.

Целта на защитата е да дискредитира дядото и да създаде съмнение в показанията му. Целта им е да покажат, че това семейство, макар видимо щастливо, е всъщност дисфункционално. Баез също така се опитва да повдигне в умовете на заседателите съмнението дали всъщност самият дядо Джордж не е бащата на убитото дете и хроничен лъжец.

Научи повече за:   Народът срещу Лари Флинт

Синди Антъни променя историята си

Свидетелските показания на майката на Кейси са дори още по-противоречиви. В началото тя твърди, че в деня, когато е позвънила на 911, Джордж е докарал колата от общинския паркинг и в нея е миришело ужасно.

Синди Антъни свидетелства в съда
Синди Антъни свидетелства в съда

“Той отвори прозорците, предния капак и багажника на колата”.

Колата според Синди е останала в гаража с отворени врати и багажник, докато Джордж се върне от работа. Синди е извадила чантата на Кейси и раничката на Кейли от багажника. После е изпръскала вътре цял флакон ароматизатор и е поставила абсорбиращи кърпички в колата и в багажника, в опит да се отърве от ужасната смрад.

Но по време на кръстосания разпит обвинението я притиска със собствените й противоречиви показания. Когато е давала показанията си под клетва, тя е била запитана за абсорбиращите кърпички и е казала: “Не знам защо кърпичките са били там. Не си спомням да съм ги слагала”. Сега, на скамейката, заявява, че е започнала да взима някакъв нов антидепресант и затова не може да си спомни подробностите.

Още една дупка е пробита в показанията на Синди Антъни, когато й задават въпроса за търсенето на информация за хлороформ и хлорофил от семейния компютър. За първи път Синди настоява, че тя е правила търсенето.

“Освен това търсих информация и за други неща – ацетон, хидроген пероксид” – казва тя.

Обвинението на бърза ръка съсипва твърденията й. Времето, по което уж е търсила в интернет, не съвпада, тъй като тогава е била на работа. И освен това, изтъква обвинението, едновременно с търсенето някой се е логнал в страницата си в MySpace. Синди Антъни не е имала профил в MySpace по онова време. Създала си е такъв чак след няколко месеца.

Криминалистите

Най-трудните за преглъщане показания като че ли идват от експертите криминалисти. Криминалният антрополог д-р Джон Шулц, който изследва местопрестъплението, описва костите, открити в горите, разпръснати през 4-5 м, като “дъвкани от животни”.

Патологът от окръг Ориндж д-р Джен Гараваля, която определя смъртта на Кейли като убийство по неизяснени причини, се превръща в звездния свидетел на обвинението, въпреки че не представя почти никакви научни доказателства.

Д-р Джен Гараваля
Д-р Джен Гараваля

Тя свидетелства, че е видяла износено бебешко одеялце на местопрестъплението и че по него още са си личали избледнелите образи на Мечо Пух и Тигър. Стаята на Кейли също е декорирана с мотиви от “Мечо Пух”. Избледняването на щампите подкрепя мнението, че тялото на Кейли е престояло доста време в гората; тя е открита чак през декември 2008 г.

Обвинението прави голям въпрос и от изолирбанда, намерен върху устата на детския череп. Д-р Гаравиля изказва неоспоримата логика:

“Няма причина да се слага изолирбанд върху лицето на мъртвец”.

Обвинението дори представя в съда видео анимация, показваща как гниенето трансформира лицето на Кейли със залепения върху него изолирбанд. Защитата гневно оспорва допускането на филмчето като доказателство, наричайки го “фантазия”.

Защитата преминава в настъпление

Защитата преминава в контраатака, прицелвайки се най-вече в начина на смъртта на Кейли.

Кейси Антъни в съда
Кейси Антъни в съда

Тъй като тялото й е твърде разложено, няма начин да се установи как е умряла и дали е била убита, и защитата успява да накара д-р Гари Уц да признае това. Когато го питат дали знае как е била убита Кейли, той казва:

“Не знам. Не мога да установя причината и начина на смъртта в този случай”.

Адвокатите на Кейси Антъни разпъват на кръст д-р Гаравиля, заради нейното заключение “убийство по неустановени причини”, заявявайки, че това е просто нейно мнение, неподкрепено от научни доказателства.

Тя защитава решението си:

“Фактът, че тялото е захвърлено да гние в торби е ясна индикация, че някой се е опитал да го скрие. Фактът, че върху лицето на детето има изолирбанд за мен е признак за убийство”.

Защитата протестира срещу твърдението, че изолирбандът е предизвикал смъртта на Кейли. Той е бил облепен около черепа, но едва е докосвал кожата на главата.

Други показания също оставят следи от съмнение в умовете на съдебните заседатели.

Комуналният работник Рой Кронк, който открива тялото, е призован на свидетелското място и разказва, че е видял черепа и се е опитал да сигнализира в полицията няколко пъти още в началото на август. Защитата се опитва да прокара тезата, че Кронк сам е режисирал местопрестъплението, с цел да вземе парите от наградата за откриването на тялото.

Доказателствата за хлороформ, представени от свидетеля на обвинението д-р Арпад Вос от лаборатория “Оукридж” към Университета в Тенеси, са наречени от защитата “експериментални”. Съпоставени с показанията на д-р Маркъс Уайс – химик и колега на Вос – яснотата на доказателствата за нивото на хлороформ в багажника вече не изглежда толкова очевидна – те биха могли да се дължат на съвсем обикновен препарат за почистване.

Д-р Уайс предполага, че гниещата миризма в багажника би могла да се дължи на оставен в колата боклук, когато тя е била зарязана от Кейси на паркинга без гориво. За всеки свидетел, твърдящ, че е усетил “миризма на смърт” в колата, адвокат Баез изважда двама други, които свидетелстват, че не са подушвали подобна миризма около автомобила.

Заключителни речи

Обвинението се придържа към стратегията си до последно. Кейси Антъни е хронична лъжкиня, която е убила Кейли и след това е прикрила убийството, защото е искала да е свободна. Те обобщават наново представянето на доказателствата си, но не са в състояние да докажат как е била убита Кейли.

Прокурор Джеф Аштън се опитва да докосне емоциите на съдебните заседатели:

“Можем само да се надяваме, че хлороформът е бил използван преди поставянето на изолирбанда и Кейли си е отишла в мир и без страх” – казва той. – “Но тя си е отишла и е умряла, защото не е можела да диша. Умряла е, защото е имала три ленти изолирбанд, залепени върху носа и устата й. Умряла е, защото нейната майка е решила, че животът, който иска е по-важен”.

“Когато имаш дете, то се превръща в твоя живот” – продължава той. – “В този случай става въпрос за сблъсък между отговорността и очакванията, които идват с нея, и животът, който Кейси Антъни е искала да има”.

В края на процеса защитата вече напълно е изоставила теорията, че Кейси Антъни е била насилвана от баща си и вместо това се фокусира върху това да създаде съмнение в умовете на съдебните заседатели. Защитата нарича тезата на обвинението “фантазия”. Фантастични търсения, фантастични изследвания, фантастичен изолирбанд, фантастични петна… и никакви истински, солидни доказателства.

В своите заключителни аргументи Баез посочва:

“Единственият въпрос, на който никога няма да бъде отговорено, ключовият въпрос, който никога няма да бъде доказан, е “Как е умряла Кейли?”. Точно затова сме тук. Няма спор, че тя си е отишла. Ключовият въпрос, отнасящ се към всички обвинения за убийство и насилие над дете, е как е умряла? На този въпрос не беше отговорено”.

“Тя не е имала мотив. Кейси се е отнасяла добре с Кейли. Тя е обичала това дете. Нито един свидетел не каза, че Кейси Антъни някога е била нещо друго, освен любяща майка” – напомня той на журито.

Присъдата

На 5 юли 2011 г. съдебните заседатели се връщат с присъда, която шокира нацията. Кейси Антъни е призната за невинна по обвиненията в убийство и насилие над дете. Признават я за виновна единствено по обвиненията за възпрепятстване на разследването. Тя е освободена няколко седмици по-късно, след като е излежала три години в затвора в очакване на процеса си.

Семейство Антъни и защитата се радват на победата си
Семейство Антъни и защитата се радват на победата си

На 6 юли писма на Кейси, изпратени от затвора, изтичат в публичното пространство. В над 250 написани на ръка страници тя описва живота си зад решетките и плановете си за бъдещето. Сред нейните бъдещи мечти присъства и тази за дете:

“Преди известно време сънувах, че съм бременна” – пише Кейси. – “Сякаш бях заченала Кейли отново. Мислила съм за осиновяване, което ми звучи странно дори като го казвам, но на света има толкова много деца, които заслужават да бъдат обичани”.

Адвокатът на родителите на Кейси съобщава на медиите, че семейството е получавало смъртни заплахи след произнасянето на присъдата “невинна”.

След края на процеса няколко съдебни заседатели обясняват мотивите за решението си.

Дженифър Форд казва за новините по телевизия ABC:

“Не казвам, че е невинна. Просто казвам, че нямаше достатъчно доказателства. Ако не можеш да докажеш какво е престъплението, няма как да определиш какво да бъде наказанието”.

Форд казва също, че всички заседатели са се чувствали “страшно зле”, но са нямали друг избор, освен да произнесат присъдата “невинен”.

След края на делото се появяват най-различни движения, борещи се за създаването на нов закон, наречен “Законът на Кейли”, който би трябвало да наложи по-строги изисквания към родителите да съобщават своевременно на властите за изчезването или смъртта на детето им. Една такава петиция, публикувана в сайта Change.org, събира над 920 000 електронни подписа. В отговор на това законодателите в четири щата – Флорида, Оклахома, Ню Йорк и Западна Вирджиния – вече са започнали да работят по няколко версии на “Закона на Кейли”.

Посочената от Кейси Антъни като похитителка на дъщеря й Зинейда Фернардез-Гонзалез завежда граждански иск срещу нея, оплаквайки се пред медиите, че заради лъжите на Кейси е загубила работата си и е била изгонена от дома си. Освен това е получавала телефонни заплахи срещу себе си и децата си.

В съдебната зала на общественото мнение обаче изглежда, че присъдата над Кейси Антъни е виновна по всички обвинения. Хората изливат гнева си във Фейсбук и Туитър и наричат присъдата й “О Джей №2″. Повечето наблюдатели очакват тя да изчезне след освобождаването й, както би направил всеки на нейното място, преследван от подобна зловеща слава.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

Материалът е написан по идея на Heh
Източници: trutv.com, wikipedia.org

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
25 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
дани
08.08.2011 13:36

В крайна сметка при недоказана теза, цивилизованите страни отсъждат така.
Иначе историята е уникална по свой начин.

Тони
Тони
08.08.2011 15:42

Покъртителна история!
Жалко за детенцето! От все сърце желая да се случи същото на майка му.
Нека почива в мир детето.

Marina
Marina
08.08.2011 15:49

Еми то не може да ходиш да се е*еш и да пиеш, и в същото време да гледаш дете !!!!!

OMG
OMG
09.08.2011 20:58

What a bitch!

betsaibe
betsaibe
13.08.2011 23:27

ужасна и много трагична история,жалко за хубавото момиченце.Но аз се чудя как така няма доказателства…?Какво правят косми от косата на детенцето и “съмнителните петна” в багажника…?

Москвич 412
Москвич 412
14.08.2011 23:32

Понятието “справедливост” е измислица и не съществува,този материал го доказва на 101%.

Firefly
23.08.2011 14:40

Поредното доказателство за нефункциониращата съдебна система. И в крайна сметка успяват ли изобщо да разберат какво е станало? Първо уж била изчезнала, после пък се била удавила, ама родителите на Кейси нали отричат. Всяка дума от показанията й е доказана лъжа и всеки нормално мислещ човек е абсолютно наясно, че въпросната е виновна.

Марти
Марти
15.09.2011 13:48

Четох за тази кучка на доста места. Някои предполагат, че е замаяла детето с хлороформ, завързала го е, запушила му устата и го е оставила да умре на жегата в багажника на колата си. Пълно е с нейни снимки в нет-а – абсолютно нагла, долнопробна и безсърдечна курва, която натова отгоре сега ще натрупа и пари от това да разказва “историята” си на медии. Остава да й предложат снимки в Плейбой…

Москвич 412
Москвич 412
15.09.2011 15:55

Ама от онези снимки,дето ги правят съдебни лекари върху масата! 🙂

Марти
Марти
15.09.2011 16:41

Не бре, Москвич, палави некви такива ще дойдат 🙂 Гледай, надявам се, че и Силвето ще оцени някой дадености:

http://chanceplus1.com/casey-anthony-is-in-demand/

http://hostingb.hotchyx.com/adult-image-hosting-05/577casey_nude_2008_540x305.jpg

Москвич 412
Москвич 412
15.09.2011 19:18

Щом са съдебни заседатели,трябва да си помислим,че ще направят такива работи,все пак ако заподозрат,че в тях има честност и справедливост,ще ги уволнят веднага! 🙂 Иначе за снимките не ме разбра,имах предвид да и теглят куршума и да дадат снимки от аутопсията.

klachiankata
klachiankata
15.09.2011 22:40

Интересно кой плаща половин милион гаранция за някой си и не веднъж,а три пъти – това са си милион и половина долара!!!Дори и да не е един човек – как се случват тия работи?

ceci
ceci
02.11.2011 22:19

Наистина и на мене ми е интересно кой плаща гаранцията и!?Някой близък или някой любовник,защото като чета статията и оставам с мисълта,че не е оставала без мъж.

Мариела Ч.
Мариела Ч.
25.01.2012 20:30

Четох някъде че гаранцията е платена от семейството й-те са пратили парите анонимно

kleo70
kleo70
01.08.2012 15:13

ЗАМИСЛИХ СЕ ЗАЩО НЕ СА ВЗЕТИ ПРОБИ ЗА ДНК АНАЛИЗ ОТ БАГАЖНИКА НА КОЛАТА ЗА СЕ РАЗБЕРЕ ДАЛИ МАЛКАТА Е БИЛА В НЕГО.СПОРЕД МЕН ЦЯЛИЯТ ШУМ Е ЗА НИЩО ТЕХНОЛОГИЯТА Е ТОЛКОВА НАПРЕДНАЛА ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА НЕ ОТКРИЯТ ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТА Й.МНОГО МИ Е СТРАНЕН ТОЗИ СЛУЧАЙ

тедимур
тедимур
16.10.2012 4:42

Здравейте Силве, сайтът Ви е прекрасен! Благодаря! Имам една молба към Вас – интересувам се от случая Мадди Макканс, изчезнала през 05.2007г. в Португалия. Оказва се, че в БГ пространството няма много информация за този случай. За последно четох книгата на Гонзало Амарал “Истина в лъжата” през 2008г., веднага след излизането й на испански и оттогава – край. Има ли възможност да научим истината “до момента” за този случай, как се развиват събитията с “докторите-родители” и близнаците. Последно знам, че книгата му е забранена в Англия. Имам собствена версия по въпроса и затова живо ме интересува. Благодаря Ви предварително:-) Ще… виж още »

dark_child
dark_child
19.02.2013 22:56

О,мили,всемогъщи Боже!!!!!!!!!!
Тази кучка е оправдана по обвинението,че е убила собственото си детенце???
Как искам да имаше справедливост на този проклет,скапан свят.Това детенце е искало само да има майка,която да я обича,която да се грижи за нея.Децата са най-святото нещо на този свят.Сърцето ми се разкъсва всеки път,когато прочета за някое детенце…за Бога,кой би могъл да посегне на дете…?!Ние хората сме най-големите чудовица,които някога са стъпвали по земята…
А Кейли..малко ангелче..,просто сърцето ми се къса…

Елена
Елена
15.02.2015 22:08

Историята е много заплетена и наистина изглежда най-логично Кейси да е убийцата на детето. Поведението й не е нормално за една майка, това е факт. Има обаче някои неща, които не ми се връзват – първо – гаранцията от 1,5 милиона долара е непосилна за средностатистическо американско семейство, каквито са родителите на Кейси. Медицинска сестра и ченге няма откъде да извадят толкова пари. Второ – Ако Кейси е била уволнена от Юнивърсъл Студиос през април 2006-та, и до юни 2008-ма не е работела нищо, това прави повече от 2 години, през които тя би трябвало все отнякъде да има доходи,… виж още »

Деси
Деси
22.04.2016 13:59

Невинна?Сериозно ли?Колата й мирише на труп а на компютъра й е търсено информация за едно от оръжията което е било използвано.Немога да повярвам колко зле е съдебната система на Америка

Мими
Мими
11.09.2017 21:02

Изключително МНОГО съчувствам на детенцето само то си знае какво е преживявало.Майката изобщо ли няма капчица срам,че всъщност тя е виновна за убийството на собствената си дъщеря?Нито съдийте ,нито медиите ,нито някой друг може да ме обеди в обратното,нито да промени факта,че детето е МЪРТВО!Но какъв човек подяволите трябва да си за да убиеш ДВЕ годишно ДЕТЕ!И как така за това ,че по всичко си личи ,че майката е виновна съдийте обвиниха майка й а НЕ истинската убийца…просто не мога да го разбера.Надявам се момиченцето да е на по-добро място сега ,далеч от тежкия живот и от несправедливостта на някои… виж още »

тути
тути
26.06.2018 16:08

Аз лично бих се позаинтересувал който е човека в тайна, който два пъти подред плаща по половин миллион за я измъкне от затвора… Нищо чудно да е същият който е плащал и на въпросната защита да бълва и манипулира всякакви измишльотини само и само да не влезе в затвора… кой е онзи който покровителства тази луда майка обила детето си.. и защо???

Силвия
Силвия
04.09.2019 22:28

Едно нещо ме учудва като не е искала да бъде майка, защо не се е пазила? Защо не е ползвала предпазни средства? Ако примерно е научила късно и не може да се направи аборт, след като го роди защо не го е дала за осиновяване?

Димитър
Димитър
02.08.2020 22:04

Вчера излезе епизод за този случай в канала JCS – Criminal Psychology, който следя в YouTube. Може да е интересен на някой – https://www.youtube.com/watch?v=eJt_afGN3IQ . Съдържа аудио и видео записи от разпитите на Кейси, както и анализ на случая в детайли. А за присъдата – за мен е поредното доказателство за несъвършеността на американската правосъдна система, колкото и да си я обичат и хвалят. Така става, когато в наказателния процес се изследва само формалната истина, а не обективната, тоест при американците, само това, което е налично като доказателства в процеса – в рамките на него се установява истината, останалото извън… виж още »

ира
ира
10.04.2021 21:51

Забравихте случаят с Ани (на три годинки) убита от собственият си баща в дома и в центъра на Атина. Майката там лъжеше по същият начин, но телцето на детето не беше намерено…