Изникнаха подробности около залавянето на “Мрачния сънливец”

Изникнаха подробности около залавянето на "Мрачния сънливец"

Произнасянето на обвиненията срещу “Мрачния сънливец” Лони Дейвид Франклин младши бе отложено от съдията във вторник, но за сметка на това изплуваха подробности около неговия арест, който бе извършен на 7 юли тази година в Лос Анджелис. Публично изнесената молба на полицията за заповед за обиск в дома му разкри как точно детективите са надушили следите му.

В наброяващата 23 страници молба за разрешаване на обиска като основание са посочени подробности от 11-те убийства, които се смята, че е извършил Франклин, и се описва как се е превърнал в основен заподозрян в серията от престъпления, датираща чак от 1985 г. Той получава псевдонима “Мрачния сънливец”, защото спира да убива в продължение на 14 години – от 1988 до 2002 г. Франклин сякаш заспива зимен сън.

Жертвите са основно чернокожи проститутки, са: Дебра Джаксън, убита на 10 август 1985 г.; Хенриета Райт, открита мъртва на 12 август 1986 г; Томас Стийл, открит мъртъв на 14 август 1986 г.; Барбара Уеър, убита на 10 януари 1987 г.; Бернита Спаркс, открита мъртва на 15 април 1987 г.; Мери Лоу, убита на 1 ноември 1987 г.; Лакриса Джеферсън, убита на 30 януари 1988 г.; Алиша Аликзандър, открита мъртва на 11 септември 1988 г.; Принсез Бъртомю, убита на 19 март 2002 г.; Валери Маккорви, убита на 11 юли 2003 г.; и Джесика Питърс, открита мъртва на 1 януари 2007 г.

Всички, с изключение на три от жертвите, са открити напълно облечени. Почти всички били простреляни многократно в лявата гърда. Изключение правел Стийл – единствената мъжка жертва – прострелян в тила, Бъртомю и Маккорви – удушени, и Питърс – простреляна в гърба.

В хода на разследването е установено, че 25-калибровите куршуми, извадени от телата, идват от едно и също оръжие. В случая на Питърс обаче е използван същият калибър, но различно оръжие.

Научи повече за:   "Краля на спама" Леонид Куваев изнасилвал момичета с психически проблеми

Според документа онова, което свързва жертвите, е техният социално-икономически статус, фактът, че телата им са открити в един и същи район и това че местопрестъпленията издават определен модел – причината за смъртта, сексуалното насилие и начинът, по който са захвърлени телата.

Няколко от телата са открити в задни алеи или в контейнери за боклук, покрити с отпадъци, килими, одеяла, матраци или опаковани в торби.

Опакованите тела били напъхани в зелени найлонови торби за боклук, вързани със връзки тип  “свинска опашка”. В случая на Питърс от връзките е взета проба и е изпратена в лабораторията за ДНК анализ. ДНК профилът съвпаднал с този от пробите взети от предишните пет жертви. Пробите, взети за сексуален контакт, също показали, че пет от жертвите са свързани с един и същи човек.

Докладът посочва, че жертвите вероятно са убити на неизвестно място, след което са били премествани и захвърляни другаде.

Получената заповед за обиск позволява на полицаите да претърсват, да събират доказателства и да конфискуват вещи от дома на Франклин, ако преценят, че може да са използвани в престъпленията.

Полицията получава право да претърси всички стаи, тавански помещения, мазета, гаражи, складове, контейнери за боклук и околностите на къщата.

Криминалистите търсели кръв, косми, облекла и други доказателства, които биха могли да свържат Франклин с убийствата, както и фотографии, в които е заснет във или близо до оранжев форд “Пинто” или друг подобен автомобил.

Конфискувани са общо четири превозни средства – тъмнозелена хонда “Акорд” от 2005 г., регистрирана на името на Розендо Пинлас; черен нисан от 1992 г., собственост на Франклин; сребърен микробус хонда, регистриран на Силвия Франклин; и златист хонда ван, регистриран на Джон и Джоуди Франклин.

Оранжевият форд “Пинто”, който според властите е използван в убийствата, не е намерен. Но разследващите вярват – подкрепени от анонимно обаждане, свързано с убийството на Барбара Уеър – че убиецът е използвал повече от една кола. По време на извършеното наблюдение над заподозрения детективите виждат как Франклин използва всяка една от гореспоменатите коли, за да търси проститутки.

Научи повече за:   Сериен убиец сатанист реже пръстите на жертвите си

Детективите търсели и 25-калибровия полуавтоматичен пистолет, използван в убийствата, както и муниции, заглушители, кобури и уреди за почистване на оръжия.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304

Полицията изземва общо 650 доказателства, сред които оръжия, муниции, компютърен хардуеър, снимки, хард дискове, карти памет, фотоапарати, проби от килимите, найлонови торби за боклук, въжета, “свински опашки” и друг потенциален материал за връзване.

Събраните материали в момента се подлагат на ДНК тестове, балистични експертизи и други изследвания.

Полицията взема проби от слюнката и кръвта на Франклин за ДНК сравнение.

На 27 май 2008 г. полицията в Лос Анджелис прави формална проверка в ДНК базата данни на осъдените престъпници, търсейки съвпадение с пробите, взети от жертвите, но такова не е открито. През март 2010 г. полицията решава да направи втори опит с вече порасналата база данни. Този път компютърът намира съвпадение в сина на Франклин Кристофър, който бил арестуван година преди това.

Това съвпадение осигурява на властите двама потенциални заподозрени – Лони Дейвид Франклин и Джон Джеферсън Франклин, чичото на Кристофър.

Документът описва Лони Дейвид Франклин като чернокож 57-годишен мъж, висок 1,70 м и с тегло 72 кг. Описанието съвпада с онова, дадено от единствената оцеляла Енриета Уошингтън, която била нападната на 20 ноември 1988 г. – макар че Франклин тогава бил на около 36 години.

На 5 юли полицията проследява Франклин до пицария в търговския център “Буена Парк Мол”. Един от детективите – преоблечен като служител в заведението – събира след него използваните вилица, две пластмасови чаши, чиния, две салфетки и полуизядено парче пица. Междувременно друг детектив взимал проби от дръжката на вратата на сребърната хонда на Франклин.

Научи повече за:   Питър Сътклиф: Йоркширския изкормвач

“ДНК анализът, извършен на 6 юли 2010 г.” – казва документът, – “показва, че генетичният профил, получен от пробите, събрани от Лони Дейвид Франклин младши, съвпада с генетичния профил, развит от пробите, взети от жертвата Барбара Уеър”.

На 7 юли Франклин е арестуван пред дома му – намиращ се близо до района, където са открити телата на жертвите. Неговият син Кристофър (29 г.) не е заподозрян, тъй като е бил твърде млад по времето на убийствата.

Документът разкрива, че Франклин и преди е имал сблъсъци със закона. Между 1969 и 2003 г. е арестуван за най-различни провинения – автокражби, взлом и носене на заредено оръжие.

В този период Франклин бил сменил няколко работи – сред които пазач в гаража на полицията в Лос Анджелис и шофьор на боклукчийски камион към Службата за чистота в града. Детективите смятат, че тези негови професии са го улеснявали в изхвърлянето на телата.

Следващото явяване на Франклин пред съда е определено за 23 август. Той ще бъде обвинен в 10 убийства – макар че е свързан с 11 – и в един опит за убийство. Ако бъде осъден го очаква доживотен затвор.

Междувременно властите разглеждат още 30 допълнителни убийства, които много приличат на десетте извършени от “Мрачния сънливец”.

източник: skcentral.com
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

3
Напиши коментар

avatar
3 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
2 Автори на коментари
СилвияEmilioscrimefiles: Изникват подробности около залавянето н.. - edno23.com Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
trackback

[…] подробности около залавянето на „Мрачния сънливец“ https://kriminalnidosieta.com/novini/%d0%b8%d0…%bd%d0%b5/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти […]

Emilios
Гост

Silvia ,ne moga da razbera zashto ne vijdam komentarite????Ima niakakvo ograni4enie ili problema e pri men ??