Убийците, които „кръстиха“ Мерилин Менсън и компания

Убийците, които "кръстиха" Мерилин Менсън и компания

Брайън Хю Уорнър е един от най-популярните ексцентрични творци в света. Личност с доста разностранни таланти, в края на 80-те той решава, че неговото
основно призвание е музиката и се захваща да гради една доста успешна, но и не по-малко противоречива кариера.

Брайън иска не просто да прави хитове, той изгаря от желание да бъде скандален провокатор, да „произвежда“ блясък, но и загадъчност. Всичко това го превръща в абсолютен медиен любимец, който не слиза от кориците на списанията и от жълтите хроники вече над три десетилетия, а нестандартното му поведение акумулира огромен шум около личността му. Личност, която масите познават с псевдонима Мерилин Менсън.

Своето прозвище известният музикант формулира, воден от желанието да обедини в имиджа си доброто и злото – елементи, без чиято неразривна свързаност не би съществувала нито една цялост в нашия свят. „Мерилин“ е препратка към холивудската икона Мерилин Монро, а „Менсън“ – към един от най-известните серийни убийци в историята Чарлз Менсън.

Нещо повече. Музикантът решава да състави цяла група, в чийто състав членовете да си „изобретят“ псевдоними, формирани по абсолютно същия принцип. Не всеки от тях е навит да го стори, но голяма част се съгласяват. И в този материал ще разгледаме кратката история на всеки от популярните престъпници, вдъхновил онези от членовете на бандата, съгласили се да придобият популярност под прозвища, подбрани на принципа на своя лидер.

Туиги Рамирес

Туиги Рамирез

„Вдъхновителят“ на дългогодишния китарист на групата е Рикардо (Ричард) Рамирез. Израснал в тежка семейна среда, с малтретиращ баща и под влиянието на братовчед си Мигел, който не се свени дори да убие съпругата си пред очите на невръстния си родственик, не е чудно, че Рикардо се превръща в жесток престъпник, като жертвите му варират от 9-годишно момиченце до жена на 79.

Ричард Рамирез
Ричард Рамирез

Любопитен факт е, че Рамирез е голям почитател на „AC/DC“ и след като това бива установено, любителите на всякакъв тип конспирации масово започват да разпространяват версията, че именно агресивният стил и шокиращите текстове на групата са надъхвали допълнително Рикардо за неговата жестока дейност. Дейност, на която бива сложен окончателен край през лятото на 1985-а, когато бива арестуван, а 18 години по-късно умира в затвора.

Научи повече за:   Владимир Йонесян: Убиецът от "Мосгаз"

Мадона Уейн Гейси

Мадона Уейн Гейси

Барабанистът избира за свой „кръстник“ Джон Уейн Гейси, на чиято „сметка“ има налице най-малко 33 убийства, обикновено придружени с изнасилвания,
на момчета и млади мъже. Досущ като Рамирез, при Джон също има сведения, че е израснал в семейство на баща-насилник, който обичал да общува със сина си с
болезненото посредничество на кожен колан.

Като повечето психопати, Гейси бил нормален на вид член на обществото, деен политически активист и дори членувал в благотоврителна организация, която често организирала представления и паради за набиране на средства в помощ на хоспитализирани деца.

Джон Уейн Гейси

Самият Джон често влизал в образа на весел и добросърдечен клоун за целта на тези събития. Зад разноцветната маска на забавния артист обаче се криело зловещото лице на откровен садист, който, в крайна сметка, бива заловен, осъден и екзекутиран през пролетта на 1994 г.

Харесваш историите на Стоил? Подкрепи го, за да пише редовно:

Дейзи Берковиц

Дейзи Берковиц

Прозвището си китаристът взема от името на Дейвид Берковиц, известен още като „синът на Сам“, който през лятото на 1976 г. убива шестима
души и ранява тежко още толкова в Ню Йорк. Когато бива разкрит и заловен, Дейвид твърди, че бил подтикнат към действията си от сатанинска секта. Това обаче не е сметнато за смекчаващо вината обстоятелство, както можете да се досетите.

Дейвид Берковиц

Джиндър Фиш

Джиндър Фиш
Джиндър Фиш

Барабанистът се спира на доста колоритен „кръстник“, а именно Хамилтън Хауърд „Албърт“ Фиш – сериен убиец, педофил и канибал, известен още като
„Сивия човек“, „Бруклинския вампир“, „Лунния маниак“ и тем подобни цветущи прякори. Екзекутиран е в началото на 1936-а, на 65-годишна възраст, което показва, че е имал доста дълъг житейски стаж, наситен с престъпления и безнаказаност, преди най-сетне да получи възмездие.

Хамилтън „Албърт“ Фиш

Джиджет Гийн

Джиджет Гийн

Брадли Марк Стюарт, чийто псевдоним е вдъхновен от прочутия осквернител на гробове Еди Гийн , е втори басист и един от основателите на рок бандата Мерилин Менсън. Той умира в дома си в Калифорния на 8 октомври 2008 г. от предполагаема свръхдоза наркотици.

Научи повече за:   Тримата от Уест Мемфис: Сатанински убийци или жертви на лов на вещици?

Сара Лий Лукас

Сара Лий Лукас

„Вдъхновението“ на този музикант е Хенри Лий Лукас. Сериен убиец, който върлува от началото на 60-те до началото на 80-те (над половината от този
период прекарва в затвора, но това не го спира), като поредицата от престъпления, които извършва, започва с това да отнеме живота на собствената си майка. По собствените му признания, е умъртвил над 350 души, често в комбина с не по-малко зловещия си партньор Отис Тул.

Хенри Лий Лукас

Оливия Нютън Бънди и Жа Жа Спек

Оливия Нютън Бънди
Оливия Нютън Бънди

Оливия Нютън Бънди – Тук едва ли ви е било трудно да се досетите, че „фамилията“ си басистът е взел от чаровния, но смъртоносен Тед Бънди, комбинирано с имената на певицата и актриса Оливия Нютън-Джон.

Жа Жа Спек

Жа Жа Спек – Сценичното име на клавириста е базирано на Ричард Спек, масов убиец, който в средата на юли 1966-а отнема живота на осем студентки по медицина в чикагска болница, както и на псевдонима на скандалната и екстравагантна актриса от унгарски произход Жа Жа Габор.

Ричард Спек

Източници: wikipedia.org , chr.bg, greelane.com, inews.bg, biography.com, spookykids.net

The following two tabs change content below.

Стоил

Харесваш историите на Стоил? Подкрепи го, за да пише редовно:
Абонирай се
Извести ме
guest
2 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Таня
Таня
07.12.2020 4:25

Много са смели за да се нагърбят с имената на изроди, донесли толкова мъка и страдание на стотици хора. Това не е философията на доброто и злото. Това е отваряне на стари рани за всички, пряко пострадали от онези изчадия, чиито имена величаят.