Мъж ограби 1 долар от банка заради здравни осигуровки

Подобно на милиони хора по света 59-годишният Джеймс Ричард Верон се оказал без здравни осигуровки. За разлика от мнозинството обаче, той решил да направи нещо по въпроса. Той работел като шофьор на камион от 17 години и загубил работата си заради световната криза…

Намерил си друга подобна работа, но и тя не продължила дълго. Сетне започнал почасова работа в един магазин, който естествено не предлагал здравно осигуряване. Все пак останал там, притиснат от болката в гърба си и проблем с крака, заради който накуцвал. Освен това страдал от артрит и Карпално-тунелен синдром.

Като че ли това не било достатъчно, но открил и бучка в гърдите си. Постепенно болката станала толкова силна, че едва издържал.

Той минал на купони за храна, но и това не помогнало особено с финансите. В крайна сметка Джеймс измислил план, който би разрешил проблемите на всеки фалирал човек със здравословни проблеми. Решил да влезе в затвора.

На 9 юни той се събудил с намерението да ограби банка. Но преди да хване такси за банка RBC в Гастония щата Северна Каролина, изпратил писмо до редакцията на “Гастония Газет”, в което изложил плана си да ограби учреждението, за да получи медицински грижи.

“Когато получите това, аз ще съм извършил банков обир” – пишел Верон. – “Този обир ще бъде в размер на 1 долар. Аз съм здрав духом, но тялом не толкова”.

Когато пристигнал в банката, той подал на касиерката бележка с искането си за 1 долар. Сетне казал на жената, че ще седне и ще изчака идването на ченгетата.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304
Научи повече за:   Американка уби тримесечното си бебе - пречело й да играе на FarmVille

За нещастие, той не поискал достатъчно пари. Понеже поискал само 1 долар, бил обвинен в кражба, вместо в банков обир. Гаранцията му била само 2000 долара, но Верон отказал да я плати. Ако не получи адекватна присъда, щял да ограби друга банка, казал той на съдията.

Поне най-сетне можел да получи лекарска помощ. Той ще бъде прегледан от лекар в петък. Надява се да получи операция на крака и гърба и някой да определи какъв е този израстък на гърдите му. Планът му е да прекара четири години в затвора, за да се сдобие със социална осигуровка, когато излезе.

——————————————————————————————————————————————

Източник: truecrimereport.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

2
Напиши коментар

avatar
2 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
2 Автори на коментари
ВаняСв Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Св
Гост
Св

Божеееее, колко мъка има по тоя свят.. ;(

Ваня
Гост
Ваня

Ами просто е намерил разрешение на проблемите си човека. Навремето във филма си ” Sicko” Майкъл Мур показа какви страхотни медицински грижи се полагат за виновниците за атентатите на 9/11 и в същото време колко много болни и изнемогващи има сред пожарникарите, помагали за разчистването на руините. Така е в USA.