Мак Рей Едуардс: Погребани под асфалта

Мак Рей Едуардс: Погребани под асфалта

6 март 1970 г. Петдесет годишен мъж с вид на обикновен работник прекрачва прага на едно от полицейските управления в Лос Анджелис. Мъжът изглеждал съвсем нормално – с коса, сресана на път и кожа, загоряла от калифорнийското слънце. Той поискал да разговаря с някого относно някакво престъпление. Когато го притиснали с повече въпроси, извадил заредено оръжие и го поставил на рецепцията. После признал, че той и неговият млад съучастник са отговорни за скорошен обир и отвличането на 3 млади момичета. Казал и името си – Мак Рей Едуардс.

Отвлечените момичета отървали живота си на косъм при отвличането. И трите били деца на негови съседи. Едуардс и неговият съучастник проникнали с взлом в дома им в ранните утринни часове, след като родителите им тръгнали за работа. Откраднали разни предмети от дома и после отвлекли момичетата, на възраст 12, 13 и 14 години.

Садистичният дует заставил момичетата да напишат бележка преди да тръгнат, гласяща, че бягат от къщи. След това ги откарали в Националната гора Анджелис и тъй като познавали Едуардс, той вероятно щял да ги убие, след като приключел с тях.

За щастие две от децата успели да се измъкнат. Тази внезапна промяна в плановете хвърлила Едуардс и неговия партньор в паника. Решили да избягат от мястото, оставяйки третото отвлечено момиче само. След това, незнайно защо, Едуардс решил да отиде в полицията и да се предаде. Впоследствие завел властите при момичето и то било намерено невредимо.

Но това признание не било всичко, което Едуард имал да предложи. Той щял да продължи да изумява властите. Не след дълго признал за бруталните убийства на 6 калифорнийски деца, за повечето от които полицията смятала, че просто са избягали от къщи. 

Марк Рей Едуардс е роден през 1918 г. в щата Арканзанс. Вече като женен мъж и баща на две осиновени деца той се премества в Лос Анджелис през 1941 г. и се хваща на работа в Калифорнийския отдел по транспорта, помагайки в изграждането на някои от най-големите магистрали в Южна Калифорния. Това, което шокирало властите, било откровението му, че е използвал строителните площадки на магистралите като погребални места за жертвите си.

Научи повече за:   Ед Гийн: Видео биография

Неговата първа известна жертва е 8-годишната Стела Дарлийн Нолан от Комптън. Тя била отвлечена, докато придружавала майка си до работата й на 20 юни 1953 г. Полицията не разполагала със заподозрени и нямала представа, че Стела все още е жива. След около месец властите арестували 20-годишния братовчед на жертвата, заради непоследователните му показания, но впоследствие го освободили. След още няколко месеца един тийнейджър привлякъл вниманието на полицията, казвайки, че разполага с ключа от загадката. Оказало се, че лъже. Щели да изминат години преди родителите на Стела да научат истината.

Стела Дарлийн Нолан

Няколко дни след признанието му Едуардс завежда детективите до нейното тяло, вградено под асфалта на местна магистрала. Той разказал, че бил отвлякъл момиченцето, завел го обратно в дома си, където се гаврил с него и накрая го удушил. Накрая хвърлил тялото й от един мост. Няколко часа по-късно се върнал на мястото, само за да открие, че детето е още живо. Стела се опитвала да се изправи и да избяга. Едуардс я довършил с ножа си.

На 6 август 1956 г. от калифорнийския град Азуса, докато карали колелата си, изчезват 15-годишният Доналд Лий Бейкър и 12-годишната Бренда Джо Хоуел. Бренда била на гости у роднини. Всъщност момичето било доведена сестра (или балдъза) на Едуардс.

Доналд Лий Бейкър

Той разказал на властите как подлъгал децата в един каньон, където ги разделил, след което пребил Доналд с камъни и прерязъл гърлото му. Тогава чул, че Бренда се приближава, паникьосал се и убил и нея. Велосипедът на Бренда и якето на Доналд били намерени, но телата им никога не били открити. Едуардс се опитал да си спомни мястото, където ги бил погребал, но претърсавнето на района не довело до нищо.

Бренда Джо Хоуел

Едуардс казал, че след това си бил взел почивка от убийствата за няколко години, но детективите не му повярвали, обаче го оставили да говори, за да не секнат признанията му. Той отнема живота на следващата му известна жертва след цели 10 години. На 26 ноември 1968 г. Едуардс прониква в частен дом с намерението да отвлече малко момиче, но 16-годишният й брат Гари Рошет се събужда и Едуардс го застрелва и погябва.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293
Научи повече за:   Бела Кис: Целувката на смъртта

Няколко седмици по-късно, на 16 декември 1968 г., Едуардс взима следващата си жертва. Петнадесет годишният Роджър Дейл Мадисън от град Силмар напуска дома си след скарване с родителите си. Приятел на баща му го подмамва в близката портокалова горичка, където му предлага да играят на игра, свързана с връзване. Този приятел бил Едуардс. Той намушкал многократно момчето с нож и погребал тялото му с булдозер под магистралата.

Роджър Дейл Мадисън

Последното потвърдено убийство на Мак Рей Едуардс се случва на следващата година. Тринадесет годишният Доналд Алън Тод бил отвлечен от дома си в Пакома през май 1969 г. Скоро бил открит изнасилен и застрелян под един мост. Доналд живеел в квартала на Едуардс и може би дори го познавал.

Едуардс твърдял, че изпитва угризения:

“Изпитвах чувство за вина. Не можех да ям, не можех да спя и това започна да се отразява на работата ми. Работя с тежко оборудване, нали разбирате. Машината за изравняване на асфалт, която използвам в момента, струва много пари – 200 000 долара. Можех да я повредя. Или да сгазя някого”. 

Властите не се вързали на това. Според тях Едуардс се бил предал единствено от страх, че избягалите му жертви ще го издадат. Детективите имали чувството, че той не им казва всичко. Едуардс бил обвинен в убийствата на 3 деца, чийто тела били намерени. Той пледирал за виновен и осъден на смърт през 1971 г. Когато обявили присъдата му, казал:

“Искам да седна на стола – това съм искал винаги. Адвокатът ми ми каза, че стотина човека чакат реда си да умрат на стола. Моля съдията да ми даде мястото на първия. Той сега седи и се поти. Аз не се потя. Готов съм за него”.

Мак Рей Едуардс

Вече в затвора, Едуардс скоро се убедил колко е трудно да бъдеш екзекутиран в щата Калифорния. Трябвали му 3 опита, но в крайна сметка успял да отнеме собствения си живот. Първо се опитал да си среже вените с бръснач, после взел свръхдоза приспивателни. Накрая успял да се обеси с кабел от телевизор на 30 октомври 1971 г в килията си в затвора “Сан Куентин”.

Научи повече за:   Хенри Лий Лукас: Видео биография

Докато лежал в затвора Едуардс често се хвалел с престъпленията си. Неназован затворник от съседна килия разказал, че Едуардс му бил споделил за убийствата на около 20 деца.

Интересното в случая на Едуардс, освен находчивостта му в полагането на труповете под магистралния асфалт, е нелогичната смесица от жертви от двата пола, голямата разлика във възрастта им и разнообразните методи на убийство. Само за две от жертвите – Стела и Доналд – се знае със сигурност , че са били сексуално нападнати. Като изключим това, няма абсолютно никаква връзка между убитите, освен че са под 16-годишна възраст и живеят в Калифорния.

Точно тази липса на последователност кара мнозина да вярват, че жертвите на Едуардс са много повече от 6-те, за които си признава.

Почти 50 години са минали от смъртта му, но името му все още изкача от време на време в полицейските управления в Калифорния. Той все още е заподозрян в голям брой неразкрити убийства на деца, които съвпадат с неговия модус операнди. За щастие последният живот, който отнема, е неговият собствен.


Източници: criminallyintrigued.com, murderpedia.org, derangedlacrimes.com, www.reddit.com/r/UnresolvedMysteries/

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: Simona 🍺 Kristina 🍺 chichkata 🍺 Tsveti 🍺 ?ME 🍺
Дарители: DonikaNikolinkaTsvetelinOrlinAleksandar
350
293
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

1
Напиши коментар

avatar
1 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
1 Автори на коментари
Таня Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Таня
Гост
Таня

Изрод! Жалко за отнетите детски животи.