Магдалена Солис: Върховната жрица на кръвта

Магдалена Солис: Върховната жрица на кръвта

Магдалена Солис е мексиканска проститутка, която убеждава себе си и своите последователи, че е преродено ацтекско божество и върховна жрица на кръвта. Тя е една от малкото жени многократни убийци, водени от очевидно сексуална мотивация.

Магдалена Солис е отговорна за най-малко 8 убийства – според някои източници действителната бройка на жертвите й е по-близо до 15 – извършени в малкото селце Йерба Буена, намиращо се близо до мексиканския град Монтерей. Изживявала се като богиня и изисквала да й бъдат принасяни кървави човешки жертвоприношения.


Но историята започва още преди появата на Магдалена Солис . В края на 1962 г. в малкото мексиканско селце Йерба Буена, обитавано от около 50 жители, потънали в мизерия и неграмотност, намерили убежище братята Сантос и Каетано Хернандез. Селцето се оказало златна мина за двамата крадливи мошеници.

Йерба Буена в наши дни

Невежеството на местните жители им позволило да се провъзгласят за върховни жреци на „могъщите богове на инките“. Мястото било толкова изолирано, а жителите му толкова необразовани, че дори не поставили под съмнение присъствието на божества на инките в северно Мексико. Цивилизацията на инките всъщност възниква далеч на юг, в планините на Перу в началото на XIII век.

Историческите познания на братята Хернандез трябва да са били доста оскъдни, иначе биха избрали за основа на своята фабрикация по-добре познатата на местните хора митология на ацтеките. Впоследствие двамата осъзнали и поправили тази своя грешка, превръщайки селцето в култ към ацтеките.

Сантос и Каетано изисквали от селяните да им се прекланят и ги лъжели, че боговете ще ги дарят с несметни богаства, скрити в пещерите в близките планини. Братята неведнъж обещавали, че скоро древните божества ще се завърнат, за да управляват земята и ще накажат всички вероотстъпници.

„Боговете“ изисквали от своите поклонници непреклонна вярност и дори сексуални ласки. Бедните хора от селото покорно им предали малкото си пари и животът им се превърнал в една нестихваща наркоманска оргия. Измамата продължила известно време, но когато местните жители не получили обещаните им богатства, започнали да изпитват съмнения.

Усещайки, че сладкият живот им се изплъзва, бързите умове на братята Хернандез скалъпили нов фантастичен сценарий. Двамата заминали за Монтерей в търсене на подходяща особа – за предпочитане проститутка или жена с нисък морал – която да включат в своя план. Там срещнали Магдалена Солис и нейния брат Елеазар.

Научи повече за:   Адолфо Констанцо: Вещерът от Матаморос

Магдалена работела като проститутка, а Елеазар бил нейният сводник. И двамата били изморени от работата на улицата и с удоволствие приели да участват в „спектакъла“. Завръщайки се в Йерба Буена, братята Хернандез призовали своите последователи в една пещера край селото, където, в облак гъст дим, пред смаяните очи на наивните селяни се появила Магдалена Солис и обявила, че е преродената ацтекска богиня Коатликуе. Тя се закичила с титлата „Върховна жрица на кръвта“ и провъзгласила брат си Елеазар за върховен жрец.

Магдалена Солис

Не минало много време преди Магдалена Солис да си повярва, че наистина е богиня. Още преди да застане начело на култа тя страдала от мания за величие и упражнявала екстремни сексуални перверзии, които обичала да изразява чрез вампиризъм. Върховната жрица на кръвта била жестока садистка и често споделяла леглото на собствения си брат. Упражнявала стряскащи фетиши и дори посягала сексуално на деца.

Няколко седмици след чудодейната поява на Магдалена Солис двама от последователите на култа поискали да го напуснат. Сексуалните извращения и употребата на наркотици били достигнали нетърпими нива. Двамата не желаели повече да бъдат сексуални роби.

Отстъпниците били заведени пред Върховната жрица, която не се поколебала да ги осъди на смърт. Линчували ги още същия ден, а ужасените членове на култа се заклели никога да не помислят за напускане на сектата. Тази тактика на всяване на страх била повече от успешна и позволила на култа да еволюира до следващото си ниво.

Лидерите на култа започнали да изпълняват „кървави ритуали“, вдъхновени от ацтеките, чиято цел била да ги направи безсмъртни и вечно млади. Засилили и жестокостта към последователите си. Ритуалът най-често засягал по-слабите членове или онези, мислещи за бягство. Жертвата бивала подлагана на бичуване, горене, рязане, а останалите членове насърчавани да я нараняват по всякакви възможни начини. Принесеният в жертва нещастник бивал буквално разкъсван от тълпата.

Научи повече за:   Харолд Шипман: Доктор Смърт

Тези „ритуали“ се изпълнявали в чест на „боговете“. Освен това лидерите на култа точели кръв от последователите си, която смесвали с кокоша кръв и се редували да пият от бокал тази зловеща смес. Всичко това подправяли с наркотици, мескалин и марихуана, постепенно потъвайки в собствената си заблуда, че са дарени от боговете със свръхестествени сили.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

Само в първите шест седмици от появата на Магдалена цели шест души били принесени в жертва. Кървавата жрица добавяла нов зловещ щрих в своя ритуал с всяка следваща жертва. Накрая съвсем се самозабравила и започнала да изтръгва сърцата на обречените нещастници, докато са все още живи.

Жертвоприношение на ацтеките

Кървавият култ посрещнал своя край през май 1963 г., когато любопитството на 14-годишният Себастиан Гереро било привлечено от светлините и звуците, идващи от една пещера. Притихнало в каменните сенки, момчето станало свидетел на поредното брутално жертвоприношение на култа. Ужасен от видяното, Себастиан хукнал към най-близкото полицейско управление, намиращо се във Вила Гран, на цели 25 км. от пещерата. Страхът сякаш му дал криле.

Изтощен и все още в състояние на шок, Себастиан се втурнал запъхтян в участъка и разказал една объркана и невероятна история за „банда убийци… лакомо пиещи човешка кръв… като вампири“. Искрено развеселени, полицаите му се изсмели в лицето. Помислили, че момчето не е с всичкия си и го хвърлили в една килия „да си поспи и да му мине“.

На следващата сутрин детектив Луис Мартинез бил натоварен със задачата да изпроводи момчето до дома му. По пътя Себастиан все пак успял да го убеди да погледнат в пещерата, където било извършено „предполагаемото“ убийство.

Никой повече не видял Себастиан Гереро и Луис Мартинез живи.

Едва след неочакваното изчезване на техния колега полицаите във Вила Гран се отнесли сериозно към сигнала на Себастиан и започнали разследване. Работели върху версията за наличието на действащ сатанински култ в района.

Не след дълго, на 31 май 1963 г., полицията, съвместно с военни части, нахлули в пещерата. Членовете на култа, които по това време били вътре, се опитали да се барикадират. Започнала престрелка и много от тях паднали мъртви. Телата на принесените в жертва били открити разпръснати около пещерата.

Научи повече за:   Софийският касапин-абитуриент Николай Арабаджиев

Оказало се, че Магдалена и Елеазар Солис се крият в една ферма наблизо. Задържали ги с огромно количество марихуана. Телата на Себастиан Гереро и Луис Мартинез също били открити в земите на фермата. Сърцето на детектива било изтръгнато в стила на ацтекско жертвоприношение.

Фермата, в която се криели Магдалена и Елеазар Солис

Братята Хернандез не се измъкнали живи. Каетано бил убит от един от членовете на култа, а Сантос бил застрелян от полицията, съпротивлявайки се при ареста.

Магдалена Солис и нейният брат Елеазар били осъдени на по 50 години затвор за убийствата на Гереро и Мартинез. За съжаление, участието им в другите убийства не могло да бъде доказано, защото всички арестувани членове на култа отказали да говорят и да свидетелстват.

Останалите задържани получили присъди от по 30 години за общо 6 „групови убийства при саморазправа“. Някои от тях разказали по-късно за ужасите, преживени в кървавата секта, но други никога повече не проговорили за този период от живота си.


По идея на Елена
Източници: www.panicamongus.com, www.urban-mythology.com, Mexican Death Cult – Murder With Friends, historycollection.co

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Таня
Таня
14.12.2019 7:44

Статията не е лоша, но сякаш малко размива стила на “ Криминални досиета“. Не мога да я усетя и не знам защо. Все пак това е нов материал и положен труд за което. – Браво.

Николай Христов
Николай Христов
23.12.2019 13:09

Много ми хареса историята, браво Силви, продължавай все така блестящо напред.

Asen
Asen
31.03.2020 18:15

Хубаво, че Силвия се е завърнала. 🙂 Така де, като чели имаше някакъв период на отсъствие. Или аз бъркам. Почитател съм на историите тук. Написани са увлекателно. Инспирират ме да чета любимите си хорър автори или да гледам някои от сезоните на „American Horror Story“. ^___^

“ Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя… “
_______________
Това звучи като изказване на сериен убиец още преди първите му подвизи. 😀

Поздрави и пускайте още статии!