Хитлер избяга от тоалетната на индийски затвор

Хитлер избяга от тоалетната на индийски затвор

Полицията в индийския курортен щат Гоа започна мащабно издирване на трима затворници, които избягаха по време на посещение в тоалетната. Един от бегълците носи името Хитлер Фернандес.

Освен 46-годишният Хитлер, в дръзкото бягство от затвора “Сада” в град Васко участвали и двама от неговите съкилийници, съобщи за медиите посрамената управата на изправителното заведение.

Дупката в стената на тоалетната
Дупката в стената на тоалетната

“Двойният убиец Хитлер Фернандес и не по-малко опасните престъпници Себи Ферао и Абхиджит Патил пробиха дупка в стената на тоалетната и се измъкнаха в часовете преди зазоряване, приблизително около 03:00 ч. през нощта”– съобщи началникът на затвора. Тримата били затворени в килия №13, към която има прикрепена тоалетна, заедно с 15 други затворници. Бегълците пробили в стената на нужника дупка с диаметър 40 см и си плюли на петите.

Според източници в затвора бегълците били работили по бягството си през последните два-три дни и нехайството на пазачите ги улеснило неимоверно. Освен това затвора не разполага с охранителни камери.

Хитлер Фернандес излежавал доживотна присъда за убийство с цел грабеж. Преди две години престъпникът с прочутото име извършил още един успешен опит за бягство от същия затвор и преди да го заловят убил жена в окръг Карвар в щата Карнатака.

Неговият “колега” Себи Ферао също се явява заклет беглец. През 2008 г. извършил бягство заедно с единадесет други затворници от затвора в Маргао. Бегълците се възползвали от традиционната индуистка молитва “пуджа” по време на която килиите стоят отворени.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250

Абхиджит Патил е обвинен в убийството на бившата си приятелка, която бе заклана на автобусна спирка в Маргао през 2010 г.

Научи повече за:   Кражбите на Третия Райх: По следите на изчезналите европейски съкровища

Затворът “Сада”, разположен на 35 км от столицата на щата Гоа – Панаджи, се слави с жестоката си дисциплина и надеждна охрана. Сега той се сдоби и със скандалната слава на затвора, от който е избягал самият Хитлер. След бягството бяха уволнени четирима пазачи.

Следва да отбележим, че за индийците това име не е необичайно – в южната част на страната често кръщават децата с имена на хора, оставили ярка следа в световната история. При това се използват имена както на положителни, така и на отрицателни герои – Ленин, Сталин, Гагарин, Наполеон.

източник: newsru.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Някой си
Някой си
10.08.2010 13:59

изглежда Хитлер се е преродил като циганин-да му е сладко 😀

Таня
Таня
Отговори на  Някой си
14.05.2021 4:21

Хахаха, да му е сладко, наистина.