Томас Крийч: Недоказаният сатанист

Томас Крийч: Недоказания сатанист

През октомври 1975 година Томас Крийч е свързан с най-малко девет убийства, от които две в Айдахо, две в Невада и по едно в Аризона, Калифорния и Уайоминг. Телата на 11 негови жертви – застреляни, намушкани с нож, бити до смърт или удушени – са открити с негова помощ в седем щата. За ирония, въпреки всичките си признания, Крийч не спира да отрича двете убийства, които довеждат до ареста му в Айдахо. Пътуващите бояджии Джон Брадфорд и Едуард Томас Арнолд са застреляни в окръг Ейда, след като качват Крийч в колата си, но той упорства, че е само очевидец на убийството и не е участвал в него.

Неговата спътница, 18-годишната Каръл Сполдинг, е обвинена в съучастие в убийство, но Крийч настоява, че всъщност нейната сестра-тийнейджърка – и изчезнал младеж на име Дани – са убийците.

Членовете на съдебното жури не са впечатлени и на 23 март 1975 г. Крийч е признат за виновен по две обвинения в предумишлено убийство. Според щатските закони той автоматично получава смъртна присъда и датата на екзекуцията му е определена за 25 март 1976 г. Впоследствие присъдата му на два пъти е анулирана и връщана обратно.

При проведеното разследване на показанията на Крийч излизат наяве имената на жертвите му: Гордън Стантън и Чарлз Милър са убити близо до Лас Вегас; 19-годишната Сандра Рамсамуг в Салем, Орегон; Уилям Дийн в Портланд, Орегон; Ригли Макензи е убит край Багс, Уайоминг; Вивиан Робинсън в Сакраменто, Калифорния и 70-годишният Пол Шрейдър в Тускон, Аризона.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304

Крийч насочва властите към предполагаемите места, където уж се извършват сатанински ритуали, близо до Сан Франциско, Сиатъл и Мисула в щата Монтана, но полицията не открива солидни доказателства за съществуването на подобни култове на нито едно от тях. Също като в случая с Хенри Лий Лукас едно десетилетие по-късно, много от признанията на Крийч остават невъзможни за опровергаване или потвърждаване.

Научи повече за:   Зодиак: Загадъчният убиец от Сан Франциско

През 1981 г. Томас Юджийн Крийч пребива до смърт друг затворник в щатския затвор в Айдахо. Той пледира за виновен в предумишлено убийство и отново е осъден на смърт. През 1986 г. екзекуцията му е отложена от федерален съдия и все още предстои да бъде изпълнена.

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме