Смъртоносната шега на Лучано Ре Чекони

Смъртоносната шега на Лучано Ре Чекони

Това е една история, чийто главен герой – футболистът Лучано Ре Чекони, е достоен за награда „Дарвин“.

В средата на 70-те години на миналия век Русият ангел, както е известен сред феновете, е на върха на славата си. Любимец на агитката на „Лацио“ и национал на Италия, Лучано печели сърцата на феновете не само с безкомпромисните си изяви на терена, но и с поведението си извън него. Той е известен като безгрижен веселяк, който маже обувките на своите съотборници с кравешки изпражнения, приземява се на игрището с парашут по време на тренировка, крие ключа от съблекалнята… И именно силно изявеното му и на моменти прекрачващо границите чувство за хумор ще се окаже „трамплин“ към нелепата му гибел.

На 18 януари 1977-а Ре Чеколи научава от лекаря на отбора, че тежката контузия, от която страда в последните месеци, е напълно отшумяла и той е готов да се завърне в игра. 28-годишният спортист вижда в това повод за празнуване и вечерта излиза в компанията на двама свои приятели, единият от които – Пиетро Гедин, е негов съотборник в „Лацио“.

На път към избраното заведение, тримата минават край бижутерия и Лучано заявява на другарите си, че ще се отбие вътре, за да направи някаква поръчка.

След което нахлува в магазина, държейки ръцете в джобовете си по начин, внушаващ наличието на огнестрелно оръжие и изкрещява: „Никой да не мърда! Това е обир!“.

Собственикът Бруно Табочини*, преживял вече два грабежа в рамките на последната година, се оказва фатално подготвен за подобна ситуация. Той светкавично вади пистолет и стреля срещу „нападателя“. Лучано се свлича на пода и след малко издъхва в ръцете на невярващия си съотборник Гедин**, промълвявайки: „Това е шега, само една шега“.

Харесваш историите на Стоил? Подкрепи го, за да пише редовно:
Научи повече за:   Ударът в Бринкс Мат: Най-крупният златен обир във Великобритания

Табочини е изправен пред съда, но бива оправдан с мотива, че е действал в условия на неизбежна самоотбрана. И действително сякаш никой не вини бижутера. Няма гневни реакции срещу него нито от семейството, нито от иначе доста избухливите тифози на „Лацио“.

Последната шега на Ре Чеколи коства живота му, но как би реагирал всеки нас на мястото на уплашения търговец, ако попадне в подобна ситуация?!


*Според някои източници, Табочели и Ре Чекони са били приятели, но в момента на „обира“ бижутерът не успява да разпознае футболиста, който бил с шапка и високо вдигната яка.

**Има твърдения, че Пиетро Гедин и другият спътник на Лучано също са нахлули с викове: „Това е обир“ , но тази версия е малко вероятна, с оглед на факта че Табочели стреля само по Ре Чеколи, а не и по тримата


Източници: forzaitalianfootball.com, chr.bg, football24.bg

The following two tabs change content below.

Стоил

Харесваш историите на Стоил? Подкрепи го, за да пише редовно:
Абонирай се
Извести ме
guest
6 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Таня
Таня
20.10.2020 5:31

Необяснимо, защо мъжете не порастват и не започват да мислят както зрели хора? Може ли да не отчетеш чувствата на другите, дори и риска който поемаш, чисто здравословно да навредиш на останалите с шегичките си? В неговия случай сам е навредил на себе си като тази смърт може да оглави класациите по нелепост.

John Doe
John Doe
Отговори на  Стоил
25.10.2020 17:32

Аха. И на мен това ми мина презглавата….. мъжете под ОБЩ знаменател. 😉 Но й прощаваме. Дама е. А ние – джентълмени. 😀 В противен случай щях да я замерям с лукчета или дуди (черници).

Таня
Таня
04.11.2020 15:38

Благодаря за прошката , обещавам да си взема поука. Колкото до замерянето с черници държа да отбележа, че въобще не съм съгласна, приемам само череши! Иначе за още по- добро отмъщение предлагам нова статия в която дама е сгафила по този лекомислен начин, в стил Ре Чеколи. 😀