Дъг Кларк и Каръл Бънди: Убийствата на Сънсет Стрип

Дъг Кларк и Каръл Бънди: Убийствата на Сънсет Стрип

В началото на 80-те години Дъглас Кларк и неговата приятелка Каръл Бънди убиват осем млади жени, повечето от които проститутки, работещи на булевард “Сънсет Стрип” в Лос Анджелис. Каръл примамвала жените в колата на Кларк и той ги застрелвал. След това правел секс с труповете им или само с отрязаните им глави.

Първи шок

В около 13:00 ч на 12 юни 1980 г. чистач се натъкнал на почти голото тяло на младо момиче край насипите на магистрала “Вентура”. Младата брюнетка лежала по лице, застреляна в главата с малокалибрено оръжие.

Недалеч от нея лежало още едно мъртво момиче на същата възраст. Тя била руса и също била застреляна – в гърдите и главата – но розовият й гащеризон не бил свален. Единият крачол на гащеризона бил срязан в горната част на крака, а по лицето на момичето имало прясна кръв.

Очевидно момичетата били убити на друго място и после били захвърлени долу по насипа. Вероятно били стопаджийки. Нямали документи за самоличност и телата им били вече подути от няколкочасовото стоене на слънце. Лятото през онази година било особено горещо, дори за Лос Анджелис. Полицията осъзнавала, че ако никой не подаде сигнал за изчезването им, идентифицирането на момичетата ще бъде почти невъзможно.

Анджело Буоно и Кенет Бианки: Хилсайдските удушвачи

Детективите обърнали внимание, че момичетата са открити близо до мястото, на което през 1977 г. била открита жертвата Лора Колинс, чието убийство все още не било разкрито. От другата страна на пътя пък била захвърлена Йоланда Уошингтън, жертва на Хилсайдските удушвачи. Нейните убийци Кенет Бианки и Анджело Буоно  били заловени предната година и в момента били в затвора, но подобни убийства често предизвикват появата на имитатори.

На следващия ден, петък 13-и, Анджело Марано от Хънтингтън Бийч дошъл в градската морга, за да види телата. Неговите най-лоши опасения се потвърдили: мъртвите момичета се оказали неговата изчезнала дъщеря Джина и доведената й сестра Синтия Чандлър. Джина била на 15, а Синтия на 16 години. Той и съпругата му търсели момичетата от един ден и когато видели новините, веднага се свързали с полицията.

Макар семейството им да отказало да говори с медиите, други хора споделили с тях, че момичетата са наркоманки и често бягали от къщи. Никой не знаел кога са били видени за последно.

Аутопсиите показали, че Синтия е мъртва от повече от 12 часа, което означавало, че била убита някъде около полунощ. Очевидно била влачена през неравен терен след смъртта й. Джина била застреляна два пъти в главата и по двете тела нямало явни следи от сексуално насилие, макар че в тялото на една от тях били открити следи от семенна течност. Някои от полицаите предполагали, че става въпрос за некрофилия.

Скоро в управлението се обадила жена, която обвинила своя приятел в убийствата, но отказала да каже на полицията как да го намери. Съществувала вероятност тя да е измамничка – но знаела точно как са били извършени убийствата. Знаела подробности, които не били разкрити пред медиите. Казала, че приятелят й бил измил колата си отвътре и отвън. За съжаление, връзката прекъснала и жената не се обадила повече. Ако го била направила, няколко живота щели да бъдат спасени и тя самата едва ли щяла да поеме по този път.

Обаждането не било фалшиво.

Дълго, горещо лято

Карън Джоунс

След единадесет дълги дни били открити още две застреляни жени. На 23 юни, малко преди зазоряване, човек се натъкнал на тялото на проститутката Карън Джоунс (24 г.), на авеню “Франклин”. Тя била застреляна в главата с малокалибрен пистолет и била захвърлена зад едно заведение в Бърбанк.

Не след дълго, в около 07:15 ч, до контейнер за боклук било открито обезглавеното тяло на жена. Контейнерът се намирал зад ресторант “Студио Сити Сизлър” в Лос Анджелис. Жертвата скоро била идентифицирана като 20-годишната Екси Уилсън, също проститутка – и приятелка на Карън Джоунс. Старателното претърсване на района не успяло да открие липсващата глава. Полицията нямала никаква представа кой би могъл да е убиецът.

Екси Уилсън

В утрото на 27 юни Джонатан Каравело паркирал колата си в алеята до своя апартамент, когато гумите му опрели в нещо, което се оказало някакво дървено сандъче. Мислейки, че е попаднал на нещо ценно, той вдигнал капака и открил вътре човешка глава, увита в дънки и тениска. Видял, че главата е на жена и устата й е леко отворена, но не се спрял да я оглежда по-добре. Каравело побягнал към апартамента си и се обадил в полицията.

Оказало се, че главата е била замразена и измита. Тя принадлежала на Екси Уилсън.

Главата и тялото били захвърлени на приблизително осем пресечки едно от друго. В черепа бил забит куршум .25-калибър. Балистичната експертиза установила, че той вероятно е от автоматично оръжие, точно като онова, с което били убити сестрите и Карън Джоунс. Полицията си имала работа със сериен убиец, който очевидно убивал по две жертви наведнъж.

Оръжието на убийството – автоматичен пистолет Рейвън

Двете проститутки били пристигнали в града само преди две седмици със своя сводник. Момичетата били от Литъл Рок, Арканзас. Джоунс била открита на 5 км разстояние от мястото, на което била захвърлена Уилсън, и на 3 км от мястото, където били намерени сестрите. Сводникът бил разпитан, но не бил счетен за възможен заподозрян.

Полицията не разполагала с никакви заподозрени за четирите убийства и дори не обявила публично, че са свързани.

Не след дълго, на 30 юни, няколко ловци на змии, бродещи из клисура в долината Сан Фернандо, се натъкнали на мумифицираните останки на пета жертва. Тя била покрита със стар матрак и бързо била свързана със серията, която медиите вече наричали “Убийствата на Сънсет Стрип”. Косата на жената била русо-червеникава и съдебният лекар предположил, че е на възраст от 17 до 25 години и е висока около 1,70 м. Стомахът й бил отворен и била простреляна три пъти с малокалибрен пистолет. Момичето било мъртво от поне три седмици, което я превръщало в първата от петте жертви. Полицията се опасявала, че из пустошта може да има още захвърлени трупове.

Сандъчето с главата на Екси Уилсън

Детективите свикали поредната пресконференция и позволили на журналистите да снимат кутията, в която била открита главата на Екси Уилсън, с надеждата, че някой ще я разпознае.

Много хора се обадили в полицията и осведомили разследващите, че подобна кутия може да се закупи в магазините в околността. Детективите проверили тези сигнали, но не открили същите кутии. Дрехите, в които била увита главата – срязани на чатала джинси и тениска с надпис “Момичето на татко” – също не донесли никакви следи.

Марнет Коумър

Тогава била идентифицирана първата жертва. Тя се оказала 17-годишната Марнет Коумър от Сакраменто, която често бягала от къщи и вероятно била проститутка. Тя била видяна за последно на 1 юни. Куршумът, с който била убита, бил свързан с останалите четири убийства.

Междувременно кутията била проследена до производител в Тексас, който зареждал магазините в района на Ел Ей. Полицията стеснила кръга до няколко магазина и започнала проверка на клиентите.

Изведнъж обаче стилът на престъпленията се променил. Следващият открит труп бил на мъж. Полицията едва ли щяла да го свърже със серията убийства, ако не бил един случаен инцидент.

Обратен прилив

Тялото на Джак Мъри

Мъжката жертва била открита на 9 август, пет дни след смъртта си. Той бил оставен в микробус, който се оказал негова собственост. Тялото било в много лошо състояние, тъй като било стояло в нажежения автомобил няколко дни. Главата му липсвала. Мъжът бил жестоко намушкан девет пъти, а от задника му липсвали парчета плът.

Въпреки липсата на главата му, полицията скоро го идентифицирала като кънтри певецът Джон “Джак” Робърт Мъри (45г.) от Ван Нюс. Мъжът пеел от време на време в един бар, недалеч от мястото, на което бил открит. Макар да бил взел главата на жертвата си, убиецът бил оставил на местопрестъплението няколко гилзи, които предполагали, че жертвата е била застреляна.

Тялото на Джак Мъри

Освен обезглавяването, нищо друго не подсказвало, че този случай има връзка със серията от убийства. Но не след дълго станало ясно, че Мъри не е бил убит от Убиеца от Сънсет. Животът му бил отнет от ръцете на жената, която била заявила по телефона, че е приятелка на убиеца.

Въпросната “дама” работела в медицински център във Ван Нюс. На 11 август тя се изпуснала пред няколко свои колеги, че е убивала хора и те се свързали с полицията. Името на жената било Каръл Бънди – пълна, 37-годишна медицинска сестра, която имала връзка с мъж на име Дъглас Кларк.

Научи повече за:   Сергей Головкин: Подмосковския кървав удушвач a.k.a Фишер

Полицията отишла в дома на Бънди, арестувала я и конфискувала три чифта долно бельо, което принадлежало на някои от жертвите, както и фотоалбум със снимки на Кларк в компрометиращи пози с 11-годишно съседско момиче. Каръл си признала, че сама е убила Джак Мъри.

Тялото на Екси Уилсън

Друг екип на полицията вече бил арестувал Кларк в Бърбанк, където работел. Той бил обвинен в “разврат и неприлични действия” с малолетно лице и в съучастие и подстрекаване към убийство. Бънди казала, че той й бил помогнал да отреже главата на Джак. Полицията започнала да търси доказателства за по-сериозните престъпления, в които тя го обвинявала. Гаранцията му била определена на 500 000 долара и той получил обществен защитник.

Един от колегите на Кларк открил на работното му място два скрити автоматични пистолети “Рейвън” .25-калибър. Предал ги на полицията и балистичната експертиза показала, че единият от тях е бил използван в петте престъпления. Срещу Кларк били повдигнати пет обвинения в убийство.

Патологът установил, че Мъри и Екси Уилсън са били обезглавени от две различни лица с два различни ножа. Точно както твърдяла Бънди.

На 13 август 1980 г. Каръл Бънди била призована на предварително заседание за убийството на Джон Мъри. Тя не получила право на освобождаване под гаранция. Според прокуратурата, Мъри бил убит, защото бил станал свидетел на престъпление и Бънди го премахнала, за да му попречи да даде показания.

Репортерите попитали полицията дали Мъри е бил анонимният информатор, но властите отказали да отговорят на този въпрос. Впоследствие журналистите щели да научат, че самата Каръл Бънди била човекът, който се обадил в полицията след убийствата на сестрите.

Изкривената история се разплита

Каръл Бънди
Каръл Бънди

Както често се случва, двамата убийци се обърнали един срещу друг, опитвайки се да хвърлят вината за убийствата върху другия. В крайна сметка историята се разплела, благодарение на Каръл, която охотно си признала за престъпленията на полицията, журналистите и съда. Кларк разказвал друга история, но тя не била подкрепена от фактите.

Все пак историята на Каръл Бънди не бива да се приема с голямо доверие. През 80-те години убийците вече осъзнавали, че сексуалният тормоз в детството е добро извинение и Каръл не била по-различна. Заявила, че след смъртта на майка й, баща й бил изнасилвал многократно нея и сестра й. Сестрата на Каръл потвърдила това и казала още, че преди да умре, майка им също е упражнявала насилие върху тях. След като баща й се оженил повторно, Каръл била изпратена в няколко временни семейства. Станала сексуално активна доста рано, за да печели вниманието на момчетата. Каръл се омъжила млада и до 35-годишната си възраст вече имала три брака. Единият от съпрузите й бил на 56 години, когато тя била на 17. Интересувала се и от мъже и от жени, очевидно не можейки да реши кой пол предпочита, и често изневерявала на любовниците си.

През 1979 г., на 36-годишна възраст, Каръл се преместила в Лос Анджелис. Току-що се била развела с последния си съпруг-насилник и имала двама сина, на 5 и на 9 години. Каръл страдала от здравословни проблеми, наднормено тегло и носела очила с дебели стъкла. Тя била готова да задоволи всеки мъж, който й обърнел и най-малко внимание.

"Джак" Робърт Мъри
“Джак” Робърт Мъри

Нейният хазяин Джон Мъри често й услужвал с пари и дори й помогнал да си намери работа като медицинска сестра. Неговата подкрепа и нейната благодарност в крайна сметка ги направили любовници, макар че Мъри бил женен и имал деца. Каръл била толкова сигурна в неговата любов, че си позволила да заплашва и да подкупва съпругата му да го напусне. Тези нейни действия й изиграли лоша шега и Джак я напуснал. Но тя продължавала да е все така обсебена от него. Каръл започнала да го преследва, убедена, че я обича и вярвала, че в крайна сметка, ако бъде достатъчно търпелива, ще й признае любовта си.

Каръл знаела къде да го намери, защото работел като певец в кънтри бар в Северен Холивуд. Мъри често ходел там и в извънработно време. Тя висяла постоянно в заведението, надявайки се да й обърне внимание, но Джак продължавал да я игнорира.

Дъглас Кларк
Дъглас Кларк

Нейното упорство обаче й се отплатило по друг начин. Малко след Коледа през 1979 г. Каръл успяла да привлече вниманието на друг посетител в заведението, а именно Дъглас Кларк (31 г.). Той й се струвал доста привлекателен и изглежда настина я харесвал. Обаче не осъзнавала, че той вижда в нея единствено изгода. Кларк знаел, че обикновено самотните, възпълни жени по баровете често се отблагодаряват за сексуалните услуги с пари, жилище и други облаги. Кларк бил научил това покрай номадския си живот и Каръл се оказала неговата нова жертва. Макар да бил израснал в заможно семейство и да бил получил добро образование, Кларк се отличавал с пълна немотивираност и зависимост от околните. Обаче можел да се похвали с полирани, чаровни маниери и лек европейски нюанс в говора си. Обичал да използва френски изрази и литературни цитати. По време на процеса станало ясно, че бившите му приятелки от подготвителното училище все още са много влюбени в него.

Кларк обичал да записва или да снима жените, с които прави секс, и след това да показва снимките на приятелите си, дори да не искали да ги гледат. Той се бил женил веднъж, но този брак не продължил дълго.

Скоро след срещата им, Кларк и Бънди станали любовници и той се преместил да живее при нея. За Каръл той бил едно изумително приключение и не приличал на нито един от мъжете, които била срещала досега. Въпреки това тази нова връзка не укротила страстите й по Джак Мъри и тя станала толкова настъпателна към него и съпругата му, че двамата се принудили да се изнесат. Джак искал да се отърве от нея, но тя твърдяла, че той я бил посещавал всяка седмица за секс. Факт е, че двамата все още споделяли една и съща банкова сметка, в която тя вкарвала пари, а Джак ги теглел необезпокоявано.

Но от друга страна Дъг бил много по-интересен. В началото той бил чувствителен любовник, но скоро бил погълнат от фантазиите си за изтезания, некрофилия, пленничество и убийства, и Каръл също била запленена от тези идеи. Веднъж Дъг й казал, че жената, която го обича, трябва да бъде готова да извърши убийство заради него. Убедил Каръл да купи два автоматични пистолета “Рейвън” .25-калибър от заложна къща и да ги регистрира на свое име.

Искал от Каръл да води други жени вкъщи, за да правят тройка и я накарал да примамва малки момичета в апартамента им, включително и 11-годишно съседско дете. Момичето било фотографирано голо и било убеждавано да се къпе с двамата възрастни. Бънди изглежда не смятала, че върши нещо нередно. Не възприемала детето като пряка конкуренция и просто искала да угоди на Кларк. Момиченцето било нейният “подарък” за него. Двамата дори направили фотоалбум на детето – същият, който не след дълго Каръл щяла да предаде на полицията.

Макар Каръл да твърдяла, че се е страхувала, че Дъг може да я отхвърли, ако не се съгласява с него, от историята й станало пределно ясно, че има твърде повърхностна представа за доброто и злото. Понякога приличала не толкова на подплашена женица, готова да угоди на мъжа си, колкото на психопат, който лесно се поддава на аморални деяния, поради собствената му липса на съвест и разкаяние.

Нещата започнали да набират скорост, когато Дъг се пренесъл да живее у Каръл.

Началото

Внезапно Каръл установила, че Дъг може да бъде доста контролиращ. Изисквал от нея да му се подчинява и я заплашвал, че в противен случай ще я изостави. Искал сексуална робиня, някой който да изпълнява всичките му всекидневни и чудати желания и нужди. Тя се подчинила, очаквайки, че в замяна ще й бъде верен. Но скоро той й заявил, че се е уморил да прави секс с нея и иска нещо ново и вълнуващо. Довел вкъщи проститутка и Каръл се включила в акта, за да му угоди.

Междувременно Джак Мъри избледнявал в съзнанието й. Певецът вероятно е чувствал огромно облекчение да се отърве най-сетне от умопобърканата си фенка.

Джина Марано
Джина Марано

През пролетта на 1980 г. Кларк започнал да убива. През един априлски ден той се прибрал у дома целия покрит с кръв. Излъгал за произхода й, но след известно време Каръл открила в колата му торба с окървавени женски дрехи. Тогава Дъг й разказал с подробности за онова, което бил сторил с двете сестри Джина и Синтия.

Научи повече за:   Питър Сътклиф: Йоркширския изкормвач
Синтия Чандлър
Синтия Чандлър

Той ги бил качил в колата си на “Сънсет Стрип”, където двете момичета чакали автобуса. Накарал Синтия да му направи фелацио и наредил на Джина да не гледа. Когато отказала, я застрелял в главата. След това застрелял и Синтия. Кларк отнесъл кървящите им трупове в гараж под наем, където си поиграл с тях, разполагайки ги в най-различни пози, и накрая изнасилил мъртвите им тела. В ранните утринни часове захвърлил момичетата край магистралата, близо до гробището “Холивуд Хилс”.

Каръл се почувствала заинтригувана и въодушевена от неговото извратено сексуално преживяване. Смятала, че връзката им е по-дълбока от всякога и поискала да го придружи в смъртоносните му приключения.

Все пак изглежда имала и задни мисли, защото се обадила на полицията във Ван Нюс, за да съобщи за инцидента. Това се случило на 14 юни. Когато връзката прекъснала, Каръл не си направила труда да позвъни отново.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199

През онази вечер Дъг я накарал да гледа новините. Тя включила телевизора и видяла, че съобщават за някакво друго убийство, този път на мъж. Неговото име било Вик Уайс, чието тяло било намерено в багажника на ролс ройс пред хотел “Шератон Юнивърсъл”. Дъг заявил, че това убийство е негово дело.

На следващата сутрин той отвел Каръл до една клисура и й показал мястото, на което бил изхвърлил тялото на проститутка. Той бил запазил гащичките й като сувенир. Кларк й описал целия инцидент с големи подробности, което я въодушевило почти колкото него. Някога, когато била част от неговите жестоки сексуални фантазии, тя чувствала помежду им истинска интимност. Каръл искала отново да изпита това.

Партньори в престъплението

На 20 юни Бънди придружила Кларк в неговата обиколка и той я накарал да подмами млада проститутка, работеща под името “Кати”, в колата им. Бънди се качила на задната седалка, уж за да “гледа” как Кати прави орална любов на Кларк. В чантата й бил единият пистолет, а другият бил у Дъг. Каръл трябвало да даде сигнал дали иска сама да застреля момимето. Но Дъг се ядосал за нещо на проститутката и я застрелял пръв.

Каръл страшно се развълнувана от видяното. Изобщо не се разстроила, че пред нея е убито младо момиче. Според някои източници дори фотографирала проститутката. След това откарали тялото близо до увеселителния парк “Меджик Моунтин” и го захвърлили в храстите.

Скоро Кларк се върнал сам на “Сънсет Стрип”. Там се срещнал с Екси Уилсън. Откарал я до ресторант “Сизлър” на бул. “Вентура”. Започнала да му прави орален секс, когато той вдигнал пистолета си и я прострелял в главата. В конвулсиите си тя захапала члена му, което го вбесило.

Дъг извадил от багажника си торба, в която носел остри ножове, почистващи препарати, торби за боклук и хартиени кърпички. Отрязал главата на Екси и я сложил в чувал за боклук. Тялото й оставил на паркинга.

След това забелязал Карън Джоунс, която преди това била в компанията на Екси. Тя се съгласила да се качи в колата му без да подозира, че главата на приятелката й е на задната седалка. Дъг я застрелял и я изхвърлил близо до студията в Бърбанк.

Главата на Екси Уилсън
Главата на Екси Уилсън

Дъг се прибрал при Каръл и сложил главата във фризера, за да я запази като секс играчка. Каръл признала пред един журналист, че и двамата са се забавлявали с нея. “Аз се развличах като я гримирах” – казала тя. – “Правех я да изглежда като същинска кукла Барби”. Щом свършела с грима, идвал редът на Кларк, който правел некрофилски орален секс с главата и дори я взимал със себе си под душа. Използвали я по този начин в продължение на три дни, след което я измили, поставили я в кутията и я изхвърлили на една алея. Каръл носела ръкавици, за да не оставя отпечатъци.

На 1 август Дъг взел със себе си 11-годишното съседско момиче и тръгнал да си търси проститутка. Позволил на детето да гледа как му правят орален секс. Оставил момиченцето и след това застрелял проститутката в главата. Кларк казал на Каръл, че е използвал трупа за секс и после го е захвърлил край някакви водонапорни кули в долината Антилоуп.

На 5 август Каръл потърсила Джак Мъри, защото имала нужда да си поговори с някого. Пуснала му няколко намека за онова, което върши с Дъг, и Мъри настоял, че трябва го да предадат на полицията. Но Каръл нямала такива намерения и решила да се отърве от бившия си любовник и същевременно да докаже любовта си към Кларк. Подмамила Мъри в буса му и го застреляла в главата. Но той не бил мъртъв и тя започнала да го ръга с ножа, докато не умрял. След това отрязала главата му и се обадила на Дъг, който й помогнал да се отърве от нея в кофа за боклук.

Бусът на Джак Мъри
Бусът на Джак Мъри

Миризмата от буса в крайна сметка довела полицията до тялото на Джак Мъри. Всъщност Каръл и Дъг били съвсем наблизо, когато чули суматохата от откриването на трупа по-надолу на улицата. Каръл дочула, че полицията е намерила гилзи и осъзнала, че сега разполагат с доказателства, които могат да свържат с оръжието й. Не само това, но и сегашната приятелка на Джак била видяла Каръл да отива към неговия бус и била казала за това на полицията.

Каръл не могла да си държи задълго езика зад зъбите и когато подхвърлила на колегите си, че е убивала хора на серията от убийства бил сложен край. Чувствайки се предадена от равнодушието на Дъг, тя хвърлила цялата вина върху него, заявявайки, че той е луд и тя била в негово подчинение. Кларк на свой ред казал, че Каръл Бънди е лунатичка и той няма нищо общо с тези престъпления. Тя го била натопила за собствените й перверзии. Говорил с полицията без адвокат повече от три часа, признавайки си, че е познавал една от жертвите, че често е посещавал “Сънсет Стрип” и че е помогнал на Каръл да се отърве от главата на Джак Мъри.

Власт и нужда

Бившият специален агент от ФБР Робърт Хейзълууд провежда специално проучване на 20 съпруги и приятелки на сексуални насилници. Той описва случай, който е много подобен на този на Каръл Бънди. Хейзълууд казва:

“Понякога е по-ползотворно да разговаряш с жената, отколкото с нейния мъж насилник. Насилниците ще лъжат, ще омаловажават, ще отричат. Съпругите и приятелките са като сюнгер. Те ме питат: “Как мога да помогна? Какво искате да знаете?”. От тях научавам такива неща за насилниците, каквито те самите не могат да ми предложат. Например какви са фантазиите им. Жените ми разказват всичко с най-големи подробности”.

Хейзълууд с изненада установил, че тези жени са съвсем нормални и идват от обикновени семейства. Мъжете в случая се явяват подстрекатели.

“Подобни мъже имат способността да разпознават уязвимите жени и да ги манипулират. Поведението на жените се влияе от вниманието на мъжете. Всичко, което имат, е този мъж, затова се стремят да му угаждат”.

Хейзълууд идентифицира процеса, който превръща жените в съучастници, в пет стъпки:

Идентификация: мъжът открива уязвима и лесна за контролиране личност.

Прелъстяване: той кара жената да се влюби в него.

Промяна на нейните сексуални норми: запознава я със сексуалните си фантазии, които я плашат или обиждат, но които трябва да изпълни, за да задоволи мъжа и да го задържи до себе си.

Социална изолация: откъсва я от семейството и приятелите й.

Наказание: физическо, психическо и сексуално, което още повече съсипва самочувствието на жената и нейната способност да действа самостоятелно.

Накратко, това е връзка на доминация и подчинение.

Съществува обаче и популярното недоразумение, че в подобни отношения доминантният мъж е този, който взима всички решения, а жената няма друг избор освен да се подчинява. В действителност и двамата партньори имат своите силни и слаби страни, и двамата са манипулативни и зависими от другия. Те си играят с илюзията за насилствено пленничество и я карат да изглежда много по-страшна, отколкото е в действителност.

Това означава, че между тях има постоянна смяна на властта. Доминиращият намира удоволствие в контрола, докато подчиняващият се се наслаждава на чувството за безпомощност. Те си помагат взаимно в задоволяване на фантазиите им, като всеки от тях играе ролята, необходима за задоволяването на другия.

Научи повече за:   Черния барон: Странният живот на Жил дьо Ре

Без значение каква е тя.

Разследване

Макар пистолетът, с който са убити петте жертви, да бил намерен у Кларк, оказало се, че той е регистриран на името на Каръл Бънди. Това усложнявало нещата. Полицията имала нужда от показанията на Каръл срещу Кларк, но той спокойно можел да заяви, че тя е убиецът.

Все пак отпечатъците на Кларк били открити по оръжието на убийствата и по голите снимки на едно дете, така че полицията имала в какво да го обвини.

В крайна сметка изглежда съдебните заседатели щели да решат на кого от двамата да повярват. Каръл си признала първа и това определено било в нейна полза.

Кларк си имал измислена история за всичко. Казвал, че Каръл си е представяла, че е съпруга на прочутия Тед Бънди. Според него тя била извършила убийствата заедно с Джак Мъри и сега хвърляла вината върху Кларк.

Но скоро полицията събрала доста веществени доказателства, уличаващи Кларк. В гаража, който държал под наем, открили кървав отпечатък от неговите ботуши. Открили кръв от някои от жертвите в колата му и намерили торбата с инструменти и ръкавиците му. В спалнята му имало изрезки от вестници за убийството на Екси Уилсън, както и доста притесняваща порнография. В портфейла на Дъг бил открит лист с имена – Синди и Минди – и телефонни номера. Минди се оказала позната на Синтия Чандлър. Тя била съобщила в полицията, че някой й е звънял след убийството на Синтия. Този някой първо се престорил на полицейски служител, но после позвънил отново и казал, че той е убил Синтия и ще направи същото и с нея. Минди идентифицирала гласа на Дъг, като този на неизвестния обаждач.

Междувременно полицията установила алибито на Джак Мъри за три от убийствата, така че опитът на Кларк да хвърли вината върху мъртвеца пропаднал.

На 26 август било открито тялото на жена, която Дъг Кларк бил захвърлил край увеселителния парк. Куршумът в главата й съвпадал с оръжието на останалите убийства. След това, близо до Малибу, били открити още едни човешки останки на руса жена, която никога не била идентифицирана. Каръл твърдяла, че Дъг й бил разказал за убийството на тази проститутка. Тя също била застреляна, но куршумът бил твърде повреден, за да може да се свърже с останалите.

Въпреки описанията на Каръл проститутката “Кати”, която Дъг бил застрелял пред нея, не била открита. Тази жена била намерена чак през март 1981 г. и тогава Каръл била обвинена и в опит за убийство.

Каръл споделила с детективите, че е чула в затвора за някаква проститутка, която за малко щяла да бъде убита от свой клиент. Случаят много й напомнил за един от разказите на Дъг. Името на проститутката било Чарлийн Андърман. Тя идентифицирала Кларк като човека, който я бил нападнал с нож. Освен всичко останало, срещу Дъг било повдигнато и обвинение в опит за убийство.

Бънди и Кларк били подложени на задълбочена психиатрична оценка. Каръл била описана от един от експертите като снизходителна и контролираща, готова да обвини другите за всичко. Нямала мозъчни нарушения и не показвала явни признаци за психопатология. Дъг също бил сметнат за достатъчно психически здрав, за да бъде изправен на съд.

Процесът срещу него бил задвижен и Кларк бил вкаран в същия затвор, в който лежали Анджело Буоно, Рой Норис, Уилям Бонин и най-различни други серийни убийци.

Процесът на Кларк

Дъглас Кларк
Дъглас Кларк

Дъглас Кларк бил изправен пред реалната опасност да получи смъртна присъда. Той започнал да обвинява полицията в подхвърляне на улики и в подправяне на гласа му в аудиозаписите, по които го разпознала Минди. Нямал късмет и със съдебно назначените си адвокати. Постоянно търсел начини, по които да дискредитира Каръл. Дори заявил, че кръвта, открита в гаража му, е била замразена от нея и подхвърлена нарочно.

Един от плановете му да я подкопае бил доста комичен. Той научил, че Вероника Комптън лежи в затвора на Каръл. Вероника била жената, опитала се да спечели любовта на Хилсайдския удушвач Кенет Бианки, като се съгласила с неговия план да удуши жена във Вашингтон и да подхвърли спермата му в тялото й. По този начин щял да докаже, че не е убил две жени по-рано същата година. Но Комптън не успяла да изпълни мисията си и била осъдена за опит за убийство. Бианки й обърнал гръб, но Кларк видял в нея нова възможност. Той я омаял с напудрените си писма (сред които имало и картичка за свети Валентин с обезглавено женско тяло), и се надявал чрез нея да се добере до Каръл. Уверявал я, че ще излезе от затвора още през август следващата година. Когато Вероника получила присъдата си във Вашингтон, Кларк й изпратил роза. Надявал се да я спечели на своя страна и тя да му помогне да натопят Каръл.

Процесът започнал през октомври 1982 г. пред жури в състав от осем жени и четирима мъже. Събитието привлякло огромни тълпи от журналисти, телевизионни репортери и зяпачи.  Дъг бил обвинен в шест убийства на жени на възраст от 15 до 24 години.

Защитата описала клиента си като начетен, интелигентен мъж, срещу когото има само косвени доказателства. Кларк бързо опровергал тези твърдения с изключително арогантното си поведение в съда. Той подхвърлял обиди на служителите и прекъсвал заседанията с гневните си изблици.

В един момент Кларк решил да се защитава сам, като назначените от съда адвокати му служели като съветници. Изчел доста книги по право в затвора и искал да поеме нещата в свои ръцете. Съдията му позволил, но когато Кларк го нарекъл “безгръбначен червей”, адвокатските привилегии му били отнети.

Главният свидетел срещу Кларк, който за ирония бил призован от защитата по негово желание, била Каръл Бънди. Прокуратурата й била обещала, че онова, което каже в съда, няма да се използва в нейното дело. Тя била облечена като примерна и скромна домакиня, и разказала как е попаднала под пагубното влияние на Кларк.

През януари Вероника Комптън също била призована като свидетел, точно докато процесът срещу Хилсайдските удушвачи се разглеждал в съседната съдебна зала. Кларк се опитвал от доста време да я накара да каже в съда, че Каръл си е признала всичко пред нея, но тя се позовала на Петата поправка и отказала да говори. Това разочаровало медиите.

На 28 януари, след като журито заседавало пет дни, Кларк бил обявен за виновен в шест убийства и един опит за убийство. Докато четяли присъдата му, Кларк погледнал към майка си и промълвил: “Здравей, мамо”.

Каръл Бънди
Каръл Бънди

Той продължавал да твърди, че е невинен, но за пореден път показал арогантното си поведение, когато се изправил пред съда и настоял да бъде осъден на смърт в газовата камера. Съдът бил повече от склонен да се съобрази с желанието му.

На 16 март 1988 г. Дъглас Кларк получил шест смъртни присъди и в момента очаква екзекуцията си в затвора Сан Куентин. Там се оженил за жена на име Кели Кенистън, която се опитвала да му помогне да докаже невинността си.

Каръл Бънди сключила сделка с прокуратурата и получила от 25 години до доживотен затвор за опита си за убийство на проститутката “Кати”, и от 27 години до доживот за убийството на Джак Мъри. Изпратена била в женския затвор във Фронтера. Каръл щяла да може да се яви пред Комисията по предсрочно освобождаване през 2012 г. но животът я напуснал на 9 декември 2003 г., на 61-годишна възраст.

———————————————————————————————————————————————

Източник: trutv.com

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме