Скотланд Ярд освободи от робство 103 румънски циганчета

Полицията в Лондон извърши акция срещу бандите, занимаващи се с търговия на хора. В плен на неколцина румънски цигани бяха открити над сто деца. Сред освободените се оказа и едно 12-годишно бременно момиче.

Полицейската акцията се проведе във вторник, в източното предградие на столицата – Илфорд. В хода на спецоперацията блюстителите на реда откриха 103 деца, живеещи в нищета и третирани като роби. Предполага се, че, принуждавани от престъпниците, те са се занимавали с дребни кражби и просия. Арестувани бяха осем лица, заподозрени в търговия с хора и експлоатация на детски труд. Трима от тях са обвинени и в жестоко отношение към децата.

Освободените били в ужасно състояние. По тялото и лицето на тригодишно момченце ясно си личали следи от жесток побой. По кожата на други румънски деца имало следи от изгаряния, а едно 12-годишно момиче се оказало бременно.

По данни на полицията, въпреки жалкия им вид, всяко от децата било в състояние да “заработва” по около 300 лири на ден (почти 500 долара) или 100 хиляди лири (160 000 долара) на година. Почти всички тези пари отивали в Румъния, където организаторите на криминалната мрежа живеят в разкошни палати на стойност половин милион евро и се возят на престижни автомобили.

Някои от родителите сами продават децата си на роботърговците, а други искрено вярват, че контрабандистите просто препращат потомството им зад граница и им помагат да устроят живота си в Англия. И в двата случая главната причина за търговията с деца се корени в крайната бедност на много от румънските граждани.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304
Научи повече за:   Московски катаджия убива по заповед на Луцифер

Безвкусният разкош на роботърговците само помага в прилъгването на нови жертви. Много бедни родители смятат, че давайки децата си на тези новозабогатели цигани, те също ще се приближат към материалното благополучие.

Във Великобритания бандите свободно търгуват помежду си с малолетните роби, обучавайки ги в престъпния занаят. Според полицията тяхната дейност много напомня на обичаите в престъпния свят през 19-и век – така наречения faginism (Фейджин е името на герой от романа “Оливър Туист” на Чарлз Дикенс – стар евреин, който обучава в кражба бездомни момчета). Тогава престъпните шайки също отвличали деца, за да ги използват за джебчийство, просия и кражби с взлом.

По данни на румънската полиция през последните няколко години от страната са изведени около хиляда непълнолетни лица, като 180 от тях се оказаха във Великобритания. За това престъпление пред румънския съд вече бяха изправени 24 души. Акцията в Лондон се провежда в резултат на същото това разследване.

източници: dailymail.co.uk; bbc.co.uk

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

1
Напиши коментар

avatar
1 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
0 Автори на коментари
crimefiles: Скотланд Ярд освободи от робство 103 ру.. - edno23.com Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
trackback

[…] Ярд освободи от робство 103 румънски циганчета https://kriminalnidosieta.com/novini/skotland-…gantcheta/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти […]