Дъг Кларк и Каръл Бънди: Убийствата на Сънсет Стрип

Дъг Кларк и Каръл Бънди: Убийствата на Сънсет Стрип

В началото на 80-те години Дъглас Кларк и неговата приятелка Каръл Бънди убиват осем млади жени, повечето от които проститутки, работещи на булевард “Сънсет Стрип” в Лос Анджелис. Каръл примамва жените в колата на Кларк и той ги застрелва. След това прави секс с труповете им или само с отрязаните им глави.

Първи шок

Около 13:00 ч. на 12 юни 1980 г. чистач се натъква на почти голото тяло на младо момиче край насипите на магистрала “Вентура”. Младата брюнетка лежи по лице, застреляна в главата с малокалибрено оръжие.

Недалеч от нея лежи още едно мъртво момиче на същата възраст. Тя е руса и също е застреляна – в гърдите и главата – но розовият й гащеризон не е свален. Единият му крачол е срязан в горната част на крака, а по лицето на момичето има прясна кръв.

Очевидно момичетата са убити на друго място и после са захвърлени долу по насипа. Вероятно са стопаджийки. Нямат документи за самоличност и телата им са вече подути от няколкочасовото стоене на слънце. Лятото тази онази година е особено горещо, дори за Лос Анджелис. Полицията осъзнава, че ако никой не подаде сигнал за изчезването им, идентифицирането им ще бъде почти невъзможно.

Детективите обръщат внимание, че момичетата са открити близо до мястото, където през 1977 г. е открита жертвата Лора Колинс, чието убийство все още не е разкрито. От другата страна на пътя пък е била захвърлена Йоланда Уошингтън, жертва на Хилсайдските удушвачи. Нейните убийци Кенет Бианки и Анджело Буоно са заловени предната година и в момента са в затвора, но подобни престъпления често предизвикват появата на имитатори.

Анджело Буоно и Кенет Бианки: Хилсайдските удушвачи

На следващия ден, петък 13-и, Анджело Марано от Хънтингтън Бийч идва в градската морга, за да види телата. Най-лошите му опасения се потвърждават: мъртвите момичета се оказват неговата изчезнала дъщеря Джина и доведената й сестра Синтия Чандлър. Джина е на 15, а Синтия на 16 години. Той и съпругата му търсят момичетата от един ден и когато виждат новините, веднага се свързват с полицията.

Макар семейството им да отказва да говори с медиите, други хора споделили с тях, че момичетата са наркоманки и често са бягали от къщи. Никой не знае кога са били видени за последно.

Аутопсиите показват, че Синтия е мъртва от повече от 12 часа, което означава, че е била убита някъде около полунощ. Очевидно е била влачена през неравен терен след смъртта й. Джина е застреляна два пъти в главата и по двете тела няма явни следи от сексуално насилие, макар че в тялото на една от тях са открити следи от семенна течност. Някои от детективите предполагат, че става въпрос за некрофилия.

Скоро в управлението се обажда жена, която обвинява своя приятел в убийствата, но отказва да каже на полицията как да го намери. Съществува вероятност тя да е измамница, но знае точно как са били извършени убийствата. Знае подробности, които не са разкрити пред медиите. Казва, че приятелят й е измил колата си отвътре и отвън. За съжаление връзката прекъсва и жената не се обажда повече. Ако го беше направила, няколко живота щяха да бъдат спасени и тя самата едва ли щеше да поеме по този път.

Обаждането не е фалшиво.

Дълго, горещо лято

След единадесет дълги дни са открити още две застреляни жени. На 23 юни, малко преди зазоряване, човек се натъква на тялото на проститутката Карън Джоунс (24 г.), на авеню “Франклин”. Тя е застреляна в главата с малокалибрен пистолет и е захвърлена зад едно заведение в Бърбанк.

Карън Джоунс

Не след дълго, около 07:15 ч., до контейнер за боклук е открито обезглавеното тяло на жена. Контейнерът се намира зад ресторант “Студио Сити Сизлър” в Лос Анджелис. Жертвата скоро е идентифицирана като 20-годишната Екси Уилсън, също проститутка – и приятелка на Карън Джоунс. Старателното претърсване на района не успява да открие липсващата глава. Полицията няма никаква представа кой би могъл да е убиецът.

В утрото на 27 юни Джонатан Каравело паркира колата си в алеята до своя апартамент, когато гумите му опират в нещо, което се оказва някакво дървено сандъче. Мислейки, че е попаднал на нещо ценно, той вдига капака и открива вътре човешка глава, увита в дънки и тениска. Вижда, че главата е на жена и устата й е леко отворена, но не се спира да я оглежда по-добре. Каравело побягва към апартамента си и се обажда в полицията.

Екси Уилсън

Оказва се, че главата е била замразена и измита. Тя принадлежи на Екси Уилсън.

Главата и тялото са захвърлени на приблизително осем пресечки едно от друго. В черепа е забит куршум .25-калибър. Балистичната експертиза установява, че той вероятно е от автоматично оръжие, точно като онова, с което са убити сестрите и Карън Джоунс. Полицията си има работа със сериен убиец, който очевидно убива по две жертви наведнъж.

Двете проститутки са пристигнали в града само преди две седмици със сводника си. Момичетата са от Литъл Рок, Арканзас. Джоунс е открита на 5 км разстояние от мястото, на което е захвърлена Уилсън, и на 3 км от мястото, където са намерени сестрите. Сводникът е разпитан, но не е счетен за възможен заподозрян.

Оръжието на убийството – автоматичен пистолет Рейвън

Полицията не разполага с никакви заподозрени за четирите убийства и дори не обявява публично, че са свързани.

Не след дълго, на 30 юни, няколко ловци на змии, бродещи из клисура в долината Сан Фернандо, се натъкват на мумифицираните останки на пета жертва. Тя е покрита със стар матрак и бързо е свързана със серията, която медиите вече наричат “Убийствата на Сънсет Стрип”. Косата на жената е русо-червеникава и съдебният лекар предполага, че е на възраст от 17 до 25 години и е висока около 1,70 м. Стомахът й е отворен и е простреляна три пъти с малокалибрен пистолет. Момичето е мъртво от поне три седмици, което я превръща в първата от петте жертви. Полицията се опасява, че из пустошта може да има още захвърлени трупове.

Детективите свикват поредната пресконференция и позволяват на журналистите да снимат кутията, в която е открита главата на Екси Уилсън, с надеждата, че някой ще я разпознае.

Сандъчето с главата на Екси Уилсън

Много хора се обаждат в полицията и осведомяват разследващите, че подобна кутия може да се закупи в магазините в околността. Детективите проверяват тези сигнали, но не откриват същите кутии. Дрехите, в които е увита главата – срязани на чатала джинси и тениска с надпис “Момичето на татко” – също не донасят никакви следи.

Тогава е идентифицирана първата жертва. Тя се оказва 17-годишната Марнет Коумър от Сакраменто, която често бяга от къщи и вероятно е проститутка. Видяна е за последно на 1 юни. Куршумът, с който е убита, е свързан с останалите четири убийства.

Марнет Коумър

Междувременно кутията е проследена до производител в Тексас, зареждащ магазините в района на Ел Ей. Полицията стеснява кръга до няколко магазина и започва проверка на клиентите.

Изведнъж обаче стилът на престъпленията се променя. Следващият открит труп е на мъж. Полицията едва ли ще го свърже със серията убийства, ако не се случва един случаен инцидент.

Обратен прилив

Мъжката жертва е открита на 9 август, пет дни след смъртта си. Оставен е в микробус, който се оказва негова собственост. Тялото е в много лошо състояние, тъй като е стояло в нажежения автомобил няколко дни. Главата му липсва. Мъжът е жестоко намушкан девет пъти, а от задника му липсват парчета плът.

Въпреки липсата на главата му, полицията скоро го идентифицира като кънтри певецът Джон “Джак” Робърт Мъри (45 г.) от Ван Нюс. Мъжът пее от време на време в един бар, недалеч от мястото, на което е открит. Макар да е взел главата на жертвата си, убиецът е оставил на местопрестъплението няколко гилзи, което предполага, че жертвата е била застреляна.

Тялото на Джак Мъри

Освен обезглавяването, нищо друго не подсказва, че този случай има връзка със серията от убийства. Но не след дълго става ясно, че Мъри не е бил убит от Убиеца от Сънсет. Животът му е бил отнет от ръцете на жената, заявила по телефона, че е приятелка на убиеца.

Тялото на Джак Мъри

Въпросната “дама” работи в медицински център във Ван Нюс. На 11 август тя се изпуска пред няколко свои колеги, че е убивала хора и те се свързват с полицията. Името й е Каръл Бънди – пълна, 37-годишна медицинска сестра, която има връзка с мъж на име Дъглас Кларк.

Научи повече за:   Гари Лион Риджуей: Убиецът от Грийн ривър

Полицията отива в дома на Бънди, арестува я и конфискува три чифта долно бельо, принадлежащо на някои от жертвите, както и фотоалбум със снимки на Кларк в компрометиращи пози с 11-годишно съседско момиче. Каръл си признава, че сама е убила Джак Мъри.

Друг екип на полицията вече е арестувал Дъглас Кларк в Бърбанк, където работи. Обвинен е в “разврат и неприлични действия” с малолетно лице и в съучастие и подстрекаване към убийство. Бънди казва, че той й е помогнал да отреже главата на Джак. Полицията започва да търси доказателства за по-сериозните престъпления, в които тя го обвинява. Гаранцията му е определена на 500 000 долара и той получава обществен защитник.

Тялото на Екси Уилсън

Един от колегите на Кларк открива на работното му място два скрити автоматични пистолета “Рейвън” .25-калибър. Предава ги на полицията и балистичната експертиза показва, че единият от тях е бил използван в петте престъпления. Срещу него са повдигнати пет обвинения в убийство.

Патологът установява, че Мъри и Екси Уилсън са били обезглавени от две различни лица с два различни ножа. Точно както твърди Каръл Бънди.

На 13 август 1980 г. тя е призована пред съда за убийството на Джон Мъри. Не получава право на освобождаване под гаранция. Според прокуратурата Мъри е бил убит, защото е станал свидетел на престъпление и Бънди го е премахнала, за да му попречи да даде показания.

Репортерите питат полицията дали Мъри е бил анонимният информатор, но властите отказват да отговорят на този въпрос. Впоследствие журналистите ще научат, че самата Каръл Бънди е лицето, обадило се в полицията след убийствата на сестрите.

Изкривената история се разплита

Както често се случва, двамата убийци се обръщат един срещу друг, опитвайки се да хвърлят вината за убийствата върху другия. В крайна сметка историята се разплита, благодарение на Каръл, която охотно си признава за престъпленията на полицията, журналистите и съда. Кларк разказва друга история, но тя не е подкрепена от фактите.

Каръл Бънди
Каръл Бънди

Все пак историята на Каръл Бънди не бива да се приема с голямо доверие. През 80-те години убийците вече са осъзнали, че сексуалният тормоз в детството е добро извинение и Каръл не е по-различна. Тя твърди, че след смъртта на майка й, баща й е изнасилвал многократно нея и сестра й. Сестрата на Каръл потвърждава това и казва още, че преди да умре, майка им също е упражнявала насилие върху тях. След като баща й се оженва повторно, Каръл минава през няколко приемни семейства. Става сексуално активна доста рано, за да печели вниманието на момчетата. Омъжва се млада и до 35-годишна възраст вече е имала три брака. Единият от съпрузите й е на 56 години, когато тя е на 17. Интересува се и от мъже и от жени, очевидно не можейки да реши кой пол предпочита, и често изневерява на любовниците си.

През 1979 г., на 36-годишна възраст, Каръл се премества в Лос Анджелис. Току-що се е развела с последния си съпруг-насилник и има двама сина, на 5 и на 9 години. Тя страда от здравословни проблеми, наднормено тегло и носи очила с дебели стъкла. Готова е да задоволи всеки мъж, който й обърне и най-малко внимание.

Нейният хазяин Джон Мъри често й услужва с пари и дори й помага да си намери работа като медицинска сестра. Неговата подкрепа и нейната благодарност в крайна сметка ги правят любовници, макар че Мъри е женен и има деца. Каръл е толкова сигурна в неговата любов, че си позволява да заплашва и да подкупва съпругата му да го напусне. Тези нейни действия й изиграват лоша шега и Джак я напуска. Но тя продължава да е все така обсебена от него. Започва да го преследва, убедена, че я обича и вярва, че в крайна сметка, ако бъде достатъчно търпелива, той ще й признае любовта си.

"Джак" Робърт Мъри
“Джак” Робърт Мъри

Каръл знае къде да го намери, защото той работи като певец в кънтри бар в Северен Холивуд. Мъри често ходи там и в извънработно време. Тя виси постоянно в заведението, надявайки се да й обърне внимание, но Джак продължава да я игнорира.

Нейното упорство обаче й се отплаща по друг начин. Малко след Коледа през 1979 г. Каръл успява да привлече вниманието на друг посетител в заведението, а именно Дъглас Кларк (31 г.). Той й се струва доста привлекателен и изглежда настина я харесва. Тя обаче не осъзнава, че той вижда в нея единствено изгода. Кларк знае, че самотните възпълни жени по баровете често се отблагодаряват с пари, жилище и други облаги на мъжете, които правят секс с тях. Научил е това покрай номадския си живот и Каръл се оказва неговата нова жертва. Макар да е израснал в заможно семейство и да е получил добро образование, Кларк се отличава с пълна липса на мотивация и зависимост от околните. Обаче може да се похвали с полирани, чаровни маниери и лек европейски нюанс в говора си. Обича да използва френски изрази и литературни цитати. По време на процеса става ясно, че бившите му приятелки от подготвителното училище все още са много влюбени в него.

Дъглас Кларк
Дъглас Кларк

Кларк обича да записва или да снима жените, с които прави секс, и след това да показва снимките на приятелите си, дори те да не искат да ги гледат. Женил се е веднъж, но този брак не е продължил дълго.

Скоро след срещата им Кларк и Бънди стават любовници и той се премества да живее при нея. За Каръл той е едно изумително приключение и не прилича на нито един от мъжете, които е срещала досега. Въпреки това тази нова връзка не укротява страстите й по Джак Мъри и тя става толкова настъпателна към него и съпругата му, че двамата се принуждават да се преместят. Джак иска да се отърве от нея, но тя твърди, че той я посещава всяка седмица за секс. Факт е, че двамата все още споделят една и съща банкова сметка, в която тя вкарва пари, а Джак ги тегли необезпокоявано.

Но от друга страна Дъг е много по-интересен. В началото той е чувствителен любовник, но скоро е погълнат от фантазиите си за изтезания, некрофилия, пленничество и убийства, и Каръл също е запленена от тези идеи. Веднъж й казва, че жената, която го обича, трябва да бъде готова да извърши убийство заради него. Убеждава я да купи два автоматични пистолета “Рейвън” .25-калибър от заложна къща и да ги регистрира на свое име.

Иска от Каръл да води други жени вкъщи, за да правят тройка и я кара да примамва малки момичета в апартамента им, включително и 11-годишно съседско дете. Момичето е фотографирано голо и е убеждавано да се къпе с двамата възрастни. Бънди изглежда не е смятала, че върши нещо нередно. Тя не възприема детето като пряка конкуренция и просто иска да угоди на Кларк. Момиченцето е нейният “подарък” за него. Двамата дори правят фотоалбум на детето – същият, който не след дълго Каръл ще предаде на полицията.

Макар Каръл да твърди, че се е страхувала, че Дъг може да я отхвърли, ако не се съгласява с него, от историята й става пределно ясно, че има твърде повърхностна представа за доброто и злото. Понякога прилича не толкова на подплашена женица, готова да угоди на мъжа си, колкото на психопат, който лесно се поддава на аморални деяния, заради собствената си липса на съвест и разкаяние.

Нещата започват да набират скорост, когато Дъг се пренася да живее у Каръл.

Началото

Внезапно Каръл установява, че Дъг може да бъде доста контролиращ. Той изисква от нея да му се подчинява и я заплашва, че в противен случай ще я изостави. Иска сексуална робиня, някой който да изпълнява всичките му всекидневни и чудати желания и нужди. Тя се подчинява, очаквайки, че в замяна ще й бъде верен. Но скоро той й заявява, че се е уморил да прави секс с нея и иска нещо ново и вълнуващо. Довежда вкъщи проститутка и Каръл се включва в акта, за да му угоди.

Междувременно Джак Мъри избледнява в съзнанието й. Певецът вероятно е чувствал огромно облекчение да се отърве най-сетне от умопобърканата си фенка.

През пролетта на 1980 г. Кларк започва да убива. През един априлски ден той се прибира у дома целия покрит с кръв. Излъгва за произхода й, но след известно време Каръл открива в колата му торба с окървавени женски дрехи. Тогава Дъг й разказва с подробности за онова, което е сторил с двете сестри Джина и Синтия.

Джина Марано
Джина Марано

Качил ги е в колата си на “Сънсет Стрип”, където двете момичета са чакали автобуса. Накарал е Синтия да му направи фелацио и е наредил на Джина да не гледа. Когато е отказала, я е застрелял в главата. След това е застрелял и Синтия. Отнесъл е кървящите им трупове в гараж под наем, където си е поиграл с тях, разполагайки ги в най-различни пози, и накрая е изнасилил мъртвите им тела. В ранните утринни часове е захвърлил момичетата край магистралата, близо до гробището “Холивуд Хилс”.

Синтия Чандлър
Синтия Чандлър

Каръл се чувства заинтригувана и въодушевена от неговото извратено сексуално преживяване. Смята, че връзката им е по-дълбока от всякога и иска да го придружи в смъртоносните му приключения.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
Научи повече за:   Антъни Джон Харди: Изкормвачът от Камдън

Все пак изглежда е имала и задни мисли, защото се е обадила на полицията във Ван Нюс, за да съобщи за инцидента. Това се случва на 14 юни. Когато връзката прекъсва, Каръл не си прави труда да позвъни отново.

През онази вечер Дъг я кара да гледа новините. Тя включва телевизора и вижда, че съобщават за някакво друго убийство, този път на мъж. Неговото име е Вик Уайс, чието тяло е намерено в багажника на ролс ройс пред хотел “Шератон Юнивърсъл”. Дъг заявява, че това убийство е негово дело.

На следващата сутрин той отвежда Каръл до една клисура и й показва мястото, където е изхвърлил тялото на проститутка. Запазил е гащичките й като сувенир. Описва й целия инцидент с големи подробности, което я въодушевява почти колкото него. Някога, когато е била част от неговите жестоки сексуални фантазии, тя е чувствала помежду им истинска интимност. Каръл иска отново да изпита това.

Партньори в престъплението

На 20 юни Бънди придружава Кларк в неговата обиколка и той я кара да подмами млада проститутка, работеща под името “Кати”, в колата им. Бънди се премества на задната седалка, уж за да гледа как Кати му прави орална любов. В чантата й е единият пистолет, а другият е у него. Тя трябва да даде сигнал дали иска сама да застреля момичето. Но Дъг се ядосва за нещо на проститутката и я застрелва пръв.

Каръл е страшно развълнувана от видяното. Изобщо не се разстройва, че пред нея е убито младо момиче. Според някои източници дори е фотографирала проститутката. След това откарват тялото близо до увеселителния парк “Меджик Моунтин” и го захвърлят в храстите.

Скоро Кларк се връща сам на “Сънсет Стрип”. Там се среща с Екси Уилсън. Откарва я до ресторант “Сизлър” на бул. “Вентура”. Тя се заема да му прави орален секс, когато той вдига пистолета си и я прострелва в главата. В конвулсиите си тя захапва члена му, което го вбесява.

Дъг изважда от багажника си торба, в която държи остри ножове, почистващи препарати, торби за боклук и хартиени кърпички. Отрязва главата на Екси и я слага в чувал за боклук. Тялото й оставя на паркинга.

След това забелязва Карън Джоунс, която преди това е била в компанията на Екси. Тя се съгласява да се качи в колата му без да подозира, че главата на приятелката й е на задната седалка. Дъг я застрелва и я изхвърля близо до студията в Бърбанк.

Той се прибира у дома и прибира главата във фризера, за да я запази като секс играчка. Каръл признава пред един журналист, че и двамата са се забавлявали с нея. “Аз се развличах като я гримирах” – казва тя. – “Правех я да изглежда като същинска кукла Барби”. Щом свършела с грима, идвал редът на Кларк, който правел некрофилски орален секс с главата и дори я взимал със себе си под душа. Използват я по този начин в продължение на три дни, след което я измиват, поставят я в кутията и я изхвърлят на една алея. Каръл носи ръкавици, за да не оставя отпечатъци.

Главата на Екси Уилсън
Главата на Екси Уилсън

На 1 август Дъг взима със себе си 11-годишното съседско момиче и тръгва да си търси проститутка. Позволява на детето да гледа как му правят орален секс. Оставя момиченцето и след това застрелва проститутката в главата. Казва на Каръл, че е използвал трупа за секс и после го е захвърлил край водонапорните кули в долината Антилоуп.

На 5 август Каръл потърсва Джак Мъри, защото има нужда да си поговори с някого. Пуска му няколко намека за онова, което върши с Дъг, и той настоява, че трябва го да предадат на полицията. Но тя няма такива намерения и решава да се отърве от бившия си любовник и същевременно да докаже любовта си към Кларк. Подмамва Мъри в буса му и го застрелва в главата. Но това не го убива и тя го ръга с ножа, докато не умре. След това отрязва главата му и се обажда на Дъг, който й помага да се отърве от нея в кофа за боклук.

Миризмата от буса в крайна сметка довежда полицията до тялото на Джак Мъри. Всъщност Каръл и Дъг са съвсем наблизо, когато чуват суматохата от откриването на трупа по-надолу на улицата. Каръл дочува, че полицията е намерила гилзи и осъзнава, че сега разполагат с доказателства, които могат да свържат с оръжието й. Не само това, но и сегашната приятелка на Джак е видяла Каръл да отива към неговия бус и е казала за това на полицията.

Бусът на Джак Мъри
Бусът на Джак Мъри

Каръл не може да си държи задълго езика зад зъбите и когато подхвърля на колегите си, че е убивала хора, на серията от убийства е сложен край. Чувствайки се предадена от равнодушието на Дъг, тя хвърля цялата вина върху него, заявявайки, че той е луд и тя е била в негово подчинение. Кларк на свой ред казва, че Каръл Бънди е лунатичка и той няма нищо общо с тези престъпления. Тя го е натопила за собствените си перверзии. Говори с полицията без адвокат повече от три часа, признавайки си, че е познавал една от жертвите, че често е посещавал “Сънсет Стрип” и че е помогнал на Каръл да се отърве от главата на Джак Мъри.

Власт и нужда

Бившият специален агент от ФБР Робърт Хейзълууд провежда специално проучване на 20 съпруги и приятелки на сексуални насилници. Той описва случай, който е много подобен на този на Каръл Бънди. Хейзълууд казва:

“Понякога е по-ползотворно да разговаряш с жената, отколкото с нейния мъж насилник. Насилниците ще лъжат, ще омаловажават, ще отричат. Съпругите и приятелките са като сюнгер. Те ме питат: “Как мога да помогна? Какво искате да знаете?”. От тях научавам такива неща за насилниците, каквито те самите не могат да ми предложат. Например какви са фантазиите им. Жените ми разказват всичко с най-големи подробности”.

Хейзълууд установява с изненада, че тези жени са съвсем нормални и идват от обикновени семейства. Мъжете в случая се явяват подстрекатели.

“Подобни мъже имат способността да разпознават уязвимите жени и да ги манипулират. Поведението на жените се влияе от вниманието на мъжете. Всичко, което имат, е този мъж, затова се стремят да му угаждат”.

Хейзълууд идентифицира процеса, който превръща жените в съучастници, в пет стъпки:

Идентификация: мъжът открива уязвима и лесна за контролиране личност.

Прелъстяване: прави така, че жената да се влюби в него.

Промяна на нейните сексуални норми: запознава я със сексуалните си фантазии, които я плашат или обиждат, но които трябва да изпълни, за да задоволи мъжа и да го задържи до себе си.

Социална изолация: откъсва я от семейството и приятелите й.

Наказание: физическо, психическо и сексуално, което още повече съсипва самочувствието на жената и нейната способност да действа самостоятелно.

Накратко, това е връзка на доминация и подчинение.

Съществува обаче и популярното недоразумение, че в подобни отношения мъжът е доминиращата фигура, която взима всички решения, а жената няма друг избор освен да се подчинява. В действителност и двамата партньори имат своите силни и слаби страни, и двамата са манипулативни и зависими от другия. Играят си с илюзията за насилствено пленничество и я карат да изглежда много по-страшна, отколкото е в действителност.

Това означава, че между тях има постоянна смяна на властта. Доминиращият намира удоволствие в контрола, докато подчиняващият се се наслаждава на чувството за безпомощност. Помагат си взаимно в задоволяване на фантазиите си, като всеки от тях играе ролята, необходима за задоволяването на другия.

Научи повече за:   Некрофилът бунтар Михаил Новоселов

Без значение каква е тя.

Разследване

Макар пистолетът, с който са убити петте жертви, да е намерен у Кларк, оказва се, че той е регистриран на името на Каръл Бънди. Това усложнява нещата. Полицията има нужда от показанията й срещу него, но той спокойно може да заяви, че тя е убиецът.

Все пак отпечатъците на Кларк са открити по оръжието на убийствата и по голите снимки на едно дете, така че полицията има в какво да го обвини.

В крайна сметка изглежда съдебните заседатели ще решат на кого от двамата да повярват. Каръл си е признала първа и това определено е в нейна полза.

Кларк си има измислена история за всичко. Казва, че Каръл си е представяла, че е съпруга на прочутия Тед Бънди. Според него тя е извършила убийствата заедно с Джак Мъри и сега хвърля вината върху Кларк.

Но скоро полицията събира доста веществени доказателства, уличаващи самия него. В гаража, който държи под наем, откриват кървав отпечатък от неговите ботуши. Откриват кръв от някои от жертвите в колата му и намират торбата с инструменти и ръкавиците му. В спалнята му има изрезки от вестници за убийството на Екси Уилсън, както и доста притесняваща порнография. В портфейла му е открит лист с имена – Синди и Минди – и телефонни номера. Минди се оказва позната на Синтия Чандлър. Тя е съобщила в полицията, че някой й е звънял след убийството на Синтия. Този някой първо се е престорил на полицейски служител, но после е позвънил отново и е казал, че той е убил Синтия и ще направи същото и с нея. Минди идентифицира гласа на Дъг, като този на неизвестния обаждач.

Междувременно полицията установява алибито на Джак Мъри за три от убийствата, така че опитът на Кларк да хвърли вината върху мъртвеца пропада.

На 26 август е открито тялото на жена, която Дъг Кларк е захвърлил край увеселителния парк. Куршумът в главата й съвпада с оръжието на останалите убийства. След това, близо до Малибу, са открити още едни човешки останки на руса жена, която никога не е идентифицирана. Каръл твърди, че Дъг й е разказал за убийството на тази проститутка. Тя също е застреляна, но куршумът е твърде повреден, за да може да се свърже с останалите.

Въпреки описанията на Каръл, проститутката “Кати”, която Дъг е застрелял пред нея, не е открита. Тази жена е намерена чак през март 1981 г., и тогава тя е обвинена и в опит за убийство.

Каръл споделя с детективите, че е чула в затвора за някаква проститутка, която за малко е щяла да бъде убита от свой клиент. Случаят много й е напомнил за един от разказите на Дъг. Името на проститутката е Чарлийн Андърман. Тя идентифицира Кларк като човека, нападнал я с нож. Освен всичко останало, срещу Дъг е повдигнато и обвинение в опит за убийство.

Бънди и Кларк са подложени на задълбочена психиатрична експертиза. Каръл е описана от един от експертите като снизходителна и контролираща, готова да обвини другите за всичко. Няма мозъчни нарушения и не показва явни признаци за психопатология. Дъг също е сметнат за достатъчно вменяем, за да бъде изправен пред съда.

Процесът срещу него е задвижен и Кларк е вкаран в същия затвор, в който лежат Анджело Буоно, Рой Норис, Уилям Бонин и най-различни други серийни убийци.

Процесът на Кларк

Дъглас Кларк е изправен пред реалната опасност да получи смъртна присъда. Той започва да обвинява полицията в подхвърляне на улики и в подправяне на гласа му в аудиозаписите, по които го е разпознала Минди. Няма късмет и със съдебно назначените си адвокати. Постоянно търси начини, по които да дискредитира Каръл. Дори заявява, че кръвта, открита в гаража му, е била замразена от нея и подхвърлена нарочно.

Дъглас Кларк
Дъглас Кларк

Един от плановете му да я подкопае е доста комичен. Той научава, че Вероника Комптън лежи в нейния затвор. Вероника е жената, опитала се да спечели любовта на Хилсайдския удушвач Кенет Бианки, като се е съгласила с неговия план да удуши жена във Вашингтон и да подхвърли спермата му в тялото й. По този начин щял да докаже, че не е убил две жени по-рано същата година. Но Комптън не успява да изпълни мисията си и е осъдена за опит за убийство. Бианки й обръща гръб, но Кларк вижда в нея нова възможност. Той я омайва с напудрени писма (сред които има и картичка за свети Валентин с обезглавено женско тяло), и се надява чрез нея да се добере до Каръл. Уверява я, че ще излезе от затвора още през август следващата година. Когато Вероника получава присъдата си, Кларк й изпраща роза. Надява се да я спечели на своя страна и тя да му помогне да натопят Каръл.

Процесът започва през октомври 1982 г. пред жури в състав от осем жени и четирима мъже. Събитието привлича огромни тълпи от журналисти, телевизионни репортери и зяпачи.  Дъглас Кларк е обвинен в шест убийства на жени на възраст от 15 до 24 години.

Защитата описва клиента си като начетен, интелигентен мъж, срещу когото има само косвени доказателства. Кларк бързо опровергава тези твърдения с изключително арогантното си поведение в съда. Той подхвърля обиди на служителите и прекъсва заседанията с гневните си изблици.

В един момент решава да се защитава сам, като назначените от съда адвокати му служат като съветници. Изчита доста книги по право в затвора и иска да поеме нещата в свои ръцете. Съдията му позволява, но когато Кларк го нарича “безгръбначен червей”, адвокатските привилегии са му отнети.

Главният свидетел срещу него, който за ирония е призован от защитата по негово желание, е Каръл Бънди. Прокуратурата й е обещала, че онова, което каже в съда, няма да се използва в нейното дело. Тя е облечена като примерна и скромна домакиня, и разказва как е попаднала под пагубното влияние на Кларк.

През януари Вероника Комптън също е призована като свидетел, точно докато процесът срещу Хилсайдските удушвачи се разглежда в съседната съдебна зала. Кларк се е опитвал от доста време да я накара да каже в съда, че Каръл си е признала всичко пред нея, но тя се позовава на Петата поправка и отказва да говори. Това разочарова медиите.

На 28 януари, след като журито заседава пет дни, Кларк е обявен за виновен в шест убийства и един опит за убийство. Докато четат присъдата му, той поглежда към майка си и промълвява: “Здравей, мамо”.

Кларк продължава да твърди, че е невинен, но за пореден път показва арогантното си поведение, когато се изправя пред съда и настоява да бъде осъден на смърт в газовата камера. Съдията е повече от склонен да се съобрази с желанието му.

Каръл Бънди
Каръл Бънди

На 16 март 1988 г. Дъглас Кларк получава шест смъртни присъди и в момента очаква екзекуцията си в затвора в Сан Куентин. Там се оженва за жена на име Кели Кенистън, която се опитва да му помогне да докаже невинността си.

Каръл Бънди сключва сделка с прокуратурата и получава доживотен затвор с минимален срок от 25 години за опита си за убийство на проститутката “Кати”, и доживотен затвор с минимален срок от 27 години за убийството на Джак Мъри. Изпратена е в женския затвор във Фронтера. Животът я напуска на 9 декември 2003 г., на 61-годишна възраст.


Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички коментари