Четири жертви загинаха от нож в детска градина в Китай

Четири жертви загинаха от нож в детска градина в Китай

Три деца и една учителка бяха убити с нож при нападение в детска градина в източен Китай. Това е поредният подобен инцидент от серията убийства, която провокира загриженост за социалното напрежение в живота на модерен Китай.

Нападението в детската градина – осмото за тази година – се случи в 16:00 ч. във вторник, когато все още неназованият убиец, на възраст над 25 г., проникна в детското заведение в град Зибо в провинция Шандун, представяйки се за един от родителите.

При нападението са ранени около 20 деца и служители от персонала, като две от жертвите са в много тежко състояние, а една от учителките почина в сряда сутринта.

Местните власти и полицията отказаха да коментират случая пред медиите, но жена, работеща в ресторант наблизо, разказа, че в детската градина са пристигнали няколко линейки.

“Детската градина все още е запечатана. Полицаите още са тук” – каза жената за “Асошейтед Прес”.

Служител в спешното отделение сподели с медиите, че в местната болница са приети четири деца и четири учители, всичките с много тежки наранявания, които незабавно са откарани в операционната. Не е известно какво е състоянието им в момента.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: TANYAGeorgiDianaNadezhdaDonika
350
321

Убийствата се случват, въпреки наредбите на правителството да се затегне сигурността във и около китайските училища след вълната от нападения през април и май месец тази година, които отнеха живота на близо 100 деца и учители.

Нападенията продължават напук на екзекуцията на няколко от убийците и предохранителните мерки срещу появата на други имитатори.

В неделя 17 души бяха убити в област Юанши в северната китайска провинция Хебей, когато пиян въгледобивен работник се качи в булдозера си и започна да помита и да гази коли по пътя си. Сред жертвите имаше петгодишно дете.

Научи повече за:   Истинският Ужас в Амитивил: Убийството на семейство Дефео

Училищните атаки, както и масовите убийства във влаковете и по пазарите, повдигат въпроси за способността на Китай да се справи с бума на умствените проблеми, предизвикани от социалния стрес на един стремителен, тридесетгодишен икономически възход.

През май китайският премиер Вън Цзябао призна публично, че увеличаващата се пропаст между бедни и богати и нарастващото недоволство от нивото на държавната корупция често се явяват основни причини за социална нестабилност и смутове.

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

Напиши коментар

avatar
  Абонирай се  
Извести ме