Най-известните теории на конспирацията

Най-известните теории на конспирацията

Тайни експерименти и лукави заговори. Сенчести общества. Потайни срещи в задимени стаи. Според вярващите в теориите на конспирацията, истината е някъде там – тя просто се крие от населението от тайни общества, чиято цел е да контролират света (или да го спасят). Наречете го апофения (човешката склонност да вижда образи, там където ги няма), или реалност, която е твърде ужасна за останалите от нас, за да я приемем – каквато и да е причината, теориите на конспирацията са били част от човешката култура още откакто Каин решава, че Господ и Авел са скроили заговор срещу него.

Това са някои от най-често срещаните теории на конспирацията днес.

Следи в небето

Следи в небето

Съществуват много привърженици на теорията, че Щатите и други правителства използват инверсионните следи, оставяни в небето от военните самолети, за да освобождават отровни химикали от високо. Привържениците на тази теория предполагат, че тези следи са наситени с най-различни субстанции, необходими за изпълнението на строго секретни правителствени проекти, като например масови ваксинации срещу антракс, блокиране на слънчевите лъчи за предотвратяване на глобалното затопляне, контролиране на климатичните условия, или отслабване на умовете на хората, за да им се попречи да осъзнаят и да се борят срещу настъпването на Новия световен ред. Американските военновъздушни сили отхвърлят тези твърдения. Един от вярващите в тази конспирация е певецът Принс, който споменава в едно интервю, че по негови наблюдения винаги, когато в небето има повече самолетни дири, в квартала му се увеличават побоищата и скандалите.

HAARP

HAARP

Разположената близо до Гейкона в Аляска “Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе” (HAARP) е създадена за изучаване на йоносферата и проучването на потенциални нови методи за комуникация и наблюдение. Проектът се спонсорира от военноморските и военновъздушните сили на САЩ, от Университета в Аляска и от Агенцията за изследователски проекти по сигурността. Съоръжението разполага с 180 антени, с височина 22 метра, които предават мощни радиосигнали, временно активизирайки чрез нагряване части от йоносферата. Макар правителството да твърди, че няма нищо скрито в HAARP, мнозина мислят другояче. Някои хора смятат, че истинската цел на HAARP е да се създаде оръжие под формата на мощен електромагнитен лъч, с който да се унищожават вражески самолети, да се смущават вражеските радио комуникации, или да бъде използван в междугалактическа война. Други вярват, че целта на HAARP е да контролира климата и да спира развитието на страните от Третия свят, като задейства земетресения и цунами. Контрол над ума, холограми в небето и оръжие за масово унищожение достатъчно мощно, за да разруши цялата планета, също са сред предполагаемите цели на проекта.

Нацистки НЛО и тайни общества

Нацистко НЛО

Теориите, свързващи нацистите с окултното и тайните общества са били тема не само на документални книги и филми, но и на много комикси и научно-фантастични романи. Чилийският дипломат и тълкувател на езотеричния нацизъм Мигел Серано твърди в своята книга “Златната панделка”, че Адолф Хитлер е бил въплъщение на индийския бог Вишну, дошъл на Земята, за да установи арийско господство. Книгата твърди, че Хитлер и неговата Нацистка партия са използвали Нова Швабия (тайна немска база разположена в земите на Кралица Мод в Антарктика), за да комуникират с хиперборейците – небесни същества, за които се смята, че са прародители на арийската раса. С помощта на знанията, придобити чрез тези комуникации, нацистите разработват флота от летящи чинии, които Хитлер един ден щял да използва, за да се сдобие с тотален контрол. Серано твърди още, че нацистите са използвали Нова Швабия, за да обуздаят силата на Врил – митична енергия, описана за първи път през 1871 г. в научно-фантастичната книга на Едуард Булър-Литън “Врил: Силата на идващата раса”.

Други конспиратори смятат, че през 1921 г. в Берлин е създадено “Обществото Врил”, чиято цел била да осъществи връзка с арийските извънземни, командващи силата на Врил, както и да изучава произхода на арийския народ. Членството в него се припокривало с това в “Обществото Туле” – организация с подобна идеология, която дава началото на Нацистката партия. В тези две общества членували Адолф Хитлер и Хайнрих Химлер, както и много други членове на Нацистката партия. Според българския инженер Владимир Терзийски, нацистите били успели да обуздаят чудната сила на Врил и с нейна помощ през 1942 г. кацат тайно на Луната и построяват база, която по-късно е унищожена от американските, или съветските астронавти, по време на техните тайни кацания през 1957-58 г.

Научи повече за:   Смъртта на принцеса Даяна: Убийство или нещастен случай?

Кацането на Луната

Кацането на Луната

През 1974 г. авторът Бил Кейсинг публикува своята книга “Ние никога не сме кацали на Луната – лъжата за 30 милиарда долара”, в която твърди, че всичките шест мисии “Аполо” са били фалшифицирани от NASA и правителството. По-късно той заявява, че NASA е организирала катастрофата на совалката “Чалънджър”, понеже се опасявала, че астронавтите на борда ще разкрият измамата за кацането на Луната. Кейсинг и неговите поддръжници смятат, че през 60-те години на миналия век технологиите не са били достатъчно напреднали за осъществяването на подобна мисия, но американското правителство е искало да спечели космическата надпревара със Съветския съюз и затова е скалъпило кадрите за кацането на Луната през 1969 г., с помощта на филмови декори. Сред доказателствата, цитирани от привържениците на тази теория, е това, че забитият в лунната повърхност американски флаг се развява, въпреки липсата на атмосфера или вятър.

ЦРУ контролира ума

ЦРУ контролира ума

Съществуват няколко теории на конспирацията, касаещи Проект MK-ULTRA – строго секретна програма на ЦРУ за контролиране на съзнанието, в която се извършват експерименти върху хора, с помощта на наркотици като ЛСД, електрошокове, хипноза и други методи, през 50-те и началото на 60-те години на миналия век. Макар съществуването на Проект MK-ULTRA да не е отречено до днес, цялата документация свързана с него е унищожена през 1973 г., по заповед на тогавашния директор на ЦРУ Ричард Хелмс, за да се запази програмата в тайна. Една от теориите засяга атентата над сенатор Робърт К. Кенеди, извършен от Сирхам Сирхам. Тази теория, известна като “Хипотезата за Манджурския кандидат”, твърди, че Сирхам е бил подложен на промиване на мозъка от ЦРУ, което го използвало за убийството на Кенеди, без той да осъзнава действията си. Психологът д-р Едуард Симсън-Калас, който интервюира Сирхам в затвора, както и адвокатът на атентатора, са поддръжници на тази теория. Друга теория на конспирацията за MK-ULTRA гласи, че масовото самоубийство на култа в Джоунстаун в Гаяна се дължи на продължителни експерименти на ЦРУ за промиване на мозъка. Теорията предполага, че 909-те членове на култа, които умират от отравяне с цианид, не са били под влиянието единствено на своя лидер Джим Джоунс, а са били използвани и като опитни зайчета от ЦРУ. Смята се, че операциите по Проект MK-ULTRA не са били прекратени през 1963 г., както твърди ЦРУ, а продължават и до днес.

Зона 51 и Розуел

Зона 51 и Розуел

На 8 юли 1947 г. летящ обект се разбива близо до Розуел в щата Ню Мексико. Първоначалните новинарски съобщения описали обекта като “летящ диск”, но скоро след това командващият генерал на Осма въздушна дивизия отхвърлил тези твърдения, заявявайки, че обектът е метеорологичен балон. Инцидентът бил забравен до 1978 г., когато публичният интерес бил разпален отново от интервюто на майор Джеси Марсел – един от хората, които разчиствали останките от катастрофата. Той вярвал, че обектът не е бил метеорологичен балон, а космически кораб и че военните са потулили случая. След публикуването на интервюто му през 1980 г. се появяват и други очевидци на инцидента, които разказват, че от падналия кораб са били извадени телата на живи извънземни. Тези твърдения, включително и това на съдебния лекар Глен Денис, който заявява, че е извършвал аутопсия на извънземно, довеждат до популяризирането на теорията, че правителството укрива факта за контакт с извънземна раса. Смята се, че секретната военна база Зона 51 в щата Невада е център за изследване на останките от Розуел, за срещи с извънземни, както и за пътувания във времето и телепортации.

Експериментът Филаделфия

Миноносецът "Елдридж"

Експериментът Филаделфия, известен също като Проект “Дъга”, е секретен военен експеримент, който според конспираторите е целял да направи невидим за радарите военния кораб “Елдридж”, посредством силно електромагнитно поле. Автор на теоретичната разработка е самият Алберт Айнщайн, а техническото изпълнение на проекта било поверено на друг гениален откривател – роденият в Хърватия учен Никола Тесла. Според теорията експериментът бил частично успешен. Очевидци на събитието твърдят, че на 22 юли 1943 г. “Елдридж” е изчезнал почти напълно, като само лека мъгла е маркирала очертанията му. Смятат, че корабът е бил телепортиран в друго измерение. Говори се, че опитът е бил проведен с екипажа на борда и когато кораба се появил отново, някои от моряците били вградени в структурата му, а други се чувствали зле. Тази история излиза на бял свят за пръв път през 1955 г., когато Карлос Алиенде, който твърди, че е видял инцидента от борда на плаващия наблизо търговски кораб, изпратил няколко писма, описващи събитието, на изследователя на НЛО Морис К. Джесъп. През 1984 г. “Експериментът Филаделфия” става тема на едноименен научно-фантастичен филм.

Научи повече за:   Убийството на известния холандски режисьор Тео ван Гог

Проектът Монтаук

Проект Монтаук

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199

Класически пример за това как теориите за конспирация се преплитат една в друга е версията, свързваща “Експеримента Филаделфия” с така наречения “Проект Монтаук”. Според тази теория  през 1952 г. учените, участвали в разработката на “Експеримента Филаделфия”, се събрали в щатския парк Кемп Хироу в Монтаук, Лонг Айлънд, за да обсъдят как откритията им биха могли да бъдат използвани за целите на психологическото военно дело. Една от версиите гласи, че когато Конгресът отказал да им даде средства за проекта, учените получили подкрепата на Департамента по сигурността, който им дал безотчетни 10 милиона долара в нацистко злато, придобито по време на Втората световна война. Дънкан Камерън, който твърди, че е оцелял от експеримента, разказва, че е пътувал във времето и е ходил на Марс. Той твърди също, че бил започнал да остарява с по една година на час, което принудило “инженерите на времето” да го върнат в миналото, за да убеди баща си да има друг син, който след това бил използван, за да бъде заменен с него бързо остаряващият Дънкан.

Конспирацията 9/11

Кулите близнаци

Наричащи себе си “Движение на истината за 9/11“, някои хора разпространяват различни теории на конспирацията, касаещи терористичните атаки от 11 септември. Една от тях гласи, че операцията е била режисирана от американското правителство съвместно с други световни лидери. Филмът “Zeitgeist” твърди, че администрацията на Буш е знаела за планираните атаки преди те да се случат. Те били извършени с цел да се създаде причина за Войната срещу тероризма и да се прикрие нейната истинска цел, а именно – икономическа изгода и увеличаване на контрола над населението. Привържениците на теорията за контролирана експлозия твърдят, че пълното рухване на Кулите близнаци не се дължи на разбилите се в тях самолети, а е било възможно единствено чрез заложени предварително експлозиви. Друга теория гласи, че самолети изобщо не е имало, а просто видеоматериалът за инцидента е бил подправен. Тези и други подобни теории биват отречени от американското правителство като нереални, но в интернет съществува общество, отдадено на конспиративните теории, което продължава да вярва в тях.

Протоколите на Старейшините на Цион

Протоколите на Старейшините на Цион

Публикуваните в Русия през 1903 г. “Протоколи на Старейшините на Цион” често се смятат за предшественици на много от съвременните теории на конспирацията. Тексът описва план за световно еврейско господство и набира популярност през 1917 г., по времето на Болшевишката революция, която сваля руската царска власт и дава начало на управлението на Комунистическата партия. Протоколите обикалят Европа и Северна Америка в годините преди Втората световна война под формата на антисемитска пропаганда. През 1919 г. във Филаделфия била отпечатана версия на текста, в която думата “евреин” била заменена с “болшевик”, което подхранило допълнително страха на американците към комунизма в годините на Червения страх. Макар да били провъзгласени за фалшификат, вероятно създаден от агентите на руската царска тайна полиция, Протоколите продължават да бъдат публикувани, четени и приемани за автентични от много антисемитски кръгове, най-вече в Близкия изток.

Глобалното затопляне

Глобалното затопляне

Сред многото призиви, спонсорирани от правителства и корпорации, приканващи консуматорите да живеят “зелено”, се появяват някои противници, които твърдят, че глобалното затопляне е недоказана догма или абсолютна измама. Подобни идеи виждат бял свят за първи път в документалния филм “Парникова конспирация”, който се излъчва във Великобритания през 1990 г. Филмът се фокусира главно върху учените скептици, които твърдят, че са им били отказани средства, с които да докажат теориите си. Някои привърженици на теорията твърдят, че истерията за глобално затопляне се подхранва с цел да помогне на световните лидери да постигнат Новия световен ред. Други твърдят обратното, казвайки, че глобалното затопляне е изфабрикувано от леви радикали, с цел да спрат глобализацията и развитието на западната индустрия.

Научи повече за:   Мата Хари: Прелъстителната шпионка

Ученият Уилям М. Грей, който е виден скептик по въпроса с глобалното затопляне, твърди, че хората не са отговорни за промените в климата и че мозъците на днешните деца се промиват, за да приемат тази идея.

СПИН

СПИН

В няколко свои статии и книги пенсионираният дерматолог Алан Кантуел предлага идеята, че вирусът на СПИН е разработен от американското правителство и е инжектиран на нищо неподозиращи хомосексуалисти под формата на пробна ваксина за Хепатит Б.

Подобна теория, предложена от бившия зъболекар Ленърд Хоровиц, твърди, че СПИН е форма на биологично оръжие, разработено за американското правителство, чиято първоначална цел е била да контролира броя на населението в Африка.

Смъртта на принцеса Даяна

Принцеса Даяна и Доди ал Файед

Мнозина, сред които и бащата на Доди Файед – египетският бизнес могул Мохамед ал Файед – вярват в теорията, че катастрофата от 31 август 1997 г., която причини смъртта на принцеса Даяна и нейния любовник, всъщност е била режисирана от британското кралско семейство. Файед твърди, че Даяна е била бременна от сина му, но връзката между разведената принцеса и египетския мюсюлманин се считала за недопустима от расисткото кралско семейство. Бившият агент от британските тайни служби Ричард Томлинсън заявява, че MI6 са държали Даяна под наблюдение и са замесени в смъртта й. Той разказва в едно интервю, че шофьорът на колата е бил заслепен от внезапна ярка светлина, която се появила на изхода на тунела и така бил изгубил контрол над автомобила. Според Ал Файед шофьорът Хенри Пол, чиято аутопсия показала наличие на алкохол в кръвта, също е работил за MI6.  Всички тези твърдения се опровергават от официалното полицейско разследване на смъртта на принцесата.

Новият световен ред

Новият световен ред

Предполагаемите кукловоди на много от гореспоменатите конспирации стоят начело на сенчеста клика, която се свързва с най-различни организации – Фримасоните, Тристранната комисия, Билдерберг клуб. Предполага се, че те се стремят да наложат на всяка цена свое единно световно правителство, понякога чрез открити средства, а друг път чрез поставянето на марионетни режими, които да отговарят пред тях. Тази теория, напомняща до голяма степен на “Протоколите на Старейшините на Цион”, претърпява забележително развитие през годините.

Произходът на тезата за Нов световен ред може да бъде проследен до времената отпреди появата на Протоколите, когато някои кръгове се опитват да хвърлят вината за Френската революция върху едно от многобройните тайни общества, действащи в централна Европа през XVІІІ век, а именно Илюминатите. Илюминатите са представяни като аморални и дори сатанински поклонници на безскрупулната жажда за политическа власт, чиято цел е световното господство. Смята се, че те са прониквали и корумпирали другите подобни общества, опитвайки се да свалят всички правителства и религии.

Постепенно конспираторските страхове за социална стабилност се прехвърлят към работническите движения. За новите марионетки на Илюминатите са набедени радикалните комунисти. В края на XІX век тази теория се слива с антисемитизма от Протоколите, давайки начало на тезата за Юдео-масонска конспирация, според която най-високите нива на Фримасоните и водещите еврейски финансови фамилии в Европа се обединяват, с цел да създадат едно деморализирано общество от индивиди, движени единствено от консуматорски апетити.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира ме почерпиха: Karmen 🍺 ?ME 🍺 Nelimira 🍺 Marina 🍺 plamena 🍺
Дарители: NadezhdaNadezhdaDesislavaRumenToni
350
199
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

21
Напиши коментар

avatar
20 Дискусии
1 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
18 Автори на коментари
Orasfetyхххklimentппппппmircho77 Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Discip
Гост
Discip

“Loose Change” е филма в САЩ е забранен, а авторите имат издадени присъди. 9/11 го направиха евреите и ЦРУ дефицита на Пентагона беше достигнал 3 милиарда, а трябваше да се води и война. Във филма много ясно си личи как кулите падат след контролирани взирове, а и по принцип всеки с минимални познания по строителство ще разбере, че такива кули няма как да паднат след като са ударени над средата може да има разрушения и да се наклонят, но няма как да се срутят вертикално. Могат да ги разрушат единствено след удар в основата, но тогава пак ще паднат настрани… виж още »

Discip
Гост
Discip

Дам може …, мани че ме гони и мизантропията и съм потенциален кандидат. Само прекалено голямото ми его не ми позволява да се жертвам, а на всичкото отгоре съм атеист и онова с 40-те девственици дето ме “чакат” не върви при мен и не могат да ме подмамят с такова обещание. От друга страна ако го направя ще имам нетърпимото чувство да се похваля на всички след това /или преди това/, което ме прави прекалено ненадежден ще бъда слабото звено в цялата схема :). “Zeitgeist” не съм го гледал понеже четох много слаби отзиви, а Майки е класа гледам му… виж още »

55905
Гост
55905

За хората които НЕ вярват на подобни теории е много по-лесно да си затварят очите, и да си мислят, че всичко е наред, отколкото да си размърдат малко мозъците. Едно от доказателствата,че нещо не е наред,е това,че периодично в националните телевизии се появява някакой мастит специялист (социолог,антрополог,политолог) и клатейки пръст обяснява,че българина много вярвал в митове, или нещо от тоя род ,но така не трябвало, (вменява чувство на вина).Странно защо обаче някой такъв не се обявява против чалгата или тъпите шоу програми – все неща от които се деградира.

Roni
Гост
Roni

Има един съществен пропуск в изброените случаи на конспирация. Смятам, че трябва да добавим и българската следа в убийството на папа Йоан Павел II. Това е една тайна операция на ЦРУ, целяща да нанесе тежук удър на СССР като удари един от нейните “сателити” (България). Въпреки, че конспирацията се разплита, тя постига целите за които е предвидена. България плаща голяма цена и до днес. Това е едно петно, което няма да избледнее с времето.

Roni
Гост
Roni

ПЛАН “РАН-ЪТ” След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят “Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм”. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти. Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са… виж още »

Ан Пенгезова
Гост
Ан Пенгезова

Мога да ви се изсмея на коментарите, особено на Discip. Кво да ви кажа, яд ме е млади хора са да толкова заблудени, а и да говорят без да си направят труда да се образоват малко поне!

marlyn
Гост
marlyn

Ан ли си, Анче ли си, или си някаква там Пенгезова, или по-точно Пенг*зова. Задръж си мнението за себе си, след като го даваш без да се аргументираш поне с няколко думи!

Ивчо Ивчов
Гост
Ивчо Ивчов

Пенгезова, и аз мога да ти се исмея! По -скоро ти вземи се пообразовай малко, не повтаряй като папагал заглавията на масмедиите. Приличаш на дружинен ръководител дето поучава как трябва да мисли младежта.

Мария-Магдалена
Гост
Мария-Магдалена

Много добро подреждане на теориите.:) Но на “Протоколите на Старейшините на Цион” мисля,че не е Цион,а Сион. Планината,която доста често се споменава във Библията. Може в този конкретен случай да не е така,но по принцип Zion се превежда Сион.

Ticko
Гост
Ticko

Приятели, постоянно се появява някой в телевизиите, който гордо заявява – “Аз не вярвам в конспиративни теории”, т.е. че ние сме глупаци! Добре де, ако един мъж си има любовница, а жена му не знае, това конспирация ли е?! Ами да, защото третият човек не знае. Само че е конспирация на ниско ниво! Разбира се, че съществуват конспирации, има и “социално инженерство”. Но не всички неща в света са конспиративни, има и естествени събития. За 11 септември не съм съгласен, мисля че си беше голяма простотия и американците я проспаха. Но Зона-51 съществува и никой не знае какви машини се… виж още »

Ники
Гост
Ники

Мисля че някои от тези теории са направо налудничави.Хора осъзнайте се,ако живеете с мисълта,че едва ли не “всичко е нагласено” и животът ви е предначертан ,ще зариете към дъното.

Л.Ш.
Гост
Л.Ш.

Не си затваряйте очите към истината, бъдете отворени към света. Истината е пред очите НИ.

az
Гост
az

Ама още ли има хора, които се връзват на тези измишльотини, наречени конспиративни теории. Това са пълни, абсолютно с нищо неподкрепени, освен с параноичните фантазии на своите привърженици, простотии.

Генчев
Гост
Генчев

Работата е там,че повечето хора са почтенни и не допускат,че официалните лица и институции ги лъжат и имат интерес да го правят. Дори една много голяма лъжа би минала по-лесно при тях, стига тя да е съобщена от президента, министър-председателя и тн. Всъщото време са готови да отрекат всяка конспиративна теория без въобще да са се запознали подробно с нея.

mircho77
Сътрудник

същото важи и за тебе драги ми “Az”… на тебе сигурно по ти оттърва на слона да викаш муха… и на всичките доказателства да казваш , че са неподкрепени значи проблема е или в погледата ти или в мозъка ти, но какво да се прави в света е пълно с дебили , а още повече че това е политиката която сигурно още незнаеш , че върти света … политиката на илуминати , но какво ли ти обяснявам като гледам умствения ти багаж

пппппп
Гост
пппппп

Всичко е пари п.тка политика.Има конспиратори и всякъкви други ненормалници които се бъркат във всичко и искат да контролират света .България е жив пример.Става все по зле ,защото ни управляват марионетни правителства вече години наред.Има и случайни събития ,но те са малко.Свалят се неудобни правителства и изкуствено се поддържа бедност в държави като нашата за да могат банките да върлуват с огромните си лихви и да печелят пари.Много още примери мога да дам че има хора които движат цялата работа.

kliment
Гост
kliment

по делата им ще ги познаеете

ххх
Гост
ххх

“Az” аз пък да ти кажа когато една конспиративна теория е подкрепена с доказателства някак ме отказва да се вържа. Плановете за световен ред са нещо далеч извън границите на ограничените ни мозъци.

Orasfety
Гост
Orasfety

Възможно е самолетите от видеото на атаките 11/9 да са холограма – образи,проектирани върху небето чрез гигантски прожектори (нали знаете,като ония,дето изобразяват знака на Батман и се виждат 20× кратно от Луната),и да са придвижвани,чрез тези прожектори,посредством дистанционно управление,точно както дроновете,детските колички и самолетчета и др. се придвижват по този начин. С една дума,всичко е било една огромна,мащабна оптична измама. Сега ще си кажете:”Ама как ще са фалшиви тези самолети,нали и хората във видеото са ги видели и са давали реакции,сочели са,крещели са?”. – Ами да,ама нали всичките са видели холограмните образи,които Американското правителство се е погрижило цял Ню Йорк… виж още »