Психиатър-педофил получи 248 години затвор за изнасилването на приемния си син

В сряда в американския щат Калифорния бе произнесена сурова присъда над високопоставен лекар-педофил, който в продължение на почти десет години издевателствал над своя приемен син. Когато навършил 21 години, младият човек не издържал на сексуалния тормоз и избягал от мъчителя си, който заемал поста директор на психиатрична болница.

Щатският съд в град Лонг Бийч призна 63-годишния жител на Уолнът, Клод Фоулк, за виновен в повече от 30 случая на насилствени действия от сексуален характер, които извършвал с непълнолетния си син в периода от 1992 до 2001 година. Присъдата гласи, че перверзникът ще прекара зад решетките 248 години. Преди това подсъдимият заемал директорския пост на щатската психиатрична клиника в Напа.

Пострадалият бил приет за отглеждане от доктора на осемгодишна възраст, но дори след като пораснал продължавал да крие истината за злодеянията на баща си. Когато навършил 21 години, младежът избягал от дома на приемния си родител, но в продължение на още шест години не се решавал да се обърне към полицията. Сексуалното насилие продължавало от деветата до осемнадесетата година на доведения син.

Първоначално Фоулк извършвал престъпленията си в Лонг Бийч, а после се преместил с децата си в Уолнът, където изнасилванията продължили. При това педофилът убеждавал доведения си син, че всичко, което му се случва, е съвсем нормално. По-късно започнал да го заплашва, че ако разкаже на някого лошо му се пише.

Пострадалото момче не е единственото дете на Фоул. Лекарят възпитавал всичко на всичко три приемни деца.

Престъпникът избирал жертвите си с помощта на така наречената “книга за осиновяване”, в която се съдържа информация за деца, участващи в програмата за приемни семейства. По време на разследването с полицията се свързали още 11 души. Четирима от тях твърдят, че са били изнасилвани от Фоулк още през 1966 година. Останалите седем мъже казват, че са станали жертва на доктора-педофил в периода 1967-1984 г.

Научи повече за:   Зверското убийство на двегодишната Ейми Сю Сайц

През 70-те години Фоулк работел като мъжка медицинска сестра в детска болница. Там той също насилвал деца. В крайна сметка властите намерили един пострадал, който твърди, че е бил подложен на сексуални гаври именно в детското лечебно заведение, където се подвизавал Фоулк.

Но изминалите четири десетилетия са твърде голям срок, за да може сега да се предприеме разследване на тези епизоди. Затова в делото фигурира само един потърпевш.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer ИМЕ на номер 1092 (2.40лв.)
С бира почерпиха: ?ME 🍺 Vladislav 🍺 Ba?ep?? K. 🍺 Malhavoc 🍺 Simona 🍺
Дарители: NadezhdaDonikaNikolinkaTsvetelinOrlin
350
304

Обявявайки присъдата, съдията Джеймс Пирс призна, че е шокиран от този безпрецедентен в неговата практика случай. Освен това той нарече обвиняемия “съвременен робовладелец”.

“Вие сте болен, ненормален човек” – обърна се Пирс към обвиняемия. – “И иронията е в това, че вие сте бил директор на държавна психиатрична болница, където сте бил длъжен да давате пример на пациентите”.

Самият Фоулк не признава вината си. Той твърди, че неговият приемен син страда от болезнена склонност към лъжи.

Фоулк бе признат за виновен на 3 февруари, като в делото присъстваха 35 криминални обвинения, а лекарят бе оправдан само по четири от тях.

Освен това съдът наложи на Фоулк глоба в размер на 6 200 долара за компенсация на жертвата и отне правото му да практикува медицина.

———————————————————————————————————————————————

Източник: ru.tsn.ua, wsbt.com

The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!

8
Напиши коментар

avatar
8 Дискусии
0 Отговори
0 Следят дискусиите
 
Най-обсъждани
Най-горещи
8 Автори на коментари
ЧерешкатаTdtianaavangardgerryunknown Последни автори на коментари
  Абонирай се  
най-нови най-стари най-гласувани
Извести ме
Вики
Гост
Вики

еми така е,в почти всички случаи,когато мъж прави нещо привидно добро зад това всъщсност се крие истината за това какво представляват мъжете.

Enary
Гост
Enary

Е,малко не съм съласна с тебе,Вики.То има и много жени психопатки,подобни на гореописания.Просто като че ли на тях не се обръща чак такова внимание (?!).Иначе г-н Фоулк си е заслужил присъдата.Колко ли още като него ни заобикалят…

Hanna Montana
Гост
Hanna Montana

Иронията е в това как един лекър-психиатър злоупотребява с деца,осиновени или поверени на неговите грижи.Пък и на всичкото отгоре е бил и директор на психиатрично заведение…срамота.
Това е същото както с религията и проповядването на християнството,например.Когато в същото време в църквата Божиите служители сеят поквара и нарушават всички писани и неписани църковни канони.
Нищо повече от лицемерие.И то е навсякъде около нас.

unknown
Гост
unknown

Ако имаше приемна дъщеря,а не син,щеше да получи максимум 10 години затвор ……

gerry
Гост
gerry

получи 248 години затвор?!?! …….как 248 години ?!?!?!?! :Д:Д:Д:Д

avangard
Сътрудник

На мен ми е чудно какво правят със затворниците, получили такива присъди, след като умрат – оставят ги в някое хранилище да доизлежат присъдата си ли? Защо не ги осъждат на доживотен затвор, вместо да раздават подобни абсурдни присъди?

Tdtiana
Гост

Колко жалко за жертвата само 6 200 долара за прекарания тормоз и унижение.Защо само затвор, по добре да го убият,само ще яде парите на данъкоплатеца.За такива смърт,а не демокрация

Черешката
Гост
Черешката

Екстра ще си полежи мръсната гад!