Руска баба заподозряна в канибализъм и серия убийства

Руска баба заподозряна в канибализъм и серия убийства

Жителите на Березовка в Хабаровския край на Руската федерация са в шок от 30 януари, когато край топлопровода на селото бяха открити части от човешко тяло. Изяснило се, че те принадлежат на украински гражданин, който работел като портиер. Скоро след това следи от кръв били открити в квартирата, където живеел под наем и неговата 80-годишна хазяйка станала главния заподозрян. В хладилника на баба Соня открили вътрешности и меки части на тялото, принадлежащи на нейния наемател. Жената, работила в миналото в скотобойна, била арестувана и обвинена в убийството и разчленяването на квартиранта.

Страшната находка била направена в утрото на 30 януари, когато група деца забелязали бездомни кучета да разкъсват захвърлени торби с боклук. Кучетата се карали за плячката. Децата зърнали в зъбите на едно от животните човешка ръка и веднага извикали възрастните. Тялото на убития било разпознато от негова позната, а самоличността му била потвърдена и от пръстовите отпечатъци. Части от тялото му по-късно били открити в контейнерите за боклук.

Жертвата се оказал 52-годишният Василий Шляхтич, дошъл от Украйна да си търси работа. От есента на 2018 г. той работел като портиер и държал стая под наем при баба Соня.

Съседите на баба Соня, с прякор „Хрипливата“, заради пресипналия й глас, се изказват доста неласкаво за нея. Тя често злоупотребявала с алкохола, вдигала скандали, псувала, а онези, които се осмелявали да й направят забележка – засипвала с проклятия. Майките с деца се стараели да я заобикалят отдалеч. Старицата не обичала деца и безпричинно им се карала. Баба Соня не харесвала и котки. Съседите я подозирали в саморазправа с домашните им любимци.

Научи повече за:   Мъж от Орегон арестуван за изнасилване на бебе

Всички знаели, че яката баба Соня навремето е работила в местната свинеферма, където с един мощен удар е убивала свине. Често я викали хора от съседните села да коли добитък. Подходът й бил бърз, хладнокръвен и лишен от сантименталности.

Съседите на нейната улица сега бурно обсъждат версията, че 80-годишната старица е била канибал. Следствените органи засега не потвърждават тази теория и чакат резултатите от експертизата. Жителите на същия вход разказват, че от дома на бабата често се чували глухи удари. Според тях е възможно да е транжирала тела със сатъра си…

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

Съседите си спомнят също така, че преди шест години е изчезнала позната на баба Соня. Пенсионерката продала жилището си и помолила да пренощува в дома на баба Соня. Скоро след това изчезнала.

Части от тялото на Василий Шляхтич бяха открити в контейнерите за боклук.
Части от тялото на Василий Шляхтич бяха открити в контейнерите за боклук.

Според някои сведения в дома на баба Соня по време на обиска бил открит паспортът на изчезналата пенсионерка. Местните жители си спомнят за още едно изчезнало момиче, живеещо в същия вход. Ученичката звъннала по домофона на дядо си да й отвори входната врата, но така и не се прибрала у дома. За случая били задържани двама младежи, но вината им била само в това, че прибрали от улицата захвърления телефон на момичето.

Не е изключено баба Соня да е отговорна за цяла серия убийства. Разследващите я проверяват във връзка със 7 случая на изчезнали хора.


Източници: mk.ru, amurpress.ru, todaykhv.ru, independent.co.uk, dvnovosti.ru, ria.ru

The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Научи повече за:   Серийният убиец Айвън Милат направи гладна стачка заради PlayStation
Абонирай се
Извести ме
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Румен
Румен
11.10.2019 0:10

Вече има повече инфо по случая https://lenta.ru/articles/2019/10/09/murder/