Шотландско семейство държи децата си в клетки

Шотландската полиция задържа петима родственици, които се отнасяли с две малки деца като с диви животни. Малчуганите били държани в “миникамери” и излизали само за да ходят на училище.

В ареста се оказаха бабата и дядото на невръстните затворници, както и трите им лели. Престъпниците бяха задържани на местопрестъплението в град Глазгоу – по време на полицейска акция в дома им бяха открити клетки, в една от които било затворено осемгодишно момченце. Садистите бяха арестувани миналия петък.

Полицията бе насочена към дома от деветгодишната сестра на затвореното момченце, която разказа на органите на реда за издевателствата на роднините й. По думите на момичето, тя и братчето й били затваряни в клетката от баба си и дядо си.

Социалните работници се принудиха да се оправдават и да обясняват как се е получило така, че децата са живели цели две години под опеката на баба си и дядо си. През цялото време малките били подлагани на тормоз, а социалните служби не знаели нищо за това.

Семейните садисти бяха разобличени след като на 13 септември бабата сама отишла в полицията и подала сигнал, че внучката й е изчезнала. Детето просто не се върнало у дома след училище, казала тя. Когато полицаите намерили момичето, то отказало да се върне вкъщи, защото щяло отново да бъде затворено в клетка.

Чувайки това, детективите предприели обиск на малката червена, кирпичена къща в микрорайон Кардоналд в Глазгоу, където живеело момиченцето. Вътре наистина се натъкнали на импровизирани клетки, направени от стари детски креватчета. Децата не само спели в този затвор, но и прекарвали в него по-голямата част от денонощието.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250
Научи повече за:   Люлински младежи убиха 19-годишна в петък, 13-и

Съседите потвърждават разказа на момичето. По думите на един от тях, макар децата да ходели редовно на училище, те просто изчезвали след завръщането си. За две години човекът ги бил виждал едва пет пъти.

Социалните работници заявиха, че децата растели в неблагополучно семейство, което отдавна е под наблюдение. Родителите на момчето и момичето са наркомани и страдат от психически проблеми, но службите преценили, че малките не са подложени на риск под грижите на баба си и дядо си.

В понеделник петимата арестувани бяха пуснати под гаранция. Те получиха забрана да се приближават до децата, които са поверени на грижите на социалните служби.

източник: www.telegraph.co.uk

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
4 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Almirena
Almirena
28.09.2010 17:58

Ужас!!! Не ми се ще да го повярвам даже,но в същото време не се и учудвам,че “родителите на момчето и момичето са наркомани и страдат от психически проблеми”,ако бабата и дядото са ги третирали така и тях,както правят с нещастните с внучета. 🙁 Дано поне в този случай социалните служби да не проявят престъпна безотговорност,както в смразяващата история на бебето П. 🙁

анонимно
анонимно
22.10.2010 2:00

Ужас! Тези заслужават екзекуция.

Доротея
Доротея
05.08.2014 1:22

Продължавам за затвърждавам изключително “високото” си мнение за английските социални работници…

Таня
Таня
Отговори на  Доротея
20.05.2021 5:48

Абсолютно си права