Най-известните теории на конспирацията

Най-известните теории на конспирацията

Тайни експерименти и лукави заговори. Сенчести общества. Потайни срещи в задимени стаи. Според вярващите в теориите на конспирацията, истината е някъде там – тя просто се крие от населението от тайни общества, чиято цел е да контролират света (или да го спасят). Наречете го апофения (човешката склонност да вижда образи, там където ги няма) или реалност, която е твърде ужасна за останалите от нас, за да я приемем – каквато и да е причината, теориите на конспирацията са били част от човешката култура още откакто Каин решава, че Господ и Авел са скроили заговор срещу него.

Това са някои от най-често срещаните теории на конспирацията днес.

Следи в небето

Съществуват много привърженици на теорията, че САЩ и други правителства използват инверсионните следи, оставяни в небето от военните самолети, за да освобождават отровни химикали от високо.

Следи в небето

Привържениците на тази теория предполагат, че така наречените “кемтрейлс” са наситени с най-различни субстанции, необходими за изпълнението на строго секретни правителствени проекти, като например масови ваксинации срещу антракс, блокиране на слънчевите лъчи за предотвратяване на глобалното затопляне, контролиране на климатичните условия или отслабване на умовете на хората, за да им се попречи да осъзнаят и да се борят срещу настъпването на Новия световен ред. Американските военновъздушни сили отхвърлят тези твърдения.

Един от вярващите в тази конспирация е певецът Принс, който споменава в едно интервю, че по негови наблюдения винаги, когато в небето има повече самолетни дири, в квартала му се увеличават побоищата и скандалите.

HAARP

HAARP

Разположената близо до Гакона в Аляска “Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе” (HAARP) е създадена за изучаване на йоносферата и проучването на потенциални нови методи за комуникация и наблюдение. Проектът се спонсорира от военноморските и военновъздушните сили на САЩ, от Университета в Аляска и от Агенцията за изследователски проекти по сигурността. Съоръжението разполага с 180 антени с височина 22 метра, които предават мощни радиосигнали, временно активизирайки чрез нагряване части от йоносферата.

Макар американското правителство да твърди, че няма нищо скрито в HAARP, мнозина мислят другояче. Някои хора смятат, че истинската цел на HAARP е да се създаде оръжие под формата на мощен електромагнитен лъч, с който да се унищожават вражески самолети, да се смущават вражеските радио комуникации или да бъде използван в междугалактическа война. Други вярват, че целта на HAARP е да контролира климата и да спира развитието на страните от Третия свят, като задейства земетресения и цунами. Контрол над ума, холограми в небето и оръжие за масово унищожение, достатъчно мощно, за да разруши цялата планета, също са сред предполагаемите цели на проекта.

Нацистки НЛО и тайни общества

Нацистко НЛО

Теориите, свързващи нацистите с окултното и тайните общества са били тема не само на документални книги и филми, но и на много комикси и научно-фантастични романи. Чилийският дипломат и тълкувател на езотеричния нацизъм Мигел Серано твърди в своята книга “Златната панделка”, че Адолф Хитлер е въплъщение на индийския бог Вишну, слязъл на Земята, за да установи арийско господство. Книгата твърди, че Хитлер и неговата Нацистка партия са използвали Нова Швабия (тайна немска база разположена в земите на Кралица Мод в Антарктика), за да комуникират с хиперборейците – небесни същества, за които се смята, че са прародители на арийската раса. С помощта на знанията, придобити чрез тези комуникации, нацистите разработват флота от летящи чинии, които Хитлер един ден е щял да използва, за да се сдобие с тотален контрол. Серано твърди още, че нацистите са използвали Нова Швабия, за да обуздаят силата на Врил – митична енергия, описана за първи път през 1871 г. в научно-фантастичната книга на Едуард Булър-Литън “Врил: Силата на идващата раса”.

Други конспиратори смятат, че през 1921 г. в Берлин е създадено “Обществото Врил”, чиято цел е да осъществи връзка с арийските извънземни, командващи силата на Врил, както и да изучава произхода на арийския народ. Членството в него се е припокривало с това в “Обществото Туле” – организация с подобна идеология, дала началото на Нацистката партия. В тези две общества членуват Адолф Хитлер и Хайнрих Химлер, както и много други членове на Нацистката партия. Според българския инженер Владимир Терзийски, нацистите са успели да обуздаят чудната сила на Врил и с нейна помощ през 1942 г. са кацнали тайно на Луната и са построили база, унищожена по-късно от американските – или съветските астронавти – по време на техни тайни кацания в периода1957-58 г.

Научи повече за:   Мата Хари: Прелъстителната шпионка

Кацането на Луната

Кацането на Луната

През 1974 г. авторът Бил Кейсинг публикува своята книга “Никога не сме кацали на Луната – лъжата за 30 милиарда долара”, в която твърди, че всичките шест мисии “Аполо” са били фалшифицирани от NASA и правителството. По-късно той заявява, че NASA са организирали катастрофата на совалката “Чалънджър”, понеже са се опасявали, че астронавтите на борда ще разкрият измамата за кацането на Луната.

Кейсинг и неговите поддръжници смятат, че през 60-те години на миналия век технологиите не са били достатъчно напреднали за осъществяването на подобна мисия, но американското правителство е искало да спечели космическата надпревара със Съветския съюз и затова е скалъпило кадрите за кацането на Луната през 1969 г., с помощта на филмови декори. Сред доказателствата, цитирани от привържениците на тази теория, е това, че забитият в лунната повърхност американски флаг се развява, въпреки липсата на атмосфера или вятър.

ЦРУ контролира ума

ЦРУ контролира ума

Съществуват няколко теории на конспирацията, свързани с Проект MK-ULTRA – строго секретна програма на ЦРУ за контролиране на съзнанието, в която се извършват експерименти върху хора с помощта на наркотици като ЛСД, електрошокове, хипноза и други методи, през 50-те и началото на 60-те години на миналия век. Макар съществуването на Проект MK-ULTRA да не е отречено до днес, цялата документация свързана с него е унищожена през 1973 г., по заповед на тогавашния директор на ЦРУ Ричард Хелмс, за да се запази програмата в тайна.

Една от теориите засяга атентата над сенатор Робърт К. Кенеди, извършен от Сирхам Сирхам. Тази теория, известна като “Хипотезата за Манджурския кандидат”, твърди, че Сирхам е бил подложен на промиване на мозъка от ЦРУ, които са го използвали за убийството на Кенеди, без той да осъзнава действията си. Психологът д-р Едуард Симсън-Калас, който интервюира Сирхам в затвора, както и адвокатът на атентатора, са поддръжници на тази теория.

Друга теория на конспирацията за MK-ULTRA гласи, че масовото самоубийство на култа в Джоунстаун в Гаяна се дължи на продължителни експерименти на ЦРУ за промиване на мозъка. Теорията предполага, че 909-те членове на култа, които умират от отравяне с цианид, не са били под влиянието единствено на своя лидер Джим Джоунс, а са били използвани и като опитни зайчета от ЦРУ. Смята се, че операциите по Проект MK-ULTRA не са били прекратени през 1963 г., както твърди ЦРУ, а продължават и до днес.

Зона 51 и Розуел

Зона 51 и Розуел

На 8 юли 1947 г. летящ обект се разбива близо до Розуел в щата Ню Мексико. Първоначалните новинарски съобщения описват обекта като “летящ диск”, но скоро след това командващият генерал на Осма въздушна дивизия отхвърля тези твърдения, заявявайки, че обектът е метеорологичен балон.

Инцидентът е забравен до 1978 г., когато общественият интерес е разпален отново от интервюто на майор Джеси Марсел – един от хората, разчиствали останките от катастрофата. Той вярва, че обектът не е бил метеорологичен балон, а космически кораб и че военните са потулили случая. След публикуването на интервюто му през 1980 г. се появяват и други очевидци на инцидента, които разказват, че от падналия кораб са били извадени телата на живи извънземни.

Тези твърдения, включително и това на съдебния лекар Глен Денис, който заявява, че е извършвал аутопсия на извънземно, довеждат до популяризирането на теорията, че правителството укрива факта за контакт с извънземна раса. Смята се, че секретната военна база Зона 51 в щата Невада е център за изследване на останките от Розуел, за срещи с извънземни, както и за пътувания във времето и телепортации.

Експериментът Филаделфия

Миноносецът "Елдридж"

Експериментът Филаделфия, известен също като Проект “Дъга”, е секретен военен експеримент, който според конспираторите е целял да направи невидим за радарите военния кораб “Елдридж”, посредством силно електромагнитно поле. Автор на теоретичната разработка е самият Алберт Айнщайн, а техническото изпълнение на проекта е поверено на друг гениален откривател – роденият в Хърватия учен Никола Тесла. 

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: zornitsaChavdarVasilAleksandaratanas
360
160

Според теорията експериментът е бил частично успешен. Очевидци на събитието твърдят, че на 22 юли 1943 г. “Елдридж” е изчезнал почти напълно, като само лека мъгла е маркирала очертанията му. Смятат, че корабът е бил телепортиран в друго измерение. Говори се, че опитът е бил проведен с екипажа на борда и когато кораба се е появил отново, някои от моряците са били вградени в структурата му, а други са се чувствали зле.

Научи повече за:   Осама бин Ладен: Лидерът на ал-Кайда

Тази история излиза на бял свят за пръв път през 1955 г., когато Карлос Алиенде, който твърди, че е видял инцидента от борда на плаващия наблизо търговски кораб, изпраща няколко писма, описващи събитието, на изследователя на НЛО Морис К. Джесъп. През 1984 г. “Експериментът Филаделфия” става тема на едноименен научно-фантастичен филм.

Проектът Монтаук

Проект Монтаук

Класически пример за това как теориите за конспирация се преплитат една в друга е версията, свързваща “Експеримента Филаделфия” с така наречения “Проект Монтаук”. Според тази теория  през 1952 г. учените, участвали в разработката на “Експеримента Филаделфия”, са се събрали в щатския парк Кемп Хироу в Монтаук, Лонг Айлънд, за да обсъдят как откритията им биха могли да бъдат използвани за целите на психологическото военно дело.

Една от версиите гласи, че когато Конгресът е отказал да им даде средства за проекта, учените са получили подкрепата на Департамента по сигурността, който им е дал безотчетни 10 милиона долара в нацистко злато, придобито по време на Втората световна война. Дънкан Камерън, който твърди, че е оцелял от експеримента, разказва, че е пътувал във времето и е ходил на Марс. Твърди също, че е започнал да остарява с по една година на час, което е принудило “инженерите на времето” да го върнат в миналото, за да убеди баща си да има друг син, който след това е бил използван, за да бъде заменен с него бързо остаряващият Дънкан.

Конспирацията 9/11

Кулите близнаци

Наричащи себе си “Движение на истината за 9/11“, някои хора разпространяват различни теории на конспирацията, свързани с терористичните атаки от 11 септември. Една от тях гласи, че операцията е била режисирана от американското правителство съвместно с други световни лидери. Филмът “Zeitgeist” твърди, че администрацията на президента Буш е знаела за планираните атаки преди те да се случат. Извършени са били с цел да се създаде причина за Войната срещу тероризма и да се прикрие нейната истинска цел, а именно – икономическа изгода и увеличаване на контрола над населението.

Привържениците на теорията за контролирана експлозия твърдят, че пълното рухване на Кулите близнаци не се дължи на разбилите се в тях самолети, а е било възможно единствено чрез заложени предварително експлозиви. Друга теория гласи, че самолети изобщо не е имало, а просто видеоматериалът за инцидента е бил подправен. Тези и други подобни теории са отречени от американското правителство като нереални, но в интернет съществува общество, отдадено на конспиративните теории, което продължава да вярва в тях.

Протоколите на Старейшините на Цион

Протоколите на Старейшините на Цион

Публикуваните в Русия през 1903 г. “Протоколи на Старейшините на Цион” често се смятат за предшественици на много от съвременните теории на конспирацията. Тексът описва план за световно еврейско господство и набира популярност през 1917 г., по времето на Болшевишката революция, която сваля руската царска власт и дава начало на управлението на Комунистическата партия.

Протоколите обикалят Европа и Северна Америка в годините преди Втората световна война под формата на антисемитска пропаганда. През 1919 г. във Филаделфия е отпечатана версия на текста, в която думата “евреин” е заменена с “болшевик”, което допълнително подхранва страха на американците към комунизма в годините на Червения страх. Макар да са провъзгласени за фалшификат, вероятно създаден от агентите на руската царска тайна полиция, Протоколите продължават да бъдат публикувани, четени и приемани за автентични от много антисемитски кръгове, най-вече в Близкия изток.

Глобалното затопляне

Глобалното затопляне

Сред многото призиви, спонсорирани от правителства и корпорации, приканващи консуматорите да живеят “зелено”, се появяват някои противници, които твърдят, че глобалното затопляне е недоказана догма или абсолютна измама. Подобни идеи виждат бял свят за първи път в документалния филм “Парникова конспирация”, който се излъчва във Великобритания през 1990 г. Филмът се фокусира главно върху учените скептици, твърдящи, че са им били отказани средства, с които да докажат теориите си. Някои привърженици на теорията настояват, че истерията за глобално затопляне се подхранва с цел да помогне на световните лидери да постигнат Новия световен ред. Други твърдят обратното, казвайки, че глобалното затопляне е изфабрикувано от леви радикали, с цел да спрат глобализацията и развитието на западната индустрия.

Научи повече за:   От Русия със страст: 17-те най-секси шпиони в историята

Ученият Уилям М. Грей, който е виден скептик по въпроса с глобалното затопляне, твърди, че хората не са отговорни за промените в климата и че мозъците на днешните деца се промиват, за да приемат тази идея.

СПИН

СПИН

В няколко свои статии и книги пенсионираният дерматолог Алан Кантуел предлага идеята, че вирусът на СПИН е разработен от американското правителство и е инжектиран на нищо неподозиращи хомосексуалисти под формата на пробна ваксина за Хепатит Б.

Подобна теория, предложена от бившия зъболекар Ленърд Хоровиц, твърди, че СПИН е форма на биологично оръжие, разработено за американското правителство, чиято първоначална цел е била да контролира броя на населението в Африка.

Смъртта на принцеса Даяна

Принцеса Даяна и Доди ал Файед

Мнозина, сред които и бащата на Доди Файед – египетският бизнес могул Мохамед ал Файед – вярват в теорията, че катастрофата от 31 август 1997 г., причинила смъртта на принцеса Даяна и нейния любовник, всъщност е била режисирана от британското кралско семейство. Файед твърди, че Даяна е била бременна от сина му, но връзката между разведената принцеса и египетския мюсюлманин се е считала за недопустима от расисткото кралско семейство.

Бившият агент от британските тайни служби Ричард Томлинсън заявява, че MI6 са държали Даяна под наблюдение и са замесени в смъртта й. Той разказва в едно интервю, че шофьорът на колата е бил заслепен от внезапна ярка светлина, появила се на изхода на тунела и така е изгубил контрол над автомобила. Според Ал Файед шофьорът Хенри Пол, чиято аутопсия показва наличие на алкохол в кръвта, също е работил за MI6.  Всички тези твърдения се опровергават от официалното полицейско разследване на смъртта на принцесата.

Новият световен ред

Новият световен ред

Предполагаемите кукловоди на много от гореспоменатите конспирации стоят начело на сенчеста клика, свързвана с най-различни организации – Фримасоните, Тристранната комисия, Билдерберг клуб. Предполага се, че те се стремят да наложат на всяка цена свое единно световно правителство, понякога чрез открити средства, а друг път чрез поставянето на марионетни режими, които да отговарят пред тях. Тази теория, напомняща до голяма степен на “Протоколите на Старейшините на Цион”, претърпява забележително развитие през годините.

Произходът на тезата за Нов световен ред може да бъде проследен до времената отпреди появата на Протоколите, когато някои кръгове се опитват да хвърлят вината за Френската революция върху едно от многобройните тайни общества, действащи в централна Европа през XVІІІ век, а именно Илюминатите. Илюминатите са представяни като аморални и дори сатанински поклонници на безскрупулната жажда за политическа власт, чиято цел е световното господство. Смята се, че те са прониквали и корумпирали другите подобни общества, опитвайки се да свалят всички правителства и религии.

Постепенно конспираторските страхове за социална стабилност се прехвърлят към работническите движения. За новите марионетки на Илюминатите са набедени радикалните комунисти. В края на XІX век тази теория се слива с антисемитизма от Протоколите, давайки начало на тезата за Юдео-масонска конспирация, според която най-високите нива на Фримасоните и водещите еврейски финансови фамилии в Европа се обединяват, с цел да създадат едно деморализирано общество от индивиди, движени единствено от консуматорски апетити.


Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: zornitsaChavdarVasilAleksandaratanas
360
160
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
21 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Discip
Discip
09.01.2010 8:35

“Loose Change” е филма в САЩ е забранен, а авторите имат издадени присъди. 9/11 го направиха евреите и ЦРУ дефицита на Пентагона беше достигнал 3 милиарда, а трябваше да се води и война. Във филма много ясно си личи как кулите падат след контролирани взирове, а и по принцип всеки с минимални познания по строителство ще разбере, че такива кули няма как да паднат след като са ударени над средата може да има разрушения и да се наклонят, но няма как да се срутят вертикално. Могат да ги разрушат единствено след удар в основата, но тогава пак ще паднат настрани… виж още »

Discip
Discip
09.01.2010 18:51

Дам може …, мани че ме гони и мизантропията и съм потенциален кандидат. Само прекалено голямото ми его не ми позволява да се жертвам, а на всичкото отгоре съм атеист и онова с 40-те девственици дето ме “чакат” не върви при мен и не могат да ме подмамят с такова обещание. От друга страна ако го направя ще имам нетърпимото чувство да се похваля на всички след това /или преди това/, което ме прави прекалено ненадежден ще бъда слабото звено в цялата схема :). “Zeitgeist” не съм го гледал понеже четох много слаби отзиви, а Майки е класа гледам му… виж още »

55905
55905
31.08.2010 0:05

За хората които НЕ вярват на подобни теории е много по-лесно да си затварят очите, и да си мислят, че всичко е наред, отколкото да си размърдат малко мозъците. Едно от доказателствата,че нещо не е наред,е това,че периодично в националните телевизии се появява някакой мастит специялист (социолог,антрополог,политолог) и клатейки пръст обяснява,че българина много вярвал в митове, или нещо от тоя род ,но така не трябвало, (вменява чувство на вина).Странно защо обаче някой такъв не се обявява против чалгата или тъпите шоу програми – все неща от които се деградира.

Roni
Roni
02.10.2010 20:17

Има един съществен пропуск в изброените случаи на конспирация. Смятам, че трябва да добавим и българската следа в убийството на папа Йоан Павел II. Това е една тайна операция на ЦРУ, целяща да нанесе тежук удър на СССР като удари един от нейните “сателити” (България). Въпреки, че конспирацията се разплита, тя постига целите за които е предвидена. България плаща голяма цена и до днес. Това е едно петно, което няма да избледнее с времето.

Roni
Roni
02.10.2010 20:21

ПЛАН “РАН-ЪТ” След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят “Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм”. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти. Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са… виж още »

Ан Пенгезова
Ан Пенгезова
24.02.2011 9:39

Мога да ви се изсмея на коментарите, особено на Discip. Кво да ви кажа, яд ме е млади хора са да толкова заблудени, а и да говорят без да си направят труда да се образоват малко поне!

marlyn
marlyn
26.05.2011 1:40

Ан ли си, Анче ли си, или си някаква там Пенгезова, или по-точно Пенг*зова. Задръж си мнението за себе си, след като го даваш без да се аргументираш поне с няколко думи!

Ивчо Ивчов
Ивчо Ивчов
01.07.2011 19:42

Пенгезова, и аз мога да ти се исмея! По -скоро ти вземи се пообразовай малко, не повтаряй като папагал заглавията на масмедиите. Приличаш на дружинен ръководител дето поучава как трябва да мисли младежта.

Мария-Магдалена
Мария-Магдалена
26.10.2011 11:03

Много добро подреждане на теориите.:) Но на “Протоколите на Старейшините на Цион” мисля,че не е Цион,а Сион. Планината,която доста често се споменава във Библията. Може в този конкретен случай да не е така,но по принцип Zion се превежда Сион.

Ticko
Ticko
20.07.2012 21:32

Приятели, постоянно се появява някой в телевизиите, който гордо заявява – “Аз не вярвам в конспиративни теории”, т.е. че ние сме глупаци! Добре де, ако един мъж си има любовница, а жена му не знае, това конспирация ли е?! Ами да, защото третият човек не знае. Само че е конспирация на ниско ниво! Разбира се, че съществуват конспирации, има и “социално инженерство”. Но не всички неща в света са конспиративни, има и естествени събития. За 11 септември не съм съгласен, мисля че си беше голяма простотия и американците я проспаха. Но Зона-51 съществува и никой не знае какви машини се… виж още »

Ники
Ники
07.09.2012 17:23

Мисля че някои от тези теории са направо налудничави.Хора осъзнайте се,ако живеете с мисълта,че едва ли не “всичко е нагласено” и животът ви е предначертан ,ще зариете към дъното.

Л.Ш.
Л.Ш.
10.10.2012 9:35

Не си затваряйте очите към истината, бъдете отворени към света. Истината е пред очите НИ.

az
az
12.03.2013 15:13

Ама още ли има хора, които се връзват на тези измишльотини, наречени конспиративни теории. Това са пълни, абсолютно с нищо неподкрепени, освен с параноичните фантазии на своите привърженици, простотии.

Генчев
Генчев
13.03.2013 15:31

Работата е там,че повечето хора са почтенни и не допускат,че официалните лица и институции ги лъжат и имат интерес да го правят. Дори една много голяма лъжа би минала по-лесно при тях, стига тя да е съобщена от президента, министър-председателя и тн. Всъщото време са готови да отрекат всяка конспиративна теория без въобще да са се запознали подробно с нея.

mircho77
07.07.2013 23:53

същото важи и за тебе драги ми “Az”… на тебе сигурно по ти оттърва на слона да викаш муха… и на всичките доказателства да казваш , че са неподкрепени значи проблема е или в погледата ти или в мозъка ти, но какво да се прави в света е пълно с дебили , а още повече че това е политиката която сигурно още незнаеш , че върти света … политиката на илуминати , но какво ли ти обяснявам като гледам умствения ти багаж

пппппп
пппппп
18.05.2014 23:30

Всичко е пари п.тка политика.Има конспиратори и всякъкви други ненормалници които се бъркат във всичко и искат да контролират света .България е жив пример.Става все по зле ,защото ни управляват марионетни правителства вече години наред.Има и случайни събития ,но те са малко.Свалят се неудобни правителства и изкуствено се поддържа бедност в държави като нашата за да могат банките да върлуват с огромните си лихви и да печелят пари.Много още примери мога да дам че има хора които движат цялата работа.

kliment
kliment
14.06.2014 0:56

по делата им ще ги познаеете

ххх
ххх
31.01.2015 23:23

“Az” аз пък да ти кажа когато една конспиративна теория е подкрепена с доказателства някак ме отказва да се вържа. Плановете за световен ред са нещо далеч извън границите на ограничените ни мозъци.

Orasfety
Orasfety
07.03.2018 2:20

Възможно е самолетите от видеото на атаките 11/9 да са холограма – образи,проектирани върху небето чрез гигантски прожектори (нали знаете,като ония,дето изобразяват знака на Батман и се виждат 20× кратно от Луната),и да са придвижвани,чрез тези прожектори,посредством дистанционно управление,точно както дроновете,детските колички и самолетчета и др. се придвижват по този начин. С една дума,всичко е било една огромна,мащабна оптична измама. Сега ще си кажете:”Ама как ще са фалшиви тези самолети,нали и хората във видеото са ги видели и са давали реакции,сочели са,крещели са?”. – Ами да,ама нали всичките са видели холограмните образи,които Американското правителство се е погрижило цял Ню Йорк… виж още »