Тексасец отвлече и изнасили съседката си – заподозрян е в няколко убийства

Шестдесет и двегодишната Лоис Пиърсън изчезва от дома си в окръг Паркър Тексас на 1 март. Два дни по-късно къщата й изгаря до основи в мистериозен пожар. Първоначално полицията няма представа какво се е случило с жената, която, според познатите й, рядко излизала от къщи.

Тогава съседите на Лоис насочват властите към Джефри Алан Максуел.

Джефри Максуел призна, че е отвлякъл, изтезавал и изнасилва своята бивша съседка Лоис Пиърсън
Джефри Максуел призна, че е отвлякъл, изтезавал и изнасилвал своята бивша съседка Лоис Пиърсън

Преди време той бил съсед на жената и копнеел да има връзка с нея. Но Джефри бил недодялан и груб мъж, често описван като перверзник, който очевидно обичал да стреля по кучета за забавление. Лоис не искала да има нищо общо с него.

Съседите били забелязали една синя кола в нощта на пожара. Максуел също имал синя кола. Затова детективите посетили дома му в Корсикана Тексас, въоръжени със заповед за обиск на автомобила.

Макар преди да бил известен като ненормалник, сега Максуел се радвал на съвсем различна репутация в Корсикана. Той бил вицепрезидент на клуб “Кауанас” и снимката му често красяла местния вестник. Скоро щял да стане и президент на организацията.

Джефри посрещнал детективите пред дома си и им казал, че не знае  нищо за изчезналата жена. Но тогава жертвата изскочила от къщата с викове “Тук съм! Тук съм!”. Вътре полицаите се натъкнали на гледка, която по-късно описват като “къщата на ужасите”.

Максуел бил отвлякъл жената на 1 март, под дулото на оръжието си, пребивайки я с точилка за тесто, за да влезе в колата му. След това я откарал в една тайна стая в дома си, където тя била вързана, и многократно изнасилвана и изтезавана в продължение на 13 дни.

Научи повече за:   Убийцата на 9 момичета и собствената си дъщеря пише готварска книга

Стаята за изтезания била оборудвана с вериги, кожени каиши, секс играчки и лебедка за провесване и дране на животни, които той бил използвал за изтезанията на жертвата си. Максуел признал, че е отвлякъл и изнасилил жената, но заявил, че някой друг му бил платил да я накара да изчезне. Обаче не пожелал да каже кой.

Амелиа Смит изчезва през 2000 г. През същата нощ домът и колата й изгарят в подозрителен пожар
Амелиа Смит изчезва през 2000 г. През същата нощ домът и колата й изгарят в подозрителен пожар

В момента полицията разследва възможността това да е третата жена отвлечена от Максуел. Петдесет и еднагодишната Амелиа Смит също изчезва през 2000 година от град Ейзъл Тексас. Още същата нощ домът и колата й изгарят в подозрителен пожар.

Освен това властите подозират, че Максуел е убил втората си съпруга преди 19 години.

Марта Мартинез Максуел за първи път привлича вниманието на детективите през 1987 година, когато била открита край един път в Оклахома с прерязано гърло. Всичко, което си спомняла, било, че съпругът й я бил омотал с тиксо и я изтезавал в спалнята на дома им, след което я бил упоил.

Тогава Максуел бил арестуван. Но вместо да свидетелства срещу него, Марта взела сина си и избягала в Мексико. Джефри й пращал писмо след писмо, настоявайки тя да се върне при него. Накрая Марта омекнала и се прибрала у дома, като свалила й всичките си обвинения срещу него.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: PetarLucyStefanTodorzornitsa
360
250

Пет години по-късно тя просто изчезва. Той заявява, че е избягала.

Първата съпруга на Максуел също била подала сигнал в полицията, че той насилва сексуално дъщеря им. Но скоро след това признание тя променила името си и напуснала щата.

Полицията вярва, че Максуел е убил Марта. Не е ясно, обаче, защо властите не са повдигнали срещу него обвинение в опит за убийство, след като той прерязва гърлото й.

Научи повече за:   Ричард Трентън Чейз: Вампирът от Сакраменто
Шонда Таунсънд изчезва минути преди да се прибере в дома си
Шонда Таунсънд изчезва минути преди да се прибере в дома си

Но, тъй като сега е обвинен в отвличане и изнасилване – престъпления, на които не се гледа с добро око в провинциален Тексас – той скоро ще получи наказанието, което така дълго бил отбягвал.

В момента Лоис Пиърсън е настанена в убежище за жени жертва на насилие.

Междувременно семейството на 19-годишната Шонда Таунсънд се тревожи, че Максуел би могъл да е отвлякъл и нея. Тя изчезва през юли 2010 година близо до дома си в Гибтаун. Преди да изчезне момичето било пратило СМС, че ще се прибере след няколко минути. Но тя така и не се върнала.

Впоследствие колата й е открита пред една къща, в която властите подозирали, че живеят наркодилъри. Автомобилът бил разбит и радиото откраднато, но от Шонда нямало и следа.

Нейните близки казват, че тя не би изчезнала просто така без 2-годишния си син. Последната жертва на Максуел живее само на 15 минути от дома на Шонда Таунсънд.

———————————————————————————————————————————————

Източник: nydailynews.com, truecrimereport.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Някой си
Някой си
31.03.2011 23:41

Подобни уроди само въздесъщата Америка може да ражда,да бълва по-точно и то в неограничени количества !