Съпругата на британски милионер бе брутално изнасилена и убита в ЮАР

Меденият месец на британския милионер и филантроп Шрин Деуани в Южна Африка се превърна в истински кошмар, когато той и младата му жена бяха нападнати от въоръжени грабители. Престъпниците отвлякоха красивата му съпруга, а след известно време тялото й бе открито със следи от огнестрелни рани. Освен това се предполага, че над жената е оказано сексуално насилие.

Младоженците Шрин и Ани Деуани пристигнали в ЮАР миналата неделя. Британските туристи прекарали на африканския континент четири щастливи дни, отивайки на сафари в Националния парк Кругер.

В петък двойката пристигнала в Кейптаун. През цялата събота младоженците мързелували в хотела, плискали се в басейна и обсъждали какво ще правят по-нататък. В 19:30 часа съпрузите напуснали петзвездния хотел “Cape Grace” и тръгнали да разглеждат града. В около 21:00 часа те отишли в Сомърсет-Уест, разположен на 45 км. от Кейптаун. Там Ани и Шрин вечеряли, разходили се по плажа, след което се върнали обратно в града. Точно тогава им дошла в главата “нестандартната” идея да се запознаят с Кейптаун по-отблизо и да разгледат не само традиционните за туристическите маршрути забележителности.

Щастливите младоженци Шрин и Ани Деуани
Щастливите младоженци Шрин и Ани Деуани

Дръзката мисъл хрумнала на самата Ани. Както обяснява по-късно Шрин Деуани, неговата 28-годишна любима била израснала в благополучната Швеция и разкошната обстановка на модерния хотел не я привличала. Момичето искало да види “истинската Африка”, за да събере по-ярки впечатления от медения си месец. Решението за вечерна разходка из лошите квартали се оказало фатално.

Британските туристи били нападнати, когато минавали през градчето Гугулету. Таксито им спряло на светофара, а към колата се приближили двама въоръжени престъпници. Те започнали да чукат по стъклата, а един от тях разбил с дръжката на пистолета си прозореца от страната на шофьора. Едва тогава намиращите се на задната седалка пътници разбрали, че ги грози смъртна опасност.

Научи повече за:   Свещеник изнасили 16-годишен и се опита да го убие

Шрин Деуани се опитал да вика, но в същата секунда в ухото му бил опрян пистолет. След това престъпниците изхвърлили шофьора от колата, седнали в автомобила и потеглили с мръсна газ, отвеждайки със себе си съпружеската двойка чужденци.

В продължение на около 20 минути престъпниците шофирали безцелно из тъмните улици на града, като същевременно прибирали ценностите на пътниците и ръмжали през зъби: “Няма да ви причиняваме болка. Трябва ни само колата”.

Младоженците Шрин и Ани Деуани сключиха брак в Индия
Младоженците Шрин и Ани Деуани сключиха брак в Индия

Младоженците, които неотдавна сключиха брак в Индия, умолявали само за едно – да не ги разделят. “Слушайте! Щом няма да ни причинявате болка, защо не ни пуснете?” – попитал Шрин, здраво прегръщайки своята съпруга. След броени минути престъпниците го изхвърлили от колата и отпрашили в нощта.

По думите на Шрин, бандитите до последно го убеждавали, че ще освободят и двама им, но просто не искали да го правят едновременно. В крайна сметка те принудили Шрин да скочи от колата в движение през прозореца. Заложникът се приземил на песъчливата почва, удряйки раменете и челото си. Това станало някъде в центъра на Гугулету. Часът бил малко след единадесет вечерта.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304

Шрин чукал по вратите на къщите, но никой не му отварял даже и в центъра на града. Накрая, той видял един мъж, седнал в автомобила си, и непознатият се съгласил да извика полиция. Британецът прекарал почти половин час в непрогледната тъмнина, очаквайки пристигането на пазителите на реда, които се появили малко след полунощ.

През тази нощ търсенето на престъпниците и тяхната заложница не се увенчало с успех.

Но на следващото утро в около 10:30 часа активното издирване на откраднатата кола донесло резултат. Таксито било открито в един друг град, намиращ се на няколко километра от мястото на нападението. На задната седалка в колата полицията намерила застреляната Ани Диуани. Престъпниците били стреляли най-малко три пъти в гърдите й. Освен това се предполага, че младоженката е била изнасилена.

Научи повече за:   Озеленител уби бебето си с тухла четворка: Не искал повече деца

В четвъртък на 18 ноември е арестуван първият заподозрян в убийството на туристката. Това се оказа 26-годишният жител на гетото Кайлича на име Ксолил Мнгени. Именно в това градче в околностите на Кейптаун била открита откраднатата кола с трупа на младата жена.

По-късно стана известно и задържането на втория заподозрян.

ЮАР се явява един от лидерите в света по брой на убийства на глава от населението. На второ място през 2009 година се оказа Русия. В тези страни количеството на подобни престъпления надвишава с три пъти аналогичната статистика в САЩ, и с 19-20 пъти същите показатели в Евросъюза.

източници: sowetanlive.co.za, independent.co.uk, newsru.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

6
Напиши коментар

avatar
5 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
4 Автори на коментари
СилвияMimikaMishakaСилвияВаня Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Ваня
Гост
Ваня

Живея в Кейптаун и смея да твърдя, че разглеждането на гета от сорта на Кайлича, Гугулету, особено по тъмно, е равностойно на самоубийство. То това не са точно градчета , а огромни площи, застроени плътно с шакове, които по-скоро наподобяват кучешки колиби. Дори минаването в околността е опасно, а какво остава да отидеш във вътрешността…
Жалко, че тези млади хора , идвайки на екскурзия тук, не са се запознали предварително с опасностите, с които Южна Африка е известна.

Mishaka
Гост
Mishaka

Четейки тази ужасна статия,веднага се сетих за 2001 година,когато бях на турне в Ирак,точно преди войната.Та там,обстановката беше подобна…бяхме с охрана винаги и навсякъде,пред погледа на подтисканите и бедни иракчани,които гледаха нас мъжете лошо,а хубавите ни момичета да не говорим!!И си представям ако някой от нас беше решил да кръшне от групата!

Ваня
Гост
Ваня

Този случай май ще се окаже по-заплетен, отколкото изглеждаше отначало. Южноафриканските власти искат екстрадиране на съпруга-милионер, заради подозрение, че е организирал покушението на съпругата си.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3267547/Murder-suspect-Shrien-Dewani-caught-on-CCTV-paying-cash-to-plot-claim-cabbie.html

Mimika
Гост
Mimika

Ще има ли продължение статията, ако има нова информация по случая?