Жертва на свещеник-педофил преби отецът 35 години след изнасилването си

Печалната история започва през 1975 година, преди светата католическа църква да стане широко известна като „Най-голямата организирана педофилска мрежа в света“

В онези наивни времена родителите не се страхували да оставят децата си насаме с така наречените „божи“ служители. Уил Линч и неговият по-малък брат – които тогава били на 7 и 5 годинки – често ходели на къмпинг в планините Санта Круз с отец Джеролд Линднър.

Но, подобно на много други свещеници от онази епоха, Линднър бил педофил. Впоследствие двамата братя разказват, че са били изнасилвани и принуждавани да правят орален секс един с друг, докато перверзникът ги наблюдавал. Оказало се, че Линднър е посягал на дузина хора, сред които и собствената му сестра, племенница и племенници.

През 1998 година църквата урежда въпроса с братята Линч, като им заплаща обезщетение в размер на 625 000 долара. Но серийният изнасилвач Линднър се измъква безнаказано, тъй като давността на неговите престъпления била изтекла отдавна.

Парите обаче не успокоили Уил Линч. Той разказва, че дълги години е страдал от депресия, алкохолизъм и кошмари за изнасилванията.

„Много пъти съм си мислел да отида в Ел Ей и да се изправя срещу отец Джери“ – казва той през 2002 г. – „Исках да извърша екзорсизъм на всичкия гняв, омраза и горчивина, които той насади в мен. Не мога да опиша с думи какво ми причини този човек. Той открадна моята невинност и унищожи живота ми“.

Но осем години по-късно решил да не се възпира повече. Линч се обадил в старческия дом, където Линднър се бил оттеглил да прекара старините си през 2001 г. Казал на рецепционистката, че идва да съобщи на свещеника за смърт в семейството му.

Научи повече за:   Ако си сериен убиец... внимавай с кого се сприятеляваш във Фейсбук!

Когато пристигнал в старческия дом, Линч  попитал Линднър дали го познава. Свещеникът казал не. Тогава Линч се хвърлил да го бие и буквално изритал ангелите на 65-годишния духовник, след което напуснал дома.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

Но, въпреки нежната си педофилска душа, Линднър се оказал корав дядка. Той оцелял. А полицията проследила телефонното обаждане на Линч и сега той е обвинен в особено тежко нападение.

Без съмнение отмъщението на Линч е напълно оправдано. Линднър се бил отървал от обвиненията в гавра с деца, а когато си изнасилил десетки, един хубав бой е най-малкото, което заслужаваш.

Това не е единственият случай на насилие, понякога с фатален край, срещу свещеници обвинени в педофилия.

Отец Джон Гейгън
Отец Джон Гейгън

През 2002 година мъж от Балтимор, който твърдял, че е бил изнасилван от свещеник пред десет години, се изправил срещу отчето и настоял за извинение. Когато наглият духовник му казал да се маха, вбесеният мъж го прострелял три пъти. Обвиняемият бил оправдан по обвинението в опит за убийство, но бил осъден на 18 месеца домашен арест за притежание на оръжие.

На следващата година отец Джон Гейгън бил удушен до смърт в килията си от затворник, който заявил, че е избран от Бог да убива педофилите.

Гейгън излежавал 10-годишна присъда за опипване на момче, а неговият случай се беше превърнал в епицентър на сексуалния скандал за католическото духовенство в Бостън. Отецът бе обвинен в неприлично посегателство над около 150 момчета.

източник: ktla.com

The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Доминик Котре: Убих осемте си деца, защото не исках повече
Абонирай се
Извести ме
guest
5 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Todd
Todd
02.11.2010 17:27

смърт за педофилите! Малко му е!

anonimno
anonimno
03.11.2010 13:28

Смърт на тая извратена сган! Даже трябвало да го бие докато диша.

...
...
03.11.2010 22:16

шапка му свалям!

Вики
Вики
04.11.2010 14:46

Само така

Алос Унищожителя
Алос Унищожителя
26.10.2013 15:29

Това ме отвращава.Добре,че поне православните свещеници не правят така.