Син закла майка си, за да играе на Counter-Strike

Бащата и майката на Максим А.

Следствените органи в Санкт Петербург възбудиха углавно дело по обвинение в убийство срещу 17-годишен младеж, който закла майка си, защото му забранила да играе на компютъра.

Престъплението е извършено в петък около 20:00 часа вечерта, буквално пред очите на болната баба на непълнолетния убиец.

Безработният и неучащ Максим А. се скарал със своята 35-годишна майка Олга, която му направила забележка, че играе непрекъснато на компютъра. Когато отказал да прекрати виртуалната стрелба, жената изключила кабела от контакта и изгонила сина си от стаята.

Побеснелият младеж разбил вратата и нападнал майка си с нож, пробождайки я многократно в гърдите и корема. Накрая прерязал гърлото й, а после включил отново компютъра и продължил спокойно да си играе, сякаш нищо не се е случило. В жилището нямало никого, освен прикованата на легло болна баба.

Все още жива, Олга се добрала до телефона и извикала бърза помощ, но починала въпреки усилията на лекарите. През цялото време, докато медиците се борели за живота на майка му, Максим продължавал спокойно да играе на компютъра. Прекъснал играта чак когато пристигнала извиканата от лекарите полиция.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304

В момента се решава мярката за неотклонение на геймъра убиец, който продължава да се държи все така спокойно.

Бащата и майката на Максим А.
Бащата и майката на Максим А.

Максим А. е единственото дете в семейството. Юношата не се отличавал с примерно поведение: редовно бягал от училище, неведнъж бил задържан за дребни кражби в магазините и бил на профилактичен отчет в полицията.

———————————————————————————————————————————————
Източници: rg.ru, lifenews.ru, newsru

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Изчезването на Кейли Антъни или Хроничните лъжи на една майка

12
Напиши коментар

avatar
12 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
12 Автори на коментари
биггерFake af guysCSGO ELITE545 ッВаля Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
bleak
Гост
bleak

После нека се намират някви дето приказват,че компютърните игри не развалят децата…Тоя заслужава електрически стол или бесилка.

Ники
Гост
Ники

Не мисля че игрите са виновни.Много хора играят какво ли не и не убиват никого.От друга страна има такива които нямат идея как да включат конпютър , но пък имат солидна биография свързана с убийства.

Гал
Гост
Гал

Най-лесно е да се обвинят компютърните игри…
Този е пълен психопат. Да заколиш майка си и после да си седнеш спокойно зад монитора… луда работа.

Gamer
Гост
Gamer

Родителите и средата, в която е живял са виновни.

Елеонора
Гост
Елеонора

За това са виновни родителите.Още от преди е трябвало да му се обърне внимание, не така рязко да се реагира спрямо това, че играе игри. Не подкрепям сина, но майката не е реагирала навреме.

hfhf
Гост
hfhf

след като е пропуснала да го възпитава тея 17 години така става. игрите с нищо не са виновни…

Алос Унищожителя
Гост
Алос Унищожителя

bleak,не всички видеоигри пораждат насилие.Само Counter Strike.

Валя
Гост
Валя

Не мисля, че има нещо общо с игрите, телевизията и прочие. Не трябва да си гений, за да схванеш, че играта си е игра и толкова. Проблемът е психически очевидно. Не мога да се съглася, че това да играеш някаква компютърна игра би те направило убиец-психопат. Иначе как да си обясним факта, че най-откачените камикадзета, бомбаджии и терористи са все от краища на света в които дори телефоните са лукс, да не говорим пък за компютри и игри? Не вярвам онези откачалки, които събориха Световния търговски център например, да са били фенове на Counter Strike.

545 ッ
Гост
545 ッ

Въпреки предполагаемата връзка между насилието и видео игрите, която досега не е доказана, има многобройни научни изследвания, които показват, че играта на видео игри носи много психологически и дори физически ползи.   ☞ 1. Играта  ‘Mario’ е като стероиди за мозъка ни Немски учени са установили, че играта ‘Mario’ оказва влияние върху тези области на мозъка, които са отговорни за пространствената навигация, паметта, стратегическото планиране и фините двигателни умения на ръцете. Ето защо те са на мнение, че  видеоигрите могат потенциално да се използват като терапия за пациенти с психични разстройства, които причиняват промени в мозъка. Такива заболявания са шизофрения,… виж още »

CSGO ELITE
Гост

Аз нон-стоп играех игри с убииства , вече бях полудял , не излизах на чист въздух , и накрая се осъзнах че ще стана същия като този човек аз съм на 11 на 9 започнах да играя , цели 2 години не излизах , накрая се осъзнах 🙂 излизайте всеки ден не само на Комютъра ! най много 1 час и излез от вън чакат Хиляди деца да играеш с тях . ! ! !

Fake af guys
Гост
Fake af guys

Ако има 200 милиона геймъра и един от тях убие майка си ‘щото не му е давала да играе на CS, значи геймърството води до тва ?

Мисля да спра до тук, ако сте достатъчно интелигентни значи ще се сетите че все някъде ще има някой психически увреден, който би направил такава урудщина

биггер
Гост
биггер

“Юношата не се отличавал с примерно поведение: редовно бягал от училище, неведнъж бил задържан за дребни кражби в магазините и бил на профилактичен отчет в полицията.”

По-скоро слабо възпитание и родителски контрол. Само че е много по-лесно да прехвърлиш вината на друг.