Алекс Скийл и Джордан Уърт: Приятелката ми ме тормози

Алекс Скийл и Джордан Уърт: Приятелката ми ме тормози

За приятелите и семейството й Джордан Уърт била всеотдайна майка и защитничка на животните с диплома по изящни изкуства, която събирала пари за благотворителност за нещастните деца в Африка.

Но зад вратите на дома си 23-годишната Джордан се превръщала в насилник. Тя заливала приятеля си Алекс Скийл (23г.) с вряла вода и използвала ножове и чук, за да го подлага на ужасяващи мъчения. Впоследствие докторите казали, че той е бил на дни от смъртта.

Изгонила го от семейното легло, решавала какви дрехи да облича, изолирала го от приятелите и семейството му и превзела телефона му и профила му във Facebook.

Джордан, която била израснала в любящо и сплотено семейство, дори го лишавала от храна. Алекс се хранел с огризки и отслабнал от 63 на 44 кг.

Съседите им в британското градче Стюъртби в графство Бердфоршир разказват как чували Алекс да крещи “махни се от мен, нараняваш ме” и често го виждали с насинени очи, изгаряния, куцащ и с превързана ръка.

Връзката на Алекс и Джордан започнала през 2012 г. в колежа Бедфорд. И двамата били на 16 години, когато се влюбили лудо един в друг. Тя била “грижовна, уверена и любяща”, а приятелите на Алекс я описвали като “възхитителна”.

Джордан Уърт била “грижовна, уверена и любяща”, а приятелите на Алекс я описвали като “възхитителна”.

Връзката им изглеждала нормална, но Алекс скоро започнал да забелязва първите предупредителни сигнали. Приятелката му се превръщала в контролиращ тиранин и двамата непрекъснато се карали. Алекс намерил сили да скъса с нея след пореден скандал, но скоро след това Джордан хвърлила бомбата, че е бременна. Първото им дете се родило през 2014 г.

Алекс не бил виждал бившата си приятелка цяла година, когато майка му получила съобщение от Джордан, гласящо: “Искаш ли видиш внука си?”. Той си помислил, че майчинството сигурно я е променило, а родителите му го окуражили да й даде втори шанс заради детето.

Научи повече за:   Сатанинското житие на непълнолетния убиец Шон Селърс

Джордан се преместила в семейния им дом, но скоро напрежението станало нетърпимо и тя поставила ултиматум на Алекс да избира: нея и сина им или родителите му. Той избрал нея и детето и двамата се преместили да живеят в старомодното градче Стюъртби през юли 2016 г.

Алекс Скийл и Джордан Уърт със сина си.

През месец май 2017 г. им се родила дъщеря. Алекс не бил разговарял с родителите си от две години. Двамата с Джордан изглеждали като олицетворение на семейното щастие на снимките, които тя публикувала във Facebook. Но в действителност Алекс бил подложен на психически и физически тормоз през цялото време.

Младият мъж смятал, че това е нормално, тъй като никога преди това не бил имал приятелка. Всичко започнало с леки удари от нейна страна, но бавно и неумолимо нещата се влошавали. Накрая Джордан го биела и наранявала с ножове, чукове, бутилки, дъски и тояги. Заливала го с вряла вода докато спи.

“Физическият тормоз продължи девет месеца, а психическият около четири години”, разказва той. Джордан често го заплашвала, че ако се опита да се измъкне ще умре – щяла да го прегази с колата си. Освен това играела болни игрички с ума му. Веднъж го излъгала, че любимият му дядо е починал, оставяйки го облян в сълзи.

Джордан го заставила да спи на пода в продължение на осем месеца без матрак, завивки и възглавница. Използвал дрехи, с които се завивал и подлагал под главата си. Освен това му забранила да се преоблича и той носел едни и същи дрехи всеки ден.

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253

На мъченията му бил сложен край, когато съсед чул поредния им скандал и се обадил в полицията през юни 2017 г.

Пристигналите по сигнала полицейски служители веднага забелязали раните по тялото и мръсните дрехи на Алекс. Той бил блед, ръката му била превързана с хавлия и бил много, много слаб. Мивката в банята била пълна с кръв. По всичко личало, че мъжът е жертва на продължителен тормоз.

Мивката в банята била пълна с кръв

Твърдо решен да му помогне, сержант Ед Фин изключил камерата, закачена за униформата му, и уверил Алекс, че ще получи помощ, ако му разкаже всичко. След като чул само част от страшните неща, на които е бил подлаган младият човек, полицаят включил отново камерата си и влязъл в къщата, за да арестува Джордан Уърт.

Научи повече за:   Ударът в Бринкс Мат: Най-крупният златен обир във Великобритания

Младата майка направила смразяващи кръвта признания в полицейския участък. Разказала как е използвала ножове, чук и други предмети, с които режела, удряла и биела бащата на децата й. Веднъж му била избила зъб, удряйки го с четка за коса. За ножа казала: “Само го порязвах, никога не го намушквах”.

Джордан Уърт казвала: “Само го порязвах, никога не го намушквах”.

В дома им били идвали полицаи и преди, като в един от случаите били заварили Алекс целия в кръв. Тогава тя казала на офицерите, че той сам се е наранил. Хладнокръвно и уверено им обяснила, че приятелят й страда от медицинско състояние, което го кара да се реже и самонаранява.

Случаят с Алекс е един от най-жестоките случаи на домашно насилие, които полицията в Бедфордшир е виждала някога.

Лекарите, които прегледали Алекс след спасяването му, съобщили, че младежът е бил на 10 дни от смъртта и че страдал от хидроцефалия – натрупване на течност в черепа – причинена от ударите с тъпи предмети по главата му. По тялото му имало инфектирани рани от изгаряния от втора и трета степен, които били бинтовани със стреч фолио в домашни условия.

По тялото на Алекс имало инфектирани рани от изгаряния от втора и трета степен.

Алекс се връща при родителите си заедно с двете си деца, а през септември 2017 г. срещу Джордан Уърт са повдигнати 17 обвинения, сред които предумишлено причиняване на телесни травми и
поведение на “принудителен контрол” в интимна връзка. На 13 април 2018 г. тя получава две присъди от по 7 години затвор за телесните повреди и шест месеца за това, че е упражнявала принудителен контрол върху партньора си. Джордан Уърт е първата жена във Великобритания, осъдена за “принудителен контрол”. Според закон, приет през 2015 г., всеки който упражнява психическа жестокост върху половинката си може да бъде изправен пред съда – дори да няма признаци за физическо насилие.

Научи повече за:   Джипси Роуз Бланчард: История за Синдром на Мюнхаузен, „болести” и убийство

За първи път домашните насилници във Великобритания могат да бъдат съдени за “принудителен контрол”. Това може да означава изолиране на партньора от приятели и семейство, лишаване от пари, контролиране на профили в социалните мрежи, подслушване на телефон, контролиране на аспектите от всекидневния живот като например кога да яде, спи или да ходи до тоалетната.

Алекс се връща при родителите си заедно с двете си деца

“Денят, в който тя влезе в затвора, се почувствах толкова свободен. Беше огромно облекчение. Можех най-накрая да спра да се озъртам от страх за първи път от пет години”, казва Алекс Скийл.

Телевизия BBC излъчва документален филм по случая, озаглавен “Abused By My Girlfriend”.


Източници: thesun.co.uk, mirror.co.uk, dailymail.co.uk

Криминални Досиета има нужда от помощта ви: [научи защо]
Bitcoin: 3QFhkLx1VR26Zjk8D9RuSxRc6abBEGD1sc
Изпрати SMS с текст beer Име на номер 1092 (2.40лв.). Примерен SMS: beer Ivan
Направи дарение чрез Revolut (без такси) 👉 👉 👉 @silviypcf
С бира почерпиха: Kristina 🍺 sekwent 🍺 Mihaela 🍺 Megi 🍺 Bibi 🍺
Дарители: GeorgiPetarLucyStefanTodor
360
253
The following two tabs change content below.
Силвия
Криминални Досиета е моето хоби, с което отказвам да се разделя... [научи още]
Не забравяй да коментираш и да споделяш!
Абонирай се
Извести ме
guest
3 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
klachiankata
klachiankata
21.02.2019 22:58

Чудесен материал, много важна информация за законодателните мерки в Англия срещу домашното насилие. Много хубаво би било,ако се направи нещо такова и у нас. Благодаря за труда !

vcds
vcds
01.08.2020 0:06

Що за мъж е това?

Димитър
Димитър
02.12.2020 21:32

Сам си е виновен тоя, ако беше някой на място отдавна да и е набил шутовете. Ама да, такива са на запад, нали и аз съм тука..