Десет от най-опасните банди в света

Десет от най-опасните банди в света

Думата банда обикновено предизвиква негативни асоциации. Всеки от нас е чувал за тях. Бандите се занимават с всякакви престъпни дейности, като поръчкови убийства, изнудване, търговия с наркотици, кражби и отвличания, не само на улицата, но и в затворите. Ако не живеете в големия град, със сигурност сте чели за тях във вестниците или сте чували за престъпленията им по телевизията. Бандите съществуват в целия свят, не само в собствената ви страна.

Това са десетте от най-опасните банди в света, с които определено няма да ви се иска да си имате работа:

Арийското братство (АБ, Клеймото)

Арийското братство

Поредната затворническа банда. Макар да не е една от най-големите, Арийското братство се слави с това, че е убила доста затворници. Бандата съставлява едва 1% от затворническото население, но размерът няма значение за АБ. В действителност тази банда е отговорна за най-малко 26% от всички убийства в затворите на САЩ.

АБ се разделя на две групи, онези във федералните затвори и останалите членове, лежащи в по-малките щатски затвори, особено в Калифорния.

За да станеш член на Арийското братство трябва да убиеш или нападнеш друг затворник. Това е известно като „За да получиш гръб, трябва да пролееш кръв“. Онези, които се опитат да напуснат бандата, обикновено са преследвани и убивани от другите й членове. АБ се занимава с организирана престъпност, изнудване, проституция в затворите, търговия с наркотици и поръчкови убийства.

Арийското братство е създадено през 1967 г. в калифорнийския затвор в Сан Куентин. Първоначално целта му е била да защитава белите от черните и латиноамерикански групи, и най-вече от Мексиканската мафия. Някои от основателите на АБ мигрират от банда, известна като „Сините бради“, съществувала през 50-те години. Други имена, използвани в миналото, са „Бандата на диамантения зъб“ и „Нацистката банда“.

Макар телата на членовете на АБ по правило да са обсипани с татуировки, основният символ на бандата е детелина, в чийто три листа са изписани три шестици и буквите АБ отстрани. Сами по себе си трите шестици не са специфични единствено за АБ, понеже се използват и от няколко други банди. Единствено членовете на АБ имат правото да носят „клеймото“ на бандата; лицата, които носят тази татуировка без позволение, се наказват със смърт. В последно време АБ съветва най-новите си членове да не излагат на показ „клеймото“ си, за да не привличат вниманието на органите на реда. В резултат на това доста от тях премахват или дегизират татуировките си.

Въпреки че Братството е организация за превъзходство на бялата раса, приоритет номер едно за повечето от нейните членове са престъпленията, а расовата омраза стои на заден план. През 1972 г. Арийското братство сключва съюз с Мексиканската мафия. По-старите членове на АБ изучават езика на глухонемите, за да могат да общуват тайно помежду си.

Мексиканската мафия (Ла еМе)

Мексиканската мафия

Мексиканската мафия е банда, обитаваща много затвори в САЩ. Създадена е през 50-те години на XX век в Трейси, Калифорния. Ла еМе се занимава главно с трафик на наркотици, изнудване и убийства. Тясно свързана с Арийското братство, Ла еМе изпълнява много поръчкови убийства на свои и чужди съперници. Основните конкуренти на Мексиканската мафия са „Нуестра Фамилия“ и „Блек Герила Фемили“.

Научи повече за:   Харви Глатман: Убиецът на самотни сърца

От членовете на Мексиканската мафия се очаква да преминат тест за лоялност към бандата, който се изразява в кражба или убийство. Наказанието за неподчинение или неизпълнение на дадена задача често се наказва със смърт. Според конституцията на бандата членовете й могат да бъдат наказани със смърт и ако допуснат едно от четирите основни нарушения – станат информатори, хомосексуалисти, проявят се като страхливци или покажат неуважение към останалите членове. Освен това членовете на Мексиканската мафия не могат да изповядват християнската религия. Когато се присъединят към Ла еМе и бъдат освободени от затвора, от тях се очаква да изпращат част от доходите си на своите другари зад решетките. Бандата обикновено не посяга на случайни граждани.

Основният символ на бандата, който често се носи като татуировка от членовете й, е националният герб на Мексико (орел и змия), разположен върху пламтящ кръг и кръстосани ножове.

Уличните банди, които са част от Мексиканската мафия, често използват числото 13 като обозначение за бандата си, тъй като „М“ е тринадесетата буква в азбуката.

Мунгики (Кенийската мафия)

Мунгики

Тази банда не се намира в САЩ. Мунгики е политическо-религиозна групировка и забранена престъпна организация, подвизаваща се главно в бедните райони на Кения, особено в Найроби, който е един от най-големите градове в държавата.

Бандата е създадена през 80-те години и оттогава се разраства, но не прекомерно. Името й означава „обединен народ“ или „множество“ на езика Кикую.

Известно е, че тя работи на „клетки“, всяка от които се състои от около 50 членове. Мунгики са твърдо против християнството, както и всякакво западно влияние. Бандата фанатично практикува насилствено обрязване на жени, обезглавяване и осакатяване.

Около 50 души загиват заради сблъсъците на властите с Мунгики, сред които и двама кенийски полицаи, които са обезглавени. Смята се, че бандата има връзки в САЩ, но това не е официално доказано.

Примейро Командо да Капитал (ПКК)

Примейро Командо да Капитал

Примейро Командо да Капитал е една от най-новите затворнически банди в Бразилия, както и една от най-малките в света.

Основана е през 1993 г. от осем затворници в затвора „Таубате“ в Сао Паоло. Името й (Главно командване на столицата) се отнася до град Сао Паоло, който е и столица на едноименния щат.

Примейро Командо да Капитал са твърдо против всякакви правителствени институции, като полицейски участъци, съдилища и дори обществения транспорт. От средата на 2006 г. бандата извършва над 300 атаки срещу обществени учреждения.

Средствата за операциите й идват главно от нейните членове. Всички те трябва да плащат месечен членски внос, равняващ се на 27 долара за онези в затвора и 270 долара за тези на свобода. Повечето от парите се използват за купуването на оръжия и наркотици. Част от средствата отиват и за плащането на гаранциите на някои от членовете.

Научи повече за:   Чарлз Менсън и неговото Семейство

За да станеш член на Примейро Командо да Капитал за теб трябва да гарантира някои от пълноправните членове на бандата, както и да положиш клетва.

Блек Герила Фемили (Черното Семейство, Черният авангард)

Блек Герила Фемили

Основано през 1966 г. от човек на име Джордж Джаксън в окръг Марин, щата Калифорния, Черното партизанско семейство е една от многото афроамерикански банди. Създадена е с цел да защити „Черното достойнство“ в затворите, както и да отхвърли американското правителство.

Изпъквайки като една от най-политически повлияните банди, Черното семейство показва силни чувства към марксизма. Днес бандата има около 50 000 членове, много от които са свързани и с други банди.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

За да бъде член на бандата, човек трябва да е чернокож и да бъде препоръчан от някои от останалите членове.

Ла Нуестра Фамилия (Нашата Фамилия)

Ла Нуестра Фамилия

Нашата Фамилия е мексиканско-американска затворническа банда, създадена в Северна Калифорния. Съществува от 1968 г. и винаги е била съперник на Мексиканската мафия, като някои дори спекулират, че нейното създаване е било единствено с цел да се нанесе удар на омразния конкурент.

Бандата се фокусира главно върху защитата и запазването на мексиканската култура, особено в общество, доминирано от толкова много други раси.

Зад стените на затворите Ла Нуестра Фамилия се занимава с търговия с наркотици и проституция. Бандата убива всеки, който се изпречи на пътя й, дори своите членове.

Обикновено членовете й са сериозни престъпници, тъй като за участие в организацията се изисква двегодишен изпитателен период.

Ла Нуестра Фамилия изисква от членовете си да поставят бандата над семейството си, парите, наркотиците и жените. Жените нямат право да участват в организацията, но понякога са използвани за разпространение на наркотици.

Синдикатът Тексас (Тексас 7)

Синдикатът Тексас

Тексаският Синдикат е калифорнийска затворническа банда, създадена в отговор на други банди, като Мексиканската мафия и Арийското братство. Тъй като последните издевателстват над другите затворници, особено в Тексас, възниква нуждата от основаването на конкурентна банда, която да защитава тексаските затворници.

Тексас 7 не допускат членове, които не са от испански произход. Белите са особено нежелани. Бандата се състои главно от мексикански имигранти, а не от мексиканци, които са родени и израснали в САЩ.

Смята се, че през 2000 г. бандата е наброявала 1 000 души в затвора и около 830 на свобода. Синдикатът Тексас се занимава с поръчкови убийства, хазарт, проституция, изнудване и трафик на наркотици.

Крипс

Крипс

Бандата „Крипс“ е създадена през 1969 г. от 16-годишните Станли Уилямс и Реймънд Уошингтън, по модел на Черните пантери. Тя започва като слабо свързана мрежа от индивидуални банди. С годините се превръща в една от най-големите и най-могъщите в САЩ. Днес тя има над 300 000 членове във и извън затвора.

Крипс се обличат в синьо. Бандата се занимава с убийства, грабежи и сделки с наркотици. Те са заклети врагове на бандата „Блъдс“, както и на други улични банди от испански произход.

Научи повече за:   Томас Силвърстайн: Живот зад стените на затвора

Бандата е известна с изключителната си жестокост. Често в самите й редици избухват сбивания, които приключват със смъртта на нейни членове. Бандата е толкова огромна, че се разпростира чак до Канада.

Блъдс

Блъдс

Блъдс е банда, базирана в Лос Анджелис, известна главно със съперничеството си с Крипс и любовта си към червения цвят.

Бандата е създадена през 1972 г. и разраствайки се бавно, лека по лека заема териториите, контролирани от другите улични банди в Лос Анджелис. Много от тях решават да се присъединят към Блъдс, възхитени от тяхното безстрашие.

Бандата е разделена на „шайки“, всяка от които има своя собствена тактика, особено що се отнася до вербуването на нови членове, като някои дори прибягват до заплахи към избраните си кандидати.

Членовете на Блъдс често се съюзяват с други банди, за да подпомагат криминалните си дейности, особено трафика с наркотици.

Мара Салватруча (МС-13)

Мара Салватруча

Мара Салватруча кара всички останали банди да приличат на шайка малоумници, продаващи наркотици. МС-13 е най-смъртоносната банда, с която можете да се сблъскате. Състои се предимно от гватемалци, хондурасци, салвадорци и други жители на Централна Америка, и е създадена през 80-те години, за да защитава имигрантите от другите големи банди.

Бандата успява да се разпростре отвъд Централна Америка чак до Испания, САЩ, Великобритания, Германия и Канада.

МС-13 се занимава с трафик на наркотици, продажба на незаконни оръжия, кражби, поръчкови убийства, търговия на хора и нападения – особено срещу органите на реда.

Само в САЩ бандата има 10 000 членове. Тази организация не страда от скрупули, що се отнася до убиването на хора. Мара Салватруча е известна с това, че издирва и премахва всеки, който се осмели да говори за нея на властите.

МС-13 се слави със своите изключително жестоки престъпления, особено срещу невинни хора. Бандата стига дотам, че през декември 2004 г. разстрелва цял автобус пълен с жени и деца, което довежда до смъртта на 28 души.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
9 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Discip
Discip
02.06.2010 18:05

Арийското братство и NLR са партия с мексиканците понеже имаше доста свинщини по между им и другите се възползваха ама като си оправиха отношенията издавиха всичко в кръв. Малко са на принципа „врагът на моя враг е мой приятел“ понеже латиносите мразят черните и евреите. Към момента в пандела няма по-големи от АБ и М всичките им лидери са в единични килии без право да излизат. Доста от АБ са женени за мексиканки /има доста готини бели мексиканки ама им хлопат дъските хах/ те им въртят бизнеса от вън. Чарли Менсън е техен член отделно освен наркотици, курви и убийства… виж още »

Москвич 412
Москвич 412
01.08.2010 23:49

СССР е голема мизерия всичко,ама такива работи там немаше.

Diqnnn
Diqnnn
19.09.2010 12:13

Абе не е работа да си в затвора и забележете няма, нито една изцяло бяла банда (нищо против другите раси). Черните се защитават, мексиканците и те, а белите са подлагани на гаври не само от другите раси, но и от тях самите.

Нонейм
Нонейм
07.03.2011 22:55

СССР си е имало такива работи но са били тайна като всичко останало

ShaDy
ShaDy
23.06.2011 20:37

Crips is The best ! Crips or Die !!!

Pfffff
Pfffff
09.08.2011 17:22

Mnogo gi razbirate be, siguren sum che i vie ste gangsteri i polovina i ste chlenuvali vuv vsichki bandi ot crips do ariicite 😀 😀 😀 😀

Nasty
18.10.2011 16:08

Може да добавите инфо и за още една мексиканска банда. 18 street gang!

dvvfefvdddd
19.08.2012 23:50

използвам гугъл преводач аз съм от MS 13 MS 13 или умри

Ники
Ники
07.09.2012 17:31

Готина статия , браво на автора.