Томас Крийч: Недоказаният сатанист

Томас Крийч: Недоказания сатанист

През октомври 1975 година Томас Крийч бил свързан с най-малко девет убийства, от които две в Айдахо, две в Невада и по едно в Аризона, Калифорния и Уайоминг. Телата на 11 негови жертви – застреляни, намушкани с нож, бити до смърт или удушени – били открити с негова помощ в седем щата. За ирония, въпреки всичките си признания, Крийч не спирал да отрича двете убийства, които довели до ареста му в Айдахо. Пътуващите бояджии Джон Брадфорд и Едуард Томас Арнолд били застреляни в окръг Ейда, след като качили Крийч в колата си, но той упорствал, че е бил само очевидец на убийството и не е участвал в него.

Неговата спътница, 18-годишната Каръл Сполдинг, била обвинена в съучастие в убийство, но Крийч настоявал, че всъщност нейната сестра-тинейджърка – и изчезнал младеж на име Дани – са убийците.

Членовете на съдебното жури не били впечатлени и на 23 март 1975 г. Крийч бил признат за виновен по две обвинения в предумишлено убийство. Според щатските закони той автоматично получил смъртна присъда и датата на екзекуцията му била определена за 25 март 1976 г. Впоследствие присъдата му на два пъти била анулирана и връщана обратно.

При проведеното разследване на показанията на Крийч излезли наяве имената на жертвите му: Гордън Стантън и Чарлз Милър били убити близо до Лас Вегас; 19-годишната Сандра Рамсамуг в Салем, Орегон; Уилям Дийн в Портланд, Орегон; Ригли Макензи бил убит край Багс, Уайоминг; Вивиан Робинсън в Сакраменто, Калифорния и 70-годишният Пол Шрейдър в Тускон, Аризона.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺 Rosii 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199

Крийч насочил властите към предполагаемите места, където уж се извършвали сатанински ритуали, близо до Сан Франциско, Сиатъл и Мисула в щата Монтана, но полицията не открила солидни доказателства за съществуването на подобни култове на нито едно от тях. Също като в случая с Хенри Лий Лукас едно десетилетие по-късно, много от признанията на Крийч остават невъзможни за опровергаване или потвърждаване.

Научи повече за:   Джон Норман Колинс: Мичиганският убиец на студентки

През 1981 г. Томас Юджийн Крийч пребил до смърт друг затворник в щатския затвор в Айдахо. Той пледирал за виновен в предумишлено убийство и отново бил осъден на смърт. През 1986 г. екзекуцията му била отложена от федерален съдия и все още предстои да бъде изпълнена.

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме